Служебният правосъден министър ще предложи на съдебния съвет да уволни Гешев (допълнена в 17:54 ч.)

Иван Гешев беше избран за главен прокурор през 2019 година. Мандатът му е 7 години

© Велко Ангелов

Иван Гешев беше избран за главен прокурор през 2019 година. Мандатът му е 7 годиниСлужебният правосъден министър Янаки Стоилов ще внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.


Това обяви Стоилов на брифинг, като той е насрочил заседание на съвета за 22 юли, в чийто дневен ред първа точка е именно предложението му. Това ще се случи няколко дни, след обявяването на мониторинговия доклад за върховенството на закона и медиите на Европейската комисия, който се очаква на 20-ти юни. В последния такъв мониторинг беше отчетено, че продължават да са повод за загриженост правомощията на главния прокурор, ролята му във Висшия съдебен съвет (Гешев има силно мнозинство там) и факта, че няма ефективен механизъм за разследването му.


Основание за започване на процедура за предсрочното освобождаване на Гешев е сигнал от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, подаден на 14 юли, за допуснати нарушения от страна на главния прокурор.
По думите на Стоилов, цитиран от "Клуб 3", в сигнала има данни за действия и бездействия на главния прокурор, които представляват тежко нарушение на служебните задължения и накърняват престижа на съдебната власт.


Той отказа да даде повече подробности, но заяви, че в сигнала имало цитирани медийни публикации - български и чуждестранни, както и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс на българските магистрати. По думите на Стоилов данните са и от началото на мандата на Гешев, но главно от миналата година.


Янаки Стоилов се позовава на член 129, алинея 3 от конституцията, който гласи, че "при тежко нарушения или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт", магистратите могат да бъдат освободени от длъжност.


От прокуратурата реагираха първоначално с коментар на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, която заяви, че ходът на Стоилов има за цел пиар и политически дивиденти (пълния текст по-долу).


Впоследствие от държавното обвинение съобщиха, че Иван Гешев е поискал с писмо от съдебния съвет да бъде публикуван сигнала на Рашков, който бил "11 страници и приложенията от 108 стр., представляващи "преглед на печата" и прессъобщения на прокуратурата".


Какво има в сигнала


Попитан дали има данни за престъпления срещу правосъдието, министър Янаки Стоилов заяви: "В този доклад се съдържат и такива твърдения, но аз съм се ограничил само с това, което засяга конституционните основания. Цитираният текст за нарушения, действия, които накърняват престижа на съдебната власт, включително се позовавам и на данни, които навеждат към нарушения на кодекса за етично поведение на магистратите. Ако вече става дума за действия и бездействия, които могат да бъдат квалифицирани като престъпление, предполагам, че това е отделно действие, то не е предмет на предложението, което съм направил до ВСС", коментира още Стоилов.


На въпроса дали вярва, че съдебният съвет ще реши да прекрати предсрочно мандата на Гешев, Стоилов заяви: "Аз поначало не се осланям на вярата, защото трябва да се преценяват факти и обстоятелства и отговорът на този въпрос ще даде решението на ВСС".


Междувременно в сайта frognews.bg изтече част от писмо, отправено до министъра на правосъдието, в чието съдържание се виждат част от данните, цитирани от Стоилов. Автентичността му не е потвърдена.


17 гласа "за", за да бъде освободен


Гешев беше избран от настоящия състав на съвета с пълно мнозинство от 20 гласа "за" и четирима против през 2019 година за седемгодишен мандат. За да бъде освободен, трябва да има мнозинство от 17 гласа от 25-те членове на съдебния съвет. В момента съставът на съвета е с трима души по-малко - Боряна Димитрова и Красимир Шекердждиев от съдийската колегия подадоха оставки преди месец, а Пламена Цветанова от прокурорската колегия стана заместник главен прокурор. Ако съветът реши да прекрати мандата на Гешев, предложението се изпраща на президента, който решава дали да освободи главния прокурор.


Пред сайта News.lex.bg говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира хода на служебния правосъден министър така: "Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР - Бойко Рашков, внася такова предложение във ВСС. Учудени сме от това защо го внася едва сега - дни преди да изтече мандатът на служебното правителство. Няма да коментираме този политически акт, целящ само политически дивиденти и пиар. В предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи, и то без никаква конкретика. Оттук нататък компетентен е ВСС."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (265)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Както вече неведнъж писах, това правителство трябва да остане (с някои малки кадрови промени) поне до Коледа, ако не и до идната пролет.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Весело

  Е това ако мине ще бъда приятно изненадан.

 3. 3 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Не харесвам Янаки Стоилов, нито някои от реваншистките ходове на служебния кабинет, но ако продължават в тоя дух, спокойно могат да направят една нова партия и да оберат 35-40 % от гласовете :)

 4. 4 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  не издържа на натиска г-н Стоилов. От 2 месеца се носят слухове, че Рашков го мачка по темата и той категорично отказва. Е, това ще е поредният провал на служебното правителство.

 5. 5 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Доклад на Държавния департамент на САЩ за България: “Полицията биеше протестиращи , докато Пеевски пази главния прокурор”

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Новия правосъден министър ще има важен глас. Въпроса е кой ще е?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Както вече неведнъж писах, това правителство и Радев са вредни за България. Само на Грънчаров и на Маями им харесват...🤡🤡🤡🤡🤡

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  БСП с Рашков и Стоилов практически свършиха черната работа на УЖ протестните от ИТН. Браво на министър Стоилов , той подкрепи много навреме С.Кацаров по умелата смяна в търговския регистър ! Освен това смени ръководството по затворите , и......там слуховете се оказаха верни ...

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Lara Balevaa
  Lara Balevaa
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Няма да мине, при този ВСС, но е крачка напред, и то огромна. Също така, това е чудесен ход, така седващият министър на вътрешните работи, от която и да е партия той, ще има този таралеж в гащите и няма да може да говори, че няма данни за престъпление и че никой не го е сезирал, дрън-дрън...

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#3] от "debruckere":

  "Не харесвам Янаки Стоилов, нито някои от реваншистките ходове на служебния кабинет, но ако продължават в тоя дух, спокойно могат да направят една нова партия и да оберат 35-40 % от гласовете :)"

  Ето мотивите на Янаки Стоилов за внасяне на предложението:

  "Налице са данни за престъпления, незачитане и нарушаване на презумпцията за невинност, уронване престижа на съдебната власт.“

  "Бездействието на прокурорите в цялата страна, които могат да разследват престъпно поведение на главния прокурор, е основанието да се обърна към вас, г-н министър. Вие сте представител на политическата власт, не зависите от главния прокурор и можете да предложите на ВСС да възбуди дисциплинарно производство срещу него, на основание публично известните факти, които във всяка правова държава са достатъчни за освобождаването му от длъжност."

  И още:

  "Известно е, че прокурорите са подчинени на главния прокурор и в много случаи тяхната йерархична зависимост доминира над свободата на волята им да упражняват правомощията си по вътрешно убеждение. Това обяснява защо, въпреки обществените очаквания, никой от тях не реагира срещу Иван Гешев, извършил груби нарушения на закона и европейските стандарти в областта на наказателния процес.“

  И още по-важно:

  "С недопустимите си публични изяви и действия след встъпването си в длъжност, той /Иван Гешев/ урони престижа на съдебната власт и президента, но прокурорската колегия на ВСС зае пасивна позиция. Това поставя въпроса дали нейните членове само привидно са на нивото на изискванията за висок професионализъм и нравствени качества. Същевременно основанията за търсене на отговорност от Иван Гешев са видими не само за юристите.“

  Подкрепям изцяло.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Ами то и аз може да предложа същото ама каква файда?
  Янаки уж е юрист, но и той се поддаде на манталитета на хунтата - "уволнявай без причина, законът не важи за нас". И затова ще получи шамар. ВСС ще зададе въпроса "Защо?" и Янаки увисва.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  Докато едни се тръшкат за Малкия си Мук, рекламират си "Прасета в Космоса" и крият Каскета от Първо действие - той Каскетът ще изгърми!

  Били големи петли, перчат се от ИТН ...

  Ама без тях съмва!

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Неутрално

  Поне ще се види ВСС дали усеща вятъра и колко бързо може да завие по вятъра

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 670 Неутрално

  22 юни 2022 година ли ? Че нещо не стана ясно ..
  И с какви мотиви - "Рашков ми каза да го направя " ... Не , борбата не е срещу Гешев . Борбата е да няма силна и борбена прокуратура , клепаха го как ли не Гешев , защото им го каза - мутрите или багажа и в Дубай , или на подсъдимата скамейка ... И сега задачата е това да се прекъсне , да се направи послушна , мъркаща като охранен котак прокуратура , естествено под лозунга "В името на народа "

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Разстроено

  Революцията продължава!
  Какво тук значат някаква си Конституция закони и правила пред Закона на Революцията!!!

 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  22 юни вече мина, другари.

 19. 19 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Финансовото разузнаване към ДАНС разобличи главния прокурор Иван Гешев, че е „игнорирал или отклонил“ информация, свързана с Делян Пеевски, докато е водил делото за дейността и фалита на КТБ. Това става ясно от Справка с рег.№RB 202001-001-03 от 9 септември 2015 г., на родното ФБР, с която Фрог нюз разполага.

  В скандалния документ се разкрива, че Гешев не взима под внимание предоставената му информация от службата за сигурност, касаеща конкретно Пеевски, което само по себе си е изключително подозрително. „Налице са индикации, че прокуратурата, в лицето на наблюдаващия прокурор Иван Гешев, до момента или игнорира, или отклонява информация, свързваща Пеевски с дейността на банката и фалита ѝ".,се казва в един от изводите на ДАНС.  https://mobile.frognews.bg/article/221917/

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 20. 20 Профил на faro
  faro
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":

  Съгласен съм...!

 21. 21 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 933 Неутрално

  А дано, ама...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  Най-големият грях на Гешев е, че настъпи някои знакови олигарси и съветските шпиони в пРезидентсвото.
  Това Партията никога няма да му прости.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Няма как да стане през този ВСС.Нищо Черепа си е платил защо някой да не гушне още няколко милиона.Апартаменти са това не е майтап.После ще ги разгонят но милионите остават.

 26. 26 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  това са просто празни приказки. Няма факти.

 27. 27 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Ами то и аз може да предложа същото ама каква файда?Янаки уж е юрист, но и той се поддаде на манталитета на хунтата - "уволнявай без причина, законът не важи за нас". И затова ще получи шамар. ВСС ще зададе въпроса "Защо?" и Янаки увисва.
  —цитат от коментар 13 на potop


  Каква хунта те гони, параноик?
  Основания за уволнение на Гешефт има, само че ВСС са васални калинки на триглавата ламя ГЕРБ/ДПС/БСП и няма да уважат искането на Янаки Стоилов.
  Достатъчно основание, че по никакъв начин не разследва и не събира доказателства срещу Пеевски по делото КТБ, а казва, че Пеевски го няма в делото, също както ги няма Обама и Путин. Що за наглост и цинизъм?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Dimitar Marinov Ivanov
  Dimitar Marinov Ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Днес е още един добър ден за г-н Иван Гешев, г-н Сотир Цацаров и г-н Пеевски.

  Г-н Тошко Йорданов заяви, че нямат намерение да сменят г-н Иван Гешев, защото много трудно било да се смени и няма да си причиняват такова нещо. Затова г-н Иван Гешев остава да се труди на отговорния си пост.

  Как ще бъде „изчегъртан“ ГЕРБ, след като ИТН оставя на власт г-н Иван Гешев, а за г-н Ахмед Доган, за г-н Делян Пеевски и г-н Сотир Цацаров въобще не говорят?!?
  Някой да знае?

 33. 33 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ей, тоя шапкар много му треперят гащите от страх. Соро му свършва мандатчето. Твърде много бързат. Чао, чао!

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 34. 34 Профил на faro
  faro
  Рейтинг: 80 Любопитно

  До коментар [#23] от "Alarmstufe Rot":

  А колко още знакови крадци и измамници (дето им викаш олигарси) не настъпи....?

 35. 35 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  На 22.07 всички пред сградата на ВСС. Необходим е обществен натиск, за да завършим започнатото от миналото лято, иначе мутрите от ВСС пак ще се правят на ударени.

 36. 36 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  На 22.07 всички пред сградата на ВСС. Необходим е обществен натиск, за да завършим започнатото от миналото лято, иначе мутрите от ВСС пак ще се правят на ударени.

 37. 37 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  На 22.07 всички пред сградата на ВСС. Необходим е обществен натиск, за да завършим започнатото от миналото лято, иначе мутрите от ВСС пак ще се правят на ударени.

 38. 38 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  На 22.07 всички пред сградата на ВСС. Необходим е обществен натиск, за да завършим започнатото от миналото лято, иначе мутрите от ВСС пак ще се правят на ударени.

 39. 39 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Дневник, напишете му името в заглавието де, не се срамувайте. Янаки Стоилов, известен е все пак, не е "някой си иван петров". Верно от БСП е, ама щом по случая споделяме обща кауза, нека си казваме кой кой е.
  Браво на служебния правосъден министър, време беше темата "Каскет" да излезе от медиите и да влезе в политиката. Официално.
  А на ВСС не завиждам хич, сега ще падне яко чудене как да реагират. Ни върви да се отречеш от каскета, когото така си хвалил до вчера, ни върви да се закачиш за губещия, след като така успешно си се научил да се продаваш на печелившите... Мъка, мъка тресе правото по горните етажи.

 40. 40 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 592 Неутрално

  И кво очаква да се случи ?

 41. 41 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Браво на Рашков а и на Стоилов! Започвам да съжалявам, че служебното правителство ще трябва да отстъпи мястото си на правителство от ИТН - маймуни в космоса 🐵
  За ОГРОМНО съжаление ВСС няма да гласува оставката на гешеф. Повечето от тези хора там са на хранилка от пеефски, борисов и сараите. Освен това се държат с компромати да не им се отплесне ръката като гласуват.
  Но все пак това е едно добро начало!
  Успех!

 42. 42 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  На 22.07 всички пред сградата на ВСС. Необходим е обществен натиск, за да завършим започнатото от миналото лято, иначе мутрите от ВСС пак ще се правят на ударени.
  —цитат от коментар 37 на danubian.whale


  Аха, ще се месите в работата на съдебната власт, защото вие подкрепяте независимата съдебна система.

 43. 43 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Проблемът е, че иска да го махне, не, за да постави някой независим, а да постави някой СВОЙ...
  Разликата е, че новия ще си затваря очите за нашите, а тоя си затваря очите за своите ...
  Тука се смениха през годините
  македонстващ адвокат, за когото по-важно беше Охридското езеро,
  юрист-боксьор - увиснал между ринга и 4-ти километър, издигнат от демокпатите, който се оказа комунист
  професор - умен и начетен, от известна червена фамилия и .... не се сещаш нищо за него като прокурор,
  наказателен съдия, който "сам си го избра..." и който имаше повече нарцисизъм отколкото смелост.
  и накрая прокурор от системата - човека с каскета от шопските села - последно такъв управлява страната 40 години.

  Защо е това разочарование?
  Защото народа очаква ВЕЛИКИЯ ИНКВИЗИТОР а не прокурор!!!
  Само трябва да внимавате какво си пожелавате.

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Весело

  не издържа на натиска г-н Стоилов. От 2 месеца се носят слухове, че Рашков го мачка по темата и той категорично отказва. Е, това ще е поредният провал на служебното правителство.
  —цитат от коментар 4 на Хай Буй


  Посягат на най-скъпото ви!

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#41] от "event_horizon":

  "Започвам да съжалявам, че служебното правителство ще трябва да отстъпи мястото си на правителство от ИТН..."

  Това може да се случи единствено с подкрепата на ГЕРБ.

  Много ми се ще да видя Бойко Борисов как обяснява на "мисирките", че е подкрепил ония, които заплашваха да го "изчегъртат".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Тоя Гешев си е комунист, като по учебник. Задържа доста хора в арестите а няма нито един осъден. Напротив повечето обвинени осъждат България в Европейския съд и ние българските данъкоплатци плащаме за "престъпниците" според Гешев. Това е един изключително неграмотен човек, който може единствено да изнудва български граждани и да съдейства за рекет и кражба на фирми.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 47. 47 Профил на pmc001061080
  pmc001061080
  Рейтинг: 27 Неутрално
 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#28] от "George Pantev":

  За съжаление мнозинството от сънародниците ни и така наречените ни политици отказват да видят очевидната истина - имаме СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ!!!
  Проблемът не е в името и личността на главният прокурор а в модела вишински!!!
  Иначе не понасям стоилов в политическото му битие но мислех че поне като юрист има ниво и капацитет - УВИ - и там е същият вакуум!

 49. 49 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1330 Весело

  ВСС не са ли отпуск, миналата година по това време вече бяха в отпуск до септември

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Весело

  [quote#42:"Хай Буй"][/quote]

  Правосъдният министър е член на ВСС и има право да прави всякакви предложения.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1330 Весело

  На 21.07 като се събере НС, да го извикат Гешев да отговаря

 54. 54 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Ето това е НОВИНАТА на деня!
  А не блудкавата гротеска на ИТН с пресконференция в защита на едно корумпе.
  !

 55. 55 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#11] от "Lara Balevaa": "Няма да мине, при този ВСС, но е крачка напред, и то огромна. Също така, това е чудесен ход, така седващият министър на вътрешните работи, от която и да е партия той, ще има този таралеж в гащите и няма да може да говори, че няма данни за престъпление и че никой не го е сезирал, дрън-дрън..."
  ––––––––––––––––
  Како Лара, можеш ли да ми кажеш кой преди това е докоснал един човек с власт и пари, и кой след Гешев ще "погне* хора от калибъра на Цв. Василев (Гешев, чрез Цацаров), Божков (най-недосегаемия човек от прехода), Бобокови, Миньо Стайков, Арабаджиеви, Баневи, за които се говори, че са от най-приближените на БСП олигарси, защото всички олигарси са от комунистическата партия и всички "големи" пари са на бившата номенклатура и ДС!

  България е едно стадо без овчар, но овцете знаят винаги всичко и дори повече от вълците!


 56. 56 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Весело

  До коментар [#41] от "event_horizon":

  Не е ясно! Някои от тях може би мислят за бъдещето си, а гласувалите в подкрепа на Гешев нямат такова.

 57. 57 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Това е кръстопътният въпрос във всеки възможен смисъл. Фактът, че Трифонов не го спомена в програмата си буди повече съмнения от всичко друго в нея. Бухалката на Шиши и Джипко трябва да бъде отстранена, за да се надяваме на какъвто и да е шанс за правова държава.

 58. 58 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Същите хора във ВСС гласуваха за него. Едва ли сега ще гласуват за свалянето му!

 59. 59 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alarmstufe Rot":

  Това Чайката ли му го поръча, умнико ?

 60. 60 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Любопитно

  След като Бойко Рашков не посмя да публикува списъка с висши държавни чиновници - притежатели на имоти в чужбина на , които те не са декларирали и сред които е и Геши, което показва че над него все още има чадър. Не ми се вярва да успеят да се освободят от протежето на Шиши и ДПС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 61. 61 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Браво много хубава новина.

 62. 62 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 623 Неутрално

  На гешевите мажоретки, за които ГЕШЕВ Е РАДОСТ, имам да кажа само едно нещо:

  НУЛА. ПРИСЪДИ. НУЛА.

  Друг коментар по темата е безмислен.

 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  Днес ИТН казаъа, че ако не получат предварително гаранции за подкрепа от ДБ и ИМВ изобщо няма да подлагат кабинет на гласуване. Така че номерът на боце няма да мине.

 64. 64 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 329 Весело

  До коментар [#12] от "Norman Granz":това са просто празни приказки. Няма факти.
  —цитат от коментар 26 на Хай Буй


  И одитния доклад на Сметната палата, най-висшия одитен орган в България, за злоупотребите в Автомагистрали ли не са факти или нямало такъв доклад, а ? :):);):)

  Иначе по темата - доказателства има много, дори само писмото на ДАНС е достатъчен повод да го изхвърлят, но ВСС са послушни калинки, тамън ще им лъснат за пореден път зависимостите и последващата махане на цялото ВСС ще бъде напълно оправдано :):):)

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":

  "Днес ИТН казаъа, че ако не получат предварително гаранции за подкрепа от ДБ и ИМВ изобщо няма да подлагат кабинет на гласуване. Така че номерът на боце няма да мине."

  Не мога да говоря от името на ИМВ, но ДБ трябва да са самоубийци, за да подпишат на поредния сарайско-библиотекарски проект празен чек. Правителство при тази парламентарна конфигурация не бива да има, защото то ще бъде заложник на Зайчарника и неговото чекмедже, както и на Сарая.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#56] от "3biri":

  Ехааааа
  много демократично ми звучи това - в стил филип станев - с извинение!!!

 67. 67 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#24] от "konservator.bg":

  За кое правителство вие специално сте пускали бюлетина?

 68. 68 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2691 Весело

  Много предварително сте се възбудили. И да махната Гешев Лодкаря няма ниииикакъв шанс да седне на стола му. Освен това "стани да седна" не е ваш идеал, нито ценност, която споделяте, нали така?

 69. 69 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#68] от "Галя Станчева":

  Колко присъди има благодарение на Каскета? Предварително благодаря, че няма да ми отговорите на елементарния въпрос.

 70. 70 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Както вече неведнъж писах, това правителство трябва да остане (с някои малки кадрови промени) поне до Коледа, ако не и до идната пролет.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Мая Манолова иска същото. Радев да започне да управлява с укази без парламент. А и защо са ни избори ?! Е, Радев ще си го изберем наесен, направо за два мандата. Почти като Путин и всичко ще е наред. Ставате все по-смешни !

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#70] от "pepisky":

  "Радев ще си го изберем наесен, направо за два мандата."

  Не и ако всенародният любимец и национален герой Бойко Методиев Борисов от Банкя възправи могъща снага срещу него. ;)

  Дали ще се пробва, а?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Революцията продължава!Какво тук значат някаква си Конституция закони и правила пред Закона на Революцията!!!
  —цитат от коментар 17 на selqnin


  Кой член на Конституцията е нарушен?
  Кой закон?
  Член, алинея, точка!

  Янаки ьСтоилов е безупречен юрист. Можи и да е скучен, но е пунктоален, разсъдлив, води се по процедурите.
  Щом той е преценил, че има основание да внесе предложението до ВСС, то повярвай ми - аргументите са обосновани и стола на Гешев се държи единствено от зависимостите на задкулисието.
  Да видим обаче дали няма да тръгнат да се спасяват.

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  До коментар [#59] от "ThePal":

  Кое бе, Умньо?

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  И одитния доклад на Сметната палата, най-висшия одитен орган в България, за злоупотребите в Автомагистрали ли не са факти или нямало такъв доклад, а ? :):);):)
  —цитат от коментар 64 на chicho_gosho  Няма злоупотреби. Има известни бюрократични нарушения - забавени документи и т.н дреболии, неизбежни при подобен документооборот. Крайно време е да прочетете и препоръките на сметната палата в този доклад.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":"Днес ИТН казаъа, че ако не получат предварително гаранции за подкрепа от ДБ и ИМВ изобщо няма да подлагат кабинет на гласуване. Така че номерът на боце няма да мине."Не мога да говоря от името на ИМВ, но ДБ трябва да са самоубийци, за да подпишат на поредния сарайско-библиотекарски проект празен чек. Правителство при тази парламентарна конфигурация не бива да има, защото то ще бъде заложник на Зайчарника и неговото чекмедже, както и на Сарая.
  —цитат от коментар 65 на Norman Granz


  А и не е сигурен втория мандат на Радев, което е основната ви цел.

 77. 77 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  На гешевите мажоретки, за които ГЕШЕВ Е РАДОСТ, имам да кажа само едно нещо:НУЛА. ПРИСЪДИ. НУЛА.Друг коментар по темата е безмислен.
  —цитат от коментар 62 на Ядосан Октопод


  Съдът е виновен, не знаеш ли? Нали Радостта беше предложил да има по-ниски доказателствени изисквания за обвинителните актове, при което бе бурно аплодиран от тролетариата.

 78. 78 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 807 Неутрално

  То и ВСС-то е за смяна, но те може да почакат малко :), трябват си сериозни промени в законодателството преди това. Общо взето това правителство добра работа свърши, но без законодателни реформи няма да има голям ефект в дългосрочен план.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 79. 79 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Не харесвам Янаки Стоилов, нито някои от реваншистките ходове на служебния кабинет, но ако продължават в тоя дух, спокойно могат да направят една нова партия и да оберат 35-40 % от гласовете :)
  —цитат от коментар 3 на debruckere


  Напълно съм съгласен с това.

 80. 80 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2691 Весело

  До коментар [#68] от "Галя Станчева":Колко присъди има благодарение на Каскета? Предварително благодаря, че няма да ми отговорите на елементарния въпрос.
  —цитат от коментар 69 на Ядосан Октопод


  Няма как да има "присъди благодарение на Каскета". Това комунистическите чутури още не са го разбрали. Поне правомощията му да бяха прочели. А може и да са ги чели, но разбирането е отделен мозъчен процес, явно невъзможен за тях. Емотикон - доволногледащасеираВи.

 81. 81 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#78] от "ck2013":

  И какво точно свърши правителството ?!?
  - слаба ваксинация
  - ниска избирателна активност
  - рязко повишаване на катастрофите по пътищата
  - няма план за развитие за пред Брюксел
  - .....

 82. 82 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 943 Весело

  ...РАДЕВ, ЗАТОВА ЩЕ СИ ПЛАТИ, ЧЕ НАПРАВИ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО – БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ ИСКА И ДА МОЖЕ ДА ГИ ПОНАСЯ!
  —цитат от коментар 24 на konservator.bg


  Я кажи какво му е комунистическото на правителството?!
  Създало е държавни компании? Национализирало е компании, фондве и т.н...?
  А това правителство се оказа отлично попадение (с малки изключение) и се ползва с огромна популярност.

 83. 83 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#5] от "Al Tikvone":

  Новия правосъден министър няма право на решаващ глас във ВСС. Само на кворумен.
  Научете ги тея подробности, съдебни риформи искате да правите

 84. 83 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#32] от "Боян Баянов":

  Тошко не ме кефи, даже ми е тъп, но по-тъп мие форумен лъжец и това си ти.
  Това което каза Тошко е: Който ви казва че така ще свали Гешев е лъжец, закона не позволява Гешев да бъде отстранен, но това което мислям те да направям е да извадим прокуратурата от Висшия съдебен съвет

 85. 85 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#80:"Галя Станчева"][/quote]

  А така, другарю, с плам. Той си го каза вашият каскет - ние резултати не гарантираме. Пробвай да пуснеш този лаф на предстоящото си интервю за работа и рапортувай после от някой профил какво са ти отвърнали. :)

 86. 86 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 495 Любопитно

  [quote#77:"itwasalladream"][/quote]

  Не нула, а 95% осъдителни присъди по внесени обвинителни актове от прокуратурата - официална статистика. За това КОЙ е виновен?
  Сега за вас лилявите трябва да са 100%, но това го няма никъде по света.

 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Любопитно

  До коментар [#71] от "Norman Granz":
  Пак ли ще подкрепите Радев?

 88. 88 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2691 Весело

  [quote#80:"Галя Станчева"]
  —цитат от коментар 85 на itwasalladream
  А така, другарю, с плам. Той си го каза вашият каскет - ние резултати не гарантираме. Пробвай да пуснеш този лаф на предстоящото си интервю за работа и рапортувай после от някой профил какво са ти отвърнали. :) [/quote]

  Празни приказки! И не съм ти "другарю".

 89. 89 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Сийка днес стана разногледа, трябва да викне Севда на ротация. Сутринта ни информира, че публикациите в медиите за умишлено подминати доказателства по делото КТБ били конспирация на самите медии с цел уронване престижа на каскетатурата (под "престиж" да се разбират 2-та % доверие, което обществото има в нея по официално проучване), сега пък Янаки Стоилов черпел политически дивиденти.... за да уронва престижа на каскетатурата. :Д

 90. 90 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 257 Неутрално

  "За да бъде освободен трябва да има мнозинство от 17 гласа от 25-те члена на съдебния съвет."

  Това е не просто мнозинство, това са 68%- повече от две трети!
  Яко са го бетонирали Каскета.

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 91. 91 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":Ехааааамного демократично ми звучи това - в стил филип станев - с извинение!!!
  —цитат от коментар 66 на selqnin


  Ами демократично е! Народът избира депутатире, а деппутати и магистрати избират ВСС. Дотук предполагам сте ОК е демокрацията. Съюзът на съдиите призова вече ВСС да разкара Гешев. Болшинетвото от депутатите също исквт това. Като добавим и очевидните престъпления на Гешев във връзката с делото КТБ, които станаха ясни от изтекллия доклад на ДАНС всеки, който защитава Гешев става персона нон грата.

 92. 92 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#32] от "Боян Баянов":

  Ттрол, виж какво са написали Дневник
  Той отново повтори една от ключовите тези на партията, по която имат разминавания с "Демократична България, че главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. "Що се отнася до сегашния главен прокурор, трябва да се подхожда спрямо това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев с друг - лъже", заяви още Тошко Йорданов. Той добави, че на практика подобна рокада е невъзможна. "Това е дълъг процес, който върви през подмяна на състава на Висшия съдебен съвет. В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов.


  По думите му "желязната хватка на Гешев върху прокуратурата" обаче може да бъде премахната, както "и прокуратурата може да бъде извадена от състава на съдебната власт". "Да, прокуратурата трябва да бъде променена, да, според нас трябва да бъде извадена от съдебната власт, Иван Гешев не се ползва с доверието на никого - освен може би с това на ДПС и ГЕРБ", подчерта Йорданов.

 93. 93 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6048 Любопитно

  "В предложението се съдържат само политически, но не и юридическа аргументи и то без никаква конкретика. Оттук нататък компетентен е ВСС."
  #####
  С интерес очакваме реакцията на ВСС.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 94. 94 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Не вярвам на пробив във ВСС, но пък Янаки Стоилов ми се издигна в очите.
  Общо взето по-добро правителство не сме имали от Муравиев насам.

 95. 95 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#80] от "Галя Станчева":

  Всъщност Гешев за красота ли са го назначили! А аз мислех, че работвта на прокурора е да печели дела и да стита до присъда за престъпниците.

 96. 96 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  Най-големият грях на Гешев е, че настъпи някои знакови олигарси и съветските шпиони в пРезидентсвото.Това Партията никога няма да му прости.
  —цитат от коментар 23 на Alarmstufe Rot


  Ха ха! Вярваш ли си? Хваща руския шпионин и после го пуска в Русия да си получи лично от Путин наградата за шпионската си дейност. България стана за резил и за смях пред целия свят от "хващането" на такива руски шпиони.

 97. 97 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#81] от "drill":

  Е не, само това не знаех - че заради служебното правителство се повишили катастрофите... Не е истина какви ви ги спускат! И другата лоша новина - ниска избирателна активност, цели махали не са гласували... за ГЕРБ :))) А да, и не ни ваксинират насила срещу правоверния вирус при 5 жервти на ден. И онази писана на коляно смешка, която от ГЕРБ наричаха "план", не е изпратена в Брюксел, та да ѝ се посмеят и в Комисията, докато си пият кафето. Лошо служебно правителство, лошо!

 98. 98 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  [quote#76:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  По тази тема спи спокойно. Абсолютно сигурей е!

 99. 99 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#81] от "drill":Е не, само това не знаех - че заради служебното правителство се повишили катастрофите... Не е истина какви ви ги спускат! И другата лоша новина - ниска избирателна активност, цели махали не са гласували... за ГЕРБ :))) А да, и не ни ваксинират насила срещу правоверния вирус при 5 жервти на ден. И онази писана на коляно смешка, която от ГЕРБ наричаха "план", не е изпратена в Брюксел, та да ѝ се посмеят и в Комисията, докато си пият кафето. Лошо служебно правителство, лошо!
  —цитат от коментар 97 на Green Day


  Самата Севда не знае вече какво да спуска и се получава междутролово късо съединение. :) Пробваха всичко и допринесоха единствено да им паднат процентите с по 2-3 на тримесечие.

 100. 100 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#76:"Alarmstufe Rot"]
  —цитат от коментар 98 на 3biri
  По тази тема спи спокойно. Абсолютно сигурей е![/quote]

  Всъщност е обратното - точно защото е абсолютно сигурен те не могат да спят спокойно. :) Наближи ли ноември тролетариатът ще е на 12-часови. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK