Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народЛидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов съобщи в понеделник сутрин (12 юли), че партията му ще поеме самостоятелна отговорност, и представи проектосъстав на правителство. За премиер е предложен представител на известните някога като "царски юпита" Николай Василев, който заемаше министерски постове в правителството на НДСВ и на тройната коалиция. Името му беше често споменавано в последните дни в разговори в политическите и бизнес средите.


Изявлението на Трифонов беше очаквано с голям интерес, защото трябваше да покаже накъде ще се развие политическата ситуация през следващите седмици - към дълги преговори за някакъв коалиционен формат или към опит за правителство на малцинството. "Има такъв народ" заложи на втория сценарий в опит отново да демонстрира, че не иска да се обвързва официално с други политически сили и че няма да влиза в преговори. За прозрачни разговори настоя в изборната нощ лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.


От думите на Трифонов не се разбра дали все пак ще се водят някакви разговори откъде ще дойдат необходимите около 60 гласа, за да бъде гласувано правителството в парламента.


Предварително готов кабинет
Явно след коментарите, че след миналите избори "Има такъв народ" нямат потенциал да излъчат правителство, сега Трифонов демонстрира обратното - за първи път политическа сила, която все още няма финално потвърден резултат, че ще получи първа мандата - представя състав на цял кабинет часове след края на изборния ден.


Правителството е подготвено предварително. По информация на "Дневник" Василев е водил преговори с министри и през уикенда.


В проектокабинета липсва екоминистър и не бе обявено дали този ресор ще премине към друго министерство.


Трифонов обяви, че е предложил на трима министри от служебното правителство да влязат в кабинета - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали.


За приоритетите на "Има такъв народ" от детските градини до НАСА четете тук
За амбициите на партията на Слави Трифонов в парламента четете тук


Жени и бизнес опит


Бърз поглед на състава показва липсата на министър на околната среда и водите, както и че няма някой, който ще отговаря за еврофондовете. В предложение кабинет влизат много жени, представители на бизнес средите и хора, които имат експертен опит или образование и кариера извън България, но нямат управленски такъв. С някои изключения.


Ето как Трифонов представи проектокабинета, както и допълнителни факти от биографиите на кандидатите:


Николай Василев - министър-председател. "На 51 г., говори седем езика. Икономист и финансист. Учил е в четири университета на три континента. Има бакалавърска степен по икономика и мениджмънт о т университета по икономически науки в Будапеща, както и бакалавърска степен по бизнес администрация, финанси и икономика от Нюйоркския държавен университет. Завършил е и магистратура по "Международна икономика и финанси" в университета "Брендайс". Участва в обменна магистърска програма по данъчна политика, японска икономика и мениджмънт в университета Кейо в Токио. Сертифициран финансов аналитик и член на Управителния съвет на българската CFA организация. Животът и кариерата му са преминали през шест държави, като е живял, учил и работил в Русия, Унгария, САЩ, Япония и Великобритания. Бил е данъчен консултант в Coopers & Lybrand в Унгария. Работил е за швейцарската банка UBS, като асоцииран директор, анализатор в офисите на банката в Ню Йорк, Токио и Лондон. Бил е старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets в Лондон. Участвал е в управлението на България в две правителства като вицепремиер и министър на икономиката от 2001 до 2003 г. , вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията от 2003 до 2005 г. и като министър на държавната администрация и административната реформа от 2005 до 2009 г."


Трифонов пропусна да каже, че Василев е вицепремиер в правителството на НДСВ, ДПС и "Новото време", а министър на държавната администрация и административната реформа е в правителството на БСП, ДПС и НДСВ.


В представянето той избра да наблегне на това, че говори седем езика, учил е в четири университета на три континента, като и кариерата му в чужби банки и компании преди завръщането в България, а не на министерската му кариера. В последните години Василев се занимава с "Експат капитал", представян във визитката си като "най-голямата независима компания за управление на активи в България". Той е управляващ партньор в "Експат капитал" и изпълнителен директор на "Експат асет мениджмънт"


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Николай Радулов - вицепремиер и министър на вътрешните работи. "На 65 години, говори четири езика. Представен като експерт по сигурността, завършил Академията на МВР и Военна академия "Г.С. Раковски". Придобил е допълнителна квалификация в САЩ и Великобритания. Доктор по философия и национална сигурност. С над 33 години опит в сектора на сигурността. Преподавател по национална и международна сигурност. Автор на множество публикации по темата."


Николай Радулов преподава в Нов български университет, където се развива неговата преподавателска и научна дейност, професор е от 2014 г. Автор е на пет книги и стотици статии на тема сигурност. Силно критичен е към управлението на националната сигурност от правителството на Бойко Борисов. Още при учредяването на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов го представи като експерт. Той бе избран за депутат в 45-ия парламент, но се отказа


Членувал е в експертната група на Министерски съвет за изготвяне на стратегия за национална сигурност 2007-2008.


Влиза в системата на вътрешното министерство през 1981 г. Работил е в началото като разузнавач към Софийско управление на МВР, поради което името му излезе в информацията на Комисията по досиетата за принадлежност към бившите структури на разузнаването. Известност получава през 1997 г. по време на служебния кабинет на Стефан Софиянски, когато е назначен за главен секретар на МВР, но напуска през 1999 г. при правителството на Иван Костов. Но сега, по време на предизборната кампания, Иван Костов го посочи като способен да извърши необходимите радикални промени в службите за сигурност.


През 2013 г. Радулов направи опит да влезе в политиката - като кандидат на коалиция "Център - Свобода и достойнство" /с участие на НДСВ и "Лидер". На парламентарните избори през 2014 г. той беше кандидат за народен представител на колаицията, формирана около "България без цензура" на Николай Бареков.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Ради Найденов - вицепремиер и министър на външните работи. "На 58 г., говори четири езика. Министър на външните работи в първото служебно правителство на Румен Радев през 2017 г. Дипломат, дългогодишен посланик в Австрия и Германия. Извънреден и пълномощен посланик в Швейцария. Ръководител на посолството в Берн. Учил "Международни отношения" в УНСС, специализирал в Германия, Франция и САЩ."


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Мария Бойчинова - министър на финансите. "На 34 години. Говори три езика. Икономист и финансист, завършила колежа Vassar ("Васар") в Ню Йорк. Учила в Лондонското училище по икономика и политически науки. Притежава престижна професионална акредитация "сертифициран финансов аналитик". Започва кариерата си на Уолстрийт в компаниите "Мерил Линч" (Merrill Lynch) и "Джей Пи Морган" (J.P. Morgan)."


Мария Бойчинова е Завършила английската гимназия в Пловдив. Била е главен финансов анализатор и част от ръководството на управляваната от Николай Василев компания "Експат Асет Мениджмънт" - най-голямата независима компания за управление на активи в България. От март 2020 г. Бойчинова работи в "Комерцбанк" в Прага.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Любомир Дацов - министър на икономиката. "На 56 години, говори три езика. Бивш зам.-министър на финансите в два кабинета от 2003 г. до 2009 г., като е отговарял за изготвянето на държавния бюджет. Икономист и финансист. Магистър по "Планиране и прогнозиране на икономическите системи" от УНСС. Работил е в Министерството на финансите на позициите експерт, началник на отдел и съветник по фискалните въпроси на министъра. Преподавал е публични финанси в Софийския университет "Св. Климент Охридски"."


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Наталия Митева - министър на образованието. "На 39 години, говори четири езика. Представена като експерт по образованието. Завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина. Има магистратура по "Публични политики" от Университета в Мериленд, САЩ. Допълнителни квалификации от Колумбийския университет и бизнес департамента на Университета в Оксфорд, Англия. С близо десетгодишен опит в сферата на образованието, иновациите, в преподаването. Активно работи с Колумбийския университет в Ню Йорк за ефективните технологии за преподаване."


Наталия Митева работи дълги години във Фондация "Америка за България", където е програмен директор на "Добро образование и работни умения". През 2020 година се присъединява към компанията "Телелинк"/ Специализирала е "Оценка на въздействието" към отдела за оценка на Световната банка (International Program for Development Evaluation Training). Част е международната инвеститорска общност за социално въздействие към департамента по бизнес на Оксфордския университет (Oxford Impact Investing Programme). Пред "24 часа" казва: "Целта ни е образованието да стане достъпно и ефективно, за да може всяко дете да постига образователни резултати и да има достоен живот".


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Красимир Ненов - министър на енергетиката. "На 52 години, говори четири езика. Икономист и финансист. Придобива бакалавърска степен по икономика в университета в Арканзас, САЩ. Има магистърска степен по "Стопанско управление" от университета "Корнел" (Cornell), САЩ, както и магистърска степен по "Бизнес администрация" от Университета в Льовен, Белгия. Бил е търговски мениджър и директор в големи енергийни компании в България и Русия. В момента е изпълнителен директор на ТЕЦ "Контур Глобал Марица-изток 3"."


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Петър Илиев - министър на правосъдието. "На 43 г., говори четири езика. Юрист, завършил магистратура в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с пълно отличие. Специализирал е "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал е и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по "Конституционно право" в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат на отличието Адвокат на годината."


Илиев е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски". Преподавател е също по "Организация на правозащитните институции" и "Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища". Има и специализации по "Правораздаване", "Публична администрация" и "Международно право и международни отношения". Той е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и партньoри". Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Теодора Генчовска - министър на отбраната. "На 50 години, владее два чужди езика. Експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия. Тя е преминала през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ. Кариерата ѝ започва в генералния щаб на Българската армия. Преминава през всички нива и става началник на отдел "НАТО и ЕС" в министерството."


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Велислава Петрова - министър на здравеопазването. "На 31 години, говори три езика. Български учен, имунолог. Учила в Университета в Бристол и Университета в Кеймбридж. Получава докторска степен по "Биологични науки, вирусология и имунология". Старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и иунизации в Женева."


Велислава Петрова е консултант на ООН и Международния алианс за ваксини и имунизации (GAVI), преподавала е в Кингс Колидж (King's College). Живее и работи в Женева, Швейцария.


Номинацията на Петрова за министър на здравеопазването в предложеното от "Има такъв народ" правителство на пръв поглед е изненадваща не само заради впечатлението, че тя е добре реализирал се човек в чужбина, но най-вече заради отношението си към ключовата тема здравна тема през последната година и половина: COVID-19. Тя бе сред предпочитаните коментатори по медиите за епидемията.


Досега основна фигура на "Има такъв народ" за здравеопазването (и в частност за епидемията от COVID-19) изглеждаше да бъде имунологът от Българската академия на науките (БАН) проф. Андрей Чорбанов. Той е известен като COVID скептик заради изказванията си срещу необходимостта от ограничения, които да пречат на разпространението на коронавируса, както и заради отричането на необходимостта преболедувалите COVID-19 да бъдат ваксинирани.


В редица интервюта, които Велислава Петрова е имала през последната година и половина, е проличавало положителното ѝ отношение на Петрова към необходимостта от ограничения срещу разпространението на коронавируса, както и към ваксинирането, включително на преболедували.


Петрова не е била кандидат-депутат от "Има такъв народ" нито за изборите на 4 април, нито на предсрочните на 11 юли, нито е в списъка с експерти на партията на "Слави Трифонов" в сектор здравеопазване, изброени на сайта на формацията като "Хората зад Слави". Номинацията на на Велислава Петрова за министър на здравеопазването започва да изглежда последователна стъпка, когато се припомни участието ѝ през 2016 г. в учредяването на "Милениум клуб", обединяващ родените след 1 януари 1981 г. Домакин на учредяването бе Симеон Сакскобурготски в двореца Врана, а "Милениум клуб" подкрепи референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Още през 2016 г. учредителите на организацията са били питани за участие в политиката.


През 2016 г. в интервю за Би Ти Ви е цитирана да казва, че "завръщането в България е алтернатива, но не вижда как може да се случи на този етап".


Интервю на "Дневник" с Велислава Петрова от февруари тази година за ваксините срещу COVID-19 четете и гледайте тук.
Позицията на експерта за имунитета след преболедуване и след ваксиниране четете тук.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Ивайло Кожухаров - министър на туризма. "На 36 години, говори четири езика. Експерт по туризъм. Магистър по "Икономика" и "Маркетинг" с над 17 години професионален опит в сферата на туризма. Бил е генерален мениджър на хотелски комплекс в "Албена" АД. Изпълнителен директор на хотелска верига "Тракийски хотелиери". Генерален мениджър на четиризвезден хотел в София, част от международен бранд."


Кожухаров е от Варна, завършил е езикова гимназия с немски и английски език. Има бакалавърска и магистърска степен по "Икономика и организация на туризма" от Икономическия университет във Варна и магистратура по "Маркетинг" в УНСС, гр. София. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел и по-късно става. Основател е на консултантската компания Hotel Experts BG. Член е и на управителния съвет и съучредител на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и член на контролния съвет към Националния борд по туризъм.


Дружеството "Тракийски хотелиери", на което Кожухаров е бил управител, е дъщерно дружество на най-голямата медодобивна фирма "Асарел-Медет" АД. През 2014 г. "Асарел Медет" е заподозряна за замърсяването на река Луда Яна в участъка на пазарджишките села Бъта и Баня. На 22 февруари 2016 панагюрският районен съд признава Борислав Сандов за виновен по обвинение за обида на председателя на надзорния съвет на Асарел-Медет Лъчезар Цоцорков, когото нарекъл "олигарх-отровител" в статус във Фейсбук. В същото решение съдът признава, че Сандов не излъгал за това, че мината два пъти е отровила река Луда Яна и че адвокатите на Цоцорков са използвали "процедурни хватки".


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Пламен Абровски - министър на земеделието, храните и горите. "На 41 г., говори три езика. Юрист, магистър по "Право" с над 17 години юридически опит, с експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики. Дългосрочно командирован от Министерството на земеделието и храните като втори секретар в постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел. Говори три езика."


България има нужда от съвсем нов тип земеделие - в това вярва Пламен Абровски. Той е юрист по образование, но преди да се отдаде на адвокатството преди три години има сериозен опит в международни институции в сектора.


Работил е пет години в постоянното представителство на България в Брюксел с ресори директни плащания, в Програма за развитие на селските райони, държавни помощи и горски сектор. Бил е също експерт в Института по агростратегии и иновации и юрисконсулт в Българската агенция по безопасност на храните. Работил е още като главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда". 41-годишният Абровски вярва, че модерното земеделие е индустрия, която не се различава по нищо от всички останали индустрии.


Приоритетите, които би имал като министър, са създаване на условия за запазване и развитие на средна класа земеделски производители и забавяне на процеса по концентрация на производствен ресурс. Абровски е недоволен и от начина, по който е структуриран приемът на документите за получаване на земеделски субсидии от Европа. "Той е изключително дискриминационен, вторият проблем е, че с този ресурс до голяма степен се лишава бъдещото управление на прави политика", казва номинираният за министър в интервю за БНР. Привърженик е на идеята, че реформите в сектора започват със смяната на шефове на ключови структури като Българската агенция за безопасност на храните и Държавен фонд "Земеделие".


За него най-голямата криза в земеделието е липсата на идеи. Според Абровски, за да бъде успешен един производител, той трябва да произвежда евтино достатъчно големи количества безопасна продукция. Недоволен е, че през последните 20 години селското стопанство става изключително зависимо от химическата индустрия, но не скрива, че няма как ситуацията да се промени с европейски директиви, като тази за въвеждане на новите екосхеми от 2023 година.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/Има такъв народ


Михаела Лашова - министър на регионалното развитие и благоустройството. "На 43 години, говори два езика. Финансист и мениджър. Притежава магистърска степен по "Финансов мениджмънт" от "Сити юнивърсити" (City University), Сиатъл, САЩ, и бакалавърска степен по "Финанси" от University of Illinois в Чикаго, САЩ. Заема ръководни позиции в престижни финансови компании. Посланик на кралската институция на оторизираните оценители за България, Македония и Сърбия."


Лашова е приела поканата, защото министерския пост бил предизвикателство, с което може да се справи, твърди в. "24 часа", позовавайки се на близки до Лашова. До този момент е изпълнителен директор на "Фортън АД" - консултантска компании в сферата на недвижимите имоти, а преди това е работила в Уникредит, където придобива опит като ръководител на отдела за големи корпоративни клиенти с дейности в недвижимите имоти, става известно от визитката на Лашова на сайта на "Фортън".


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Христо Алексиев - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. "На 39 години, говори два езика. Бивш министър на транспорта в служебното правителство на Румен Радев от 2017 г. Магистър по "Икономика", бакалавър по "Политология", притежава редица допълнителни квалификации от "Импириъл колидж" (Imperial College), Лондон, Оксфордски университет, APMG. Икономически експерт и консултант, ръководил е успешната реализация на едни от най-големите инфраструктурни проекти в транспортния сектор."


Номинираният за министър на транспорта Христо Алексиев гради кариера в железниците в последните 16 години. Като служебен министър в кабинета на Огнян Герджиков спира концесията на летище София с аргумента, че обявената по време на второто правителството на Бойко Борисов процедура не защитава държавния интерес, ще доведе до повишаване на летищните такси и до отлив на пътници и линии. Впоследствие третият кабинет Борисов завърши процедурата, въпреки че всички кандидати, освен спечелилия, обжалваха избора на победителя.


Иначе кариерата на Христо Алексиев в железниците започва при транспортния министър Петър Мутафчиев (БСП) в периода август 2005 - юли 2009, към кабинета на когото е експерт в продължение на две години.


От 2007 до 2010 г. е последователно заместник-генерален директор и съветник на Управителния съвет на Държавно предприятие "Национална Компания Железопътна инфраструктура". Покрай модернизацията на железопътните трасета постоянно има скандали, свързани с избора на изпълнители, но ангажиментът на Алексиев приключва с осигуряването на парите и те не го засягат.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Станислава Армутлиева - министър на културата. "На 50 г., говори три езика. Музикален продуцент. Завършила е НАТФИЗ. Има 30-годишен опит в мениджърстването на творчески продукти, авторски и сродни права. Председател на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, както и на ПРОФОН. Член на УС на "Мюзикаутор" - организацията за управление на правата на автори и издатели в областта на музиката."


Армутлиева е управител на музикалната компания "Вирджиния рекърдс" от 1991 г. Била е член на жури в музикалния риалити формат "X-Factor", България. През 2015 г. след фалита на Корпоративна търговска банка става известно, че управляваният от Армутлиева оператор на авторски права за музика ПРОФОН има депозит от 10 млн. лв. в банката. Според Армутлиева парите са от непотърсени от артисти отчисления за авторски права. Темата предизвиква скандал между нея и певицата Рут Колева, която твърдеше, че продуцентката ограбва парите на българските музиканти, и поиска оставката ѝ. Към днешна дата Армутлиева все още е в управителния съвет на дружеството. "Предложението дойде изненадващо за мен. Не мога да коментирам в конкретика. Надявам се в следващите дни да говорим повече", заяви Армутлиева след номинацията си пред "Нова телевизия".


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Радостин Василев - министър на младежта и спорта. "На 36 г., говори четири езика. Юрист, завършил е право в Софийския университет. Адвокат в Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта, на национално и международно ниво. Осъществява процесуално представителство пред международни юрисдикции като ФИФА и УЕФА при спорове и казуси във футбола, както и пред Международния спортен арбитражен съд в Лозана, Швейцария."


Василев е свързан професионално с елитния спорт в България от повече от десетилетие. Той беше част от юридическия екип в някои от най-тежките години на ЦСКА след 2008 г. при управлението на Александър Томов и "Титан", когато срещу клуба се водеха десетки дела от бивши футболисти и други клубове. По това време всеки сезон основната задача пред червените беше получаването на лиценз. По-късно Василев за кратко помагаше на ЦСКА и под ръководството на Гриша Ганчев, но се отдели. В последните години адвокатът насочи усилията си към дейността на своята кантора "Василев енд ко консултинг", като участва в защитата на Федерацията по вдигане на тежести след тежкия допинг скандал - дело, приключило с глоба от 250 хил. долара за България. Защитавал е футболисти като Кирил Десподов, Спас Делев и Иван Иванов, както и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви. През 2017 г. се включи дейно в работата около неуспешната кандидатура на Любослав Пенев за президент на БФС. Василев се присъедини към партията на Трифонов и беше водач на листата в Плевен. След изборите през април адвокатът оглави правната комисия и участва в създаването на новия Изборен кодекс.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Лилия Иванова - министър на труда, социалната и демографска политика. "На 52 години, говори четири езика. Юрист, завършила "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има много допълнителни квалификации в чужбина - по банково право в Линц, практика за адвокати в Бон, специализации в областта на административната реформа и устойчивото развитие в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона."


Трифонов пропусна да спомене, че Иванова е била началник на кабинета, а след това и заместник на икономическия министър Емил Караниколов в последното правителство на ГЕРБ. Борисов отстрани Караниколов заради подозрения за връзки с тогавашния депутат от ДПС Делян Пеевски (впоследствие попаднал под санкции от САЩ заради корупция). Заедно с Караниколов от министерството си тръгна и Иванова. В официалната й визитка, разпространена като зам.-министър, се изреждат следните стъпки в кариерата й: "от 1998 г. досега заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта".


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народ


Д-р Антония Валентинова - министър без портфейл по ромските въпроси. "На 27 години, говори 4 езика. Лекар-анестезиолог. Завършила Медицинския университет в София. Работи като лекар ординатор в Спешна помощ и като лекар-специализант по анестезиология и интензивно лечение. Трифонов наблегна и на факта, че Валентинова е от ромски произход."


Валентинова е била здравен медиатор, родителите й работят в чужбина. "Образованието е в дъното на интеграцията. Няма как ти да се интегрираш и да се приобщиш към останалата част от обществото, ако не си образован. Това би било основната промяна. Затова правят толкова много програми и по този начин се стремят да насърчават децата да останат в училище, което е добре не само за ромите, но и за цялото общество. Това би могло да намали нетърпимостта към етносите", казва Антония Валентинова пред в. "Новинар" през 2015 година, когато е представена като студент по медицина.


Тогава твърди, че иска да се занимава с наследствени болести, невромускулни дистрофии и неврогенетика. "Още докато се подготвях за кандидатстудентските изпити, ми беше много интересно да чета за генетиката", разказва Антония Валентинова.


Тя споделя, че докато е била малка ученичка, е била дискриминирана от своите съученици и дори бита. Била е в училище, където е нямало други ромски деца. Когато попада в университета, отношението към нея се променя. "Не срещам никаква дискриминация в техните очи. Не мога да кажа същото за непознати хора и за предубежденията, които имат към мен. Замисляла съм се много пъти, че никой не харесва нашия етнос, постоянно прочитам в интернет всякакви обидни думи. Затова смятам, че ако някой не ме познава, не знае нищо за мен, вероятно би се отнесъл към мен, както с всеки човек от общността", коментира още Антония Валентинова в репортажа.


Слави Трифонов предложи бившия министър Николай Василев за премиер и кабинет от експерти

© Фейсбук/ Има такъв народВсичко, което трябва да знаете за:
Коментари (766)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Разстроено

  Ад! Егати сбирщайна! И Малкият Мук, бивш лакей на крадлив дедо цар, министър-председател. Добре, че няма да мине.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 2. 2 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Коалиция било мръсна дума. Слави, изискват се големи т, за да направиш нещо, което хората мислят за мръсно, но по правилния начин и да им покажеш, че може и да не е. Жалко. Да се копира поведението на герп от последните избори спрямо мандата не е особено красиво. Защо МП не си представи правителството?

 3. 3 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално
 4. 4 Профил на aglar
  aglar
  Рейтинг: 407 Неутрално
 5. 5 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Честно казано очаквах повече от тях.

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1311 Разстроено

  Слабо. Много слабо.
  И това не е Спасителя. Очевидно.
  Да заповяда следващия кандидат.
  Тъжна история.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  А това с Никито 100 % е блъф, за да де хареса на публиката следващият предложен - или ?

 10. 10 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 388 Разстроено

  Не се сменят партиите статуквото, а статуквото си сменя партиите!

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 11. 11 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Значи нови избори, не можеш да диктуваш условия с 61 депутати. Огромен автогол с този сбирток.

 12. 12 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  това е доста покъртително

  не се прави така, ... чалгар

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Разстроено

  Никито Василев който бе министър на държавната администрация по времето на Тройната коалиция и не си мръдна пръст против започналото тогава масово навлизане на неграмотни ДПС - активисти в държавната администрация е явно кандидатура на ДПС заедно са министъра на вътрешните работи Радулов който нямаше нищо против назначението на Пеевски за шеф на ДАНС!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 681 Неутрално
 15. 15 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Тоа Николай Василев оня ли е, джуджето Хаяско, на царя т@ш@ка? Да ви имам промяната да ви имам, същото котило с Бойко, Пръмова и Кошлуков.
  П.С. за министър по циганските въпроси требеше Славчо да земе Софчето

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 629 Весело

  ХАХАХАХАХАХАХА

  Send In The Clowns

  https://www.youtube.com/watch?v=1UJtMG7Eexk

  Je suis дани кирилов
 18. 18 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 895 Неутрално

  майкоууу! Иде ми да хващам полета за Марс с международнтие космонавти от България и Северна македония! А тук да се оправя Министъра по ромските въпроси!

  Евроатлантида
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Аз не съм убеден, че нивото на неговите клиенти(дали гласа си за това нещо) имат капацитета да разберат какъв абсурд предлагат кукловодите му...

 21. 21 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1621 Разстроено

  Сега е ясно, защо не говореше преди изборите :-(

 22. 22 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 645 Неутрално

  И кво ся, шкартитира слежебното правителство на Радев!

 23. 23 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Айде честита Тройна Коалиция!Да почерпи Доган!Със Сладолед!

 24. 24 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Постоянно в шах. Браво!

 25. 25 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  На теория всичко звучи много добре, да видим как ще е на практика.

 26. 26 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 738 Весело

  Дългия май си направи автогол. Много си е повярвал.
  Изглежда не е гледал европейското, за да разбере, че с автогол може и да загуби мача.

 27. 27 Профил на longin
  longin
  Рейтинг: 462 Весело

  блъф ...
  като стигна до АМ Черно Море вече бях сигурен ...

  и тъкмо си мислех, че само Човек в космоса липсва - и тоя взе че го каза

 28. 28 Профил на yep365
  yep365
  Рейтинг: 130 Весело
 29. 29 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Айде честито НДСВ 2. Гласувайте още за човек, който не казва какво ще прави, но пее чалга песни. Някой чувал ли е хората в тоя кабинет? Освен Николай Василев от НДСВ ака мултигруп и Доган?

 30. 30 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1695 Неутрално
 31. 31 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Триумф на задкулисието, гласуваш за чалгар, получаваш крадлив дедо

 32. 32 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Триумф на задкулисието, гласуваш за чалгар, получаваш крадлив дедо

 33. 33 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Смело и нестандартно , но някак политически наивно .....

 34. 34 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Кабинета не е от лоши хора, но е посредствен, особено като се контрастира с настоящото служебно правителство и неговите постижения. А приоритетите са пълна дупка - космонавти, хеликоптери, приватизация на ББР на някакви съмнителни олигарски след като най-после Кирил Петков я изчисти.
  Това правителство може да получи подкрепа само от ГЕРБ или ДПС, няма от кой друг.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Имам резерви към проекто премиера.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на alex_yordanov
  alex_yordanov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Станислава Армутлиева - министър на културата" - Абе Слави, ти изтрещя бе баце.

 37. 37 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Значи нови избори, не можеш да диктуваш условия с 61 депутати. Огромен автогол с този сбирток.
  —цитат от коментар 11 на Doge


  вместо да покани другите партии на разговори с ясни цели и срокове и начин на постигане, той си предлага някъв сбирщок с 60 депутата, без една ясна приказка

  това е нищо повече от измиване на ръце за да продължи да не казва нищо контретно

  ние в това поредно задкулисие няма да участваме


  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 38. 38 Профил на Зоро
  Зоро
  Рейтинг: 30 Гневно

  Любка Качакова защо не участва, и да се закичат пак с тениските "Срам ни е от вас!". Потрес!

 39. 39 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Осем министърки, в това число за първи път жена министър на отбраната.

 40. 40 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 253 Разстроено

  Аз очаквах за премиер да жертва адвокат Хаджигенов, язък

 41. 41 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 330 Неутрално
 42. 42 Профил на senedra
  senedra
  Рейтинг: 224 Разстроено

  Малкият Мук?!? За министър-председател?!!
  Саня Армутлиева?!? За културата?!?
  Даже за тоя чалгар е прекалено!
  Настроение: Потрес!

 43. 43 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  това е БЯГАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 44. 44 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Буци ще е в неравен срив.
  Не вярвам това правителство да изкара пълнен мандат, но се надявам за година-две да свърши доста.
  Жалко, че тримата министри от служебния кабинет са отказвали, но ги разбирам. Никой не иска да се цапа с политика.

 45. 45 Профил на baba tsotsolana
  baba tsotsolana
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Този човек не знае какво е политика, как се прави. Това изисква усилия, компромиси, сътрудничество. Майкоо, какъв нов тулуп.

 46. 46 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Гешев, май, също е част от проектокабинета ...

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  Николай Василев - едно от юпитата на Царя ? Това трябва да е някакъв майтап или ....?

 48. 48 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Подмяна в стил 2001 точно 20 години по-късно :-(

 49. 49 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Не мога да спра да се смея🤣🤣🤣🤣 Никито министър председател. Славиту не обели нито една ДУМА за разкостване на ГешеФтурата. Спомена само мимоходом за специализираният съд - ТАШАК!Ще изпращаме хора в космоса. Да беше казал, че ще са LGTB та, че да бъде по модерно. 🤣🤣🤣🤣

 50. 50 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Закривай чалгата !!!
  Цирк

 51. 51 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Може да не съм прав, но предчувствам пак служебен кабинет. С изключение на някои единици, другите не ми вдъхват доверие. А мин. предс. е направо "върхът". Копие на Филип Димитров.

 52. 52 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Не разбирам коментарите досега - кабинетът изглежда приемлив на фона на всичкото ГЕРБ, което управлява досега.

  Супер нагло е, че не предлага коалиция на ДБ и ИТН, но в момента е в позицията да го прави, за съжаление и ще печели точки - добър урок по наглост и преговаряне, ДБ да си записваме и след 3 месеца ние да сме в позицията да задаваме тона.

  Приоритетите му, с изкл на мажоритарното гласуване, ми харесват.

 53. 53 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 814 Весело

  Ники Василев 😂👌 Що не предложи и Милен Велчев?

 54. 54 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 427 Неутрално

  И кво ся, шкартитира слежебното правителство на Радев!
  —цитат от коментар 22 на jmf29537805


  Цъ - министри от служебното працителстов шкартираха Славиту. Защо ли?!

 55. 55 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Добър избор. Млади, успели хора. За разлика от разни лузъри, които от сутрин до вечер пишат във форумите и нямат 5 лв. в джоба.

 56. 56 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 336 Весело

  Трифонов да не е получил 121 депутати, че така ни представи кабинет? Да не говорим по същество кои са тези фигуранти за министри. А съвсем да не говорим за начина по който го направи - от някаква дупка, записано видео, излъчено по партийната МУ телевизия ...

 57. 57 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Оф, хората за гласуваха за смяна на модела, а получиха НДСВ - Национално Движение Славчо Велики.

  Явно ще гледаме Борисов 4, Славчо излезе патерица на Бате. Има ли изненадани?

  preklara rara
 58. 58 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  Трифонов направо ги срази с този нетрадиционен дебют, всички са в потрес, особено коалиционните партнери, социолози сега дращят анализи, въобще много интересно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 59. 59 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 953 Весело

  Да ни е честито! Пожелавам успех на правителство на малцинството! Сигурно ще е за кратко!

 60. 60 Профил на Kalina Nikolova
  Kalina Nikolova
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Нито дума за Гешев и съдебна реформа. Министърът на енергетиката завършил в Москва (или работил там, не хванах достатъчно от изказването). Смешен министър председател. Отново еднолична власт. Преоблякал се Илия, погледнал се - пак в тия.

 61. 61 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Тоя верно е болен. На гласувалите за него - честито!

  CONTADOR GRATUITO!
 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2293 Весело

  Не е с 200! С 300 е, хахахахахах

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 63 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 660 Весело

  Не е глупав чичо ви Слави. Събираше точки с Андрей Чорбанов в предизборната кампания, а след това хоп за министър Велислава Петрова - привърженичка на по-строги Мерки и маски от по-висок клас.

 64. 64 Профил на chicho_granch
  chicho_granch
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Президентски и парламентарни избори наесен.

  ГЕРБ не са приключили, докато не бъдат изметени и от местната власт. Запомнете това.

 65. 65 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#30] от "Doge":

  А кое щеше да бъде гол според теб?

 66. 66 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Гласуваш за Слави Трифонов и получаваш Никито Василев.

 67. 67 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Радостин Василев-Руди министър на спорта?! Е това е върха на падението.

 68. 68 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  До коментар [#44] от "Х":

  Буци ще е супер доволен от предложението. Промяната се оказва подмяна. НДСВ 2

 69. 69 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Николай Василев премиер??? това е некво недоразумение, не може да е истина.
  80% са под 40 години жени...явно скрития приоритет е борбата с демографската криза, ако ме разбирате какво намеквам.

 70. 70 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 666 Неутрално
 71. 71 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3189 Неутрално

  До коментар [#10] от "Diego":

  МНОГО добре казано

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Весело

  "Теодора Генчовска - министър на отбраната"

  Супер и ние ще си имаме българска фон дер Ляен и Кронбауер! Направо ще станем прусаците на Балканите и ще имаме български Вермахт!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Царо ке участва ли? Като шеф на комисията по хазарта.

  Има 2-3 добри попадения , но като цяло греда.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 74. 74 Профил на boyan.sashev
  boyan.sashev
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Добре почнА Славчо, ама в момента, в който видях Саня Армутлиева леко ми се повдигна :)

 75. 75 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Ами това е... Гласуваш за един тъжен клоун и получаваш Царедворците, които влизат през задната врата с чалга-парад.

  Наесен ще има 2 в 1, но нищо няма да се промени. Славчо от село е решил да прави избори докато не събере 50%+, ама е много далече от целта. Най-много да реанимира ГЕРБ и БКП.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 76. 76 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1621 Разстроено

  А приоритетите са пълна дупка - космонавти, хеликоптери, приватизация на ББР на някакви съмнителни олигарски след като най-после Кирил Петков я изчисти.
  —цитат от коментар 34 на Skydiver


  Детските градини са първи приоритет! "Колкото трябва детски градини, толкова!"

 77. 77 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Много притеснителни са мераците на това НПО в образованието... Конспирации, конспирации... колко да са конспирации вече

  I shave with Occam's razor
 78. 78 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 330 Неутрално

  А тоя ръб Слави говореше все едно води шоу. Трифонов, това е държава все пак, не нещо сценаристите ти да режисират.

 79. 79 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Преди няколко месеца нарекох Слави Трифонов "малък цар”. Днес осъзнавам колко съм бил прав.
  20 години по-късно пак стигнахме до никому неизвестни “експерти”, учили в някой колидж и владеещи 5 езика. Това само по себе си не те прави добър министър и политик. Но явно горчивите истории отпреди години трябва да се напомнят през определено време на българския народ, който често “поглежда към звездите” и изпада в опияненото търсене на следващия спасител

 80. 80 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  До коментар [#65] от "Активист":

  Първо да направи програма с коалиционно споразумение. Ако мислиш , че ДБ и Маяма ще го пдодкрепят по дефолт си заблуден. Това е все дно да поставиш ултиматум. Само, че ДБ и Маяма не са длъжни да се съобразят.

 81. 81 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Гневно

  Потресаващо ... :((( Има една , дори две партии , които ще подкрепят това правителство , само и само да махнат този опасен за тях служебен кабинет ...ГЕРБ и ДПС ! Невероятното нещо правителство на ИТН ,ГЕРБ, ДПС е на път да се случи .. ГЕРБ няма да иска нищо , ще иска спокойствие и липса на ефективни действия срещу тях ...

 82. 82 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#9] от "Тони КОСТОВ":

  не, това е страшната действителност :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 83. 83 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Славчо май се е споразумял с герб и дпс. Приключихме с разчистването на герборляка

 84. 84 Профил на
  Рейтинг: 707 Неутрално

  От изявлението на Трифонов лъхаше на варосана гробница.
  Само на мен ли ми се стори, че новият политически лидер размаха среден пръст на суверена, докато го строяваше за сутрешна проверка?

 85. 85 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Куп кандидат-министри без един ден трудов стаж и Малкия Мук за министър-председател.
  Приоритет номер 1 - да строим детски градини.
  Конграчулейшънс, мистър Трифонов...

 86. 86 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2293 Весело

  Николай Василев премиер??? това е некво недоразумение, не може да е истина. 80% са под 40 години жени...явно скрития приоритет е борбата с демографската криза, ако ме разбирате какво намеквам.
  —цитат от коментар 69 на kya05558835


  Ти намекваш, той натъртва... Бой по трътката на Антиристю!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 87. 87 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Весело

  "Станислава Армутлиева - министър на културата"

  Музикалната ни индустрия ще цъфти и връзва!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 88. 88 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Или е завършен луд, или е нечия пионка. За този му кретенизъм друго обяснение не виждам.
  Ако някой има идеи, пък споделете.

 89. 89 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 191 Неутрално

  За това гласувах за ДБ. Нямаше какво да се очаква от партия без конкретна структура и платформа. Заменихме един популист с друг.

 90. 90 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1621 Разстроено

  А мин. предс. е направо "върхът". Копие на Филип Димитров.
  —цитат от коментар 51 на evtimvz


  Де да беше!

 91. 91 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 556 Неутрално

  ХАААААААХАХАХАХАХАХАХА

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 92. 92 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Слави ги разби всички.
  "Тишина, тишина, само тя ми остана след теб!"

 93. 93 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Слави ги разби всички.
  "Тишина, тишина, само тя ми остана след теб!"

 94. 94 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Тук пише, че бил предложил на трима от сегашните министри - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Никола Денков - но те отказали.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-slavi-trifonov-1

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 95. 95 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Само и само да не е Бойко Борисов викаш а?

 96. 96 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#18] от "sa6":

  ако комунистите ги изстрелят за Марс, това ще е все пак положителна стъпка :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 97. 97 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Ако мине ще се краде в огромни количества!

 98. 98 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Че той служебния кабинет е 10 пъти по-добър.
  Слави, може ли да е такава куха лейка да вика Малкия Мук. А Милен ще го викат ли или той зает с хотелите?
  Ами да беше повикал и Жан Виденов, Румен Гечев и оня дето пикае във фонтана.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 99. 99 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#55] от "fcv251055839":

  Ма ти познаваш ли ги?

 100. 100 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  След завъртането по Конституция на първите два мандата за съставяне на кабинет (ГЕРБ - ИТН) президентът е в правото си да избере една от следващите партии за да ѝ връчи проучвателен мандат. Ако си избере БСП, ще значи, че на есен има избори. Ако го връчи на ДБ, то БСП и ДПС ще влязат в ролята на балансьор. Те ще решат отиваме ли на трети избори наесен.

  Малко, но не съвсем оф-топик: 200 хил. гласа по-малко за ГЕРБ за само три месеца - това е голямата новина. Че Борисов ще обикала около властта като куче около касапница - това го знаем от 4.4.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK