Кратки новини: Шеф във фонд "Земеделие" е освободен заради съмнения за дирекция бухалка

Кратки новини: Шеф във фонд "Земеделие" е освободен заради съмнения за дирекция бухалка

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Шеф във фонд "Земеделие" е освободен заради съмнения за дирекция бухалка


"Във връзка с водената политика на ръководството на Държавен фонд "Земеделие" на публичност и прозрачност информираме, че директорът на Дирекция "Противодействие на измамите" Димитър Димитров е освободен от длъжност. Има съмнения, че водената от него дирекция е била бухалка на фонда срещу бенефициенти (земеделски производители и общини) по различни мерки, както и срещу служители", съобщават от фонд "Земеделие".


В момента се извършва цялостна проверка на дейността на Дирекция "Противодействие на измамите". От фонда апелират към всички потърпевши да подават сигнали към фонда на тел. 0700-106-16 и e-mail: [email protected] и компетентните органи в страната. Ръководството на ДФЗ уверява, че всички сигнали ще бъдат разгледани своевременно и обективно и ще бъдат взети под внимание. Фонд "Земеделие" ще предприеме и съответните законови мерки.


Ангел Забуртов е освободен като шеф на "Пристанищна инфраструктура"
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров освободи Ангел Забуртов от поста генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", съобщиха от ресорното ведомство.


С друга заповед министър Тодоров е обявил конкурс за избор на генерален директор на държавното предприятие, съгласно реда на Закона за публичните предприятия и правилника за неговото прилагане.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK