Автокъща "Капитолия" ползва незаконно общински терен, реши съдът

Автокъща "Капитолия" ползва незаконно общински терен, реши съдът

© Велко АнгеловСобственикът на столичната автокъща "Капитолия", която се намира в Борисовата градина, ползва незаконно терена и трябва да го предаде на общинската фирма "Софийски имоти" ЕАД. Това следва от определение на Върховния касационен съд, който е отказал разглеждането на делото, съобщи "Сега".


При това положение влиза в сила решението на Софийския градски съд, което е в полза на общинската фирма. Кметството не дължи неустойки на наемателя, който е инвестирал в обекта, изграждайки стоманобетонови фундаменти с чадър от метална конструкция. Те са изпълнени без разрешение за строеж и без одобрени проекти.


Съгласно клаузите на договора те или ще бъдат премахнати, или ще останат в собственост на наемодателя.
Междувременно обаче теренът е преотдаден на друга фирма - ЕТ "Минкин - Албена Минкин". Директорът на "Софийски имоти" Димитър Шивачев обясни за БГНЕС, че при това положение дружеството не може да се възползват от решението на съда, тъй като наемателите са завели по казуса ново дело в Софийския градски съд и първото заседание е насрочено за октомври.


Шивачев обясни, че сагата с "Капитолия" е от около три години и поясни, че до получаване на писмото за освобождаване на терена, собствениците редовно са плащали наем. Той допълва, че автокъщата притежава основната сграда, която се намира в терена и при освобождаването му тя ще трябва да бъде отчуждена.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK