В 42 секции се гласува само на хартия заради проблеми с машините

В 42 секции се гласува само на хартия заради проблеми с машините

© Георги КожухаровС началото на изборния ден започнаха и сигналите за нарушения и проблеми в различни секции в страната като основните проблеми са свързани с машинното гласуване.


42 са секциите, които са преминали на хартиено гласуване заради проблеми с машините към 14 ч., обяви заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева.


"Най-много са в 25 РИК - София - 8. Пет са във Варна. По 3 в 24- РИК, в РИК 20 - Силистра и в РИК - Бургас. Това са 42 машини, които са спрели да работят от общо 10 516 машини, с които се гласува в страната. Процентът е много малък - 0,39% съм го сметнала аз", обясни Матева, цитирана от БНР.
Причините са технически - или машината изобщо не е тръгнала, или принтерът ѝ не работи, или картите, които са предоставени към комплекта, не са за тази машина, тъй като не могат да я активират.


Към 12 ч. бе съобщено, че в 56 секционни комисии се преминава само към хартиен вот. До към 10:30 ч. решение за преминаване към хартиено гласуване ЦИК беше взела само за 12 секции, след което още 44 се оказаха в невъзможност да продължат гласуването с машини. Сред тях са 23 РИК - София, 2 в Благоевградски избирателен район, 2 в Силистренския, 1 в Бургаски, 2 в Добрички и много други.


Най-важните новини от изборния ден следете в реално време в "Дневник", а от 18 ч. гледайте изборното студио с коментари и анализи на резултатите. Повече информация - тук.


Според говорителя Росица Матева, тази бройка е пренебрежимо малка в сравнение с общия брой устройства - 10 516, съобщи БНР.


Сутринта над 10 бяха местата с проблем с машините в страната. За пет от тях ЦИК взе решение, че се преминава към гласуване само с хартиени бюлетини. От няколко районни комисии е постъпила информация, че машините не са проработили тази сутрин. Сериозни сигнали за нарушения и престъпления в изборния ден няма, съобщиха от МВР.Заради късно пристигащата по одобрения ред информация за неработещи машини, ЦИК взе решение самите районни избирателни комисии да преценяват на място дали да се премине към гласуване с хартиени бюлетини.


"Съответната РИК да вземе решение, да уведоми незабавно секционната избирателна комисия, където са на лице такива обстоятелства и ЦИК да получи екземпляр от взетото решение, което трябва да е мотивирано", каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от БНР.


"Досега няма нарушения в изборния ден, всичко е спокойно към момента. Избирателната активност е слаба, но се надявам да се увеличи", каза и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков след като упражни своето право на вот тази сутрин.


МВР получило 83% повече сигнали за нарушения спрямо предходните избори


От началото на предизборната кампания до 15 часа днес в МВР са получени общо 982 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Спрямо данните към същия час на предходните парламентарни избори на 4 април 2021 г. се отчита увеличение от 83% на регистрираните сигнали. Съставени са 9936 предупредителни протокола, съобщават от пресцентъра на МВР като увеличението е от 539% на идентично съставените протоколи спрямо данните към 4 април.


За периода от 6 юли до 14.00 ч. днес включително в Дирекция "Български документи за самоличност" и в звената им в СДВР и ОДМВР са издадени общо 1137 удостоверения. Само днес до момента са издадени общо 180 удостоверения.


В 56 секции ще гласуват само с хартия към 14:00 ч.


Сутринта изборният ден започна с проблем с машинното гласуване в пет секции - по една в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково, за кото ЦИК е решила да се премине към хартиен вот заради проблемите с машините, ясни още от вчера (10 юли). Около 13:30 ч. те вече са общо 56 (четете подробности за населените места по-долу).


"Има традиционни проблеми със съставите на секционните комисии. Някъде някои не се явяват, другаде, в последният момент се налага да се включат резерви. Като цяло не бих казал, че броят на тези случаи е по-висок, отколкото на предишни избори", коментира Томов.


Прокуратурата образувала 167 нови преписки за последните 24 часа


От началото на предизборната кампания до 10:00 ч. в деня на вота прокуратурата е образувала общо 779 преписки за нарушения на политическите права на гражданите. Започнати са 76 досъдебни производства. Само за последните 24 часа са образувани 167 нови преписки и 7 нови досъдебни производства. Работата по тях е започнала след постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР, съобщават от прокуратурата.


"За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки", съобщиха от държавното обвинение.


Технически проблеми в цялата страна


Технически проблеми са установени в 26 избирателен район - София област, съобщи за БНР председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров.


"Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякъде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдигне телефона, обаче сега го вдигат". обясни Димитров


С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват, съобщава още националното радио.


Над 20 са сигналите за проблеми с машините в секциите в Стара Загора в началото на изборния ден. В три секции на територията на Варна се преминава на гласуване с хартиени бюлетини, защото машините не са проработили, съобщиха от Районната избирателна комисия. В още три секции е имало проблеми с картите за гласуване, както и с отпечатване на бележките от вота, но повредите са отстранени.


С проблем започна и машинното гласуване в Област Велико Търново. Машината в секция № 2 в Полски Тръмбеш е доставена с инсталиран софтуер, който не е за региона. Избирателите в проблемната секция гласуват с хартиени бюлетини.


Проблем с машина в смядовското село Янково наложи изборите там да започнат с подаване на хартиени бюлетини. В две секции в Червен бряг пък е установено, че часовниците на машината са настроени с един час разлика от реалното време. Ако се наложи, там гласуването ще бъде удължено с час, уточниха от Районната избирателна комисия.


В Сливен за кратко е било спряно гласуването, заради несъответствие между името на кандидат в машината и листа с преференции пред вратите. От РИК съобщиха, че проблемът не е в машините и листите пред вратите ще бъдат сменени. Изборният ден в Сливен продължава нормално, обобщава още БНР.


За проблеми с машинното гласуване в разградските села Раковски и Тодорово информират от РИК Разград. Там разписката, отпечатвана при вота, е с различна дата, уточни говорителят на РИК Юмгюл Ахмедова. Уведомена е ЦИК и се очаква решение. Сутринта е имало и закъснения на някои от членовете на СИК. Тези, които не са се явили са сменени от политическите партии.


Проблем с машините е имало и в Русе - някои от устройствата не са били включени навреме, съобщава Нова телевизия. Оказа се, че към 7:15 ч. общо 1/4 от 337-те секционни избирателни комисии в града не бяха се обадили, за да потвърдят старта на изборния ден. На местата, където са подавани сигнали, че машините не могат да стартират, технически екип се е отзовал в рамките на 20 минути и машините вече работят.


Проблеми с машините са забавили началото на изборния ден в три от секциите в Пловдив, съобщи председателят на 16 РИК Спас Шуманов, цитиран от агенция "Фокус". Проблемът е софтуерен. Има техническо лице от Сиела, което опитва да реши проблема. В случай, че това не стане ще бъде съставен констативен протокол. Машините ще се върнат и хората ще гласуват с бюлетини.


ГЕРБ внесе жалба: Баща на кандидат е член на секционна комисия в Кресна


Бащата на кандидата за народен представител от "Има такъв народ" Янко Кирилов Богоев - Кирил, е назначен за член на Секционна избирателна комисия в Кресна, сигнализират в жалба до Районна избирателна комисия-Благоевград от ГЕРБ-Кресна.


"В избирателна секция №012800004, намираща се в сградата на СУ "Св. Паисий Хилендарски, на ул. "Цар Борис III" №12, като член от квотата на ПП "Има такъв народ" участва Кирил Богоев, който е баща на Янко
Кирилов Богоев - кандидат за народен представител от листата на ИТН за МИР 1 Благоевград", се казва жалбата на партията.


Според сигнала до Районна избирателна комисия в Благоевград има наличие на несъвместимост, което е в разрез с чл. 96 от Изборния кодекс.


МВР проверява сигнали за гласуване с чужди лични карти


МВР проверява получени сигнали за опити за гласуване с чужди лични карти. Към момента става дума за изолирани случаи в няколко секции в два града, съобщава БНР. От полицията призовават членовете на избирателните комисии да засилят контрола на личните документи при гласуване.


Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха сутринта от МВР и припомниха, че в изборните помещения не се допускат въоръжени и хора с предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.


Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.


"Ти броиш": Партийци придружават мобилните урни в Разградско и Кърджалийско


Инициативата "Ти броиш" е получила сигнали за наличието на голям брой мобилни секции в районите Разград и Кърджали. В тези случаи е докладвано и присъствието на представители на конкретна политическа партия заедно с мобилните урни, информира организацията, чиито над 12 000 доброволци са се включили във второто издание на инициативата за опазване на вота.


Близо 50 са получените до 9:30 ч. сигнали.Те може да се подават към доброволците чрез мобилното приложение "Ти броиш", след което екип от юристи ги обработва и подава официално пред съответните избирателни комисии.


След последните промени в Изборния кодекс, пазителите на вота ще могат да осъществяват и видеозаснемане на броенето.


Съмнения за контролиран вот в Кърджали


"Дневник" получи информация във връзка с постъпили сигнали за нарушаване на тайната на вота в обл. Кърджали. Сигналите са постъпили в областната структура на "Има такъв народ" заедно с две видеа от с. Опълченско и с. Ястеб.Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия в МВР - 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]


Правилата за гласуване и какво предстои - четете тук
Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1120 Гневно

  А мисирката в студиото на бтв-то, с червената рокля- Женито, в 9.35 ОБОБЩИ - "Токът спря и ЛИШИ хората от възможността да гласуват". А малко преди това репортерката и каза - "Тока спира 2 пъти, но машините имат резервно захранване и гласуването не спря!"

 2. 2 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Най накрая Дневник се престраши да пише за проблемите.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  "Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ЦЕНОВА разписка" колко струва да клъвне една мисирка:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  Адептите на машинното гласуване имат много поздрави от деветдневния Конвент!
  А изборният ден едва е започнал... техническите "веселби" и технологичните "салати" тепърва предстоят...

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Тотално преминаване на хартия.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 511 Неутрално
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  "Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ЦЕНОВА разписка" колко струва да клъвне една мисирка:)
  —цитат от коментар 4 на petrow1973


  Има и една машина дето ги бълва разписките на половин цена.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  Гаф след гаф.

  В 10 секции машините спряха. Засега.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 12. 12 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#10] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":

  Много сладка победа се очертава, с малко но завинаги.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#10] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":

  Високият тон и ниският стил са сигурен признак, че нещо с високинтелигентната Ви, философско - екзистенциална "теза" не е наред...
  Хубав ден Ви желая!!!

 15. 15 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 197 Неутрално

  23-ти номер щели да приемат подкрепа от БСП и ДПС... повръщам!

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Както се очакваше проблемите с машините започнаха. Шоуто върви с пълна пара. Лично мен ме кефи станалото в Англия с проблемите за захранването. Знаете ли защо?
  Ами видя се че новитеКАЛИНКИ И КАЛИНЧОВЦИ по нищо не се различават от старите. Не са съобразили нещо елементарно. За съжеления веднага започна да севижда , че новите ПРОМЕНЯЧИ са копие на старите.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Бързата кучка слепи ги ражда.

  Вината за проблемите не на ЦИК, а на депутатите които гласуваха закона. Трябваше да обмислят добре всичко, а за това е нужно време.
  Време трябваше и за ЦИК да подготвят всичко добре, два месеца не са достатъчни.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#15] от "1908":

  А вие бъркате далаверките заедно с ГЕРБ!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, проблемите се задълбочават. Липса на хартия за принтерите пречи на гласуващите да упражнят правото си на вот.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  ГЕРБ внесе жалба: Баща на кандидат е член на секционна комисия в Кресна
  Чл. 96. За членовете на секционната избирателна комисия се прилагат ограниченията по чл. 66.
  Чл. 66 - ЧЛЕНОВЕТЕ на районната избирателна комисия не може да бъдат ... роднини по права линия..."
  Баща му как е в нарушение, като синът НЕ е член на СИК-а?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 23. 23 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#10] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":Високият тон и ниският стил са сигурен признак, че нещо с високинтелигентната Ви, философско - екзистенциална "теза" не е наред...Хубав ден Ви желая!!!
  —цитат от коментар 14 на selqnin


  Недей да си напъваш интелекта, да не излезе кафявото.

 24. 24 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 983 Весело

  Машинка, машинка, кажи ми коя ПС е най-красива?

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  "Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час."!?  Тез пък какво правят в полунощ в изборното помещение?! Последният инструктаж на членове и председатели приключи в 21:00...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  "4 секции с над 300 избиратели в Благоевградско нямат машини, а само бюлетини, алармират от ГЕРБ

  Председателят на СИК с. Горно Краище, община Белица, Анифе Коренарска от квотата на ГЕРБ подаде оставка след като в секцията не бе осигурена машина за гласуване. В жалба до ЦИК и до РИК - Благоевград Анифе Коренарска сигнализира, че по списък избирателите са над 300 и следва да бъде осигурено машинно устройство за гласуване.

  "Липсата на машина за гласуване представлява грубо нарушение на изборните правила, съгласно Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са осигурени по две устройства за гласуване", се казва в сигнала."

  https://www.24chasa.bg/region/article/9975686

  Рашков, къде са машините?

 27. 27 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Дори индианците от джунглите на Амазонка, незнаещи да четат и пишат, успяват да гласуват само с машини. Само за нашите питекантропи машината е нещо като продукт на извънземен разум. Сутринта имаше един от Бурса или от Истанбул , който гласувал първи и при втория вече машината била повредена. Това си е направо за рекорд на Гинес.

 28. 28 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  В Добрич една машина зацикли и не могат да я оправят вече 2 часа. Хората са бесни и се разотиват.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Весело

  Може ли без Костинброд!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 32 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  И какво толкова - законът е предвидил че ако стане проблем с машина се продължава на хартия - ясно, точно - няма никакъв проблем.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 33. 33 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Полски Тръмбеш на хартия!

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 34. 34 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#11] от "Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария":

  Колко са всички секции?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 35. 35 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#16] от "kvasimodo":

  Проблемът решен ли е?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 36. 36 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#10] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":Много сладка победа се очертава, с малко но завинаги.
  —цитат от коментар 12 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Престани с тая тъпа фраза - с малко, но завинаги.
  Станишев я измисли 2013г и .... помним....

 37. 37 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Аз гласувах , машинно !
  Винаги гласувам рано , за да не се бутам в навалицата .....

 38. 38 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#30] от "Бубенце":

  Някой си е вкарал дебитната карта в слота на машината и съответно е получил касов бон.

 39. 39 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Най накрая Дневник се престраши да пише за проблемите.
  —цитат от коментар 2 на AModoMio


  5 от над 10000 секции или машини - без значение!

  Та нова е 0.05% - Разбирате ли от проценти или е Важно да говорим като БТВ-то - всеко вкулючване почва с ПРОБЛЕМИ С МАШИНИТЕ!

 40. 40 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#5] от "selqnin":И какво толкова - законът е предвидил че ако стане проблем с машина се продължава на хартия - ясно, точно - няма никакъв проблем.
  —цитат от коментар 32 на bludniq_sin


  Иди го кажи това на ония от Добрич къде висят от сутринта като паяци, а изборният ден още не е започнал.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 41. 41 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Проблеми... Колко да са проблеми! Най-вероятно техникът и членовете на секционната секция не са направили нещо както трябва.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#34] от "bludniq_sin":

  Какво значение има? Тепърва ще се правят анализи за всички провали и скандали.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 44. 44 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  "4 секции с над 300 избиратели в Благоевградско нямат машини, а само бюлетини, алармират от ГЕРБ Председателят на СИК с. Горно Краище, община Белица, Анифе Коренарска от квотата на ГЕРБ подаде оставка след като в секцията не бе осигурена машина за гласуване. В жалба до ЦИК и до РИК - Благоевград Анифе Коренарска сигнализира, че по списък избирателите са над 300 и следва да бъде осигурено машинно устройство за гласуване."Липсата на машина за гласуване представлява грубо нарушение на изборните правила, съгласно Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са осигурени по две устройства за гласуване", се казва в сигнала."https://www.24chasa.bg/region/article/9975686 Рашков, къде са машините?
  —цитат от коментар 26 на Галя Станчева  Рашков ще пита Чашков и ще ти се отговори в едноседмичен срок.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 45. 45 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#39] от "Peacock":
  5 бяха сутринта. Сега вече и ЦИК не знае къде работят и къде не. До довечера ще има стотици саботажи.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 46. 46 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  В законе не пише процент в който може, недраги ми.
  0.1% е същото като 99.9%

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 47. 47 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  ГЕРБ внесе жалба: Баща на кандидат е член на секционна комисия в КреснаЧл. 96. За членовете на секционната избирателна комисия се прилагат ограниченията по чл. 66.Чл. 66 - ЧЛЕНОВЕТЕ на районната избирателна комисия не може да бъдат ... роднини по права линия..."Баща му как е в нарушение, като синът НЕ е член на СИК-а?
  —цитат от коментар 22 на petrow1973


  А какъв му е?

  Забрави да напишеш, че акушерките едвам са измъкнали главуняка, а майка му починала на минутата, като че ли родила теле.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#39] от "Peacock":5 бяха сутринта. Сега вече и ЦИК не знае къде работят и къде не. До довечера ще има стотици саботажи.
  —цитат от коментар 45 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Не е важно дали ЦИК знае, важно е, че ти знаеш.

  И се вслушай в съвета ми - съхрани силите си. Ако пърхаш като колибри при пет мигрирали към хартията секции, как би се справил със стотиците в края на деня, както вещае прокобата ти?

 49. 49 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1580 Неутрално


  До коментар [#36] от "честита НОВА промяна":

  "Станишев я измисли 2013г и .... помним...." .

  Да ама не помниш. Измисли я доста по-рано ( 1991 г.)едно дебело ччовече което сега е депутат в европарламента от ГЕРБ/СДС.
  А заслугата на Станишев е фразата от стълбите на Министерския съвет - Циркаджии. И после думите му излязоха верни.

 50. 50 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Весело

  Много са ви малки камъчетата няма да преобърнат Каруцата.
  Гласувах в 23 МИР имаше бая хора необичайно за този час.
  Около Училището се въртеше един Собуто Мангалези и говореше по Телефон изглеждаше притеснен.
  Това да се вижда и чува както казва Хавая.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 51. 51 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  До коментар [#15] от "1908":

  Напълно очаквано и много нечистоплътно!!!

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#23] от "tbe461062459":

  "Загрижеността" Ви зае моят "напън" е трогателна, но надавам се става съвсем очевидно кой се напъва ...

 54. 54 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#50] от "dedoliben":

  Във Враца от комисията гледат директно да машините кой за кого гласува.

  Теб шлекаха ли те на монитора какво натискаш?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#32] от "bludniq_sin":

  Не е лошо да се опитате да кажете на хората, които чакат с часове пред секциите с повредените машини и си отиват преди да са гласували , че "Няма никакъв проблем"...

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Адептите на машинното гласуване имат много поздрави от деветдневния Конвент!А изборният ден едва е започнал... техническите "веселби" и технологичните "салати" тепърва предстоят...
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Вече гласувах.
  Нямате на идея колко по-лесно е!
  Тези закани и молебени за..."лошо време" изобщо не вървят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#48] от "До руските мекерета":

  12 секции спряха и минаха на хартия. Засега. Подадени са още 10-ки сигнали и чакат ЦИК да ги преустанови. За мен не се грижи. Гледам довечера финала и после продължавам да бича коментарчета.

  Пусни си БНР, само за това говорят.

  Даже докато пиша станаха 14 секции.

  Жалка история

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Любопитно

  Полски Тръмбеш на хартия!
  —цитат от коментар 33 на diq55699032


  На 04.04 Полски Тръмбеш на какво беше?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  23-ти номер щели да приемат подкрепа от БСП и ДПС... повръщам!
  —цитат от коментар 15 на 1908


  Защото си ял от герберските кебапчета!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#57] от "Храбър":

  Що? Преди трудно ли ти беше?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 63. 63 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  Гербиджа заквича ли или да чета коментарите по-късно?
  —цитат от коментар 42 на Ганьо фурийката с фунийката


  Да! Квиченето започна още на 04.04 вечерта! И ще продължи и днес! Кеф! :-)

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария":

  "До довечера ще има стотици саботажи."

  Знаеше се, че такива са инструкциите от Банкя! Да се саботират изборите! Но пак няма да ви се получи!

 65. 65 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#59] от "vassilun":

  Поредната блокирала машина е там във Полски Тръмбеш.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  До коментар [#57] от "Храбър":Що? Преди трудно ли ти беше?
  —цитат от коментар 62 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Всеки случай няма нищо общо със зулумите за които лъжете на поразия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#48] от "До руските мекерета":12 секции спряха и минаха на хартия. Засега. Подадени са още 10-ки сигнали и чакат ЦИК да ги преустанови. За мен не се грижи. Гледам довечера финала и после продължавам да бича коментарчета.Пусни си БНР, само за това говорят.Даже докато пиша станаха 14 секции.Жалка история
  —цитат от коментар 58 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Кошмар.

  Използвай БНР и му кажи да не си къса менискуса. Не си струва.

 69. 69 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Престани с тая тъпа фраза - с малко, но завинаги.
  Станишев я измисли 2013г и .... помним....
  —цитат от коментар 36 на честита НОВА промяна


  Помниш - грънци! През '92-ра СДС спечели изборите "с малко, но завинаги"...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#63] от "vassilun":

  Давай газ. Бойко Борисов ще се върне скоро на власт с бял пегаз.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  До коментар [#52] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":

  Кой сме "ние" и кои сте "вие"???
  Омразата, злобата и ненавистта никога не са довели до нищо добро - ще го наумите по трудния начин, но сметката ще я платим всички!

 74. 74 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Разстроено

  До коментар [#63] от "vassilun":Давай газ. Бойко Борисов ще се върне скоро на власт с бял пегаз.
  —цитат от коментар 71 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Виждаш ли какво стана?

  Превъзбуди се и тръгнаха халюцинациите.

 75. 75 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#15] от "1908":

  Къде го четеш това? От БСП със сигурност, но за ДПС поне няма да е официално. ДПС им помогна за падането на ограничението за секции извън ЕС.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  До коментар [#73] от "selqnin":

  Всъщност "омраза, злоба и ненавист" има от ваша страна, защото вие освен това друго нямате с какво да се противите.
  Ние имаме факти и данни, които сочат пълното безхаберие, алчност и некадърност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  44 секции аут.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 79. 79 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  44 секции аут.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#78] от "Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария":

  Що да са аут, като има хартиени бюлетини? В разпоредбите на ЦИК изрично пише, че при проблем с машината, изчаква се 30 минути, и ако проблемът не е отстранен се преминава към хартиени. А на някои места и това не спазват, чакат по 2 и нагоре часа.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  До коментар [#77] от "Храбър":

  И Вас да Ви попитам много смирено :"Кои сте "Вие" и кои сме "ние"???
  Иначе не знам защо точно си мислите, че притежавате изключителните права да бъдете категоричният императив и да говорите" от името на Абсолютната истина...?!

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  "Това не е просто липса на контрол. Това е престъпление." Как държавата е харчила парите ни
  Министър Асен Василев представи първата обобщена информация за държавните разходи - в числа, фирми, графики с кюлчета

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  До коментар [#77] от "Храбър":И Вас да Ви попитам много смирено :"Кои сте "Вие" и кои сме "ние"???Иначе не знам защо точно си мислите, че притежавате изключителните права да бъдете категоричният императив и да говорите" от името на Абсолютната истина...?!
  —цитат от коментар 83 на selqnin


  Защото за разлика от вас, никога не съм лъгал.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#82] от "hamiltonf":

  До довечера ще бъдат стотици.

  В същото време Шашков, министър председателя и Президента се надпреварват да казват, че няма проблеми с машините.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Какви 5 секции,в цялата държава има проблеми!!!!! На много места изборният ден е запипнал с няколко часа по - късно!!! Има места в които едвам сега,на обяд се подписва протокол за започване на хартиено гласуване,и досега не е гласувал нито един човек там!!!!!?????? Хората няма да могат да се върнат да гласуват, защото са на работа.Така е,на морето в момента е разгара на сезона и хората работят.
  Ехоооо,къде е правото на глас за всички??????
  По - голям провал досега никога не е имало!!!!

 90. 90 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#23] от "tbe461062459":"Загрижеността" Ви зае моят "напън" е трогателна, но надавам се става съвсем очевидно кой се напъва ...
  —цитат от коментар 53 на selqnin


  Очевидно е, още малко ще стане доловимо и за обонянието.

 91. 91 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 907 Весело

  Братя Аргирови не могат да гласуват горките. Всички телевизии държат да ги интервюират. Все си седят последни на опашката у гръцко.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 92. 92 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#36] от "честита НОВА промяна":

  Не беше Станишев, а Филип Димитров, 1993, ако не бъркам.

 93. 93 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Както би написал Кмета "Гарантирано от протестуиращите". Смених думата ГЕРБ.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  "Когато машините не работят, се преминава към хартиено гласуване" трябва да е изключение, а не половин България днес да гласува с хартиени бюлетини.

  На това му се казва провал и всякакви напъни да се омаловажи са смешни, но комунистите рашковорадеви не могат да спрат с напъните да казват на черното бяло.

 96. 96 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#86] от "Храбър":

  Обявявам Ви за съвършен и падам по очи...!!!
  "Чувам" как целокупният форум пада на колене пред Единствения, Несътворен, Съвършен, Изящен човек, който никога не е лъгал!
  Поклон!!!

 97. 97 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#90] от "tbe461062459":

  Очевидно дигиталното Ви "обоняние" е страничен ефект от неща, което изобщо не е трябвало да ядете, пиете или пушите!!!
  моля ви, внимавайте с тези субстанции...

 98. 98 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  До коментар [#82] от "hamiltonf":До довечера ще бъдат стотици.В същото време Шашков, министър председателя и Президента се надпреварват да казват, че няма проблеми с машините.Жалка история.
  —цитат от коментар 87 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Колко стотици, оракуле? Волгин какво казва?

 99. 99 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Ами в други сайтове чета, че вече са 20.

 100. 100 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  "Това е в рамките на очакваното, защото и при предишни машинни гласувания между половин и един процент от устройствата са създавали някакъв технически проблем", обясни пред БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов"

  Ами то затова, г-н Цветозар Томов, нормалните хора имат резерва от "между половин и един процент от устройствата"!

  Но че цялата държавна администрация сте за уволнение, не е някаква новина, знаем го!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK