Директорът на "Пирогов" е сменен

Директорът на "Пирогов" е сменен

© Юлия ЛазароваДоговорът на проф. Асен Балтов, досегашен директор на държавната болница "Пирогов", е прекратен, съобщава Министерството на здравеопазването. На негово място е назначен проф. Иван Поромански, началник клиниката по гнойно-септична хирургия в болницата.


Като причина се посочват резултатите от проверки на здравната каса в "Пирогов", които установили редица нарушения при отчитането на медицинска дейност. През последните дни бе съобщено, че вследствие на откритите нередности спешната болница трябва да върне над 1 млн. лв., които е получила. Твърди се, че сред проблемите са отчитани медицински дейности, които не са извършвани, както и отчетени пациенти, които не са били лекувани в болницата. Лечебното заведение обаче ще обжалва решението на здравната каса за неправомерно получените средства.


За новия директор на "Пирогов" здравното министерство обобщава, че от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в клиниката по гнойно-септична хирургия към болницата, а от 2005 г. е неин началник.
Преди смяната на директора на "Пирогов" здравното министерство се зае и реализира отстраняването на директорите на болниците "Лозенец" и "Александровска", като там първоначално трудности създаде Агенцията по вписванията.


Здравният министър Стойчо Кацаров смени и директора на Националния център по заразни и паразитни болести, като пенсионира проф. Тодор Кантарджиев. Преди това отстрани от поста директора на агенцията, контролираща здравната система и организираща трансплантациите в страната.


Проф. д-р Иван Поромански

© "Пирогов"

Проф. д-р Иван Поромански


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK