Всичко се наблюдава: видео показа среща на президентски секретар с бивш митничар

Всичко се наблюдава: видео показа среща на президентски секретар с бивш митничар

© Скрийншот от видеотоСекретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов се среща с бившия шеф на столичната митница Петко Петков в столично заведение, разговаря с него и на тръгване получава торба. Това се вижда от кадри, публикувани от сайта "Афера" на 11 юни вечерта. Срещата беше потвърдена в събота вечер (12 юни) от Петков пред Би Ти Ви, който я определи като лична и между стари приятели.


Видеата нямат звук и засега съдържанието на разговорите е неизвестно, което стана повод за интерпретации и много въпроси. Пламен Узунов не я коментира, а от президентството бяха лаконични с реакция, че не реагират на "манипулации". Като такава я определи и адвокатът на Узунов Емилия Недева пред "Дневник".


Според коментара на Петков, който има спорна репутация от работата си в митниците, в торбата, която дава имало подарък (ром и пури) за услуга, свързана с медицински проблем. Въпреки че той от години не е митнически служител, интерпретациите на срещата в някои издания са, че Петков има влияние върху промените и назначенията в митниците след като шефът им беше сменен от служебното правителство. В други, близки до бившата управляваща партия, връчването на торбата е представено директно като плик с подкуп. Сайтът "Епицентър" твърди, че в митницата в Пловдив сега е назначена на работа племенница на Петков, но информацията няма официално потвърждение. "Дневник" изпрати въпроси до митническата агенция и очаква отговор.
Срещата (според надписа на камерите) е на 19 май следобед, когато от правителствената информационно служба съобщиха, че след смяната на шефа на митниците Георги Костов с Павел Тонев (на 14 май) постовете освобождават и неговите заместници, като на техните места са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев.


Официален коментар засега има само от правосъдния министър Янаки Стоилов, който в интервю за "Нова тв" в понеделник (14 юни) сутрин коментира, че е важно да не бъдат допускани "репутационни колебания" и че се надява "всичко необходимо да бъде изчистено по подходящ начин от хората, които заемат постове". Той насочи темата и към използването на тези камери и какви са те.


Срещата предизвика политически коментари само от ГЕРБ, като лидерът Бойко Борисов пред младите членове на партията оспори обявеното съдържание на торбата и заяви, че тя заминавала директно към президента Румен Радев.


Няма официална информация и дали прокуратурата ще предприеме проверка за разпространяването на видеозаписите и/или за самата среща.


Какво се знае за видеозаписите


Сайтът "Афера", който разпространи видеата, не уточнява източника им. Публикувани са общо пет видеа, защото са разделени на части.


От тях е видно, че в заведението (засега няма официално потвърждение кое е то) първо влиза Петров, който се настанява на една маса, а около час по-късно и Узунов. Според датата на камерата денят е 19 май, а срещата е след 16:30 следобед и продължава около 40 минути.


В началото на срещата Узунов премества телефоните на двамата на шкаф, отдалечен от масата. По време на разговора се вижда, че Петков му пише на два пъти нещо на лист и му го подава, а когато Узунов си тръгва, му подава хартиената торба и той поглежда какво има вътре.


От кадрите може с голяма сигурност да се твърди, че те са от камерите за видеонаблюдение на самото заведение или са монтирани в него. На едната пише, че е камера 1 (наблюдава входа), а другата - камера 6, която показва масата отвисоко.


От тях се вижда, че и заведението в тази част е празно, а записът е такъв, че трудно могат да бъдат разпознати хората на него. Преди потвърждението на Петков събеседникът му беше представян в издания като "приличащ на Узунов".


Дали някой е разпознал двамата на място и е подал информация, дали за срещата се е знаело предварително, или Узунов е под наблюдение заради разследването срещу него няма официална информация, но каквито и да са отговорите, те повдигат въпроса и за кадрите, както и предоставени или взети са от заведението.


Кой е Петко Петков


Публичната информация за бившия митничар допринася за интерпретациите за срещата с Узунов. Петко Петков е началник на Районната митническа дирекция София по времето на управлението на Иван Костов. Под шапката й са ключови управления - Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и Кремиковци.


Медийни публикации го свързват като близък до премиерския приятел Славчо Христов и кръга "Олимп". През 2001 година "Капитал" пише, че "той е главен герой в не една публикация за корупцията в митниците през последните три години. Появяват се информации, че Петко Петков е създал стройна система от полулегални контрабандни канали на редица стоки - като се започне от ядки и кафе и се стигне до вноса на бяла техника". Името му е включено и в акта на ревизора от Държавен финансов контрол Емил Димитров за нарушения в митниците. Историите за него и примери от управлението му на софийската митници остават в медийни публикации и няма официално завършила проверка.


Сега Петков твърди, че отдавна няма нищо общо с митниците, където не работи повече от 10 години.


Петко Петков: В плика имаше ром и пури


"Аз няма да влизам в обяснителен режим. Да ме повикат където трябва и ще дам обяснения. Но и ще си потърся правата в съда срещу всеки, който цапа името ми - моето и на моето семейство", коментира срещата Петков в събота пред "24 часа".


По-късно пред Би Ти Ви обясни, че в торбата е имало бутилка алкохол и кутия пури. Те били подарък: "Този човек ми помогна с един контакт за операция, на мен ми правиха трансплантация на черен дроб. Това е чисто морално от внимание към него, една бутилка и кутия пури."


Той твърди, че на листа е написал служебния си телефон от частна фирма, за която работи.


Обяснението на Петков защо Узунов премества телефоните им далече от масата е, че да се зареждат. Това обаче не се вижда на камерите.


Петков коментира пред медиата още, че "мога да седна и с Бойко Борисов ако искам. Аз си сядам, пия си кафе, говоря си, за мен приятелството е над всичко. И ако някой търси под вола теле, просто няма да намери това теле, което търси". В материала на медиата не е изяснено дали се познава с бившия премиер, или го дава само за пример.


Адвокатът на Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис


Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев от 9 май 2017 г. Бил е и министър на вътрешните работи в служебното правителство на Огнян Герджиков.


През миналата година името на Узунов нашумя, след като беше задържан по разследван за търговия с влияние, по което беше арестуван и бизнесменът Пламен Бобоков. Двамата успяха да спечелят делата, които заведоха за незаконен арест за 24 часа, като съдилищата се произнесоха, че те са задържани неоснователно и неправомерно. През март заведоха и дело срещу прокуратурата за обезщетение.


Узунов не е коментирал разпространените видеа. "Дневник" се свърза с адвоката му Емилия Недева, която заяви, че това е манипулативно разпространен запис, направен от камерите на заведение, като се цели чрез внушения да се придаде на една приятелска среща различно от истинското й съдържание.


"Пламен Узунов се е срещнал с човек, който не е на държавна служба от много години, и няма нищо уличаващо го в това. Твърдението за конспиративност е смехотворно, като се има предвид, че мястото е публично и че посещенията в това място очевидно добре се документират. Като адвокат и правозащитник бих попитала собственика на заведението, записите от чиито камери са предоставени за обслужване на тази манипулация, дали камерите му са поставени с цел охрана, или за регистриране и разпространяване на епизоди от личния живот на посетителите. Колко са законни действията му и какви са мотивите да предоставя записите извън целите, за които те се правят", коментира още Недева.


Към камерите насочи и правосъдния министър в интервю пред "Нова тв" с думите "никой не попита за какво служат тези камери, няма никакъв личен живот, поставям въпрос, на който журналистите трябва да изискват отговор". Той заяви, че не познава Петков и не може да коментира неговата репутация.


"Правителството трябва да следва основното мото, обявено при назначаването му - да се води от принципите на почтеност и прозрачност. За мен е важно това правителство да се отличи рязко от предишното и други преди него и е важно да не се допускат репутационни колебания", каза Стоилов.


Борисов: Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре


От бившата управляваща партия и лидерът й Бойко Борисов (за когото през миналата година бяха разпространени серия записи и снимки) коментираха най-бързо и с охота темата.


Борисов лично я повдигна в живо излъчване във фейсбук на поредна среща с младежите на ГЕРБ (този път по повод рождения му ден) в неделя, като похвали Тома Биков, че добре реагирал за Узунов. В събота вечер един от най-активните представители на ГЕРБ постави серия въпроси за срещата, включително "има ли нужда да коментирам на какво прилича този сюжет".


"Не питаме нищо сложно. Кадрите са красноречиви. Възможно ли е да са обсъждали назначения в областните администрации, защото всички помним как Узунов води първото съвещание на областните управители, към които като президентски съветник няма никакво отношение. И за това, и за още много други въпроси, президентската институция дължи отговори", коментира също Александър Иванов от ГЕРБ, цитиран от "Медиапул".


В неделя Борисов обясни направо, че "Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре" (на видеото не се чува звук - бел.ред.) Той коментира още, че тези, които са работили в служби, знаят - първото, като отидат някъде, да махнат телефоните. "Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки. Проверява дали дрънчи и на другия ден торбите заминават вероятно към Радев. Там са назначенията."


За президента това са "ченгеджийски похвати"


Като "поредната интрига", разпространена с "ченгеджийски похвати" определи записите президентът Румен Радев.


"Поръчителят е един, но не мисля изобщо да го легитимирам с коментари", каза още президентът, като се разбра, че има предвид лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Какво още каза Радев вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (385)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Радев оставащата на Узунов ще я искаш ли или ще се криеш и ти като Орешарски?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Браво Дневник,актуални,в час с времето!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 3. 3 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Горкият Баце. Много му се ще да омаскари Радев, че той и/или неговите хора е/са крадец/ци като него и неговата шайка.😁😁😁😁
  Търсиха в продължение на години и НИЩО! Ама дори и не са толкова умни, че да правят като американците - когато едно нещо не съществува - изфабрикуваш го! Ама така е - кога си само на 1 книга за 65 години, акъл няма от къде да дойде.😁😁😁в

 4. 4 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  "Аз си сядам, пия си кафе, говоря си, за мен приятелството е над всичко. И ако някой търси под вола теле, просто няма да намери това теле, което търси".

  Знаем. На бивола окото все в просото.


  Оставка.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 5. 5 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Това не е новина бе Дневник, върти се от няколко дена вече....
  Какво падение на съветника

 6. 6 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Това не е новина бе Дневник, върти се от няколко дена вече....
  Какво падение на съветника

 7. 7 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  Браво Дневник,актуални,в час с времето!
  —цитат от коментар 2 на АмброзСП


  След 3 дни.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 498 Неутрално

  евала - явно някой в редакцията на Дневник е казал, че все пак не може да се игнорира 4 ден този скандал
  ИЛИ
  най - накрая са получили опорките за измиване, явно те са “следят ни всички!” и няма значение корупцията, след като е НАШАТА корупция

 10. 10 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  Горкият Баце. Много му се ще да омаскари Радев, че той и/или неговите хора е/са крадец/ци като него и неговата шайка.😁😁😁😁Търсиха в продължение на години и НИЩО! Ама дори и не са толкова умни, че да правят като американците - когато едно нещо не съществува - изфабрикуваш го! Ама така е - кога си само на 1 книга за 65 години, акъл няма от къде да дойде.😁😁😁в
  —цитат от коментар 3 на mario_m35


  Я обясни защо си оставят телефоните на шкафчето? Пишат си бележки. На кой се обаждат?


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Около този Узунов напоследък се завъртат сериозни скандали. Дали от ГЕРБ го разпознават като опасност срещу статуквото или наистина има основания за съмнения , това незнам.
  Но категорично бих приветствал неговото подвеждане под отговорност в случай на злоупотреба .

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Мисля, че Радев трябва да уволни незабавно Узунов, дори в плика да е имало слама.

  Подобни истории наливат вода в мелницата на онези, които превзеха държавата и я превърнаха в копупционно блато.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#9] от "true_original":


  евала - явно някой в редакцията на Дневник е казал, че все пак не може да се игнорира 4 ден този скандал ИЛИнай - накрая са получили опорките за измиване, явно те са “следят ни всички!” и няма значение корупцията, след като е НАШАТА корупция
  —цитат от коментар 9 на true_original  Привързаха се се един към други, както се привързват съзаклятниците в ОФ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре" (на видеото не се чува звук - бел.ред.)

 18. 18 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 150 Неутрално

  След 3 дни се сетиха....

 19. 19 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#11] от "mario_m35":

  Показателно е вас когато ви хващат как всичко е документирано.

  Когато вие ни обвинявате всичко е изфабрикувано и манипулирано.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 20. 20 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  не че някога бих гласувал за радев, че да остроумнича, ама така лебедарски да вдига за воле на баце е...

 21. 21 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Адвокатът на Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис.

  Аз не виждам нищо манипулативно в записа - двама души се срещат и си подават плик. Не коментирам какво има в плика, няма как да знам. Ама с тези високопарни тези и твърдения, ситуацията започва да прилича малко на "Гузен негонен бяга". Всеки, който влезе в режим на постоянни оправдания, започва да изглежда малко виновен, дори и да не е.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Корупцията няма цвят и морал.Ако е така всеки да си получи заслуженото.

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3266 Любопитно

  Той тоя"съветник" на Хвърчилков все в кални истории се поставя....Явно е обигран келепирджия и мошеник...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  Мисля, че Радев трябва да уволни незабавно Узунов, дори в плика да е имало слама.Подобни истории наливат вода в мелницата на онези, които превзеха държавата и я превърнаха в копупционно блато.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Грънчо, късно е либе за китка.
  Гушнахте се в комунистическата задруга като шопари в бунище, затаихте дъх. Бунище високо като Джомолунгма.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  Цитат:
  Всичко се наблюдава: видео показа среща на президентски секретар с бивш митничар
  ...
  Петко Петков е началник на Районната митническа дирекция София по времето на управлението на Иван Костов. Под шапката й са ключови управления - Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и Кремиковци.
  Медийни публикации го свързват като близък до премиерския приятел Славчо Христов и кръга "Олимп".
  ------

  Мдааааааааа......

  Тоя бивш митничар бил чистокръвно костоварче...

  Некои наши колеги правилно ДОКАЗВАХА нерушимата дружба (от векове за векове!) между комуняги и жълтопаветници...

 29. 29 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  Най-после и тук статия, ама са се забавили, за да намерят как да оправдаят постъпката на съветника на пРезидента Радев!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Корупцията е нетърпима, без значение кой я проявява ! Радев да взема мерки и прокуратурата да си влиза в задълженията !

 31. 31 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 921 Весело

  Буци-лъжеца плаче за ново дело за клевета.
  Айде да видим, как този паталогичен лъжец ще докаже, че "пликът отивал при Радев"?
  ----

 32. 32 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  [quote#27:"Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа"][/quote]

  Ти фурми яде ли?

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4384 Весело

  Сашо Диков с "кърваво писмо " до Радев...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Дневник , даже и БДЖ не правят тридневни закъснения като вас!

 35. 35 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Весело

  Браво Дневник,актуални,в час с времето!
  —цитат от коментар 2 на АмброзСП


  Да- само след една седмица ослушване... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#26] от "mario_m35":

  "Андрешко, хайде стига си спамил. "

  Не му обръщай внимание.

  Каквото и да е имало в плика, със сигурност не са били чекмеджета с кюлчета, 4 милиарда за Автомагистрали, 2 милиарда за Пейо през КТБ, 75 милиона за Св. Георги Груп, 3 милиарда за Путински поток, 2 милиарда за АЕЦ Белене, 150 милиона за Вълка и т.н.

  Затъналите в корупция, превърналите България в африканско племенно общество по-добре да си мълчат засрамено.

  А Радев да го уволни тоя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов се среща с бившия шеф на столичната митница Петко Петков в столично заведение, разговаря с него и на тръгване получава торба.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  И в торбата селски наденици от свинско и магарешко?

  По-скоро секретарят на пРезидента е завеждащ анти–антикорупцията и е прибрал някой спонсорски дял за обществено благо!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 38. 38 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Лъжливите герберасти не скачаха така на барикадата за шкафчето с кюлчета и пачки, барселонската къщичка, записите на еднокнижника, признанията на пилето и какво ли още не. Сега ги гледам превъзбудени от някакъв плосък и неадекватен компромат. Единственото сигурно доказано в съда към момента е, че изпълнението на каскеттурата с Узунов беше нагласено и неоснователно. Сега чакаме да видим колко ще ни струват каскетите за обезщетението...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 39. 39 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 503 Любопитно

  Много интересно как пенсиониран митничар има влияние над митницата, а ГЕРБ като управляващи от 11 години нямат никакво влияние върху митниците?
  Това или значи, че от ГЕРБ са тотално некомпетентни упрвляващи и за 11 години, с всякаква власт в ръцете не са успели да следят една от големите институции в държавата, или че от същата партия се опитват да компрометират президента с евтини номерца.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  превърналите България в африканско племенно общество
  —цитат от коментар 36 на Norman Granz


  Що за расистки изблици!?

  Егати!

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Брях,и Норманът даже не защитава Узунов?!Жива да не бях!

 43. 43 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Най-после и тук статия, ама са се забавили, за да намерят как да оправдаят постъпката на съветника на пРезидента Радев!
  —цитат от коментар 29 на Полковник Паликъщов


  Я ми посочи, в коя част на статията "оправдават" съветника на Радев ? 😁😁😁😁

 44. 44 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Дневник - патерицата на Радев

 45. 45 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#2] от "АмброзСП":

  С няколко дена закъснение... Ама ако беше за гей парада- преди събитието пишат. Интереса клати феса. Как пък им се откъсна от сърцето да "дискредитират" любимия резидент.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 46. 46 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Лъжливите герберасти не скачаха така на барикадата за шкафчето с кюлчета и пачки, барселонската къщичка, записите на еднокнижника, признанията на пилето и какво ли още не. Сега ги гледам превъзбудени от някакъв плосък и неадекватен компромат. Единственото сигурно доказано в съда към момента е, че изпълнението на каскеттурата с Узунов беше нагласено и неоснователно. Сега чакаме да видим колко ще ни струват каскетите за обезщетението...
  —цитат от коментар 38 на rumen_s


  Е това ви е много противно на вас ДБ-арите. Че Боко е боклук, факт, спор там няма. Но защо това е "неадекватен компромат", а къщата в Барселона не е? :D Вече колко месеца чакаме другарката Йончева или испанската прокуратура да кажат нещо, а то... нищо :D

 47. 47 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Нямам спомен, влизайки в кафене да си оставя телефона на бара за зареждане. Нито пък човека с който съм се видял.
  Как пък и на двамата от видеото телефоните паднаха по едно и също време?

 48. 48 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Не вярвам президентския съветник Узунов да направи нещо недостойно, та той е на страната на моралните, новото, промяната, чистите. Пък и не е такъв човек.🤣🤣🤣

 49. 49 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Гербидж, аз знам какво има в плика. Пачки от 500 евро и кюлчета злато. Ох чкаай обърках се, това беше в чекмеджето на премиера.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Хахахаха Дневник :):):) Е по-добре късно ... :):):)

 52. 52 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Иначе сериозно. Всеки , който претендира за нов морал и чисти ръце трябва да се дистанцира от подобни сцени с подбни компрометирани лица.

 53. 53 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2945 Любопитно

  Пламен Узунов най-вероятно е бил следен от подопечната на ДПС служба ДАНС след което излизат компромати в близкият на Доган сайт "Афера".

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 54. 54 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 973 Любопитно

  А статия на Браво Петя по темата - кога?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 55. 55 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  До коментар [#23] от "von_seeckt":

  Аз

  "Този човек ми помогна с един контакт за операция, на мен ми правиха трансплантация на черен дроб.
  Да не е пак без ред в Правителственна?
  Нещо името на Високопоставеният Политик се забрави?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#21] от "tapat0p":

  Какво,знае се,че това заведение е "сигурно" .Подава се плик.Казват,че уж е подарък.Но,кой подарява така-оставя плика долу,после тръгва,получаващия го взима след това.Вие така подарък правили ли сте?!Хората си стискат ръцете,поздравяват се,прегръщат се, а ъези се крият.И после-съвсем "случайно" племеница на подаряеащия заема пост в Митница Пловдив?Случайно,мдааа.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#23] от "von_seeckt":

  Няма! Всички почтенни хора в България са събрани в ГЕРБ!

 59. 59 Профил на martinesx
  martinesx
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Ако това е голямото доказателство за корупция в президенстската администрация, значи Радев само може да се гордее. Никакво влизане в обяснителен режим за такива глупости. Ако такъв компромат постигне целта си, тогава при наличието на хиляди охранителни камери на всевъзможни места, всеки човек е застрашен да му се наруши репутацията чрез насочени интерпретецаии и инсинуации. Няма абсолютно нищо инкриминиращо на тези записи, но за сметка на това 5 страници описания и интерпретации, с които да се обяснява какво точно се вижда.

 60. 60 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  [quote#26:"mario_m35"][/quote]

  Не знам как в главите ви на цялото ОФ Пламен Узунов ви се привижда като някакъв пращящ от здраве Жан Вължан който си е въобразил, че носи на плещите си престъпление за един откраднат хляб и сега това престъпление се е събрало в очите ви. Продължавайте да пушилявчите.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 61 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#23] от "von_seeckt":Аз"Нещо името на Високопоставеният Политик се забрави?
  —цитат от коментар 55 на dedoliben


  Името на високопоставения политик е главния секретар на Министерски съвет Веселин Даков. И по дедуктически меттод можем да стигнем до извода, че Методиев се е обадил да пререди.

 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#22] от "К2":

  Мислели са,че е сигурно в това заведение.Говори се,че Делян Добрев е бил там случайно,видял ги е.После са взели записа уж,че търсят открадната кола в района..

 63. 63 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Амии слама, билки е имало вътре билки против запек. Голям ще да е бил запекът на резидента любим... Дали се е излекувал все пак? Много ми е дерт тъй де за здравето фигурантово. Кой ще води четата ако се разболее пфу пфу пфу не дай си Боже? Ще осиротеете...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 64. 64 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Корупцията няма цвят и морал.Ако е така всеки да си получи заслуженото.
  —цитат от коментар 24 на pro_bono


  Никой нищо заслужено няма да посочи. Вече си има версия за всичко- в торбата имало ром и пури, на бележките си писали номера на телефони, а най- готиното е, че точно по това време- телефонът му трябвало да се зарежда, и той хуква да го включва по някакви шкафчета и долапи, ма и на митничаря телефоните- и двата- трябвало да се зареждат, та секретарят самоотвержено хукнал и тях да оправя.

  Сега- всичко това може и да е истина. Трудно би ме убедил някой в това, но да- може и да е истина. По- вероятно е в торбата да е имало кинти, по бележките да са писани суми, а телефоните да са командировани на шкафчето от съображения за сигурност. Ако вярна е втората версия- това няма доказване.

  Тъй че- никой нищо заслужено няма да получи. И- да ти кажа- правилно- "заслужено" се получава след доказване...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 65 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 340 Неутрално

  А статия на Браво Петя по темата - кога?
  —цитат от коментар 54 на majorman


  Момент, момент, първо Смилов и Дайнов ще громят .... май пак Герб - незаконно видеонаблюдение, чакам включване и от Женерала.🤣🤣🤣

 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#32] от "К2":

  Ти уиски подари ли?! И да измислите опоркс защо племеницата на подсряващия е назначена в Митници Пловдив!

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#36] от "Norman Granz":

  Така е,в плика не е имало компромати,а подкуп!И на децата е ясно.За да назнапат племеницс нс пост в Пловдив.

 68. 68 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#22] от "К2":Мислели са,че е сигурно в това заведение.Говори се,че Делян Добрев е бил там случайно,видял ги е.После са взели записа уж,че търсят открадната кола в района..
  —цитат от коментар 62 на wre501051215


  Много тъп опит за компромат.Изглежда нивото на компроматаджиите е паднало и разчитат некви малоумници да се хванат/

  SHADOWS of SOFIA
 69. 69 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  И после-съвсем "случайно" племеница на подаряеащия заема пост в Митница Пловдив?Случайно,мдааа.
  —цитат от коментар 56 на wre501051215


  Я разкажи... Че ако не е това няма какво да се обсъжда среща между стари познати.

  Сам съм, други няма...
 70. 70 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#22] от "К2":

  Защото е малоумник. Ако не беше малоумник щеше ли да се снима дегизиран като Хитлер? Абе аз да питам все пак: Този "съветник" има ли достъп до класифицирана информация, ммм? Май не... Друго не съм и очаквал от фигуранта. Аз ако бях на него щях да го уволня за малоумие...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 71. 71 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Весело

  Дневник , даже и БДЖ не правят тридневни закъснения като вас!
  —цитат от коментар 34 на Dankol


  Извиняваме се- леко неподготвени се оказахме... 😂😂😂😂
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 72. 72 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#32] от "К2":Ти уиски подари ли?! И да измислите опоркс защо племеницата на подсряващия е назначена в Митници Пловдив!
  —цитат от коментар 66 на wre501051215


  СлучаЕност.🤣🤣🤣

 73. 73 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1057 Весело

  най вероятно е следен...и ако знаеха че в торбичката има нещо щяха да го арестуват веднага след взимането...сигурно е пунта мара...иначе каскета щеше да прекъсне всички телевизии и да обяви поредния ''удар'срещу ''мафията'....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#46] от "tapat0p":

  Руменчо е червен трол.Не е десебар.

 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#47] от "2029":

  Ами едно зареждане му удрят-без кабел,без нищо.

 76. 76 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  [quote#27:"Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа"]
  —цитат от коментар 32 на К2
  Ти фурми яде ли? [/quote]

  Спамиш ли? Пускате мъгла, а?
  От Контрашайката
  започнахате да се уверявате взаимно, че корупцията не е посадена от вас, а е израснала за една нощ от лъжицата на Бойко Борисов.


  Пламен Узунов и Румен Радев са чисти като сълза.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 77. 77 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  Наистина е интересно какво е предал човекът на Костов на човека на Радев...

  Може би общата им пъпна връв!?

 78. 78 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Узунов е получил торба пълна с либерални стратегии.🐵🐪🐷🐪🐵

  Много съм прост
 79. 79 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Узунов е неприятен за мен човек. А че двама от най-близките му съветниците са близки до руснаците, няма съмниние. За сега Радев защитава законността, но ще видим за напред.

 80. 80 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Според мен трябва потърпевшите да потърсят разследване на това как и защо са заснети, и пак ще лъснат кирливи гербаджийски ризи. Следят ли ги? На какво основание собственикът на заведението предоставя записите? Всичко това изглежда да е незаконно, за разлика от среща в заведение и размяна на плик с неизвестно съдържание.

 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#54] от "majorman":

  Браво Петя праеи наденици от накълцаните свидетели,в момента.

 82. 82 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  Лъжливите герберасти не скачаха така на барикадата за шкафчето с кюлчета и пачки, барселонската къщичка, записите на еднокнижника, признанията на пилето и какво ли още не. Сега ги гледам превъзбудени от някакъв плосък и неадекватен компромат. Единственото сигурно доказано в съда към момента е, че изпълнението на каскеттурата с Узунов беше нагласено и неоснователно. Сега чакаме да видим колко ще ни струват каскетите за обезщетението...
  —цитат от коментар 38 на rumen_s


  Абе, ти това колко пъти ще ни го пускаш? Поне го преправи малко за различните статии. Ако нямаш капацитет да ти помогна малко?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#73] от "не на безразличието":

  "най вероятно е следен...и ако знаеха че в торбичката има нещо щяха да го арестуват веднага след взимането...сигурно е пунта мара..."

  Аз съм на същото мнение.

  Трябва да си абсолютен идиот, за да приемеш подкуп в плик в заведение с охранителни камери.

  Но, както виждаш, "батальонът се строява" и оттук нататък колкото и милиарди източени през чекмеджето да излязат, троловете ще припяват за плика на Узунов.

  Затова казвам - Радев да го уволни или отстрани до изясняване на случая. Твърде скандална фигура е и му носи само негативи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Дневник - патерицата на Радев
  —цитат от коментар 44 на Инженер Раул Викторов


  Абе каква там ПАТЕРИЦА - направо дневник е Петата Колона на др. пРезидент удобно настанила се след лиявяшкия елит. Напред другари Решетници, победа будет зад вами....

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#64] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Само поправка-по бележките е имало ЕГН на хора,които е трябвало да бъдст назначени

 87. 87 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Я обясни защо си оставят телефоните на шкафчето?
  —цитат от коментар 10 на Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа


  На шкафчето има зарядни устройства. Заведението предлага тази услуга.
  Отиди на място и провери!


  До коментар [#10] от "Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа":

 88. 88 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#84] от "Norman Granz":

  Ажколсум. Значи сме на едно мнение че е пълен идиот...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 89. 89 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Дневник - патерицата на Радев
  —цитат от коментар 44 на Инженер Раул Викторов


  Поздрави Дипко Бибитков кът гу видиш.

  Комунистите са виновни!
 90. 90 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Този човек ми помогна с един контакт за операция, на мен ми правиха трансплантация на черен дроб."

  Всъщност ако Севда имаше нещо под прическата щеше да насочи атаката към високопоставения прередил реда за трансплантация...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 91. 91 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Мисля , че Радев трябва да отстрани Узунов, не само заради този плик. Докато някой не покаже доказателства за друго вътре остава да е имало ром и пури. Обаче както в футбола се дава картон за натрупани нарушения, за това и Узунов трябва да го махнат, то не беше костюм на Хитлер, не беше замесване с едни джипове.е

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#68] от "К2":

  Какъв опит.Това е запис.Ленчето да сизира някоя лаборатирия и да изследва записи!

 93. 93 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Гербаджийската машина доказва за пореден път, че са като един Биг Брадър. Според мен Узунов и президента трябва да обърнат цялата история срещу тях. Не може така да се следят хората.

 94. 94 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Четири дена чудене в каква светлина да се представи новината. Или пък старателен факт-чекинг, знае ли човек.

  Всичко се наблюдава явно, да. Друг беше акцента когато излизаха записи на телефонни разговори и снимки от спалнята на Големия брат Борисов, ама нейсе. На Бойко Рашков людоедския хорър бестселър също май не изискваше такава внимателна проверка на фактите.

  Абе много калпави ги правят тия телефони бе, виж как бърже им пада батерията.

 95. 95 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1925 Весело

  ООО Дневник най-после да пишат по темата. що така закъсняхте?
  До коментар [#85] от "ciaran":

  Г-н Прокопиев нещо се извъртя доста наляво и на североизток.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тошо Кочев":

  Имало е и една стратегия за Съдебна Реформа,иначе Гъзетата нямсше да зсбави с дни новината.

 98. 98 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#21] от "tapat0p":Какво,знае се,че това заведение е "сигурно" .Подава се плик.Казват,че уж е подарък.Но,кой подарява така-оставя плика долу,после тръгва,получаващия го взима след това.Вие така подарък правили ли сте?!Хората си стискат ръцете,поздравяват се,прегръщат се, а ъези се крият.И после-съвсем "случайно" племеница на подаряеащия заема пост в Митница Пловдив?Случайно,мдааа.
  —цитат от коментар 56 на wre501051215


  Не изглеждаше като човек който ще се разделя с нещо много скъпо което няма вече никога да се повтори. Обигран е. Това му е практика. Вълкът е зъл, но и умен. Ръководи заседанията на министерски съвет.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 99. 99 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1057 Весело

  До коментар [#84] от "Norman Granz":

  да,може и да трябва да го уволни,но няма защо ,към настоящия момент...а буци 'умния' обясни как се чува дрънкане на бутилка ,в запис без звук...и торбичката отивала при Радев....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 100. 100 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1925 Весело

  До коментар [#8] от "slq84014722":

  "впрегнат "елита" (Смилов, Дайнов) "
  То пък един елит.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK