Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е проверяван за пране на пари, спечелил 1.6 млн. долара от акции

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е проверяван за пране на пари, спечелил 1.6 млн. долара от акции

© Юлия Лазарова.Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е проверяван от ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) по Закона за мерките срещу изпирането на пари, съобщава "Свободна Европа". Иванов извършва консултантска дейност за американска компания, която разработва лекарствени продукти. Вместо възнаграждение в пари, той е получил акции на дружеството. Няколко години по-късно депутатът продава част от акциите си на борсата и реализира голяма печалба.


"След проведени оперативни действия, снабдяване с документи и снемане на обяснения от г-н Иванов и други лица, с решение на комисията от 14 юли 2021 г., материалите са изпратени на прокуратурата по компетентност за преценка за евентуално престъпление, свързано с изпиране на пари", заявяват официално от антикорупционната комисия в отговор на запитване от "Свободна Европа".


Успоредно с парламентарната си дейност, като лекар той от години работи и с американската компания Enzolytics, в чието ръководство е българинът Хари Жабилов. Името му нашумява в България през миналото десетилетие покрай разработването на препарат за лечение на ХИВ и няколко вида рак. Продуктът е тестван още преди 1989 г. от покойния му баща д-р Хари Жабилов.
Иванов подписва договор с компанията на Жабилов-младши, започва с договор за консултантски услуги от 2018 г. В него е записано, че за дейността си депутатът ще получи 20 млн. акции на дружеството. В началото на 2021 г. Иванов продава чрез инвестиционен посредник част от акциите си на фондовата борса в Ню Йорк и според неофициална информация на "Свободна Европа" реализира печалба на обща стойност над 1.6 млн. долара.


Пред медията Лъчезар Иванов, заявява, че е предоставил на българските институции всички документи, с които разполага и не се притеснява от нищо. Въпреки че не отрича общата стойност на печалбата от акциите си и заявява, че вече я е декларирал пред властите, той не дава съгласие тя да бъде оповестявана, защото "може да бъде рекетиран".


"Подал съм всички договори, които имам, подписани с [компанията] - от коя година, какво, що. Включително съм предал и това, което са ми превели като акции. Всъщност, не знам от кога в България е забранено с финансови инструменти да се борави. Ако това според тях е нарушение, в цял свят е най-нормалното нещо - възнаграждение да бъде извършено с такива инструменти", заявява депутатът.


По думите му, подписвайки консултантския договор с Enzolytics, той е получил възможност да се сдобие с 20 млн. акции на компанията на фиксирана цена от 0.0001 долара за акция, с които обаче не е могъл да търгува веднага на борсата.


"През 2018 г. съм получил акциите, които, не знам доколко знаете, се блокират, когато ги получиш - в смисъл, когато подпишеш договора, не ги реализираш веднага на финансовите пазари", уточни Иванов, допълвайки, че това е причината да не ги посочи в имуществената си декларация за въпросната година.


Те не фигурират и в декларираното от него имущество за 2019 и 2020 г., но той твърди, че е отчел печалбата от тях, заедно с останалите му дялове от компанията, в края на мандата на 44-ото, както и при влизането си в 45-ото Народно събрание (НС) през пролетта на 2021 г. Декларациите за миналата година на лицата, заемащи публични длъжности, обаче още не са публикувани в регистъра на КПКОНПИ.


"В мига, в който съм ги получил, веднага съм ги записал, за да нямам проблеми. Вписани са и сега, при входящата [декларация в 46-ото НС], пак ще ги впиша, само че разликата ще бъде в това, че част от акциите са реализирани. Също ще напиша колко ми остават и ще си напиша всичко останало", добави Иванов с уточнението, че е получил акциите "физически" чак през януари 2021 г.


Депутатът твърди, че веднага след това ги е трансформирал в електронни акции, за да сключи договор с посредник, който да оперира с тях на фондовата борса в Ню Йорк. По думите му този процес е преминал през всички задължителни проверки в САЩ и България.


Моментът, в който наетият от него посредник започва да търгува акциите му, съвпада със скок на Enzolytics на нюйоркската борса. По данни в сайта Yahoo!Finance в края на май 2018 г., когато Иванов сключва договора си с американската компания, акциите ѝ се продават по около 0.0050 долара, като месец по-рано са варирали между 0.0180 и 0.0085 долара за акция.


В началото на 2019 г. цената им е около 0.0070 долара, а бързо след това пада до 0.0010, като до края на годината не се вдига над 0.0018 долара. През 2020 г. пада до 0.0002, но през септември същата година започва променлива тенденция на покачване, която достига пик от 0.8290 долара през февруари 2021 г. Това е поскъпване близо 500 пъти.


Иванов обяснява покачването на акциите с напредъка на проектите, по които е ангажиран. Става въпрос за имуностимулатор, както и за препарат срещу рак на яйчниците и простатата. По думите му продуктът, предназначен за хора с имунна недостатъчност, е получил лиценз в САЩ и предстои да бъде произвеждан в България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Абе поредни глупости на комунистите и умнокрасивите, човекът просто се е връщал от гората.

 2. 2 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  Лъчо Мозъка и далавера, че тоя има ли толкоз акъл?

 3. 3 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Нищо незаконно няма в това. Браво на човека.

 4. 4 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Цитат:
  Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е проверяван за пране на пари, спечелил 1.6 млн долара от акции

  -------

  Бил Лъчо такъв, бил Лъчо онакъв...
  Лъчо си е М., както и да се погледне! На Лъчо и костният му М. е М.!
  Бравос на такива предприемчиви М.!

 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Лъчо мозъка търгува на Уолстрийт ?? Това е яко ..! :))

 6. 6 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Както казваше великият Тодор Колев:
  "Хубав край, хубави хора..."

  кратък
 7. 7 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 560 Неутрално

  този гербероид още ли е депутат, то бива сбъркани неща, ама чак толкова ....

 8. 8 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2937 Неутрално

  Ако е някой е спечелил от акции, не виждам нищо лошо в това. Обаче, ако има конфликт на интереси, тогава е проблем. В Щатите тези неща са много добре регулирани, как е в България един Господ знае.

  Пазете се от доносника vesolr
 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Консултански договор?! Вече така се казва на такса спокойствие...

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  Веднага да го правят фин министър!
  Кво чакат?!

  klimentm
 11. 11 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Лъчо мозъка търгува на Уолстрийт ?? Това е яко ..! :))
  —цитат от коментар 5 на dejmos


  Не Лъчо М. търгува на Уолстрийт, а разведки на Уолстрийт следият ИЗКЪСО действията на Лъчо М. и на базата на техните анализи Уолстрийт гради политиката си спрямо компаниите.
  Така я виждам аз взаимната връзка...

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  Каси чудеса стават в последните месеци?
  Имам чувството че сме в “Алиса”?!

  klimentm
 13. 13 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Долу световните капиталистически борси! Да живее пролетариата!

 14. 14 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Аууу, Лъчо ги удари в земята... Ще му викат мозък, ааа...

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1276 Любопитно

  Може би е купувал акции на Vertu или пък продавал...

 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  Гнусотиите на ОПГ ГЕРБ лежат на повърхноста просто някой трябва да се наведе и да ги вдигне и покаже, толкова се почувстваха недосегаеми че дори не правят опити да се крият!

  klimentm
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  Ами, глухар си Лъчо и глухар ще си останеш, кацналото ти пиленцето на рамото, и ти бързаш, и вместо да вземеш 14-15 млн., си приключил с 1,6 млн. Ако ти си трябвали кинти, продай половината акции, другите си ги остави...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  Така като гледам - могат да го подгонят за инсайдерство.
  Това по финансовата част.

  Колкото до "консултантстването му" и дейността на фирмата в България - там вероятно ако се разрови - ще се размирише, мисля, на друго.
  Като си им знаем косъма - какви ли експерименти са правени и защо е било необходимо чак такова височайше "консултиране" като влияние ...

 20. 20 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Получил е опции. В България няма легален начин да получиш опции и после да ги търгуваш. Ще трябва да лежи.

 21. 21 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Ши ГУ разследваме, а?
  Смяяях!
  Подшушнете на IRS, не се напъвайте толкоз.
  Не вярвам да си е платил капиталовата печалба “консултанта”.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  Ши ГУ разследваме, а?Смяяях!Подшушнете на IRS, не се напъвайте толкоз.Не вярвам да си е платил капиталовата печалба “консултанта”.
  —цитат от коментар 21 на Таралеж


  С Щатите нямаме ли спогодба за двойното облагане?

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Весело

  Консултански договор?! Вече така се казва на такса спокойствие...
  —цитат от коментар 9 на telqk  До коментар [#9] от "telqk":

  Умни хора са герберите и Цветанът на мисълта беше консултант ,ама не каза кого и за каво ,,консултира"

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 821 Разстроено

  А това било бай Лъчо-мозъка,
  значи всичко е чисто като сълза!!!

 26. 26 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1006 Гневно

  Иванов обяснява покачването на акциите с напредъка на проектите, по които е ангажиран. Става въпрос за имуностимулатор, както и за препарат срещу рак на яйчниците и простатата.
  И само да припомня,че преди година две Българската ДЪРЖАВА предложи и почти задължи всички ДЕЦА/момичета/ над 11-12 да бъдат ВАКСИНИРАНИ.
  Ето сега се изяснява как са продадени на ББЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА... няколко хиляди за няколко милиона и как БЛАГОРДНИЯ НАРОДЕН/не търговски ,фирмен/ПРЕДСТАВИТЕЛ е защитил интересите на СОБСТСВЕНИТЕ си избиратели.
  А този човек който е във власта се СТРАХУВА от РЕКЕТ,т.е. той признава немоща да бъде защитен от държавата контролирана ,управлявана от ГЕРБ партията на която е член.
  Мозъка си е мозък и не може да се инпалнтира -за сега ,преди този да измисли нещо революционно и предлагам да бъде приложено върху него.
  ДоВОлен мр@$ ник!!!
  Просто проверете информацията за ваксините на децата преди две, три години,КОЙ точно ги достави на личните лекари ,и КОЙ точно ги закупи от здравната каса?????

 27. 27 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4381 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  Е, не знаеш какви са реалностите на хората и финансите около фирмата на Хари Жабилов, може да е трябвало да продаде . Гледам, че официално фирмата има 4 (четирима) официално на щат в нея - https://www.bloomberg.com/profile/person/16555458

 28. 28 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2304 Весело

  Ехааа, депутатът с телефончетата, нали?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 29. 29 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1603 Любопитно

  До коментар [#19] от "xm...":

  В цялата тази история дотук не виждам нищо нередно. Стартъпите точно така предпочитат да работят, тъй като компанията не разполага с много пари в наличност и няма печалба в началото. А акциите могат да струват нещо някой ден, а може и съвсем да се обезценяване ако компанията не успее.

  Не е незаконно, но е под въпрос защо стартъпът е дал голям брой ограничени (блокирани за продажба за определен период от време) акции на консултант. Обикновено такива се дават на сътрудници с цел да бъдат задържани на работа за години и мотивирани да работят по-усърдно без да им се дава прекалено висока заплата.

 30. 30 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Най-умният! Ще се скъсам от смях!

 31. 31 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1603 Весело

  До коментар [#19] от "xm...":

  Не виждам също нищо инсайдерско в историята. Човек не може да продава или купува акции ако има непублична информация, която би променила текущата цена на акциите ако стане публична. Например, ако знае за голяма сделка, която компанията ще сключи, но още не е обявила. Обикновено това положение продължава с дни или най-много седмици, но никога месеци или години.

  Историята е съвсем нормална за всеки стартъп в света.

 32. 32 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1006 Гневно

  Ето заради сумички се нанасят щети на обществото и се появява антиВаксини движение и недоверие, какви колосални щети са сега точно в пандемията се вижда.
  А този генеколог бе и личен лекар на Борисов ,не че последният не доказа сега с жалките си ревове,че е точно за преглед от такъв род медицинска/генекологична/ помощ.

 33. 33 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Ехааа, депутатът с телефончетата, нали?
  —цитат от коментар 28 на etty1

  И бащата, който се отказа от сина си.
  Мама Праска също се отказа от синчето си.
  Това е положението.

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1980 Весело

  Лъчо бил истински мозък! А пък аз се чудех защо Бойко толкова държи на него.

 35. 35 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Половината драскачи коментатори от форума на дневник се хвалят че играят с акции и бикойни. Ама ся пък плюват :D

 36. 36 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 140 Неутрално

  Нищо не могат да му направят на Л.Иванов, щом американците са зад него.
  Той може да е „куче“, ама американско „куче“.

  След ГЕРБ веднага ще започнат да го защитават от ДСБ!

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Те всички гербаджии са много спечелили.

 38. 38 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1603 Любопитно

  До коментар [#20] от "kkl38598034":

  По описанието не са опции, а ограничени акции (Restricted Stock Units- RSUs), които не могат да се продават за определен период от време (примерно, една трета от тези акции в продължение на година, още една трета- в продължение на втората година и остатъка до края на третата година). Те реално стават негови, когато "узреят", стойността им към този момент се отчита като доход и върху него е дължим данък. В случая данък е дължим както в САЩ, така и в България.

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#29] от "plamen_b":

  Той не е служител.
  И е кеширал твърде добре от акции с голяма амплитуда.

  За мен основният въпрос си остава другата част, за която говоря - какви експерименти и как са провеждани, че са опряли чак до такъв тлъст "консултант", който професионално като лекар няма нищо общо с профила на изследванията.
  Няма да се изненадам, ако се окаже нов, пореден "случай Менгеле".
  Скандали с изпитания на чужди експериментални препарати върху хора в България си имаше и преди това като прецеденти!

 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Брей тоя по умен от бибитко, чекмеджето му чак в Ню Йорк

 41. 41 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 967 Неутрално

  До коментар [#7] от "it4":

  питекантропите ще трябва да почкате още десетина години ... и последния нормален да се превърне в неандерталец , та да бъдете избирани от раз

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 42. 42 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 967 Неутрално

  сега не ми е ясно едно - дневник е вече подлистник на Дойче веле и СЕ , така ли ?

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 43. 43 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#38] от "plamen_b":

  До коментар [#20] от "kkl38598034":По описанието не са опции, а ограничени акции (Restricted Stock Units- RSUs), които не могат да се продават за определен период от време (примерно, една трета от тези акции в продължение на година, още една трета- в продължение на втората година и остатъка до края на третата година). Те реално стават негови, когато "узреят", стойността им към този момент се отчита като доход и върху него е дължим данък. В случая данък е дължим както в САЩ, така и в България.
  —цитат от коментар 38 на plamen_b


  "той е получил възможност да се сдобие с 20 млн. акции на компанията на фиксирана цена от 0.0001 долара за акция" - това са опции без съмнение. Купени на фиктивна цена и практически са си безплатни акции но с важната разлика че не се водят твои докато не ги упражниш. А срока на узряването е отделен. В България опциите са нелегални в този смисъл и нямаме уредба нито как нито кога да се третират данъчни събития. Незаконен доход си е от всякъде. Единствения въпрос е дали всичко се е случило в чужбина или нещо е записано в България. Но и в двата случая има множество нарушения.

 44. 44 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5603 Весело

  Затова е Лъчо "мозъка", защото пИчели

 45. 45 Профил на hhy51392250
  hhy51392250
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#43] от "kkl38598034":
  Може ли малко по-подробно. Къде са нарушенията с оглед на изнесената имформация в статията? Защото излиза, че български гражданин не може да притежава опции/акции restricted или не. Може да има нарушения/престъпление, но от статията не става ясно какви. Данък ли не е платил?...Трябва ли да го е платил или кога. Фалшиви ли са тези опции?....Какво е нарушението?

 46. 46 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 967 Неутрално

  българския гащник вееднага получи срцебиене , припотяване , сърбежи по цялото тяло , след като разбра ,че "някакъв си тъп депутат" е барнал 2 милиона долара ... такава болка сви неговото Анрешковско сърчице , че е изпаднал в див ступор , кататония ... д-р Цветка е обявила извънредно положение във всички психиатрични клиники за бърз прием на маса идиоти със "симтома на внезапната завист" ...

  А в подлистника на СЕ , дневник се оформи бясна надпревара , кой ще напише най сочната плювня ... Очаквайте развитие , темата е изключително важна , от жизнено значение за няколкото стотици хиляди български гащници...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 47. 47 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 967 Неутрално

  българския гащник вееднага получи срцебиене , припотяване , сърбежи по цялото тяло , след като разбра ,че "някакъв си тъп депутат" е барнал 2 милиона долара ... такава болка сви неговото Анрешковско сърчице , че е изпаднал в див ступор , кататония ... д-р Цветка е обявила извънредно положение във всички психиатрични клиники за бърз прием на маса идиоти със "симтома на внезапната завист" ...

  А в подлистника на СЕ , дневник се оформи бясна надпревара , кой ще напише най сочната плювня ... Очаквайте развитие , темата е изключително важна , от жизнено значение за няколкото стотици хиляди български гащници...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 48. 48 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Кире Харвардо прави нещо подобно уж, ама не е бил в политиката до сега.

 49. 49 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 967 Неутрално

  и последно от мен ...
  Гащници , сметнахте ли върху цена от 0.9 долара на парче , този "несретник" (за какъвто повече от вас го приемате) е ЛАПНАЛ 18 милки АМЕРИКАНСКИ ЗЕЛЕНИ ДОЛАРА ... ох , пред очите сте ми - освирепели от омраза , задавайки си сакралното ВЪПРОСЧЕ - А НА МЕН КОГА , да го е ...защо само на "някакъв си несретник и то Лъчо Мозъка"....
  БОЛИ , НАЛИ , мамка му , как боли

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 50. 50 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Няма нищо незаконно в това да продадеш акции на борсата.

  Много хитър
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  До коментар [#49] от "Josif Stanislavski":

  Понеже не е от най-умните, не е продал на 0,9 долара/акцията, а на 0,08, има "разлика" май...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Весело

  До коментар [#38] от "plamen_b":"той е получил възможност да се сдобие с 20 млн. акции на компанията на фиксирана цена от 0.0001 долара за акция" - това са опции без съмнение. Купени на фиктивна цена и практически са си безплатни акции но с важната разлика че не се водят твои докато не ги упражниш.
  —цитат от коментар 43 на kkl38598034


  Тези 20 млн. акции по 0,0001 долара за акция са си точно $ 2000.

  Някой вЕрва ли, че Лъчо би си мръднал дори малкият пръст за такъв хонорар, при това "виртуално печеливш" и нейде в бъдещето?

 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  Когато синът ти е бил в колата убила М. Цветков... нямаш много избор

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  А кви цифри ще излязат на разни щабници ковидни и министри .... от търговия с фармацевтични фирми, не ми се мисли.......

 55. 55 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#49] от "Josif Stanislavski":Понеже не е от най-умните, не е продал на 0,9 долара/акцията, а на 0,08, има "разлика" май...
  —цитат от коментар 51 на hamiltonf


  То си е негова работа. Може брокерката да е била красива.
  Съгласен ли си, да не те хване жена ти?

 56. 56 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Лъчо Мозъка и далавера, че тоя има ли толкоз акъл?
  —цитат от коментар 2 на Toshko Afrikanski


  Не, малко му е акълът. Само за 1,6 млн. $. Нищо пари.

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Към то коментар [#54] от "MPetr":

  В България имаше хора, които знаеха за договорите за купуване на ваксини от Европейската комисия 2 месеца преди да бъде обявено публично..... 2 месеца и половина...... и не говоря само за Зоя Паунова и Ева Майдел .......

 58. 58 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Кире Харвардо прави нещо подобно уж, ама не е бил в политиката до сега.
  —цитат от коментар 48 на realguru


  Кире Харвардо е от хилядите на запад измамници с модерните днес „пробиотици“ . Нашият пробутва Бацилус Булгарикус, но за да не изтърве огромния пазар от вегани и антимлекари в щатите, „кача“ бактерията на растение, кокиче.

 59. 59 Профил на buran007
  buran007
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#4] от "Аскет":

  ми да даже пък синът му хич не е бил в джипа убил Милен Цветков знам аз умниците от кенефа РъБЪ (който Лъчо си ги оножда) много чи чаткат тия работи

 60. 60 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Долнопробно човече, отгледало още по долнопробно поколение...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Консултант у нас е официалното название на корупционен сводник.

 62. 62 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  Нищо незаконно няма в това. Браво на човека.
  —цитат от коментар 3 на kzj35678888


  Световна практика е менаджери да получават като бонуси акции от фирмите, за които работят.

  Не виждам нищо некоректно, но естествено медиите сега ще го раздухват максимално, без да обяснят каква е световната практика!

  После се чудим защо сме на 112 място в класацията на Репортери без граници!

 63. 63 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Най ми е интересно дали герберите наистина вярват, че Лъчо мозъка може да спечели честно над милион освен ако не спечели от тотото

  Не ме търсете преди обяд
 64. 64 Профил на Max Georg
  Max Georg
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Лъчо Мозъка направи пари от акции! Остава да видя татко Биков академик в БАН и съм готов да умра. Видял съм всичко!

 65. 65 Профил на Rowan Atkinson
  Rowan Atkinson
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#6] от "Мариана Кълвачева":

  Може и Тодор Колев да го е казвал, но репликата е известна от Ицхак Финци в Преброяване на дивите зайци.

 66. 66 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Имунотех лаборатории, Inc.
  Immunotech Laboratories Inc: Завършва полеви изпитания от фаза I и фаза II в България за лечение на вируса на ХИВ / СПИН и хепатит С (ITV-1 лечение) и започват преговори за обекти в Македония и Сърбия за тестване на фаза III върху пациенти с хора. тестът се провежда чрез Immunotech Laboratories, BG (IMMB-BG) От 2013 г. IMMB-BG наема и финансира Организацията за клинични изследвания (CRO) за провеждане на всички предклинични и мониторингови клинични проучвания фаза III. Продуктът за българско проучване е произведен при GMP условия от Immunotech Laboratories. Инструмент за производство по договор. Успешното завършване на тестове за клинично проучване фаза III ще даде възможност на Immunotech Laboratories (IMMB) да продължи напред, използвайки резултатите от клинични изпитвания фаза I, II и III, за приложението на FDA, свързано с легалното използване на лечение за ХИВ / СПИН и хепатит С пациенти в САЩ. Който разбрал...разбрал...

 67. 67 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Най-краткият виц:"Лъчо Мозъка-консултант!"

 68. 68 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  До коментар [#65] от "Rowan Atkinson":

  Абе той Тодор Колев каза друго, но ако го напиша ще го изтрият на секундата.
  Беше нещо в стил "Хубав човек, с таквоз да го сочиш."

  кратък
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK