"Новите варвари" по Слави Трифонов: сценарият с правителството

"Новите варвари" по Слави Трифонов: сценарият с правителството

© Фейсбук/Има такъв народ"Във умиращия бавно свят / те ще влеят новата си кръв / и отново ще го съживят новите варвари!...Сред прах изстинала на времена отминали / Те крачат към града, / превземат го да го спасят! / И тук пак ще кипи живот / със новите варвари!"


Това е рефрен от песента на Слави Трифонов - "Новите варвари". Тя и едноименният албум звучат на турнето на "Ку-ку бенд" през лятото на 2001г. в цяла България. На власт вече е правителството на Симеон Сакскобурготски и неговата партия НДСВ, а "Гергьовден" (тогава в коалиция с ВМРО) за малко не влиза в парламента. Години по-късно Трифонов признава в книгата си "За мен е чест", че добре, че не са успели. "Щеше да е ад. Виж тогава как ме е спасила съдбата. Защото ние искахме да правим телевизионен бизнес...Аз нямам желание да се занимавам с политика. И тогава не съм имал желание да се занимавам с политика, но не съм имал друг избор."


Двадесет години по-късно партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" е първа политическа сила след предсрочните избори (с 65 депутати) и пред възможността да влезе и в изпълнителната власт с излъчено от нея правителство. Лидерът й все така твърди, че не иска да се занимава в политика, но е бил принуден, заради политиците, които не изпълнили гласуваното от референдума (2016). Той избра да бъде и формално извън официалната политическа игра, като дори не се кандидатира за депутат на тези избори, а от партията обясниха, че ще остане като "моралният стожер" и ще помага да не изпускат посоката.
Още първият му сериозен ход - предложението за правителство, за което не иска да търси коалиция, а се разчита на "мнозинство от депутати, които да подкрепят" приоритетите на партията (по думите му) - обаче се наложи да бъде спешно променен.


И не изглежда това да е по сценарий.


Едно правителство напред - назад


Часове след като приключиха предсрочните парламентарни избори лидерът на "Има такъв народ" направи изявление, с което за първи път политическа сила още преди да има окончателни резултати от вота и в момент, когато беше на един мандат разлика след ГЕРБ, заяви веднага как ще действа и предложи цяло правителство. Трифонов харесва да е в ролята на силния и явно искаше да демонстрира, че останалите ще трябва да се съобразят с техния сценарий в стил


"Ще променяме играта. Само ние ще сме важни. Може ли някой нещо да ни каже."


(както беше припомнен и рефрен от неговата песен "Стоп! Забрави за правилата"). С този бърз, оказал се впоследствие по-скоро прибързан ход, от партията отговаряха и на обвиненията към тях след редовните избори, че не са готови да управляват и нямат екип.


Предложението му изненада и обсъжданите като възможни партньори в правителство - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", които преди изборите бяха показали, че са готови на преговори. В следващите дни се разбра, че те няма да подкрепят този кабинет, още повече след като "Има такъв народ" дори не търси диалог с тях, но оставиха все пак отворена врата за разговор.


Три дни след като номинира премиер и правителство обаче Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев и заяви, че "съвсем скоро" ще предложи нов министър председател и "ревизиран кабинет". Той мотивира промяната с това, че върху Василев се изляла "огромна помия" и че бил нарочен за "проводник на ДПС, което нямало нищо общо с истината". И още, че за да няма "нестабилност и нови избори" и да се "изчегърта" моделът ГЕРБ, ще направи и предложи променено правителство.


Според непотвърдена информация предложеният кабинет е предизвикал недоволство в "Има такъв народ" и сред избрани депутати (само трима от номинираните за министри са от парламентарната група). Публично Мика Зайкова се ограничи да каже по БНР, че има "особено мнение" за Николай Василев и че тя е от гражданската квота в партията, вероятно затова на тях не са им били представени кандидатите.


Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов коментира темата като "слухове", включително че народни представители могат да напуснат групата (рискът е, че тогава ГЕРБ може да стане с най-много депутати и да получи първа мандата - разликата между двете сили е трима депутати). Йорданов обясни още, че партията има политическо ръководство, което взема тези решения и комисии по сектори, които "не се бъркат" в работата на ръководството. Така не се разбра съвсем дали и пред кого от партията е бил представен проектокабинетът, но пролича още веднъж, че решенията се вземат в тесния и верен кръг на Трифонов. Николай Василев каза, че от два месеца работел с лидера и екипа му.


В петък (16 юли) сутринта от позиция на номинираната за министър на културата Станислава Армутлиева се разбра, че тя се е отказала от поста още във вторник, както и че при разговорите, в които е била поканена, за финансов и икономически министър са ѝ били посочени различни от обявените в понеделник имена. Вероятно това е бил екипът от служебния кабинет - Кирил Петков и Асен Василев. За поканата и отказ от тях беше потвърдено от Трифонов, но след това те обясниха, че на Василев е бил предложен друг пост, а не финансовия, както и че са имали разминаване с политики.


Неофициални информации имаше за министри, които се колебаят след позициите на политическите сили, че кабинетът няма да бъде подкрепен от другите две "партии на протеста" и трудно ще събере подкрепа да бъде гласуван. Тошко Йорданов отрече и това.


Третият отказал служебен министър е бил на образованието Николай Денков. Според неофициална информация е имало няколко разговора с тях, водени от Василев и Тошко Йорданов. Основното разминаване са били приоритети и как могат да бъдат изпълнявани. В интервю за "Дневник", след като сценаристите на шоуто коментираха, че министрите се държали като деца, финансовият министър отговори, че са имали принципни различия и дали изчистването на мръсните пари да е големият фокус.


Оттеглянето на първия предложен кабинет вероятно е комбинация от повече фактори, а не само от публичните реакции и публикации (което беше представено основна причина) - проблемът с осигуряването на мнозинство и разминаването с протестните партии (което би трябвало да е било изчислено), напрежения сред групата и номинираните министри (макар че това беше отречено, но оттеглянето на Армутлиева беше съобщено от нея три дни по-късно, а постът на министър на екологията стоеше незапълнен), а вероятно в екипа на Трифонов са видяли още в четвъртък и данни от проучването на "Галъп".

В петък (16 юли) агенцията разпространи, че според телефонно проучване сред 816 българи (направено между 14 и 16 юли) - почти 57% не одобряват номинацията на Николай Василев срещу 23,4% подкрепа. Още повече са хората, които не са оценили положително изпреварващия ход на Трифонов - 68,7% не одобряват, че това е станало преди свикването на парламента. Целия състав на проектокабинета получава 26,7% подкрепа срещу 50 % неодобрение. Според същите данни почти 43% искат правителство около трите протестни партии и 19,4 % самостоятелно на Трифонов. А над 62% биха одобрили служебният кабинет да остане под някаква форма.


Ревизиран кабинет - по-сложно упражнение


От позицията на Трифонов се подразбра, че той отстъпва от предложението си, за да няма нови избори и нестабилност т.е. държи правителство на "Има такъв народ" да бъде избрано.


От отговорите на двамата му заместника в партията Тошко Йорданов и Филип Станев се изясни, че те отново ще предложат тяхно правителство на малцинството, но с влизането в парламента ще разговарят с протестните партии и очакват тяхната подкрепа. Йорданов допусна, че ако нямат такава подкрепа обаче могат и да върнат неизпълнен мандата. Повтарянето на стила на излъчване на кабинет - "заповядайте правителство - подкрепете го" може да постави гласуването в зависимост от кворум и ГЕРБ и/или ДПС и тогава разграничаването ще е по-трудно, а партията трябва да изчисли политическите репутационни щети.


Освен кой ще бъде новият премиер, въпросът е дали той ще получи възможност като Василев да кани министри и да доведе близък екип, колко от направените предложения в първия номиниран кабинет ще останат, ще има ли нови опити да бъдат включени служебни министри. Неясен остана и механизмът дали следващият номиниран ще може да предложи своя програма (както заяви, че представил Василев) и как тя ще се съотнася с приоритетите на "Има такъв народ". Нито дали идеите за намаляване на данъци, бюджетирането и други, обявени от оттегления кандидат ще бъдат запазени под някаква форма.


Изненадата с правителството постави въпросителни и около избора на председател на Народното събрание, включително дали е възможно този път очакваната номинация на Ива Митева да не получи широка подкрепа, както през април. Президентът Румен Радев обяви в петък, че първото заседание на парламента ще бъде на 21 юли и тогава ще проличат на практика възможностите за колаборации между силите.


Чегъртане на свързването с ДПС


След представянето на първия проектокабинет най-коментиран очаквано беше номинираният за премиер бивш министър от две правителства Николай Василев. Именно министерската му биография в два кабинета с участието на НДСВ, ДПС и БСП предизвика учудване, че това се разминава със заявките на "Има такъв народ", че са различни и необвързани особено с други политически сили и интереси. От партията обаче настояваха, че той не е партиен член и е избран като експерт. От отговорите не се разбра кога точно и защо Василев е бил предпочетен. Връщането му на политическата сцена извади въпроси и припомняне на сделки (БТК, Булгартабак), на бизнеса му след излизането от властта, на кръга и интересите на т.нар. "царски юпита", преминали през първия кабинет на Симеон Сакскобурготски и през този на Тройната коалиция.


ДПС и името на почетния председател Ахмед Доган обаче се споменаваха често във въпросите и коментарите - дали те са "вградени в сянката" зад кабинета, имат ли, влияние, роля или само някои и друг министър (както преди се е случвало). С ДПС обвърза директно кабинета и бившият премиер Бойко Борисов, а лидерът на "Демократична България" Христо Иванов призова "Има такъв народ" да направи "санитарен коридор, че Сарая няма да може да влияе". Партията на Доган остава политическата сила, от която всички останали (някои само на думи) непрекъснато се разграничават.


Явно затова разпространяваните въпроси за роля на Доган предизвикаха самия Трифонов и той ден след изявлението си в публикация във "Фейсбук" разграничи кабинета и от хора между "Ердоган до Миню Стайков". На свой ред свърза Борисов и Доган "в неприятно минало" срещу чийто именно модел "Има такъв народ" ще се бори. В политическата история обаче могат да бъдат извадени примери, че е възможно публично да се демонстрират крайни нападки и обвинения, а отзад чрез поръчки и сделки да си разделят взаимно "порциите". Дали това ще е така ще проличи при гласуване на кабинет и бъдеща негова работа.


Партията на Доган все още не е заела официална позиция по предложения кабинет от експерти, а тя отдавна настоява за "експертен кабинет". Мълчанието на ДПС (освен един коментар на Илхан Кючюк) допълнително засилва напрежението ще събере ли и каква подкрепа предложението за правителство.


Опитът на Василев да покаже, че не е свързан с ДПС като обяви, че е единственият уволнил Делян Пеевски, пък предизвика Пеевски да наруши мълчанието си и да реагира, че това не е вярно и че не трябва да се прави на герой на негов гръб. (Повече как Пеевски се обиди на уволнение - тук)


Дали това правителство не е "НДСВ 2" или "Тройната коалиция 2" беше другото често правено сравнение. На него с шега се опита да отвърне Пламен Панайотов (вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобурготски). Във вторник сутрин в тв интервю, той каза, че "други пък твърдят, че след 2001г. НДСВ никога не е напускала властта". Колегата му в същия кабинет Милев Велчев (финансов министър) в отговор на въпрос какви кръгове надничат зад предложеното правителство, отговори че не знае, но каквито и кръгове да надничат, все ще имат повече присърце интересите на България отколкото кръговете, които надничаха от досегашното управление. Велчев, който от години заедно с брат си Георги, са представители на руската ВТБ банк в България, коментира още, че е предложил на Николай Василев при нужда съдействие, дори и само като приятел.


Лидерът на "Има такъв народ" отхвърли сравненията с НДСВ като посочи, че такива аналогии могат да се направят и с протестните партии, чиито представители са участвали в правителства на ГЕРБ и БСП.


Как е бил подреден кабинетът


По информация на "Дневник" Николай Василев е водил разговори и е канил лично част от предложените за министри, някои от тях и през изборния уикенд. Част от номинираните са директно свързани с него или са му бивши колеги, но той е привлякъл и други. На разговорите са били обикновено с Тошко Йорданов. След това приелите са имали кратки срещи със Слави Трифонов.


Изненадата с обявяване на правителството показа, че то е било съставено още преди изборния ден.


От всички политици, които са били на власт през последните години, той [Сакскобурготски] сякаш най-нормално и спокойно приемаше политическата сатира. Може би защото идва от чужбина, не знам. От времето, което е преминало назад, мога да ти кажа, че по негово време беше най-добре. Не само по отношение на медиите, но и по принцип за бизнеса. Може би защото е с друг манталитет. Такава е неговата личност. Такива хора събра около себе си и така разположи управлението на държавата.


Слави Трифонов

Това пише за управлението на Симеон Сакскобурготски в книгата си "За мен е чест" Слави Трифонов. Тя излиза през 2015г., но като се има предвид реакциите му за Борисов в същата книга и за управлението на ГЕРБ, едва ли нещо в тази позиция се е променило през последните няколко години. В последната предизборна кампания по повод на това, че рядко говори, лидерът на "Има такъв народ" коментира, че от Сакскобурготски е научил и колко е важно да си "господар на мълчанието".


Дали това е ключът към избора на човек от екипа на Сакскобурготски и други свързани с него или причините са други - няма официален коментар. Дали такава връзка ще се запази и при втората номинация - предстои да се разбере. Въпреки че беше заявено, че няма да има хора свързани с НДСВ, което пък означава да отпаднат много от номинираните в първото проектоправителство.


Със сигурност и в него ще бъде търсен подходът за хора с биография, свързана с образование и работа в чужбина (който също прилича на събирането на екипа около партията на Сакскобурготски и неговото правителство през 2001г.)


Какво правителство иска да виждаме Слави Трифонов


Лидерът на "Има такъв народ" иска(ше) да покаже правителство от качествено образовани, млади, професионалисти в областите си и с опит извън България хора. Затова веднага имаше и коментари, че той излъчва послание към "умните и красивите" (както бяха известни протестиращите срещу кабинета Орешарски" и модела "кой"), както и към тези, които обвързват политиката на партията с "чалгата" като предлага пълна противоположност.


Трифонов явно противопоставя тези хора и на "калинките" в управлението на ГЕРБ, като в представянията им наблягаше на образованието, квалификациите, езиковите умения и какви експерти са в сферите си.


С това той засяга и лидера на бившата управляваща партия. Още на 17 юни по време на среща със студенти в Пловдив водещият заяви, че следващият премиер на България трябва да е пълна противоположност на Борисов - да знае езици, да е "завършил престижен университет", да има експертиза, да е професионалист в нещо. А самият Борисов показа, че явно се и засяга, защото часове след представения кабинет, обяви, че в ГЕРБ имали един с 12 езика, когото ще извади да говори.


Сега от "Има такъв народ" казват, че критериите им за премиер остават същите.


При обявяването в понеделник Трифонов обаче спести подробности от биографии на министри (напр. фирми в които работят или дълъг опит в коридорите на различни министерства) и не обясни защо е избрал хора, които очаквано ще бъдат свързвани с НДСВ. Въпросът дали това не е умишлено търсено впечатление, за да отклони от други, остана също без отговор.


Лидерът на "Има такъв народ" напр. не представи, че предложената за социален министър Лилия Иванова от 1998г. работи в различни министерства, като кариерата й се развива от времето на НДСВ и Тройната коалиция. Но тя е била началник на кабинета, а след това и заместник на икономическия министър Емил Караниколов в последното правителство на ГЕРБ. Борисов отстрани Караниколов заради подозрения за връзки с тогавашния депутат от ДПС Делян Пеевски (впоследствие попаднал под санкции от САЩ заради корупция). Тогава заедно с Караниколов министерството напусна и Иванова.


Кариерата на номинирания за министър на транспорта Христо Алексиев в железниците също започва при транспортния министър Петър Мутафчиев в периода август 2005 - юли 2009 (управление на НДСВ, БСП и ДПС), към кабинета на когото е експерт в продължение на две години. От 2007 до 2010 г. Алексиев е последователно зам.-генерален директор и съветник на Управителния съвет на Държавно предприятие "Национална Компания Железопътна инфраструктура". През 2017 г. Алексиев беше транспортен министър и в служебното правителство на Огнян Герджиков, но той остава в ръководството на НКЖИ при всички управленски промени. Дружеството е едно от ключовите през които се разпределят евросредства.


Номинираният за министър на правосъдието Петър Илиев - сектор, в който предстои (или поне се планираше) тежка съдебна реформа, не е познат в тези среди. Той е адвокат и беше определен от бившия председател на парламента Огнян Герджиков в тв интервю като "един от многото добри юристи, качествен юрист от люпилнята на кадри на Юридическия факултет на СУ".


Професионалист във финансите и бюджетирането като Любомир Дацов е номиниран за икономически, а не за финансов министър и това също предизвика въпросителни. Той е бивш зам.-министър на финансите в двата кабинета във вече споменатия период от 2003 г. до 2009 г., като е отговарял за изготвянето на държавния бюджет. Дацов е представян в медиите като "откритие" на Милен Велчев по онова време. Велчев е финансовият министър в правителството на Сакскобурготски, а Дацов остава заместник и в кабинета на Тройната коалиция, където министър на финансите е Пламен Орешарски. Член и на Фискалния съвет на България от създаването му през 2015г. - независим орган, който следи изпълнението на бюджета и е коректив на Министерството на финансите. Предложението му за икономическото министерство се свързва в бизнес средите с Българската банка за развитие (ББР), която е на подчинение там и на която Трифонов обърна специално внимание, като заяви, че ще бъде приватизирана.


Още за биографиите на министрите - какво представи лидерът на "Има такъв народ" и какво не - четете тук.


Какъв сценарий пише Трифонов с втория кабинет, ще поправи ли грешката и ще може ли да представи "нови варвари" и те да действат като описани в песента преди 20 години ще изисква повече време за отговор, макар да го обещават "съвсем скоро".


От първия опит обаче пролича, че писането на политически сценарии е много по-сложно, защото зависи от много хора и колкото повече отборът се разширява, толкова по-трудно става контролирането му и така че всичко да изглежда пред зрителите така както лидерът на "Има такъв народ" иска.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Весело

  "... че останалите ще трябва да се съобразят с техния сценарий в стил -"Ще променяме играта. Само ние ще сме важни. Може ли някой нещо да ни каже."

  Баси инсинуациите?! Много сме засегнати явно, че не ни уважиха кандидат премиера...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  Кога ли ще "му дойде времето" и на този хун?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  "Панаири...панаири....толкова измислени неща"
  от песен на Л.Иванова
  Клоуните наистина са си повярвали че са "богоизбрани"!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 6. 6 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Почнах да се обърквам!
  Уж бяха космонавти, сега са Варвари?

 7. 7 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Бях много резервиран към партията на Трифонов, но сега искам да попитам нещо. Слави е професионалист в това, което прави. Добро или лошо - пробил е, работлив в своята област. Вижда се, че му е ясно, че не е профи в политиката, но изхождайки от себе си прави очевидния извод, че и в политическите министерства би трябвало да има професионалисти в своята област и предлага такива. Не предлага себе си или сценаристите, както може би искаха да видят някои хора. Тогава що за варвари ви гонят? Ники Василев е много по-добър вариант от Кирил и Асен, които искат да взимат нови заеми. Нали трябваше да се намали администрацията, ДБ? А Вие издигате Кирчо, който е фаворит на Радев. Тоест Вие сте просто американския комсомол и подразделение на Радев, каквото си и бяхте още от Росенец. Дали сте десни? А отхвърляте визията на Василев и ще вкарате държавата в още заеми, за които критикувахте ББ, че взима. Извинете, но правилно ви намекват за бащите-комунисти, след като в момента сте синовете-комсомолци на другия голям брат, който нахално се включи пряко по време на Три морета и каза кой според него трябва да е премиер - Кирчо. Упорито избягвате и въпроса какво ви е мнението за джендър-нещата, защото ако го кажете, че и там сте отглас на Демократичната партия в САЩ, ще смъкнете рязко. Що бе, нали бяхте за честност - кажете какво мислите за джендър-нещата?

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2261 Неутрално

  ИТН се водят антисистемна партия и самото им държане е антисистемно но за мен те не са антисистемна партия а някакъв вид корпорация.Ще видим какво ще стане за избор на правителство но самата идея да се ходи на избори след три месеца пак може да не противоречи на конституцията ама е абсолютно безсмислено защото ще изберем същото с несъществени разлики в мандатите.

 9. 9
  doctor.no
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 10. 10 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Какъвто и кабинет да предложи, ако го направи по същия начин, резултатът ще бъде същият. Защото основното беше надменното отхвърляне на диалог, с опорната, че нямало да се дават порции. Но без диалог, само с гласувайте ме, НЯМА да стане, защото народът не иска нов началник, а иска нормален и диалогичен държавник.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 11. 11 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Славчу.. се отече в канала. Да идва следващия месия.

 12. 12 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Това не са варвари, това е ведър анархопопулизъм.

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Освен приликите между управленското поведение на Слави и Бойко, забелязват се положителни за ИТН разлики: разбунтуваха се част от депутатите им. Това е накарало арогантното ръководство на ИТН да даде заден за проектокабинета, а не критичното обществено мнение или неодобрението от страна на евентуалните им парламентарни партньори. Защото Слави, Тошко и сие пет пари не дават за мнението на другите за тях, дори щяха да се заинатят следствие критиките и да не оттеглят предложението си. Но се изплашиха, че техни депутати може да напуснат парламентарната им група. Браво на тези личности, които реагираха. Те показаха, че ще са истински народни представители, а не пионки, както бяха депутатите на Бойко. Има надежда за този парламент, може и да свърши полезна работа.

 14. 14 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Може да има най-различни мнения по въпроса кое е редно и кое не е, но едно е безспорно. Слави унизи институцията "парламент" още преди да бъде сформиран с прибързаното си "послание". Освен това унизи и УЖ бившите си партньори от двете по-малки партии на протеста с безпардонното и тенденциозно несъобразяване с тяхното мнение. Е ако това е новото/различното което ще ни донесе новият месия - НЕ, БЛАГОДАРЯ!

 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Втория кабинет ще бъде като първия ...без да се консултира с някой ! Те наистина са "новите варвари" , ..........партия извън системата ! Протестните партии - ДА, Изправи се мутри вън да тръгнат към съгласуване и създаване на кабинет. Макар и с 83 гласа този кабинет ще мине ...., защото ГЕРБ и ДПС ще се притесняват от избори !! Така ще има няколко месеца - пет -шест месеца парламентарна работа. ИТН ще бъде такова "варварско" нещо , те още не са излезли от името "Няма такава държава"..

 16. 16 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Слави реши да прилага нови правила. Ако добре си спомням до сега Народното събрание първо гласува кандидата за Министър председател, а той след това представя министрите си. Василев не му ли е обяснил как се процедира?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 17. 17 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 818 Неутрално

  След като Слави публично представи някои елементи от политиката си ,лъснаха съществени противоречиея в партиите на промяната.От пресконференцията се видяха някои различия м/у ИТН и сл. правителство т.е президента.Ако Трифонов се кандитатира за президент , кашата ще стане пълна.

 18. 18 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Не ми прилича на чегъртане, а на събиране на министри оттук-оттам от други правителства и техните познати.

 19. 19 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Някой прочете ли цялата публикация? Защото аз не издържах.

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  статията доста меко, всъщност никак, реагира на устроената пресконференция за "чистене на Василев от помията", при все че тази пресконференция бе анонсирана като представяне на "редактиран кандидат министерски кабинет"

  това не е наречено измама или подмяна
  никак не е наречено и не е коментирано, не се пита какъв смисъл имаше от мероприятието

  намирам амбицията на Слави ("промяна на системата" - смешна заявка; не ще да променя, просто да избере друга нейна версия) за полезен фактор, който да провокира истинска промяна, сред параметрите на които е помитане на т.нар. "политическа класа" в септичната яма, и то без изключения

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 21. 21 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Няма да е зле и г-н Трифонов, и сценаристите му да спрат с тоя "политически пънк". Политическата система е производна от Конституцията, а КРБ се тълкува задължително от Конст. съд. Този орган действа от 1991 г. досега и има страхотна практика. Сценаристкото, шоуменското тълкуване на КРБ ще им навлече само Пи-Ар негативи. Хубаво видяхме, че имат човек за позицията Председател на НС в 45 ОНС, но и на нея също и трябва време да се ошлайфа. Млада партия са, бързо влязоха в "голямата политическа игра" при това на сериозни позиции. Ако спрат да се правят на "пънкари" ще е от полза за всички.
  ПС. От протестна партия съм, не слушам този тип музика, но приемам, че ЧАСТ от суверена им е дал доверие. Дайте да не се държим като малки деца. В политиката е недопустимо инфантилното поведение, един вече го търпяхме 12 години с такъв тип поведение в стил "Аз".

 22. 22 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Докато има такива дето гласуват за Слави, че прави добри концерти, няма да се оправим. На предишните избори имаше доста разочаровани от него, но пак гласуваха за ИТН. На какво се надяваха не мога да си обясня. Политиката не е шоу.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 23. 23 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Едно уточнение по текста: ако депутати напуснат ИТН, партията няма да остане с по-малко депутати от ГЕРБ, защото на местата им ще влязат следващите от листите... Друг е въпросът, и се надявам, сред тях да има достойни и със собствено мнение. Още повече, че по конституция ИМЕННО парламентарната група, а не Сл.Т., излъчва кандидат за премиер, а той правителство. Не го чувам това много от мисирките, които тръпнат от следващия ход на Слави. Нямам предвид Дневник, но е хубаво конституционният ред да бъде утвържаван именно тук.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  за финансов и икономически министър са ѝ били посочени различни от обявените в понеделник имена. Вероятно това е бил екипът от служебния кабинет - Кирил Петков и Асен Василев
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Мне, финансов министър е секретарката на Малък Мук
  https://trud.bg/василев-предложил-своя-секретарка-за-финансов-министър/

 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#23] от "gun":

  Депутатите могат да напуснат парламентарната група на ИТН и партията ИТН.

  Но няма механизъм, чрез който да бъдат задължени да напуснат парламента. Така че веднъж избран - седиш си в парламента и гласуваш както ти кефне.

 26. 26 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Залагам 100 лв. за Президентски и Парламентарни Избори 2 в 1.

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Престанете да слагате ИТН при патиите на протеста.
  Те не са протестирали.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на cfs34668776
  cfs34668776
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Има много дет са кефят на служебното, там определено се усеща полъха на Доган.
  https://otupor.com/домусчиеви-ще-правят-електромобилит/

 29. Аз хубава песен на Станислав Трифонов не съм чул досега.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#22] от "AModoMio":

  Той вече не прави концерти, на 2 април беше запис, въпреки че го играеха на 2 изнася концерт, а на 4 е тежко болен от ковид.

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1582 Весело

  Чалгарят сега е зает с това, да изведе тъпото си шоу извън седемте осми.
  1.Заедно с Радев и Бойкикев доведоха до най- позорно игнорираните избори в 1300-годишната история на България, при които ТРИ ПЕТИ от българите демонстративно се отказаха да нагазят в политическата тиня, предложена ни от горните, техните кукловоди и ортаци.
  2.За три месеца същите успяха да втрещят света с две правителства, фалирали преди още да са управлявали и един ден.
  3. С 9.5 % от гласовете на правоимащите избиратели в България, трубадурът на мутрите от 90-те години, основното действащо лице в чалгаджийското опростачване на (тогава) младото поколение, сега заема позата на месия, дошъл да спаси България от същото това опростачване с помощта на същото това опростачено поколение ( и техните наследници, де).
  4. Самите му ортаци, вдъхновени от свещената дума "изчегъртване" по отношение на най-злия им враг, бяха повече от втрещени, когато почувстваха един дебел пръст в неудобно място- те самите са "изчегъртани" и отправени при същия този най-зъл враг.
  5. Който, обаче, зло не помни и май че ще си направи т.шак , като подкрепи третото предложено от чалгаря правителство.
  6. При което, не ми се мисли, как ще изглеждат тези с дебелия пръст в неудобно място, ако трябва и те да подкрепят същото правителство.
  Но стига толкова!
  Достатъчно, за да зададем въпрос с нулева трудност: кои изглеждат като най-идиоти в тази ситуация?
  Отговорът знаем всички: дежурните заподозрени.
  Прелъстени и изоставени.
  Вечните парясници...

 32. 32 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":

  Да, прав си. Но не виждам защо да напуска групата, кат могат и вътре в нея да гласуват по съвест. Това ще им вдигне рейтинга, без да бъдат оплювани като предатели. Относно по-горния ми пост, той се основава на инфото, че депутати от ИТН са подали искане в ЦИК да бъдат отписани, което би било по-силен морален акт, но... ще ги заменят други от листите.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 33. 33 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#24] от "dosetliv":

  И в други сайтове пишеше, че в това правителство е любовница на Василев и служители от неговите фирми.

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2472 Весело

  Ако СлавчУ назначи Елена Поптодорова за премиер, всички останали министри ще са без портфейл .... и часовници.
  —цитат от коментар 1 на doctor.no

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 35. 35 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#7] от "skitnik75":

  Ама как всеки път като се заговори за махане на ДС/ДПС от властта и се почва - ама не искаме ли нещо по-дясно, или по-ляво, ама джендърите, ама американците, ама руснаците... Всичко друго да обсъждаме само не и свършване то на тази проста и ясна задача.

 36. 36 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 444 Весело

  Не се ли наживяхте при калпави и крадливи коалиции? Не били приемали диалог. Ей това е диалога им: Ние ви гласуваме закончето, вие ни назначавате калинките; ние си затваряме едното око, вие ни пускате проектчето...
  Прави са. Ако мине правителство - почва работа. Ако му подливат вода, или гласуват недоверие - заминава си. Правим следващи избори. Те и за сегашното разправяха, че било само за да организира избори, пък то им разкова зайчарника.

 37. 37 Профил на thedon2
  thedon2
  Рейтинг: 22 Неутрално

  И какво излиза сега? Че само Герб имат кадри, опита да управляват. Другите от алчност се самоизядоха. В стремежа си да търсят реваншизъм, тласнаха България по - надолу. Славчо и другите партии пишеха, че народа не яде асфалт, а в програмата му е залегнала толкова много асфалт, че Бойко даже не си е мечтаел. А българина продължава да се дели на партии, а на тях не им пука.

 38. 38 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Да си в политиката е да си Слуга на Народа в най-добрият смисъл.
  Във ИТН идеологията е средство да спечелиш без да имат значение последствията.
  Нещата са персонални.

 39. 39 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Новите варвари се родиха след демокрацията, но по-важното е друго: ИТН - ДБ 1:0. Край на мача.

 40. 40 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 706 Неутрално

  След неадекватното си и нехуманно поведение по време на пандемията, в една цивилизована страна, изградена върху хуманни ценности, тази група набедени шоумени щяха вече да бъдат изолирани от обществения живот. Тук печелят изборите. Много е тъжно как вече въобще не се коментира, че телевизията на Слави Трифонов се превърна в основна трибуна на публични недоразумения като Мангъров и Чорбанов, как същият Слави Трифонов заедно с онзи титан на мисълта Андрей Райчев обвиняваше лекарите в медицински фашизъм, защото ги мързяло да си вършат работата. През март 2020-та, когато Италия беше вече пламнала, Слави Трифонов обясняваше как истинският проблем за България били бежанците по границата с Турция, а не измислената заплаха от някакъв китайски вирус. Тази обществена амнезия напомня на жертвите на тежки престъпления, които игнорират травматичното преживяване. И големият проблем не е, че Слави Трифонов е предложил компрометирана личност за премиер. Истинският проблем е, че в голямата си част обществото не притежава морални ценности, върху които да се положат основите на някакъв обществен договор. При всичките си различия, успешните държави по света имат нещо общо. Те се градят върху основни ценности, в които обществото вярва и изисква от управляващите да пазят.

 41. 41 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Като цяло от ИТН нямат оценка за цялото служебно правителство. Точно, когато се обяви служебното правителство, Слави каза, че ще изчегъртат Герб, после са канали 3 техни министри, а вчера Тошко каза, че в това правителство има хора на ДПС

 42. До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Не е смешно. Явно Малкия Мук ще бъде нещо като сив кардинал, ще дава акъл задкулисно.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 43. 43 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Каква точна картина:

  Банкеръ
  събота, 12. април 2008

  Дали някой е обяснил това на Джон Байърли, или човекът вече достатъчно знае български и е чул някой от образците на поп фолка, или албум на Слави Трифонов? Любимецът на телевизионните запалянковци у нас внедри модата на мутреенето, когато с цел да прикрие оплешивяването си и някои други комплекси, си обръсна главата. После възпя онези момчета с черните дрехи и белите сърца, скрити някъде отдолу. Е, кажете как всяко българско момченце да не си пожелае тайно и явно да бъде мутренце? Нищо че живеят малко. Важното е, че е лъскаво и лесно.

 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#23] от "gun":

  Включително Мика, Чорбанов и Ива Митева са искали да напуснат

 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#42] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  Ако някой му плаща

 46. 46 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 723 Неутрално

  По делата им ще ги познаете. Ето едно откъсче от книгата на застреляния през 2008 Георги Стоев:

  — Знаеш ли кой идва миналата седмица? — хилеше си Крейзи. — Слави Трифонов! — продължи той! — Абсолютно сам, накарахме го да си премести джипа, не за друго, а да го унижим и той се въртя половин час, докато намери къде да го остави. Аз лично го въведох при шефа. Славчо ме представи като дясната му ръка и ме остави да слушам разговора: „Ще бъда кратък, бате Слави — започна от вратата онзи. — Сашо Дончев, шефът на «Овергаз», ми дава по 40 000 долара на месец, за да пропагандирам за БСП в новото си шоу, ако ти ми дадеш 300 000 марки, ще пропагандирам за СДС“.

  — И к’во му отговори Славчо? — полюбопитствувах аз.

  — Славчо се вбеси, но пред него запази спокойствие „Ебал съм го в СДС то, каза спокойно той. 300 000 марки са много пари, предпочитам да си ги запазя. Моите хора и без тях ще спечелят“ — наду се Славчо. „Няма проблем — отговори му Трифонов, — аз за всеки случай ти оставям моя телефон, ако поразмислиш! А имам и друга оферта. Срещу 10 000 долара ще те поканя в шоуто и ще ти изчистя напълно името — и без това те плюят, аз не вярвам, а това за скечовете, нали разбираш — просто шоу…“ „Добре, ще помисля“ — отпрати го набързо Славчо. После пред мен сподели — продължи Крейзи, — че е хубаво да си изчисти името, но отказа да дава 10 000 долара, а и не се доверяваше на дългия мръсник. „Представи си, че му дам все пак парите и отида, и той вместо да ми помогне, да ме орезили напълно?“ След което извади касетката изпод бюрото си и ми каза: „Това е запис на целия разговор, пази я, може да ни потрябва“. Ако искаш, мога да ти я дам на теб, шефе — тъкмо бяхме се качили в приемната. — Ти по ги разбираш тия неща и ще можеш да смъкнеш пари.

 47. 47 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Някой прочете ли цялата публикация? Защото аз не издържах.
  —цитат от коментар 19 на stedim


  И аз, вероятно е дълъг разказ как болшевишките партийки (ДБ, Мутричките) плачат за порции.
  Ако не им обещаят, ИТН са партия на статуквото и подмяната.
  Друго не сме чули от седмица, много досадни публикации пуска кръга около Радев..

 48. 48 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  Каквото и да сервират ИТН, то няма да е случайно. При тях всичко е точно и многократно преброено, претеглено и пресметнато.

  Славиту е преди всичко две неща: чалга и мажоритарни избори. Чалгата е преброена милион пъти: техни са клубовете, кабеларките, издателските къщи. Мажоритарните избори бяха преброени с референдум. И на всичкото бе направена генерална репетиция на 4 април.

  Разбира се, ако харесвате чалга и мажоритарни избори, никой не може да ви помогне. Лошото е, че ще патят и всички останали.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 49. 49 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Над 57% е изтинала, но са видяли, че партята на малциниството още не се е научила.
  Не използвам автоматичен коректор.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 50. 50 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Колкото хора, толкоз мнения! По-добре е Слави и компания да не ги четат, защото само ще им се вгорчи плюнката. Решили са вече как да действат и само напред, иначе е още по-лошо.

 51. До коментар [#42] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":Ако някой му плаща
  —цитат от коментар 45 на ggot


  То на всички с малко акъл е ясно, че Васил Божков Черепа плаща. Нали все пак тази партия я направиха от зор, както те си казват. Ясно е вече какви са разговорите водени от Черепа и Чалгата преди първия да избяга в Дубай, ясно е даже и къде са отишли изтеглените от Черепа милиони в кеш. Той тъче на няколко стана и засега всичко му се получава. Не беше предвидил само Магнитски.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 52. 52 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Надменен може да е някой, който има над 50% от гласовете в Парламента. При 25% от гласовете трябва да си смирен и диалогичен за да получиш доверието на останалите сили. От гледна точка на нац ионалните интереси на България трябва да има Правителство утвърдено от Парламента с право на законодателна инициатива. Иначе управлението е вид диктатура.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 53. 53 Профил на klb091008761
  klb091008761
  Рейтинг: 188 Неутрално

  "Сред прах изтинала"?? Славиту ли е леко неграмотен, или преписвачите му?

 54. 54 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  В държавата на тошковците циркът е начин на живот

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 55. 55 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  "Може ли някой нещо да ни каже."

  Можем.

  Ситуацията отново е сериозна. Сама не си вярва, че е такава, затова ни го изигра, като скеч. Още преди обичайните поздравления и представяния ни изгледа намръщено, поговори ни сурово и ни постави ултиматум. Такъв подход ни изненада, но не дотолкова, че да възкликнем: „Е, не! Няма такава простотия!“ Видели сме какво ли не. Затова я подкарахме по протокол с думите: „Здравейте. Как сте.“

  Няма грешка в пунктоацията. Съзнателно заменихме удивителната и питанката с две прозаични точки. Не питаме. Отговорът се вижда. Поразчистихме и излишната вежливост, като добавихме щипка присмех и супена лъжица медицинска диагноза. След толкова години няма как да не знаем, че „при нас ситуацията винаги е сериозна“.

  Личната амбиция на „успелите“ пак се опита да надхитри „будалите“. Не може да няма причини за този повтарящ се резултат. Закономерен е. Не знаем в коя формула залагаме все едни и същи стойности, затова оценката ни пак е „слаб 2“ на изпита по житейска пригодност.

 56. 56 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Не разбирам какво не ви хареса на ИТН... Аз не съм гласувал досега за тях, но това ще се промени навярно. Дясна програма и приоритети, либертарианска идеология с някоя консервативна нотка. Решенията ще се разискват надълго и нашироко в парламента, което е демокрацията. Ако нямат подкрепа там, просто няма да минат. Слави показа и че не е популист. Няма как да е, след като всички му скочиха отвсякъде. Няма медия извън 7/8, която да го защитава. Той е успял бизнесмен, десен, не е политик, но явно способен е да взима важни решения и да поема отговорност. Такъв ни е необходим.

 57. 57 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#10] от "gun":
  Диалогичен началник? Вие се шегувате!!!!! И кой това? Радев юмручето? Ристю Маджов или Мая Галева? Аз гласувах за КОД, но отпорът на Слави срещу новите розови мутри ми хареса!

 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Дошло е времето умнокасивите и Радев да си ядат попарата.

  После, перата и катраня

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 59. 59 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Математиката показва, че за да се състави правителство ще са необходими гласовете на БСП и/или ДПС. Това на практика означава, че всеки който е гласувал за някоя от протестните партии, всъщност е гласувал за БКП (БСП+ДПС). Истината често е неприятната, но сега показва и умствният капацитет на мнозина, които са очаквали промяна, но вземат участие в подмяна...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 60. 60 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Според ИТН - ДБ и ИСМВ не са надежди. Според ДБ и ИСМР - ИТН са прости чалгари. Господа, предлагам да върнем Бойко Борисов. Човекът свърши доста полезни неща, а и след "пердахът" вече си е взел бележка за грешките.

 61. 61 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Няма никакъв смисъл ИТН да ни обявява нов кабинет. Кукловодите зад него са осветени. Все едно е, да очакваме промяна в ГЕРБ с подмяната на Менда с Тотев.
  Друг въпрос е: до каква степен вредят тези два рускоплок8ннически екипа на ДС на другите европейски държави и Западните Балкани.
  Най-гнусното на нашата мафия е че използва млади хора за огромните кражби и прокарването на руските олигархически проекти.

 62. 62 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  В стремежа си да бъдат оригинални и уникални ИТН искат да налагат нови политически правила. Това е смешно господа . Това не е телевизионно шоу и се заигравате с търпението и очакванията на хората.

 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  При 25% от гласовете трябва да си смирен и диалогичен
  —цитат от коментар 52 на Сатана Ликующий


  10%
  десет

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Престанете да слагате ИТН при патиите на протеста. Те не са протестирали.
  —цитат от коментар 27 на Храбър


  ми те само ИМВ са 'протестиралите' и са с подобаващо представителство в парламента.
  Те пък протестите са си продукт на червената олигархия, както такъв са и ДБ, ИТН и тия от 'статуквото'.
  Да деленето по осите статукво и протестирали си е ала-бала за немислещи.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 65. 65 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  Слави чака своя миг 18 години, и пя през цялото време. Хората оценяват това :-)

 66. 66 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  До коментар [#60] от "Мавродинов":

  Като чета подобни коментари бих останал с впечатлението че ИТН, ДБ и ИМВ имат мнозинство, а реално те са доста далеч от мнозинството 😉

 67. 67 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Колкото хора, толкоз мнения! По-добре е Слави и компания да не ги четат, защото само ще им се вгорчи плюнката. Решили са вече как да действат и само напред, иначе е още по-лошо.
  —цитат от коментар 50 на iliyapopov  Ако някой е подкарал джипката си към пропаст, но не я вижда, щото е явно късоглед, изява на добронамереност е да му пожелаем: да му се счупи таратайката, да му окапе косата, да го хване хрема, да се разстрои стомахът му и от тоалетната да не излезе. Може да не се чувства удобно, но ще оживее.

  С вашата добронамереност бързо ще си счупи главата. Не че имаме нещо против, съобразяваме се с чуждия избор и го уважаваме.

  Неудобството е, че иска да натовари и обществото при него, като чувал с картофи, без да се съобразява с мнението ни.

  Сред нас има такива, които виждат малко по-напред от него. Разбираемо е да направим нужното, за да си спестим съвместните бъдещи падения. Неговия и вашия избор не са наши.

 68. 68 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#23] от "gun":Включително Мика, Чорбанов и Ива Митева са искали да напуснат
  —цитат от коментар 44 на ggot


  Точно тези нямаше да е голяма загуба да напуснат.

 69. 69 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 694 Разстроено

  Имало едно време такъв народ, "градацията" на управление на който вървяла от цар към пъдар към шут. И подобно на царя, шутът също се показвал рядко, за да чуе народът фрази, които будели у всички догатки.
  И колкото по не ги разбирал, той толкова повече ги избирал.
  Имало едно време такъв народ !

 70. 70 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 673 Весело
 71. 71 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Слави чака своя миг 18 години, и пя през цялото време. Хората оценяват това :-)
  —цитат от коментар 65 на Бланш


  Вероятно предполагате, че хората само са подскачали, куфеели и смисълът на текстовете му не е стигнал до съзнанията им. Има и го това, но само при 10 %.
  Другите го имат за ментално и нравствено примитивче.

 72. 72 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1239 Любопитно

  До коментар [#10] от "gun":

  Най-полезния ход за Слави е да предложи Прокопиев за МП, а Антоанета за ЛБГТ министър за Христо знаем, че му се полага правосъдието, а на ген. Наско МВР.

 73. 73 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 359 Неутрално

  ИТН се водят антисистемна партия и самото им държане е антисистемно но за мен те не са антисистемна партия а някакъв вид корпорация.Ще видим какво ще стане за избор на правителство но самата идея да се ходи на избори след три месеца пак може да не противоречи на конституцията ама е абсолютно безсмислено защото ще изберем същото с несъществени разлики в мандатите.
  —цитат от коментар 8 на chicago514

  Подценяваш ИТН. Разликата на тези избори бяха половин милион цигани, които не гласуваха, защото нямаше кой да им плати. Циганка за министър по ромските въпроси + нейна кампания из гетата и...
  ИТН ще са в силна позиция на следващите избори, а депресираният Хаджигенов може да изкара Изправи се! Мутри вън! от парламента.
  Тогава ИТН и ДБ могат да имат 51 %.

 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4230 Весело

  И Тръмп стана президент изненадващо и за самият него подобно на Слави Трифонов - резултата видяхме всички
  Новите варвари гласуват навсякъде по света за подобни личности които се представят за извънсистемни играчи а всъщност са добре прикрити системни такива
  Слави не е алтернатива, той е просто още от същото. Без да споменаваме личностните му минуси или плюсове очевидно е че Рой няма ясна идея за бъдеща политика, няма прагматизъм в действията и постъпките му и което е най лошото заобиколен е от подобни хора

  klimentm
 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4997 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":

  Сега ли се сети?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#10] от "gun":Най-полезния ход за Слави е да предложи Прокопиев за МП, а Антоанета за ЛБГТ министър за Христо знаем, че му се полага правосъдието, а на ген. Наско МВР.
  —цитат от коментар 72 на choguna


  Най-полезния ход на ИТН е да върне мандата.
  Тази партия няма идеен и кадрови потенциал да се справи с държавното управление.

  Ако опита, имат само два варианта:
  1. Да изпаднат под чужда зависимост и да ги ползват като бърсалка за чужди престъпления, на които ще бъдат съучастници.
  2. Да сътворят обществени скандали в пъти по-скъпи и увреждащи обществото от онези на ГЕРБ. Така сами ще отговарят за престъпленията си.

  Няма я хипнозата, с която Борисов манипулираше обществото преди 10 години. Кризите, които сега се развиват бавно, при тях ще се ускорят. От изявленията и "приоритетите" им е видно, че дори не съзнават какво е и какво иде насреща им.

 78. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#67] от " ":

  ИТН и да иска, не може да натовари обществото при себе си - ни на задната седалка, ни в багажника
  метафората е много подвеждаща

  затова пожеланието ИТН да си счупят главата не може се квалифицира като нещо обществено опасно

  кризата на системата (на представителната лъжедемокрация) по-добре да се ускори, вместо да полагаме усилия за удължаване на агонията

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 79. 79 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Истинското шоу започва след една седмица в парламента. Това досега беше само загрявка.

 80. 80 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  ИТН изобщо не е политическа партия. Това е нещо, където хората не се познават, не знаят защо членуват, нямат общи интереси.
  Имат за храна само някаква утопична идея, че някой ще им разреши някога да избират главен прокурор.
  Точно като една пионерска органиация, където те отвеждат незнайно защо, връзват ти червената връзка и ти нареждат да умреш като незнам-си-колко ястребинчета за благото на един плешивец...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 81. 81 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#80] от "Петър Самсонов":

  да кажеш че нещо не е политическа партия, означава да му направиш комплимент

  в случая - незаслужен

  партия са си
  стремят се към властта и са лобисти на спонсорите си - изчерпваща характеристика на коя да е политическа партия

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 82. 82 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  На Славчо му трябваха 25 години да изкара най-простия клас в консерваторията. Дали сега трябва да го чакаме още толкова да се учи на наш гръб как се прави политика?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 83. 83 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#67] от " ":ИТН и да иска, не може да натовари обществото при себе си - ни на задната седалка, ни в багажникаметафората е много подвеждащазатова пожеланието ИТН да си счупят главата не може се квалифицира като нещо обществено опаснокризата на системата (на представителната лъжедемокрация) по-добре да се ускори, вместо да полагаме усилия за удължаване на агонията
  —цитат от коментар 78 на Николай Теллалов  Мина ми през ума идеята ви. Тактиката Адверза.
  Зная, че обяснява случващото се, зная, че по-бързо ще разчисти социалните боклуци и все пак пробвам с наивни опити за вразумяване на самонадеяните.

  Щях да се чувствам грозен и жесток, ако не опитам с по-лекото. Няма да стане, но сърце не ми дава да отмина с безразличие онова, което се канят да сторят със себе си и с нас. Безумието не се лекува, но причинява много страдания. При твърдоглавите няма друг способ за научаване.

  Не възприемайте онази представа като метафора. И хипербола не е. Аналогия е. Родствена. Приложима. В живота има много сходни процеси.

 84. 84 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#51] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  Прав си. От една и съща група Слави имаше 50 млн да открие ТВ, а другите нищо, все пак една и съща работа вършат, толко да е голяма разликата в заплатите. За тези пари е трябвало да направи не само ТВ, а и партия

 85. 85 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#83] от " ":

  не си причинявайте това

  мекото и лекото се оказва всъщност по-жестоко и по-грубо

  много повече ще се намразите задето сте бил в редиците на удължаващите агонията

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 86. 86 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#76] от "Kamenarski":

  Герберите помнят само това, което им изнася. Но на Бойко вероятно му е харесала връзката с кмет Поли, та Стефчо отново е депутат от ГЕРБ.

  CONTADOR GRATUITO!
 87. 87 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 60 Весело

  Баба Минка пак депутат.... суджук до попа чак :)))

 88. 88 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Какво означава несистемна партия след като е партия и само като такава може да се включи като един от елементите на политическата система. Само това подсказва, че ръководството на "Им такъв народ" стартира от грешна изходна позиция, което се отразява и в по-нататъшните им говори и действия. Една от непоносимостите към Борисов е свързана с неговата просташка лексика, лидерите на новата партия правят същото ("изчегъртване", "пет часа на въртележката" и др.). И претендиращите за по-по-най от Демократична България се унижават да се молят за плаващи мнозинства. Да не споменавами Мая Манолова с партия от два месеца. Не е истина просто тази ситуация.

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Весело

  До коментар [#42] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  Може и Бойко да го играе задкулисно, все пак беше глав. секретар по тяхно време, близък до царя...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Весело

  До коментар [#82] от "Петър Самсонов":

  Самсонов, след като си мултимилионер, има ли значение какво образование и кога ще го изкараш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  ...
  Дойдоха пратениците изпратени далече
  И казаха, че варвари не съществуват вече
  Помръкна императорът във празнична одежда
  Те все пак бяха някаква надежда.

  Това беше от един гръцки поет в началото на миналия век.

 92. 92 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Всичко е "пунта Мара" и прах в очите, уважаеми и недотам уважаеми съфорумци! И учиндолската партия, и ДБ-умнокрасавците, и мутрите на МаяМа са трите аватара, трите въплъщения на триединната и единосъщна пРезидентска партия. Която пък, от своя страна също е аватар, въплъщение! На Светия престол в Кремъл и Светия Дух на КГБ!!! Всички тартори на "партиите на промяната" са умело манипулирани от Москва и стратегическите центрове на КГБ, включително Станчо Учиндолски. Майстори са, признавам. Московските кукловоди, не тукашните марионетки!

  Всичката пушилка, целият този сложен танц и кламбичкане между любов и омраза между тях са режисирани и дирижирани с една цел - дискредитиране на парламентарната демокрация и накланяне везните към президентска република от путинов тип, начело с протежето на Решетников - ГРУмен Радев! На първо време идеята е той да управлява до президентските избори и да си осигури спечелването им чрез властта и машините за гласуване.

  Нататък е лесно - избирателна активност под 30%, непредставителен парламент, провал на парламентарната демокрация и възлагане на всички надежди на ВЕЛИКИЯ НАШ ЛИДЕР И ПРЕЗИДЕНТ - тавариш ГРУмен Радев! Който ще предложи на дискредитирания и низвергнат парламент единствения изход - като не може да гласува правителство, да свика Велико Народно Събрание, което да гласува неговия проект за конституция. Който преформатира държавата от парламентарна на президентска република!

  П.П. Мили ми ДБ-умнокрасавци, и ти, Норманчо, когато червените русоподложни копои като вашия нов любимец - Бойко Рашков "изчегъртат" Боко и "гербиджа", ще дойдат за вас! Те друго, освен да "изчегъртват", не могат. И като свършат "бившите хора" и "народните врагове", ще почнат да си търсят и намират такива. А вие сте доста удобна мишена за тях... Да си знаете!

 93. 93 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  Какво означава несистемна партия след като е партия и само като такава може да се включи като един от елементите на политическата система.
  —цитат от коментар 88 на vista2


  ами точно нищо не значи

  демагогема
  самоизтъкване
  измама на избирателя (това, че избирателят ИСКА да бъде измамен, направо си го ПРОСИ, натискайки се да гласува, не оневинява измамника, а и е отделен въпрос - въпрос на израстване на онова чувство и ниво на разумност, което отличава поданика от гражданина (гражданин по смисъл на думата от Великата френска революция, при все че постепенно нивото на гражданина е паднало до това на поданика, че и по-надолу)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#92] от "st0rmbringer":

  колега, започваш "во здравие", но свърваш със заупокойна молитва...

  ниската избирателна активност за теб е отворен път към президентска република
  може би
  но делегитимирането на властта не засяга само парламента, удря и други институции, вкл президента
  т.е. вариантите са повече

  а призивът ти към завръщане "в лоното на светата майка църква", пардон, в контингента хронично напразно надяващи се редовни гласоподаватели - това е призив да продължим играта на обикаляне на омагьосания кръг на представителната лъжедемокрация

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 96. 96 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#22] от "AModoMio":

  Когато има такива, които гласуват за ДБ защото подкрепят гей обществото нема се опрайм.

 97. 97 Профил на
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Какво означава несистемна партия след като е партия и само като такава може да се включи като един от елементите на политическата система. Само това подсказва, че ръководството на "Им такъв народ" стартира от грешна изходна позиция, което се отразява и в по-нататъшните им говори и действия. Една от непоносимостите към Борисов е свързана с неговата просташка лексика, лидерите на новата партия правят същото ("изчегъртване", "пет часа на въртележката" и др.). И претендиращите за по-по-най от Демократична България се унижават да се молят за плаващи мнозинства. Да не споменавами Мая Манолова с партия от два месеца. Не е истина просто тази ситуация.
  —цитат от коментар 88 на vista2
  Имаше го като въпрос от конспекта по политология:

  Партията е доктринална организация, която се стреми към власт. Различните партии обаче имат различни възгледи към властта. На тази основа могат да бъдат разделени на системни и антисистемни.

  Системни партии са тези, които признават принципите и ценностите на политическата система, спазват политико-парламентарната игра на всеобщи избори и се стремят да достигнат и задържат властта по легален начин.

  Антисистемните партии не признават принципите и ценностите на политическата система и виждат своята мисия в разрушаването на старата политическа система и формиране на нов тип политическа организация.

  За една политическа система няма по-страшно нещо от антисистемни партии. Като антисистемни партии се определят комунистическите партии и национално-социалистическата партия в Германия, чиято цел е разрушаване на старата либерално-демократична политическа система и създаване на авторитарни или тоталитарни политически системи, които отхвърлят плурализма и изборите, като средство за делегиране на власт.

  Има партии, които са двулични – опитват се да се правят на системни, но когато завземат властта се опитват да наложат тоталитарен режим. Пример за двулична партия е ГЕРБ.

  Харизматичните водачи са ефективни когато обществото изпадне в криза. Авторитарното управление съсредоточава властта и решенията по-бързо се вземат. Съответно и по-бързо се променят.

  Близостта на кризите с харизматичните водачи има и друг аспект. Те предизвикват кризите. Сътворяват ги с невежеството си. Критерият е безпогрешен, защото харизмата е емоция, а не знание. Резултатите от човешките действия се определят от качеството на вложените в тях идеи. Няма друг начин.


 98. 98 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 208 Неутрално

  До коментар [#95] от "Николай Теллалов":

  Опитвам се да бия камбаната, заради задаващия се пожар - мракобесна прокремълска диктатура! Дали успявам? Не знам. Но поне ми е чиста съвестта, опитал съм се да предупредя! Толкова са ми възможностите!

  А ти какво предлагаш? Да ги накажем всичките, като не гласуваме?

  Няма по-голяма глупост, да знаеш! Пука им на кагебейско-неофашистката клика в Кремъл! На тях изборите и демокрацията им пречат по принцип!

  Апропо, за болшевиките никой не е гласувал, пък си управляваха над 70 години! И още дърпат конците!

 99. 99 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6326 Весело

  "Чакарака, чакарака кючек, а от понеделник - Слави, лош..."
  Буци Банкянски

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 100. 100 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4455 Весело

  Ако СлавчУ назначи Елена Поптодорова за премиер, всички останали министри ще са без портфейл .... и часовници.
  —цитат от коментар 1 на doctor.no


  Славчу предвидливо остави министъра по циганските въпроси без портфейл като превантивна мярка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK