Александровска болница официално има ново ръководство

Александровска болница

© Надежда Чипева, Капитал

Александровска болницаАлександровска болница вече има ново ръководство, се вижда от Търговския регистър.


Директор е д-р Атанас Атанасов, а членове на съвета на директорите освен него са Румен Стоилов и Веселина Петрова.


За промяната се разбра от съобщение във "Фейсбук" на офталмолога Александър Оскар. Именно Оскар подаде сигнала за документни измами и непрозрачност при управлението на предишното ръководство на университетската болница.

Разследване на седмичника "Капитал" показа, че предишният председател на съвета на директорите Димитър Буланов е заемал едновременно пет длъжности въпреки законовите ограничения. Предишният директор Борис Богов пък се оказа съучредител на неправителствена организация с действителен собственик бизнесменът с 18 повдигнати обвинения и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" Васил Божков.
Намерението на здравния министър Стойчо Кацаров да смени ръководството на болницата беше обявено в началото на юни, включително и заради тежкото финансово състояние, в което е изпаднала. Справка на министерството за новия изпълнителен директор Атанас Атанасов сочи, че е хирург с магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Председателят на борда Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". В периода 2006 - 2008 г. е бил неин изпълнителен директор. Професор е в катедра "Ревматология" на Медицинския университет в София.


са За смянат

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK