На живо

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

Висшият съдебен съвет обсъжда предложението за отстраняване на Иван Гешев като главен прокурор.

© Юлия Лазарова

Висшият съдебен съвет обсъжда предложението за отстраняване на Иван Гешев като главен прокурор.След близо седем часа дебат, съдебният съвет очаквано не допусна за разглеждане искането на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за начало на процедура по отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Така на практика заради процедурни въпроси мотивите и причините, с които бе поискано отстраняването му, останаха на заден план и почти не бяха обсъждани.


За първи път в 30-годишния живот на ВСС, министър на правосъдието иска отстраняване на главен прокурор. Янаки Стоилов, който определи предложението като "тест" за съвета, даде заявка, че ще насочи темата към парламента и тя няма да приключи с днешното гласуване. За петък, 23-ти юли е насрочено изслушване в парламента на служебните министри на вътрешните работи и правосъдието по темата.


Дебатът в съдебния съвет потвърди прогнозата, че мнозинството, което преди две години избра главния прокурор, трудно ще бъде разклатено. Прокурорската колегия и някои от членовете на съдийската колегия се впуснаха в защита на главния прокурор. Въпреки това стана видно, че натискът към фигурата на Гешев се засилва.
Заявка за друга процедура по отстраняването му беше дадена и от членове на съвета. Според Закона за съдебната власт с подписите на петима от пленума, или трима от прокурорската колегия може да бъде инициирано ново предложение.


За Янаки Стоилов дискусията в съвета е допринесла за развитието на правото, за главния прокурор Иван Гешев сигналът срещу него е "негоден юридически документ", а членовете на ВСС се фокусираха в аргументи по кой текст на закона да процедират.


Как се стигна до обсъждането в съдебния съвет


Служебният правосъден министър Янаки Стоилов внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, а на днешното заседание на пленума точката е първа в дневния ред. Основание за започване на процедура за предсрочното освобождаване на Гешев е сигнал от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, подаден на 14 юли, за допуснати нарушения от страна на главния прокурор. За отстраняване на главния прокурор са нужни гласовете на поне 17 от членовете на ВСС.


Разгласяване на данни от досъдебни производства, системно нарушаване на презумпцията за невиновност, непризнаване на принципа на разделение на властите, намеса в принципа на случайно разпределение на делата - това са част от основанията, които според служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков са налице, за да започне процедура по отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.


Това не е първият опит за начало на подобна процедура, обсъждана във ВСС с искане за предсрочно отстраняване на Гешев като главен прокурор.


На 22 октомври 2020 г. със скандирания "Оставка" под прозорците на Висшия съдебен съвет (ВСС) пленумът отдели 3 часа, за да обсъжда писмото на най-голямата съдийска организация Съюза на съдиите в България, които призоваха да се даде оценка за работата и действията на главния прокурор Иван Гешев и пленумът да стартира процедура по предсрочното му освобождаване. До започването на такава процедура обаче тогава изобщо не се стигна, а дискусията мина с лични нападки и обвинения.


Хронология на обсъждането в съдебния съвет може да проследите в тази статия.


Пълният текст на сигнала на Рашков - тук
Как Рашков е събирал данните срещу Гешев - тук
Какво смята служебният правосъден министър - тук

Съдебният съвет остави без разглеждане искането за отстраняване на Гешев

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


С 12 гласа "за", 8 гласа "против" пленумът на Висшия съдебен съвет реши да остави без разглеждане като недопустимо внесеното предложение на министъра на правосъдието за отсраняване на главния прокурор Иван Гешев. Решението дойде с гласуване след продължили близо 7 часа дебати по темата - както за допустимостта, така и за процедурата и по-малко за мотивите на самото искане.


Висшият съдебен съвет влезе в спор кой от всички въпроси да подложи на гласуване първо - дали министърът има право да внася искане за отстраняване на главния прокурор, с какви мотиви, изтекли ли са сроковете или направо да се подложи на гласуване въпросът по същество - да се отстрани ли Гешев от поста или не.


Стефан Петров предложи да се остави без разглеждане като недопустимо внесеното предложение на министъра на правосъдието за отсраняване на главния прокурор Иван Гешев. Атанаска Дишева поиска да се подложи на гласуване първо дали министърът на правосъдието има право да инициира остраняване на главния прокурор. Спорът продължи с това дали все пак в текста, който ще бъде гласуван, трябва да бъдат записани и различните мотиви.

Янаки Стоилов: Независимостта на съдебната власт не е тъждествена на недосегаемост

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Лили Тоушек


"Самият ВСС няма претенция да бъде обществено недосегаем. Поддържането на незавсимостта на съдебната власт, не е теждествено на недосегаемост. Тази дискусия дори може да е допринесла за развитието на правото, защото се води за първи път".


С тези думи Янаки Стоилов обобщи дискусията и отговори на част от въпросите, поставени по време на дискусията. Той каза, че според него министърът на правосъдието е легитимна фигура, която има законово правомощие да инициира остраняване на главния прокурор.


"Не е въпросът как да бъде съден главния прокурор, а как дейността му да бъде ефективна. Аз съм силна, отчетна и ефективна прокуратура. Трябва да се използват средствата, които дават конституцията и законите, а такива съществуват", каза Стоилов.


"Българските закони са в унисон с европейските и по-малко извинения и оправдания трябва да търсим, че има нещо нормативно недоправено. Големите проблеми си остават в областта на правоприлагането. Правото не бива да се усложнява допълнително до степен хората да остават с впечетлението, че е нещо мистично или спекулативно, а не да решава проблемите", коментира Янаки Стоилов.


Той отговори на въпросите и намеците, че е бил притискан или принуждаван да внесе искането във ВСС.


"Не съм поставил искания нито преди, нито след назначаването ми като министър за бъдещи назначения. Може би някои от членовете на съвета очакват да направя публичен отказ за заемане на държавни длъжности, за които нямам предложение. Години наред съм се занимавал с юридическа и политическа дейност. Не съм действал никога под натиск. Напротив - налагало се е да вземам решения, които не са били политически и професионално изгодни за мен. Тук няма никаква грешка", увери Стоилов.


"По въпроса за допустимостта и обосноваността, един от централните въпроси беше какво е естеството на процедурата – съгласен съм, че е близко до дисциплинарно производство. Това обаче е неуместно. Това, с което се занимаваме в момента, прилича повече на импийчмънт, която се прилага спрямо президента. Замислена е като юридическа процедура, но засяга висши публични длъжности", смята служебният министър на правосъдието.

Иван Гешев: Сигналът срещу мен е негоден неюридически документ

Иван Гешев

© Юлия Лазарова

Иван Гешев


"В този дебат имаше политически арументи, журналистически коментари и какво ли още не. Първопричината да има неюридическо говорене е един негоден неюридически документ, подаден във ВСС. Няма бюро по охрана, има бюро по защита на свидетелите, но това са термини", коментира Гешев.


Той отговори на някои от коментарите и въпросите, които се чуха по време на дебата. "Има администрация към главния прокурор, които вземат решения какво да публикуват, какво да не публикуват, но това са подробности. За разпределението на делата държа да кажа, че явно информацията почива на неверни факти. Невярното, което чух е, че има специализирани отдели в СРП и СГП, където не се спазва случайното разпределение. Това е неистина", посочи Гешев. "Много се използва "проникване", "нахлуване" и какво ли още не в президентството. Това са две дела, има две разрешения от две различни институции, съдебни решения, явяване на експерти, поемни лица, прокурор, следовател и още лица, описани в НПК пред съответната институция, която няма никакъв имунитет", каза още той.


По думите му при акцията в президенството са били използвани служители на бюрото по защита на свидетелите, е защото другата опция е била служители на МВР. "Колегите не са имали доверие на МВР, защото ако искаш да правиш нещо такова, трябва да докладваш на министъра", каза Гешев. Миналата година министър на вътрешните работи беше Христо Терзийски. Гешев отново повтори, че подобен подход е използван при други акции.

Атанаска Дишева: Готова съм да търся подкрепа от 4 членове, ако отхвърлите искането

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Георги Кожухаров


"Удавихме се в процедура. Същността на този дебат трябваше да бъде доста по-различна. Очаквах професионален дебат от нас и отговор дали всеки от вас споделя твърдяните действия и бездействия на главния прокурор. Ако днес бъде отхвърлено това предложение на процесуално основание, аз съм готова да търся още 4 членове на ВСС, с които да подпишем и инициираме подобна процедура", заяви Атанаска Дишева от съдийската колегия.


Тя коментира, че първо е трябвало да се обсъди процедурата, а едва след това по същество. Дишева призова министър Янаки Стоилов да заяви ясно дали е бил принуждаван, насилван, дали по грешка е подал това заявление или е бил мотивиран от някаква облага да инициира това искане за отстраняване на главния прокурор.


"Стремежът е очевидно да се изключи възможността и да се приеме, че или министърът не може да инициира подобно искане, или че сроковете са изтекли. А ако сте имали намерение, че ще гледаме дисциплинарно производство, на какво основание материалите бяха разпространени публично? Това е в нарушение на правилата за дисциплинарно производство", коментира Дишева.


"Ние бъркаме произнасянето по допустимостта с происнасянето по същество. Още с изложението на главния прокурор, така и в изказванията на част от колегите се вземат само елементи от изложението", даде пример тя.


"Впечатляваща е позицията за публичното оповестяване, обявяване и информиране на обществото за дейността на прокуратурата. Не знам кой е отговорен за прессъобщенията – според мен е главният прокурор и администрацията му. Защо се твърди, че за всички публични изявления не може да се търси отговорност лично от него?", попита Дишева и цитира правилника за администрацията на прокуратурата.


Тя поиска да чуя от главния прокурор отговор на въпроса защо в СГП и СРП са създадени специализирани отдели, в които делата се разпределят не на случаен принцип, а ръчно.

"Пред ВСС е поставен политически въпрос, който трябва да се реши с юридически средства. Поставяте пред мен дилемата да се държа като съдия или като политик? Това е изключително трудно", коментира Даниела Марчева.

Янаки Стоилов й отговори, че него това не го смущава, а и явно не е смущаващ фактът, че част от членовете на ВСС са избрани от политическата квота, което е политически акт.

Лозан Панов: Съдебният съвет крепи основите на завладяната държава

Лозан Панов

© Георги Кожухаров

Лозан Панов


Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов направи остро изказване, след продължилите близо четири часа разговори в съвета за това каква е процедурата, по искането на правосъдния министър Янаки Стоилов за отстраняването на главния прокурор.


"В искането, отправено до нас има данни за извършени престъпления. Този, който може да започне разследване срещу главния прокурор, е прокурор. Но в пирамидата, в която на върха е главният прокурор, това звучи като мечта. Ако се намери такъв, защото в прокуратурата има много достойни прокурори, възниква въпросът дали главният прокурор ще се отстрани", каза в началото Панов, с което искаше да обоснове тезата, че е допустимо правосъдния министър да внася подобно положение. Той каза, че може да даде много примери от съвета, при които в началото се е водело дебат за това каква трябва да е процедурата.


Според председателя на ВКС, съветът проявява двойни стандарти и взема решения в зависимост от субекта.


"Дали министърът на правосъдието си е давал сметка какво ще се случи в съвета, като внесе това предложение? Какво ще се случи в този орган, който за съжаление, крепи основите на завладяната държава и има структури в нея. Винаги когато във ВСС се вършат безобразия, няма защо да се учудваме, че обществеността, журналисти, парламентарно или непарламентарно представени партии реагират на тези безобразия. Защото те станаха прекалено много", коментира още Панов.


Той благодари на члена на съвета Йордан Стоев, който е сравнил жълтите сайтове "Пик" и "Блиц" с медии като "Ройтерс" и "Дойче веле" и изрази увереност, че това ще допринесе за медийната свобода.


"Хората излязоха на улицата, защото искаха да защитят президентската институция, която беше поругана и унизена от главния прокурор. Това не е някаква журналистическа интерпретация. Ако ние приемем това, значи сме далеч от реалността. Всички видяха, че там влезе Бюрото по защита, което е на подчинение на главния прокурор, а не някой друг административен ръководител", каза още Панов.


Той определи поведението на Гешев като "мутренско" и датира акцията срещу президентството още в края на 2019 година. Тогава, според Панов, главният прокурор е дал заявка, че ще атакува президентството с искането си до Конституционния съд дали може да образува дело срещу президента. Малко преди това държавният глава започна консултации за промени в основния закон, свързани с правомощията на главния прокурор.

Боян Новански: Положението не е цунгцванг, а е шах и мат

Боян Новански

© Анелия Николова

Боян Новански


"Положението не е цунгцванг, а е шах и мат. Има и един друг израз - да правиш въже от пясък". Така Боян Новански от съдийската колегия обясни как вижда ситуацията с искането ВСС да отстрани главния прокурор.

"Убеден съм, че проблемът е законодателен. За 30 години не бе решен въпросът с това какви трябва да бъдат правомощията и компетентностите на главния прокурор и се стигна до тази ситуация, която обсъждаме днес. Това не е проблем на ВСС", отсече Новански.

Той подчерта, че е убеден, че министърът на правосъдието не може да внася такова искане и да инициира такава процедура. Според него, от своя страна ВСС няма вменени правомощия да тълкува конституционни норми и закона, обсъждайки каква процедура да стартира и дали изобщо да го направи. Новански постави и серия от въпроси в защита на Гешев.


"Какво ще стане оттук нататък, ако всеки министър на правосъдието по всяко време реши да внася искане за остраняване на някой от тримата големи? Днес министърът е един, утре е друг. Не искам да получа отговор, защото ще е спорен. Може ли изпълнителната власт да влияе така на съдебната власт? Нарушава ли се принципа за разделението на властите? Защо министърът няма право да гласува на пленума?", отправи въпросите си Новански.


Той видя три варианта за продължаване на дебата и за изход от ситуацията.


"Първият вариант е - решаваме, че министърът няма право да инициира такава процедура. Вторият - допускаме искането за разглеждане. Ако това стане, излиза друга хипотеза – по какъв ред и процедура ще разглеждаме това искане? Излиза, че на практика за всяко едно действие от началото до края на мандата, без значение дали е изтекъл срокът за сезиране или не, всеки министър може да поиска отстраняване. Следим ли за срокове – преклузивни и давностни? Къде отива правото на защита, защото то не се изразява само в даване на думата на засегнатия?", попита още Новански.


По думите му, първо трябва да се прецени дали искането е направено в срок, но според него и при трите варианта то е неоснователно и не трябва да се уважава.


"С такива мутренски прийоми доникъде няма да стигнем. Да ми развива теории за уронване престижа на съдебната власт, човек, който е отговорен, че в Съдебната палата е бил заснет клип, рекламиращ пушенето на марихуана. Върховен съдия, който ползва ведомствено жилище от повече от 12 години. Вярно е, че моралът в днешно време стана разтеглива категория, но всичко има граници", коментира още Новански, който нападна председателят на ВКС Лозан Панов.

Калина Чапкънова

© Анелия Николова

Калина Чапкънова


Калина Чапкънова от прокурорската колегия също защити Гешев и обяси, че министърът на правосъдието няма правомощия да внася такова искане за освобождаване на главния прокурор. Най-близката процедура, според нея, е тази на дисциплинарното производство. А първото, което трябва да се прецени в рамките на дисциплинарното производство, е дали то е инициирано от легитимно лице. Според нея това не е така.


"Поради засилен обществен интерес съответните наблюдаващи прокурори с разпореждане са разгласили материали от определени досъдбни производства. В сигнала към предложението на правосъдния министър се твърди, че това разгласяване е било в противовес със Закона за специалните разузнавателни средства.


За акцията в президентството през лятото на 2020 г. Чапкънова каза, че би трябвало да се обърне внимание, че прокуратурара не е действала при условията на спешност, а след разрешение на две различни съдилища. По думите й, не би трябвало докладът с искане за отстраняване на главния прокурор да се позовава на медийни публикации, тъй като някои имали за цел да информират, а други – да се продават.


По думите й, няма как главният прокурор да носи лична отговорност за действията и решенията на други прокурори по различни разследвания и дела.

Боян Магдалинчев

© Анелия Николова

Боян Магдалинчев


Законодателен хаос – така накратко представляващият ВСС Боян Магдалинчев обобщи възможностите за започване на процедура за освобождаване на главния прокурор. По думите му, законодателството не е достатъчно ясно. Той смята, че в конкретния случай трябва да се разгледа предложението на министъра на правосъдието такова, каквото е, а не да се отлага и да се дават указания на министъра на правосъдието, както предложи Цветинка Пашкунова.


"Становището трябва да бъде акт на неговата лична воля, той да е убеден и всичко, което се намира като данни и е внесено от него във ВСС трябва да бъде в резултат на неговата лична воля. Недопустимо е да се ползва чужда воля в едно санкционно производство, каквото е това", подчерта Магдалинчев.


"Направи впечатление, че днес министърът на правосъдието днес включи и други обстоятелства, които не присъстват в доклада на министър Рашков – бездействия по делото "КТБ" и по проверката с кюлчетата, както и по въпроса за Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор", добави още представляващият ВСС. По думите му, не е напълно обосновано предложението на министъра, за да се предприеме такава процедура.


Според Вероника Имова от съдийската колегия е недопустимо да започне такава процедура, тъй като приема срок от 6 месеца, в който министърът на правосъдието е имал време за реакция, а този срок отдавна е изтекъл от момента на нарушенията, за които се иска отстраняването на Гешев.

Члена на съдебния съвет: Аз не съм виждал Гешев да е бил в президентството

Снимката е от 9 юли 2020 година, когато прокуратурата влезе в президентството

© Юлия Лазарова

Снимката е от 9 юли 2020 година, когато прокуратурата влезе в президентството


Близо два часа членовете на съдебния съвет правят изказвания за процедурни въпроси - до колко министърът на правосъдието може да предлага дисциплинарно освобождаване на главния прокурор, до колко пълно с факти е предложението на Янаки Стоилов и т.н.


Членът на съдебния съвет от прокурорската колегия - Огнян Дамянов също защити главния прокурор и заяви, че служебния министър на правосъдието не може да предлага процедура по отстраняването му.


"В документа няма нито един факт, няма дата, място или начин на извършване, а отговорността все още е лична. Прокуратурата и главния прокурор са две различни правни фигури. Не съм чувал или виждал, главният прокурор да е бил в президентството. Не видях заповеди на главния прокурор за случайното разпределение. Ние не сме надлежно сезирани", заяви Дамянов. Той коментира изказване на депутата от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов, който заяви от парламентарната трибуна, че "ВСС няма да бъде оставен да прави свинщините, които прави досега". "Това диалог ли е? Трябва да се уважава разделението на властите", заяви Дамянов.


Според члена на съдебния съвет от парламентарната квота (от БСП) Даниела Марчева предложението на министър Стоилов не отговаря на изискванията на закона, защото не съдържа обяснение какво точно е нарушил главният прокурор. Според нея министърът има право да предлага предсрочно прекратяване мандата на тримата големи (председателите на върховните съдилища и главния прокурор). Тя призова да не се налага опит за цензура, съдебният съвет да се произнесе още днес.

Цветинка Пашкунова: Това искане е прецедент в 30-годишната история на съвета

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


Атанаска Дишева от съдийската колегия също коменира процедурата и по-конкретно кой може да инициира производство за отстраняване на главния прокурор. Според нея е напълно допустимо да се внесе подобно искане и от министъра на правосъдието. "Не можем да оставим без разглеждане поради липса на легитимност", заяви Дишева. Тя направи подробен анализ на процедурата с аргумените, че тя е огледална на процедурата по избор на "тримата големи".

"Вярно е, че процедурата е с оскъдна нормативна регламентация, няма и практика, тъй като такова искане е прецедент в 30-годишната история на ВСС", обясни Цветинка Пашкунова от съдийската колегия.

По думите й, от ситуацията може да се излезе с прилагане на закона по аналогия.


Тя е убедена, че в производство по предсрочно освобождаване на "тримата големи" може да бъде инициирано в едно публично производство по предложение на министъра на правосъдието или на не по-малко от 3-ма членове на ВСС. Решението се взема с поне 17 гласа "за", след което ВСС го изпраща до президента.


Няма накърняване на независимостта, ако предложението е на министъра на правосъдието, тъй като в крайна сметка решението е на независимият решаващ орган ВСС. Според Пашкунова, характерът на тази процедура е "своеобразно дисциплинарно производство".


"Няма пречка да бъде указано на министъра в кратък срок да бъдат преодоляни пороците, които в момента съществуват и да се очертаят преките обстоятелства за твърденията за нарушаване на служебни задължения, системно нарушаване на презумпцията за невиновност, непризнаване на принципа на разделение на властите. Изрично трябва да се очертаят номерата на преписките и делата, точното време и фактология, за да можем ние да започнем собствено разследване. Това е една изключително тежка процедура", заяви още Пашкунова.

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


Следователят Стефан Петров от прокурорската колегия на ВСС коментира, че по процедура единственият възможен вариант е да започне дисциплинарно производство срещу Гешев. По думите му, единствено членовете на ВСС (по предложение на поне 5 души) могат да поискат отстраняване на главния прокурор.


"Да се приеме, че министърът на правосъдието може да иска отстраняването на главния прокурор, означава да се приеме, че министърът, както и пленумът на върховните съдилища могат да искат освобождаването и на останалите "двама големи", защото по закон могат да ги предлагат. Такова тълкуване на закона е абсурдно. Това би представлявало противоконституционна намеса на изпълнителната власт в съдебната", смята Петров.


По думите му, министърът на правосъдието не е легитимен да поиска остраняването на главния прокурор, тъй като това е "конституционно нетърпимо". Той поиска да бъде оставено без разглеждане искането на Янаки Стоилов като недопустимо.


Министърът на правосъдието обобщи тезата на Стефан Петров с думите: "С други думи накратко казвате, че предложение за отстраняване на главния прокурор може да направят само хора, които са на пряко йерархично подчинение на главния прокурор".

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Йордан Стоев от прокурорската колегия на ВСС цитира няколко заглавия на публикации от жълтите сайтове ПИК и Блиц и посочи, че основната линия в тях е, че Янаки Стоилов е внесъл искането в следствие на натиск – да стане конституционен съдия, а Рашков – посланик.


"Нямам никакво съмнение, че Вие не сте действал с някаква кориснта цел, още повече, че след няколко месеца ще станат ясни номинациите за конституционни съдии. Надявам се тогава тези твърдения да бъда опровергани. Нека не отваряме кутията на Пандора", коментира Йордан Стоев.


"Ако възприемем, че на базата на публикации можем да започваме процедура за отстраняване на главния прокурор, то със същата сила би важало и за другите "двама големи" (председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд – бел. Ред.). Това нито е допустимо, нито е конституционно обосновано", подчерта Стоев и добави, че по същия начин смята за неудачно днешната процедура да започва по "медийни публикации и изрезки от вестници".


"Можеше да цитирате и други статии, още по-показателни в тези статии", намекна Янаки Стоилов в отговор и остави въпроса отворен и без коментар.

Гешев: Не мога да нося отговорност за друга власт, която не си е свършила работата

Иван Гешев

© Цветелина Белутова

Иван Гешев


Гешев отхвърли и обвиненията, че нарушава презумпцията за невинност, като даде пример със служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който "от сутрин и вечер в различни медии сочи с имена хора, за които твърди, че са извършили престъпления. Това говори за безпринципност", заяви Гешев в своето изложение.


Според него докладът за върховенството на закона, който в последното си издание остро критикува правомощията на главния прокурор и липсата на контрол, е за всички държави от Европейския съюз.


"Отделно бележките, които твърдите, че уронват престижа, са от резултат на законодателната дейност, Народното събрание. Не мога да нося отговорност за друга власт, която не си е свършила работа, това е нелогично. Тези констатации са от 12 години, тези бележки не към себе си, а към други власти. Не виждам връзка между моето поведение и законодателния процес в Република България", заяви Гешев, който постепенно в своето изложение повишаваше тона си.


"Сега, когато сме максимално открити, защото това е в интерес на българските граждани, защото те трябва да знаят кой извършва престъпления, кой евентуално извършва престъпление, когато прокуратурата изнася факти и то в обема, който разрешава НПК, се казва защо се изнася тази информация. Явно някой се притеснява българските граждани да бъдат информирани какво си говори Васил Божков с политици, журналисти. Цитирам по памет в един от разговорите, че е казал ще променим конституцията и ще направим Гешев фигурант. Ще видим дали този сценарий на Божков ще се осъществи", коментира Гешев, като изреждаше точките от сигнала от служебния министър на вътрешните работи.


По темата с акцията на прокуратурата в президентството, главният прокурор коментира, че това, че се нарича "нахлуване" е "медийна интерпретация, която обслужва политически тези". По думите на Гешев служители на бюрото за защита са влезли по процедура, след разрешение за претърсване от съд.


"Не съм запознат с досъдебното производство, на база на изявлението на административния ръководител на специализираната прокуратура, е ясно че има две разрешения на български съд за претърсване на конкретни кабинети, сградата и лицата, които се претърсват нямат функционален имунитет. "По същия начин бяха предприети действия по отношение на действащ министър (има предвид акцията срещу бившия министър на екологията Нено Димов - бел. ред.) и никой не го определи като нахлуване".


"Няма как без пропуски да влязат в президентството. Пропуск и нахлуването. Интересна тема", завърши тази част от изложението си Гешев.


По думите му главният прокурор не носи отговорност за отделни досъдебни производства. Въпреки че прокуратурата е единна и централизирана, а всички прокурори са пряко подчинени на главния прокурор. По думите му от него не зависи и медийната политика на прокуратурата.

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


"Демократична България" подкрепи предложението на служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това се разбра от изказване на съпредседателя на обединението Христо Иванов от парламентарната трибуна. Иванов призова останалите парламентарни групи да се включат в публична дискусия за "дълбока реформа в съдебната система". Становището на Христо Иванов бе подкрепено от зам.-председателят на парламентарната група "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

Гешев: Това е политически акт без юридически аргументи

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


"Съжалявам, г-н министър, че сте били принуден да подпишете този документ. Това е политически акт, който няма никакви юридически аргументи. Преследва една нелегитимна политическа цел. Тя е очертана още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи, а тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компрометиране на ВСС, овладяване на части или на цялата съдебна власт и нарушаване на основни принципи - независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава", заяви главният прокурор Иван Гешев.


Той благодари на колегите си прокурори, следователи и съдебни служители. "Всичко това е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно защото прокуратурата работи. Представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, които работят за чужди държави", продължава да твърди главният прокурор.


Гешев повтори за пореден път и успехите в борбата с телефонните измами и подчерта като успех на прокуратурата обвинението срещу действащ министър, визирайки бившия министър на околната среда и водите Нено Димов.


"Длъжен съм да кажа няколко неща. Първото, което ще кажа, е въпрос - в каква процедура сме? Уважаемият министър на правосъдието трябва да формулира диспозитив, защото той е вносител на това предложение. Няма да коментирам дали министърът на правосъдието е активно легитимиран - смятам, че не е. С кои действия точно съм нарушил правомощията си по конституция? Най-общо обсъждаме едно бланкетно предложение на министъра на правосъдието, а изложението на Рашков е едно правно нищо", заяви още Гешев.


"В този аспект към това предложение са приложени само прессъобщения и медийни публикации. Поставените въпроси чрез проф. Стоилов от служебно назначения министър са обсъждани при избирането ми като главен прокурор. Тези въпроси са изяснявани от мен при изслушването ми в Народното събрание, бяха обсъждани и през октомври месец, когато Лозан Панов внесе подобно искане от страна на Съюза на съдиите в България. Това, което виждам, е компилация от тези внасяни във ВСС и обсъждани становища на различни организации", коментира Гешев.

Янаки Стоилов: Главният прокурор редовно нарушава презумпцията за невиновност

Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов представи пред членовете на ВСС предложението и основните мотиви, с които министърът на вътрешните работи Бойко Рашков поиска предсрочното отстраняване на главния прокурор. Разгласяване на данни от висящи досъдебни производства, системното нарушаване на презумпцията за невиновност, непризнаване на принципа на разделение на властите, намеса в принципа на случайно разпределение на делата.


Подробно бяха описани влизането на разследващи и служители на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор в сградата на президентството през лятото на миналата година, разгласяването на данни по дела, някои от които са събирани чрез специални разузнавателни средства, които подлежат на специална законова регламентация. Стоилов цитира и медийни публикации.


Пълният текст на сигнала на Рашков - тук

Протест посрещна Гешев на влизане в сградата на ВСС

Движението на улица "Екзарх Йосиф"не е спряно, протестиращите скандират "Гешев е позор, оставка и затвор!".

© Юлия Лазарова

Движението на улица "Екзарх Йосиф"не е спряно, протестиращите скандират "Гешев е позор, оставка и затвор!".


Протест с искането за оставката на главния прокурор и на целия Висш съдебен съвет посрещна влизащите в сградата на съвета. Движението на улица "Екзарх Йосиф" не е спряно, протестиращите скандират "Гешев е позор, оставка и затвор!". От сдружение БОЕЦ обявиха, че са внесли искане с над 8000 подписа на граждани за оставката на главния прокурор. На влизане служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че заседанието е "изпитание за него и тест за ВСС".


Съдебният съвет спаси Гешев, като удави въпроса дали да бъде отстранен в процедура (хронология)

© Юлия Лазарова


Главният прокурор Иван Гешев реши да присъства лично на заседанието на Висшия съдебен съвет и дойде в сградата на съвета малко преди 9:30 ч. Първа точка в дневния ред е искането за предсрочното му освобождаване. През последната година и половина от началото на пандемията от коронавирус заседанията на ВСС се провеждат онлайн, а Гешев до момента участваше само дистанционно от кабинета си в Съдебната палата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (254)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Пречи на пресъпниците този лош Гешев. Затова реформаторите от БСП и ДПС ще го остранят. Бу-ха-ха!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Личната му преторианска гвардия от брадати муджахедини не беше ли там да го защити от тия самозабравили се соросоизи?!
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Скоро ще остане сам. И без приятели.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  "Адвокат Минчо Спасов „удари в земята“ всички с разкритието, че главният прокурор не притежава юридически ценз и около дипломата му има много въпросителни. В „Честно казано“ с Люба Кулезич по Евроком в сряда Спасов обясни, че дипломата на Гешев е издадена въз основа на Указ №2415 от 1987 г. на председателя на Държавния съвет Тодор Живков. "Този указ, обаче, не действа след 1990 г. Забележете, в самия сайт на академията на МВР в Симеоново е написано, че дипломата е давала юридическа правоспособност само до 1991 г, а дипломата на г-н Гешев е от 1994 г.", уточни Спасов."

  - От Фрога

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#2] от "Разобличител":

  http://www.vss.justice.bg/page/view/3690

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Гешев е просто пешка. А пешките се жертват лесно. Мълчанието на ДПС относно Гешев е много показателно. Те са готови да го похарчат срещу гаранции, че няма да им закачат далаверите. И ще добавят 10 човека, за да има мнозинство в парламента. А както виждаме от началото на прехода, никой не можа да се пребори окончателно с ДПС.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 8. 8 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Пречи на пресъпниците този лош Гешев. Затова реформаторите от БСП и ДПС ще го остранят. Бу-ха-ха!
  —цитат от коментар 2 на Разобличител


  Така пречи, че успява да ги опази до един баш разбониците - разните десетки и джипкари, докато шофира дизеловия двигател към луната :)

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  За мен днес дилемата е дали ВСС ще се гърчат и алабалят, правейки се на ампета, или ще се озъбят и изрепчат, чупейки стойки и разигравайки пунтове и пластики к'ви са независими и обективни.

 10. 10 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Това е разбиващ аргумент.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#7] от "Darkman":

  "Гешев е просто пешка. А пешките се жертват лесно. Мълчанието на ДПС относно Гешев е много показателно."

  Така е.

  Както Бойко Методиев Борисов от Банкя, така и Иван Гешев фокусираха в себе си силно неодобрение от огромни маси от населението, но и - което е по-важно - от нашите външни партньори. Бойко Борисов си отиде завинаги, ред е на оня "независимия", дето му викаше "шефе".

  Но лошото е, че на негово място Сарая и Библиотеката ще намерят начин да инсинуират някой друг, по-образован и не толкова недодялан, който да им върши работата, без да привлича много-много внимание...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  До коментар [#2] от "Разобличител":

  На кои престъпници, като той самия е престъпник.

 13. 13 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 508 Неутрално

  За мен днес дилемата е дали ВСС ще се гърчат и алабалят, правейки се на ампета, или ще се озъбят и изрепчат, чупейки стойки и разигравайки пунтове и пластики к'ви са независими и обективни.
  —цитат от коментар 9 на xm...


  Именно това е интересното - битката между гърча и публичната излагация. Да не заравяме, че повечето са безгръбначни и гърченете не им е особен проблем.

 14. 14 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  Закрил си е цялото лице, а беше време като смееше и подвикваше ехидно на протестиращите - по-силно, по-силно, не чувам.

 15. 15 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Каскета изпи две бутилки вода докато слушаше словото на Янаки Стоилов 😂😂😂 Доста нервничък е.

 16. 16 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  https://www.vbox7.com/play:9f649b23e4
  Гешев за Христо Иванов: Това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, а той е с гумена лодка

  Да си го припомним. След една година все пак има светлина в тунела.

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  Каскета изпи две бутилки вода докато слушаше словото на Янаки Стоилов 😂😂😂 Доста нервничък е.
  —цитат от коментар 15 на Големи яйца:)


  Ми голямо потене пада, трябва да поддържа водния си баланс.

  Добре, че пие вода.
  Да свиква, че ще пие "една студена вода"!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  "... Но лошото е, че на негово място Сарая и Библиотеката ще намерят начин да инсинуират някой друг, по-образован и не толкова недодялан, който да им върши работата, без да привлича много-много внимание..."!

  Може би точно това ще стане. Ще жертват Гешев за да свалят напрежението. После ще сложат някой, който ще говори и ще обещава няколко години без да прави нищо. Нещо от типа на Борис Велчев.

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Гешев е просто пешка. А пешките се жертват лесно. Мълчанието на ДПС относно Гешев е много показателно. Те са готови да го похарчат срещу гаранции, че няма да им закачат далаверите. И ще добавят 10 човека, за да има мнозинство в парламента. А както виждаме от началото на прехода, никой не можа да се пребори окончателно с ДПС.
  —цитат от коментар 7 на Darkman


  ДПС не мълчат относно Гешев. Открито го защитават. Като например искат от ДБ да се иска оставката и на Лозан Панов.

 21. 21 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Няма да го сменят. Няма кой да интервюира един нов главен прокурор. Атестационната комисия даде фира. Шиши - намагнитен в Дубай, Доган - вечно къркан в сарая, дебелия бял вожд се е скрил в банкянския зайчарник и чака призовки. Кой ? ще поеме отговорност? Ще вземат да назначава някой дори с малко принципи , и шапката отива у киреча.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#7] от "Darkman":

  И правителството на Трифонов ще мине с тяхната намеса, няма да се регистрират и ето го необходимото мнозинство, така че и Трифонов ще играе по свирката на Доган.

 24. 24 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Гешев - оставка и затвор!

 25. 25 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова неслучайно винаги гласуват в синхрон с Панов, който е член на ВСС по право. Кариерите и на трите в различни периоди се засичат с тази на Лозан Панов - ВАС, ВКС. И сега ако изобщо се стигне до някакво гласуване, тези 4-та са в пакет. А може и трима да останат.
  —цитат от коментар 22 на Галя Станчева


  Единствените свестни хора в този ВСС.

 26. 26 Профил на naiven
  naiven
  Рейтинг: 30 Неутрално

  А вие чували ли сте за прокламираната в европа независимост на съдебната власт

 27. 27 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Каскета вече е пътник, време е прожекторите да осветят Цацата!

 28. 28 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Снощи чух и гледах по телевизора, че най-вероятно "уважаваният" от нас г-н Гешев няма придобити юридически правомощия и, че придобитото от него "образование" в Магнаурската школа в Симеоново е достратъчно за заемане единствено на милиционерска длъжност . . . някаква си там.
  Който не вярва да прегледа предаването на Люба Кулезич.
  Аз повярвах!

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#28] от "Косьо Генчев":

  "...най-вероятно "уважаваният" от нас г-н Гешев няма придобити юридически правомощия..."

  Виж коментар № 5. :)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  И какво, ВСС ще чакат пак американците да им дават доказателства.

 31. 31 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#26] от "naiven":
  "А вие чували ли сте за прокламираната в европа независимост на съдебната власт"

  Това въпрос ли е или упрек? И кои да са чували? Тези, които са подлоги на Гешев ли или тези, които не можем да го дишаме?
  Бихте ли ни пояснили, та да не се тормозим в неведение цял ден!

 32. 32 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Да, да . . . видях го, но след като вече бях го написал това. :-)))

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  " Следователят Стефан Петров от прокурорската колегия на ВСС коментира, че по процедура единственият възможен вариант е да започне дисциплинарно производство срещу Гешев. По думите му, единствено членовете на ВСС (по предложение на поне 5 души) могат да поискат отстраняване на главния прокурор.


  "Да се приеме, че министърът на правосъдието може да иска отстраняването на главния прокурор, означава да се приеме, че министърът, както и пленумът на върховните съдилища могат да искат освобождаването и на останалите "двама големи", защото по закон могат да ги предлагат. Такова тълкуване на закона е абсурдно. Това би представлявало противоконституционна намеса на изпълнителната власт в съдебната", смята Петров."

  Воят на калинки и колорадски бръмбари, съвсем очаквано, продължава с пълна сила от сутринта ! Ревете другари, ревете, че иначе не се знае какво става и с останалите калинки на сараите в прокуратурата и следствието.......

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#26] от "naiven":

  "А вие чували ли сте за прокламираната в европа независимост на съдебната власт"

  Ами доколкото си спомням, самият Гешев не беше чувал допреди 2 години, когато правеше изявления в този смисъл преди "избирането" си (от един кандидат) за главен прокурор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  " Министърът на правосъдието обобщи тезата на Стефан Петров с думите: "С други думи накратко казвате, че предложение за отстраняване на главния прокурор може да направят само хора, които са на пряко йерархично подчинение на главния прокурор"."


  🤦‍♂️😂👍

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  " "Адвокат Минчо Спасов „удари в земята“ всички с разкритието, че главният прокурор не притежава юридически ценз и около дипломата му има много въпросителни. В „Честно казано“ с Люба Кулезич по Евроком в сряда Спасов обясни, че дипломата на Гешев е издадена въз основа на Указ №2415 от 1987 г. на председателя на Държавния съвет Тодор Живков. "Този указ, обаче, не действа след 1990 г. Забележете, в самия сайт на академията на МВР в Симеоново е написано, че дипломата е давала юридическа правоспособност само до 1991 г, а дипломата на г-н Гешев е от 1994 г.", уточни Спасов."

  - От Фрога"

  За какво му е диплома, след като има препоръки от сараите, един " надежден" работодател у нас, пък и за целите, за които се инсталира на високия пост, познание на правото не му е необходимо ?😂🤦‍♂️🤣

 37. 37 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Слушам го Гешев и тия от ВСС, слушам депутатите от ДПС в Народното събрание - как безсрамно, нагло си служат с лъжи, спекулации. Как петнят държавността и ни карат да се срамуваме, че такива хора сме допуснали да ни ръководят държавата. Сещам се как ДПС достигат процентите си на избори, с каква организация на изплашени и зависими хора с помощта на Ердоган в Турция, с какви заплахи в смесените райони, с колко купуване на гласове в Северозападна България, а отскоро и в Молдова... ДПС при честни избори не би имало възможност не да се тупа в гърдите за незаобиколимата си роля и да е завладяло цялата ни държавност, ами да каже гък, дето се вика. Реално те не би трябвало да имат легитимно право да имат повече от 15-тина депутати в парламента. А се разполагат с решенията за бъдещето на България, дават насоки на развитието й и не позволяват на най-нормалните, образовани хора по големите градове, които знаят какво трябва да се направи, за да може Всички в България да живеем по-добре, да могат да дадат воля на знанията и желанията си за едно по-добро бъдеще. Несправедливостта е огромна.

 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  "Адвокат Минчо Спасов „удари в земята“ всички с разкритието, че главният прокурор не притежава юридически ценз и около дипломата му има много въпросителни. В „Честно казано“ с Люба Кулезич по Евроком в сряда Спасов обясни, че дипломата на Гешев е издадена въз основа на Указ №2415 от 1987 г. на председателя на Държавния съвет Тодор Живков. "Този указ, обаче, не действа след 1990 г. Забележете, в самия сайт на академията на МВР в Симеоново е написано, че дипломата е давала юридическа правоспособност само до 1991 г, а дипломата на г-н Гешев е от 1994 г.", уточни Спасов."- От Фрога
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  За Гешев най-добре е, да се оттегли сам!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Весело

  Циркът тече по очакван сценарий, дебелокожите калинки от ВСС със зъби и нокти се хвърлиха да бранят милиционера Гешев.
  Калинките от ВСС ще предизвикат Парламента да се захване с тях.
  Калинки от ВСС, #замислетесебе, става въпрос и за вашето оцеляване..

 40. 40 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До [#37] от "Активист":
  Да слушаш този ВСС, е все едно да слушаш Тошко Йорданов.

 41. 41 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 555 Неутрално

  [quote#38:"Рим"][/quote]

  Каскета и Джипко нямат позволение да се оттеглят сами.

 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  Циркът тече по очакван сценарий, дебелокожите калинки от ВСС със зъби и нокти се хвърлиха да бранят милиционера Гешев. Калинките от ВСС ще предизвикат Парламента да се захване с тях. Калинки от ВСС, #замислетесебе, става въпрос и за вашето оцеляване..
  —цитат от коментар 39 на Sevdelina Boikova


  Те ще оцелеят, не ги мисли!
  Да не си член на ВСС за тях не значи, че светът свършва. Просто някои гювечи само...
  И затова отлагат колкото е възможно - всеки ден в повече за тях е чист кяр!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Добре върви заседанието. Аз се бях притеснил да нямат подготвен някой измитичък г-н Гешо Иванов, който да замени г-н Иван Гешев и нещата реално да не се променят.

 45. 45 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Гешев не виновен! Той изпълняваше само заповедите на назначилите го Доган, Пеевски и Борисов.

 46. 46 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Какъвто и да изкарате Гешев той е пич и мъж.
  Разбърка му плановете на Радев, извади му килривите ризи за връзките с Кремъл.
  И сега естествено ревът срущу него е гороломен.
  Ма как може така да ни хващате милите на сърцето ни руски шпиони. Ми той Кремъл на таквози отношение у тъпата България не е свикнал.

  Сега си сложете някой нов главен прокурор от миналите през ДС обученето, които знаят кого може да обвиняват и кого не.

 47. 47 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#22] от "Галя Станчева":

  А Магдалинчев например не е "в пакет", така ли? Много е независим и обективен? Или той самият е един "пакет", ама от ония пакети, дето мъжете си ги носят южно от пъпа.

 48. 48 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Хареса ми защитата на онзи плъх, че Гешев няма нищо общо с изпращането на талибаните в президентството, защото не е видян лично там.
  Същата юридическа школа като с подхвърленото куцащо и бракониерите вчера.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  Гешев: ...... """'малко неща зависят от мен"""" няма да лъжеш ей ! ........Внимателно сме внимавали, а някой и "ценен опит" са натрупали даже от към отзад........ и трябва да те пуснат на жертвите на "спецовете" на тях да им ги говориш тея ........ да видиш къв спринт ши удариш към джуджетата..... хахаха.......

 51. 51 Профил на jfl49671398
  jfl49671398
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#48] от "еспресо":

  Той е следовател от прокуроската квота. Изключително неграмотно изказване.

  Още по-забавното беше, че се опита да дава тълкуване на Конституцията относно принципа за разделение на властите, различно от това на практиката на КС!

 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  Малко неща зависят от мен!

  Ха-ха-хаааааааааа!
  Чак да го ожали човек ...

  Бе той май поради това го носи онзи каскет. Като всеки човек от народа, от когото наистина малко неща зависят.

  Даже вече предполагам, че той не е искал, ама са го влачили за краката към Бояна да го заселят насила!

  Гешев, жертвоооо!

 53. 53 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Огнян Дамянов - Ковра ти е изписано на челото, няма нужда да говориш, знаеме споко

 54. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Това е ново... откак има други власти.
  Личната отговорност стига.

  При предишната власт, против независимостта на власти,
  властта свеждаше властите до една?

  "Гешев в своя защита:
  Не мога да нося отговорност за други власти,
  малко неща зависят от мен"

 55. 55 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Гешев и Цацаров са позор за България. Нито 1 от двамата няма спекелено знаково дело. Или Герберите да ме опровергаят. Питам само за 1 дело, достатъчно ми е!

 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  То ясно. Боко няма да се върне на бял кон. Шайката започва бавно и мъчително отдалечаване от Боса. И за Гешев е ясно, че е бита карта. Висшите "съветници" ще избират между неговия задник и собствените си. Ако се откажат от неговия, ще спечелят поне малко време. Ако се заинатят, ще загубят всичко.

 57. 57 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  "Гешев в своя защита: Не мога да нося отговорност за други власти, малко неща зависят от мен"

  Малко неща зависели от него ... и това го казва не кой да е а главният прокурор ... !?

  Ок, а по въпроса за малкото неща? Там някакви резултати?

 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  "Гешев в своя защита: Не мога да нося отговорност за други власти, малко неща зависят от мен"Малко неща зависели от него ... и това го казва не кой да е а главният прокурор ... !?Ок, а по въпроса за малкото неща? Там някакви резултати?
  —цитат от коментар 57 на Гражданин


  Ми малко неща - малко резултати!

  Двамата кокошкари защо ги забравяте?!

 59. 59 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  То ясно. Боко няма да се върне на бял кон. Шайката започва бавно и мъчително отдалечаване от Боса. И за Гешев е ясно, че е бита карта. Висшите "съветници" ще избират между неговия задник и собствените си. Ако се откажат от неговия, ще спечелят поне малко време. Ако се заинатят, ще загубят всичко.
  —цитат от коментар 56 на Judjuk


  Съжалявам, ако сега ще ти счупя детските мечти, но Гешев е човек на ДПС. А ДПС и БСП стоят зад свалянето на ГЕРБ. Те стоят и зад ИТН и зад дружинката на Мая. Чекай ти да свалят Гешев. А и да го свалят - друг Гешев ще сложат. Народа беше за пореден път доволно прост, да възкачи на трона поредният спасител и сега ще си сърба за пореден път попарата!

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 508 Неутрално

  "Гешев в своя защита: Не мога да нося отговорност за други власти, малко неща зависят от мен"Малко неща зависели от него ... и това го казва не кой да е а главният прокурор ... !?Ок, а по въпроса за малкото неща? Там някакви резултати?
  —цитат от коментар 57 на Гражданин


  Той сам го каза публично и най-безсрамно - резултати не дължи, само "усилия"!

 62. 62 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#59] от "Гражданин":Една от любимите байганьовски опорки за приспиване на Матря'ла. "Всички са маскари" с подтекст:От вас нищо не зависи, трайкайте си за да си купува гербиджа циганските махали на избори и да ви щави доживот!Ама леко греда се получи тоя път!
  —цитат от коментар 60 на jfl49671398


  Единствената легитимна партия към момента са ДБ!!!

  ГЕРБ, БСП, ДПС - истинското отровно трио! Голямата маса гласува за тях - мат'риала!

  ИТН и Мая Пеевска - проекти на горното трио, замислени за патерици. Патерицата ИТН за разлика от Барекоф не само прокопса, но взе че стана и първа сила. Инженерите зад ИТН малко се нашашкаха от главозамайващия успех, но по всичко личи, че все пак ще бъде създадено поредното крадливо правителство. За разлика от предишните, този път оглавено от ... патерица! Това е ново в българската политика, но важното е, че кражбите от мат'риала ще продължат. Докато не му дойде акъла в главата, така ще е!

 63. 63 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  Щом като малко неща зависят от главния прокурор длъжността да се закрие.

 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  UNITED EU UNION

  уточнения, с дати, "в повече"...

  Председателя на държавен съвет и Генерален партиен секретар до 1989
  на 10.11.1989 признал, че социалистическия строй се оказал недоношче.

  1991 г: Чисто нова Конституция изгласувал си Народът.
  Не търпяща възражения от предишна ера... мнения.

  2000++
  в чисто новий век:
  Две Народни Събрания признаха, определиха и заклеймиха режима
  от 1944 до 1989 като престъпен, нелегитимен и наложен с чужда агресия

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  "Адвокат Минчо Спасов „удари в земята“ всички с разкритието, че главният прокурор не притежава юридически ценз и около дипломата му има много въпросителни.

  В „Честно казано“ с Люба Кулезич по Евроком в сряда Спасов обясни, че дипломата на Гешев е издадена въз основа на Указ №2415 от 1987 г.
  на председателя на Държавния съвет Тодор Живков.

  "Този указ, обаче, не действа след 1990 г.
  Забележете, в самия сайт на академията на МВР в Симеоново е написано,
  че дипломата е давала юридическа правоспособност само до 1991 г,
  а дипломата на г-н Гешев е от 1994 г.",
  уточни Спасов."

  - От Фрога

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Във ВСС намекнаха: Стоилов става конституционен съдия, а Рашков - посланик срещу оставката на Гешев
  Членовете на Висшия съдебен съвет защитават главния прокурор Иван Гешев от внесеното от служебния правосъден министър Янаки Стоилов предложение за предсрочното му освобождаване.
  На заседанието се чу тълкуване, че само членове на ВСС може да инициират процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор и затова предложението на министъра трябва да се остави без разглеждане като "недопустимо". Направиха се и намеци, че Янаки Стоилов и Бойко Рашков атакуват Гешев заради лични цели. Служебният министър искал да стане конституционен съдия, а Рашков - посланик. Друг аргумент на защитниците на Гешев е, че предложението на Стоилов не е мотивирано.


 66. 66 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Оказа се , че и Гешев е фалшив юрист , както един фалшив пожарникар-генерал!

 67. 67 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#42] от "xm...":

  И оная Вранеску си е мислела така, но като ѝ спрягаха името по медиите няколко дни и разрешиха регистрацията. И с тези така ще стане, ще ни информират как са гласували, кой с кого е свързан.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Ако трябва, ВСС ще бъде разпуснат, но Бойко Рашков ще отиде посланик в Казахстан, а Янаки Стоилов ще облече тогата на Коснституционен съдия от квотата на Радев - престижна работа, срещу голяма заплата, почти никакви отговорности и много свободно време.

 69. 69 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 474 Неутрално

  "Члена на съдебния съвет: Аз не съм виждал Гешев да е бил в президентството"

  Ами ще използвам думи на главния милиционер:
  В президентството не са влизали и Обама и Путин.

  Знаеше се, че няма да мине "уволнението" на Гешев през този ВСС. Но днес се показа отново и категорично зависимостите на членовете му. Между другото има ли членове със съмнителни дипломи по право като на Гешев? А има ли членове в скрития списък на 38-те с нерегистрирани влогове в чужбина? Всичко ще се разбере! засега обсада на ВСС!

 70. 70 Профил на jfl49671398
  jfl49671398
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#62] от "Гражданин":

  Мантрата, че "Матр'ялът е прост", вече беше използвана дълго време от Шафьора на джипката и знаем до какво доведе.

  Идеята на част от симптазинтите на ДБ как им е "вечно виновен" Матер'яла, който не иска да поумнее е със запазени авторски права :)

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Само да не влезе и тоя смелчага в болница, като Балтов...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 73. 73 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Трябва да бъде сменен ВСС от Народното събрание,защото този съвет не отговаря на новите реалности в НС. Там вече я няма групата на "патриотите",а има нови формации,които не са представени в този съвет.

 74. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Магдалинчев, не е по малко вреден от Гешев, мисля..... голям бурен .....

 75. 75 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 629 Неутрално

  "Полезни идиоти", по думите на др. Ленин. Зависи за кого полезни. Един добър юрист може да ти каже как нещо НЕ МОЖЕ да стане по поне 100 начина. Всъщност хората искат обратното - как да стане. Ето тук се разминаваме с г-дата от съдебната власт. На тях така се им е добре в тихото и спокойно пристанище на държавна хранилка. Само че морските вълни напират и скоро от пристанището няма да остане и помен.

  master
 76. 76 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Вся власть советов!!!
  Venceremos!!!
  Ша побидимь!!!

  Много революционен плам бе другарки и другари.

 77. 77 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  Аргъментите на Гешев са железни. Върти ги на малкия си пръст.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Магдалинчев, не е по малко вреден от Гешев, мисля..... голям бурен .....
  —цитат от коментар 74 на MPetr


  И веднага прави впечатление че говори за хаос, все едно е в предизборна кампания на ГЕРБ

 79. 79 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#77] от "kaiser":

  И какви са му аргументите на този "не човек, а желязо"?

 80. 80 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#77] от "kaiser":И какви са му аргументите на този "не човек, а желязо"?
  —цитат от коментар 79 на lz73


  Ами не виждаш ли, че всичко е политически спектакъл , реално няма никакви правни аргументи и факти за отстраняването на Гешев.

  Прочети внимателно статията.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 81. 81 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Гневно

  Както съвсем правилно беше написал някой преди няколко дни: Янаки Стоилов даде на Висшия съдебен съвет въже и право на избор как да го използуват – да се изкачат по него, или да се обесят на него. Е – ТЕ ИЗБРАХА ДА СЕ ОБЕСЯТ НА ВЪЖЕТО! Хубаво, нека бъде така! Изборът е техен...

 82. 82 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 232 Неутрално

  "Съдебният съвет подмени темата за отстраняването на Гешев с процедурни въпроси"

  Тия са страшни измекяри! Поне да гласуват против отстраняването и да излязат с имената си - кой е гласувал "против" и кой "за" и да поемат отговорност за решението си. Мижитурки!

 83. 83 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#77] от "kaiser":И какви са му аргументите на този "не човек, а желязо"?
  —цитат от коментар 79 на lz73


  още нещо, виж какви са аргументите за отстраняването на Гешев - изрезки от вестници и политическо бърборене.

  То и аз искам оставката на Ицето, щото докара Слафчо и компания на власт, но съм наясно, че това е политическо искане, без никакво правно основание.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Авторъ доста се е постарал.
  Ще има грант.

  Every cradle is a grave.
 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  То и той е политическо назначение, без юридически аргументи.

 86. 86 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  ЗАПОЧНА СЕ!
  "НАРОДЪТ" СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ ОМРАЗНИЯ ГЕШЕВ,  https://www.novetika.com/naroden-syd-glaven-prokuror-ivan-geshev/

 87. 87 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Затова хората напускат държавата. Писна им мутренските истории. Писна им законите да бранят убийците и крадците...
  Ето най-простия пример.... човек отиващ на работа със служебен автомобил решава да изпревари коли СПРЕЛИ на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ЗА ЗА МИНАТ ДЕЦА.... и имаме вече УБИТО 8 годишно момиченце....
  Та шофьора е на свобода за 5000лв гаранция пуснат от ПРОСЛОВУТАТА НИ ПРОКУРАТУРА. Та значи ЦЕНАТА НА ЕДНО 8 ГОДИШНО ДЕТЕ Е 5000ЛВ.???? Сериозно ли???
  Тая нашата държава скоро няма да се оправи. Днес излезнал оная мутра Маринов и вика, че не видял бити протестиращи??? Хмм те по всички медии въртяха клипове как хвърлят тела върху тела и репортаж на бити протестиращи и един журналист... ТОй това не го видял...
  Нямам думи.... над 700 случая за източване на ЗК от Пирогов? ама не 20 платени лекари ще ми протестират в защита на Балтов....БАЛТОВ....КОЙ НАЗНАЧИ БАЛТОВ ТАМ....мммм??? и ще ми защитавате крадец.... БРАВО..

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Днес, 22 юли 2021 г, Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа искането за предсрочно освобождаване на Иван Гешев. То беше заведено от служебния вътрешен министър Бойко Рашков и придвижено от неговия колега, министър на правосъдието, Янаки Стоилов.
  По всичко личи, че атаките срещу Иван Гешев са базирани преди всичко върху страха на Президента от започналото срещу него следствие за изтичане на секретна информация към Русия. Най-вероятно, те са координирани и с руското разузнаване.
  Оставката на Главния прокурор и назначаване на поста на послушна фигура, която да замете всички следствия срещу Президенстството е въпрос на живот и смърт за Румен Радев. Затова е впрегнат целият ресурс на „протестърите“ (ръководени предимно от Внуци на АБпФК) и присъдружните им проруски творения: „Възраждане“, БНС, „Боеца“ и темподобни…
  Омразата е неистова и трудно обяснима на пръв поглед. При по-задълбочен анализ, обаче, всичко се изяснява…
  Каквито и да са прегрешенията на Иван Гешев, независимо дали ни харесва или не, със сигурност фактите говорят едно. Че той е първият Главен прокурор, който развива активна дейност срещу престъпността от всякакъв вид. И най-важното, първият и засега единствен, който посегна на руското разузнаване, петата им колона и най-вече на неговия идеен (а може би и логистичен) център – Президентството.
  Тази атака е брънка от веригата действия, които Радев предприема, за да постигне мечтата си (а вероятно и целта на една друга, задморска сила) да съсредоточи цялата власт в ръцете си, чрез институцията на президентската република. Но за целта е нужно да спечели президентските избори, а при еветуален неуспех губи имунитет и попада право в лапите на Гешев…
  Затова последният трябва да бъде отстранен на всяка цена, тъй като виси със страшна сила, подобно един дамоклев меч, над главата на кандиднат-президента. Затова се действа по спешност от страна на служебната правителство, маша в ръцете на Радев, преди (евентуално) да се конституира ново правителство от ИТН. Защото „хората на Слави“ са твърде непредсказуем партньор. Въпросът трябва да се реши веднага и не търпи отлагане! При неуспех има резервен план – ще се смени съставът на ВСС чрез законодателни промени…
  Действията на Румен Радев срещу омразния Гешев станаха възможни, благодарение на верните му съюзници – Кастата на АБпФК (Внуците, Близките роднини и Слугите на АБпФК), разпределени в две големи групировки, които можем условно да разделим на ЧервеноРуска (по-възрастните, привърженици на класическия марксизъм, гравитиращи около БСП/БКП) и ЧервеноЛева (млади и образовани, привърженици на елементи от неомарксизма, гравитиращи около ДБ).
  Тези групировки се оформиха окончателно по време на „протестите“ през 2020 г. Те имаха фактически за цел Реставрация на някои аспекти от комунистическите отношения в България и бяха ръководени и направлявани, изключително от Внуци и Близки роднини на АБпФК. Някои смятат, че новоизпечената партия ИТН е неизвестна величина в уравнението. Но с оглед принадлежността, на голяма част от водещия екип на партията (т.нар. „сценаристи“ и други ръководни кадри, както и кандидати за министри) към Кастата, едва ли можем да очакваме антикомунистически тежнения в ИТН. По-скоро обратното.

 89. 89 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#80] от "kaiser":


  Ами не виждаш ли, че всичко е политически спектакъл , реално няма никакви правни аргументи и факти за отстраняването на Гешев.
  —цитат от коментар 80 на kaiser


  Четох внимателно искането на министъра. Въпреки че е комуне, смятам, че си е свършил добре работата. Там е пълно с аргументи и факти, не с публикации. Най-простото е, че Гешев е разпространявал СРС-та...

 90. 90 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 19 Неутрално

  До коментар [#88] от "Alarmstufe Rot":

  Моля ти се...... НЯМА И ЕДИН ОСЪДЕН БЕ!!!....аре бегай ги говори тези глупости в циганската махала

 91. 91 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#83] от "kaiser":


  То и аз искам оставката на Ицето, щото докара Слафчо и компания на власт, но съм наясно, че това е политическо искане, без никакво правно основание.
  —цитат от коментар 83 на kaiser


  Мисля, че вече веднъж уточнихме, че можеш да искаш оставката на някой, назначен на държавна работа, за която и ти му плащаш...Ицето е избран...

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Така като чета накъде вървят нещата във ВСС си мисля, че от много упорство там ще се стигне до крайния вариант, тълпите бесни на мутрите граждани да се саморазправят по най-неприятния за Гешев вариант с камъни.
  И виновни ще бъдат от ВСС, защото не са му спасили живота, отстранявайки го от поста му.
  Да не кажат после, че не са били предупредени! Те вече вкупом ненужни станаха!

 94. 94 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#88] от "Alarmstufe Rot":

  Мъъъко червено-гербава....

  [quote#88:"Alarmstufe Rot"...По всичко личи, че атаките срещу Иван Гешев са базирани преди всичко върху страха на Президента от започналото срещу него следствие за изтичане на секретна информация към Русия. Най-вероятно, те са координирани и с руското разузнаване.....[/quote]

  Следствието с/у Радев е координирано с руското разузнаване?! Може и да си прав!
  Иначе такива следствия не се водят от прокурори....
  Я коментирай дипломата на Каскета, а?

 95. 95 Профил на ghristoz
  ghristoz
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Много е просто драги членове на ВСС - или го махате, или ви махаме. Всичко друго са приказки за чесане на езици и бавене на вече взети решения. Какво чаката да напрсви, за да го махнете - да убие някой лично ли?

 96. 96 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Както казва Китодар Тодовор - тези хорица искат да са богаташи в страната на бедните, да за царе с безгранични ресурси, да се пръснят от ядене, тялото им да бъде цялото покрито с венерически болести. Лакомията няма граници! Няма морал, само пари. кебапчета. вили, яхти. джипове и мутреси. Българския рай на земята!

  https://www.youtube.com/watch?v=MX04f_VYdl0

 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#87] от "Giannis Ksanthopoulos":
  На свобода под гаранция пуска съдът, а не прокуратурата. Айде чупката.

 98. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#92] от "chicho_gosho":

  Гледам, че освен обичайните простотии, обиди и заклинания, не можеш да опровергаеш написаното.

 99. 99 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#97] от "Alarmstufe Rot":


  До коментар [#87] от "Giannis Ksanthopoulos":На свобода под гаранция пуска съдът, а не прокуратурата. Айде чупката.
  —цитат от коментар 97 на Alarmstufe Rot


  Съдът определя мярката за отклонение! Прокуратурата иска конкретна мярка. В цитирания случай не е искано задържане под стража.....Съдът не може да постанови по-тежка мярка. Айде чупката.

 100. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#89] от "lz73":

  Абе, много ти харесват комунистите, нищо, че са комунисти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK