"Ще се пропука ли ледът", или ще бъде ли спасен Гешев от съдебните кадровици

Главният прокурор Иван Гешев

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван ГешевКаква ще бъде съдбата на внесения от министъра на правосъдието Янаки Стоилов доклад във Висшия съдебен съвет за нарушения и данни за престъпления на главния прокурор Иван Гешев с искане съветът да се произнесе за представените основания и да започне процедура за освобождаването от поста на първия обвинител? На този въпрос пленумът на ВСС ще отговори в четвъртък (22 юли), на заседанието, на което първа точка е внесеният от Стоилов доклад. Той е изготвен въз основа на представените от вътрешния министър Бойко Рашков 112 страници с описани нарушения на главния прокурор.


Основанията в докладите на двамата министри: системни нарушения на служебните задължения и действия, които накърняват престижа на съдебната власт. Тази формулировка е посочена и в Закона за съдебната власт, и в Конституцията, като самостоятелно основание за прекратяване на мандата. Но дали са налице тези основания - решава Пленумът на ВСС. Всички наблюдатели, с които разговаря "Дневник", са


скептични, че съставът на ВСС ще освободи Гешев, но допускат вариант за тупкане на топката за неопределено време
и изключват варианта той да подаде оставка.


Тупкането на топката се улеснява от липсата в закона на процедура за освобождаване на председателите на двете върховни съдилища и главния прокурор. В Закона за съдебната власт (чл. 175, ал. 5), е казано само, че "основанието за предсрочно освобождаване на председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд и главния прокурор СЕ УСТАНОВЯВА от пленума на Висшия съдебен съвет с решение", което се взема по реда на член. 173, тоест по реда на избирането им, като след решението на ВСС президентът издава указ съответно за назначаването или за освобождаването. Указите на президента не се обжалват съдебно.


А как, по какъв ред "се установява" от пленума дали основанията са налице, законът не казва, за разлика от дисциплинарните производства срещу редовите магистрати, при които съответната колегия на ВСС е длъжна да състави на случаен принцип дисциплинарен състав, който да разгледа сигнала и да докладва предложение.


Съдебните кадровици могат да си измислят процедура за случая, още повече че няма прецедент, който да им я подсказва, могат и да съставят дисциплинарна комисия, ако искат, законът не ги ограничава.


Няма срок, в който да се произнесат, задължени са само да изслушат Гешев


Дали той ще присъства на заседанието и дали ще пожелае да бъде изслушан? Говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза пред "Дневник", че това е въпрос на негова преценка. Във вторник Гешев е изпратил писмо до ВСС като отговор-възражение на доклада на министрите Рашков и Стоилов с приложения от медийни публикации и съобщения на прокуратурата с искане писмото да бъде разгледано от пленума.


Защо никой еднозначно не вярва,че Гешев ще бъде отстранен


Обобщено, скептицизмът е от предрешения начин на избора му преди година и осем месеца. И от последователното поведение на безкритична и безрезервна поддръжка оттогава досега от цялата прокурорска колегия (11 души) плюс парламентарната квота на съдийската колегия от 6 души, което прави точно изискваното мнозинство от 17 души - както за избор, така и за свобождаване от поста.


Конкретно, скептицизмът е и от несигурност дали ще се събере кворум, тъй като в момента пленарният състав (от 25 кадровици) е непълен след напускането на двама членове на съдийската колегия и един от прокурорската. Намаленият състав понижава и вероятността не само да се съберат 17 души за отстраняване на Гешев, но и поставя под въпрос въобще кворума.


Защо има допускания, че кадровиците ще тупкат топката


Обобщено, заради променената конюнктура, която буди размисъл сред кадровиците за собствената им съдба. Да отбележат доклада само "за сведение" и да откажат разглеждане, би означавало ВСС да продължи да трупа обществен гняв - гражданските протести миналото лято започнаха именно с искане на оставката на главния прокурор, наред с тази на правителството. а това ще улесни политиците да предприемат радикални решения. Във вторник министър Янаки Стоилов го каза направо: "Ако тази процедура, която предстои във Висшия съдебен съвет, не приключи с резултат в съответствие с моето предложение, самият парламент трябва да се заеме с темата".


При такова изявление на правосъдния министър е логично мнозинството на ВСС да се поослуша и поизчака, с надежда за евентуално оттегляне на искането на Янаки Стоилов от следващия правосъден министър в редовното правителство.


Да се заеме парламентът с темата сега, означава - в контекста на думите на Стоилов, бързи промени в Закона за съдебната власт, които да дадат предпоставките за прекратяване на мандата на този ВСС и избор на нов, който да реши въпроса с Гешев. В това са убедени наблюдателите, конкретно тези, участвали в задълбочен разговор по темата пред "Дарик радио" във вторник, сред тях съдията Красимир Мазгалов от Съюза на съдиите и адвокатът от сдружение "Правосъдие за всеки" Емил Георгиев. Те допускат, че пленумът може да се измъкне от отговорност и с друг ход - под предлог, че съветът не е разследващ орган да прехвърли доклада на Инспектората, където да потъне в безрезултатни дирижирани проверки и мълчание. Както направи през 2017 г. по скандала "Цумгейт" с участието на предишния главен прокурор Сотир Цацаров заради негова среща с бизнесмена Георги Гергов и издателя Сашо Дончев, на когото е оказан натиск.


Защо никой не вярва, че Гешев ще подаде оставка


По същите причини, по които никой не вярва, че ще бъде отстранен днес: Той беше избран сред блокиран от полиция столичен център, без да бъде установено от кадровия орган, че притежава изискваните от конституцията високи професионални и нравствени качества, всъщност беше назначен, което показва, че мотивите са били други, припомни Емил Георгиев. Сега същите "други мотиви" не му позволяват да реши сам как да постъпи, той зависи от онези, които са го посочили въпреки отсъствието на качествата, които трябваше да има, коментират и наблюдатели от неправителствени организации, които следят отблизо отношенията и влиянието на главния прокурор във Висшия съдебен съвет.


Без значение какво ще реши ВСС


Гешев е в пълна институционална изолация и най-логичният му ход е да подаде оставка


Така анализира ситуацията бившият прокурор, сега експерт към "Антикорупционния фонд" Андрей Янкулов. Затова, по думите му, подаването на оставка би било най-логичното действие от страна на Гешев, ако имаше свободната воля да реши в ситуация, в която е поискано отстраняването му най-напред от президента, после от правителството в лицето на двамата министри, наред с това от парламентарните партии, с изключение на ДПС и ГЕРБ.


"Колкото и мощна да е властта и позицията на главния прокурор сред държавните органи, той не е сам за себе си, коментира Янкулов. Оглавява прокуратурата, която трябва да си взаимодейства с куп институции не може да бъде оставена като заложник за оцеляването на един човек на поста си, а формално съществуващата процедура за отстраняването му не може да бъде изпълнена поради собственото му влияние в органа, който трябва да я проведе." Според него изпадналият в пълна институционална изолация главен прокурор няма да има друг полезен ход освен да се оттегли, защото той не може да тръгне срещу абсолютно всички, дори срещу самите прокурори.


В дълбока заблуда е, който си мисли, че мнозинството от прокурорите не разбират това. Рано или късно дори този десетилетен лед ще започне да се пропуква.


Андрей Янкулов,

бивш прокурор


Това заяви още бившият прокурор, който напусна системата заради несъгласие с методите на ръководство. И дори прогнозира, че и политическата подкрепа от ГЕРБ и ДПС ще започне да се изпарява. Защото - както обобщи Янкулов, "ползата да имаш главен прокурор на бързо повикване не може да надмине вредата от загубата на обществена легитимност вследствие на позицията да защитаваш незащитимото".


При подаването на оставка обаче процедурата за избор на нов главен прокурор се открива веднага, обясняват експерти. Това е тяхно задължение по закон и ако откажат да приложат правото, това ще е сериозно нарушение от тяхна страна.


Което означава, че кадровиците, които избраха Гешев, може да изберат и наследника му. Ако парламентът не ги изпревари със свои решения.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Няма да го сменят освен ако не са умни и не предвидят събитията и усетят вятъра на промяната.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3721 Неутрално

  Ако парламентът не ги изпревари със свои решения.

  Разковничето, по което народът ще прецени кого е избрал.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  При положение, че не е разследвал НАЙ-ГОЛЕМИТЕ поразии извършени от силните на деня, няма да им е много трудно да го изгонат.

 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 646 Неутрално

  #ГешефЕРадост е пътник, въпроса е преди да си тръгне, дали ще повлече някой политически лидер от статуквото със себе си. Като опит за индулгенция пред обществото.

 5. 5 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Гешев няма ценз за главен прокурор, дипломата му е издадена с указ на Тодор Живков, който не важи от 1990 г.
  Адвокат Минчо Спасов буквално съсипа главния прокурор Иван Гешев с разкритието, че дипломата му е издадена с указ на Тодор Живков от 1987 г., който, обаче, е бил в сила до 1990 г.
  След тази дата настоящият обвинител №1, завършил школата на МВР в Симеоново, просто няма право на гражданска специалност „право”. Така излиза, че юрист без нужния ценз е главен прокурор, стана ясно в предаването на Люба Кулезич „Често казано“.

  „Направих едно малко изследване за дипломата на г-н Гешев, Оказа се, че няма номер на дипломата, няма подпис на тези, които са я издали.

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Весело

  До коментар [#5] от "SaveBG":

  Бойко дипломи не го интересуват, той си имаше други критерии за да си ги избира на такива длъжности.

 7. 7 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Неутрално

  "Защо никой еднозначно не вярва,че Гешев ще бъде отстранен"

  Защото са малко наивниците в България, които еднозначно вярват че в България, има въобще Правосъдие!
  (Виж, вярващите, че в България има "Правосъдна" Мафия не са никак малко!)

 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#6] от "442":


  До коментар [#5] от "SaveBG":Бойко дипломи не го интересуват...
  —цитат от коментар 6 на 442


  Вероятно е така от личен (на Бойко) опит!

 9. 9 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#6] от "442":

  Най вероятно Каскета няма да бъде отстранен след решение на ВСС днес, но духът от бутилката е пуснат. Ролята на главният прокурор, като адвокат на мафията е вече кристално ясна за цялото българско общество както и за западните ни партньори.

  Струва ми се невъзможно, подобно на 2013 и 2017 обществената енергия да утихне, да настъпи поредният период на "стабилност", когато кръговете около Доган отново да правят политико-икономически инжинериг за източване на обществения ресурс.

 10. 10 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2946 Весело

  Приказката е , че гарван гарвану око не вади !

  Та първо трябва отсрел на всички гарги и избор на нови птици макар че могат да дойдат лешояди ...

 11. 11 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  При положение, че не е разследвал НАЙ-ГОЛЕМИТЕ поразии извършени от силните на деня, няма да им е много трудно да го изгонат.
  —цитат от коментар 3 на 442


  То това не зависи от тях, те са просто марионетки, в Сарая се вземат подобни решения.

 12. 12 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Според мен ще ги пожертват, за да може бързо да си назначат нов и едновременно с това да замажат очите на обществото. Може дори да е привидно приемлив кандидат или някой безличен, като Борис Велчев, може дори да загубят цял мандат, само и само постът да оцелее и отново да го запълнят с поредният Гешев, Цацаров или Филчев.

 13. 13 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Много интересна работа показа адв. Минчо Спасов снощи при Люба Кулезич - дипломата, която е представил Иван Гешев пред ВСС - беше я принтирал от сайта им.
  - Дипломата е от 1994 от Школата Симеоново
  - Специалността "Право" е придобита от Гешев по постановление на Тодор Живков - така пише - което обаче е действало до 1990, след това до 2002 завършилите не са имали право да приобиват тази специалност
  - Дипломата е без номер и подпис. Липсва и факултетен номер

  Определено предизвка интерес тая работа, а Минчо Спасов е напорист.

 14. 14 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Преди всичко легитимните управляващи трябва да спасят човека Иван Гешев!
  Мафиотската структура прикривана от правителството на Борисов вече се разпростря извън България. Милиардите, които завъртяха по еднотипни схеми не са откраднати само от българския народ.
  Този раздут балон няма да може дълго да се подсилва с изрезки от вестници.
  Гешев без Пеевски и Борисов няма да може да е параван на икономическия кръг маскиран като адвокатска кантора скритите руски подлоги маскирани като професори. въпреки законите и сталинисткия тип прокуратура.

 15. 15 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  "Ще се пропука ли ледът", или ще бъде ли спасен Гешев ? ....... 1 четене, 2 четене .... в парламента...... и да закриват спецовете...... Актуализация на бюджета и поне 1/3 от парите на съдебната рязане ...... изкарване на прокуратурата от съдебната и ГешеФ да си прибира парцалите от резиденцията, където няма работа..... а съдебните кадровици си е тяхна работа как точно ще оттекат в канала...... с достойнство или без........

 16. 16 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 606 Неутрално

  "По-добре край с ужас, отколкото ужас без край". И това го осъзнават и Главният Каскет на Републико наша, здравей и ВСС.
  "Роденият да бъде обесен, не може да се удави".
  Въпрос на теххнологично време е. Обществените нагласи, плюс Херо Мустафа и Брюксел са категорични. Така повече не може да продължава.
  Много мина, мъничко остана.

 17. 17 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 939 Неутрално


  До коментар [#5] от "SaveBG":
  Все пак въпросът можеше ли Радеф да откаже да издаде заповед за назначаването му стои открит. След като няма професионалната квалификация за тази длъжност - "юрист" от Симеоново никога не може да бъде равен на юрист с диплома от СУ! Да бяха проверили, когато е трябвало и с основание да размахат тогава юмрук.

 18. 18 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Не знам кое ще е по-зле - Гешев да остане, или същите хора от ВСС, които са го избрали, бързо да сложат някой друг на негово място.
  Някой по-излъскан отвън, но отвътре същият.

  Най-добре Гешев да се запъне, ВСС да шикалкави и малко по малко от парламента да променят институцията главен прокурор, а и ВСС.

 19. 19 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Ще пуснат ли най-накрая видеото с жена му на пилон 😁 ?

 20. 20 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Днес най-много Гешефт да си поръча нов мултитемпературен охладител за вино. Прокурорите нямат топки.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 21. 21 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Това е последната тухличка, която крепи да не се разпадне конструкцията Пеевски-Цацаров-Борисов. И затова никакви рационални или морални аргументи за отстраняването или оставката му нямат сила. Въпросът е на живот и смърт.

 22. 22 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 755 Неутрално

  За да бъде пълна трагедията, да, ще бъде спасен.

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Тук ключов момент е "ония" списък с висши магистрати, които имат недекларирани имоти и банково сметки в чужбина. Бойко Рашков каза, че разполага с него и ще го огласи, ако прокуратурата не го направи. Ако в него има и членове на ВСС, хитрата лисица Рашков може да ги изчака да гласуват в защита на Гешев и след това да ги закопае като извади списъка.
  Така с един изстрел - два заека.

 24. 24 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Любопитно

  Какъв е проблемът Гешев да обърне плочата и да се захване с поръчкова работа в полза на нови господари. Нали вече се е доказал като изпълнителен и надежден при старите...
  :-)

  I Want To Believe
 25. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Ами вчера един от БСП-ту не каза лоша дума за Гошов. Само принципно били за некви промени. Та герб-бсп-дпс твърдо си стоят зад него...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Има много причини, Гешев да бъде махнат от поста главен прокурор. Въпросът е, кога ще стане?

 29. 29 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  На всички ни е ясно, че се води битка между няколко червени фамилии и кланове , наследници на разни партийни функционери от времето на Тато , и понеже засега българското общество не може да ги разкара , то най-добре е да има паритет между тях. Не е добре за България цялата власт да отиде в сините олигарси , или пък в обръча около библиотекарския!

 30. 30 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Не знам кое ще е по-зле - Гешев да остане, или същите хора от ВСС, които са го избрали, бързо да сложат някой друг на негово място. Някой по-излъскан отвън, но отвътре същият. Най-добре Гешев да се запъне, ВСС да шикалкави и малко по малко от парламента да променят институцията главен прокурор, а и ВСС.
  —цитат от коментар 18 на еспресо


  Tой Борис Велчев беше излъскан.Отвън.А някои казват и отвътре.LOL.LOL.

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#17] от "waterfall":

  Можеше, но само един път. И той го направи. При второто представяне беше длъжен да подпише. Въпросът с дипломата беше важен за пред ВСС, обаче там си затраяха и си го избраха.

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#17] от "waterfall":

  Можеше, но само един път. И той го направи. При второто представяне беше длъжен да подпише. Въпросът с дипломата беше важен за пред ВСС, обаче там си затраяха и си го избраха.

 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#25] от "Хи-хи":

  =====Ами вчера един от БСП-ту не каза лоша дума за Гошов. Само принципно били за некви промени====== БСП казаха следното: """"нашите приоритети са ясни - закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура, съдебен контрол над главния прокурор, нов закон за КПКОМПИ (антикорупционната комисия - б.а.) и нова структура на комисията", изброи лидерът на БСП....... в спешен порядък е нужно да се направи актуализацията на бюджета вкл. и на съдебната власт...........
  .

 34. 34 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Кой се страхува от Иван Гешев?! На кого, как и защо наруши интересите и блаженото спокойствие? Не започна ли всичко след атаките му срещу мафията, срещу онази българска мафия, която работеше в сътрудничество с италианската мафия "Ндрагета" и внасяше италиански отпадъци в България, а после ги складираше в най- прекрасната на света "Дунавска равнина"; или след повдигането на 19 обвинения срещу Васил Божков? Поне с такова впечатление остана българският народ, суверенът, според изнесеното в мас медиите. Целият свят харесва Гешев само една шепа "протестиращи" представящи се за "народа" не го харесват. Него може и да го махнете, но вие ще останете да се пържите на огъня, който сами си подклаждате.

 35. 35 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Вече бяха взети мерки всичко формално да е наред. Само нахлуването в президентството на муджахидините му е леко уязвимо, но ВСС ще рзгледа "широко" това и великодушно ще реши, че може да мине само с мъмрене.
  След това ще има призиви за ненамеса в независимостта, фанфар за добре свършената работа, а Иво Никодимов ще вземе някое интервю.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Съдебните кадровици могат да си измислят процедура за случая, още повече че няма прецедент, който да им я подсказва, могат и да съставят дисциплинарна комисия, ако искат, законът не ги ограничава.


  Няма срок, в който да се произнесат, задължени са само да изслушат Гешев"

  Променете ЗСВ, изритайте въпросните " съдебни кадровици", ще видите колко бързо новите ще се произнесат спрямо Гешев.......

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#13] от "doctor.no":

  Минчо е много подходящ за НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#17] от "waterfall":

  Радев го спря един път. Толкова му е разрешено.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони КОСТОВ":

  Това няма отношение към ситуацията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#20] от "majorman":

  Страх ги е от Чайка и Кремъл!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dankol":

  "На всички ни е ясно, че се води битка между няколко червени фамилии и кланове , наследници на разни партийни функционери от времето на Тато"

  На мен не ми е ясно. Не ми е ясно:
  - битката за какво? Или, какво ще се счита за победа за да спре "битката"?;
  - откъде са тия "фамилии и кланове" при положение, че по времето на Тато Партията беше ешелонирана - първи ешелон падна (с убийството на Луканов), втори ешелон дава фира с фалита на придобитите от тях предприятия; третия ешелон - ГЕРБ нямаше какво да крадне и почна с рекет на покрадньовалите.
  Ако говорим за мястото и ролята на Прокуратурата, то тоя раздиращ въпрос виси от 1991 г. като всяка мижитурка, промъкнала се в парламента, се надява да използва прокуратурата като меч срещу опонентите си. Е сега, прокуратурата стана независима от мижитурките и ги погва (с рекет) преди да се сдобият с имунитет.

 42. 42 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 865 Неутрално

  сега може и да направят и друг ход ,да махнат каскета и да наместят някой уж по 'приемлив'...затова ДПС бяга от всички публични прояви изявления за главния прокурор...търсят изход от патовата ситуация....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#34] от "bobhunter":

  Помниш ли Гешев е радост кой и кога размахваше?
  Хайде малко по-умно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  "...подаването на оставка би било най-логичното действие от страна на Гешев, ако имаше свободната воля да реши ."

  Гарантирано е, че няма свободна воля, но като го гледам, как си е нахлупил ламаринените очила, както и да го плюят, той все ще казва, че Божа роса го роси.

 45. 45 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Кой се страхува от Иван Гешев?! На кого, как и защо наруши интересите и блаженото спокойствие? Не започна ли всичко след атаките му срещу мафията, срещу онази българска мафия, която работеше в сътрудничество с италианската мафия "Ндрагета" и внасяше италиански отпадъци в България, а после ги складираше в най- прекрасната на света "Дунавска равнина"; или след повдигането на 19 обвинения срещу Васил Божков? Поне с такова впечатление остана българският народ, суверенът, според изнесеното в мас медиите. Целият свят харесва Гешев само една шепа "протестиращи" представящи се за "народа" не го харесват. Него може и да го махнете, но вие ще останете да се пържите на огъня, който сами си подклаждате.
  —цитат от коментар 34 на bobhunter


  Много точен анализ кой и защо иска да вземе главата на Гешев!

 46. 46 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Ще го спасят, ама хората във ВСС ще придобият статут на "джуджета" в правосъдната система, подобно на мисирките в журналистиката... Което пък в последствие ще доведе до желание и за тяхното "изчегъртване"

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#46] от "Георги":

  А може дори и Магнитски да ги уважи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#45] от "Дария Колев":

  Точно на теб няма да ти обяснявам защото няма как да разбереш. Пей дружно герберската ода в защита на каскета и се чувствай значима.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Кой се страхува от Иван Гешев?! На кого, как и защо наруши интересите и блаженото спокойствие? Не започна ли всичко след атаките му срещу мафията, срещу онази българска мафия, която работеше в сътрудничество с италианската мафия "Ндрагета" и внасяше италиански отпадъци в България, .
  —цитат от коментар 34 на bobhunter


  Това е Христо Ковачки. Никой не е посегнал на него, а ТЕЦ Бобовдол си пуши повече от всякога.

 50. 50 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Весело

  До коментар [#34] от "bobhunter":

  "Поне с такова впечатление остана българският народ, суверенът, според изнесеното в мас медиите."

  Явно, тук повечето не сме от българския народ, защото следим медиите от преди нарочената за фалит КТБ. От де Ви намират такива, където "жълтото около устата" е оцапало и гащите!?

  "На кого, как и защо наруши интересите и блаженото спокойствие?"
  Прокуратурата не е нарушила интересите, а не успя да осигури "блаженното спокойствие":
  - на Пеевски и "Южен поток" при фалита на КТБ;
  - Баце, разбирай държавата, трябвало да плаща 6 млн. за "отпадъците" на Банев (Баневи нарязаха "Полимери" на скраб, изнесен в Румъния)
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/12/10/3359293_ne_moga_da_razbera_kakvo_oznachava_iztochvane_na/
  - на ТИМаджиите (и Емир Радев) при усвояването на либийския кораб Бадр:
  "Да си вземеш танкер
  Историята датира от 1992 г., когато държавната соц компания "Булгаргеомин" предявява претенции срещу срещу либийската морска компания за около 9 млн. долара.

  В наши дни в България се появява обединението от 3 компании "Булгаргеомин Лтд." ДЗЗД, което включва фирмите "Тектона" с 50% и "Моран Трейд" и "Моран Уест" с по 25% на Венцислав Кръстев, на когото са прехвърлени в началото на 2018 г. Обединението било купило вземане на държавната"
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/07/3371163_konfiskuvaniiat_v_burgas_libiiski_tanker_vkara/
  За "умници" като Вас обяснявам: Държавното предприятия "Булгаргеомин", преобразувано в ЕАД и ликвидирано през 1998 г. няма нищо общо с дружеството, регистрирано по Закона за задълженията и договорите от група "будни" граждани, "Булгаргеомин Лтд." ДЗЗД. Отделно е фалшивата ипотека, отделно е решението на либийския съд от 1994 г. за вземането на ДП "Булгаргеомин", което не е предявено от българското правителство пред либийската държава (външни министри бяха нубийци, хубави Надки и други измислени хорица)


  "Не започна ли всичко след атаките му срещу мафията, срещу онази българска мафия, която работеше в сътрудничество с италианската мафия "Ндрагета" и внасяше италиански отпадъци в България"
  Атаката срещу Президентството от Бюрото за защита на свидетелите започна след възпрепятстване на рекета на Емил Радев:
  https://bivol.bg/emil-radev-gigov-badr.html
  "Уреждането е трябвало да мине през консултантски договор с кантора, близка до Радев, като сумата за консултациите е впечатляваща – 4.5 милиона евро, от които 1,5 милиона предварително плащане, неподлежащо на връщане, какъвто и да е резултатът от посредничеството."
  Пламен Узунов председателстваше междуведомствена и междудържавна комисия за уреждане на последствията след кражбата на танкера. Прокуратурата го обвини в държавна измяна, защото бил чел вестници (гръцките разкриха фалшивата ипотека).

  Колкото до "Ндрагета", герберите така и не научихте разликата на между "битов боклук", "строителни отпадъци" и "акумулатори, предадени за отпадък". Един проЗД въпрос: Бобокови откъде вземат олово за акумулаторите "Монтана"? От КЦМ КЪрджали, фалирано от Валенттин Захариев като Баце му плати (държавата) неплатените осигуровки на работниците. Онзи същия Валентин Захариев, който ревеше на Орешарски да му разсрочи данъците след продажбата на Кремиковци
  https://glasove.com/categories/komentari/news/kak-be-prodaden-kremikovtsi

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#49] от "еспресо":

  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Гешев , ако е малко по-умен, сам ще си тръгне, защото вече се носят слухове, че и той ще се почви в разни неудобни списъци.

 53. 53 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Днес всички ГЕРБеРЕБЯТА са мобилизирани да дращят "ГешеФФ е радоС, Сорос, Ристю и Прокопи го чернят".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 54. 54 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 329 Весело

  Целият свят харесва Гешев само една шепа "протестиращи" представящи се за "народа" не го харесват. Него може и да го махнете, но вие ще останете да се пържите на огъня, който сами си подклаждате.
  —цитат от коментар 34 на bobhunter


  Ще се спра само на последното - целият свят харесва Гешев?!?!?! Уот дъ фък? Откъде си ги измисляте тези глупости, бре гербиджи?!?!?! Може би затова го викат от подкомисията в Европарламента, защото много го харесват!?!? А той не ходи, защото е толкова харесван, че не вижда смисъл да ходи до Брюксел 2 пъти? Или пък Лаура Кьовеши толкова много го харесва, че като Решев е Гадост бе отишъл в Брюксел да се представи, тя демонстративно излезе от помещението, може би защото не можеше да скрие от хорските очи колко много харесва Ваньо Кьоравеши? А тези протестиращи, които не харесват Ваньо Кьоравеши според социологическите проучвания, са около 75%, т.е. явно доста протестиращи е имало през последната година .... :):):)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK