Шефът на разузнаването: Президентът е като римски император, да се помисли за импийчмънт

Атанас Атанасов

© Скрийншот от nova.bg

Атанас АтанасовБългария е като Римската империя, президентът е императорът, а личното му правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища, така започна изявлението си пред журналисти днес предложения за смяна директор на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов.


По-рано през деня говорителят на правителството Антон Кутев обяви, че ще поиска от президента смяна на Атанасов, заради неспазване на презумпцията за политическа безпристрастност и неутралност. "Налице са факти, че не са предоставени еднакви по обем информации на президента и министър -председателя", каза Кутев.


Атанасов не прие тези мотиви и обяви, че 27 години е работил за България, като правителството на Бойко Борисов е било поредното. Той уточни, че няма как да се защити, защото информацията, която може да разкрие какво е правил в полза на страната, още 30 години ще е с най-високия гриф на секретност.
Като друг мотив за исканата оставка на Атанасов беше и заявеният от него дълъг отпуск(от 7 май до 5 септември). Такъв си беше пуснал и директорът на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев, който вече беше сменен.


По този повод директорът на ДАР уточни, че на среща с премиера Стефан Янев му е обяснил причините за отпуска си, които са "дълбоко семейни и лични" и не смята за ги споделя с журналистите. Преди няколко дни Атанасов подаде заявление за прекратяване на отпуската си, но въпреки това днес беше предложен за освобождаване.


Оставка, искана от Кремъл и вероятно Божков


Той смята, че отстраняването му е поискано от Кремъл и известен бизнесмен с много обвинения (вероятно визирайки Васил Божков, б.а.). Атанасов не изключи да става въпрос за съвместна работа, но отказа повече коментари с думите "това не е моя работа".


Според него в основата на искането за смяната му са успешните действия на ДАР срещу "зловредното влияние на руските специални служби". Атанас Атанасов изрази мнение, че е поредният несправедливо отстранен ръководител от службите за сигурност след шефа на ДАНС Димитър Георгиев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Никой не контролира президента


"Намираме се в уникална ситуация, президентските правомощия се припокриват с тези на лично избрания от него служебен кабинет. Има редица примери, в които и Конституцията бива нарушена", коментира Атанасов. Като примери той даде указите свързани с ЦИК и прекратяване работата на парламента.


"Президентските укази са може би най-сивата зона в нашето право, включително и Конституцията. На практика те не подлежат на контрол, поради което не мога да потърся своите права във връзка с отстраняването", оплака се Атанас Атанасов.


Според него ако има кой да сезира Конституционния съд да се произнесе "дали някой указ е порочен или стабилен", може да се стигне до задвижване на процедура за отстраняване на президента от поста му. Шефът на разузнаването дори призова депутатите от следващия парламент да предприемат такъв ход.

Всъщност на 28 март 2002 г. по конституционно дело № 2/2002 г. магистратите решават точно обратното на неговото твърдение.
Решението е по повод указите за ръководни постове в съдебната власт, но тълкува принципно правния характер на актовете на президента и тяхната сила. От него следва, че указите на президента не могат да се използват за импийчмънта му.


Може ли са бъде отстранен Румен Радев


Според съда президентските укази са стабилни актове именно защото не могат да бъдат проверявани за законосъобразност, а само за конституционосъобразност. В решението си магистратите дават пример, че дори да има по-късно решение на съд за законността на подготвителния акт, въз основа на който е издаден указът - какъвто е актът на служебното правителство за освобождаване на шефа на разузнаването, това не може да има последици за президента. Той не може да бъде проверяван дали е нарушил закона и съответно това да послужи да бъде отстранен от длъжност.


"Правната и националната сигурност, международният престиж на Република България и изключително значимите публични функции, които изпълняват лицата по чл.98, т.6, чл.100, ал.2 и чл.129, ал.2 от Конституцията, изключват възможността актовете за тяхното назначаване и освобождаване да бъдат поставяни под съмнение в зависимост от по-късно решение на съд, проверяващ законността на подготвителния акт. Това означава косвено да се проверява дали президентът е нарушил закона, което пък може да послужи за основание на неговото отзоваване. Правната сигурност и предвидимост на правовия ред не допускат подобно разрешение", категоричен е КС.


По конституция мандатът на президента може да бъде прекратен предсрочно само при държавна измяна и нарушение на основния закон, които се установяват от строго регламентирана процедура пред КС.


Кабинетът реши днес за мястото на Атанас Атанасов да предложи Антоан Гечев. Той е бил зам.-директор на служба "Военна информация" в периода 2018 г. - 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Военно дело" от военна академия "Г. С. Раковски".


Ново назначение в ДАНС


Днес правителството съобщи и кой ще заеме мястото на освободения предсрочно заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков. На 1 юни той обясни, че е подписал документа, с който се отнема достъпа на вътрешния министър Бойко Рашков до класифицирана информация.


Кабинетът реши Станислав Станчев да довърши мандата на предшественика си до 25 юли 2023 г. По закон зам.-председателите на ДАНС се назначават от Министерски съвет за срок от 5 години.


Станчев притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Танкови войски-строеви" от военния университет "Васил Левски" и по специалността "Финанси" от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Интересно Бойко , дето, като ги назначаваше тия , никого не питаше, беше добър, а сега, като ги изхвърлят, са като римски диктатори. Хайде малко по-спокойно!

 2. 2 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  Той мандата му изтича, така че няма нужда.

  Лошото е, че чалгаря ще го подкрепи и с подкрепата на БСП и умно-красивите ще го изберат пак. А и ДПС може да удари едно рамо ли да играе пас, което ще е достатъчно. :)

 3. 3 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Беновска и Ива Николова - най-красивите лица на ГЕРБ.

 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Айде пък и тоя...! Толкова работил за България, че проспал КТБ и ББР...! :)))

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Нема са пуашите!

  Бойко Методиев Борисов от Банкя наесен ще се кандидатира за президент и ще отвее Радев като изгорял вестник, ще го отнесе като куцо пиле домат, ще то млати като мачка о дирек и следващите 10 години ще е президент на евроатрантическа България!

  Два мандата, напълно заслужени!

  Или май не? ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#4] от "Petleshev":

  "Толкова работил за България, че проспал КТБ и ББР...! :)))"

  И Чепигите, взривявали оръжейни складове и вазали на българска земя с Новичок, и Хизбула, взривили израелски граждани, и ничията земя на Росенец, където няма българска гранична охрана...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Има нещо нередно в конституцията явно щом Резидента има пълната власт. Тези "служебни правителства" ако и да не са избрани от народа правят каквото си искат,
  което не знам дали е редно.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 8. 8 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 878 Неутрално

  "Намираме се в уникална ситуация, президентските правомощия се припокриват с тези на лично избрания от него служебен кабинет. Има редица примери, в които и Конституцията бива нарушена", коментира Атанасов. Като примери той даде указите свързани с ЦИК и прекратяване работата на парламента.

  Кога па почнаха милиционерите да разбират от конституционно право? Какви ги дъвче тоя лешпер , та говори за правомощия на президента и на правителството?
  Квичат като настъпени всичките ченгета по върховете, щото им взеха достъпа до информация и възможностите за рекет. Да каже този, като говори за дългата ръка на Москва нещо за Турски поток и Белене. Да каже и за Лукойл и за Росенец. Що мълчат като посрани за важните неща и реват сега, че ги махали. Ми ще ги махат, това да не е преди 10 ти - цял живот в ДС.

 9. 9 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 998 Неутрално

  10 години Боко еднолично РАЗПОРЕЖДА, пред очите на всички, а на тоя сега му се сторило, че имало римски император. Нахалството на тия хора е безгранично.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  Бил разкрил руската шпионска мрежа. Шъ почина от хумор. За Гебрев ще ни разкаже ли? И руколата, дето я беше ял.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13
  justauser
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Tova e bil shef na razuznavaneto!????....ne e seriozno

 16. 16 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ма много квиечне има, много нещо. Пак се радвай, че САЩ не са те шибнали в списъка на Магнитски.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#12] от "Николай Колев":

  "Бил разкрил руската шпионска мрежа."

  Затова когато Щатите шамаросат шайката с някой доклад (лично мнение, според Маги & Бадер) или с някой пакет санкции по Магнитски, единствените, които се притичат на помощ на Барба Ганьос, са поделението, в което служи офицрът Митрофанов.

  Понеже яко е настъпил руските интереси в България.

  Трябваше два потока да им построи, за да мирясат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Целият кръг от назначени от Боко хора при освобождаването си се държат особено. Дървим се, зъбим се, през зъби процеждаме някакви полузаплахи, полузакани. Вярно е, че ги назначава първо лоялни, макар и по-тъпи от себе си, но - толкова тъпи, че да не схващат, че цялата им пасмина се изрива с лопата воглаве със светиня му еднокнижна менискусова?

  Хайде да не обяснява, че го сменят заради руските шпиони. НЕ съществува човек от котилото на Боко, той самият включая, който да не се нас*ре само като си помисли, че ще направи нещо срещу Путя. Оставете думите, гледайте делата. Последното правителство на Боко на приказки беше ок, но на дела руските обувки бяха изблизани до блясък.

 19. 19 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#7] от "justauser":

  Не знам дали е редно да не знаеш, че в България всичко подлежи на съдебен контрол....

 20. 20 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Ало ченге, ти явно си набеден разузнавач, щото в сравнение с Баце летеца си е направо ..."мека Мария" :) Разкрихте учудващо някакви руски шпиони ... ама как така точно преди изборите? Очаквам всички да се окажете най- обикновен доносници ... на Баце в крайна сметка :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 21. 21 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#11] от "zz_s":

  Това е ДАР, бе петлшков.
  —цитат от коментар 11 на zz_s


  А аз си мислех, че разкриването на шпиони е работа на ДАНС...

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#22] от "kaiser":


  иМПИЙЧМЪНТ за руското мекере!!
  —цитат от коментар 22 на kaiser


  Няма смисъл, той не успя да състави правителство и се оттегли в Банкя.

 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Беновска и Ива Николова - най-красивите лица на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 3 на wkk57607068  А и най - грозните !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4498 Неутрално

  Интересно Резидента на Путин ли защитват тези от ДБ?
  —цитат от коментар 13 на justauser


  Интересно този, който построи пАтока на Путин ли защитават тези от ГЕРБ?

 27. 27 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  Когато и да се поиска импийчмънт на Радев, все ще е късно. А основания имаше (и ги има) преди две години.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Има нещо нередно в конституцията явно щом Резидента има пълната власт. Тези "служебни правителства" ако и да не са избрани от народа правят каквото си искат,което не знам дали е редно.
  —цитат от коментар 7 на justauser  Не знаеш, ама знаеш, че има нещо « нередно «, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 387 Неутрално

  До коментар [#27] от "Петър Самсонов":

  Няма. Резидента е главният борец за демокрация според ДБ...
  Та няма как... От ДБ че не са в ред е ясно. Но те искат всички да станат като тях.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2641 Весело

  "Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан" - значи е от банката кадри, от които Баш Боса черпи за камуфлаж пред новите НИ братя!? След 30 години дали ще се разбере избирателно ли е "давал" инфо или на Цезаря е пропускал подробности? Мъжете на честта, дори и със стройна маршова стъпка, се оттеглят без да се обръщат назад.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 34. 34 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  Дълбоко семейни и лични причини за дълъг отпуск, който удивително съвпада с отпуска на шефа на ДАНС. Да не би нещо....

 35. 35 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 508 Весело

  Прави впечатление как гербавите милиционери постоянно говорят за руски шпиони и Кремъл за да правят мили очички на Херо-то. Сякаш тя не знае, че по-големи проводници на руските интереси от тях няма.

 36. 36 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Все още малко хора виждат истинската същност на Радев. Няма как, ще трябва да преживеем и това. Сега той е на върха на вълната и всичко му е простено. Но България с Мая Манолова, Слави Трифонов и Радев не отива на добре.

 37. 37 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  В Римската империя все пак роля е играел и Сенатът. Доскоро приличахме повече на православна империя начело с цар-самодържец.

 38. 38 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Тарикат мъж не писка, беше казал Бащицата от Банкя. Как пък един не се държа достойно като го сменят

  Всичките тези са на такива позиции , за които смяната е нещо напълно нормално. Как пък като ги назначаваха не бяха толкова принципни спрямо предишните началници. Защо тогава не коментираха нищо?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  А редно ли и шефът на деполитизираното разузнаване да дава политически оценки и да клати конституционните устои на Републиката? Гешев никак не харесва такива работи, нали?

 41. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Интересно, тия СРС-та на "превратаджиите", които са разкривали строежа на пАтока за за чий са им били като разкриват руската връзка?
  https://bird.bg/bg-watergate-afp/
  БОЕЦА явно е ходел на строежа да следи за бързото изграждане и е докладвал в Кремъл...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Харесва, харесвам .......... КРЕМЪЛ да чисти алчни ГЕРБ калинки , но тука очевидно ги чисти задно с Белия дом :) И така ставам ..., да се пръска с рашкоцин !

 43. 43 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 463 Неутрално


  До коментар [#2] от "realguru":

  А глупаво-грозните от герб когато издигнаха неизбираем кандидат да помогнат на Радев какво беше...

  www.soundcloud.com/x2805
 44. 44 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Какво има да се коментира ? Освен недомислието на снимката... Как е възможно това лапацало да ръководи Разузнаване ?!?!

 45. 45 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Да се чудиш как им е подливал вода два месеца. И как са го търпели толкова време.

 46. 46 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Какво има да се коментира ? Освен недомислието на снимката... Как е възможно това лапацало да ръководи Разузнаване ?!?!
  —цитат от коментар 44 на ThePal


  Смятате се за по-вещ и по-морален в темата ли?

 47. 47 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#46] от "Изгубеният":

  СмятаМе се ! Поне не такова плямпало като този "разузнавач"
  i Sictir !

 48. 48 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#37] от "razor":
  Принципно погледнато - с цар-самодържец най добре сме биле. Средновековието ясно, но и в новата ни история, най силните ни години са 1934-1944г.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 49. 49 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 868 Весело

  Всъщност Атанасов описва безвремието или а.к.а времето на мюретата. Не сме чули главен юристконсулт да е освободен от министерство на икономиката, въпреки пляканията на Киро Салатата.Минфинътявно се предаде за бюджета и вкара външна , незивестна никому фирма за преструктурарането му, Янаки обяснява как приетите закони не за меродавни за него, а Кацаров самосиндикално иска дереджето от преди 2015та със здравната каса бе зда си е говорил с Мориц.
  Евала,за мотивите за информационна сигурност , по които сте освобидили Кацарова, така трябва, там има съществена информация. Само пипера с невписаните ГФО-та е тъп, преди 2017 за ГФОтата не трябваше да се правят заличавания на лични данни, сег требет.
  Може ли в тази мамковина едно нещо да се свърши кат хората без простоии без политическа окраска, бре?

 50. 50 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До 48.
  С цар-самодържец може ако е пич като Борис.
  Ама с това проруско леке - НЕ!

 51. 51 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#46] от "Изгубеният":СмятаМе се ! Поне не такова плямпало като този "разузнавач"i Sictir !
  —цитат от коментар 47 на ThePal


  Господин Рашков, благодаря за отговора

 52. 52 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":Интересно, тия СРС-та на "превратаджиите", които са разкривали строежа на пАтока за за чий са им били като разкриват руската връзка?https://bird.bg/bg-watergate-afp/ БОЕЦА явно е ходел на строежа да следи за бързото изграждане и е докладвал в Кремъл...
  —цитат от коментар 41 на Николай Колев


  Странно защо ниокой не ги е получил по ЗДОИ, щот не са секретни или поверителни

 53. 53 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Тия дето са освободени от постовете в силовите ведомства направо да си приготвят багажа за бай Ставри. Няма какво да ги бавят целият им трудов път е слугинаж, и вършене на беззакония и престъпления от целия спектър на НПК.

 54. 54 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#51] от "Изгубеният":

  Aaaa, молим, молим, г-н Пеевски !

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  Казват, че Атанасов е човек на Пеевски.

 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "....причините за отпуска си, които са "дълбоко семейни и лични"

  Тоз вече е в постоянен отпуск и ще мисли само за импийчмънт. Защото както вече стана рутинна практика, такива "предани" не ги вземат на служба в НАТО. Не взеха Плевню, не взеха Цецо и пасито не го взеха.

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  До коментар [#39] от "Изгубеният":

  Вие да не искате американците да свършат цялата работа. Те ни посочват главните, ние намираме свързаните.

 58. 58 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#7] от "justauser":Не знам дали е редно да не знаеш, че в България всичко подлежи на съдебен контрол....
  —цитат от коментар 19 на lz73


  Като например отказът на прокуратурата да образува досъдебно производство, нали?

  @)----,--'--
 59. 59 Профил на Perkins V Humbleton
  Perkins V Humbleton
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Дори глупостта за императора не я е измислил сам тоя тиквейбин, ами се е присетил от ония монети, дето МГЕрп ги сякоха за тиквундера

 60. 60 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2326 Весело

  Нови шамари и рев от герболяка.. Радост за очите!

  Sic transit gloria mundi
 61. 61 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Румбата си е руска пионка и чисти за Русия. Бай Дан е гола вода и ни продаде на ватенките.

 62. 62 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Тази руска гугутка трябваше вече да е следствена и и да пее. Кой остави спокойно ГРУ да трови и да взривява български военни заводи? Кой остави Божков и Горанов да откраднат стотици милиони от хазната?

 63. 63 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#42] от "dejmos":

  Е тук си прав, на чичо Сам му писна, хвана тоягата и ще разгони крадливата проруска шайка на герп. Къде са джелезариите за които платихте на Росатом, бре мизерници. Колко чекмеджета ви отпуснаха от маскве?

 64. 64 Профил на gir301052374
  gir301052374
  Рейтинг: 136 Неутрално

  “…причината за смяната му са успешните действия срещу "зловредното влияние" на руските специални служби.” - вика бившият шеф на разузнаването с 27 годишна служба.

  ма, на тоа работата е да праща наши шпиони по навънка, а не да лови чужди шпиони у нас. тука руските шпиони ги улови в каскет, оня - инструмента Господен! а от 27 години досега не е съобщавано по телевизията, че са върнати наши шпиони от кремъл. тогава излиза, че ние си немаме никъв шпион в кремъл? ми, значи цели 27 години тоа требва да е пращал понавънка наши шпиони, ма и на кремъл требва да е пращал, ама не им е пратил! ми, тогава ония от зловредните служби на кремъл што да го сменят, като не им е пращал. значи не им е навредил? ма, тоа така ако работи, мое само неуспешно да влияе върху причините. ми, обръща реда в хаос? тоа не е никав гербав, а е набеден от реваншистите, че е такъв, къвто не е! тоа е калинка.

  затова, по-добре ред без хаос, от купен ред в платен хаос - такъв надпис има останал още от времето на римската империя!

 65. 65 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5719 Неутрално

  Римската империя е била по-развита от това, което сме ние сега.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 66. 66 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Разузнаваннето какво общо има със залавянето на руски шпиони у дома? Или ДАР действа и навън и у дома? А Радев май се кани да управлява дълго време със служебен кабинет.

 67. 67 Профил на koshev
  koshev
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Благодаря ти боже. Не вярвах, че ще доживея цялото (бивше)ръководство на разузнаването ни да, пее в един глас колко са добри, а президента толкова лош. Те хванали няколко руски шпионина /вероятно подбутнати отвън/, а той, президента, да ги маха. Революция! Оставка! Импийчмът! Чакайте малко. Не бяха ли в България руски шпиони отровили български граждани и никой не си мръдна пръста? Не е ли тук мястото, където те са се чувствали почти като у дома си. Не са те взривявли наши складове и никой нищо не е направил или казал? Иначе борим руски шпиони. Палячовци. Не знам президента дали е стока или не но тези със сигурност за затвор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK