Отстраненият шеф на полицията в Пловдив не се възползвал от отпуската си, за да се укрива

Йордан Рогачев (вдясно). Снимка: Стоп кадър от "Нова телевизия"

Йордан Рогачев (вдясно). Снимка: Стоп кадър от "Нова телевизия"Временно отстраненият началник на пловдивската полиция Йордан Рогачев не се възползвал с отпуска си за отглеждане на дете, за да се укрива. "Той е наложителен заради здравословен проблем в семейството", каза той пред Би Ти Ви. Вчера стана известно, че Рогачев е временно отстранен със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Шефът на полицията в Пловдив беше в болнични, а момента е в отпуск по бащинство.


Мотивите за дисциплинарното производство срещу него според заповедта е, че той не се явява на работа, обясни пред Би Ти Ви адвокатът му Валери Пейчев. Самият Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото бил преместил в друго звено заради неофициална информация, че е упражнявал психологически тормоз върху колега. Адвокатът определи връчването на дисциплинарното производство на Рогачев като недопустимо, защото са дошли при него като при престъпник с бус на специализираните полицейски сили, ползван за масови безредици.


Производството срещу Рогачев ще трае 2 месеца. Изпълняващ длъжността на неговото място е комисар Петър Тодоров.
"Няколко ръководители на служби след встъпването в длъжност на служебното правителство излязоха в дългосрочен неплатен отпуск. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуск по болест, а сега - в отпуск по майчинство до есента", обясни вътрешният министър Бойко Рашков, цитиран от "Нова телевизия".


По думите му "поради наличието на изискуемите в закона основания и факти по отношение на него е започнало дисциплинарно производство". "Още преди месец са задържани няколко служители от едно районно управление там (в Пловдив - бел.ред.), които са обвинени в извършване на престъпления. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото", заяви Рашков.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK