"Черният списък" след санкциите по "Магнитски" спира да действа, ако се обжалва

САЩ наложи санкции на шестима българи, сред които Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

© Дневник

САЩ наложи санкции на шестима българи, сред които Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.Ако физическо или юридическо лице е попаднало в "черния списък" на българските власти като свързано със санкционираните от САЩ по глобалния закон "Магнитски" и реши да обжалва това, то действието на решението на Министерския съвет спира, докато няма окончателно произнасяне по делото. На практика докато няма окончателно произнасяне, фирмите не могат да търпят последиците от попадането им в "черния списък", но и това не ги изважда автоматично от него.


Това се разбира след първите решения на Върховния административен съд по 7 дела, заведени от физически и юридически лица, попаднали в "черния списък".


Още в началото на юни Националната агенция за приходите публикува имената на 64 фирми, след като администрацията на президента Джо Байдън обяви, че налага санкции на шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски, както и на юридически лица, свързани с тях. В списъка попадат още Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.
Действието на НАП бе резултат от правителствено решение на служебния кабинет, с което на работна група бе възложено да идентифицира и обяви всички лица и фирми, свързани с тримата, така че държавните компании и институции да са наясно докъде се простират санкциите и да се предпазят от транзакции, за да не се окажат в санкционирания кръг. Веднага след публикуването на списъка заваляха и жалби в съда от засегнати и попаднали в него като свързани лица или дружества.


Едно от делата е по-специфично, тъй като е заведено от физическо лице, а не от фирма или дружество. Жалбата е подадена от Александър Георгиев, който е включен в списъка със свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков физически лица.


По това дело върховните съдии оставят без разглеждане искането за спиране предварителното изпълнение на решението на Министерски съвет. Причината е, че органът не е допуснал предварително изпълнение на въпросното решение.


Съставът е приел, че решението на правителството представлява индивидуален административен акт и жалбата спира неговото изпълнение. В останалата му част делото ще бъде насрочено за разглеждане по същество в открито съдебно заседание, съобщават от ВАС.


По останалите 6 дела различни състави на ВАС са разделили производствата. В частта им, в която се иска отмяна и спиране на действията на администрацията и ведомствата на България, извършени в изпълнение на решението на Министерски съвет до датата на обжалването, делата се изпращат по подсъдност на Административен съд София - град.


Шестте състава на върховните съдии приемат, че съгласно изричната норма на чл. 132, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) на ВАС като първа инстанция са подсъдни само дела по оспорване на изрично посочени административни актове, според техния издател и предмет на оспорването. Производствата по чл. 250 АПК, каквито са исканията в жалбите в тази им част, не попадат в нито една от визираните хипотези, обясняват от съда.


С оглед на това родово и местно компетентен да се произнесе по тях е Административен съд София-град. Съгласно разпоредбите на АПК първоинстанционният съд трябва да се произнесе незабавно по исканията за отмяна и спиране на действията на администрацията и ведомствата на България във връзка с решението на Министерски съвет.


В останалата им част жалбите ще бъдат разглеждани по същество от ВАС. Предстои да бъдат определени дати за провеждане на открити съдебни заседания, съобщиха от съда.


Във ВАС днес са постъпили и нови четири жалби на физически лица, с което общият им брой до момента вече е 54. Жалбите са подадени от името на търговски дружества, които попадат в тези списъци. Сред тях са притежаваната от бившия депутат от ДПС Делян Пеевски "Интръст", както и фирми, свързани с Васил Божков, като "Евробет", "Еврофутбол", "Нове холдинг" и др. Има и една жалба от бившия зам.-председател на Националното бюро за контрол върху СРС Илко Желязков, който е един от тримата с първоначално наложени санкции.


Съгласно заповед на председателя на ВАС жалбите във връзка с решението на Министерски съвет във връзка със санкциите по "Магнитски" се разпределят на случаен принцип между всички върховни съдии.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Весело

  От Върховния административен съд да бъдат така добри да информират американското финансово министерство за това тяхно решение! :-)

 2. 2 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Дали на американците им е през оная работа дали някой попаднал в списъка ще обжалва?

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  От Върховния административен съд да бъдат така добри да информират американското финансово министерство за това тяхно решение! :-)
  —цитат от коментар 1 на vassilun


  С имената на СЪДИИТЕ ВЗЕЛИ ТОВА РЕШЕНИЕ !!!!!

  Зер, имаше и един СЪДИЯ, който ПОВЛЕЧЕ КРАК във връзка

  с НИКОЛАЙ МАЛИНОВ и НАГРАЖДАВАНЕТО МУ В МОСКВЕ

 4. 4 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Напълно очаквано беше решението на съда, няма как се отнемат права, без значение за кого става въпрос и да не се очаква реакция на ВАС. Тези, които говорят за законност и ред си позволяват да нарушават законите, забележете, в името на ЗАКОННОСТТА!!!!
  Научете се най-сетне всички, не става с реваншизъм, омраза, ярост и гняв. Това никога не е водило до добро, който не го разбира да прочете историята на България, а и на света!!!

 5. 5 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Ха-ха, безкрайно мъдрият български народ, и неговите абсолютно не корумпирани управници, намериха цаката и на Магнитски

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Напълно очаквано беше решението на съда, няма как се отнемат права, без значение за кого става въпрос и да не се очаква реакция на ВАС. Тези, които говорят за законност и ред си позволяват да нарушават законите, забележете, в името на ЗАКОННОСТТА!!!!Научете се най-сетне всички, не става с реваншизъм, омраза, ярост и гняв. Това никога не е водило до добро, който не го разбира да прочете историята на България, а и на света!!!
  —цитат от коментар 4 на knd081048908


  Бих се съгласил с тебе ако не говорехме за престъпници! Тук няма място за приемственост, диалог, надграждане и каквато друга модерна дума си избереш. Не става въпрос за разминаване между ляво и дясно, зелени и пембени, българи или етнос. Тук говорим че има едни престъпници които разрушиха всяка държавна структура и окрадоха каквото можаха. С тях не не могат и НЕ ТРЯБВА да се водят преговори!

 8. 8 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Това с обжалването добре. Всеки има право на защита. Но ако след решение на съда пак останат в списъка ?

  SHADOWS of SOFIA
 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  Ха-ха, безкрайно мъдрият български народ, и неговите абсолютно не корумпирани управници, намериха цаката и на Магнитски
  —цитат от коментар 5 на Konstant Ray


  За шастие на американското финансово министерство въобще не му дреме какво е решил кой да е български съд!

 10. 10 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  Решението е публично, съдиите застават с имената си зад него.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 11. 11 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Интересно ми е как съдът може да нареди на държавната администрация да работи с която и да е фирма, ако това би могло да навреди на обществения интерес.

 12. 12 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  От Върховния административен съд да бъдат така добри да информират американското финансово министерство за това тяхно решение! :-)
  —цитат от коментар 1 на vassilun


  Четете бе хора! Санкциите срещу Ддлян не падат, могат да паднат евентуално санкциите срещу мама му.

 13. 13 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  Решението е юридически правилно. Дали ни харесва няма значение. А и самият списък Магнитски , пак чисто формално юридически по никакъв начин не обвързва българската държава. А мерките предприети от нея могат да бъдат обжалвани. Толкоз. Законът не бива да се огъва спрямо конюнктурата. Не, че не сме свидетели редовно именно на това.

 14. 14 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#5] от "Konstant Ray":

  Всички намагнитени си остават намагнитени, защото а някоя банка им в пуснала транзакцив, а е улетела, както стана в прибалтика. Тези дето са намагнртизирани допълнително от правителството съдът леко им олабва примката.

 15. 15 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  [quote#7:"Георги Христов"][/quote]

  Кой е престъпник и кой не е го казва съдът. Всички други интерпретации са антидемократични и ни водят към саморазправа и налагане на диктат. Може законите и тези, които ги прилагат да не ни харесват, но такива са правилата на правовата държава. Ако закон не ни харесва, съд и прокуратура не ни допадат си има ясно разписан ред как се осъществява тяхната смяна. Всички други варианти ни пращат в сферата на безправовата държава.

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rational":

  Тука е въпросът за запорите на лични и фирмени сметки, на фирмите от допълнителния списък. Банките ще трябва да ги разблокират.

 17. 17 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги Христов":

  Прав си, но това си го мислим ние. Тези хора не са престъпници по смисъла на закона. Дори не са подсъдими, даже и обвиняеми не са. От вкарването им в американски списък(защото американците могат да си го позволят) също не следва, че са извършили каквото и да е противоправно деяние. Тези хора са чисти и бели спрямо българкото законодателство. А дори и да се озоват по някакъв начин в САЩ не биха ги арестували.

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Весело

  До коментар [#15] от "knd081048908":

  Съдут и държавния департамент на САЩ!

 19. 19 Профил на cgf16532284
  cgf16532284
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Още един пример, че България има необходимост от това ИТН и Демократична България да спечелят изборите и да направят така необходимата реформа в съдебната система , прокуратура и т.н. В последните два месеца съдът излиза съд страни решения, които демонстрират и затвърждават помията, която ГЕРБ създадоха!

 20. 20 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  И още, реторика от сорта - "С тях не могат и НЕ ТРЯБВА да се водят преговори!" е много по-опасна, отколкото тези, срещу които е насочена реториката. Така са действали санкюлотите, болшевиките и всички, които определят себе си като революционери-радикалисти. Законът трябва да се спазва, дори и да не ни харесва, именно това е лакмусът, чрез който се установява кой е за законност и кой е готов да наруши закона само защото на него така му допада!!!!!

 21. 21 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Да се налагат санкции от българско правителство въз основа на решение на един департамент от финансовото министерство на САЩ освен че е жалко и противозаконно но и наказуемо. Отделно всеки нормален съд ще им начисли обзщтения, ако не нашия то европейския.

 22. 22 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 374 Неутрално

  :) Рискът за Банките остава.

 23. 23 Профил на cgf16532284
  cgf16532284
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#13] от "filofob":

  Решението е юридическо безумие. Надявам се с това решение съдът да даде причина на САЩ да включат цялата финансова система на България под ударите на закона Магнитски. Имам предвид цялата система банки, застрахователна индустрия, инвестиционни посредници и т.н.

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Да изчакаме становището на независимия тамбовски съд

 25. 25 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Осъдено трябва да бъэде правителството, не лищатао там по някакъв си списък. Утре Израел ще ни връчи списък и ни пак ли по него ще осъждаме и наказваме хора?
  Или примерно на кой мчу е отказана виза за САЩ хайде в черен списък и запор на сметките? Жалка и глупава подмазваческа политика която ако примерно в Канада се приложи държавата ще праща милиарди обезщетения.

 26. 26 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Осъдено трябва да бъэде правителството, не лищатао там по някакъв си списък. Утре Израел ще ни връчи списък и ни пак ли по него ще осъждаме и наказваме хора?
  Или примерно на кой мчу е отказана виза за САЩ хайде в черен списък и запор на сметките? Жалка и глупава подмазваческа политика която ако примерно в Канада се приложи държавата ще праща милиарди обезщетения.

 27. 27 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Невероятно е с каква лекота се предлагат идеите за изчегъртване, премахване, отстраняване, унищожаване. Явно се забравя нещо, което е казано отдавна - който с каквато мярка съди, с такава мярка ще му се отсъди!!!!

 28. 28 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rational":

  той не нарежда на никого да работи с дадена фирма. Съдът указва на съответните администрации, че докато тече обжалването на санкцията спрямо съответния жалбоподател не може да се счита, че санкциите произвеждат действие. Т.е поставянето на жалбоподателя в каквито и да е "черни" списъци е неправилно и всякакви указания и заповеди за това са незаконосъобразни. Най-общо казано, субектът следва да се счита от държавата все едно спрямо него няма наложени санкции докато не мине обжалването. Като пример може да се даде наказателното производство - докато нямаш влязла в сила присъда срещу теб без значение колко висящи дела имаш то се считаш за неосъждан и държавните органи не могат да те третират по-различно от друг неосъждан гражданин.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 29. 29 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 841 Весело

  Хаааахаа! "тесла" за "служебниците". А каква хубава "бухалка" ставаше от този списък! Язък!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 30. 30 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Действията на българското правителство трябва да са за защита на българските граждани, това в тъпите картуни на нашите политици не можа да влезе толкова години. Това е тяхно първо конституционно задължение , защото това е в основата на държавността ни. Ние не сме стадо да го стрижат само, смисъла на държавността се корени именно в защита на обществото, на българското общество и конкретно всеки един български гражданин. Независимо какъв е той, а дали е престъпник и заслужава наказания решава съда.

 31. 31 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 63 Неутрално

  До коментар [#23] от "cgf16532284":


  До коментар [#11] от "Rational":той не нарежда на никого да работи с дадена фирма. Съдът указва на съответните администрации, че докато тече обжалването на санкцията спрямо съответния жалбоподател не може да се счита, че санкциите произвеждат действие. Т.е поставянето на жалбоподателя в каквито и да е "черни" списъци е неправилно и всякакви указания и заповеди за това са незаконосъобразни. Най-общо казано, субектът следва да се счита от държавата все едно спрямо него няма наложени санкции докато не мине обжалването. Като пример може да се даде наказателното производство - докато нямаш влязла в сила присъда срещу теб без значение колко висящи дела имаш то се считаш за неосъждан и държавните органи не могат да те третират по-различно от друг неосъждан гражданин.
  —цитат от коментар 28 на bludniq_sin


  Именно!!!! Правният мир не се интересува от политическите пристрастия на този и онзи, а от законосъобразността на вземаните решения, без значение кой е източникът на тези решения.

 32. 32 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 830 Весело

  Българският съд е мафия

 33. 33 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Хаааахаа! "тесла" за "служебниците". А каква хубава "бухалка" ставаше от този списък! Язък!
  —цитат от коментар 29 на todor._89


  Списъците имат и скрита част - смисъла им е да принудят български граждани да действат като марионетки в полза на чужда държава, това си е открит рекет и мутренски действия на САЩ. Жалкото е, че вместо да защитава българското правителство поляга и действа като американска окопацианна администрация у нас.

 34. 34 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Още един пример, че България има необходимост от това ИТН и Демократична България да спечелят изборите и да направят така необходимата реформа в съдебната система , прокуратура и т.н. В последните два месеца съдът излиза съд страни решения, които демонстрират и затвърждават помията, която ГЕРБ създадоха!
  —цитат от коментар 19 на cgf16532284


  И как си представяте умнокрасавците тая "рИформа"? Да се запише в НК и НПК, че ако американската държава не харесва някой български гражданин и не иска да прави бизнес с него, то той автоматично се обявява за престъпник и без съдебен процес влиза в затвора за неопределено време, до второ нареждане от Държавният департамент и посолството на САЩ.

 35. 35 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#23] от "cgf16532284":

  Може ли някаква обосновка и конкретика?
  На мен не ми харесва решението, но понеже не съм юрист не бих могъл да го коментирам откъм правната му страна. Иначе се включвам в попръжните, но без никаква юридическа експертиза ми е малко терсене...

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#30] от ".":

  "Действията на българското правителство трябва да са за защита на българските граждани, това в тъпите картуни на нашите политици не можа да влезе толкова години."

  Действията на българското правителство са точно в защита на българските граждани, това в тъпите картуни на някои форумци не може да влезе толкова години.

  Държавната фирма Булгаргаз влиза в договорни взаимоотношения с фирма на санкционитания Пеевски. Американците разбират за това и санкционират Булгаргаз да не може да прави транзакции в шатски долари! Булгаргаз не може да закупи газ и българската индустрия спира работа. Това ли искате?

 37. 37 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  [quote#7:"Георги Христов"][/quote]
  "Бих се съгласил с тебе ако не говорехме за престъпници! Тук няма място за приемственост, диалог, надграждане и каквато друга модерна дума си избереш. Не става въпрос за разминаване между ляво и дясно, зелени и пембени, българи или етнос. Тук говорим че има едни престъпници които разрушиха всяка държавна структура и окрадоха каквото можаха. С тях не не могат и НЕ ТРЯБВА да се водят преговори!"

  Абсолютно си прав. Най-малкото защото тези които са в черния списък на Американците напълно разрушиха и корумпираха съдебната ни система. Примери за корупция и влияние има стотици. То затова и САЩ действат по този начин. Точно защото не може да се разчита на независимост и спазване на закона от Прокуратурата и Съда на Русия, те въведога тази екстра-държавна мярка.
  С това си действие БЪлгарският Съд само потвърждава че е по-малкия брат на Съветско-Фашисткия Руски Съд. Ако нашите институции не бяха превзети отвътре от тези мошеници, нямаше да се стигне до Магнитски на първо място.
  За пореден път доказваме на света че не може да ни се има доверие и разни полуграмотни туловища като Пеевски управляват държавата.
  Между другото решенията на Българския съд по никакъв начин не отменят решенията на Американския Конгрес да включи мутрите в списъка. И санкциите ще си стоят за тях и за всички които искат да им помогнат или ги закрилят. След време ще има и втора серия Магнитски. Съдиите и апологетите на Пеевски и Божков да внимават. България е малка в нея може да цари хаос но ако искате да си покажете носа извън границите попадате под силата на Американските санкции.
  Та нека си плачат назначените тролове на господин Божков с токущо създадени профили и рейтинги 57. Нищо няма да ви спаси. Най-много да бъдете царе в Горубляне или Павликени. По-далече не ви е разрешено да царувате.

  California Über Alles
 38. 38 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Трябва да внимаваме за срещите на Георги Чолаков в близките дни.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 39. 39 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  До коментар [#13] от "filofob":Решението е юридическо безумие. Надявам се с това решение съдът да даде причина на САЩ да включат цялата финансова система на България под ударите на закона Магнитски. Имам предвид цялата система банки, застрахователна индустрия, инвестиционни посредници и т.н.
  —цитат от коментар 23 на cgf16532284


  Това няма как да го направят щото ще пострадат и техни фирми в България.

  По дребни цаци не се стреля с топ.

 40. 40 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  Глупости приказваш, САЩ, на който уж сме патньори и съюзници в НАТО и тн. е редно ако има някакви данни срещу български граждани, да ги предаде по съответните пътища.
  Действия срещу български физически лица и фирми от страна на САЩ са "НЕДРУЖЕСТВЕНИ" за което нашето външно министерство трябваше да излезе с декларация, да оставим това че такива действия предполагат съответни със същата сила - например срещу американските тецове.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 538 Весело

  УАУУ, хоули кау! В Американските Джъстис и Такс дипартмънти обмислят колективно рязане на вени в следствие на този акт не Задунайската рубладжийска прислуга. Няма такава друга нелепица. Тричай крадливите порусначени дьонмета, чичо Саме!

 43. 43 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 830 Весело

  Шанс за нов завод за е-автомобили за 140 млн. евро в България ?

  Tesla? BMW? Volkswagen ?

 44. 44 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги Христов":

  И как да сме сигурни че така наречените партии на протеста няма да крадат,и наистина ще подобрят живота на хората?И нали виждаме кои са хората в тези партии?До болка познати комунисти.От тях ли чакаш доброто?Славуца не го включвам,той е послушко,ще прави каквото му наредят.

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#40] от ".":

  "Действия срещу български физически лица и фирми от страна на САЩ са "НЕДРУЖЕСТВЕНИ"

  За мен тези действия са съвсем дори ДРУЖЕСТВЕНИ! След като ние не можахме да се справим с нашите собствени мафиоти и те превзеха държавата, САЩ като наши партньори ни помагат!

 46. 46 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 784 Весело

  До коментар [#23] от "cgf16532284":
  —цитат от коментар 31 на knd081048908


  Аз пък очаквам "протести" заедно с каскета да си одат дома и председателите на съдилищата.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 47. 47 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Някой знае ли, как е в РФ? Дали нейният съд уважава списъците Магнитски?

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Обжалването на изцепките на Големия брат е толкова скъпо начинание, че разходите ще са сто пъти по-големи от щетите от т. н. санкции. Единствен изход е да не ги забелязваме. Светът е много голям, има безброй възможности извън обсега на "световния господар".

 49. 49 Профил на .
  .
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  А случайно да си чул, че България има конституция и закони, и в тях пише
  л. 5.
  (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
  (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
  (3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
  -------------
  Чл. 7.
  Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

 50. 50 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Интересно ми е как съдът може да нареди на държавната администрация да работи с която и да е фирма, ако това би могло да навреди на обществения интерес.
  —цитат от коментар 11 на Rational


  По- интересно е- как изобщо ти хрумна, че съдът ще нарежда на държавна администрация- да работи с която и да е фирма...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#49] от ".":

  Коментирай това:

  Държавната фирма Булгаргаз влиза в договорни взаимоотношения с фирма на санкционитания Пеевски. Американците разбират за това и санкционират Булгаргаз да не може да прави транзакции в шатски долари! Булгаргаз не може да закупи газ и българската индустрия спира работа.

 52. 52 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 486 Разстроено

  До коментар [#49] от ".":

  Е вие очаквате Румен Радев да уважава Конституцията?Та той винаги действа противоконституционно!!!.Жалко е че се очаква пак него да изберете.Жалко за България.Жалко за всички усилия да изградим демокрацията.Всички държави се стремят към нея,а тук я рушат всеки ден.

 53. 53 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Финансовият министър каза, че този списък няма никаква правна стойност. Той е само предупреждение към тези, които имат взаимотношения със споменатите от САЩ лица да винмават. Отговорността си е тяхна и на банките, които ги обслужват. Списъкът е вече обявен и не знам коя банка ще си сложи таралеж в гащите и ще работи с тези хора, въпреки решението на съда.

 54. 54 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#48] от "Judjuk": "Единствен изход е да не ги забелязваме"

  Тъпо! И като не им оръщаш внимание на тези американци, а те ти блокират сметките по целия свят и не можеш да правиш транзакции, какво ще направиш? Тъпо та пръска! Ще си плащаш на руснаците в рубли, като им пращаш парите със самолети.

 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":Решението е публично, съдиите застават с имената си зад него.
  —цитат от коментар 10 на bludniq_sin


  Докато не започнат да се отричат, така както го направиха с Пеевски.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Обжалването пред български съд няма смисъл! Обжалването на списъка още по-малко! :)))

  Защото в случая става въпрос за санкция от друга държава, която не може да бъде оспорвана в България! Действието на санкцията също остава! Т.е. "черният списък" е просто списък и реално няма юридическа стойност. Той е следствие от санкцията и е предназначен за улеснение на държавни служители. Които, със списък или без, при всички положения трябва да се съобразят със санкцията.

 57. 57 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#53] от "evtimvz":

  “ Списъкът е вече обявен и не знам коя банка ще си сложи таралеж в гащите и ще работи с тези хора, въпреки решението на съда.”
  ——
  Те това е, в едно изречение. Другото са празни приказки

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 58. 58 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#13] от "filofob":

  Ти добре ли си? Тук си обжалва колкото си искаш, но нали се сещаш, че има реален шнс да изключат някоя банка от системата SWIFT да речем, защото е обвързана пряко или косвено с някоя от тези мутри. Следователно забавянето на решение по случая Магнитски може да се отрази на националната сигурност, тоест на икономическата стабилност на държавата. Щото някоя си там мутра не била съгласна....

 59. 59 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Финансовият министър каза, че този списък няма никаква правна стойност.
  —цитат от коментар 53 на evtimvz


  Точно!!!

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Да видим, въпреки решението на ВАС, кой ще посмее да работи с тези фирми.

 61. 61 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 766 Любопитно
 62. 62 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Някой знае ли, как е в РФ? Дали нейният съд уважава списъците Магнитски?
  —цитат от коментар 47 на amerikanbastard


  Не е важно, дали съдът ги уважава, важно е дали банките и фирмите уважават санкциите по този Закон.

  А доколкото те имат взимане даване с чужди банки и фирми, които се придържат към санкците, априори се задължават да ги уважат. В противен случай контрагентите им, ще им откажат услугата. Силата на Закона Магнитски е в това, че целият Изток има взимане даване със Запада, което не може да бъде заобиколено!

 63. 63 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Мдам, това местно упражнение е да отблокират банковите сметки в БГ на санкционираните. Само да видим коя българска банка ще я изхвърлят от международни разплащания. Този път обаче няма го Боко да налива бюджетни милиарди за спасяване.

 64. 64 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#37] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Ходи се прегледай.В тая чужбина са ти изгладили и единствената гънка на мозъка.Толкова си наивничък че няма накъде.

 65. 65 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Да ! И кой купи съда Божков или Пеевски?! Нещо божковите бяха 86 фирми, пък Пеевски те останалото... Не че ме интересува или участвам в изборите. Но ми се струва, че от време на време послъгвате 😁😁😁😁!

  agent
 66. 66 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Коментирай това:Държавната фирма Булгаргаз влиза в договорни взаимоотношения с фирма на санкционитания Пеевски. Американците разбират за това и санкционират Булгаргаз да не може да прави транзакции в шатски долари! Булгаргаз не може да закупи газ и българската индустрия спира работа.
  —цитат от коментар 51 на vassilun

  Това са някакви твои фантазии.Никаква фирма на Пеевски няма общо с Булгаргаз.За човек обиколил света си адски незпознат с България.За Чад,Зимбабве е интересно да се четат коментарите ти,но доколко правилно тълкуваш фактите е друг въпрос

 67. 67 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 568 Весело

  До коментар [#62] от "Гражданин":

  Вашият пост всичко друго пише, но въобще не отговаря на моя въпрос. Факт!
  Коя руска банка е отказала обслужване на санкциониран?
  Напоследък РФ въобще не се притеснява от т. н. санкции. Даже виждам, че дори французите се отказаха от марката шампанско и продават вече "игристое" в Русия. А като пуснат Северен поток 2, ще стане още по интересно. Кофти е на студено!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 68. 68 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 467 Неутрално

  боли ги американците какво е решил нашият съд, но банките които обслужват лицата от списъка, ще ги боли и всички други компании, свързани с тях, освен, ако не правят бизнес с американски такива, което е малко вероятно ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 69. 69 Профил на Down Tempos
  Down Tempos
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Моля ви, не го показвайте средния на снимки, че......

 70. 70 Профил на Down Tempos
  Down Tempos
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#47] от "amerikanbastard":

  Ти като американ бад ас трябва да знаеш.

 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Коренът на проблемът е в САЩ. Български съд не ги засяга.
  Българската държава може само да посочи партньорите, които са застрашени от санциите на САЩ и да направи някакви ревизии, които така или иначе има право да извърши.
  Сега какво ще стане - правителството ще обяви списъкът от партньори за невалиден.

  подпис
 72. 72 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rational":  Изчерпателно

 73. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Абсурдно е въобще български фирми да търпят "последиците" от попадането им в някакъв "черен списък" създаден по неясни правила и по чуждо законодателство......и то на територията на България !!!! Не само е абсурдно, но и демонстрира гнусен слугинаж в полза на чужда държава и правителство в случая на САЩ ........
  Мисля че Върховния административен съд ясно трябва да каже, че това е не само порочна практика а и незаконно по българското законодателство......... и по никакъв начин не трябва да се съдейства за реализирането на тези "санкции", които в същността си са кражба на чуждо имущество...... за което по никакъв начин не е доказано че е придобито от престъпна дейност.......

 74. 74 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":А случайно да си чул, че България има конституция и закони, и в тях пишел. 5.(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.-------------Чл. 7.Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
  —цитат от коментар 49 на .


  Точице, всяка държава на света има конституция и закони. Но когато тази конституция и тези закони са взети заложници от група крадци, както е случая в Русия или България, тогава се прилагат извън-държавни мерки за да се накажат или обраничат действията на крадците. В РФ националната гвардия на Путин , което са вътрешни войски са повече на брой от Бунесвера - армията на Германия. Тези хора са най-добре платени и оборудвани и имат нечувани привилегии, включително и да конфискуват имущество и дори директно да крадат или да търгуват с контрабанда или наркотици и валута. и никой не ги разследва или наказва. Прокуратурата на Чайка (сега е някакъв друг мърльо) е 100% подчинена лично на Путин и преследва всичките му политически или икономически противници в разрез с конституцията. Съда съди тези които им покаже Путин и никой друг.
  Също както беше при бае ти Тодар - "Българския слон по-малък брат на Руския слон" - така и сега системата в България е точно копие на Руската. Бат Бойко Тиквата е човека от народа с жипката и са подхвърлянето на 50 лв на разни голтаци. С прегръдките и "благодарностите" от народа. В същото време прокурорите Чайковски - Цацата и Гешев не могат никога да доведат до край разследване на хора на Тиквата или Доган но пък отнмат бизнеси и права на всеки който им се изпречи. Това означава че нито прокуртурата нито съда действат в съзвучие с конституцията и законите. А когато те са превзети от клептокрацията вече нормалните хора нямат начин да търсят справедливост и правосъдие. Затова и България непрекъснато я съдят в Европейския съд и който не е решил той не я е осъдил. Ако имахме независимо и работещо правосъдие нямаше да е така. И понеже и за слепите е видно че конституцията и законите се погазват точно от тези органи които трябва да ги защитават, затова и нашия съюзник САЩ прилага извън-държавни мерки да ограничи и санкционира едни от най-влиятелните хора в България. Тези хора са виновни за огромен % от корупцията. Защо не санкционираха Тиквоний? Заради най-обикновена дипломация. Но пък споменаха за няКой политически лидер който няма да бъде назован сега. Ако не можеш да се сетиш кой е този лидер .....
  Та за защитниците на конституцята и законите - не САЩ ви уронват законите а Съда и Прокуратурата. И можеш да се възмущаваш колкото си искаш и да търсиш под вола теле , но факт е че въпреки конституцията и това че сме в ЕС ние си оставаме Руска губерния управлявана от руски слуги, които на пук на всички използваха твоите пари и парите на семесйтвото ти да построят на Сърбия конектора към Руския паток. А конектора към Гърция ще се бави още 10 години, защото на Русия не и е необходим. И инвестиции в губернията нанайци, А иначе пенсиите и заплатките ще гледаме да се калкото в Русия не повече. Затова си в ЕС но живееш като руснак.

  California Über Alles
 75. 75 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Написано от някакаъв българомразец.Под въздействието на неизвестни опойващи вечества.Щото в кочината сме изостанали.Та затова неизвестни

 76. 76 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 510 Весело

  До коментар [#29] от "todor._89":

  гербавите сте си все така прости. то е диагноза. аз не разбирам хора, които казват, че герберите сте объркани и снизходително твърдят, че просто сте объркани овце. не, вие сте откровено и безвъзвратно погубен генетичен код. слава Богу сте малко. Иначе и да злообете и да не злобеете списъкът по закона си седи и важи в цял свят. А цял свят гледа американските закони, не българските и с право. Хубавото е, че списъкът ще расте и всички чакаме да видим дали американците ще решат да бутнат и една тиква в него. Най-вероятно ще се сдържат, понеже тиквата вече е под земята.

 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Весело

  Санкциите по Магнитски... успешно ще бъдат използвани от хунтата на РРадев за да могат неговите спонсори да смачкат и заграбят конкуренцията! Закона касае забрана на американски фирми и банки да общуват с нарочените лоши. Списъците на РРадев са пунта мара и нямат никаква правна стойност.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 78. 78 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#76] от "m_todorov":

  Само така другарю! В твоя коментар няма никава злоба. Друго си е да си "цвят лилав", а не като нас, хора второ качество или направо както казва новото умнокрасиво знаме- бивши хора.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Ако руснаците и те един "черен списък" напращят с български фирми, щот така решили някакви недоразумения, и на тях ли ще съдействаме и ще го допълваме а? И сами ще се санкционираме може би .... за да докажем на света че сме най простата нация и народ? ........ Или някоя друга страна? ......пълен абсурд е въобще да се обсъжда подобна практика като законна извън територията на САЩ...... и всеки който съдейства е предател......

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Една от основните функции на държавата е да защитава българският национален капитал и интересите на българските граждани, независимо кои са и какви са, до доказване на престъпният му характер ! ........ "черни списъци" са се писали хитлеристка Германия в други времена ...... Мислете добре преди да гласувате за чужди подлоги, независимо дали са руски или американски..... Еднакво вредни са за България.......

 81. 81 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Много ми е интересно защо фирмите от списъка "Магнитски" на наша територия обжалват действия на българските власти пред българския съд.Доколкото разбирам това са санкции от американското финансово министерство с което всички транзакции които имат касателство с американски банкови и кредитни институции както и и търговски операции с тях се санкционират .И какво като ВАС решава ?!?!"фирмите да не могат да търпят последиците от попадането им в "черния списък", но и това не ги изважда автоматично от него".Параграф 22.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 82. 82 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Имаше един виц по времето на соц-а: Решили мравките да убиват слона. Налазили го всички, той се тръснал и останала само мравката Пешо, някъде към рата му. Тогава всички мравки взели да викат: "Удушѝ го, Пешо! Удушѝ го, Пешо!".


  Та, по буквата на нашия закон, жалбата срещу административен акт (на нашия МС) спира изпълнението му. Велико! (това казваше и ПиАрката на Доган - Велислава Кръстева). Ами хубаво - искам да видя българската банка, която ще приеме капитал (даже и 2 лв.) от Делян Пеевски, Божков и пр. за учредяването на фирма на негово име. Голям пиниз - бъргаският закон и ВАС решили да скачат на слона (САЩ - Магнитски). Кой знае - може пък и Пешо да удуши слона...

 83. 83 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Те не са убили никого, поне не е ясно нещо такова, знаем се - просто трябва някак да си отидат, САЩ поне имат опит с мафията - Ал Капоне е опериран за данъци.

  Тоест - това е просто най-мекият начин да се уточнят нещата помежду такива крими-босове, темата е почти на ниво физиология и Чезаре Ломброзо.

 84. 84 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Обжалването в българския съд спира санкциите по списъка "Магнитски",но само българските санкции,а американските???

 85. 85 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До # 79. MPetr. Само пропускаш една малка подробност. Руската рубла не се котира като американския долар,а и повечето банки и кредитни карти са американски,а не руски.

 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  А какво се случи със санкциите по "Магнитски" в Швейцария ?????......... там "черни списъци" дали има а?..... https://www.swissinfo.ch/eng/bloomberg/swiss-prosecutor-to-end-magnitsky-case-as-browder-calls-foul/46174602 дали швейцарците се впечатлиха от мераците на САЩ?....... https://www.swissinfo.ch/eng/bloomberg/swiss-prosecutor-to-end-magnitsky-case-as-browder-calls-foul/46174602 и т.н. и т.н. ........... https://www.themoscowtimes.com/2020/11/20/swiss-prosecutors-to-close-magnitsky-probe-reports-a72108

 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Любопитно
 88. 88 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  На американците, дали им пука за решенията на нашия съд ? На тяхна територия си действат техните закони, пък нашия съд ако ще да ги признава.

 89. 89 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1979 Весело

  МДа, сега официално, тези дето са санкционирани от САЩ, няма как да се сърдят и да съдят българската държава за неустойки. А че ще търпят санкции, ще търпят щото кинтите и сметките не са в министерски съвет или нЕкое друго държавно учреждение, а са в банки, които сами си подбират с кого да работят...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 90. 90 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#73] от "MPetr":Абсурдно е въобще български фирми да търпят "последиците" от попадането им в някакъв "черен списък" създаден по неясни правила и по чуждо законодателство......и то на територията на България !!!! Не само е абсурдно, но и демонстрира гнусен слугинаж в полза на чужда държава и правителство в случая на САЩ ........

  Ахм вие гламави ли сте или какво? Тези санкции засягат единствено американски компании, които са под юрисдикцията на американското правителство и им казват: ако въртите бизнес с компании, свързани с тези лица, подлежите на глоба. Ако вие сте шеф на такава компания, какво би било вашето решение? Никой не глобява български компании, но ако те имат вземане даване с американски, дали американските ще искат да правят бизнес с българските от списъка??? Капиш? или се обърни към идола си Путя, че и той страда ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 91. 91 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 785 Весело

  Това означава ли, че мама е отново мама?

 92. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Жален Божко, затова "А нам всьо равно".

  Има народ такъв.
  Има, и през миналата зима.
  "Българско лято"

  ""Черният списък" след санкциите по "Магнитски"
  спира да действа, ако се обжалва"

 93. 94 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 882 Неутрално

  За жалост, съдебната ни система е наследство от миналото.
  Липса на защита на граждани в неравностойно положение, минимални наказания за корупция, чувство за безнаказаност

 94. 95 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  Няма лошо, който иска да прави бизнес с посочените, да прави... Държавата няма да е сред желаещите..Банките? Ми и те, без значение кво казва ВАС..

  Sic transit gloria mundi
 95. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Логично.

  Те действат и бездействат "по вътрешно убеждение".
  Независимо от Закона.

  Закон ги не плаши.

  Единствено Протест би сговорил, уговорил или убедил ги
  да дадат оставка.
  И да чакат в домашен (така да се каже) арест Правосъдието.

  До коментар [#46] от "Родолюбец":
  До коментар [#23] от "cgf16532284":
  —цитат от коментар 31 на knd081048908

  Аз пък очаквам "протести" заедно с каскета да си одат дома
  и председателите на съдилищата.

 96. 97 Профил на ss
  ss
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#62] от "Гражданин":Вашият пост всичко друго пише, но въобще не отговаря на моя въпрос. Факт!Коя руска банка е отказала обслужване на санкциониран?Напоследък РФ въобще не се притеснява от т. н. санкции. Даже виждам, че дори французите се отказаха от марката шампанско и продават вече "игристое" в Русия. А като пуснат Северен поток 2, ще стане още по интересно. Кофти е на студено!
  —цитат от коментар 67 на amerikanbastard


  Сбербанк например затвориха бизнеса си в Крим след налагането на санкциите за анексията на същия.

 97. 98 Профил на orle021052904
  orle021052904
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Ще оставя юристите във форума да си драскат колкото искат и ще отбележа само, че американското правна система се крепи освен на президентството право на силата на долара и ако някоя тукашна банка размрази авоари на някой от санкционираните може да самата тя да пострада жестоко. Слава богу банките са частни, повечето собственост на запада и не ги бърка съда (това сериозно го казвам, съда не може да ги задължи да размразат авоари, ако те не желаят). А иначе - успех на изборите на новите анти статукво партии и да съберат мнозинство да изчегъртат каскета и да направят сериозно реформа на прокуратурата и на съда. Ние няма да се откажем ако трябва 30 г и ще постигнем реформа. Народа е собственик на държавата и има право да постигне много реформиран и лустриран съд

 98. 99 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#31] от "knd081048908":

  Ако тате ми каже да не си играя с Иванчо, защото е лошо момче и само да ме хване, ще ми скъса ушите от пердах, тогава няма никакво значение какво мисли правния мир за това дали Иванчо е доказано лошо или е доказано добро момче. Първото ми задължение е да се пазя и да внимавам да не понеса телесна вреда. И ако правният мир не може да осъзнае това, значи е някакъв друг мир.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 99. 100 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Списъка на Магнитски ще се увеличи в скоро време . Има още доста кандидати за него.

  Това е само началото. А пък как кой го разбира и тълкува си е негов проблем.

  Резултатите скоро ще се видят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK