"Градус" и Иван Ангелов съдят Светослав Илчовски за над 20 млн. лева

"Градус" и Иван Ангелов съдят Светослав Илчовски за над 20 млн. лева

© Георги КожухаровПовече от месец след като фирмата производител на птиче месо "Градус" обяви, че ще заведе серия от дела срещу едрия зърнопроизводител Светослав Илчовски, днес се разбра, че към исковете се включва и един от собствениците ѝ - Иван Ангелов, като те са на обща стойност над 20 млн. лева. Поводът са сигналите на Илчовски в комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години в 45-ото Народно събрание. Той я сезира с информация, в която споменава Иван Ангелов като приближен до премиера Бойко Борисов. Обвинението бе за фиктивен оборот на фирмата "Градус", лобизъм в Агенцията по храните и Министерството на земеделието, картели, подарени кюлчета злато от Ангелов на Борисов.


Прокуратурата вече обяви, че се е сезирала по данните на Илчовски, а на 14 май той бе разпитван над три часа.


Исковете от "Градус"


"Във връзка с безпрецедентните политически и медийни атаки през последните седмици, целта на които бе накърняването на безупречния имидж на "Градус" АД и нанасянето на финансови загуби както на дружеството, така и на неговите акционери, Ви уведомяваме за предприети правни действия, с които се търси отговорност от лицата, участвали в опита за дискредитиране на компанията", пишат от фирмата.
Тя е сезирала Комисията за финансов надзор за разпространяването на невярна и подвеждаща информация от Светослав Илчовски и други хора относно "Градус" АД и цената на неговите акции, което, според компанията представлява грубо нарушение на Европейския регламент (ЕС) № 596/2014 относно пазарната злоупотреба. Наложената на нарушителите глоба може да достигне до 5 милиона лева. "Градус" подготвя иск по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите срещу Илчовски за обезщетение на неимуществени и имуществени вреди в размер на 10 млн. лв.


Дела са заведени и от Иван Ангелов


"Поради мащаба на политическата атака, засегната не бе единствено компанията, но и всички нейни акционери. В тази връзка един от основните акционери и член на Съвета на директорите на "Градус" АД - г-н Иван Ангелов, уведоми дружеството за подготвени или заведени от него пет отделни съдебни иска", информират от "Градус".


Ангелов е завел иск срещу Светослав Илчовски по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите за обезщетение на неимуществени вреди вследствие на обидни и клеветнически твърдения. Стойността на иска е определена на 300 хил. лв. Във връзка с опит за опозоряване на името и приписването на престъпления също е заведен иск срещу Светослав Илчовски.


Иван Ангелов подготвя иск за вреди срещу Светослав Илчовски и на основание чл. 45 от ЗЗД във връзка с разпространяването на невярна и подвеждаща информация за публичното дружество "Градус" АД, което представлява пазарна манипулация. Искът е за обезщетение за имуществени вреди, свързани с безпрецедентното обезценяване на акциите на "Градус", чийто размер може да надхвърли 5 милиона лева. Размерът на вредите може да се увеличи многократно, ако подобни искове бъдат заведени и от други акционери в "Градус" АД.


Във връзка с опит за опозоряване на името и приписването на престъпления на члена на Съвета на директорите на "Градус" АД Иван Ангелов от Павел Стоименов, срещу него също е заведен иск. Заведен е и иск срещу Павел Стоименов по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите за обезщетение на неимуществени вреди вследствие на обидни и клеветнически твърдения. Цената на иска е 150 хил. лв.


Земеделският производител Павел Стоименов, собственик на "Агро Бел 2001", се появи на последното заседание на комисията "Манолова", като разказа история, в която обвини Иван Ангелов в нередности. Той посочи, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на земеделски картел, известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите. Посочи, че е бил извикан да му бъде съобщено да плаща рента, която е малка и ощетява собствениците на земи. Заради това, че не се е съобразил, са били запалени няколко къщи, една от които на негов и досегашен служител и офиси. "Викаха ме на килимчето, казаха ми, че ще намажа оловото. Техните методи са отрова и олово", каза Стоименов, но добави, че не се е съобразил и не се е виждал с Иван Ангелов. Обвини го обаче, че държи под контрол всички държавни органи в старозагорския регион и именно държавна институция го е принудила да свали рентите.


"Вярваме, че правовата държава осигурява необходимата защита на българския бизнес и институциите ще установят кой стои зад опита за дискредитиране на компанията. Изразяваме убеждението си, че българската съдебна система ще въздаде справедливост при този опит за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани. Подчертаваме, че при всеки нов опит за накърняване на имиджа на "Градус" АД, ще защитим интересите на своите акционери, клиенти и доставчици с помощта на българския съд", завършва съобщението на компанията до медиите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5361 Любопитно

  И като го осъдят - Мая Манолова ли ще ги плати ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И като го осъдят - Мая Манолова ли ще ги плати ?
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Контра - въпрос: А ако го оправдаят Борисов ли ще ги плати?

 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Как успяхме да отгледаме такъв "бизнес елит"?!
  Къде беше в това време елитът от университетите и институтите?! Не ви ли е срам, че сте служили толкова години на ТОВА?

 4. 4 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Никога повече пилета Градус. Пилетата на мафията.

 5. 5 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1008 Весело

  Посмях се :)

  You don't know what you don't know.
 6. 6 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Изключвайки изцяло аргументите и кой прав и кой крив, български съд никога няма да отсъди милиони за нищо, те за убит нарочно човек максимум присъждат 100-150 000 кръвнина. За доказана обида в национален ефир, очерняща някого, отсъждат 5-6000. Милионите са само заради заглавията.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 7. 7 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1812 Любопитно

  И сега "елитни" юристи ще защитават интересите на този "бизнес елит"? И "елитни" съдии ще раздадат "елитно" правосъдие?

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Ами сега???
  Къде е дрОгарката маяма - галева- костинбродска да се хвърли на барикадата, като в картина на Дьолакроа...?

 9. 9 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1812 Любопитно

  Като стана дума за милиони, какво стана с "елитната" булка на "елитния" провинциален кандидат за кмет на ДБ?

 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#6] от "fpyyh":

  Зависи, пазарна манипулация, особено ако се докаже може да бъде доста скъпа. Иначе лична обида или клевета наистина е максимум 10 хиляди.

 11. 11 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#9] от "ju.li":

  А какво очаквате да стане ? Тя е била пълнолетна, видимо доброволно се е снимала. Тегаво е да осъди бившия си за разпространение, той винаги ще се измъкне с "не съм аз, намерих ги в нета". Та с една дума си остава прецакана.

 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3319 Любопитно

  Ако човек се загледа и види кой точно подпомогна навремето "Градус" да стане това което е ще разбере че кошаревските свидетели Илчовски и сие ...ще бъдат осъдени!Лично СтанишеФ откри завода...почти цялото "червено подкрилие" подкепи тогава "Градус"....Финансирането,кредитите...всичко бе по нормите на ЕС!!Последваха заводът за олио "Бисер"....завода за колбаси "Аз ям".....и още десетина предприятия!Илчовски два пъти е разследван за измама с размера на земите си и ДДС измами...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Светослав Илчовски си е признал вината и е декларирал,
  че ще плати с 12 тона лечебни дубайски фурми.

 14. 14 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 898 Весело

  Никога повече пилета Градус. Пилетата на мафията.
  —цитат от коментар 4 на helemong


  Дядо ми имаше един лаф - Ще ти с.ре г.за гладен!

  : ))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 15. 15 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Голям смях. Някой някога виждал ли е такава влязла в сила присъда в България ?

 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#12] от "Willy Messerschmitt":

  И като в два пъти разследван, какви са му присъдите ? Когато го видим осъден, тогава и бай Иван ще му вземе 20 милиона 😄😄😄

 17. 17 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  До коментар [#10] от "m17":

  Ако такова нещо се докаже, ще има глоби от регулатора, не пари, присъдени от съд на някоя компания.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 18. 18 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1328 Весело

  "Ковчежникът" на Борисов е нагъл, почти като шефа си. Но ще "гризне дръвцето", когато стане обект на досъдебното производство.


 19. 19 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 199 Любопитно

  Сега да очакваме политическа подкрепа в стил Раймонда Диен или покриване на мръсното пране.....

 20. 20 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#9] от "ju.li":

  Не, като става дума за милиони, въпросът е за едни милиони евро, в чекмедже на нощно шкафче. И за една "Мата Хари", с устройство за правене на снимки. По собствените признания на собственика на шкафчето.

 21. 21 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#2] от "Драгомир Дончев":

  Ами ще плаща тоя, който го съди! Какво си се лепнал за туквуня? Какво общо има той с даването под съд на някой си? Поне пиши малко по-умни спамове! Също ако го осъдят той ще си плаща! мутресата не е лице, както и тиквуня в процеса

 22. 22 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#10] от "m17":

  Ъха, някой хора може и в затвор да влзат. По същество сега ще се разгледа цялото публично излизане на борсата на Градус АД. Да ондокументацията им да 10000% изрядна, че по такива казуси решенията се взимат на база документи, там свидетелските показания не ва ат...

 23. 23 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Ами сега???Къде е дрОгарката маяма - галева- костинбродска да се хвърли на барикадата, като в картина на Дьолакроа...?
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Снощи беше пред съдебната палата :)

 24. 24 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Контра - въпрос: А ако го оправдаят Борисов ли ще ги плати?
  —цитат от коментар 2 на Драгомир Дончев


  Що, г-н Борисов ли организира карнавала?

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 25. 25 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#20] от "murry":

  За "Мата Хари" никой не каза (дори НЕ намекна) за съд. Докато провинциалния кандидат кмет ни проглуши ушите, че ще се съди...

 26. 26 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 231 Любопитно

  Хммм... добре, че някой хора не се сетиха да заведат дела за клевети и лъжи срещу бившият премиер Борисов, защото нещата от шкафчето нямаше да му стигнат, та ще трябва да отваря и гардероба си, за да плати ежедневните си измислици и лъжи.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 27. 27 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Мачкай,Пиле!
  Всички фенове на "Бирой" стоим зад теб!😎👍

  Много съм прост
 28. 28 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Никога повече пилета Градус. Пилетата на мафията.
  —цитат от коментар 4 на helemong


  И олио "Бисер" и колбаси "Аз ям".

 29. 29 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Щеше да е смешно , ак не е тъжно....

 30. 30 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 477 Гневно

  И каква става тя - този тулуп, който се похвали, че продал фурмите и бил даже и на печалба, остава ненаказан! В каква държава живеем, бе, хора! А Илчовски къде се скри? Къде са всички страхливи "бизнесмени", които са били рекетирани през годините и които от страх да не им разбият бизнеса мълчат и са готови да продължават в същия дух! Те ще дават, тулупите "горе" ще вземат и всичко ще е наред!

 31. 31 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тошо Кочев":

  и колко да сте всичките фенове - 20-30 калъфа под средната интелигентност от околните села, ех , къде е Чонката едно време

 32. 32 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Независимо кой е прав и кой лъже в конкретния случай, трябва задължително да има някакви последствия за начина по който цялата история се отрази върху публичната компания Градус. Не е важно дали акциите на Градус са паднали с много или малко, не е важно дали пилетата им са качествени или некачествени, не е важно дали собственикът е човек на Бойко или не. Въпросът е принципен.

  Ако искаме западни инвеститори и западни стандарти, трябва сами да се придържаме към тях. Представяте ли си конгресмените в САЩ да пуснат на публично изслушване някакъв човек, който пред погледа на всички медии да тръгне да обвинява Безос, Гейтс или Мъск във всякакви престъпления, без даже да покаже с какви доказателства разполага, а междувременно акциите на съответните компании да падат? Не че Ангелов е в същата група като Безос, Гейтс или Мъск, но все пак и БФБ не е NYSE.

 33. 33 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  БАБХ да изследва за останки от норки в помията на ГРАДУС
  на 20млн са платили добра такса за да заведат дело

  Тя е сезирала Комисията за финансов надзор
  ВРЕМЕ Е ЗА КАДРОВИ ПРОМЕНИ на поредните мутрослуги

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 34. 34 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 960 Любопитно

  А, Иван Пилето и Илчовски още ли не са в Черния списък?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 35. 35 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Любопитно

  Никога повече пилета Градус. Пилетата на мафията.
  —цитат от коментар 4 на helemong


  ++++++
  От тук насетне ше ядем само "Руский ципльонок"!🦉👍

  Много съм прост
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  До коментар [#32] от "Locke":

  До колко години предполагаш, че ще има крайно решение!? 3, 5, или нагоре?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тошо Кочев":

  има един голям фень на бироие, Иванчо/ Ванчо/ от Трънково, малко 5 за 6 е, и картите не ги разбира, а се натиска да играе, ама ще са оправи...

 38. 38 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 898 Весело

  От тук насетне ше ядем само "Руский ципльонок"!🦉👍
  —цитат от коментар 35 на Тошо Кочев


  Напояван с бояришник!

  2 в 1 !!!

  : ))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 39. 39 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Намеси ли се някъде боркинята за правда Манолова - до такива циркове се стига.
  Сега се фука, че може да стане премиер.
  Майка ни жална.

 40. 40 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тошо Кочев":има един голям фень на бироие, Иванчо/ Ванчо/ от Трънково, малко 5 за 6 е, и картите не ги разбира, а се натиска да играе, ама ще са оправи...
  —цитат от коментар 37 на it4


  Има такъв народ,има и такива фенове!
  Но Иван Пилето е радост!🦉👍

  Много съм прост
 41. 41 Профил на just
  just
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Проверките за сексуално насилие описано от мутрата Илчевски
  завършиа, заключението е, че няма данни за такова нарушение.
  Поредната лъжа на мутрата Илчевски и кюстендилската манипулаторка беше разкрита.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Едва ли някой се съмнява, че казаното от Илчовски по адрес но Голямото пиле от улица Сезам е вярно както и по адрес на Буци.

 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Весело

  До коментар [#8] от "selqnin":

  Сега, като преди.. Да не забравяме, че единственият осъден клеветник в историята е ....Баце от Банкя..

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":Сега, като преди.. Да не забравяме, че единственият осъден клеветник в историята е ....Баце от Банкя..
  —цитат от коментар 44 на Hristov


  Двамата отдавна се съдят. Ангелов си търсеше 12 милиона лева още от преди. Претоплена манджа.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  На Златанов му съсипаха бизнеса, взеха му парите и златото, пък никой не е почнал да съди още Петьо Еврото и компанията му от полицаи и прокурори. А Иван Ангелов да се оплаче на Борисов, той ще го оправи.

 47. 47 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#44] от "Hristov":

  И между другото е чест да те съди Мая Манолова.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 48. 48 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Неутрално


  За "Мата Хари" никой не каза (дори НЕ намекна) за съд. Докато провинциалния кандидат кмет ни проглуши ушите, че ще се съди...
  До коментар [#25] от "ju.li":

  Мата Хари има недеклариран хонорар от 5000 лева и дължи 500 лева ДОД, здравна застаховка и пенсионна застраховка върху заработеното, заедно с лихвите и глобата за недеклариране.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  Ще следя с любопитство този казус!

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Глупости пълни ...... """'подвеждаща информация за публичното дружество "Градус" АД, което представлява пазарна манипулация""""........ никаква щета и манипулация не може да докаже Ангелов , достатъчно е да се видят мижавите обороти на акциите му на борсата......пазарна манипулация се доказва с обороти и сделки а такива относно "великата им фирма" за периода са били под 300000 лв..150000 евро.... Смях......умрели са да му купуват "манипулираните кухи акции"........

 52. 52 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 515 Гневно

  Няма как да го осъди за даване на показания.

  Това е с цел сплашване на други да не проговарят

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  До коментар [#3] от "ju.li":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Т.н. "БГ бизнесмени" са безкрайно алчни и не спазват даже проформа "правилата на играта"!Когато такива личност "изпаднат " и се наложат по-нормално мислещи и действащи бизнесмени у нас има огромен шанс ситуацията да се нормализира и да се приближи максимално близко до развитие държави!Така всеки "печели" /без мутро-бизнесмените/- редовите служители и работници и държавата като цяло!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Какво стана с норките ?....... Това ми е по интересно.....

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Беше написано, че Илчовски се е отметнал от предварително подписания договор на определена цена и пред вид конюнктурата е поискал доста завишена цена за продукцията си. ОТ там тръгва всичко. Дано този приятел на Костинбродската бъде осъден някога.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  А Костинбродска-Галева защо не?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 60. 60 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#58] от "pxh56812745":

  Джошка, вчера имаше статия от нея. Не четеш ли?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 61 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Империята отвръща на удара.
  Един месец се е консултирал с адвокати тоя...

 62. 62 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Тъмното лице на българския едър бизнес е това. За съжаление това лице не е за гледане. От всякъде личи липса на компетентност, неспособност да се формулира определена теза, невъзможност да се насложи причина и следствие. Като цяло може само да ме е срам, че дружества като тези на групата на Градус са се развивали в последните години, подкрепяни са от пенсионните фондове на нищо незнаещия народ, както и от цялата държавна администрация и лично от Министър-председателя. И какво от това, след като близо месец след разкритията за грамадни конфликти нищо не се е случило, не, не са ни необходими такива пилета, предпочитаме вносните.

 63. 63 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  А защо да плати Капитал?

  Те не бяха ли в основата на раздухване на костибродските свидетели?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 64. 64 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#36] от "hamiltonf":

  Нямам идея, но се надявам да има бързи и справедливи решения по всички казуси около тази история. Не се учудвам, че много хора не са съгласни с тезата, че капиталовият пазар трябва е с приоритет. Страстите се въртят около свалянето на ГЕРБ и всичко което не води до тази цел се приема като някаква пречка или контраатака. Това е напълно разбираемо, но има начин нещата да се случат без нивото да се сваля толкова колкото при изслушването на Илчовски.

  Вместо да пиша дълги коментари за ползите от развит капиталов пазар, мисля просто да цитирам Влади Горанов, който преди години каза, че правителството трябва да е по-загрижено за пазара за череши в Кюстендил отколкото за БФБ:
  https://profit.bg/kompanii/borsova-hronika/goranov-bfb-ni-interesuva-po-malko-ot-chereshoviya-pazar-v-kyustendil/

  Който иска да е на един акъл с Влади Горанов да продължава да неглижира БФБ.

 65. 65 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  А имало ли е купуване на акции от инсайдери? Защото при срив на акциите ако вътрешни хора не си купят акции, значи спадът не е довел до цена, която е под реалната.

 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#17] от "fpyyh":

  Според мен статията омотва двете неща.

 67. 67 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Нали се сещате, че съда не гледа кой какво е казал, а доказателства? Такива естествено няма, защото за далавери не се подписват договори.

  Много хитър
 68. 68 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Каква е тая наглост и защо долнопробното Пиле не е при бай Ставри?

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 69. 69 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Да се изядат едни други мафиотите дано. А на изборите гласувам за ДБ за да внесем някаква доза нормалност в страната ни. Просто не приемам така да се продължава.

 70. 70 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 662 Неутрално

  За колко продаде фурмите?

 71. 71 Профил на mtb211060219
  mtb211060219
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Спокойно, делата срещу хунтата и техните предани помагачи вече надхвърлиха 180. Които се "увлякоха", макар и по заповед от избраника на Решетников, ще си платят както и фантазията им не е предполагала. А за фюрера предстоят малко по-нежни мерки в един новостроящ се затвор.

 72. 72 Профил на mtb211060219
  mtb211060219
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#3] от "ju.li":

  Нищо не си успял, БСП с придатъка си ДС се погрижи много, много отдавна преди да се усетиш. Е, сега си свободен да гласуваш за някой придатък на хунтата - я ДеБъ, я Мутрите или пък пак БСП, тъкмо ще се погрижат за теб още веднъж, без да се усетиш.

 73. 73 Профил на vhd33692822
  vhd33692822
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Не се наяде това боядисано пиле!А него си ще съди ли,че много глупости издрънка и той на ислушването?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK