"Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта": Яне Янев обяснява за ареста на Веселин Денков (обновена)

В новия епизод на "Антикорупционния фонд" е записан бившият съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който цитира информация от ДАНС и от службите.

В новия епизод на "Антикорупционния фонд" е записан бившият съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който цитира информация от ДАНС и от службите.* В статията в 16:43 ч. е добавена позицията на Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията


"Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, каза, че е имало опити от 2010 година."


Това са думи на бившия съветник на бившия премиер Бойко Борисов - Яне Янев, който е записан във втората част на разследването на "Антикорупционния фонд" - "Списък за бързо реагиране: Историята на Веселин Денков", което беше разпространено в петък, 18 юни.
Денков прекара в ареста над девет месеца по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване, а миналия петък (4 юни) беше освободен от Апелативния специализиран съд под домашен арест. Това се случи часове след като "Антикорупционният фонд" излъчи трейлър за разследването си. Автор е журналистът Николай Стайков.


Какво се разказва в първата част - тук.


Вторият епизодът е озаглавен "Частично законно" и в него освен разговор с Янев, се разказват детайли около задържането на Денков пред септември 2020 година, какви са свидетелските показания и какви са истинските причини за задържането. В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала - Ивайла Бакалова, както и неин автомобил. Самата тя разказва, че живее в Дубай от близо петнадесет години и че там през 2019 година е помогнала на Борислава Йовчева - манекенката, чието име стана известно покрай скандала с къщата в Барселона и разследването на властите в Каталуня дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари. Епизодът завърша с обещание за още една част.


"Докладва се на Борисов, че Веско е много зависим от Божков"


В него Янев се среща с неизяснен човек, който го записва със скрита камера. Янев разказва, че "водещата версия за всичко, което е тръгнало, идва от това, че вашият човек е взаимодействал с Божков и дори е пращал хора на протестите. Това е записано едно към едно в записка към доклад на ДАНС", казва Янев. От записа се вижда че разговорът е записан на нещо като паркинг. Янев е попитан: "Това да не би да е по доноса на Ричард?"
"Ричард фигурира като лице под прикритие, отговаря Яне Янев. Но не само от него е информация. Тази версия започва да се тиражира много упорито 3-4 месеца преди задържането. Като при един доклад при Борисов, когато той вика шефовете на служби и главния прокурор, му се докладва, че Веско много сериозно е зависим от Божков и ще играе с него на избори", казва още Янев.


Не става известно кой е Ричард, но най-вероятно се има предвид Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията.


След публикуване на статията, Алибегов изпрати позиция до "Дневник", в която отрича да става въпрос за него,


"Никога не съм виждал Яне Янев, Васил Божков или Ивайла Бакалова. За пръв път чувам за някакви срещи и за факта, че адвокат Николай Хаджигенов бил консултирал някого относно намаляването на ДДС за заведенията на 9%. Категорично отричам да съм участвал в каквито и да било доноси срещу когото и да било. Намесването на името ми под каквато и да било форма в подобни схеми считам за недопустимо", казва Алибегов.


Той допълва, че се е виждал с Веселин Денков по време на събрания на браншна с още десетки хора "и никога не съм имал личен контакт с него. Изумен съм от намесването на името ми в такива схеми", казва още Алибегов.


От епизода не става известно кой е направил връзката с Яне Янев, но е уточнено, че след първото обаждане към него той е готов с данни по казуса, като не иска заплащане за съдействието. Янев твърди, че Веселин Денков като "всеки сериозен бизнесмен в България" има нужда от "консултант за връзка с институциите".


Янев се позовава на "справка на ДАНС", според която има две разработки. По едната "става въпрос за едни финансови транзакции и за суми с неизяснен произход и така нататък. Това е едната разработка. По нея е искано и има разрешение за използване на специални разузнавателни средства", казва още Янев. "Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано - директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение, тъй като е за всички номера, през които може да осъществява контакти. Или е Ивайла, или си ти", казва Янев към неизяснения човек, с когото се среща и който го записва. И допълва: "Също така събиране на средства за предизборна кампания на Божков. Това е официално в справка на ДАНС."


"В службите се говори, че финансираш протестите"


АКФ разказва как през септември 2020 г. задържането на Денков не е отразено в официално съобщение на прокуратура, но е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите.


"Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са "чували да се говори, че".


Веселин Денков

© Скрийншот

Веселин Денков


В разговор с Денков, записан през май 2021 година, докато той още е в ареста, той предполага откъде е дошла предполагаемата връзка с протестите. Денков е собственик на няколко ресторанта в София.


"В началото на 2020 година се запознах с момчета, които участват в ресторантьорската организация. Запознах се с хора, ходих на няколко сбирки, внесохме искане за намаляване на ДДС-то, което беше одобрено - намали се ДДС-то. С Николай Хаджигенов (адвокат и един от участниците в организаторите на протестите "Отровното трио" - бел. ред.) се запознавам да ни консултира (...) относно ресторантьорската организация - дали да правим нова, дали да не правим, какво и как да се прави. Ходихме може би два пъти на срещи при него и това беше", казва Денков.


По думите му през лятото той и Ивайла Бакалова са пътували. Върнали са се на 15 юли (протестите започнаха седмица по-рано - бел. ред.). "На 16-и, преди рождения ѝ ден (на Ивайла Бакалова - бел. ред.), аз отидох, исках да видя, вече имаше протести. Ние, когато са започнали тези протести, не сме били в България. Отидох да видя какво е, защото даваха по всички телевизии за протестите. Какво видях на протеста? Видях, че има нормални хора между 20 и 70 години, и определено видях какво е настроението. Исках да отида, защото има неща, от които съм недоволен. Смело мога да заявя, че съм недоволен. Тоест от нещата в управлението, начина, по който ни управляват. Когато отидох там, видях един младеж. Той седеше и снимаше мен, той беше заради мен, със сигурност. Попитах го: "Защо ме снимаш?" Обърна се на другата страна и след това тръгна", казва още Денков и си спомня, че е бил предупреден месец след това, че "в службите се говори", че той финансира протестите.


"Дори на мен ми казаха "Да знаеш, слушат ви телефоните, бъдете по-внимателни, защото имате проблем, имате проблем с прокуратурата." И аз казвах: "Не мога да разбера какъв проблем", казва в епизода Ивайла Бакалова. Тя си спомня, че в края на август приятел на Весели Денков му е съобщил, че е прикачен към организирана престъпна група с постановление за задържане. "И ни предупредиха да не се прибираме. Той звънна на адвокатката си Ина Лулчева, която му каза, че всъщност това изглежда като шега и по-добре да се прибере, за да изяснят всички обстоятелства по това. И ние решихме да се приберем", разказва още Бакалова.


"Харесаха си един автомобил"


След като Денков е арестуван при влизане в България през пункта със Сърбия "Калотина", разследващите започват и претърсване в дома му. По думите на един от адвокатите му - Стоимен Чакалов, разследващите са решили, че ще действа при условията за неотложност.


"Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража...Намериха и чанта с лични бижута на бивша "Мис България", не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите, на екипа. На моите възражения каква е връзката с разследването и евентуално обвинение към Денков спрямо тези лични вещи и на трети лица, защото автомобилът е лизингов, а личните вещи на Ивайла Бакалова са си лични вещи на Ивайла Бакалова, те нямат никакво отношение към разследването, последва една груба реакция и ми бе обяснено, че това е така нареченото "случай на неотложност"", казва още адвокатът.


По думите той е бил посъветван от проверяващия, да не пише много възражения, защото "това щяло да фрустрира прокурора и, видите ли, за да стабилизира претърсването и изземването на вещи на Бакалова, той щял да ѝ повдигне обвинения, за да е наясно в какво процесуално качество ѝ се изземат тези вещи".
Адвокат Чакалов казва още, че част от екипа разследващия екип постоянно се е допитвал по телефона, дали и какво да изземват.


Бакалова казва, че иззетите бижута са нейни и може да се види по снимките й в Инстаграм как тя ги е носила в последните 6-7 години. "Но това е, малко от, как да кажа, от забавната страна. Иначе не е никак забавно", казва още Бакалова.


"През цялото това време ние пускахме молби, с желание да ни върнат тези неща, защото те не са съотносими по делото. И отговорът беше от самия прокурор, че те са много важни и са важни за изясняване на истината. Следващия момент, когато вкарваха обвинителния акт, те не .. те вече не бяха важни и съдийката, когато поиска да ги върне, защото те не са съотносими по това дело, те казаха: "Не, не, те вече не са по това дело. Те са в друго досъдебно", разказва още Бакалова.


"Помогнах на Борислава Йовчева, а моето семейство е от 7 месеца в ареста"


Жената до Веселин Денков разказва, че живее в Дубай от 2014-та година, "много преди Васил Божков да отиде там". "Цялата тази връзка с Васил Божков е много нелепа по няколко причини", казва още Бакалова. "Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. Йовчева).


От разказа й се разбира, че Бакалова е помогнала на Йовчева да се премести с детето си в Дубай.


"Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт.Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой друг, вече казах. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не искам да влизам в детайли, защото няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо личните отношения на някой с ... това, което се случва с нас. Сега го коментирам, защото, в крайна сметка, това е вид семейство за г-н Борисов, въпреки че той отрича и.. А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинения, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се опитвам да запазя спокойствие и да не намесвам тук семейни и лични отношения, те вече явно са много намесени", завършва Бакалова.


Епизодът завършва с откъс от третата част, в която отново се чува Яне Янев, който обяснява, че е отишъл "при Сотир" (вероятно Сотир Цацаров - бивш главен прокурор и настоящ председател на антикорупционната комисия), който не можел много да говори, но обяснил, че "в момента всички сме на пангара".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Ха, Мазния Ричард го играел и доносник на службите.

 2. 2 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 10 Гневно

  Чегъртане трябва, сериозно чегъртане... друг начин няма! Гласувайте за партиите на промяната - ИТН и ДБ! Иначе всичко това ще си продължи по старо му.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  Ха, Мазния Ричард го играел и доносник на службите.
  —цитат от коментар 1 на Локомотив


  Пише доноси.
  Има съществена разлика.

 4. 4 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 936 Неутрално

  И Бакалова живеела в Дубай! А аз си мислех , че квартала на умнокрасавците е Лозенец!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Янето вместо да пусне пак димка в някоя тоалетна, например у Борисов в Банкя, той се занимава с ченгесаро-консултантстване :)

  А пък този така наречен "хайлайф", с тези Ивайли, Златки, Борислави, мокри фанелки и кухи глави - от всичките струи един потресаващ фалш, пошлост и долнопробие. Все някой ги бил набелязал, все някой ги тормозел, все някой им взел колите, все някой ги пратил да живеят в Дубай. Шаврантии и мутри.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Тези служби имам чувството са някакви изпърдяни дърти чичаци-соцченгета, които от скука и нямане какво друго да правят, разиграват цялата държава....нищо, тя биологията скоро ще си каже думата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 9. 9 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  От всичко това, аз разбирам, че е било достатъчно някой "заинтересован" да наклепе противник за връзки с Божков и герболястката система да го смачка без да е извършил каквото и да е престъпление. СРС-та, следене, ровене в личния живот, блокиране на сметки, запори, та до прибиране по чекмеджетата на милицията и прокуратурата на съвсем лична и несвързана собственост като бижута ... герболястка смрад. Както вече г-н Пеев сподели, на една бутилка уиски мога да напишат всякакви обвинения и всичко е законно. Още едно поколение ще си замине докато пресушим и това блато.

 10. 10 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Е па к@пеле на Божков.
  То събирането и даването на пари без документи не е съвсем законно.
  В смисъл аз съм против всички гадни к@пелета - тези на Баце и тези на Радев.
  Въпреки, че това няма значение по време на пролетарски революции. :)

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Оруел ряпа да яде. Завладяна от мафията държава сме ние. Затова Боко сега е потъмнял, като градоносен облак. Тези служби до една трябва да се закрият и после да се създадат нови.

 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#6] от "Smoke":


  « Шафрантии и мутри . «


  Да, ако имаш предвид Буци и мутресата рекламираща гащи от Барселона .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1373 Любопитно

  До коментар [#2] от "vinety...":

  ако изкарат (най-малко!) 2 мандата (значи най-малко 8 години!) на власт, може и да се случи и остане нещо действително трайно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 14. 14 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 968 Весело

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?

 15. 15 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  Явно затова никой не се занимава с факта, че тъпото му заведение е окупирало половината улица и тротоара и пейките до които не може да се пристъпи.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 16. 16 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Боже какви нищожества управляваха държавата (и все още държат позиции), дано народа поне малко да е поумнял и никога повече това не се повтори. Ако не, ще си седи най-бедния и окаян в цяла Европа.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1373 Любопитно

  До коментар [#6] от "Smoke":

  Янето е "консултант"(!), врял и кипял в такива "държавнически" практики,
  неслучайно е съветник на Боко и ги знае тия работи така да се каже "от първа ръка" !
  Явно и сега има супер връзки със останалите актъори в службите !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Боже... Яне Янев...тоя бил фактор още

 19. 19 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Чегъртане трябва, сериозно чегъртане... друг начин няма! Гласувайте за партиите на промяната - ИТН и ДБ! Иначе всичко това ще си продължи по старо му.
  —цитат от коментар 2 на vinety...


  ИТН с нищо не е по-различна от доскоро управлявалата чалга-мутра. Крият се защото са същите калинки и идеята си немат от управление на държава, само дето го играят почтени.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  " В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала - Ивайла Бакалова, както и неин автомобил"

  Като монетите на Златанов...😀
  Явно, разните Франтишекци действат по един и същ начин.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Е па к@пеле на Божков.То събирането и даването на пари без документи не е съвсем законно...
  —цитат от коментар 10 на Big_Villager


  Така е, ама Божков е едната страна, от другата е ОПГ шайката - еднокнижника, бездомника, ментичката, а и онази с палатчето, дето ходила лично да отказва всеки месец. Интересното е, че само Божков има обвинения, другите от ОПГ-то са чистички (надявам се временно, до изчегъртването на каскета).

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Ето до това доведе Борисов и ГЕРБ страната до пълна диктатура където подкупите и рекетите са нещо напълно нормално. Нека сега гласоподавателите на Боко за момент да помислят ами ако мафията беше дошла за мен и моето семейство КОЙ ще ми помогне след като Борисов си има послушно ку.це главен прокурор или иначе казано безнадежно положение. Да ГЕРБ бяха поставили всички в една ситуация на безизходица където само преклонената главица и мазненето пред доносниците (на ГЕРБ) ти гарантираше, че ще доживееш утрешният ден!

 23. 23 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Значи правилно познах гласа на Яне Сандански при първите записи преди 10на дни...
  Няма как да сбъркаш гласа на този селски бек.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 24. 24 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen_s":

  Аз си мислех, че от една страна са почтените и нормални хора, а от другата гадните копелета. :(

 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#14] от "pinoccio":


  Нали требва да се храни от нещо гнидата...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Боко ни е ясен. Гешев тоже. Рекетират и мачкат политически и икономически конкуренти (противници). НО! Ивайла Бакалова и нейният възлюбен Веско да станат новите чисти и светли образи (несправедливо или справедливо пострадали)- е, идва ми в повече...Хайде да не заменяме едни мутри с други!

 27. 27 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Яне Янев участва активно в рекета над хора с големи легални доходи. Във файловете на НАПлиикс има файл с име "yaneyanev", в който са събрани данни за всички българи с доходи много над средните.

 28. 28 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Нека за момент се поставим на мястото на рекетираните от мафията и Борисов обикновени хора какво могат те да направят и на кого да се оплачат при положение, че цялата държава козируваше на Бойко и неговата прислуга и с едно обаждане от Банкя се заличаваха хора и бизнеси а полицията и прокуратурата покриваше всяко престъпление и насилие извършено от приближени на ГЕРБ. Да можеше да емигрираш това беше лайтмотивът на ГЕРБ за тези 12 години - емигрирай или ще козируваш ни козируваш и плащаш "данък Борисов"!

 29. 29 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 730 Неутрално

  А гледахте ли видеото? Бакалова казва, че негов приятел ги е предупредил, че службите са ги прикачили към ОПГ?

  Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 30. 30 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Някой помни ли къде работи съпругата му? На Яне Янев.

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  [quote#21:"rumen_s"][/quote]


  « ... ( надявам се временно до изчегъртването на Каскета ) ... «


  ++++++

  С този коментар в скоби, отговаряш на десетки въпроси и последствия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 242 Любопитно

  Bulgarian horror story, и Оруел би се изчевил от тази нашенска история

 33. 33 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Гешефтурата е едно ОПГ, а България е местопрестъплението.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 34. 34 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Колкото повече се опитват да изкарват кирливите ризи на Боко и ГЕРБ - толкова повече лъсва общият им генезис и на червено-лилавите с гербаджиите! Една Партия Майка ги е раждала и си въртят гешефтите заедно.
  —цитат от коментар 5 на Dankol


  Това ли е новата опорна линия - "ние може да сме крадци и корумпирани бандити, но и вие сте такива"... По почина на онова измекярче Митов - искат да заменят нашата корупция с тяхна.

 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#26] от "zara09":


  « Хайде да не заменяме едни мутри с други ! «

  ++++++
  НЕ ТЕ АГИТИРАМ, но съм дълбоко убеден, че гласуващите за « Демократична България « българи, ще си направят услуга при трошенето на сега действащата престъпна схема .
  В същото време зная, че бандитизъм граден от толкова много години, няма да бъде отсечен « от раз «, но сме ДЛЪЖНИ да опитаме .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  А гледахте ли видеото? Бакалова казва, че негов приятел ги е предупредил, че службите са ги прикачили към ОПГ?Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?
  —цитат от коментар 29 на zo  При този разграден двор и отпускари от високите етажи на сигурността, това би могъл да бъде всеки близък до службите .
  Много по-страшно е, че такива хора имат достъп до секретни информации и това трябва решително да се сече, но няма кой да си го причини .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Как стигнахме дотук, държавата да е завладяна от мутри, ченгета и комунисти?

  Като за повечето комбинацията е 3 в 1.

  А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?

 38. 38 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  ...А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?
  —цитат от коментар 37 на nebido


  Не случайно са подбирани точно такива, прости и безмозъчни изпълняващи едноличната воля на падишаха без да се замислят. Конституция за тях е дума изпразнена от съдържание.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 39. 39
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  , но съм дълбоко убеден, че гласуващите за « Демократична България « българи, ще си направят услуга при трошенето на сега действащата престъпна схема .
  —цитат от коментар 35 на niksan1


  Жителите на "Красно село" си направиха такава услуга, избирайки кмет от ДБ. Какво стана после,помниш ли?

 40. 40 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#9] от "Индиана":

  Засега се интересуват предимно от сравнително съмнителни люде. Но щом днес на тях им съчиняват още някое обвинение от нищото, а и си харесват бижута и ги държат като много важно доказателство, утре ще подпукат всички, които ги критикуват.
  Ясно си личи ДС мисленето - протестите били организирани от врагове на народа и целели дестабилизиране на държавата. Държавата не е Борисов и дейността срещу партията не е дейност срещу държавата. Ама иначе били антикомунисти. Ха-ха!

  Не ме търсете преди обяд
 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#38] от "rumen_s":

  А преди падишаха, в службите бяха от професори нагоре.Полицаи и катаджии пък, не знаеха какво е това подкуп и рушвет. Всичко беше прекрасно, ама дойде Боко и отиде работата.

 42. 42 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  За мен е най-комично че ОПГ Борисов-Пеевски-Гешев-Цацаров искрено вярва че протестите някой ги "финансира"

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 43. 43 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#6] от "Smoke":

  За мутрите не се споменал кои са, но ние сме на ясно.

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Янето е написал Енциклопедия на корупцията в България от А до Ю.

 45. 45 Профил на braun100
  braun100
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Статията според мене подвърждава, че протестите миналата година са огранизирани не спонтанно от недоволни хора а от В.Б. от Д-й. Защо им е иначе да го арестуват Денков, ако не им пречи. На този В.Б. не му ли наложиха скоро санкции от държавата С за връзки с държавата Р? Това не е ли огромна сензация, разни държави организират у нас протести...
  А пък ако не е уреждал протести, тогава явно са го арестували по истинските обвинения (рекет и изнудване)?

 46. 46 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#42] от "mastikata":
  Според мене протестите бях опорочени и притъпени и с това не успешни именно защото Божков се опитваше да ги яхне и плащаше мило и драго за това. А вероятно Баце плащаше за контри и разни провокатори.
  И така мног от нормалните хора се дръпнаха.
  Подобно беше и през 2013 - 2014 но платените се губеха защото протестите бяха по масови.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#45] от "braun100":

  да ти серем на повърждението.
  айде у лево. и да се измиеш.

 48. 48 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 967 Весело

  Ама мутричките ни много лесни били.Помагат си един на друг с надсмешка на всичко и всички ,че са тъпанари,но в моемнта в който ги отстранят от държавната цицка и ревнат като пеленачета.Ами пичове и пич/чеси/ елата в реалния свят да се порадваме на това което с ваша помощ се отрови и изроди.Цялата държава е на това положение и заради Вас.Помогнала на мутрата Бърши Борисов от 'човеколюбие',да беее.. /ако трябва да го кажа на ваш език/ ...!
  Просто Шишото е бил шеф на ДАНС /реален/колкото и да ни се е представяло ,че не е .И всичко е за да се радва КГБ-то в задния двор на НАТО и ЕС.Е поне са яко некадърни и надсраха /по д-р Филипов/ положението.
  Всички са за изчегъртване даже и тези които сега са вече са 'нормални', вече жертви и търсят от популацията на територията разбиране и помощ.Едва ли уважат нещо освен парите.А и журналистите в момента само ги използват.
  Пак да питам, ВИЕ велики бизнесмени помагахте ли на някой?- или само се надсмивахте на думи като гражданско общество , СПРАВЕДЛИВОСТ,равноравие,съдедба реформа....Вие май винаги се възползвахте и изграждахте тази кочина, която се оказа днес България.
  До някъде това е възмездие...макар и да не вярвам да изпитате дори и частица от онази болка на която сте съзидатели. Но нека бъдещите забогатяващи/със тези методи ,подмазване,корупция и крадене/ да гледат ,макар ,се съмнявам се да разбират как и те един ден ...идва Кръстника на 'кръстника' и те вече не са любимите галеници.

 49. 49 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 967 Весело

  Как стигнахме дотук, държавата да е завладяна от мутри, ченгета и комунисти? Като за повечето комбинацията е 3 в 1.А знаете ли само колко са ограничени, елементарни и функционално неграмотни са хората, които работят в ДАНС, Прокуратурата, МВР и т.н.?
  —цитат от коментар 37 на nebido


  Толкова колкото и "свръх" богатите мутри.Що пасквили се сътвориха да ги хвалят и да следят ''звездния'' им живот.

 50. 50 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И Бакалова живеела в Дубай! А аз си мислех , че квартала на умнокрасавците е Лозенец!
  —цитат от коментар 4 на Dankol


  Да, и любовницата и незаконното дете на Банкянската Мутра-Мафиот от Банкя Борисович - очевидно и те са там. Случаеност? Не мисла!

 51. 51 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  "Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен."
  егати нонсенса
  бандит срещу властта :)
  жертвен агнец
  някой чакал удобен момент да го злепостави
  техните срещу ваш'те

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Николай Бареков, Яне Янев ... Няма одиозен тип, на когото ГЕРБ да не намери някаква подходяща работа. Ако е за рекет, кражби, източване, ГЕРБ може да уреди целия китайски народ.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?
  —цитат от коментар 14 на pinoccio


  Гей с флашка - идеален обект за държане на къса каишка.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 54. 54 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#38] от "rumen_s":А преди падишаха, в службите бяха от професори нагоре.Полицаи и катаджии пък, не знаеха какво е това подкуп и рушвет. Всичко беше прекрасно, ама дойде Боко и отиде работата.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Спихна се опорката "Узунов" и някои другари я подкараха пак на "всички са маскари" 😁😁😁

 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2753 Весело

  До коментар [#45] от "braun100":

  "Защо им е иначе да го арестуват Денков, ако не им пречи. "

  Чукча писател, а не читател! Денков имал намерение да прави друга организация, с което подкопава репутацията на агента под прикритие "Ричард". Демек, в схемата на Каскета, руши националната сигурност.
  Другото (бижута, автомобил) се е проста алчност на прости прокурори.

 56. 56 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 384 Неутрално

  По едно време казва: "Нас не ни вълнува кой е на власт!!". Ами щом не ви вълнува.... Сега развълнува ли ви? Може би там е рззковничето, в тези дето ги вълнува , а не в тези които седят настрана и се правят че не ги засяга. Аз си гледам моето и нищо друго не ме вълнува вече не работи и съжалявам че по този начин е трябвало да го разберете. Добре дошли в клуба на тези които ни интересува и вълнува кой управлява.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 57. 57 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2753 Весело

  До коментар [#29] от "zo":

  "Кой е тоя приятел с такъв достъп до информация?"

  Техникът на мобилния оператор - бил помолен от "кадърните" ДАНСаджии да изчисти шума в подслушвателното, та минал да провери и уай-фи-то на Бакалова, дали не смущава ДАНсаджийската "слушалка".

 58. 58 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Значи Баце е мобилизирал служби, разузнаване, прокурори и цялата държавна машина вместо да ловят престъпници и да борят корупцията - да следят кой ходел по протести срещу него. С наши пари им плащаме заплатите, за да ни следят, подслушват, заплашват и изземват личните вещи, защото сме ходили да викаме против Баце.
  Ашколсун!

 59. 59 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#35] от "niksan1":

  Опитите с неправилни хора да се правят правилни неща винаги завършват неправилно. Последните 30г го доказват!
  Та поне ми остава възможността да заемам принципна позиция по форумите и да гласувам с неприятни чувства в стомаха за така напечената “десница”.

 60. 60 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#50] от "stanishev":


  Дубай явно е мноо готино място :)

 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen_s":Аз си мислех, че от една страна са почтените и нормални хора, а от другата гадните копелета. :(
  —цитат от коментар 24 на Big_Villager


  Явно не си разбрал, че продажните ченгета НЕ СА почтените и нормалните хора. Препоръчвам за начало entry level блокбастъри като Cop Land, преди психоанализа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  ПИЧОВЕ ТОВА ИНТЕРВЮ Е БОМБА!!!
  БАКАЛОВА ВЗРИВИ БОМБА ПОД ДУПЕТО НА МЕТОДИЕВ.
  В "БАРЦЕЛОНСКАТА АФЕРА" СЕ ПОЯВЯВА
  ЖИВ СВИДЕТЕЛ!!!
  ОТНОВО ИЗЛИЗА НАЯВЕ,ЧЕ МЕТОДИЕВ Е ЛЪГАЛ И ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ...
  ВЕЧЕ МУ Е ВРЕМЕ ДА БЯГА ПРИ ЧАЛМИТЕ И ДЕТЕНЦЕТО СИ.

 63. 63 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Лично мнение. "Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. „

  Предявеното обвинение е съвсем различно от повода, по който те разследват. Само, който е изпитал на собствен гръб това, може да го разбере...

 64. 64 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#61] от "Николай Колев":

  Ми не.
  Просто смятам, че едните и другите ченгета които гледаме от години са говняри и отказвам да ги подкрепям.
  За мен единствения вариянт е Трантино финал - всички говняри се изпозастрелват и умират.
  Червеното говедо Рашков няма как да го подркепя в мача с нереза Баце, нито обратното.

 65. 65 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Значи ,накратко:
  Имаме хора ,на които се плаща /25,30,50 лв.??/
  ЗА ДА РИСКУВАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПУБЛИЧНО СРЕЩУ ОВЛАСТЕНИ ХОРА,КОИТО КРАДАТ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.
  ВЪПРОС: КОИ ХОРА СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО?

 66. 66 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#65] от "makemydayy":

  Всички изброени са отпадъчен материал - ощетение олгарси, платени протестиращи и субекти на протеста.

 67. 67 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Абе вие ебавате ли се с нас? Какви са тия документални филми, какви са тия сериали? За да уличите едни, измивате ръцете на други. И тая метреса, известна със своята пошлост и арогантност, ни я натрапвате като добродетелна жертва. Я да си го назвездите, бе, нещастници! Всички сте един дол дренки. Нищо няма да промените.

 68. 68 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#15] от "zo":

  Май така ще стане. не един и два сигнала седят неразгледани.

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 69. 69 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража...Намериха и чанта с лични бижута на бивша "Мис България", не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите...

  Отврат.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 70. 70 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Само забележете - помагали са на жената на Борисов, ама иначе за тях нямало значение кой е на власт. Кой ще се върже на това? Дори тя самата не вярва на думите си и мънка. Много ясно, че има значение кой е на власт. Ако сега дойде на власт един наистина честен човек, подкрепен от други като него, и смени боклука по върховете, мнозина ще се окажат в затвора за повече от 7 месеца. Довчера са били за статуквото, нещата се променят, дали защото Борисов е станал параноичен или защото наистина са тръгнали срещу него, няма значение. Факт е, че те довчера са били с Борисов. Бас хващам, че няма да помогне на моето дете, ако й се обадя. Един дол дренки са всички.

 71. 71 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 145 Неутрално

  До коментар [#11] от "Роси":

  Росе, има една стара гръцка поговорка- със стари курви - нов барадак не се прави.
  Къде ще намерите опитни и неопетнени същевремено, не знам?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 72. 72 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 145 Неутрално

  До коментар [#11] от "Роси":

  Росе, има една стара гръцка поговорка- със стари курви - нов барадак не се прави.
  Къде ще намерите опитни и неопетнени същевремено, не знам?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 73. 73 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Значи Весо Брадата се скарал с Мазния Ричард и тръгнал да прави алтернативна асоциация на ресторантьорите.
  И Мазния, вместо да поръча Брадата на нормални мутри, решил да го поръча на прокуратурата и даже да мине тънко.
  Много хитър бе. Ама и Каскета не е много умен, вързал се е.

 74. 74 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Вече е ясно, че в трета част на филмчето Бакалова ще сподели любопитни неща за Мис Гащи.
  Избирателите на ГЕРБ може да не разбират много от ББР, обществени поръчки, Сметна палата и пр., но все ми се струва, че това за Мис Гащи ще го прочетат, особено ако е поднесено с нужната доза пикантност от друга бивша миска.

 75. 75 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Прекрасно разследване. Направо за капиталь

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 76. 76 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 277 Неутрално

  няма такава смешка (несмешна) като Антикорупционния фонд. Тези които го финансират - доколко са адекватни и трезвени, за да въоръжат с микрофон безработен смотаняк, който да разпитва проститутки от обкръжението на мултигруп с надеждата да изкопчи нещо за герб?
  В повечето работи, за които съм чувал се изисква много сериозно портфолио, за да те вземат. Това означава, че имаш опит в това, за което кандидатстваш, и то - опит на високо ниво, ако преддпочитате чуждици - компетативен. .
  Какъв опит има тоя смешньо? Каква стабилна професия и какви успехи е обладал, че да твори такова взискателно и сериозно нещо като Антикорупционен фонд?
  Май ще излезе, че амариканците имат ДОСТА ЕВТИНО и КОЛОНИАЛНО отношение към мижитурките, където финансират, защото в америка с тези качества не можеш да бъдеш и гардеробиер.

  Не е ли така, сектаджии от ОФ-е-то?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 77. 77 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Бръдътъ помогнал на Борисов.

  Борисов даже не знае че Бръдътъ съществува но много чакал на него да му помогне.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 78. 78 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Пиле Градус и Илчовски в трета серия ли да ги чекаме,

  намалете малко съспенса, че не се издържа от напрецезение

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 79. 79 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#74] от "еспресо":

  Вече е ясно, че в трета част на филмчето Бакалова ще сподели любопитни неща за Мис Гащи......
  —цитат от коментар 74 на еспресо


  А може и да сподели нещо за девойката, която - както се говори - е ликвидирала Мишо Бирата и след изпълнението на задачата също се е заселила в Дубай. Гледам, че темата "Ало, Ваньо" нещо е станала актуална напоследък.

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Яне Янев .... живо ли е още тва говедо ?????? ..... закърпиха ли му гъза на тоя ва????
  .....

 81. 81 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Яне Янев - гнойният цирей на българската политика...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 82. 82 Профил на qov531061216
  qov531061216
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да!!! Колко са зле нещата в България … И всички кия плащаме за грабежите и безчинствата им!До коментар [#58] от "Камен":

 83. 83 Профил на qov531061216
  qov531061216
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "Октавиан":


  Трол!

 84. 84 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе,явно не сте осъзнали,че каквото и да правите ГЕРБ си остава единствената партия към която може да се прилепят други формации ! Просто тя ще е!!!

 85. 85 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 8 Неутрално
 86. 86 Профил на cuv221061304
  cuv221061304
  Рейтинг: 8 Неутрално
 87. 87 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Тоя закон Магнитски що не ги подкара всички и да се свършва. Потънали сме в корупция бре!

 88. 88 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#14] от "pinoccio":

  Тоя пък плазмодий Яне от де изпълзя?

  Оказва се, че е съветвал Тиквата! Понеже разбира от ред, законност и справедливост. Но Тиквата не го е разбрал, понеже тези понятия останаха много чужди и на Тиквата, и на ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK