На фона на протести Висшият съдебен съвет избра шеф на спецпрокуратурата

Валентина Маджарова бе избрана единодушно със 7 гласа "за" да оглави специализираната прокуратура.

© Надежда Чипева, Капитал

Валентина Маджарова бе избрана единодушно със 7 гласа "за" да оглави специализираната прокуратура.На фона на протест пред сградата на Висшия съдебен съвет, прокурорската колегия днес единодушно избра нов шеф на специализираната прокуратура, а кандидатът за поста бе само един - Валентина Маджарова. 7 членове на прокурорската колегия гласуваха "за", нито един не бе против. Главният прокурор Иван Гешев отсъстваше от заседанието заради работна среща в резиденция "Бояна" с главния прокурор на Турция Бекир Шахин.


"Честито! Избрана сте. Предстои ви тежка задача. Попътен вятър", приветстваха членовете Маджарова след избора й.


"В деня на поредния "избор" с един кандидат за шеф на специализираната прокуратура ще бъдем пред сградата на Висшия съдебен съвет", съобщиха до медиите преди няколко дни от инициатива "Πpaвocъдиe зa вceĸи", а малко преди началото на заседанието на прокурорската колегия около 20 души скандираха "Оставка" и настояха за незабавно закриване на специализираните съдилища и прокуратури.
Постът на административен ръководител на спецпрокуратурата е свободен от миналата година, когато изненадващо Димитър Франтишек подаде оставка, а причините бяха лични. След смяна на назначеното временно ръководство от юли 2020 г. до момента прокурор Маджарова е временен ръководител на спецпрокуратурата.


Малко преди да поеме поста, тя беше наградена от главния прокурор Иван Гешев. Прокурор Маджарова стана известна с прекратяването на разследването на "Апартаментгейт", по което не откри данни за закононарушения от страна на бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов. Не намери и нарушения в сключването на редица споразумения на Иван Гешев в качеството му на прокурор с обвинени в организирана престъпност.


Протест е заявен и за по-късно днес - в 19 ч., пред сградата на съдебната палата в София. От "Правосъдие за всеки" се обявяват срещу "eдинoнaчaлиeтo в пpoĸypaтypaтa и бeзycлoвнaтa пoдĸpeпa, ĸoятo пoлyчaвa oт Bиcшият cъдeбeн cъвeт, ĸoйтo се дъpжи ĸaтo нeин пpидaтъĸ".


Концепцията: Благодарности към колегите за смелостта и стоицизма


Изслушването на прокурор Маджарова на практика не представляваше стандартното представяне на концепция за бъдещо управление на специализираната прокуратура, в което обикновено кандидатите се стремят да представят идеите, които смятат да реализират като административни ръководители. Маджарова започна с похвали за работата на специализираните прокурори, благодарности за смелостта и стоицизма им до момента и други фрази в стила, познат от редица изказвания през последните години от главния прокурор Иван Гешев.


"Днес аз съм тук в тази зала пред тези членове в тази процедура само заради вас. Уважаеми магистрати, благодаря ви за смелостта и стоицизма. Времента са трудни за всички, за нас са особено трудни. Работата, която вършите, е високо ценена - гордея се с всеки един от вас", започна Валентина Маджарова.


Тя поиска да подчертае, че прокурорите и следователите на специализираната прокуратура се подчиняват единствено и само на закона.


"Борбата с корупцията по високите етажи на властта, безспорно е изключително важна. Безспорно резултатите не са на това ниво, на което и на нас ни се иска да са. Не можем да подминем факта, че отговорността на специализираната прокуратура е едва от 2018 г. - така е решил законодателят", опита да отговори на обществените критики за липса на ефективни резултати в борбата с корупцията кандидатът за поста.


По думите й, нетърпимостта на обществото към тази корупция е безспорен факт и е радващо, че е така, но отговорността била и на останалите институции - ДАНС, МВР и Антикорупционната комисия. Маджарова посочи и че сътрудничеството с Евроджъст например, а и други международни партньори, е на изключително високо ниво.


Като проблеми на специализираната прокуратура тя посочи необосновано дългите досъдебни фази на делата, както и дисбаланс в натоварването на отделните магистрати. "По воля на законодателя компетенциите на спецпрокуратурата са разширявани много пъти, но за съжаление не с такива темпове е подсигуряването с магистрати", коментира Маджарова.


Според нея проблемни са върнатите дела, както и оправдателните присъди, но добави, че има предвид присъди по обвинителни актове, внесени от други прокуратури.


Статистика за свършеното - камъни в градината на Гешев и Франтишек


За да подкрепи твърденията си с цифри, Маджарова избра да представи статистиката за работата на специализираната прокуратура по линия на корупцията през 2020 г. като даде сравнение с предходните 2019 и 2018 г. (до лятото на 2018 г. настоящият главен прокурор Иван Гешев ръководи специализираната прокуратура, а след това е избран за заместник на Цацаров. На негово място бе назначен Димитър Франтишек - бел. ред.).

Според статистиката влезлите в сила присъди за корупция за 2020 г. са общо 5 като 3 от тях са пробации, а 2 са условни. За сравнение тя даде пример с 2019 г., когато е бил осъден само 1 подсъдим.

Маджарова заяви, че през 2020 г. специализираната прокуратура е работила по рекорден брой досъдебни производства, свързани с корупция - 274, като 46 от тях са за подкуп. Увеличението в сравнение с предходните години също било сериозно, а по думите й тенденцията е за чувствително увеличение на наблюдаваните дела - с 49% повече спрямо 2018 г.


Приключени са 73 досъдебни производства - близо 27% от наблюдаваните, а за сравение даде пример, че през 2019 г. са приключени 39 досъдебни.


Главният прокурор Иван Гешев се срещна с турския си колега Бекир Шахин в резиденция "Бояна" и не присъстваше на изслушването на прокурор Маджарова,

© Прокуратура на РБ

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с турския си колега Бекир Шахин в резиденция "Бояна" и не присъстваше на изслушването на прокурор Маджарова,


"Аз не мисля, че тези показатели говорят за несправяне с работата по отношение на корупцията по висшите етажи на властта. Положена е добра основа, даден е стартът, създаден е механизмът за бързо разследване, но не за сметка на качеството. Тези факти трябва да се коментират и да се изтъкват", подчерта Маджарова.


Въпросите и изказванията - възхищение към "мъжка майка" в "мъжка професия"


Един от въпросите към кандидатът за поста бе отправен от Евгени Иванов, който започна с констатация: "Тази длъжност е за мъж. А вие все пак сте жена. Как успявате?". Маджарова отговори, че не й е трудно, но не е и лесно.


Малко по-късно по време на краткото обсъждане дали прокурорската колегия да подкрепи Маджарова за поста той заяви, че ще подкрепи кандидатурата защото е "мъжко момиче и мъжка майка на трима синове".


Калина Чапкънова се придържаше към оценката на професионалните й качества, а не на женските. "Работила съм с нея, познавам нейните организационни качества и изключително умение на ръководител. Тя беше пръв сред равни и дори с по-голяма натовареност. Изключително добър професионалист", мотивира своя избор Чапкънова и посочи, че концепцията на Маджарова била изключително подробна.


Маджарова към БОЕЦ: Протестиращите да дойдат в съда


Малко преди да бъде избрана, Валентина Маджарова отговори и на въпроси на сдружение "Боец", които в същия момент протестираха под прозорците на ВСС.


"Уважавам хората от БОЕЦ. Когато мога - отговарям на техни искания по Закона за достъп до обществена информация. Искам да им кажа - вие сте на верния път, продължавайте да го правите, ако това е цената обществото да знае. Каня БОЕЦ да посещават съдебните заседания - там са тезите и контратезите. Там се формира вътрешното убеждение", коментира Маджарова и реши да отговори на някои от въпросите им, макар че бе предварително предупредена, че не е длъжна, защото не били изправени в законовия срок.


Представители на гражданско сдружение БОЕЦ се събраха пред сградата на ВСС и скандираха "оставка" по време на изслушването на прокурор Маджарова.

© Надежда Чипева, Капитал

Представители на гражданско сдружение БОЕЦ се събраха пред сградата на ВСС и скандираха "оставка" по време на изслушването на прокурор Маджарова.


Един от въпросите бе дали би подала оставка, ако бъде избрана и се установи, че по искане на спецпрокуратурата незаконно са поискани и прилагани СРС спрямо политици от опозицията, протестиращи граждани и журналисти. Темата с незаконните специални разузнавателни средства бе повдигната от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.


"Рашков е мой преподавател. Не съм наблюдаващ прокурор по делото, но в административното си качество ще кажа, че по този случай, казус и твърдение в момента две независими институции извъшрват проверка - Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства и ДАНС. За СРС-та не трябва много да се говори, а стриктно и конфиденциално трябва да се прилагат. Бих подала оставка, но не мисля, че който и да е прокурор е нарушил закона", отговори Маджарова, след което бе избрана единодушно.


По-рано днес Съюзът на съдиите в България отправи призив към всички членове на Висшия съдебен съвет да подадат оставки.

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Презкуратура, специализирана

  You don't know what you don't know.
 2. 2 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 824 Неутрално

  тази няма да е за дълго, както и самата спец прокуратура и съд.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  Като се забавиха със закриването на спец бухалката от предишния парламент ( законът мина на първо четене, но не достигна до второ), сега ще им гледаме сеира още известно време........

 4. 4 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 851 Неутрално

  тази няма да е за дълго, както и самата спец прокуратура и съд.
  —цитат от коментар 2 на ck2013


  Ха дано!

  You don't know what you don't know.
 5. 5 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Пак ли състезание с един кон?

 6. 6 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Да попитам, дали "бившия човек" е събирал документите на протестиращите, както го стори миналия ден?

 7. 7 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Някой си е купил фабрика на Осми септември.

  кратък
 8. 8 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4211 Весело

  До коментар [#5] от "fantomas":

  Много поевропеизирано звучи. Ние май сме си в оригиналната ориенталска обстановка, а там е "С един кон кушия" :-)

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Любопитно

  Къде са герберята да протестират срещу недемократичното назначение?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Снежанка и Осемте джуджета.

 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На гробарската мафия и след Магнитски дори продължава майтап да им се струва.
  —цитат от коментар 9 на eoq58812817


  Тези се опитват всячески да си докарат саморазправа!
  Имам чувството, че те си живеят в собствен свят и се мислят за вечни?!
  Видно е, че продължават да пазят виновните, но дали се замислят, че всяко нещо си има предел и на някой няма да му издържат нервите?!

 16. 16 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Тази калинка ще е шеф на спецбухалката още към месец и половина, това е то да си купиш фабрика на 8 септември.

 17. 17 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 182 Весело

  Ким Чен Ун: Избори с повече от един кандидат са страшна бъркотия.

  Ain't no thing like me, except me!
 18. 18 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Тая герберка на снимката не разбра ли, че след по малко от месец ЩЕ ЗАКРИЕМ тази спецпрокуратура която е създадена от Борисов да атакува неудобните за него лица и фирми.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Очевидно е че всичко специализрано ще трябва да полагат изпити ,и ...тестове след закриването на тези структури . Те са избрали тъмните сили покрай своя ръководител..

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  Защо беше нужно. Скоро ще я закрият.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#12] от "David Moyseev":

  Имаш предвид оправдания и осъдил България за набеждаване ли? https://www.mediapool.bg/gerb-atakuva-noviya-shef-na-fond-zemedelie-s-delo-za-dds-izmama-po-koeto-e-opravdan-news323380.html

 23. 23 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#12] от "David Moyseev":

  Имаш предвид оправдания и осъдил България за набеждаване ли? https://www.mediapool.bg/gerb-atakuva-noviya-shef-na-fond-zemedelie-s-delo-za-dds-izmama-po-koeto-e-opravdan-news323380.html

 24. 24 Профил на eu_geto
  eu_geto
  Рейтинг: 33 Весело

  Голям "избор" няма що. На 11ти ние пък ще изберем хора които ще си ги закрият, за да не се налага толкова сложни избори да правят повече.

  И не ме гледай българино строго, че ще носиш защото явно моеш да носиш много.
 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  Прокуророте у ннас стават известни или с това, че не откриват нарушения или ако открият, съдът им казва, че са се объркАли.

 26. 27 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Скоро тези абсурдни институции спецсъд и спецпрок няма да ги има, така че е все едно кой се е уредил.

 27. 28 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Къде са герберята да протестират срещу недемократичното назначение?
  —цитат от коментар 13 на Храбър


  Един от герберята пита не е ли малко късничко Бивол да предоставят отново някакви си записи от телефонни разговори случи ли се преди 10 години / ако въобще са достоверни / ! Хайде да спрем с компроматите , че ставаме за смях и на пилците !

  Записи: Колаборирал ли е Иван Гешев с ОПГ по “Недосегаемите”?

  В съдебна зала е четено СРС, в което Недосегаемите се договарят да платят на прокурори 50000 евро
  Екип на Биволъ 22 октомври 2019
  Недосегаемите 1 и 2 са актуални през 2010 и 2011 г не без намесата на др.Борис Велчев и Гоце - особено тези с № 2 !

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 30 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 682 Неутрално
 30. 31 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Нинова няма ли да излезе и да коментира кви ги вършат техните хора у ВСС? На калъп с гарбиджа и ДПС?

  Sic transit gloria mundi
 31. 32 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  На фона на какво? 10-на некъпани грантаджии в палатки :)
  —цитат от коментар 29 на Ватник


  Палатките на некъпаните граждани не ги харесват чисти и прости като къпани полицаи.

 32. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 35 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 900 Неутрално

  тази е за съд и затвора, а не за началник! целия ВСС трябва да бъде изправен до стената начело с каскета.

 35. 36 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Нинова няма ли да излезе и да коментира кви ги вършат техните хора у ВСС? На калъп с гарбиджа и ДПС?
  —цитат от коментар 31 на Hristov


  Заради това нов ВСС. И нов главен прокурор.

 36. 37 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  тази е за съд и затвора, а не за началник! целия ВСС трябва да бъде изправен до стената начело с каскета.
  —цитат от коментар 35 на асен георгиев


  Не целия. Без 3-4 от тях.

 37. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  И да извади на някой гарван окото.

 38. 39 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 141 Неутрално

  Протести.
  Хахаха

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 39. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Важното е , че не им пука за нищо.....

 40. 41 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Протестите са от КЛИЕНТИ И АДВОКАТИ на мафията! Защо Дневник вече 5 часа мълчи след назначаването на арестуван и съден за ДДС измами за няколко милиона лева мошеник за шеф на фонд "Земеделие", известен и без него с далаверите си?! Колко Спецовци трябва кремълското ни мекере да назначи, за да бъде източена България до капка?? Днес се оказа, че Канибала Рашков забравил да впише 685 хил. лв приходи от "стопанска дейност" в декларацията си от 2018 г.! И този е шеф на МВР .

 41. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Весело

  На фона на масов протест от 8 умнокрасавци.

 42. 43 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално


  "Честито! Избрана сте. Предстои ви тежка задача", приветстваха членовете Маджарова след избора й.“

  Честито и ДАНО ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ГО ПРИЧИНЯВАТЕ,ЗАЩОТО НАРОДА ВИ ПЛАЩА ИМЕННО ЗА ТОВА!

 43. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  До коментар [#41] от "David Moyseev":

  :)) Този пич осъдил ПРОКУРАТУРАТА за набеждаване точно за това , Сега с удоволствие ще осъди ГЕРБ , дори да направи предварително обезпечение ...в шкафчетата на кратуните има пачки

 44. 45 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 419 Весело

  До последно ще се опитват да наклонят везната в своя полза ГЕРБ-иджа. Да им покажем колко безсмислени са опитите им :)))

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 45. 46 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  тази е за съд и затвора, а не за началник! целия ВСС трябва да бъде изправен до стената начело с каскета.
  —цитат от коментар 35 на асен георгиев


  Нека обясня няколко неща, де да знам що, нямам илюзии, че ще ме чуете.

  1.Тръганли сте да изправяте до стената, да сглобявае ешафоди, ок - така ви харесва. И на протестите, същите тия хора свирихте на пиано като улични музиканти. При условие, че сте възпитане и интелигентни хора, по-леко с изправянето до стената, че утре ще се натресете на някоя герберска отрепка като Стъки и това ще ви изиграе лоша роля.
  2.На фона на протести, протести, дегерберизация на обществото, ако трябва и със закони. Втрвят едни хора и протестират, за да кажат после, че са справедливия гняв на шаячната правда. На снимката се събрали по-малко хора от тия в залата "На фона на протести"
  3. Малко класа - то стана като катун - едни хора обикалят улиците,а след тях журналисти като тия дето са писали статията за да ни информират за това, какво мисли народът от протестите

  15.02.1989 - 07.02.2018
 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 48 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Пак ли състезание с един кон?
  —цитат от коментар 5 на fantomas


  От тридесетина години пък и преди това все така беше !

 48. 49 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#10] от "eoq58812817":

  И това е възможно, сегашното законодателство е така направено, че ако не харесаш работата на даден човек и го уволниш, после съда го възстановява и му плащаш обезпечения за времето когато не е бил на работа.
  Сегашното, за бъдещото не знам.

  кратък
 49. 50 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 404 Неутрално

  . Валентина Маджарова, която е ръководител там от март 2020г., е единственият желаещ да заема поста. Отново назначение, а не избор, на тъмно, без състезателност и каквато и да прозрачност, на посочен лично от главния прокурор човек. Това е всичко друго, но не и конкурс!
  Припомняме, че със своите откази да образува досъдебни производства Маджарова е пряко отговорна за „изпирането“ на своя началник - Гешев по сигналите на БОЕЦ за пазарлъците и записите с групата на „Недосегаемите“, както и за изпирането на Цветанов за апартамента му от „Артекс“. През време на управлението на Маджарова Специализираната прокуратура се превърна в синоним на бухалка на мафия - непрестанни скандали и преки доказателства за участие на Специализираната прокуратура в действия по изземване на бизнеси, искания на напълно ненужни и тежки мерки за неотклонение, задържане на лица с години по висящи досъдебни производства, продължаващи репресии върху задържани с мярка лица в самия арест, подслушване и проследяване на протестиращи, на журналисти и граждани.
  От БОЕЦ внесохме своите питания към кандидата Маджарова и по-долу публикуваме същите. Ние, гражданите, сме работодатели на тези институции, те се издържат с нашите пари, изискваме провеждането на открита и състезателна процедура, искаме отговор на поставените въпроси и наш представител да присъства на предстоящото днес изслушване от прокурорската колегия.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 50. 51 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Заради това нов ВСС. И нов главен прокурор.
  —цитат от коментар 36 на Vesselin Velkov  Аз мисля, че един ген.Атанас Атанасов (от ДСБ)
  би бил един успешен Главен Прокурор на България.


  До коментар [#36] от "Vesselin Velkov":

 51. 52 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Заради това нов ВСС. И нов главен прокурор.
  —цитат от коментар 36 на Vesselin Velkov  Аз мисля, че един ген.Атанас Атанасов (от ДСБ)
  би бил един успешен Главен Прокурор на България.


  До коментар [#36] от "Vesselin Velkov":

 52. 53 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Поредната калинка, която за това, че е прикривала престъпления и корупция е възнаградена с пост. В статия е забравен случая с 8 джуджета, въпросната калинка и там има пръст.

 53. 54 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#51:"yxy36658763"][/quote]

  А защо не Лозан Панов? Ще бъде много добър избор. И не само за главен прокурор.

 54. 55 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#52] от "yxy36658763":

  А защо е необходим ... главен прокурор ?
  Нима на лекарите им е нужен главен лекар за да лекуват или на инженерите главен инженер.
  Нека всеки си върши работата, а системата така да се направи, че да има взаимен контрол и отчетност.
  Батаците идват от липса на периодична ревизия на работа на всеки прокурор, без изключение, да се види какво е свършил и има ли повод за съмнение в работата му.

  кратък
 55. 56 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Любопитно

  Може ли някой да ми каже (чисто информативно) до тук кой спецпрокурор какъв принос има? В смисъл кой престъпник е осъден благодарение на някой наш спецпрокурор?

 56. 57 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Неутрално

  [quote#51:"yxy36658763"]
  —цитат от коментар 54 на Vesselin Velkov
  А защо не Лозан Панов? Ще бъде много добър избор. И не само за главен прокурор. [/quote]

  Лозан Панов е също много добро предложение.
  Важното е да е близък да кръга „Агнешки Главички“!

  До коментар [#54] от "Vesselin Velkov":

 57. 58 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Протестите са от КЛИЕНТИ И АДВОКАТИ на мафията! Защо Дневник вече 5 часа мълчи след назначаването на арестуван и съден за ДДС измами за няколко милиона лева мошеник за шеф на фонд "Земеделие", известен и без него с далаверите си?! Колко Спецовци трябва кремълското ни мекере да назначи, за да бъде източена България до капка?? Днес се оказа, че Канибала Рашков забравил да впише 685 хил. лв приходи от "стопанска дейност" в декларацията си от 2018 г.! И този е шеф на МВР .
  —цитат от коментар 41 на David Moyseev


  Троле, троле... Въпросният е оправдан, и е осъдил прокуратурата.
  Като ни ти харесва дневник, какно търсиш тук. Бягай в пик.

 58. 59 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Да заемеш този пост е като да решиш да си купиш фабрика преди девети .Успех към нищото . И да пожелаем да потърси годни доказателства по " апартамент гейт -Цветанов и сие "

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 59. 60 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Успех на Валентина Маджарова

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 60. 61 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#52] от "yxy36658763":А защо е необходим ... главен прокурор ?
  —цитат от коментар 55 на Мариана Кълвачева


  За да се намери службица на някой близък до
  кръга „Агнешки Главички“!

  До коментар [#55] от "Мариана Кълвачева":

 61. 62 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Захариева и В.Маджарова като че ли са сестри ? .......По съдба .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 62. 63 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 113 Неутрално

  Нека, ще се задържи точно до изборите.

 63. 64 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2077 Весело

  Женицата да не се радва на новата длъжност. Първия законопроект внесен в деловодството още преди официалното откриване на новото НС ще бъде за закриване на специализираното правосъдие! Вносители ще са ИТН.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 65 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2077 Весело

  До коментар [#58] от "Vesselin Velkov":

  И Масларова, и Бисеров, и Софиянски..... са оправдани!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 65. 66 Профил на rrc20623298
  rrc20623298
  Рейтинг: 22 Разстроено

  А да видим кога прокуратурата ще потърси генералния директор на Бнр дето сгази велосипедист в Благоевград и после избяга в радиото.Бил е без книжка и без командировъчто.И жалките ченгета са го разпитвали в радио Благоевград.И згазването го нема в бюлетина на Мвр.Странно!Айде прокурори и съдии!

 66. 67 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1212 Весело
 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 69 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Поредната долнопробна крадла си мисли, че се е уредила... мръсни, корумпирани калинки!

 69. 70 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#58] от "Vesselin Velkov":И Масларова, и Бисеров, и Софиянски..... са оправдани!
  —цитат от коментар 65 на chichka


  И? За съжаление Борисов, Пеевски, Горанов и сие още не са обвинени. Но и това ще стане.

 70. 71 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 62 Неутрално

  присъдите, включая условни се броят на едната ръка. Интересно каква е издръжката на тази прокуратура за периода, да не излезне, че е много по скъпа от предотвратената/ наказана корупция? Всъшност що ли задавам отговори?

 71. 72 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Сега съдийския състав на Автомагистрали,да не се съгласи да бъде назначена,защото няма конкурс. Мафията е толкова безочлива дори към края си,че продължава да назначава свои калинки без конкурс под носа на правосъдния министър Янаки Стоилов. Защо не спре това назначаване? Няма друг кандидат??? Интересно или на всички е изкомандвано да не се кандидатират ,за да не стане грешка да не бъде назначен "правилния" човек,разбирай на Борисов и Гешев. Когато бъдат уволнени тези калинки назначени без конкурс,Борисов се оплаква на европейските институции. Накарайте най накрая целия "Висш съдебен съвет" да подаде оставка,за да бъде назначен правилния,който да освободи и Гешев.

 72. 73 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт. Тя не правораздава. Спецсъдаът и спецпрокуратурата трябва да се закрият, но много внимателно заради делата, които се водят в момента там. Това каза бившият председател на 45-то НС Ива Митева от ИТН.

  По думите й е необходим ново ВСС и контрол върху главния прокурор. Тошко Йорданов допълни: „Спецсъда и спецпрокуратурата са бухалка. Те трябва да се закрият. Ние се доверяваме на юристите, така, че делата да продължат. Крайно време е това да се приключи. Политиците са на върха на корупцията. Корупцията беше издигната на държавно ниво. Това беше модел на управление на цялата държава. Затова сме бедни. Парите, които се разпределят в бюджета, ако не се крадяха толкова безогледно, щеше да има пари за всичко в тази държава. Парите щяха да бъдат в пъти повече отсега. Да, ако намалим корупцията, това ще ни направи по-богати.

 73. 74 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  “Маджарова започна с похвали за работата на специализираните прокурори, благодарности за смелостта и стоицизма им...”

  А някакъв отчет с осъдителните присъди дали ще бъде представен? И брой дела завършили със споразумение, ако може.

 74. 75 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Специализирана прокуратура не ни е нужна сега.Тя трябва да се занимава само с мега дела,а сега такива няма

 75. 76 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Както и да се казва новият шеф на Спецпрокуратурата, истинският си остава старият - Пепи Еврото. Човека, на когото вътрешният министър праща собствения си брат да му е шофьор.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 76. 77 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Нова спецпрокуратура ще ни трябва след изборите,когато ще тръгнат мега делата срещу Борисов,Гешев,Цацаров и Пеевски за ограбването на държавата.

 77. 78 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Виш съдебен съвет - едно понятие което не впечатлява никой след смехотворната им дейност толкова време !
  Нямаи нищо за чудене , повече от тях произлизат от комунистически семейства ! !

 78. 79 Профил на Ralchev
  Ralchev
  Рейтинг: 267 Весело
 79. 80 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Ами те протестите умряха. Убиха ги, унищожиха ги. Сега е бизнес или полезни идиоти. За кое от двете иде реч? Щото трето няма.

 80. 81 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 711 Неутрално

  В нито една ,,нормална правова държава" няма спецпрокуратура, спецсъд и други ,,спец" . Има закони които се спазват - от всички.

 81. 82 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Като гледам снимката и чета за тримата синове не зная защо си спомних филма "Идиокрация".

 82. 83 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Тц-тц, тоя урунгел цел ден седи на главна...

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 85 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Браво на ВДС! Аплодисменти! Овации! Конграчулейшънс! Пу, измет долнопробна! Закривам еднолочно съдебната система, да върви на майна си райна!

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 85. 86 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Синовете на тази мъжка майка скоро ще се срамуват от нея. Всичко до което са се докоснали Цацаров и Гешев е престъпно и вони. Спец съдът и спец прокуратурата са туморни образования. Трябва да се изрежат.

 86. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3293 Весело

  Ха ха по миналата година един осъден, а догодина 0.5 бройки!

  klimentm
 87. 88 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 846 Неутрално

  съвсем скоро от недоверие, към омраза до война срещу органите на властта
  молете се да не сте ченге, прокурор или друга измет от системата

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 88. 89 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Поредната калинка в отбора на Каскета

 89. 90 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  "работила по рекорден брой досъдебни производства, свързани с корупция - 274, като 46 от тях са за подкуп."
  _______________
  Само е работила. Обвинения и присъди - йок.

 90. 91 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 673 Весело

  Ма как не ги е срам бе! Позволяват си НА ФОНА НА ПРОТЕСТИ да си вършат работата. Вместо да легнат на паважа с гладна стачка до дупка.

 91. 92 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Весело

  До коментар [#36] от "Vesselin Velkov":

  от нашите😜

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 92. 93 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Весело

  у форумето много хора чакат 9.09. хора не сме 1944г.😀. червената армия няма сяк да дойде

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 93. 94 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Тука е като "последният самурай". Туй ша е то след 11ти

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK