На живо

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Георги КожухаровМесец след встъпването си в длъжност служебният кабинет даде отчет за свършената работа и какво са установили проверките по сектори. "Намираме повече от хаос – системен безпорядък и липса на правила", обобщи премиерът Стефан Янев, като добави, че е установена "корупция, маскирана в благовидна, законосъобразна форма".


Министерството на финансите разшири списъка на хора, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите по закона "Магниткси". В списъка прави впечатление присъствието на един от собствениците на компанията "Ефбет" Цветомир Найденов, брат му Боян, както и на майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева.


Всичко най-важно вижте в хронологията:
След размяната на обвинения и воденото на задочен спор чрез писма, изпращани до медиите, служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с изпълнителния директор на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев по негова молба.


Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Министерство на регионалното развитие и благоустройството


"На срещата бяха обсъдени въпроси относно дейността на дружеството и смяната на ръководството му. Министър Комитова увери, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, а Беличев обеща приемственост", уточняват в краткото си съобщение от министерството.

Регионалното министерство си връща парите, платени авансово от "Автомагистрали"

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Министерството на регионалното развитие е предприело действия за връщането на парите, които са платени авансово от държавната фирма "Автомагистрали" за строителство на пътни отсечки, съобщи БНР, като цитира отговора на министър Виолета Комитова до изпълнителния директор на фирмата Стоян Беличев, който отказа да освободи длъжността до вписването на нов борд и директор в Търговския регистър.


В отворени писма освободеният изпълнителен директор Стоян Беличев предупреждава, че забраната за извършване на каквито и да е плащания ще доведе до блокиране на търговската дейност на дружеството:
"Спирането на плащанията ще доведе до невъзможност за изпълнение на сключените от "Автомагистрали" ЕАД договори, включително и тези по обществени поръчки, по които договори дружеството има задължението да извършва текущ ремонт и поддържане на автомагистралите", пише той.


Според него дружеството ще бъде в невъзможност за плаща в срок за дейности, предмет на договорни отношения, а просрочването ще доведе до санкции и заплащане на огромни по размер неустойки.


От своя страна Виолета Комитова припомня проверката с резултат, че екипът на държавната компания е извършил плащания към частни фирми в размер на 1.8 млрд. лв. без защита на държавния интерес за построяването на магистрала "Хемус". "Действията на ведомството са съобразно изискванията на търговското законодателство и ще бъде изискано пълно обезпечаване на предплатените суми. Ще се заплаща само извършена строително-монтажна работа, безпристрастно спрямо реалните резултати на строителите", пише в отговора си Комитова.

Шефовете на консолидационната компания и "Монтажи" отказват среща с Кирил Петков

Усилията на служебния министър на икономиката Кирил Петков да разбере как се изразходват отпуснатите 630 млн. лв. за ремонта на язовирите в страната среща отпор от Държавната консолидационна компания (ДКК), заяви той пред "Нова телевизия", цитиран от вестник "Сега".


Петков разказа, че изпълнителният директор на ДКК Ясен Спасов не е пожелал среща с него, а е поискал да получи в писмена форма неговите въпроси, на които също щял да отговори писмено.


"Вчера му писах и го питам защо 6 месеца три ремонтирани язовира не се предават на държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири". Очаквам да зная това до края на седмицата", каза Петков.


Шефът на "Монтажи" - дружеството, което трябва да ремонтира над 400 язовира, също не е разговарял още с министър Кирил Петков. Тихомир Димитров не отговарял на телефонните обаждания на министъра, нито на изпратените SMS-и. ""Монтажи" няма задължение да се отчита пред министъра, а само пред ДКК. Новият закон за публичните предприятия е направен така, че ръководствата им не могат да се сменят, без да е проведен конкурс", посочи Петков.


Ден преди 45-ти парламент да гласува мораториума върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов, то е удължило преждевременно мандата на директорския борд на ДКК, като дори е увеличил състава му. Така управата на компанията, чийто мандат бе до 2023 г., е бетонирана в последния момент до 2026 г., съобщава "Сега".

Няма назначена проверка на кадрите с Пламен Узунов

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Скрийншот от видеото


Заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че в МВР е създадена работна група, която усилено работи по темата с подслушването на политици, съобщава БНТ. По думите му резултатите от дейността ѝ ще бъдат оповестени, когато има какво да се каже.


Катинов съобщи, че засега няма назначена проверка на кадрите с президентския секретар по правните въпроси Пламен Узунов, който бе заснет да взима плик с неизвестно съдържание от бившия митничар Петко Петков.

На пристанище "Росенец" е работил по един служител на смяна, съобщи финансовият министър

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Георги Кожухаров


"Липсва предварителен контрол как се възлагат поръчки, липса на последващ контрол как се изпълняват, липса на заинтересованост на държавата като стопанин на ресурса на гражданите. Защото държавата пари не произвежда, тя ги взема от хората. Тези пари бяха харчени безконтролно", заяви министърът на финансите Асен Василев по време на отчета на свършеното от служебното правителство.


"Видяхме системно несъбиране на данъци в НАП. Вече има преориентация на тази агенция - в последните 30 дни се наблюдава значително повишаване на събираемостта", заяви още Василев.


По думите му вече има една изпреварваща събираемост и се очакват повече приходи в бюджета, отколкото е заложено предварително. Наваксани са и изоставанията в Агенция "Митници", отбеляза Асен Василев.


Той обяви, че на най-голямото пристанище за внос на нефтени продукти в България - "Росенец" са работели по един или двама служители на смяна, което е било недостатъчно.


За големите предприятия той коментира, че е предприет затегнат контрол върху така наречените "инхаус" поръчки. "През последните четири години, вместо да се използва закона за обществените поръчки и да се спазват правилата по тяхното възлагане, половината от държавния ресурс е преминавал през т. нар. "инхаус" поръчки. Това са поръчки, които са непрозрачни, директно фирмите се договарят с частни подизпълнители – не минават през закона, през тръжни процедури и обжалвания. Използва се вратичка в закона, която е била за спешни и неотложни случаи и това се е превърнал в порочна практика", обясни Асен Василев.

"Имаме няколко въпроса към министъра на финансите Асен Василев, който казва, че познава Румен Спецов като специалист. Дали Данаил Николов е в страната и бил ли е изведен от нея малко след като се разчу сделката със Спецов", това попитаха Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ по време на включване пред Министерството на финансите.


Новоназначеният изпълнителен директор на НАП Спецов е обект на проверки след като стана известно, че негово дружество със задължения към бюджета е било прехвърлено на безимотен гражданин - Данаил Николов. Според обясненията на шефа на НАП прехвърлянето на собствеността е станало след като той се е оттеглил от компанията, но според представители на ГЕРБ Спецов лично е получил ревизионния акт за 1.2 млн. лв., след което е продал дружеството. Вчера Иванов и Биков се включиха във видео във "Фейсбук", снимани пред порутена постройка, за която казаха, че е настоящият адрес на последния собственик на дружеството, притежавано преди от Спецов. Те посетиха село Ялботина, където според документите на фирмата "Гранекс Трейдър" ООД се намира нейният офис.


"Асен Василев дали проверява сделката на Румен Спецов, издирили ли са Данаил Николов дали е имал информация, че тази фирма която купува е имала задължение към хазната за 1.5 млн. Принципът за прозрачност, почтеност и публичност го изисква", коментираха днес Биков и Иванов, показвайки договора между между Румен Спецов и Николов.

Илко Желязков е подал оставка като зам.-председател на Бюрото за контрол на подслушванията

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Илко Желязков, санкциониран по списъка "Магнитски", подава оставка като зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС. За това съобщава председателят на бюрото Пламен Иванов пред БТА, като пояснява, че това се е случило вчера. Оставката на Желязков обаче няма как да бъде приета в момента, защото той е назначен от парламента и само следващо Народно събрание може да го освободи.

Габриела Козарева ще бъде сменена като шеф на Агенцията по вписванията

Служебното правителство готви смяната на шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. За това съобщи министър-председателят Стефан Янев. "Настоящият директор на агенцията не иска да работи по прозрачен начин и в интерес на хората, други мотивации има в нейната работа", обясни Янев. Той добави, че министърът на правосъдието Янаки Стоилов ще направи предложение.


Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Георги Кожухаров


На 9 юни здравният министър Стойчо Кацаров каза, че агенцията умишлено се е забавила с регистрацията на новото ръководство на болница "Лозенец", изчаквайки отстранения заради незаконни трансплантации проф. Любомир Спасов да подаде възражение по съдебен ред.


Козарева заема поста от 2018 г., когато наследи Зорница Даскалова, която подаде оставка заради срива на Търговския регистър. По-късно същата година вестник "Сега" излезе с информация, че в агенцията са били разпределени бонуси за общо 700 хил. лв. за постигнати резултати за периода, в който Търговският регистър не работеше.

Доказателствата за подслушването ще бъдат предоставени на комисии в следващия парламент

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Юлия Лазарова


"Нямам право да обявявам конкретни лица, по които са прилагани специални разузнавателни средства (СРС). Това би било престъпление", каза по време на отчета на служебното правителство вътрешния министър Бойко Рашков, по повод информацията за подслушвани политици в месеците преди парламентарните избори на 4 април.


"Случаите не са един и два, предприети са от специализирани органи в страната, по отношение на които на 45-ия парламент не му стигна времето да се занимае с тях. Проследявани са не само политически и обществени дейци, а протестиращи. Правната обосновка за разрешаването на подобни действия е престъпление за предполагаемо участие в бунт, въстание. На това трябва да се обърне внимание. Доказателства има, ще ги предоставя на новосформирания парламент, в съответната комисия за контрол върху службите за сигурност и СРС", каза Рашков.

Финансовият министър: Държавата не трябва да работи със свързаните на санкционираните по "Магнитски"

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Лили Тоушек


"Тези лица са свързани с лицата, които са санкционирани и като такива има голям риск да се работи с тях. Те нямат право да кандидатстват за обществени поръчки и държавните предприятия трябва да се въздържат от работа с тях", така финансовият министър Асен Василев коментира съобщението на ведомството днес за съдружници и управители на фирми на санкционираните от САЩ по закона "Магнитски" Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.


Василев напомни, че са приели много по-тясна дефиниция за свързаност от тази в Закона за противодействие на корупцията, за да е ограничен кръгът на лицата, които потенциално биха били "заразни" за системата на държавните предприятия. В противен случай цялата държава е щяла да попадне вътре. Инструкцията, която МС дава, при липсата на правно уредена рамка, е насочена само към държавните предприятия, за да не попаднат в списъка "Магнитски".


"Всички други предприятия и банки могат да правят, каквото решат. БНБ вече е излязла с инструкции", каза министърът.


Василев се надява в първия ден на парламента тази правна дупка да бъде законодателно попълнена, за да не се зарази цялата система на държавата и да попадне или банка, или структуро определящо предприятие в списъка "Магнитски". Това се е случвало при банки в други държави.

Рашков: В служба на МВР са открити лозунги на ГЕРБ

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Георги Кожухаров


"Целта за предстоящите избори е всеки глас да бъде отчетен така, както е подаден вотът, а не така както някой иска да го манипулира и да изкриви картината на политическата обстановка. Има констатирани случаи на купуване на вот, на гласове, за това урудливо явление МВР няма вина. Инцидентни са случаите, в които служители са опитали да съдействат на една или друга политическа партия", заяви по време на отчета на правителството вътрешният министър и силов вицепремиер Бойко Рашков.


"Преди изборите на 4 април в МВР са осъществени няколко разследвания за покупко-продажба на гласове, като забележете, не са разкрити престъпления от управляващата партия, имаме дела за покупко-продажба на гласове от други партии. И нещо любопитно - в една служба от МВР, в която извършваме внимателна проверка, открити са лозунги на ГЕРБ и на професионална лексика се установи, че на техните компютри нямат думите ГЕРБ, ДПС и буквите Б.Б. Аз лично се съмнявам дали подобна служба в МВР би работила коректно, по закон срещу политически престъпления, свързани с гражданите", каза Рашков.


Накъдето се обърнем, е блато


Бойко Рашков,

вътрешен министър и вицепремиер


Процесът с движението на кадри в МВР е приключило, съобщи още Рашков. "Извършени са необходими промени, а не чистка", обобщи министърът.

Пеканов: Парите по Плана за възстановяване и устойчивост не са застрашени

Служебен кабинет Атанас Пеканов

© Велко Ангелов

Служебен кабинет Атанас Пеканов


"Парите по Плана за възстановяване и устойчивост не са застрашени, ще дойдат в рамките на тази година", заяви по време на отчета на правителството вицепремиерът Атанас Пеканов.


"Планът не е предаден, има забавяне – то се дължи на предното правителство, което не го е подало, сега се работи по критики на Европейската комисия. Желанието е да се подобри, да се направят корекции, за да се използва ресурсът по най-добрия начин. Над 30 нови проекта има от различните министерства. Променят се половината от програмите, добавят се реформи. Целта е да се подобри планът в измерение как ще бъдат използвани средствата в бъдещето, как ще бъдат измервани ефектите, ресурсите да отидат в цялата страна, а не в столицата", добави той.

"Безработицата в страната продължава да намалява. Към днес на годишна база намалението е с над 37%. В момента нивото на безработицата е окoло 5.4%. Това е бърз знак, че българската икономика бавно се възстановява и излиза от застоя в който бе принудително поставена заради мерките за ограничаване разпространението на COVID-19", съобщи по време на отчета на правителството социалният министър Гълъб Донев.

Стефан Янев: Картината в страната е корупция, маскирана в законосъобразна форма

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Юлия Лазарова


"Намираме повече от хаос в секторите – системен безпорядък и липса на правила, тази практика е част от негативната констатация. Служебното правителство демонстрира кураж и да представи пред вас реалистичната картина – корупция, маскирана в благовидна, законосъобразна форма. Публичен сектор, икономика, селско стопанство, сектор култура са обрасли в подобни негативи. Първо показваме пред гражданите, след това ще опитваме да ги решаваме", заяви премиерът Стефан Янев по време на отчета на служебното правителство малко повече от месец след встъпването в длъжност.

Ирена Кръстева и Цветомир Найденов в списък със съдружници на санкционираните от САЩ

Майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева, снимката е от 2012 г.

© Цветелина Белутова, Капитал

Майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева, снимката е от 2012 г.


В изпълнение на решение на Министерски съвет от 4 юни Министерството на финансите публикува списък на хора, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерството на финансите на Съединените американски щати.


Целият списък може да бъде видян тук.


В разширения списък, който Министерството на финансите публикува днес, са включени асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква "б" от РМС №441, а именно "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а", включени към момента и за последните 5 години". Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г.


На 6 юни администрацията на президента Джо Байдън обяви, че налага санкции на шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски, както и на 64 юридически лица, свързани с тях.


В списъка прави впечатление присъствието на един от собствениците на компанията "Ефбет" Цветомир Найденов, брат му Боян, както и на майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева.


Хората, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а" от решение на Министерски съвет №441, а именно "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC". Хората са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а".


Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти по т. 1, буква "а" и "б" от РМС №441, както и съгласно буква "в" от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а именно: Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП) предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лица от списъка по т. 1 и предлагат на постоянната работна група допълване на списъка, в случай че се установи свързаност, или изключване от списъка на лица, в случай че свързаността е прекратена.

Голяма част от 631 млн. лева за ремонти на язовири са дадени на 7-8 фирми, съобщи Кирил Петков

Политическото напрежение: служебният кабинет отчете "повече от хаос" в страната (хронология)

© Велко Ангелов


Голяма част - 82% от работата по ремонтите на язовири, за които държавата е дала на държавното дружество "Монтажи" 631 млн. лв. за 400 обекта, от които са готови едва 10, е възложена на 6-7 фирми. Това съобщи пред "Нова телевизия" министърът на икономиката Кирил Петков. Той добави, че като министър не може да уволни ръководството на "Монтажи", защото дружеството е под шапката на Държавната консолидационна компания (ДКК). Нейното ръководство също е несменяемо до провеждане на конкурс.


"Този тип шапки като Държавната консолидационна компания (ДКК) са опасни. ДКК си има собствен управленски борд и "Монтажи" е под тях и няма задължение да се отчита пред министъра. Заради тази рамка, сложена отгоре, няма и обществени поръчки. Същото е с "Автомагистрали" - шапки дружества, които дават възможност за избягване на обществени поръчки", каза Петков.


Повече от интервюто с Петков – тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (337)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1202 Весело

  Какви обществени поръчки, каквото каже най-подготвения за премиер това е! То и от парламент и министри няма нужда, ама пуста му Европа, ако ги махнем ще врътнат кранчето!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  След като им се видя малко краденето през нагласени тръжни процедури, гербавите промениха закона и почнаха да крадат директно през държавни “фирми” - офиси с три бюра, два компютъра и едно бусче - които да наемат “подизпълнители” по усмотрение - според който предложи най-сериозни отчисления за чекмеджето. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Гербавите сигурно вече треперят, като на екрана се появи Кирил Петков, наричан презрително от тях "Харварда", все едно Пернишкия е по-голям от Харвард.

 5. 5 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Шапки и каскети пълни с пари под знамената на ГЕРБ и мутрата им-патрон.

 6. 6 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До тук хунвейбинстващите неотроцкисти се справят "много добре"
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Да бе, бахти и хунвейбинстването, да търсиш и намираш корупция, а?

  Бе става така, лелки и чичаци гербави 😁😁😁

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  УСВОЯВАНЕ,УСВОЯВАНЕ,УСВОЯВАНЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Извинете, случайно да не сме 1997 година, преди деноминацията ?
  Защото днес по вестници и по телевизии смело се изговорват едни похабени милиони и милиарди.
  Властта вече за нищо и няма тия пари, а нашите заплати не са мръднали.
  Ако има свестни юристи в следващия парламент, спешно трябва да се въведе нв наказателния кодекс понятието "особено големи размери".
  И наказанието за него да бъде в пъти по-строго.

  кратък
 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1894 Весело

  Киро Харварда открива тайните на държавните структури - кой шапка, кой на кого се отчита и кой борд кого командва. Време е за един тезис по въпроса за PhD.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Компании като ДКК и Автомагистрали имат цел да путинизират икономиката. Милиарди левове заобикалят правилата на конкуренцията и отиват при тези, които са съгласни да делят с властта.

  Захващането на държавата по този начин не става случайно. Това е изпълнение на цяла стратегия - дългосрочна програма на ГЕРБ, заимствана от днешна Русия.

  Оставите ли ги на власт с техните явни (патриотите) и неявни (ДПС) патерици, ще намерят някаква такава схема и за вашия бизнес, да отчислявате по 30%, за да оцелеете

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 11. 11 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1375 Гневно

  И тук, както навсякъде в Бойко Борисовата държава – нищо ново. КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ! В огромни размери, във всички отрасли на икономиката. На този престъпник и на неговата банда разбойници каквито и тежки присъди да им обяви съдът – все ще им са твърде малки.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Влади Горанов закупил без ипотечен кредит офиси за 750,000 лева.

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vladislav-goranov-zakupi-ofisi-za-nad-750-000-lv

  Колко прави това?

  3/4 подаръчна торбичка. 😎

  Защо ни занимават с такива дребнотемия?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 895 Весело

  Гербавите сигурно вече треперят, като на екрана се появи Кирил Петков, наричан презрително от тях "Харварда", все едно Пернишкия е по-голям от Харвард.
  —цитат от коментар 6 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  По-гоУемо от УНИБИТ нЕма!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 15. 15 Профил на gcb59309802
  gcb59309802
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Милиардите откраднати от ШАЙКАТА ГРОБ-СДС-Любен-Дилов-син-мисирки-калинки-мутри-толупи отиват за купуване на РОМСКИ гласове, пачки и кюлчетата в шкафчета, факли и гардероби, къщи в Барселона и Бистри а и поръчки на Маги Бадер!!! На предстоящите избори ШАЙКАТА ще загуби КАТАСТРОФАЛНО и всички Шайкаджии отиват в ПАНДЕЛАТА при Бай Ставри!!!

 16. 16 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Язовирите новото ББР на Киро Харварда.
  Та какво стана с ББР .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 17. 17 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1375 Гневно

  До коментар [#12] от "Mike Crazy":

  Ами – след като, по твоето собствено признание, не си специалист, защо подяволите, се упражняваш в писане на глупости? Аз пък съм специалист в тази област, затова ти задавам горния въпрос.

 18. 18 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Какви обществени поръчки, каквото каже най-подготвения за премиер това е! То и от парламент и министри няма нужда, ама пуста му Европа, ако ги махнем ще врътнат кранчето!
  —цитат от коментар 1 на У Чен  Самият факт, че при "6-7" министърът не е могъл да ги изброи и да каже точно - 6 ли са, 7 ли са или 8, говори за уйдурма. На следващо място - липсват данни колко фирми в България имат капацитета, техниката и кадрите да осъществят тези ремонти? Колко са кандидатствали - ако има такива, отговарящи на условията? Тотална мъгла и прах в очите. Според мен, без да съм специалист, и "6-7" фирми са си много за България и е похвално, че имаме толкова много, способни да ремонтират язовири. Това не е като "писането на анализи", с което основно се занимават умнокрасивите от ДеБъ, например.
  —цитат от коментар 12 на Mike Crazy


  За какво кандидатстване говориш? Нали в това е проблемът. Не е имало обществени поръчки. Узаконена корупция! Съд за всички гербаджийски корумпета.

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Кой подготвя изборите? Добре, че не са ГЕРБ! Боли ли, като ви вадят зъбките, а?! :)))

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Весело

  .......Браво на КИРЕТО........!!!!!........АДМИРАЦИИ........!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 21. 21 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 288 Неутрално

  А някой знае ли колко фирми в България могат и са лицензирани да ремонтират язовири .... някак си подозирам че ще са 7-8 :)

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Всичко е ясно ., навсякъде е едно и също ...с ГЕРБ . Когато ги по , защо крадете ??? Те ти отговарят - Не на омразата , спират строителството ...:))) Още месец .Това бетониране в което собственика да не може да каже нищо ... е смайваща !

 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#16] от "deepblue":

  Какво стана с ББР? Нищо не стана! Парите ги няма и ГЕРБ не разбрали как са изчезнали. :)))

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Поредна порция гербава мъка.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Влади Горанов закупил без ипотечен кредит офиси за 750,000 лева.https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vladislav-goranov-zakupi-ofisi-za-nad-750-000-lv Колко прави това?3/4 подаръчна торбичка. 😎Защо ни занимават с такива дребнотемия?!
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz


  Ще си го причинили кпконпи?Да му блокира сметките, докато Горанов докаже доходи и разходи за последните 15 години?

 27. 27 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Компании като ДКК и Автомагистрали имат цел да путинизират икономиката. Милиарди левове заобикалят правилата на конкуренцията и отиват при тези, които са съгласни да делят с властта. Захващането на държавата по този начин не става случайно. Това е изпълнение на цяла стратегия - дългосрочна програма на ГЕРБ, заимствана от днешна Русия.Оставите ли ги на власт с техните явни (патриотите) и неявни (ДПС) патерици, ще намерят някаква такава схема и за вашия бизнес, да отчислявате по 30%, за да оцелеете
  —цитат от коментар 10 на cinik


  Доскоро поне правеха нагласени търгове, за да изглежда всичко легално.

  Но явно са искали по-големи мащаби или не им се е чакало, защото са усещали края, но очевидно наглостта им е пораснала последните няколко години, които удобно съвпадат с назначаването на Гешев за главен прокурор.

  Таква разписия с държавни средства не е била дори по време на Тройната коалиция. Очайващо е положението.

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Ето до къде води "десната" политика на Буци с държавно ВИК .
  7-8 фирми. Хубаво е че повече няма да бъде менискус председател

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 856 Весело

  много тънък момент,като няма обществена поръчка ,не може да има и обжалване...не трябва да има забавяне в усвояването и пълненето на шкафчетата....иначе ,ясно поръч
  ката е нагласена ,ама някой ще му мине през акъла да обжалва ,дело...и губене на време...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 31. 31 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#12] от "Mike Crazy":

  В ЕС има десетки, ако не и стотици фирми с капацитет, възможност и опит да извършат ремонт на язовир. Но пък сигурно по-трудно влизат в схеми с властта, пък и дори и да са склонни, местните институционални бухалки не ги достигат и това създава доста несигурност за някои хора.

 32. 32 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 725 Неутрално

  "Политическото напрежение: голяма част от 631 млн. лева за ремонти на язовири са дадени на 7-8 фирми, съобщи Кирил Петков"

  Този да вземе да каже колко фирми е трябвало да участват в ремонтните дейности според него. Какъв е проблемът в 7-8?

 33. 33 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1375 Гневно

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  750 хиляди лева са горе-долу 1/10 от процента, отнесено към 700 милиона. Които седемстотин милиона са паричките, "опростени" от безимотния квартирант на братя Домусчиеви – Влади Горанов, на Васил Божков-Черепа. 1/10%!!! Нищожна част от комисионната, която бившият финансов министър и банкянската сикаджийска Тиква вероятно са си разделили. Нали като процент на исканите от тези бандити "комисионни" се спрягат 40-50%!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#16] от "deepblue":Какво стана с ББР? Нищо не стана! Парите ги няма и ГЕРБ не разбрали как са изчезнали. :)))
  —цитат от коментар 23 на Petleshev  Парите ги има .Само ОФ не разбрало.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#19] от "Petleshev":

  От космоса си личи, че сте почитател на корпулентния и го цитирате с удоволствие...
  Въпрос на естетика и етика, или по-скоро на липсата им!!!
  Иначе, нали знаете, че през последните 12 години герберете само ВЕДНЪЖ са организирали избори???
  Забравих, че вас Фактите не Ви интересуват....

 38. 38 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Има ли още човек, който да не е разбрал, че ГЕРБ са вредни за държавата? А, има! Тези, които ограбват държавата заедно с тях.

 39. 39 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Разстроено

  Без обществени поръчки, само наши фирми за да пълнят шкафчето на тиквата и Комунизъм без край: Гарантирано от ГЕРБ-комунета!
  —цитат от коментар 25 на ck


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Едни и същи фирми са основния получател на обществени (и без търг) поръчки. И всички следи водят къ красивото взаимодействие между ГЕРБ и ДПС.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  "Политическото напрежение: голяма част от 631 млн. лева за ремонти на язовири са дадени на 7-8 фирми, съобщи Кирил Петков"Този да вземе да каже колко фирми е трябвало да участват в ремонтните дейности според него. Какъв е проблемът в 7-8?
  —цитат от коментар 32 на Stoyan Kostov


  Проблемът е, че няма обществени поръчки. Ако имаше, стига да са прозрачни, и една фирма може да спечели.

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  от безимотния квартирант на братя Домусчиеви – Влади Горанов
  —цитат от коментар 33 на murry


  Жилище няма, но е накупил офиси за 753 хиляди лева. Явно, няма да спи, а ще има

  работа, работа, работа.😀

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 692 Неутрално

  А някой знае ли колко фирми в България могат и са лицензирани да ремонтират язовири .... някак си подозирам че ще са 7-8 :)
  —цитат от коментар 21 на daviddavid


  Имаш предвид ремонта който видяхме край Ловеч? С пластмасовата бутилка от Кока-кола?

 45. 45 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  По логиката на Хардварчето трябва куцо, кьораво и сакато да прави язовирни стени.Няма такава простотия.Жалка история.
  —цитат от коментар 35 на Wornoxmaniak Шиши реди кабинетите на Радев по добре от Черепа


  Обществените поръчки! Защо бягате от темата.
  А министърът добре разрови някои от схемите. Браво на него!

 46. 46 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Оставите ли ги на власт с техните явни (патриотите) и неявни (ДПС) патерици, ще намерят някаква такава схема и за вашия бизнес, да отчислявате по 30%, за да оцелеете
  —цитат от коментар 10 на cinik


  Що си мислиш, че гербавите тролчета имат собствен бизнес? Те са очевадно на държавна хранилка. Кой човек със собствен бизнес има време да бълва по 40-50 коментара на ден?

 47. 47 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#41] от "Mike Crazy":

  Доста глупав аргумент, особено имайки предвид, че след 631 милиона лева за 6-7 "наши" фирми имаме резултат 10 обекта готови от общо 400.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 329 Весело

  А някой знае ли колко фирми в България могат и са лицензирани да ремонтират язовири .... някак си подозирам че ще са 7-8 :)
  —цитат от коментар 21 на daviddavid


  По-глупава гербидж опорка отдавна не бях срещал - лицензирани да ремонтират язовири :):):) А има ли лицензирани да ремонтират барбекюта, че на Доган му се запушило барбекюто и спешно търси лицензирана фирма за ремонт :):):) За гербиджа важи поговорката - Мълчи си, независимо че те мислят за тъп, защото като си отвориш устата само ще докажеш, че всички останали са прави ... :):):):)

  Фирмите нали затова наемат подизпълнители, защото нямат необходимия капацитет да свършат работата. И това не са 7-8 фирми, а нито една! Но нито веднъж не се е провел конкурс или тръжна процедура за избор, а всичко е раздавано на "нашите хора с нашите фирми, ако се отчитат за чекмеджетата" :):):) Яка, ама много яка корупция, защитавана само и единствено от гербидж-корумпетата :):)

 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#43:"Николай Колев"][/quote]

  А може да въвежда" Ordo AB Chao"-ред в хаоса. Девиза ба зидарите от високата ложа.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Допълнен списък:
  Списък на ФЛ, асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква б) от Решение № 441 от 04 юни 2021 г. на Министерски съвет на Република България
  № по ред ТРИ ИМЕНА ЕГН/ЛНЧ
  1 АЛЕКСАНДРА ПЕТРОВА СТОЯНОВА 610327****
  2 АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ТУМПАРОВ 570815****
  3 АЛЕКСАНДЪР КИРИЛОВ ГЕОРГИЕВ 411023****
  4 АЛЕКСАНДЪР СТАНИСЛАВОВ АНГЕЛОВ 800727****
  5 БОРИС ЛУКОВ БЕКЯРОВ 550115****
  6 БОЯН СТЕФАНОВ НАЙДЕНОВ 751103****
  7 ГЕОРГИ КЪНЧЕВ ПОПОВ 571215****
  8 ДИМИТЪР ДЕНЧЕВ ГАНЕВ 760623****
  9 ДОРА ХРИСТОВА СПАСОВА 510117****
  10 ЖАНА СЛАВЧЕВА КАНЕЛОВА 750311****
  11 ИВАНКА МИХАЙЛОВА ГЕОРГИЕВА 600421****
  12 ИРЕНА АНГЕЛОВА КРЪСТЕВА 550722****
  13 МИЛЕН ИВАНОВ СТАМАТОВ 720206****
  14 МИРОСЛАВ АЛЕКСАНДРОВ ИЛИЕВ 790810****
  15 ПЕПА ВЕСЕЛИНОВА ГРОЗДЕВА-МИХОВА 680831****
  16 ПЕТЪР ВАНГЕЛОВ МАРЧОКОВ 540614****
  17 ПЕТЪР ИВАНОВ СТОЯНОВ 550426****
  18 СТЕФАН НАЙДЕНОВ НАЙДЕНОВ 460109****
  19 ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА 541113****
  20 ЦВЕТОМИР СТЕФАНОВ НАЙДЕНОВ 730228****

  Честито на печелившите!

 52. 52 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Докато Харвардския университет е нещо лощо за ГЕРБ, вероятно символ на упадачния транс-либерален фашизъм, или подобна недялкова шампа, то най-добрия университет за тях е този на Живков. След него е този на царя. Най честния човек е Жан Виденов, а най-крадливия не е Станишев или Пеев, а „Крадеца Костов който примлясква деца за закуска с лилавите джуки”.

 53. 53 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Гледам го този списък и нещо не мога да проумея. Тук ни заливаха милиони коментари от множество тролове, обясняващи, че ГЕРБ бил дал всичките (или поне 80%) от инфраструктурните проекти на Шиши. Що така в този списък не виждам една строителна компания, строяла магистрали, пътища, мостове или язовири ?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1237 Весело

  Ихууу.... Все по-интересно взе да става. Има там една фондация "Тракия", учредена от Черепа. Покрай нея преживяват достойно разни професорчета-ченгета и бивши истински ченгета. Нещо?

  CONTADOR GRATUITO!
 56. 56 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 894 Любопитно

  Този министър е много интересен !!!
  Кой и кога бил изпразнил язовира ?!?
  Има една програма " Коперник " с която можеш да видиш точно !!!
  Така Валя Ахчиева показа точно как е изпразван язовира край Перник.

 57. 57 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 329 Весело

  Малииии, и на Маман Шиши, и на Цеките посегнаха ... УжасТ ... Всички гербидж-орки да ги защитават, както защитаваха ПееФски - те са невинни, те са жертви, те са ангелчета, чисти като сълзи са ... Лош Магнитски ...

  П.С.: И кой се оказа най-накрая онзи "настоящ политически лидер, който е бил член на кабинета през последните години и който е получавал многократно подкупи от Божков, за да подпомага развитието на хазартния му бизнес", разбра ли се? :):):) Митов или Биков, гербаджийския вариант на Лоурел и Харди, казаха ли нЕкоя друга нова, тъпа опорка по въпроса? :):):)

 58. 58 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Гледам го този списък и нещо не мога да проумея. Тук ни заливаха милиони коментари от множество тролове, обясняващи, че ГЕРБ бил дал всичките (или поне 80%) от инфраструктурните проекти на Шиши. Що така в този списък не виждам една строителна компания, строяла магистрали, пътища, мостове или язовири ?
  —цитат от коментар 53 на Младолик Мъдрец


  Ами виж- https://papagal.bg/person/75F54EC4DF656FFA76F068AC6C1EC3A985EA106EECA31406E4821A83D0756664

 59. 59 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Няма ден в който да не излиза някоя далавера. Гешев си го премества и съсипва телефонните измамници.

 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Ирена Кръстева трябваше да е в български списък "Магнитски" още откакто тотото изтегли два еднакви тиража.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 61. 61 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#4:"Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ"]Гербавите сигурно вече треперят, като на екрана се появи Кирил Петков, наричан презрително от тях "Харварда", все едно Пернишкия е по-голям от Харвард.[/quotе
  Нищо ново под слънцето-няма диктатор или режим който да харесва опозиция с интелект. Затова решенията са две- а) отстрани или б) дескредитира. Комунистите по света ползват опцията "отстрани" успешно вече 60на години. Забравени примери бол-лагери в Белене и Скравена изселване в дълбоката провинция, а червените кхмери направо смаляваха с една глава всеки който носи очила. Новите комунета от ГЕРБ с купените диломи не само че принизиха значението на думата политик до ниво на латино-бананова диктатура но се опитват да принизят всеки друг до тяхното плачевно ниво.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 62. 62 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Крайно време е и свинята-майка да отиде при нерезчето си.
  А най-добре тримката в затвора.
  Кой е третият ли, ами баща му Доган.

  кратък
 63. 63 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Какво става сега с efbet като и цеките в списъка?

 64. 64 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Цветомир Найденов- съдружник с Дебелио? Това обяснява в голяма степен странното възникване и развоя на случая "Божков", наглед от нищото

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 65. 65 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Този министър е много интересен !!!Кой и кога бил изпразнил язовира ?!?Има една програма " Коперник " с която можеш да видиш точно !!!Така Валя Ахчиева показа точно как е изпразван язовира край Перник.
  —цитат от коментар 56 на drill


  От много репортажи се вижда , че язовирите са затревени а това не става за три дни .Не е нужен "Коперник" та непредубеден човек да разбере,че твърдението на Буци как са изпразнени умишлено с цел предизборна пропаганда е лъжа.

  SHADOWS of SOFIA
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Любопитно

  Интересно ... след като Цветомир Найденов е индукционно намагнитен - какво ще се предприеме с договорите на хазартната му фирма за реклама в БНТ?

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#47] от "Locke":

  “...имаме резултат 10 обекта готови от общо 400.”

  Как готови?

  С

  Тревясали, но с вързана пластмасова бутилка на канапче?

  Срещу 2 милиона за бутилката и 350 хиляди за канапчето?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#55] от "г-н Думанов":

  пусни сигнал бе отворко.
  кво ми се праиш на умен.

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Ха-ха-ха, Цеките и те в кюпа...За ШиШимайката беше ясно, нищо, че се е пшокрила в Швейцария.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на avi29581655
  avi29581655
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Самият факт, че при "6-7" министърът не е могъл да ги изброи и да каже точно - 6 ли са, 7 ли са или 8, говори за уйдурма. На следващо място - липсват данни колко фирми в България имат капацитета, техниката и кадрите да осъществят тези ремонти? Колко са кандидатствали - ако има такива, отговарящи на условията? Тотална мъгла и прах в очите. Според мен, без да съм специалист, и "6-7" фирми са си много за България и е похвално, че имаме толкова много, способни да ремонтират язовири. Това не е като "писането на анализи", с което основно се занимават умнокрасивите от ДеБъ, например.
  —цитат от коментар 12 на Mike Crazy


  Няма разлика дали са 6 или 8. Не това е същественото. Малък брой са. И нямат конкуренция. За това ГЕРБ строи скъпо и некачествено. Но милиционер това не може да го разбере. Прекалено му е сложно. Мислиш, че парите падат от небето и просто някой друг иска да ги краде вместо теб. До тук ти е хоризонта.

 72. 72 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  До коментар [#60] от "cinik":

  Ти остави това, ама се оказало че тотото било на загуба.
  Като го прочетох, се залях с кафето.

  Panta rhei....
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#58] от "Vesselin Velkov":

  Ми гледам и нито една от фирмите не е в този списък.

 75. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Любопитно

  Цветомир Найденов- съдружник с Дебелио? Това обяснява в голяма степен странното възникване и развоя на случая "Божков", наглед от нищото
  —цитат от коментар 64 на cinik


  За историята с Черепа няма нужда да е бил съдружник.
  Но това помага ...

 76. 76 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Този министър е много интересен !!!Кой и кога бил изпразнил язовира ?!?Има една програма " Коперник " с която можеш да видиш точно !!!Така Валя Ахчиева показа точно как е изпразван язовира край Перник.
  —цитат от коментар 56 на drill


  Тези язовири нямат приемателна комисия след ремонта и не могат да бъдат завирени. Стоят с отворени изпускатели. Локви. Ако е валял два дена силен дъжд, са се понапълнили до някъде и са се източили от самосебе си

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 77. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":

  ше ме извиняваш, ма герб са неявна
  патерица на дпс, не обратното.

 78. 78 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До тук хунвейбинстващите неотроцкисти се справят "много добре" с това да вкарват цялата пара в свирката и да създават революционна ситуация през пропагандата...Кой ли управлява през това време Отечеството и подготвя изборите...?!
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Управлява правителството. Изборите се подготвят от ЦИК. А от Отечеството се разчистват кърлежите, които са му смукали кръвта последните 12 години. Кое точно не ви е ясно?

 79. 79 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  [quote#66:"Mike Crazy"][/quote]

  Много си досаден. Не е важно дали са 2-3 или 10-20. Важно е да става с обществени поръчки.

 80. 80 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Същста схема тръгнаха да правят и с държавната петролна компания, но не им стигна времето. Не очакваха да загубят изборите. Десните от ГЕРБ много обичат да разпределят дърбавните пари :)

 81. 81 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Същста схема тръгнаха да правят и с държавната петролна компания, но не им стигна времето. Не очакваха да загубят изборите. Десните от ГЕРБ много обичат да разпределят дърбавните пари :)

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  Ирена Кръстева трябваше да е в български списък "Магнитски" още откакто тотото изтегли два еднакви тиража.
  —цитат от коментар 60 на cinik


  Още когато тя взривно набухна от "менажирането" на тотото би трябвало да е в списъка на подопечните на бай Ставри!

 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  [quote#27:"Rational"][/quote]

  Освен това се надъхват, че българинът е плужек и колкото по здраво пипа властта, толкова повече е сигурно политическото оцеляване

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Облаци еталонен популизъм в американски мащаби над България! Президентът и Привременното правителство се радват на подкрепата на Големия брат и са на път да пресолят манджата с люти чушки.

 87. 87 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#66] от "Mike Crazy"

  Наричам далавера раздаване на пари без обществени поръчки.

 88. 88 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#48] от "Mike Crazy":

  Мише....виж сега...не е важно кой кого такова...или завиждаш...!?)))
  Друго е важното....2,5 милиарда за руски (турски) поток...500 мил. за язовирите...2-3 милиарда от ББР за "правилни" фирми (които едва ли ще бъдат върнати)...2-3 милиарда в Автомагистрали пак за "точните" фирми....и т.н....и т.н.....около 10 милиарда НАРОДНИ ПАРИ годишно в небитието...
  А па...това за ниските пенсии...абе, не ме занимавайте с глупости....от пенсиите нема как да се крадне....Не ли, Мише...?)))

 89. 89 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":ше ме извиняваш, ма герб са неявнапатерица на дпс, не обратното.
  —цитат от коментар 77 на mihail_p


  ГЕРБ и ДПС са един и същи библиотекаро-сарайски политически конгломерат, като ГЕРБ е българското му етническо крило.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 90. 90 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 130 Неутрално

  От много репортажи се вижда , че язовирите са затревени а това не става за три дни .Не е нужен "Коперник" та непредубеден човек да разбере,че твърдението на Буци как са изпразнени умишлено с цел предизборна пропаганда е лъжа.
  —цитат от коментар 65 на К2  https://www.krasimi.com/wp-content/uploads/2020/07/IMG5749.jpg

  Колко странно, а ! Язовир и във водата се виждат растения. Уникално и много не-харвардско !

 91. 91 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  "Хората, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а" от решение на Министерски съвет №441, а именно "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC". Хората са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а"."

  Тоя списък ще става все по - дълъг с времето ! И " политическото напрежение" ще продължава да се увеличава ! Някъде у нас, особено сред кръговете на почетния, то е преминало вече почти в ( политическа) истерия.......

 92. 92 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#48] от "Mike Crazy":Мише....виж сега...не е важно кой кого такова...или завиждаш...!?)))Друго е важното....2,5 милиарда за руски (турски) поток...500 мил. за язовирите...2-3 милиарда от ББР за "правилни" фирми (които едва ли ще бъдат върнати)...2-3 милиарда в Автомагистрали пак за "точните" фирми....и т.н....и т.н.....около 10 милиарда НАРОДНИ ПАРИ годишно в небитието...А па...това за ниските пенсии...абе, не ме занимавайте с глупости....от пенсиите нема как да се крадне....Не ли, Мише...?)))
  —цитат от коментар 88 на chedeuvre


  А Белене, там са няколко милиарда.
  Акциите на първа инвестиционна, на двойна цена.
  2.5 милиарда КТБ.
  700 милиона от черепа, твърдят че липсват.

  Работа работа работа....

 93. 93 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#58] от "Vesselin Velkov":Ми гледам и нито една от фирмите не е в този списък.
  —цитат от коментар 74 на Младолик Мъдрец


  https://papagal.bg/eik/831928535/9709

  Разгледай добре. Отнема време. Не говори наизуст по зададени опорки.

 94. 94 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#66] от "Mike Crazy"Наричам далавера раздаване на пари без обществени поръчки.
  —цитат от коментар 87 на Oliver


  Ти къде видя да пише, че е "без обществени поръчки"?

 95. 95 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 888 Весело

  [quote#26:"Vesselin Velkov"][/quote]

  Е, кумеца му е дал малко пари да завърти бизнес момчето.

 96. 96 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#77] от "mihail_p":

  “герб са неявна
  патерица на дпс, не обратното.”

  Така е.

  ДПС са оригиналният проект на Москва и московските сурогати в България.

  ГЕРБ са обслужващият персонал, който провежда зададената от Москва политика, камуфлиран като “десен”, “прозападен” и “евроатлантически”.

  ГЕРБ са кетъринг фирмата, изпълняваща прищевките на Москва и московския генерал губернатор на губернията - оня в Сарая.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 97. 97 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#93:"Vesselin Velkov"][/quote]

  Много ентусиазиран е този БУДАла и Харвард в изкривеното му съзнание е нещо лошо.

  SHADOWS of SOFIA
 98. 98 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 130 Неутрално

  https://papagal.bg/eik/831928535/9709

  Разгледай добре. Отнема време. Не говори наизуст по зададени опорки.
  —цитат от коментар 93 на Vesselin Velkov


  Младеж, ако щеш сложи 5 чифта очила, но тази фирма ПСТ не е в списъка. Изобщо осъзнаваш ли за какво иде реч ?

 99. 99 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Цветомир Найденов- съдружник с Дебелио? Това обяснява в голяма степен странното възникване и развоя на случая "Божков", наглед от нищото
  —цитат от коментар 64 на cinik


  Мисля че в случая се гледа съдружието му с Божков - доколкото разбирам връщат 5 години назад.

 100. 100 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  [quote#98:"Младолик Мъдрец"][/quote]

  Нима?

  Фирма Свързана форма
  ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ АД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ АД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ФИСКОНСУЛТИНГ ООД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съдружник
  ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Управител
  ПЪТИНЖЕНЕРИНГ - М АД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ИНФРА ХОЛДИНГ АД Татяна Христова Димитрова - Съвет на директорите
  ВИДАПЪТСТРОЙ АД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ПРИМ БГ ЕАД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите


  ПОДДЪРЖАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ АД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ПСТ Груп ЕАД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите
  ЕЙЧ АР ДИВЕЛОПМЪНТ ООД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съдружник
  ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Управител
  НГ ПРОПЪРТИ ЕАД ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА - Съвет на директорите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK