Гора за близки и роднини - какво остана скрито зад една "документално чиста" сделка

Имотът на брега на яз. "Здравец", в който през 2019 г. съсобственици стават бащите на евродепутата Емил Радев и на председателя на ОбС - Варна Тодор Балабанов

© Скрийншот от АГКК

Имотът на брега на яз. "Здравец", в който през 2019 г. съсобственици стават бащите на евродепутата Емил Радев и на председателя на ОбС - Варна Тодор БалабановВисокопоставен общински чиновник във Варна купува на добра цена 10 дка гора край брега на малък язовир само на двайсетина километра от града. Година по-късно съсобственици в имота стават още трима души, двама от тях са с известни фамилии. Общинският път до новия им имот е ремонтиран с европейски средства, а след това част от него е преградена, за да спре достъпът до частния терен. Според административния жаргон тази история е "документално чиста". Но


Действителността, скрита зад документите


е съвсем различна.
На 25 април 2017 г. директорът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" във Варна Петър Гърбузов придобива терена от 10 дка на брега на язовир "Здравец" за 20 хил. лв. Имотът е продаден на търг от Община Аврен, а изненадващо в него участват само двама кандидати. Гърбузов печели наддаването с едва 1000 лв. по-висока оферта от тази на класиралия се на второто място.


Година след като е станал собственик на гората в чашата на яз. "Здравец, Петър Гърбузов решава да продаде три четвърти от нея, а двама от


Купувачите се оказват съвсем не случайни


Първият е Йордан Радев, баща на евродепутата Емил Радев (ГЕРБ). Вторият - Иван Балабанов, е баща на председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ). Купувач на трета идеална част от терена е Мариан Иванов, шофьор на зам.-кмета на Аврен Боян Георгиев. Неговият ресор е важен - "Инвестиционна политика, устройство на територията, общинска собственост и транспорт". Оставащите 2 дка от гората остават за Петър Гърбузов.


Случайно или не, успоредно със сделката по продажбата на общинската гора на брега на яз. "Здравец" Общинският съвет и местната администрация в Аврен бързо придвижват и друга, показват документи, с които "Дневник" разполага. Тя е за отдаването на язовира на концесия. Решението за това е взето на 18 август 2018 г. в полза на дружеството "Варна фишинг", основано само година по-рано и


Единствен участник в тръжната процедура


Договорът е сключен за срок от 30 години, а концесионното възнаграждение е в размер малко над 2.6 хил. лв. без ДДС. Общият размер на инвестициите, които трябва да бъдат направени в язовира за целия период на концесията е около 116 хил. лв., или по около 4 хил. лв. на година.


Сателитна снимка на яз. "Здравец"

© Скрийншот от Google maps

Сателитна снимка на яз. "Здравец"


Имотът, в който сега съсобственици са бащите на евродепутата Емил Радев и председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, граничи с терен частна държавна собственост (което означава, че може да бъде обект на разпоредителни сделки) с размер около 1.5 дка. В него се намира изоставена триетажна постройка, също частна държавна собственост, със застроена площ от 202 кв. м. Нейното предназначение според кадастралните регистри е за "курортно-туристическа дейност". До този имот, а и до съседния, в който собственици са Радев и Балабанов, води общински път.


Само година след като двамата влизат във владение на терена си край яз. "Здравец", за рехабилитацията на пътя е сключен договор на стойност близо 338 хил. лв. От тях 85% са европейско финансиране, осигурено от Фонда за морско дело и рибарство. Целта на проекта за ремонта на пътя е "Изграждане на достъпна инфраструктура за ефективно използване, развитие и популяризиране на рибарската област".


Упътващи табели край новоремонтирания път към яз. Здравец, който всъщност е недостъпен, тъй като е отдаден на концесия за 30 години.

© Дневник

Упътващи табели край новоремонтирания път към яз. Здравец, който всъщност е недостъпен, тъй като е отдаден на концесия за 30 години.


Очевидната подробност


в този проект обаче е, че освен до държавния имот, пътят, ремонтиран с европейско финансиране, свършва и в терена на Радев и Балабанов. А проверка на "Дневник", извършена в края на миналата седмица, установи, че последните около 150 м от общинския път са преградени. Поставената предупредителна табела гласи "Влизането на външни лица - строго забранено".


Преградата на общинския път към имота на Радев и Балабанов

© Спас Спасов

Преградата на общинския път към имота на Радев и Балабанов


Според кмета на с. Аврен Емануил Манолов (ГЕРБ) преграденият път бил напълно безсмислен, тъй като по него можело да се стигне само до рушащата се държавна сграда за "курортно-туристическа дейност". А тя била опасна за живота и здравето на хората. Освен това през имота, в който тя се намира, имало достъп до брега на вече концесионирания яз. "Здравец", чийто концесионер имал пълното право да не допуска никого до него заради непрекъснатите кражби на риба. По тази причина Манолов не виждал никакъв проблем в поставената преграда, която спира достъпа до пътя, който е публична общинска собственост.


Табелата при преградата на общинския път

© Спас Спасов

Табелата при преградата на общинския път


В резюме цялата тази


Поредица от случайни съвпадения


очертава следната последователност:


Родителите на един евродепутат и един председател на общински съвет в третия по големина град в страната - и двамата активисти на ГЕРБ, високопоставен общински служител във Варна и шофьор на зам.-кмет си поделят 10 дка общинска гора срещу 20 хил. лв. Пътят, който води до нея, е ремонтиран по проект за 338 хил. лв. с европейско финансиране, но е блокиран за нежелани посетители. А язовирът, който мие брега на вече частната гора, е отдаден на концесия за 30 години.


В огледалото на публичната привидност, зад която е управлявана държавата, картината на случващото се край яз. "Здравец" е идилична. Тя дори изобразява социална ангажираност, активна грижа за децата, но и за възрастните.


Докато отговаряше на въпроси за сделките с общински имоти, преградения път, кой има достъп до него и кой не, кметът на с. Аврен Емануил Манолов разказа и следното: "На 6 юни направихме лятно училище край язовира. Учихме 120 деца как да ловят риба и така ще продължим през цялото лято. За пенсионерите също ще организираме такива спортни риболови, защото и те имат интерес."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Ех......Варна, Варна....море.....до колене !

 2. 2 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 714 Неутрално
 3. 3 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  документално чиста сделка за показно
  е например каолин!
  Никола Николов Агнито е експерт
  не кат тие аматьори!

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  "Общинският път до новия им имот е ремонтиран с европейски средства, а след това част от него е преградена, за да спре достъпът до частния терен. "

  Росенец-2!!!

  Тия гербаво-сарайски схеми са по една и съща матрица.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на tvk051053610
  tvk051053610
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дано някой ден си получат заслуженото. Безобразията и кражбите не спират. Пълни боклуци, начело с ББ. Но Видов ден идва и ще падат "дрехи и задръжки"

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Весело

  "Общинският път до новия им имот е ремонтиран с европейски средства..." - кристално чисто, просто и по неписаните закони на ГРЕБящите ОПравници. Бащите са влагали труд, пот, сълзи, разширявали са гората, тъпкали са с изморените крака пътеките за да имат наследство дечицата, внучетата и поколенията. ТЕ са избраните! Кристално спазвайки "законите" - БГ модел. Дали е само до това малко язовирче? Не е - навсякъде е така. Защото НИЕ само си говорим.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Да си крадец е престъпление, да си гербав клептоман е диагноза, наричана от каскетурата ”изрядна сделка”.

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Варненският Росенец (все пак Емил Радев не е Доган - налага му се да заработва с кражба на танкери

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4235 Весело

  Интересно дали "разрушената" постройка от 200 м2 ще "порасне" до размера на подпорна стена да речем?😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 705 Неутрално

  "На 6 юни направихме лятно училище край язовира. Учихме 120 деца как да ловят риба и така ще продължим през цялото лято.

  Учили са децата да хващат лапнишарани.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#3] от "bruno__dante":

  Това емо бадера ли е старшинка?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Изчегъртване с кастриране трябва за герберастко-бандитската шайка

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Поредна брутална и грозна ПРАСЕЩИНА!!!

 14. 14 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 814 Гневно

  "шофьор на зам.-кмета на Аврен"

  Майко мила, Аврен е село с 800 жители...

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 15. 15 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 990 Неутрално

  ...Учихме 120 деца как да ловят риба и така ще продължим през цялото лято. За пенсионерите също ще организираме такива спортни риболови, защото и те имат интерес...
  Спортен риболов за пенсионери и със стръв от 50 лв. лов на пенсионери. Кълват като разпрани завалиите. Пенсионери, спортният риболов за вас, гората за нас. А-а, и полята, и планината, и водата, и земята, и пясъка за нас, за вас чакъла, да ви имам акъла.

 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Както и да го погледнеш - ОПГ

 17. 17 Профил на pascaldevel
  pascaldevel
  Рейтинг: 46 Неутрално

  БАце и Пеев в реална ситуация.
  ГЕРБ+ДПС - Вечна Обич и Любов, както се казваше едно време.

  Трудно е да се повярва, че този героичен народ, който Хан Аспарух доведе тук през 681 г. е същият, който допусна да бъде управляван цели 12 години от криминален престъпник.
 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Бучков":

  И качествени аромати от една тръба в едно езеро. Абе, ГЕРБ.

 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  Времето ще покаже, но най-вероятно - да. Под една, или друга форма.

 20. 20 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1635 Весело

  До коментар [#10] от "koko65bg":

  Е, как се изкарват 4000лв за концесия.

 21. 21 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Не виждам защо никой не забелязва, че само 85% от пътят е ремонтиран с европейски средства, т.е. може да се приеме, че останалата част са частни пари, заплатени са тази част от пътя до частния имот...Иначе не виждам някаква кражба тук! Всичко е било легално - и закупуването на имота, и подялбата му...Какво значение има кой кой е в случая?...Хората имат възможност да направят нещо и го правят съвсем законно! Стига вече с тези БСПарски злоби и мръсотии! БСП трябва да си ходи от политиката за да престане целия този срамен конклав в страната ни! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  Можеш да бъдеш сигурен, че някъде из папките на Областна администрация Варна има документи, които подготвят процедурата за продажба на терена и сградата на стойността на данъчната оценка. Тоест, за още няколко хиляди лева собствениците ще получат 1,5 декара с рушаща се сграда. Не е толкова важно, че сградата се руши. По-важното е, че е нанесена в кадастъра и я има на скицата.

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Познавам язовир Здравец.
  Беше място за атрактивен риболов на щука и шаран, червенопер.
  "Някой" го "арендува", източи го и почисти от тази "плевелна" риба, зариби наново със шаран и накрая нищо!! Спрях да ходя там.
  Сега Аренския кмет е хванал "едра риба" и лъже на поразия – социални дейности развива!
  Да ти се доповръща от крадливото управление!
  Кой им вярва?

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#21] от "Диана":

  Частни пари? Останалите са от общината. Пари, събирани от гражданите.

 25. 25 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  Пропускаш да отбележиш в съждението си, че и процедурата на продажба би била напълно законна, ако кметът би бил същия...Престани с манипулациите, БСП!

 26. 26 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#21] от "Диана":

  Можеш да бъдеш напълно сигурна, че стойността на ремонта е раздута в документацията и собствениците на терена не са платили нищо. Също така, можеш да бъдеш сигурна, че нищо от договора за концесия на язовира няма да бъде изпълнено. Или почти нищо. Най-много да отчетат нещо по документи.
  Да, привидно всичко е легално, но простосмъртен не може да припари до такива имоти и на такива цени. Това са нагласени процедури, вижда се от Космоса.

  Бивш tww09306483.
 27. 27 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#21] от "Диана":Частни пари? Останалите са от общината. Пари, събирани от гражданите.
  —цитат от коментар 24 на Vlado Nikolov


  Никъде не пише дали останалите са от общината! Това не се знае...

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#25] от "Диана":

  Нищо не пропускам. Ти май не правиш разлика между Община и Областна администрация. Скрий се някъде с твоите глупости. Кражбите на ГЕРБ-ерите нямат оправдание. Не се наядоха...! Разминахте и БСП-арите по лакомия!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#14] от "Daniboy":

  Аврен може и да е село, но е много интересна община. В нея има много крайморски терени, които са държавна или общинска собственост. ;)

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#26] от "Petleshev":

  Това всичко са твои предположения, нямаш никакви доказателства - изрично е написано, че е имало редовен търг и имотът е закупен легално...Иначе, не бих се очудила ако си прав - такива бяха времената! БСП се вихреше с прехода си - не можем да обвиняваме в нищо хората, които "играят" по законите на БСП! Ето това е мръсното сега на БСП с това служебно нейно правителство - прехвърлят своите грехове на Герб с такива лъжливи внушения и манипулации...Трябва да махаме тази партия - всички трябва да гласуваме за Герб на изборите, за да няма пак такива БСПарски изненади като предишния път /с нейните "всички против Герб"!/

 31. 31 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Не виждам защо никой не забелязва, че само 85% от пътят е ремонтиран с европейски средства, т.е. може да се приеме, че останалата част са частни пари, заплатени са тази част от пътя до частния имот...Иначе не виждам някаква кражба тук! Всичко е било легално - и закупуването на имота, и подялбата му...Какво значение има кой кой е в случая?...Хората имат възможност да направят нещо и го правят съвсем законно! Стига вече с тези БСПарски злоби и мръсотии! БСП трябва да си ходи от политиката за да престане целия този срамен конклав в страната ни! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
  —цитат от коментар 21 на Диана


  На луди ли се правите или нямате по-добра опорка?

  На това му се вика злоупотреба с власт. Имаме хора, които очевидно са близки с местните управници и се възползват от това при сделки и проекти с общински средства. Цитирам:

  Двамата "си поделят 10 дка общинска гора срещу 20 хил. лв. Пътят, който води до нея, е ремонтиран по проект за 338 хил. лв. с европейско финансиране. А язовирът, който мие брега на вече частната гора, е отдаден на концесия за 30 години.". Последните 150м от общинския път пък са преградени. А реалната цена на такъв парцел дали е 2000 лв./дка? Същата история като Росенец.

 32. 32 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#28] от "Petleshev":

  Дали ще е областна или общинска, нещата не се променят тук! Не се хващай за думата, БСП! Кой накара хората да крадат - БСП с нейния преход! И защо трябва да обвиняваме сега, че някъде все още има кражби /не става въпрос за този случай, а по принцип!/ - БСП да са предложили нови закони, да са направили някъде някакви промени като легални народни представители? Те самите крадяха на поразия, как ще направят нещо такова /например Нинова със закупуването на част от енергетиката, при положение, че няма деклариранио средства за това/?БСП са мръсници, лъжци и гнусни манипулатори, които опоскаха 45 години държавата и искат и сега - трябва да ги спрем! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

 33. 33 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#31] от "Rational":

  На това не му се нарича злоупотреба с власт, а се нарича сделка! Никъде не е ЗЛОУПОТРЕБЕНО с властта! Това, че хората се познават покрай властта и си вярват един на друг не означава, че е използвана властта за да се направи тази сделка! Не знам кой тук е лудия, мамка му! Престанете да се движите по внушенията на БСП! Мислете със собствените си глави, защото БСП ни докара до този хал с прехода си а сега пак се бори за власт и ако се докопа не се знае още колко години след това ще трябва да се оправяме...Трябва да махаме БСП!

 34. 34 Профил на fifi_5
  fifi_5
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#14] от "Daniboy":
  Аврен е център на община.

 35. 35 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#31] от "Rational":На това не му се нарича злоупотреба с власт, а се нарича сделка! Никъде не е ЗЛОУПОТРЕБЕНО с властта! Това, че хората се познават покрай властта и си вярват един на друг не означава, че е използвана властта за да се направи тази сделка! Не знам кой тук е лудия, мамка му! Престанете да се движите по внушенията на БСП! Мислете със собствените си глави, защото БСП ни докара до този хал с прехода си а сега пак се бори за власт и ако се докопа не се знае още колко години след това ще трябва да се оправяме...Трябва да махаме БСП!
  —цитат от коментар 33 на Диана


  ББР, Автомагистрали, ДКК и те ли са внушения? Хайде не ни вземайте за промоти мозъци, защото само такива останаха да ви вярват на глупостите.

  ББР функционирала като нормална банка, затова можело да раздава пари на Вълка и Пеевски без обезпечение. Какво е това, ако не злоупотреба с власт?

  Милиарди левове са изчезнали към свързани форми, без дори да се имитира свършена работа. Тройната коалиция поне се опитваше да докара някаква бутафория, тук дори това липсва.

  Просто статията показва частен случай на един много, много по-голям модел, където имаме една група лица, които са решили, че няма как по-добре да напреднат в живота, ако не оглозгат до последно обществените средства, мислейки, че им са подарени за вечни времена.

 36. 36 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#28] от "Petleshev":Дали ще е областна или общинска, нещата не се променят тук! Не се хващай за думата, БСП! Кой накара хората да крадат - БСП с нейния преход! И защо трябва да обвиняваме сега, че някъде все още има кражби /не става въпрос за този случай, а по принцип!/ - БСП да са предложили нови закони, да са направили някъде някакви промени като легални народни представители? Те самите крадяха на поразия, как ще направят нещо такова /например Нинова със закупуването на част от енергетиката, при положение, че няма деклариранио средства за това/?БСП са мръсници, лъжци и гнусни манипулатори, които опоскаха 45 години държавата и искат и сега - трябва да ги спрем! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
  —цитат от коментар 32 на Диана


  Запретнала си се да кълнеш БСП с ентусиазъм на пряснопокръстена христианка😃.
  За БСП – съгласен, но ГРЕБ задмина майка си. В ГРЕБ е пълно с комунисти.
  Като почнеш от гуруто – Бойко Методиев, минеш през майкта на народа – леля Цеца и още, и още до купища редови членове, прилепила!
  БСП управляваха и преди, и сега управляват – хамелеони първи!
  Не били предложили промяна в законите?
  Ами ГРЕБ колко години властват, госпожо?
  Кой им попречи сами да се озаптят?
  Такова не е виждано – крадците да коват закони против кражбата!
  Само не ме подозирай в членство в БСП – във форума ме знаят – "костовак" СЪМ.
  Впрочем, в коя община се трудиш?
  В авренската или в варненската, че много си наясно с въпросите на собствеността в Аврен.

 37. 37 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  документално чиста сделка за показное например каолин!Никола Николов Агнито е експерт не кат тие аматьори!
  —цитат от коментар 3 на bruno__dante


  между другото Колю Николов е кум на Ива Митева

 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#30] от "Диана":

  Не, не се Очудвай! Всичко е точно. Докато Гешев е на поста си, няма да има никакви доказателства за далаверите на ГЕРБ-ерите. Също така разбрахме, че те в ГЕРБ не били виновни. Комунистите от БСП ги научили да крадат! :)))

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  При Гешев герберите кражби са законни :)

 40. 40 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#5] от "tvk051053610":

  Не, никога няма да си получат заслуженото, най-много да продължават да си получават още благини. Няма сила или механизъм който да ги спре или да им даде заслуженото.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 41. 41 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#38] от "Petleshev":

  То щото за далаверите преди тях на комунистите и на царедворците има нещо.
  Единственото на което ще се радва стадото са разни междуособици на оформящият се от 30 години посткомунистически елит.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 42. 42 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Гот... я да видим имотите как се продават там...

  https://www.mirela.bg/232139

  Брей, че различни цени бе... :)

 43. 43 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Авторитетът на бай Ставри явно клони към нулата. Никакъв респект към закона, към сънародниците и хората въобще. С една дума - мафия.

 44. 44 Профил на NamelessOne
  NamelessOne
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Иван Балабанов го знам от доста време, поръчков синдик, който при първият ми сблъсък с него беше инсталиран от ТИМ и Емил Радев за синдик на един хотел в Св.Константин и Елена с цел да го прилапат. В началот ми беше странно защо е сложен синдик от Габрово на хотел във Варна, но скоро всичко се изясни. Под неговото "синдичество" то не беше нелегално изнасяне на камиони с алкохол или рязане на предприятия за скрап, последно май видях, че е синдик на Полимери. Поне според мен синът се издигна заради бащата, така че използваното в статията "синът на председателя на ОбС" е много анонимно и не оценява до постойнство личността Иван Балабанов. Ето тук един линк за него още от далечната 2008 г. https://frognews.bg/biznes-turisam/firmi-propishtiaha-sindik-koito-razprodaval-predpriiatiia-skrap.html

 45. 45 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  До коментар [#42] от "diegos":

  Излиза, че изрядните гербави крадци са лапнали имота на 20 пъти под пазарната цена. Гарантирано от ГЕРБ! Дето вика Дианчето, гласувайте за ГЕРБ, за да не дойдат БСП и да ви крадат. 😂😂

 46. 46 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Спомняте ли си одисеята с либийския танкер "Бадр" при която евродепутата Радев се опита да се вживява като недосегаем за междинародните закони ?Същото се опитва да стори и на местна почва,защото за никого не е тайна че зад" отеца съсобственик" прозира НЕНАСИТНАТА ПАСТ на самозабравилия се евродепутат Радев.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 47. 47 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Работа, работа, работа, ред в хаоса. Наглеци! Не виждал проблем да се прегради общински път... Толкова са се самобравили, че чудовищната корупция и беззаконието им се струват съвсем в реда на нещата!

 48. 48 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 908 Неутрално

  ... БСП трябва да си ходи от политиката за да престане целия този срамен конклав в страната ни! .....!
  —цитат от коментар 21 на Диана


  Как да си ходи, след като са освирепели от глад?

  : )))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 49. 49 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Тия са по-нагли и от Доган, бре, тва гербера е страшна чума!

 50. 50 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Това ако беше в Западна Европа, тези да са си подали оставките вече и да се води разследване.

 51. 51 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#50] от "everlast666":

  Е, ти защо мислиш, тези оправни хора не са в Западна Европа да реализират заложбите си :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Разпределиха си държавата за собствени нужди и на безценица.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Би трябвало цената за тези 10 декара да се провери от оценител....не гербер.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 249 Весело

  Изчегъртване с кастриране трябва за герберастко-бандитската шайка
  —цитат от коментар 12 на herbaltea


  А кастрирането - с две тухли. Като се внимава, че много боли! Ако си забравиш палците между тухлите...

 55. 55 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 541 Весело

  Щом няма надпис " Частна собственоС , СТРЕЛЯ СЕ БЕС ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ" сичко е 6 ;)

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 56. 56 Профил на today
  today
  Рейтинг: 963 Неутрално

  В държавата на Доган е така, от време на време и слугите му намазват по нещо.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 57. 57 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Гнусни изроди. Да се задавите и пукнете от лакомия.

 58. 58 Профил на Живко Лобутов
  Живко Лобутов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Емил Радев нали беше оня плондир, където ходи да рекетира либийците за 4млн $ та измисления Геомин да им върне танкера БАДР, който гепиха в Бургас и малко оставаше България да бъде включена в списъка на пиратските държави.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK