"Западна порта към Западен парк": три месеца след ремонта започва строеж на минипарк

Реализацията на проекта "Западна порта към Западен парк" започна.

© Юлия Лазарова

Реализацията на проекта "Западна порта към Западен парк" започна.Три месеца след края на ремонта на Западния парк там започва нов проект "Западна порта към Западен парк". С него изграден пешеходен мост, който да свърже жк "Люлин 10" с обновената част на парка. Съоръжението ще е над река Суходолска и с него ще се поправи липсата на достъп до зелената площ от 120-хилядния район.


"Изграждането на нови подходи не беше предмет на този ремонт. Той е за възстановяването на парка", обясниха от фирмата-изпълнител "Галчев инженеринг" на въпрос защо мостът не беше направен при големия ремонт на Западния парк за 11 млн. лева, който се проточи от юни 2018 г. до март 2021 г. Сега заради строежа, който се изпълнява от друга фирма, може да се наложи тежка строителна техника да влезе в алеите на обновения Западен парк.


"Изграждането на мост не е било включено в обновяването на парка, защото е имало грешки в проектирането и не е било съобразено с инженерната инфраструктура. Така ни отговориха на същия въпрос в комисията по околната среда", каза Альоша Даков, общински съветник от БСП.
Мостът ще е отделен проект за 300 хил. лева


Проектът "Западна порта към Западния парк" ще струва около 1.5 млн.лева, според кмета на район "Люлин" Милко Младенов от ГЕРБ, който е възложител на обществената поръчка. Тя бе спечелена от ДЗЗД "Беа груп", което обединява фирмата "Беатрис" ООД от Разлог и бургаската "РК груп" ЕООД.


Пешеходният мост обаче не е включен в тази поръчка. "Мостът ще е отделен проект, който ще струва 300 хиляди лева", потвърди Младенов.


Кметът на "Люлин": Теренът не е в територията на парка


Двата проекта - за моста и за площадките, не били включени в основния ремонт на Западния парк, защото теренът, където ще се реализират, не попадал в него, е обяснението на кмета на "Люлин" на въпрос на "Дневник".

Планът на бъдещия минипарк с детските площадки и за разходка на кучета - най-горе на картата.

© район

Планът на бъдещия минипарк с детските площадки и за разходка на кучета - най-горе на картата.


"Тази зона по смисъла на устройствения план не попада физически в Западния парк. Там предназначението е "Зп" - зона за парк, но този терен е извън същинския Западен парк", обясни той за "Дневник". От 2013 г. кметът действал по процедурата за изготвяне на подробен устройствен план на мястото. "До края на годината всичко трябва да е готово, ако няма изненади. Много усилия положихме и хората го чакат", добавя Младенов.


Нов минипарк ще се оформи край река Суходолска


Изпълнителят "Беа груп" ще изгради реално нов минипарк в съседство със Западния - ще ги дели само река Суходолска. Предвидени са две детски площадки като едната ще е за деца до 3 години, а другата - до 10 години, уличен фитнес, обширна площадка за разхождане на кучета и свързващи алеи.


Минипаркът "Западна порта към Западния парк" ще заема 10 дка в неусвоените зелени пространства между бул. "Петър Дертлиев" и река Суходолска. В близост ще минава и алеята към пешеходния мост, избраното място е срещу блок 136 в "Люлин 10". Наблизо има светофар, който улеснява пресичането на бул. "Петър Дертлиев".


Подходът към бъдещия мост е от бул. "Петър Дертлиев", срещу бл.136.

© Юлия Лазарова

Подходът към бъдещия мост е от бул. "Петър Дертлиев", срещу бл.136.


Колко дървета се планира да се отсекат


За строежа на пешеходния мост ще се отсекат 18 дървета - ясен, бряст и акация, а още 13 са застрашени. Това бе съобщено на заседание на комисията по екология на Столичния общински съвет. Навлизането на строителна техника през Западния парк обаче може сериозно да увеличи броя им, предупреди Даков.


Председателят на комисията Лорита Радева от ГЕРБ предложи строителната площадка за минипарка да се ползва и за моста и идеята бе приета, макар това да забави графика на изпълнение. Това няма да е новина, защото пусковият срок на големия ремонт на Западния парк бе удължаван няколко пъти - първо беше 10 май 2019 г., вторият - до декември същата година и последният - 3 март 2021 г., който беше спазен.


В момента няма работници на строежа на минипарка.

© Юлия Лазарова

В момента няма работници на строежа на минипарка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Весело

  Последният "ремонт" отне 3.5 години, да се надяваме, че този ще бъде готов преди 2025😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Добра идея като стане ще коментирам.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 3. 3 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Глупостите на Фандъкова…..
  На кръстовището на “Връх Манчо” и “Адам Мицкевич” от няколко десетилетия няма шахти ,които да отвеждат водата и при всеки дъжд там става като езеро! Хората не могат да пресекат , минаващите коли правят цунами и обливат бедните пешеходци с кална вода!
  В квартал Бакърена няма изградена канализация ! В София…..квартал без канализация! Ние обаче ремонтираме паркове за милиони левове.

 4. 4 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Фандъкова колко пъти я преизбирате?!?
  Пак да гласувате за нея!

 5. 5 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Ей ненакрадохте се. Нищо му нямаше на западния парк, екстра си беше, трябваше само малко нов асфалт НПО асфалтираните алеи и може би да се оправи езерцето, ама не, бетонна ограда с авангардна форма за милиони

 6. 6 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Краде се работи се бавно, едно нещо се прави по няколко пъти от различни фирми за да "намажат". Само че преди Герб и това не се правеше.
  Да видим тези след Герб какво ще правят.
  Иначе типично по комунистически се работи в България, бавно, некачествено, крадейки се (защото иначе няма смисъл само за едната мизерна комунистическа заплата).
  Та комунизмът си продължава и комунистическите практики си продължават.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 7. 7 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#6] от "justauser":

  Кое не се е правело преди ГЕРБ бе? Софиянски направи един куп ПОЛЕЗНИ неща за София, без европейско финансиране.

 8. 8 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#7] от "uq":

  Не "бе" не комуникирам.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Паркът стана уютен

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 10. 10 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#5] от "uq":

  Връзката с Люлин беше необходима

 11. 11 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2200 Неутрално

  Скромните ми наблюдения от българските фирми е, че повечето понеже в Бг няма от къде да добият сериозен опит и го карат на импровизации. Попадайки обаче на международни проекти, където играта е "строг пиес" поне 60% от тях много бързо влизат в час и по нищо не отстъпват от западните си партньори. После, около 30% от 60% продължават да работят и в Бг все едно са на международен проект. Проблема обаче е, че държавните длужители мсй не могат да трупат опит по проекти "строг пиес"

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 12. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#8] от "justauser":

  И по-добре. Не комуникираща щото нямаш какво да кажеш.

 13. 13 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Е то нали има една пътечка, която свързва парка с Люлин - намира се до ОМВ-то. Или кметчето Милко пак не знае какво има в квартала му?

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Весело

  Ред в хаУса!!!😀

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15 Профил на Данчо
  Данчо
  Рейтинг: 56 Неутрално
 16. 16 Профил на Martin Ivanov
  Martin Ivanov
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Следите на крадливите герберски мутри. И ко ще поеме отговорност за тази проектантска грешка?!Да не говорим за онази във Варна с охапаната трибуна на стадиона, дело на нечий гениален ум.

 17. 17 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 724 Неутрално

  За Тия пари трябва не мост над нея, а цялата река да покрият.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 18. 18 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До [#14] от "Николай Колев":
  Ред в инхаУса. Иначе без цени по 5 ГЕРБ умират прави.

 19. 19 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Много хубаво, но защо не беше в проекта.

 20. 20 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#6] от "justauser":Кое не се е правело преди ГЕРБ бе? Софиянски направи един куп ПОЛЕЗНИ неща за София, без европейско финансиране.
  —цитат от коментар 7 на uq


  Така е, заедно с него прокопсаха и някои големи строителни фирми като НИКМИ. Един от виновниците за масовото презастрояване на града.

 21. 21 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  До коментар [#7] от "uq":Софиянски направи един куп ПОЛЕЗНИ неща за София

  я дай некои примери
  си припомниме?

 22. 22 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  па заглавието такова едно
  внушаващо....)))
  у кой факултет ви учат на такова репортьорство?
  или на курсове в кое НПО?

 23. 23 Профил на galin83
  galin83
  Рейтинг: 223 Гневно

  Съоръжението ще е над река Суходолска и с него ще се поправи липсата на достъп до зелената площ от 120-хилядния район.
  Каквоооо!?! Тази статия за хората извън София ли е написана или за хората от Жълтите павета, които не са стъпвали в Люлин?
  Този минипарк е пълна глупост, точно до булеварда в мръсотията да направиш детска площадка и безмислен мост за маса пари. Има достатъчно празни пространства вътре в парка да се направят 5 детски площадки сред дърветата и малко по-чист въздух. След ремонта, който продължи 5 години има налице една нова детска площадка и един кучкарник. Старата детска площадка дори не е реновирана.
  Пари на вятъра, гарантирано от ГРОБ и Галчев инженеринг.

 24. 24 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1650 Любопитно

  Пари като вестници. Колосални суми за неща, които струват наполовина. 1.5 млн. за 2 детски площадки, все едно космодрум ще строят. Мостът отделно. Крадлива герберска сган.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Ако предвият и един голям паркинг и някое заведение ще има переспектива.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. 26 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Гневно

  "Съоръжението ще е над река Суходолска и с него ще се поправи липсата на достъп до зелената площ от 120-хилядния район."
  ===================
  явно и тук усвоявано без проект, пък и така усвояването се увеличава

  ГЕРБавите мутри са крали от всяка една поръчка, проект, от най-малкото възможно нещо

  МАХАЙТЕ СЕ МУТРИ ГЕРБАВИ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 27. 27 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Фандъкова колко пъти я преизбирате?!?Пак да гласувате за нея!
  —цитат от коментар 4 на 1107


  Фандъка е само лицето на крадливата пасмина ГЕРБ

  НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 28. 28 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До [#14] от "Николай Колев":Ред в инхаУса.
  —цитат от коментар 18 на Ще върнем България в Европа


  хаха, много добро

  ред в инхаУса и само работа, работа, работа

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 29. 29 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Изглежда района става много хубав. Дано има повече такива места в София.

 30. 30 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 256 Весело

  До коментар [#1] от "padrino":

  Неее, ще се проточи. Ако влизат камионите през новите алеи, после пък Галчев ще трябва да прави "ремонт на ремонта"!
  Гербидж стайл!

  Антиваксър=деб*л!
 31. 31 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#29] от "lodkarski":

  бегай оттука.
  ходи се лендзи на самоковската
  мафитоска подлога.
  галчев и снася яко пара за тея неща.
  и на борисов де.
  инак тоя проект е свръхбезмислен.

 32. 32 Профил на IP 9
  IP 9
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Предишният ремонт е пълен позор. Никакво озаленяване не е включено и освен плочки, които не са наредени като хората друго няма. Това е парк. Трябва да има цветя. Преди беше по-добре.

 33. 33 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Западния парк беше оставен 30 г. На произвола на кафявите българи. Преди този ремонт Лукойла на Сливница беше единственото, което беше построено, с цената също на не знам колко изсечени дървета.
  За съжаление, ремонтът беше направен от авторите на “Хубаво е, но не е готово” и “оди пеш, бе” и вече му личи.

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  Мрън мрън...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  "Галчев инженеринг груп"... Стари познайници. Те изпълняваха ненужната безумна реконструкция в НДК заради събитията, свързани с европредседателството на България. Тогава отговарящ за ремонта беше Дебелото Лиле. Понеже съм в бранша от 30 години, зная някои детайли "от кухнята". Например керамичните плочи, гранитогрес, за настилка на подовете вътре в коридорите, са купени от Италия на доставна цена 12–15 лв./кв.м франко строителния обект. Строителят "Галчев" ги актува към възложителя , т.е. към държавата, по цена около 87 лв./кв. м. Имам предвид – само като материал, без труда за полагане. Типичното "усвояване" на пари от ГЕРБ. Или, както гласи лозунгът: "Работа, работа, работа!".
  Между другото строителите, общо взето, не желаят да имат бизнес-отношения с въпросната компания, защото тя по правило е крайно некоректна с подизпълнителите си по отношение на разплащането.
  Подробности, неизвестни на страничния наблюдател...

 36. 36 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#35] от "murry":

  тка става, като е на инженеринг.
  никой не гледа доставната цена,
  защото е скрита зад договора за инженеринг.
  даже и КСС (количествено-стойностна сметка)
  да им поискаш, няма да ти дадат.
  но може да се опита. така ще се докажат
  цените, на които са правили офертата.
  защо никой не иска КСС по закона за достъп до информация.

 37. 37 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1951 Весело

  Е то нали има една пътечка, която свързва парка с Люлин - намира се до ОМВ-то. Или кметчето Милко пак не знае какво има в квартала му?
  —цитат от коментар 13 на herbaltea


  Пътечка е едно , мост е съвсем различно. И струва повече.

 38. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  "Съоръжението ще е над река Суходолска и с него ще се поправи липсата на достъп до зелената площ от 120-хилядния район."

  Мостът трябва да бъде съчетан с пешеходен надлез над булевард "Дертлиев". Ако е само над реката , прави се поредната глупост, защото след моста трябва да има светофари на булеварда за преминаване на пешеходци.

 39. 39 Профил на chasovnik
  chasovnik
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Дано не оградят парка с декоративна ограда, както е в момента в Западния парк и не може да се влиза откъдето си поискаш, не че съм минавал през тревата. Сигурна за нея са актували по е 500К лева?

 40. 40 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  "Съоръжението ще е над река Суходолска и с него ще се поправи липсата на достъп до зелената площ от 120-хилядния район."Мостът трябва да бъде съчетан с пешеходен надлез над булевард "Дертлиев". Ако е само над реката , прави се поредната глупост, защото след моста трябва да има светофари на булеварда за преминаване на пешеходци.
  —цитат от коментар 38 на tacheaux


  И аз съм за пасарелка над Дертлиев, но да добавя, че и сега има светофар за пресичане на булеварда. Редно е да се възприеме вариантът с пешеходен мост, светофарът да се елиминира, а трасето в района здраво да се огради, за да се предотвратят инциденти с ентусиазирани диви пешеходци.

  Мараба, С-ДС доносници!
 41. 41 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Пари като вестници. Колосални суми за неща, които струват наполовина. 1.5 млн. за 2 детски площадки, все едно космодрум ще строят. Мостът отделно. Крадлива герберска сган.
  —цитат от коментар 24 на Хриси


  Всъщност, тези пари не са само за двете детски площадки. Иде реч за изграждане на парк върху 10 дка, а това няма как да е безплатно / в момента тези 10 дка са истински пущинак, само разичстването ще струва поне 300 000/.
  Приблизителната цена ще е 150лв/кв.м. Обичайните цени за вертикална планировка при средна трудност на терена и без допълнителни съоръжения/фитки в озеленяването се движат между 70 и 120 лв/м. На този фон обявената цена не изглежда особено надута, но истинска оценка може да се направи едва след като се видят проектите в детайл. Ако в тази сума влизаше и мостчето над реката, бих казал, че всичко е коректно.
  Да видим!

  Мараба, С-ДС доносници!
 42. 42 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#21] от "bruno__dante":

  Ми да ти дам да си спомниш
  Метрото до Сердика беше завършено и пуснато от Софиянски, етапът до Интерпред беше проектиран и финансиране осигурено от Софиянски, идеята за кръстовища на две нива по Гешов е от негово време, пробива на Цар Борис III беше завършен по негово време, после Фандъкова копа на Георги Софийски, бул. Христо Ботев беше основно ремонтиран по цялата му дължина, махнаха паветата, асфалтираха, смениха релсите и го разшириха, халите от една дупка и свърталище на гризачи и наркомани бяха превърнати в търговски център, за което после го съдиха, подлеза на НДК беше ремонтиран с колкото пари имаше, след бомбата там от 96та, препълнените кофи с боклук изчезнаха по негово време (забеби Гайтански там верно, но боклука се събираше и се метеше след това)
  Сега почвай да пишеш че не е вярно това

 43. 43 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#42] от "uq":

  Пропуснах събарянето на моста на Опълченска и замяната му с път по терена...такова едни...дето ГЕРБухите си мислите че винаги си е било така, от кумира ви бай Тошо насам

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Дори и много богата държава няма да си позволи подобна разсипия. Само в държава, в която управлява крадлива мафия, може да го направи.

 45. 45 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#38] от "tacheaux":

  Не че не може да се пооправи, ама достъпа си го има и сега поне от 3 места - пътя срещу битовия комбинат в 6ти, пътека покрай тунела от ОМВ бензиностанцията и разбира се централния вход. Сега...не е асфалтиран алея, това е парк и това му е хубавото , че е парк а не асфалт

 46. 46 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 508 Неутрално

  парк около отходния канал на суходолчани , ляулин 6 и на вилната част около смърдана , АМА КАК ЗВУЧИ СМЪРДАНА ВСЕ ЕДНО НЕЩО СМЪРДИ А ДАЛИ ПАК НЕ Е ТАКА , СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ Я ПОЛЗВАТЕ ТАЯ КЛОАКА

 47. 47 Профил на vigour
  vigour
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Хората много се оплакват от работата баш в Западен парк, та не знам....

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  идеята за кръстовища на две нива по Гешов е от негово време, пробива на Цар Борис III беше завършен по негово време
  —цитат от коментар 42 на uq


  Чакай, чакай, чакай - я раздуй за пробива на Гешов! Имаш ли спомени за това какво се случи, преди да се "пробива"?
  Или си загубил паметта си?

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  До коментар [#38] от "tacheaux":Не че не може да се пооправи, ама достъпа си го има и сега поне от 3 места - пътя срещу битовия комбинат в 6ти, пътека покрай тунела от ОМВ бензиностанцията и разбира се централния вход. Сега...не е асфалтиран алея, това е парк и това му е хубавото , че е парк а не асфалт
  —цитат от коментар 45 на uq


  Т,е - единственият нормален достъп е откъм Север и обслужва два квартала с не повече от 20 000 души население, а хората от Люлин, десетина пъти повече, се гънат по партизанските кални пътечки в района на Смърдана и подхода северно от тунела? И ти намиращ построяването на Западната порта за излишно? Искаш да гледаш пущинаците там, а не една добре създадена градина?

  Мараба, С-ДС доносници!
 50. 50 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Весело

  Дано не оградят парка с декоративна ограда, както е в момента в Западния парк и не може да се влиза откъдето си поискаш, не че съм минавал през тревата. Сигурна за нея са актували по е 500К лева?
  —цитат от коментар 39 на chasovnik


  Разбира се, добре е да няма ограда, за да могат нормалните хора да си паркират жипките на удобните за тях места!

  Мараба, С-ДС доносници!
 51. 51 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1016 Весело

  До коментар [#42] от "uq":
  идеята за кръстовища на две нива по Гешов е от негово време

  идеите ваши бензинът наш
  начи

 52. 52 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#51] от "bruno__dante":

  За това ли ти стигна алчкъла?

 53. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#48] от "Манчо":

  Я кажи че наистина не помня

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK