Михаил Константинов ще бъде освободен от "Информационно обслужване"

Михаил Константинов ще бъде освободен от "Информационно обслужване"

© Анелия НиколоваДългогодишният председател на съвета на директорите на държавната фирма "Информационно обслужване" Михаил Константинов, който сега е само член на съвета на директорите, ще бъде освободен от поста в средата на август, съобщи "Сега". Това се разбира от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една-единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на съвета на директорите - Михаил Михайлов Константинов и председателя на съвета на директорите Валери Петров Борисов.


И двамата са независими членове в борда на директорите, като след проведен конкурс през февруари бяха избрани за нов мандат.


В публичните си изяви Константинов неведнъж се е обявявал срещу машинното гласуване. "Информационно обслужване" е дружеството, което обработва изборните протоколи, като на извънредните парламентарни избори на 11 юли се гласува масово с машини.
Фактът, че смяната трябва да се направи на общо събрание, показва, че фирмата не е 100% държавна, като 0.5% от капитала и се държи от многобройни дребни акционери.


Проф. Константинов стана изпълнителен директор на "Информационно обслужване" през 2012 г. и остава на поста до април 2021 г., като има едно прекъсване от две години (между 2014 и 2015 г.). От април председател на съвета на директорите е Валери Борисов, като Константинов е само член на борда.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK