Парното, топлата вода и токът поскъпват

Парното, топлата вода и токът поскъпват

© Юлия ЛазароваПарното и топлата вода поскъпват между 4 и 23% за различните топлофикации, а повишението на цените на тока за бита е средно с 4.4 на сто, реши Комисията за енергийно и водно регулиране, пред която днес имаше протест, съобщи БНР. През юли газът поскъпва с 10%.


От днес топлоенергията поскъпва 16% средно за страната. Най-голямо е увеличението на цените във Велико Търново - с 23%, в Бургас и Враца - с 21%, София и Плевен - с 20%. Цените на топлоенергията във Варна и Разград растат със 17-18%, в Перник е с 15%, в Пловдив - с 13%, в Русе - с 11%, и в Габрово - с 9%. Най-малко е повишението на цените на топлоенергията в Сливен - под 4%.


Цените на топлоенергията се определят на едногодишен период, както и тези на тока за бита.


При електроенергията най-голямо поскъпване има за потребителите на ЧЕЗ - с близо 6%, а за абонатите на другите две енергодружества - ЕВН и "Енерго-про", повишението на цените е с малко под 4%.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK