"Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта": Яне Янев обяснява за ареста на Веселин Денков (обновена)

В новия епизод на "Антикорупционния фонд" е записан бившият съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който цитира информация от ДАНС и от службите.

В новия епизод на "Антикорупционния фонд" е записан бившият съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който цитира информация от ДАНС и от службите.* В статията в 16:43 ч. е добавена позицията на Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията


"Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, каза, че е имало опити от 2010 година."


Това са думи на бившия съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който е записан във втората част на разследването на "Антикорупционния фонд" - "Списък за бързо реагиране: Историята на Веселин Денков", което беше разпространено в петък, 18 юни.
Денков прекара в ареста над девет месеца по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване, а миналия петък (4 юни) беше освободен от Апелативния специализиран съд под домашен арест. Това се случи часове след като "Антикорупционният фонд" излъчи трейлър за разследването си. Автор е журналистът Николай Стайков.


Какво се разказва в първата част - тук.


Вторият епизодът е озаглавен "Частично законно" и в него освен разговор с Янев, се разказват детайли около задържането на Денков пред септември 2020 година, какви са свидетелските показания и какви са истинските причини за задържането. В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала - Ивайла Бакалова, както и неин автомобил. Самата тя разказва, че живее в Дубай от близо петнадесет години и че там през 2019 година е помогнала на Борислава Йовчева - манекенката, чието име стана известно покрай скандала с къщата в Барселона и разследването на властите в Каталуня дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари. Епизодът завърша с обещание за още една част.


"Докладва се на Борисов, че Веско е много зависим от Божков"


В него Янев се среща с неизяснен човек, който го записва със скрита камера. Янев разказва, че "водещата версия за всичко, което е тръгнало, идва от това, че вашият човек е взаимодействал с Божков и дори е пращал хора на протестите. Това е записано едно към едно в записка към доклад на ДАНС", казва Янев. От записа се вижда че разговорът е записан на нещо като паркинг. Янев е попитан: "Това да не би да е по доноса на Ричард?"
"Ричард фигурира като лице под прикритие, отговаря Яне Янев. Но не само от него е информация. Тази версия започва да се тиражира много упорито 3-4 месеца преди задържането. Като при един доклад при Борисов, когато той вика шефовете на служби и главния прокурор, му се докладва, че Веско много сериозно е зависим от Божков и ще играе с него на избори", казва още Янев.


Не става известно кой е Ричард, но най-вероятно се има предвид Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията.


След публикуване на статията, Алибегов изпрати позиция до "Дневник", в която отрича да става въпрос за него,


"Никога не съм виждал Яне Янев, Васил Божков или Ивайла Бакалова. За пръв път чувам за някакви срещи и за факта, че адвокат Николай Хаджигенов бил консултирал някого относно намаляването на ДДС за заведенията на 9%. Категорично отричам да съм участвал в каквито и да било доноси срещу когото и да било. Намесването на името ми под каквато и да било форма в подобни схеми считам за недопустимо", казва Алибегов.


Той допълва, че се е виждал с Веселин Денков по време на събрания на браншна с още десетки хора "и никога не съм имал личен контакт с него. Изумен съм от намесването на името ми в такива схеми", казва още Алибегов.


От епизода не става известно кой е направил връзката с Яне Янев, но е уточнено, че след първото обаждане към него той е готов с данни по казуса, като не иска заплащане за съдействието. Янев твърди, че Веселин Денков като "всеки сериозен бизнесмен в България" има нужда от "консултант за връзка с институциите".


Янев се позовава на "справка на ДАНС", според която има две разработки. По едната "става въпрос за едни финансови транзакции и за суми с неизяснен произход и така нататък. Това е едната разработка. По нея е искано и има разрешение за използване на специални разузнавателни средства", казва още Янев. "Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано - директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение, тъй като е за всички номера, през които може да осъществява контакти. Или е Ивайла, или си ти", казва Янев към неизяснения човек, с когото се среща и който го записва. И допълва: "Също така събиране на средства за предизборна кампания на Божков. Това е официално в справка на ДАНС."


"В службите се говори, че финансираш протестите"


АКФ разказва как през септември 2020 г. задържането на Денков не е отразено в официално съобщение на прокуратура, но е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите.


"Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са "чували да се говори, че".


Веселин Денков

© Скрийншот

Веселин Денков


В разговор с Денков, записан през май 2021 година, докато той още е в ареста, той предполага откъде е дошла предполагаемата връзка с протестите. Денков е собственик на няколко ресторанта в София.


"В началото на 2020 година се запознах с момчета, които участват в ресторантьорската организация. Запознах се с хора, ходих на няколко сбирки, внесохме искане за намаляване на ДДС-то, което беше одобрено - намали се ДДС-то. С Николай Хаджигенов (адвокат и един от участниците в организаторите на протестите "Отровното трио" - бел. ред.) се запознавам да ни консултира (...) относно ресторантьорската организация - дали да правим нова, дали да не правим, какво и как да се прави. Ходихме може би два пъти на срещи при него и това беше", казва Денков.


По думите му през лятото той и Ивайла Бакалова са пътували. Върнали са се на 15 юли (протестите започнаха седмица по-рано - бел. ред.). "На 16-и, преди рождения ѝ ден (на Ивайла Бакалова - бел. ред.), аз отидох, исках да видя, вече имаше протести. Ние, когато са започнали тези протести, не сме били в България. Отидох да видя какво е, защото даваха по всички телевизии за протестите. Какво видях на протеста? Видях, че има нормални хора между 20 и 70 години, и определено видях какво е настроението. Исках да отида, защото има неща, от които съм недоволен. Смело мога да заявя, че съм недоволен. Тоест от нещата в управлението, начина, по който ни управляват. Когато отидох там, видях един младеж. Той седеше и снимаше мен, той беше заради мен, със сигурност. Попитах го: "Защо ме снимаш?" Обърна се на другата страна и след това тръгна", казва още Денков и си спомня, че е бил предупреден месец след това, че "в службите се говори", че той финансира протестите.


"Дори на мен ми казаха "Да знаеш, слушат ви телефоните, бъдете по-внимателни, защото имате проблем, имате проблем с прокуратурата." И аз казвах: "Не мога да разбера какъв проблем", казва в епизода Ивайла Бакалова. Тя си спомня, че в края на август приятел на Весели Денков му е съобщил, че е прикачен към организирана престъпна група с постановление за задържане. "И ни предупредиха да не се прибираме. Той звънна на адвокатката си Ина Лулчева, която му каза, че всъщност това изглежда като шега и по-добре да се прибере, за да изяснят всички обстоятелства по това. И ние решихме да се приберем", разказва още Бакалова.


"Харесаха си един автомобил"


След като Денков е арестуван при влизане в България през пункта със Сърбия "Калотина", разследващите започват и претърсване в дома му. По думите на един от адвокатите му - Стоимен Чакалов, разследващите са решили, че ще действа при условията за неотложност.


"Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража...Намериха и чанта с лични бижута на бивша "Мис България", не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите, на екипа. На моите възражения каква е връзката с разследването и евентуално обвинение към Денков спрямо тези лични вещи и на трети лица, защото автомобилът е лизингов, а личните вещи на Ивайла Бакалова са си лични вещи на Ивайла Бакалова, те нямат никакво отношение към разследването, последва една груба реакция и ми бе обяснено, че това е така нареченото "случай на неотложност"", казва още адвокатът.


По думите той е бил посъветван от проверяващия, да не пише много възражения, защото "това щяло да фрустрира прокурора и, видите ли, за да стабилизира претърсването и изземването на вещи на Бакалова, той щял да ѝ повдигне обвинения, за да е наясно в какво процесуално качество ѝ се изземат тези вещи".
Адвокат Чакалов казва още, че част от екипа разследващия екип постоянно се е допитвал по телефона, дали и какво да изземват.


Бакалова казва, че иззетите бижута са нейни и може да се види по снимките й в Инстаграм как тя ги е носила в последните 6-7 години. "Но това е, малко от, как да кажа, от забавната страна. Иначе не е никак забавно", казва още Бакалова.


"През цялото това време ние пускахме молби, с желание да ни върнат тези неща, защото те не са съотносими по делото. И отговорът беше от самия прокурор, че те са много важни и са важни за изясняване на истината. Следващия момент, когато вкарваха обвинителния акт, те не .. те вече не бяха важни и съдийката, когато поиска да ги върне, защото те не са съотносими по това дело, те казаха: "Не, не, те вече не са по това дело. Те са в друго досъдебно", разказва още Бакалова.


"Помогнах на Борислава Йовчева, а моето семейство е от 7 месеца в ареста"


Жената до Веселин Денков разказва, че живее в Дубай от 2014-та година, "много преди Васил Божков да отиде там". "Цялата тази връзка с Васил Божков е много нелепа по няколко причини", казва още Бакалова. "Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. Йовчева).


От разказа й се разбира, че Бакалова е помогнала на Йовчева да се премести с детето си в Дубай.


"Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт.Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой друг, вече казах. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не искам да влизам в детайли, защото няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо личните отношения на някой с ... това, което се случва с нас. Сега го коментирам, защото, в крайна сметка, това е вид семейство за г-н Борисов, въпреки че той отрича и.. А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинения, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се опитвам да запазя спокойствие и да не намесвам тук семейни и лични отношения, те вече явно са много намесени", завършва Бакалова.


Епизодът завършва с откъс от третата част, в която отново се чува Яне Янев, който обяснява, че е отишъл "при Сотир" (вероятно Сотир Цацаров - бивш главен прокурор и настоящ председател на антикорупционната комисия), който не можел много да говори, но обяснил, че "в момента всички сме на пангара".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Ха, Мазния Ричард го играел и доносник на службите.

 2. 2 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 72 Гневно

  Чегъртане трябва, сериозно чегъртане... друг начин няма! Гласувайте за партиите на промяната - ИТН и ДБ! Иначе всичко това ще си продължи по старо му.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  Ха, Мазния Ричард го играел и доносник на службите.
  —цитат от коментар 1 на Локомотив


  Пише доноси.
  Има съществена разлика.

 4. 4 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 849 Неутрално

  И Бакалова живеела в Дубай! А аз си мислех , че квартала на умнокрасавците е Лозенец!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Янето вместо да пусне пак димка в някоя тоалетна, например у Борисов в Банкя, той се занимава с ченгесаро-консултантстване :)

  А пък този така наречен "хайлайф", с тези Ивайли, Златки, Борислави, мокри фанелки и кухи глави - от всичките струи един потресаващ фалш, пошлост и долнопробие. Все някой ги бил набелязал, все някой ги тормозел, все някой им взел колите, все някой ги пратил да живеят в Дубай. Шаврантии и мутри.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Тези служби имам чувството са някакви изпърдяни дърти чичаци-соцченгета, които от скука и нямане какво друго да правят, разиграват цялата държава....нищо, тя биологията скоро ще си каже думата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 9. 9 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  От всичко това, аз разбирам, че е било достатъчно някой "заинтересован" да наклепе противник за връзки с Божков и герболястката система да го смачка без да е извършил каквото и да е престъпление. СРС-та, следене, ровене в личния живот, блокиране на сметки, запори, та до прибиране по чекмеджетата на милицията и прокуратурата на съвсем лична и несвързана собственост като бижута ... герболястка смрад. Както вече г-н Пеев сподели, на една бутилка уиски мога да напишат всякакви обвинения и всичко е законно. Още едно поколение ще си замине докато пресушим и това блато.

 10. 10 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Е па к@пеле на Божков.
  То събирането и даването на пари без документи не е съвсем законно.
  В смисъл аз съм против всички гадни к@пелета - тези на Баце и тези на Радев.
  Въпреки, че това няма значение по време на пролетарски революции. :)

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7445 Неутрално

  Оруел ряпа да яде. Завладяна от мафията държава сме ние. Затова Боко сега е потъмнял, като градоносен облак. Тези служби до една трябва да се закрият и после да се създадат нови.

 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#6] от "Smoke":


  « Шафрантии и мутри . «


  Да, ако имаш предвид Буци и мутресата рекламираща гащи от Барселона .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#2] от "vinety...":

  ако изкарат (най-малко!) 2 мандата (значи най-малко 8 години!) на власт, може и да се случи и остане нещо действително трайно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 14. 14 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1165 Весело

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?

 15. 15 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  Явно затова никой не се занимава с факта, че тъпото му заведение е окупирало половината улица и тротоара и пейките до които не може да се пристъпи.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 16. 16 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Боже какви нищожества управляваха държавата (и все още държат позиции), дано народа поне малко да е поумнял и никога повече това не се повтори. Ако не, ще си седи най-бедния и окаян в цяла Европа.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#6] от "Smoke":

  Янето е "консултант"(!), врял и кипял в такива "държавнически" практики,
  неслучайно е съветник на Боко и ги знае тия работи така да се каже "от първа ръка" !
  Явно и сега има супер връзки със останалите актъори в службите !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Боже... Яне Янев...тоя бил фактор още

 19. 19 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Чегъртане трябва, сериозно чегъртане... друг начин няма! Гласувайте за партиите на промяната - ИТН и ДБ! Иначе всичко това ще си продължи по старо му.
  —цитат от коментар 2 на vinety...


  ИТН с нищо не е по-различна от доскоро управлявалата чалга-мутра. Крият се защото са същите калинки и идеята си немат от управление на държава, само дето го играят почтени.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  " В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала - Ивайла Бакалова, както и неин автомобил"

  Като монетите на Златанов...😀
  Явно, разните Франтишекци действат по един и същ начин.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Е па к@пеле на Божков.То събирането и даването на пари без документи не е съвсем законно...
  —цитат от коментар 10 на Big_Villager


  Така е, ама Божков е едната страна, от другата е ОПГ шайката - еднокнижника, бездомника, ментичката, а и онази с палатчето, дето ходила лично да отказва всеки месец. Интересното е, че само Божков има обвинения, другите от ОПГ-то са чистички (надявам се временно, до изчегъртването на каскета).

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Ето до това доведе Борисов и ГЕРБ страната до пълна диктатура където подкупите и рекетите са нещо напълно нормално. Нека сега гласоподавателите на Боко за момент да помислят ами ако мафията беше дошла за мен и моето семейство КОЙ ще ми помогне след като Борисов си има послушно ку.це главен прокурор или иначе казано безнадежно положение. Да ГЕРБ бяха поставили всички в една ситуация на безизходица където само преклонената главица и мазненето пред доносниците (на ГЕРБ) ти гарантираше, че ще доживееш утрешният ден!

 23. 23 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Значи правилно познах гласа на Яне Сандански при първите записи преди 10на дни...
  Няма как да сбъркаш гласа на този селски бек.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 24. 24 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen_s":

  Аз си мислех, че от една страна са почтените и нормални хора, а от другата гадните копелета. :(

 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#14] от "pinoccio":


  Нали требва да се храни от нещо гнидата...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Боко ни е ясен. Гешев тоже. Рекетират и мачкат политически и икономически конкуренти (противници). НО! Ивайла Бакалова и нейният възлюбен Веско да станат новите чисти и светли образи (несправедливо или справедливо пострадали)- е, идва ми в повече...Хайде да не заменяме едни мутри с други!

 27. 27 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Яне Янев участва активно в рекета над хора с големи легални доходи. Във файловете на НАПлиикс има файл с име "yaneyanev", в който са събрани данни за всички българи с доходи много над средните.

 28. 28 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Нека за момент се поставим на мястото на рекетираните от мафията и Борисов обикновени хора какво могат те да направят и на кого да се оплачат при положение, че цялата държава козируваше на Бойко и неговата прислуга и с едно обаждане от Банкя се заличаваха хора и бизнеси а полицията и прокуратурата покриваше всяко престъпление и насилие извършено от приближени на ГЕРБ. Да можеше да емигрираш това беше лайтмотивът на ГЕРБ за тези 12 години - емигрирай или ще козируваш ни козируваш и плащаш "данък Борисов"!

 29. 29 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 797 Неутрално

  А гледахте ли видеото? Бакалова казва, че негов приятел ги е предупредил, че службите са ги прикачили към ОПГ?

  Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 30. 30 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Някой помни ли къде работи съпругата му? На Яне Янев.

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  [quote#21:"rumen_s"][/quote]


  « ... ( надявам се временно до изчегъртването на Каскета ) ... «


  ++++++

  С този коментар в скоби, отговаряш на десетки въпроси и последствия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 332 Любопитно

  Bulgarian horror story, и Оруел би се изчевил от тази нашенска история

 33. 33 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Гешефтурата е едно ОПГ, а България е местопрестъплението.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 34. 34 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Колкото повече се опитват да изкарват кирливите ризи на Боко и ГЕРБ - толкова повече лъсва общият им генезис и на червено-лилавите с гербаджиите! Една Партия Майка ги е раждала и си въртят гешефтите заедно.
  —цитат от коментар 5 на Dankol


  Това ли е новата опорна линия - "ние може да сме крадци и корумпирани бандити, но и вие сте такива"... По почина на онова измекярче Митов - искат да заменят нашата корупция с тяхна.

 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#26] от "zara09":


  « Хайде да не заменяме едни мутри с други ! «

  ++++++
  НЕ ТЕ АГИТИРАМ, но съм дълбоко убеден, че гласуващите за « Демократична България « българи, ще си направят услуга при трошенето на сега действащата престъпна схема .
  В същото време зная, че бандитизъм граден от толкова много години, няма да бъде отсечен « от раз «, но сме ДЛЪЖНИ да опитаме .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  А гледахте ли видеото? Бакалова казва, че негов приятел ги е предупредил, че службите са ги прикачили към ОПГ?Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?
  —цитат от коментар 29 на zo  При този разграден двор и отпускари от високите етажи на сигурността, това би могъл да бъде всеки близък до службите .
  Много по-страшно е, че такива хора имат достъп до секретни информации и това трябва решително да се сече, но няма кой да си го причини .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Как стигнахме дотук, държавата да е завладяна от мутри, ченгета и комунисти?

  Като за повечето комбинацията е 3 в 1.

  А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?

 38. 38 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 662 Неутрално

  ...А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?
  —цитат от коментар 37 на nebido


  Не случайно са подбирани точно такива, прости и безмозъчни изпълняващи едноличната воля на падишаха без да се замислят. Конституция за тях е дума изпразнена от съдържание.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 39. 39
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  , но съм дълбоко убеден, че гласуващите за « Демократична България « българи, ще си направят услуга при трошенето на сега действащата престъпна схема .
  —цитат от коментар 35 на niksan1


  Жителите на "Красно село" си направиха такава услуга, избирайки кмет от ДБ. Какво стана после,помниш ли?

 40. 40 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#9] от "Индиана":

  Засега се интересуват предимно от сравнително съмнителни люде. Но щом днес на тях им съчиняват още някое обвинение от нищото, а и си харесват бижута и ги държат като много важно доказателство, утре ще подпукат всички, които ги критикуват.
  Ясно си личи ДС мисленето - протестите били организирани от врагове на народа и целели дестабилизиране на държавата. Държавата не е Борисов и дейността срещу партията не е дейност срещу държавата. Ама иначе били антикомунисти. Ха-ха!

  Не ме търсете преди обяд
 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#38] от "rumen_s":

  А преди падишаха, в службите бяха от професори нагоре.Полицаи и катаджии пък, не знаеха какво е това подкуп и рушвет. Всичко беше прекрасно, ама дойде Боко и отиде работата.

 42. 42 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 656 Неутрално

  За мен е най-комично че ОПГ Борисов-Пеевски-Гешев-Цацаров искрено вярва че протестите някой ги "финансира"

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 43. 43 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#6] от "Smoke":

  За мутрите не се споменал кои са, но ние сме на ясно.

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Янето е написал Енциклопедия на корупцията в България от А до Ю.

 45. 45 Профил на braun100
  braun100
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Статията според мене подвърждава, че протестите миналата година са огранизирани не спонтанно от недоволни хора а от В.Б. от Д-й. Защо им е иначе да го арестуват Денков, ако не им пречи. На този В.Б. не му ли наложиха скоро санкции от държавата С за връзки с държавата Р? Това не е ли огромна сензация, разни държави организират у нас протести...
  А пък ако не е уреждал протести, тогава явно са го арестували по истинските обвинения (рекет и изнудване)?

 46. 46 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#42] от "mastikata":
  Според мене протестите бях опорочени и притъпени и с това не успешни именно защото Божков се опитваше да ги яхне и плащаше мило и драго за това. А вероятно Баце плащаше за контри и разни провокатори.
  И така мног от нормалните хора се дръпнаха.
  Подобно беше и през 2013 - 2014 но платените се губеха защото протестите бяха по масови.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#45] от "braun100":

  да ти серем на повърждението.
  айде у лево. и да се измиеш.

 48. 48 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 955 Весело

  Ама мутричките ни много лесни били.Помагат си един на друг с надсмешка на всичко и всички ,че са тъпанари,но в моемнта в който ги отстранят от държавната цицка и ревнат като пеленачета.Ами пичове и пич/чеси/ елата в реалния свят да се порадваме на това което с ваша помощ се отрови и изроди.Цялата държава е на това положение и заради Вас.Помогнала на мутрата Бърши Борисов от 'човеколюбие',да беее.. /ако трябва да го кажа на ваш език/ ...!
  Просто Шишото е бил шеф на ДАНС /реален/колкото и да ни се е представяло ,че не е .И всичко е за да се радва КГБ-то в задния двор на НАТО и ЕС.Е поне са яко некадърни и надсраха /по д-р Филипов/ положението.
  Всички са за изчегъртване даже и тези които сега са вече са 'нормални', вече жертви и търсят от популацията на територията разбиране и помощ.Едва ли уважат нещо освен парите.А и журналистите в момента само ги използват.
  Пак да питам, ВИЕ велики бизнесмени помагахте ли на някой?- или само се надсмивахте на думи като гражданско общество , СПРАВЕДЛИВОСТ,равноравие,съдедба реформа....Вие май винаги се възползвахте и изграждахте тази кочина, която се оказа днес България.
  До някъде това е възмездие...макар и да не вярвам да изпитате дори и частица от онази болка на която сте съзидатели. Но нека бъдещите забогатяващи/със тези методи ,подмазване,корупция и крадене/ да гледат ,макар ,се съмнявам се да разбират как и те един ден ...идва Кръстника на 'кръстника' и те вече не са любимите галеници.

 49. 49 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 955 Весело

  Как стигнахме дотук, държавата да е завладяна от мутри, ченгета и комунисти? Като за повечето комбинацията е 3 в 1.А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?
  —цитат от коментар 37 на nebido


  Толкова колкото и "свръх" богатите мутри.Що пасквили се сътвориха да ги хвалят и да следят ''звездния'' им живот.

 50. 50 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 547 Неутрално

  И Бакалова живеела в Дубай! А аз си мислех , че квартала на умнокрасавците е Лозенец!
  —цитат от коментар 4 на Dankol


  Да, и любовницата и незаконното дете на Банкянската Мутра-Мафиот от Банкя Борисович - очевидно и те са там. Случаеност? Не мисла!

 51. 51 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  "Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен."
  егати нонсенса
  бандит срещу властта :)
  жертвен агнец
  някой чакал удобен момент да го злепостави
  техните срещу ваш'те

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 52. 52 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  Николай Бареков, Яне Янев ... Няма одиозен тип, на когото ГЕРБ да не намери някаква подходяща работа. Ако е за рекет, кражби, източване, ГЕРБ може да уреди целия китайски народ.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?
  —цитат от коментар 14 на pinoccio


  Гей с флашка - идеален обект за държане на къса каишка.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 54. 54 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#38] от "rumen_s":А преди падишаха, в службите бяха от професори нагоре.Полицаи и катаджии пък, не знаеха какво е това подкуп и рушвет. Всичко беше прекрасно, ама дойде Боко и отиде работата.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Спихна се опорката "Узунов" и някои другари я подкараха пак на "всички са маскари" 😁😁😁

 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2692 Весело

  До коментар [#45] от "braun100":

  "Защо им е иначе да го арестуват Денков, ако не им пречи. "

  Чукча писател, а не читател! Денков имал намерение да прави друга организация, с което подкопава репутацията на агента под прикритие "Ричард". Демек, в схемата на Каскета, руши националната сигурност.
  Другото (бижута, автомобил) се е проста алчност на прости прокурори.

 56. 56 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 363 Неутрално

  По едно време казва: "Нас не ни вълнува кой е на власт!!". Ами щом не ви вълнува.... Сега развълнува ли ви? Може би там е рззковничето, в тези дето ги вълнува , а не в тези които седят настрана и се правят че не ги засяга. Аз си гледам моето и нищо друго не ме вълнува вече не работи и съжалявам че по този начин е трябвало да го разберете. Добре дошли в клуба на тези които ни интересува и вълнува кой управлява.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 57. 57 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2692 Весело

  До коментар [#29] от "zo":

  "Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?"

  Техникът на мобилния оператор - бил помолен от "кадърните" ДАНСаджии да изчисти шума в подслушвателното, та минал да провери и уай-фи-то на Бакалова, дали не смущава ДАНсаджийската "слушалка".

 58. 58 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Значи Баце е мобилизирал служби, разузнаване, прокурори и цялата държавна машина вместо да ловят престъпници и да борят корупцията - да следят кой ходел по протести срещу него. С наши пари им плащаме заплатите, за да ни следят, подслушват, заплашват и изземват личните вещи, защото сме ходили да викаме против Баце.
  Ашколсун!

 59. 59 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#35] от "niksan1":

  Опитите с неправилни хора да се правят правилни неща винаги завършват неправилно. Последните 30г го доказват!
  Та поне ми остава възможността да заемам принципна позиция по форумите и да гласувам с неприятни чувства в стомаха за така напечената “десница”.

 60. 60 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#50] от "stanishev":


  Дубай явно е мноо готино място :)

 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen_s":Аз си мислех, че от една страна са почтените и нормални хора, а от другата гадните копелета. :(
  —цитат от коментар 24 на Big_Villager


  Явно не си разбрал, че продажните ченгета НЕ СА почтените и нормалните хора. Препоръчвам за начало entry level блокбастъри като Cop Land, преди психоанализа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 857 Неутрално

  ПИЧОВЕ ТОВА ИНТЕРВЮ Е БОМБА!!!
  БАКАЛОВА ВЗРИВИ БОМБА ПОД ДУПЕТО НА МЕТОДИЕВ.
  В "БАРЦЕЛОНСКАТА АФЕРА" СЕ ПОЯВЯВА
  ЖИВ СВИДЕТЕЛ!!!
  ОТНОВО ИЗЛИЗА НАЯВЕ,ЧЕ МЕТОДИЕВ Е ЛЪГАЛ И ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ...
  ВЕЧЕ МУ Е ВРЕМЕ ДА БЯГА ПРИ ЧАЛМИТЕ И ДЕТЕНЦЕТО СИ.

 63. 63 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Лично мнение. "Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. „

  Предявеното обвинение е съвсем различно от повода, по който те разследват. Само, който е изпитал на собствен гръб това, може да го разбере...

 64. 64 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#61] от "Николай Колев":

  Ми не.
  Просто смятам, че едните и другите ченгета които гледаме от години са говняри и отказвам да ги подкрепям.
  За мен единствения вариянт е Трантино финал - всички говняри се изпозастрелват и умират.
  Червеното говедо Рашков няма как да го подркепя в мача с нереза Баце, нито обратното.

 65. 65 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Значи ,накратко:
  Имаме хора ,на които се плаща /25,30,50 лв.??/
  ЗА ДА РИСКУВАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПУБЛИЧНО СРЕЩУ ОВЛАСТЕНИ ХОРА,КОИТО КРАДАТ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.
  ВЪПРОС: КОИ ХОРА СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО?

 66. 66 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#65] от "makemydayy":

  Всички изброени са отпадъчен материал - ощетение олгарси, платени протестиращи и субекти на протеста.

 67. 67 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Абе вие ебавате ли се с нас? Какви са тия документални филми, какви са тия сериали? За да уличите едни, измивате ръцете на други. И тая метреса, известна със своята пошлост и арогантност, ни я натрапвате като добродетелна жертва. Я да си го назвездите, бе, нещастници! Всички сте един дол дренки. Нищо няма да промените.

 68. 68 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#15] от "zo":

  Май така ще стане. не един и два сигнала седят неразгледани.

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 69. 69 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража...Намериха и чанта с лични бижута на бивша "Мис България", не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите...

  Отврат.

 70. 70 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Само забележете - помагали са на жената на Борисов, ама иначе за тях нямало значение кой е на власт. Кой ще се върже на това? Дори тя самата не вярва на думите си и мънка. Много ясно, че има значение кой е на власт. Ако сега дойде на власт един наистина честен човек, подкрепен от други като него, и смени боклука по върховете, мнозина ще се окажат в затвора за повече от 7 месеца. Довчера са били за статуквото, нещата се променят, дали защото Борисов е станал параноичен или защото наистина са тръгнали срещу него, няма значение. Факт е, че те довчера са били с Борисов. Бас хващам, че няма да помогне на моето дете, ако й се обадя. Един дол дренки са всички.

 71. 71 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#11] от "Роси":

  Росе, има една стара гръцка поговорка- със стари курви - нов барадак не се прави.
  Къде ще намерите опитни и неопетнени същевремено, не знам?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 72. 72 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#11] от "Роси":

  Росе, има една стара гръцка поговорка- със стари курви - нов барадак не се прави.
  Къде ще намерите опитни и неопетнени същевремено, не знам?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 73. 73 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Значи Весо Брадата се скарал с Мазния Ричард и тръгнал да прави алтернативна асоциация на ресторантьорите.
  И Мазния, вместо да поръча Брадата на нормални мутри, решил да го поръча на прокуратурата и даже да мине тънко.
  Много хитър бе. Ама и Каскета не е много умен, вързал се е.

 74. 74 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Вече е ясно, че в трета част на филмчето Бакалова ще сподели любопитни неща за Мис Гащи.
  Избирателите на ГЕРБ може да не разбират много от ББР, обществени поръчки, Сметна палата и пр., но все ми се струва, че това за Мис Гащи ще го прочетат, особено ако е поднесено с нужната доза пикантност от друга бивша миска.

 75. 75 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Прекрасно разследване. Направо за капиталь

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 76. 76 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 609 Неутрално

  няма такава смешка (несмешна) като Антикорупционния фонд. Тези които го финансират - доколко са адекватни и трезвени, за да въоръжат с микрофон безработен смотаняк, който да разпитва проститутки от обкръжението на мултигруп с надеждата да изкопчи нещо за герб?
  В повечето работи, за които съм чувал се изисква много сериозно портфолио, за да те вземат. Това означава, че имаш опит в това, за което кандидатстваш, и то - опит на високо ниво, ако преддпочитате чуждици - компетативен. .
  Какъв опит има тоя смешньо? Каква стабилна професия и какви успехи е обладал, че да твори такова взискателно и сериозно нещо като Антикорупционен фонд?
  Май ще излезе, че амариканците имат ДОСТА ЕВТИНО и КОЛОНИАЛНО отношение към мижитурките, където финансират, защото в америка с тези качества не можеш да бъдеш и гардеробиер.

  Не е ли така, сектаджии от ОФ-е-то?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 77. 77 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Бръдътъ помогнал на Борисов.

  Борисов даже не знае че Бръдътъ съществува но много чакал на него да му помогне.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 78. 78 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Пиле Градус и Илчовски в трета серия ли да ги чекаме,

  намалете малко съспенса, че не се издържа от напрецезение

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 79. 79 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  До коментар [#74] от "еспресо":

  Вече е ясно, че в трета част на филмчето Бакалова ще сподели любопитни неща за Мис Гащи......
  —цитат от коментар 74 на еспресо


  А може и да сподели нещо за девойката, която - както се говори - е ликвидирала Мишо Бирата и след изпълнението на задачата също се е заселила в Дубай. Гледам, че темата "Ало, Ваньо" нещо е станала актуална напоследък.

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  Яне Янев .... живо ли е още тва говедо ?????? ..... закърпиха ли му гъза на тоя ва????
  .....

 81. 81 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Яне Янев - гнойният цирей на българската политика...

 82. 82 Профил на qov531061216
  qov531061216
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Да!!! Колко са зле нещата в България … И всички кия плащаме за грабежите и безчинствата им!До коментар [#58] от "Камен":

 83. 83 Профил на qov531061216
  qov531061216
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#76] от "Октавиан":


  Трол!

 84. 84 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Абе,явно не сте осъзнали,че каквото и да правите ГЕРБ си остава единствената партия към която може да се прилепят други формации ! Просто тя ще е!!!

 85. 85 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 22 Неутрално
 86. 86 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 22 Неутрално
 87. 87 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Тоя закон Магнитски що не ги подкара всички и да се свършва. Потънали сме в корупция бре!

 88. 88 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#14] от "pinoccio":

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?

  Оказва се, че е съветвал Тиквата! Понеже разбира от ред, законност и справедливост. Но Тиквата не го е разбрал, понеже тези понятия останаха много чужди и на Тиквата, и на ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK