На живо

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко АнгеловПравителство на малцинството на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" с плаващо мнозинство - засега това се очертава като най-вероятният сценарий за управление според изявленията на политическите лидери след консултациите при президента Румен Радев. Днес държавният глава обяви, че няма да бърза да връчва мандата, за да даде достатъчно време на парламентарните групи да намерят работещо решение. Формациите от своя страна показаха готовност за преговори, макар и повечето от тях да заявиха, че няма да остъпят от основните си приоритети. А една от основните червени линии за "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ!Ние идваме!" - а именно подкрепата от ДПС, се оказа не толкова червена..


"Дневник" проследи на живо опитите за съставяне на кабинет, който да събере достатъчно подкрепа при гласуването в пленарна зала. Вижте подробностите в хронологияга.
И "Има такъв народ", и "Демократична България" са за смяна на главния прокурор

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" и "Демократична България" са единни по темата за смяната на главния прокурор и Висшия съдебен съвет, както и за закриването на специализираните съдилища . Това се разбра от изявления на Тошко Йорданов и Христо Иванов след проведения около час разговор между двете партии, който не бе публичен.


Ще има и още разговори, след като се проведат срещите с останалите парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ. Двамата не отговориха на въпроса кога ще бъде вторият цикъл от разговори.


Повече четете тук.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" не иска постове, а да й се изпълнят приоритетите

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще подкрепи кабинет, за който отговорност поема партия на промяната "Има такъв народ". "Ще настояване нашите приоритети - повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа, ревизия на досегашната власт - да станат част от програмата на следващото правителство", заяви Мая Манолова след срещата с президента.


"Ние не претендираме за постове и за позиции в правителството, но имаме очакването лицата, които бъдат предложени, да изпълнят амбициозната програма, за която настояваме и да изпълнят очакванията на хората", добави тя.


Манолова подчерта, че правителство с участието и подкрепата на ДПС коалицията й няма да подкрепи. Тя похвали работата на министрите на МВР и правосъдието Бойко Рашков и Янаки Стоилов от служебния кабинет и добави, че има и други министри, които са отговорили на очакваният на хората. "Но в крайна сметка решението за това кои министри да бъдат включени в следващия кабинет е на "Има такъв народ", те ще преценят", каза Манолова.

Първи коментари след консултациите на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" с президента Румен Радев.

Изявления след края на срещата между "Има такъв народ" и "Демократична България" в парламента.

"Ще подкрепим правителство на промяната, не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Това би било токсична прегръдка, която да убие очакванията на хората за промяна, почтеност, публичност", заяви Мая Манолова в началото на консултациите с президента.


Формацията ще подкрепи кабинет с дневен ред като този на гражданите – повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, компенсация на бизнеса, подкрепа за децата и семействата, хората с увреждания, съдебна реформа, подкрепата на гражданите срещу монополите.


Тя обобщи, че подкрепа ще бъде дадена на правителство с участието на "Има такъв народ" и "Демократична България".

Начало на консултациите на Румен Радев с представителите на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

За Карадайъ определението "партия на статуквото" е метод за печелене на партийни дивиденти

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Безусловна подкрепа няма. Възстановяване на нормалността в политиката и демокрацията са условия, от които няма как да отстъпим, както и програма за ускорено икономическо развитие на страната", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ евентуална подкрепа за правителство на "Има такъв народ" след консултациите с президента.


"Има една добра основа за диалог. Всички политически партии в НС трябва да подходят с много сериозна отговорност и тази добра основа да не се минира, а напротив – да се възползваме от тази ситуация и да произведем ясни национални приоритети, на база партийните, да има ясна програма с ясни срокове за изпълнение за следващо правителство и оттам нататък да се търси подкрепа за такова правителство", добави той. За него персоналният състав на правителството е второстепенен.


"Всеки си ползва инструменти в предизборната кампания, да ги оценим, че са били методи за печелене на партийни дивиденти в предизборната кампания", така Карадайъ коментира определението към ДПС за партия на статуквото от страна на "Има такъв народ". "За отговорните политици, занимаващи се с политика, е ясно, че освен правителството на Орешарски, последните 12 години сме били в опозиция", добави Карадайъ.

Представителите на ДПС говорят пред медиите след края на консултациите с президента.

"Ние нямаме разлика в основните си политически цели. И да имаме някакви различия те са по начина на достигане на крайната цел, а не в коя посока да вървим", обяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" при встъпителните думи на разговорите с "Демократична България". Разговорът няма да е публичен.


"Ще участваме в това с позитивизъм и максимална енергия от наша страна", добави Христо Иванов (ДБ). С него са и депутатите Атанас Атанасов, както и Владислав Панев.


Преговорният екип на "Има такъв народ" включва и Виктория Василева, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

Можете да бъдете много полезни, обърна се Радев към представителите на ДПС

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Можете да бъдете много полезни, защото доказахте, че сте партия с традиции в парламентаризма, в диалога и търсене на приемливия консенсус", така президентът се обърна към представителите на ДПС в началото на консултациите преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Радев каза, предизвикателствата са демонтажа на порочния управленски модел, пресичането на лобисткото законодателство, възстановяването на диалога между институциите, излизането от дълбоката икономическа и социална криза. Според него формулата е обединение около ясни цели, приоритети и механизми, а не персонален състав на правителство и търсене на коалиция.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:


"На тема диалог и възстановяване на нормалността в политиката ние говорим от много време. Изборните резултати и през април, и юли показват, че суверенът иска на база диалог да се случват нещата. Ние уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с това. В момента в това Народно събрание може би най-важното е, че има основа за диалог. Ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза провалът е гарантиран. Лесно е да се декларира и внушава, от нас се иска трудното – да започне истинският диалог за бъдещето на страната. От историческа важност е в момента да има правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение, но по-важно е каква е програмата му. Ние от ДПС сме гарант за сигурността, стабилността и демокрацията в нашата страна".

Начало на разговора на Румен Радев с представители на ДПС.

Не ни притеснява да започне разговор с ДПС, а те да останат в него, каза Христо Иванов

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Право на мандатоносителя е да прецени как форматира мнозинството, притеснява ни не да се започне разговор с ДПС, а те да останат в разговора и да бъдат част от крайната конфигурация", заяви Христо Иванов след края на консултациите с президента.


Вчера изненадващо от "Има такъв народ" отправиха покани за разговори за подкрепа на правителство на БСП и ДПС, след като дълго време ги определяха като "партии на статуквото", с които няма да работят.


"Няма да отстъпим от това българската политика да се обърне срещу корупцията, което включва съдебна реформа, изчистване на регулаторите, дълбока реформа на службите, мерки за борба с изпирането на пари", обобщи той. Как ще се поемат взаимните ангажименти е въпрос на преговори.


Иванов добави, че от обединението нямат интерес да излъчват хора в потъващ или пробит кораб, ако следващото правителство изглежда така за тях.


"Нашата цел е колкото може по-бързо да се разберем по всички ключови теми, но не на всяка цена. Колкото по-лесно стане – супер", каза Иванов, като според него няма причина силно реформаторско правителство да не си изкара докрай мандата.

Коментар от "Демократична България" след края на консултациите с президента.

Румен Радев поздрави представителите на "Демократична България" за разширената подкрепа за формацията на изборите и изброи изискванията от Европейската комисия за реформи, с които е обвързано финансирането по Плана за възстановяване и устойчивост. Заяви, че го е направил, тъй като голяма част от тези изисквания съвпадат с приоритетите на обединението..


Въпреки че коментира нуждата да се състави правителство по най-бързия начин, той добави, че не иска кабинет на всяка цена. "Президентът не може да бъде архитект на правителство, това е отговорност на Народното събрание и политическите партии. Настоявам този път да изчерпим всички опции на диалога на търсене на консенсус около приоритетите на България", добави Радев, като поиска и парламент с ясна реформаторска воля.

Реализирането на първия мандат е най-здравословната опция, според Христо Иванов

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Намираме се на кръстопът. Има съдбовна отговорност да се излъчи редовно правителство. "Демократична България" ще участва с пълна готовност да даде принос във всякаква роля, дали като коалиционен партньор, дали като участник с подкрепа отстрани, дали като опозиция, дали ако мандатът дойде при нас. Ние имаме потенциал. Фокусът ни сега е върху първия мандат. Това е най-здравословната опция", каза Христо Иванов от "Демократична България" в публичната част на консултациите за съставяне на правителство в Президентството.


Като приоритети пред обединението той повтори до голяма степен речта си от откриването на Народното събрание.


"На този етап темата за персоните няма да стои, нас ни интересуват две други неща – зад кои решения заставаме, как формираме трайна парламентарна конфигурация, която може да изнесе подобна програма", добави Иванов.


Въпросът е този кабинет да стъпи върху формула за подкрепа, която може да му осигури гръбнак. Плаващите мнозинства лесно се превръщат в плаващи пясъци, в които всичко потъва.


Христо Иванов,

председател на парламентарната група на "Демократична България"


Иванов, който бе в компанията на лидерите на ДСБ и "Зелено движение" - Атанас Атанасов и Борислав Сандов, каза, че подкрепа няма да бъде давана на всяка цена, а внимателно. "Ако ще бъде претакване на неща, които сме живяли, вярвам, че и без нас ще стане", коментира той. Според него разговорите, организирани от "Има такъв народ", са така кодирани, че без никой да не може.


Формулата на разговора за промени в съдебната власт, състоял се на заседанието на Народното събрание днес, според него може да се окаже формулата за разговори за правителство.

Начало на консултациите на "Демократична България" с президента Румен Радев.

Нинова видя "странен завой" в действията на "Има такъв народ"

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Първо ще говорим по политики, после по евентуалните им кандидати за Министерския съвет", заяви Корнелия Нинова по повод предстоящата утре среща с "Има такъв народ" за подкрепа на правителството. Лидерът на БСП каза, че партията има кадри и това ще си проличи, ако се стигне до връчването на трети мандат и социалистите го получат. В такъв случай ще бъдат поканени и министри от служебния кабинет, но не беше уточнено кои.


При президента от "Има такъв народ" са изразили желание да започнат да работят експертни групи по приоритети и програми, съобщи Нинова и очаква преговорите да са по-дълъг процес. "Приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречат на нашите идеологически разбирания, това е неолиберален модел. Ние сме за повече държава в икономиката", каза Нинова, обяснявайки, че някои различия с програмата на "Има такъв народ" трудно ще се променят.


Според нея правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, е неустойчиво и трудно ще постигне консенсус по важните теми, като даде пример с различните варианти, които парламентарните групи имат за преизчисляването на пенсиите.


Попитана за мнение за поканата от "Има такъв народ" към ДПС за преговори, Нинова каза, че и БСП са слагани в статуквото, а сега хората на Слави Трифонов са взели "някакъв странен завой".

Изказване на представителите на БСП след края на консултациите.

Нинова: От "Има такъв народ" ни определяха като статукво, преосмислят позицията си

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В началото на срещата с Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта като основно предизвикателство пред политическите сили справянето с COVID кризата, както икономическите и социални последици от нея. Също така актуализацията на бюджета и внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост.


"Тревожно е социално-икономическото състояние – неравенствата и спадът на икономиката с 4.2% след COVID кризата. Трябва да мислим държавнически и да се опитаме да съставим редовен кабинет с ясни приоритети и времеви хоризонт със отговорности", коментира Нинова.


Тя акцентира върху разликата в поведението на "Има такъв народ"


"По-рано ни определяха като статукво, различното е, че преосмислят позицията си. Важен е диалогът. Затова предприетата стъпка е добър знак. В събота ще бъдем на разговори, надяваме се да не са първи и последни, но като сериозна и истинска партия, всичко, което чуем, ще отнесем към Националния съвет, след което ще търсим мандат за продължаване на тези разговори", каза Нинова.


За пореден път тя даде заявка, че ако мандатът за съставяне на правителство стигне до БСП, ще бъде направен опит да се състави правителство. Според Конституцията първите два проучвателни мандата за съставяне на правителство се дават на двете най-големи парламентарни групи, а третият е по избор на президента. След изборите на 4 април и след неуспеха на първите два връчени мандата, той връчи третия именно на БСП.

Мнозинството зависи от БСП, каза президентът

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Нужно е правителство с широка парламентарна подкрепа. Конфигурацията е такава, че от БСП зависи парламентарното мнозинство, не само математически, а и идейно. Приветствам, че ще участвате в диалога с "Има такъв народ", важно е да има ясни приоритети, хиляди български граждани, глсувайки за вас, се надяват да отстоявате техните нужди", заяви Румен Радев на Корнелия Нинова и останалите представители на парламентарната група на БСП в началото на консултацията за съставяне на правителство.


Радев бе особено позитивно настроен към партията, която издигна кандидатурата му за президент, преди да бъде избран за първи мандат. Освен важността на БСП за мнозинство в парламента, той добави, че предизвикателствата през страната са тези, които от партията винаги са заявявали - разграждането на порочния управленски модел, справянето с корупцията, решаването на социалните проблеми, тежкото разделение в доходите, социалното неравенство.


Радев приветства участието на БСП в диалог с "Има такъв народ".


"Мисля, че можете да намерите много пресечни точки за консенсус за съставяне на правителство. Знаем всички какви ще са последствията, ако и този път няма правителство. Тази опция да я оставим на заден план. Целта е съставяне на правителство. БСП може да постави ясни приоритети от вашата амбизиозна програма", заяви Радев.


Той посъветва Нинова да бъде разгледано предложението на служебния кабинет за преизчисляване на пенсиите, което определи като подплатено финансово, а целта - от 1 септември да няма пенсионер под линията на бедност.

Начало на консултациите на държавния глава с представителите на БСП.

Радев и "Има такъв народ" с обща позиция за действията на служебния кабинет

"По време на разговора между държавния глава и представителите на "Има такъв народ" бяха обсъдени приоритетите, които стоят пред следващото правителство. Обща бе позицията, че посоката, зададена от служебното правителство, следва да бъде запазена, а приоритет в парламента да бъдат законодателните промени от първостепенно значение", съобщават от пресцентъра на Румен Радев по повод закритата за медиите част от консултациите с Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ивайло Вълчев.

"Просто всички искат да ни изслушат": депутат от "Има такъв народ" за разговорите за правителство

"Това е тяхно решение", така отговори депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов на въпрос на "Дневник" как гледа партията на Слави Трифонов на евентуална подкрепа в пленарна зала на ДПС за правителство на "Има такъв народ".


Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


В четвъртък партията обяви, че ще води разговори за правителство и с ДПС, въпреки че допреди това многократно движението и БСП бяха причислявани към т. нар. "партии на статуквото". Балабанов повтори тезата, че дискусиите с парламентарно представените партии и коалиции (с изключение на ГЕРБ) нямало до доведат до разпределяне на постове.


"Тук не става въпрос за бъдеща коалиция, за златни пръсти, за коалиция в бъдеще, за покани за министерски постове. Просто всички искат да ни изслушат и ще ни изслушат", твърди Балабанов. По думите му "скоро" партията на Слави Трифонов ще обяви новата си номинация за министър-председател и ревизиран кабинет. По-конкретен срок не бе посочен.


"Нека първо да говорим, да обсъждаме нашите приоритети и визия и те ще вземат своето решение", отговори Балабанов на въпрос на "Дневник" за заявката на "Демократична България" от по-рано в петък (23 юли), че ако се разчита на тяхна подкрепа, следва ДПС да остане настрана от управление.

Отказът на ГЕРБ да се яви на консултациите при президента няма да промени техния график. Срещата бе насрочена за 10.15 ч. Следващата среща - с БСП остава както е предвидена за 11.30 ч., предаде репортер на "Дневник".


По-рано днес на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи за решението. По думите на Даниел Митов президентът е "разединил тежко българската нация и няма как да започне сега да започне да ни обединява".

Тошко Йорданов заговори за общи приоритети с БСП и ДПС

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Проведохме доста конструктивен и човешки разговор с президента и неговия екип. По основните приоритети, които ние имаме и които президентът смята за важни нямаме разминавания. По мое разбиране от декларациите на останалите политически партии - "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП и колкото и да е странно приоритетите по някои неща и на ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. Според нас, ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри", каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след консултациите с президента.


БСП и ДПС неведнъж са определяни от партии на статуквото от представители на "Има такъв народ".


По-рано днес в парламента от "Демократична България" заявиха, че ще настояват ДПС да остане настрана от управление, което по някакъв начин ще разчита на тяхната подкрепа.


"Ние не търсим подкрепа от останалите политически партии, ще говорим на практична основа, в крайна сметка отговорността за представения кабинет е наша. Партньор означава да си коалиция с някой. Ние в коалиция с партии няма да влезем. Ще проведем разговори, ще изложим нашите виждания, кои са приоритетите пред страната, ако другите партии сметнат, че те покриват техните приоритети до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета или не", коментира Йорданов.

Христо Иванов: Ще настояваме ДПС да остане настрана, ако управлението има нашата подкрепа

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


"Ние ще настояваме ДПС да остане настрана от управление, поне, ако това управление по някакъв начин ще разчита на нашата подкрепа", заяви от трибуната на Народното събрание Христо Иванов от "Демократична България" по повод преговорите за правителство, инициирани от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", на които са поканени и ДПС.


В отговор Мустафа Карафайъ от ДПС не каза по същество за нагласите на партията към преговорите и евентуално правителство на "Има такъв народ. Предпочете да атакува "Демократична България" и за пореден път атакува съиздателя на "Дневник" и "Капитал" - Иво Прокопиев и че партията е свързана с него без да обяснява каква връзка има. По време на предизборната кампания партията разпространи негови изказвания, в които атакуваше "кръга Капитал" в защита на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, когото Карадайъ представи като свой приятел и който малко преди това беше санкциониран по "Магнитски".


Подробности можете да прочетете тук.

Кирил Петков: Ако партиите ми гарантират свобода, бих останал министър

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


Министри от служебния кабинет биха останали и в редовно правителство, но ако политическите партии, които го излъчват им гарантират свобода на действие, каза днес министърът на икономиката Кирил Петков. Днес той участва в първото от поредица интервюта на министри по въпроси на граждани.


"Ако контролът надделее няма смисъл да съм министър, не мога да работя със зависимости", допълни Петков.

От ГЕРБ няма да отидат на консултациите при президента

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Велко Ангелов


Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в консултациите при президента, обяви Десислава Атанасова.


По думите на Даниел Митов президентът е "разединил тежко българската нация и няма как да започне сега да започне да ни обединява". Митов отново атакува служебното правителство, назначено от президента, че с "клевети и внушения" дискредитира само една партия.


"Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция на този политически конструкт", заяви Томислав Дончев, имайки предвид преговорите за правителство, инициирани от "Има такъв народ", на които са поканени и БСП, и ДПС, въпреки че често бяха причислявани от партията на Слави Трифонов към т. нар. партии на статуквото.

Радев: Мога да си позволя да не бързам с мандата

"Приветствам ви за това, че подхождате по различен начин от предишните опити за съставяне на правителство и се отваряте за диалог. Важно е как виждате механизмите за открит, ефективен диалог с другите партии, и откриването на общите пресечни точки", така президентът Румен Радев откри консултациите с партията, спечелила изборите - "Има такъв народ".
Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Радев поиска да чуе готовността на хората на Слави Трифонов за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.


"Направих всичко възможно по най-бързия начин да бъде свикано Народното събрание и да започнат консултациите без никакво бавене. Задачите са неотложни, но е много важно да се даде възможност за устойчиво решение. Мога да си позволя да не бързам с мандата. Поздравявам ви, че сте избрали българския Парламент за консултациите с останалите партии", добави Радев.


Според него правителство трябва да има, но не на всяка цена, тъй като една безпринципна коалиция може да бъде по-вредна от липсата на правителство.

Държавният глава очерта задачите пред българския парламент - укрепване на държавността, гарантиране на стабилна, предсказуема правна рамка за българския бизнес и инвеститорите, решаването на важни социални въпроси и решаване на проблема с дълбоката съдебна реформа, актуализация на бюджета, която ще бъде внесена през следващата седмица от служебното правителство.

Радев добави, че по време на дебатите с Европейската комисия по плана за възстановяване и устойчивоста са поставени условия - ясен срок за въглищен преход, както и дълбока съдебна реформа.

От "Има такъв народ" призоваха останалите партии да действат като Слави Трифонов

Консултациите за кабинет: Радев няма да бърза с връчването на мандат (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Надявам се, че останалите политически партии ще покажат разума, който показа Слави Трифонов, изтегляйки първия предложен кабинет след персоналните атаки. Така ние показахме, че имаме разум, не сме самовлюбени, ако и другите покажат същото и се опрем до общо приоритети - бързо България да има правителство и разграждане на мутренския модел, в който живяхме 11 години", каза в началото на консултациите на "Има такъв народ" с президента Румен Радев лидерът на парламентарната група Тошко Йорданов.


"Осъзнаваме отговорността. Наясно сме, че трябва да се опитаме да съставим кабинет и парламентът да работи. Искрено се надяваме останалите политически сили, без ГЕРБ, да надскочат партийните си цели, защото ние сме различни партии, но има основни неща, с които не виждам противоречие с останалите партии и ако всеки надскочи партийни пристрастия и несъвместими точки, би трябвало да успеем да съставим достатъчно стабилно мнозинство, макар и плаващо", добави Йорданов

Започва срещата на представителите на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Виктория Василева с президента Румен Радев.

"Партията, спечелила, изборите - "Има такъв народ", има заявени идеологически сходства основно с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Трите политически сили имат общо 112 депутати. За парламентарно мнозинство са нужни 121 депутати. Вчера от партията на Слави Трифонов поканиха на преговори определяните за формации на протеста, както и БСП и ДПС, разполагащи съответно с 36 и 29 депутати. Единствени покана не получиха от ГЕРБ.


Първата среща е насрочена за 15.30 ч. днес - с "Демократична България".

Първа с президента ще разговаря най-голямата група - на "Има такъв народ", а началният час за разговорите е 9. От 10.15 ч. ще са консултациите с ГЕРБ - СДС, а от 11.30 ч. - с БСП. Представители на "Демократична България" ще са при Радев в 13.30 ч., от 14.45 часа е срещата с ДПС, а от 16 ч. - с представители на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!".


Следващата стъпка от конституционната процедура е определянето на датата, на която президентът ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на посочения от "Има такъв народ" кандидат за министър-председател. Възможно е това да се случи още през следващата седмица.


Групата ще разполага с една седмица, за да върне на държавния глава структура и състав на проектокабинет, който да бъде гласуван в Народното събрание, или да се откаже от опита за съставяне на правителство. При откриването на парламента вчера зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов прогнозира, че до 14-15 дни - т.е. до 5 август, ще има редовен Министерски съвет или ще се върви към следващи предсрочни избори.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (397)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Айде на коалицията ИТН, ИБНИ, ДБ, ДПС и БСП за да са доволни всички комсомолци!

 2. 2 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 968 Весело

  И за ГЕРБ час и четвърт. Малко са, минимум три часа за опозицията! Ама с изключени микрофони...

  От идиоти отговор не чакам
 3. 3 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 497 Неутрално
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4456 Любопитно

  Славито що го няма никъде бре. Нали беше голям лидер, новото начало...що тъй го е срам да се покаже това момче? 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Айде дано с този парламент да започнат някакви съществени промени, че….

 6. 6 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  Айде дано с този парламент да започнат някакви съществени промени, че….
  —цитат от коментар 5 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Надявай се. Тя надеждата умира последна.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5269 Неутрално

  По-важни са срещите между ИТН и другите партии/без ГЕРБ/. При президента срещите са по протокол/конституция

 8. 8 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Паметта на българина е доста кратка..
  Преди десетина години бягахме от тройката БСП, ДПС и царя и избрахме Бойко, мина се време и ДПС се вкопчи в него.
  Сега бягаме от Бойко и пак вкарваме БСП и ДПС..

  Задръстен народ сме си и това си е… Протестирайте за промяна..

 9. 9 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Айде дано с този парламент да започнат някакви съществени промени, че…."

  Хахаха,а дано,ама надали! От кого ще дойде промяната????? Маяма, Татяна Дончева,Атанас Атанасов, Хаджигенов,Нинова, Карадайъ, Тошкото.........Кой???

 10. 10 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#8] от "svetlio_rm":

  "Паметта на българина е доста кратка..
  Преди десетина години бягахме от тройката БСП, ДПС и царя и избрахме Бойко, мина се време и ДПС се вкопчи в него.
  Сега бягаме от Бойко и пак вкарваме БСП и ДПС..

  Задръстен народ сме си и това си е… Протестирайте за промяна.."

  Затова и си заслужаваме това което ни се случва!!! Сега ще гледаме колко много мислят за народа,и как ще вдигат пенсии и заплати докато ограбят всичко и пак фалират държавата,и после пак ще търсим Бойко или някой да ни вади от калта!!! И така до следващите "нови или партии на протеста".

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#9] от "galina georgieva":

  От кого ще дойде промяната? Със сигурност не може да дойде откъм ГЕРБ. Чакахме ги 10 години и пак сме в изходна позиция.

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1499 Весело

  Искам да видя баце Боко на консултации при президента. 🤣

  Апокалипсисът апокалиптичен
 13. 13 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Йорданов: "Надявам се, че останалите политически партии ще покажат разума, който показа Слави Трифонов, изтегляйки първия предложен кабинет
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Изтеглихте първия кабинет - добро решение!
  Но ... вкарвате ДПС - лошо, много лошо решение...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#10] от "galina georgieva":

  "... после пак ще търсим Бойко..."!

  Бойко ще го търсят толкова, колкото търсят царя и НДСВ.

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Тошко в Туитър не беше толкова диалогичен и прояви доста самовлюбеност. А и не само тогава. Първо да гледа себе си и да престане да е безкрайно арогантен, после да дава акъл

  Не ме търсете преди обяд
 16. 16 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "....би трябвало да успеем да съставим достатъчно стабилно мнозинство, макар и плаващо", добави Йорданов, мислейки за водоплаващи птици:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 17. 17 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Ако някой някога ми беше казал, че ще си върнем комунистите и ДПС на власт,щях да му се изсмея в очите. Сега слушаме от нашите "десни и дрмократи",как на всяка цена трябва да се коалираме или да се уговаряме с тях!!! Наистина "няма такава държава, няма такъв народ"!!!
  Предците ни сигурно се обръщат в гробовете си. Но и да не забравяме, че Левски също е бил предаден, така че,има и такива дето за 30 жълтици.......... решиха да се уговарят с БСП и ДПС!!!
  Сега нека "чужденците", дето си ги избраха,да се върнат в България и да изпитат на гърба си това което избраха!!!

 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  "......бързо България да има правителство и разграждане на мутренския модел, в който живяхме 11 години"....."
  ..............
  Последните 11 години са функция от предшестващите ги 66 години.
  Следващите години ще бъдат функция на последните 77 години.

 19. 19 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#10] от "galina georgieva":

  Не че нещо, ама държавата не са фирмите на Баце..И ако под "ограбване" се разбира парите, които отиваха за близкият кръг и чекмеджетата, чрез ин хаус процедури и всякакви врътки, сега отидат за пенсии , образование, здравеопазване и др , то аз нямам нищо против..Както и огромната част от хората, които на 11-ти плеснаха гарбиджа през крадливите ръчички..

  Sic transit gloria mundi
 20. 20 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Славито що го няма никъде бре. Нали беше голям лидер, новото начало...що тъй го е срам да се покаже това момче? 😂
  —цитат от коментар 4 на padrino  Хм ...
  Какво « момче « е този дърт и оплешевял пергишин ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 21. 21 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#7] от "pet_fire":

  Най важната среща бе преди няколко дни в сараите на парк Росенец. пРезидента бе на килимчето пред Доганбей, договориха и правителство, и подкрепа за президентските избори. Честито на всички.

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#13] от "Рим":

  Няма друг начин. По-добре БСП и ДПС отколкото само ДПС. Лично аз не съм убеден, че при скорошни предсрочни избори ИТН ще имат същия резултат. Затова по-добре да има някакво правителство с което ИТН и ДБ да се докажат малко от малко в управлението. От БСП ще се искат само гласове, но да видим срещу какво. Дано през това време ГЕРБ да се срине още и да изритат Гешев.. Дори и само отстраняването на Гешев ще е успех за този парламент.

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1253 Весело

  Радев: Мандатзтб е мой и не си го давам! Вижте с Ритона на Божков кво стана!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 24. 24 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petleshev":

  Ами незнам ти в каква позиция си,ама да ми говориш че 2009 и 2021 са едно и също,и че нищо не се е променило през това време, значи или си сляп,или предубеден,или пък си бил много малък по онова време и не знаеш какво е било.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#3] от "julesta":

  Твойте съпартийци тотално се изложиха. Митов също.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Ради-сега ще тупкам топката малко ,после пак всички вън и накрая общи парламентарни -президенски избори ,направени с нашите машини -с онова софтуерче.Вие си гласувате програмката си отчита каквото и е заложено.И чудо-отново печеля.

 28. 28 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#17] от "galina georgieva":

  Първо са сребърници, не жълтици..Но гарбиджа определено го привлича златото, видно от онова чекмедже, та няма изненадани.. Второ, къде видяхте ДПС и БСП във властта? Свърши тая. ДПС се нацаруваха по времето на Баце, сега ще почиват..

  Sic transit gloria mundi
 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Правилно ГЕРБ няма да отидат на консултациите. С този пРезидент не трябва да имат нищо общо.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#24] от "galina georgieva":

  И какво точно се промени към по-добро и защо?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Искам да видя баце Боко на консултации при президента. 🤣
  —цитат от коментар 12 на БМЗ  Няма да можеш, гербавите вече обявиха, че няма да участват в консултаците при президента .
  И по-добре - от тях НЯМА нужда .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Любопитно

  До коментар [#27] от "dolna4erti4ka":

  С кое софтуерче? Онова на Сиела, тъй любимата компания на ГЕРБ?

  Sic transit gloria mundi
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Весело

  До коментар [#18] от "4ort":

  Да живее Вожда. Вечна слава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Как да действаме като Слави Трифонов? Да си седим вкъщи и да ни боли шмайзера?

 36. 36 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#29] от "stedim":

  Естествено, че няма да отидат..За какво да губят времето на всички?

  Sic transit gloria mundi
 37. 37 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#10] от "galina georgieva":

  Никога не сме търсили Бойко, понеже още от началото имаше опит само като мутра през 90те. Само огромни навиници биха повярвали, че е много образован и ерудиран човек, подходящ за премиер на европейска държава. Заради кое? Високо образование? Изключително обидно към българите е да смятате, че сме съставен от чак толкова прости и примитивни индивиди, че е добра идея да сложим този човек начело. Особено пък и да ни представлява пред други държави и ЕС. Малко по-културните и образовани умират от срам като го видят да се излага наляво и надясно

  Не ме търсете преди обяд
 38. 38 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5954 Весело

  Чакарака, чакарака кючек!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 998 Неутрално

  На въпрос на социологическите агенции - можете ли да опишете новата коалиция с едно изречение , болшинството от хората са отговорили:
  Чалга кюстендилска на жълтите павета с турски маанета!

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Весело

  До коментар [#10] от "galina georgieva":

  Кажи САМО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА РЕФОРМА, която направи бойко ти!
  САМО ЕДНА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 635 Весело

  ...миличкият! Готов бил - от него да минело, можел и да остане. Маммамиа откъде ги изровиха тези аматьори?!

 43. 43 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#19] от "Hristov":

  "И ако под "ограбване" се разбира парите, които отиваха за близкият кръг и чекмеджетата, чрез ин хаус процедури и всякакви врътки, сега отидат за пенсии , образование, здравеопазване и др , то аз нямам нищо против.."

  Стига бе човече, ти видя ли кои пари къде отиват???? Пенсиите ги вдигнаха от 01.07. но не заради сегашните!!!!!Това беше решено и заложено още по времето на ГЕРБ. За образование и здравеопазване, още не съм видяла нещо да отива, така че не слагай тигана, докато рибата още е в морето. И ако не ме лъже паметта, заплатите на учителите и докторите се вдигнаха многократно пак при ГЕРБ. А сега,тия пари дето уж ще раздават, пак са спестени от ГЕРБ!!!!! Щели да вземат от хазната. Ми нали уж хазната беше празна бе дами и господа, нали държавата беше изтърбушена....???????
  А ти, щом си мислиш че Мая и Татяна, Нинова и Карадайъ са най - честните политици в България и те ще оправят държавата,аз тогава няма какво да кажа! Просто нямам думи!!!!!

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#13] от "Рим":

  Нищо не са вкарали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз ще ти кажа..Реформира пътя на паричните потоци..Вместо към икономиката, парите тръгнаха към чекмеджетата..

  Sic transit gloria mundi
 46. 46 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  До коментар [#43] от "galina georgieva":

  Пенсиите ги вдигат заради нещо, известно като " швейцарско правило" с което ГЕРБ нямат нищо общо.. Времето на чекмеджетата свърши..Сега иде времето на бай Ставри.

  Sic transit gloria mundi
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petleshev":Ами незнам ти в каква позиция си,ама да ми говориш че 2009 и 2021 са едно и също,и че нищо не се е променило през това време, значи или си сляп,или предубеден,или пък си бил много малък по онова време и не знаеш какво е било.
  —цитат от коментар 24 на galina georgieva  Как да не се случило нищо ?
  Гербавите грабиха зверски и пълниха гушите на наши и руски мафиоти !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#24] от "galina georgieva":

  "... да ми говориш че 2009 и 2021 са едно и също,и че нищо не се е променило през това време..."!

  Няма как да са едно и също. Но какво се промени, а? Бизнесът на Доган и Пеевски процъфтя, а Борисов се превърна в една лоена топка. Мерси...! Къде останаха обещанията за възмездие относно далаверите на тройната коалиция? Къде е Шенген и къде е Евро-зоната? Къде е електронното управление? Къде е магистрала Хемус? Къде са ни доходите и европейския стандарт? Къде са българите? Няма ги... Заминаха. Ами ей затова, ГЕРБ да си заминават на политическото бунище! Няма нужда от тях и охранения пуяк Борисов...!

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Хайде,успех и на преговорите и скоро да имаме избрано и работещо правителство с пълен мандат.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#38] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Днес си в настроение...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2269 Весело

  До коментар [#10] от "galina georgieva": '”…,и после пак ще търсим Бойко или някой да ни вади от калта!!! И така до следващите "нови или партии на протеста".”

  Вярно е, “пак ще търсите Бойко”,, за да Му потърсим отговорност за затъването в калта”! А и не само Вожда ви Бойко! Да не ги изброявам, че са много.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Каквото и да се говори ДПС ще подкрепи кабинета и правителство ще има. Но който се е хванал с тях винаги накрая губи.

 56. 56 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Как така забравиха идеята за 120-те депутата ?

  Тоя го разправя тоя 1 лв за субсидията от 2016 година насам ..да не говорим че има инфлация ,и да не говорим че това което си можел да купиш с 1 лв през 2016 сега е сравнително по малко …
  Демек Слави Може да взема от всички по 0.78 стотинки да гледат 7/8 а за всички други да няма субсидия …

 57. 57 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Ако ДПС влезе в управлението, ние ще трябва пак да излезем на улицата.

 58. 58 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  "Христо Иванов: Ще настояваме ДПС да остане настрана от нашето управление"
  ============
  Нашето управление !?
  Ристю се опитва да изяде хляба на Слави. Да става шоумент, имам предвид.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 59. 59 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Христо Иванов: Ще настояваме ДПС да остане настрана от нашето управление
  ---------------------------------------
  Че вие откога управлявате бе, Бойкикев?
  Вчера бяхте четвърти, днес вече управлявате, да не е имало нещо тая нощ, м...?

 60. 60 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#56] от "keepwalking":

  7/8 е станала задължителна за абонамент и гледане? Откога това?

  Sic transit gloria mundi
 61. 61 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#10] от "galina georgieva":"... после пак ще търсим Бойко..."!Бойко ще го търсят толкова, колкото търсят царя и НДСВ.
  —цитат от коментар 14 на Petleshev


  Него трябва да го търси и намери друг, не народа, а след това със сегашното ръководство на този друг да си разцъкват картите в килията.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#28] от "Hristov":

  "Първо са сребърници, не жълтици..Но гарбиджа определено го привлича златото, видно от онова чекмедже, та няма изненадани.. Второ, къде видяхте ДПС и БСП във властта? Свърши тая. ДПС се нацаруваха по времето на Баце, сега ще почиват.."

  Всеки вярва в това което иска. Това с чекмеджета и децата разбраха, че е абсолютна манипулация.Всъщност като всички манипулации досега, нито една доказана!!!!! Приказки на пазара!
  Човече,къде видяхме ДПС и БСП ??????😂😂😂
  Ти сериозно ли????? А това, че всяко решение ще зависи от тях ?????? И че после що трябва да им се "отблагодаряваме" по някакъв начин!?!?!?
  😂😂😂😂😂 Ей божееее, къде съм ги виждала!!!!
  Ми то не само аз,те много хора ги виждат.
  Пък и ако не се лъжа,ти живееш в Англия нали???? Или поне така казваше! Ско според тебе сега в България всичко ще стане цветя и рози и всичко ще върви по мед и масло,ами прибирай се де!!! Дет се вика,кой бяга от хубавото, нали така????!!!!!

 64. 64 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#49] от "Petleshev":

  ако си свалиш очилата ще видиш промените , особено в собствената си главица ... Беше ли по разсъдлив и обективен преди - определено да , а днес си станал по тъп ... Беше ли по нещастен и с по малко възможности преди - определено да , днес имаш повече... Какъв е извода - прогреса за теб е вреден , по добре е да имаме нещо а ла Жан Виденов , за да ти дойде акъла ...

 65. 65 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#10] от "galina georgieva":Никога не сме търсили Бойко, понеже още от началото имаше опит само като мутра през 90те. Само огромни навиници биха повярвали, че е много образован и ерудиран човек, подходящ за премиер на европейска държава. Заради кое? Високо образование? Изключително обидно към българите е да смятате, че сме съставен от чак толкова прости и примитивни индивиди, че е добра идея да сложим този човек начело. Особено пък и да ни представлява пред други държави и ЕС. Малко по-културните и образовани умират от срам като го видят да се излага наляво и надясно
  —цитат от коментар 37 на tulup

  Кой от досегашните премиери на Бг е имал високо образование и е притежавал нужната за този пост ерудиция?
  Поне един кажи.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "padrino":

  славито е голем само в собствената си маза на мизеабълския си животец ...Навън той гори , дори и обграден от 20 юнака ... За сметка на това си има проксита и мъпети колкото си искаш ... Има си и неандерталци , има си всичко необходимо да извърши това което е написал на гърба си ... Оказа се , че след 1400 г. българската нация е предопределена да изчезне , да се стопи под тежестта на собствените си идиоти

 69. 69 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Весело

  До коментар [#56] от "keepwalking":7/8 е станала задължителна за абонамент и гледане? Откога това?
  —цитат от коментар 60 на Hristov

  Свиквай!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#39] от "petrapetra":

  "От ГЕРБ няма да отидат на консултациите при президента - ГЕРБ с Тиквата се готвят не да са опозиция, а да саботират всичко полезно за обществото!
  Наглост и некадърност до край!"

  А защо трябва да ходят??? Да слушат обиди или ??????
  Нагло е държанието на Радев, който си мисли че целия свят е в краката му. Много хора не го признават за свой президент,аз съм една от тях!!!!
  За мен президента трябва да обединява народа си, особено в период на криза и на пандемия!!!
  Ако беше президент на всички, тогава щеше да помисли първо за държавата и народа си, после за личните си амбиции.Абсолютен ............
  .!

 72. 72 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#46] от "Hristov":

  Колега, сложи си един подхождащ ти ник "чекмедже". Във всеки коментар само чекмеджета бълнуваш.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 73. 73 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Чакаме да разберем от ИТН от кои приоритети искат ДБ да се откаже. Това е съобщението, което аз "получавам". Уж не е съдебната реформа, което е ок, ама и там не се знае в какъв вариант, така че ще видим. А и предполагам имат предвид опита за формиране на конституционно мнозинство по същата тема, но предполаам, че по всичко биха могли да бъдат убедени в едни професионално и внимателно проведени разговори от страна на ДБ.

 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#72] от "Vivian Apostolov":

  Мина им времето..Може да се замисля за бай Ставри, обаче..

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  До коментар [#65] от "Toshko Afrikanski":

  Филип Димитров.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 336 Весело

  "Ще настояваме ДПС да остане настрана от нашето управление"

  Ристю вече си има УПРАВЛЕНИЕ!!! Не се е качил още на магарето, ама вече клати краката...
  😁😁😁

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#63] от "galina georgieva":

  Е ква манипулация, като Баце си призна? Мълчи обаче за Мата Хари, кат комунист на разпит..

  Sic transit gloria mundi
 79. 79 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Ще настояваме.. ама ще клекнем,

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 80. 80 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#63] от "galina georgieva":

  "... Това с чекмеджета и децата разбраха, че е абсолютна манипулация...".

  Сериозно?! Да бе...! Къде отиде Мата Хари, а? Като дрънкате глупости, даже не се и усещате поне малко. Лично вожда ви си призна, сега такива като тебе ни дрънкат, че не било вярно. То бива късопаметност, ама чак пък толкова...!

  Бивш tww09306483.
 81. 81 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#69] от "Toshko Afrikanski":

  Да свикна, ама нищо от описаното няма връзка с реалността...

  Sic transit gloria mundi
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Весело

  ====Христо Иванов: Ще настояваме ДПС да остане настрана от нашето управление....=====Христо,ти побърка ли се бе момче ? Какво "нашето управление" бълнуваш бе? Да не преяде с хайверче снощи?........ какво "нашето управление" та гони при % и депутатите които имате? Хранително отравяне ли получихте с Атанасов, кво се случва?........

 84. 84 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Киро да върви да сглобява електрички.

 85. 85 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Весело

  До коментар [#65] от "Toshko Afrikanski":Филип Димитров.
  —цитат от коментар 75 на hamiltonf

  Е стига де...

 86. 86 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#50] от "chicago514":

  има две причини за твоята радост... или си тъп или си наивен . Предполагам , че не е второто , Но пък има и трета опция - да си двете . Тогава мога да кажа само едно - леле мале как си пропилял живота си .

 87. 87 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#59] от "Toshko Afrikanski":

  Остави го да помечтае малко де. Няма такива жалкари. Добре че за премиер не се цани.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 88. 88
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 89. 89 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 968 Весело

  "Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция на този политически конструкт",
  "Конструктът" може да прояви известна снизходителност към Томе и компания. Понеже битуването на ГЕРБ в опозиция явно ще е задълго да въведат професия " горд обструкт", ще им трябва за пенсия...

  От идиоти отговор не чакам
 90. 90 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#69] от "Toshko Afrikanski":Да свикна, ама нищо от описаното няма връзка с реалността...
  —цитат от коментар 81 на Hristov

  Пойнтът ми беше да свикваш с неща, които ще ти бъдат налагани преко волята ти.

 91. 91 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#66] от "eax49671398":

  що бе , до вчера само назад ли вървяхме ...? Да не говорим , че си много дребен зад да говориш от името на цяла България...

 92. 92 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  Радев: Мога да си позволя да не бързам с мандата
  _________________________________________________

  Иска да каже, че управлението на България със служебното му правителство, от никой неизбирано, много му върши работа!

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#86] от "George Pantev":

  ГЕРБ-ер обяснява на другите, колко били тъпи...! Ти да видиш...! Ти сигурно си умен, като вожда си. Той затова сега е дълбоко покрит в зайчарника.
  Не е лесна и вашата в ГЕРБ. Довчера имахте всичко и крадяхте на поразия. Днес сте презряни и отхвърлени.

  Бивш tww09306483.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Модераторите, няма да дръпнем от това 112 място с това триене.
  По какъв начин коментарът ми "съдържа обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица"?

  "Курнела Импексова, Тошко Африкански, ДъПъСъ, Маяма Галева, Ристьо Бойкикев - ПОЛЕЗНОСТИТЕ на обществото!"

  Разбирам, че сте зависими ДеБъ и Прокопиев, ама в такъв случай проявете малко куртоязия и спрете да пишете колко несвободни са българските медии, при положение, че отразявате всичко толкова едностранчиво.

  Every cradle is a grave.
 97. 97 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  "Ще настояваме ДПС да остане настрана от нашето управление"Ристю вече си има УПРАВЛЕНИЕ!!! Не се е качил още на магарето, ама вече клати краката...😁😁😁
  —цитат от коментар 76 на st0rmbringer


  Ако ДБ наистина влезнат в някакво управление очаквам до 1 години Ицето да се връцне като обидена госпожица и да го напусне!

  Пример: Как хвърли кърпата като министър на правосъдието и вице-премиер в кабинета на Борисов!

 98. 98 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#80] от "Petleshev":
  Лично вожда ви си призна
  ----------------------------
  Нищо не е признавал, колега, ако имаш линк с точен цитат от дегови думи, че пачките, кюлчетата и пистолетът са негови, ще помоля да го пуснеш тук.
  Помня, че се подсмихна и смутолеви нещо за Мата Хари, което може да означава, че там е влизала жена, която е инсценирала всичко.
  А и самите снимки се оказаха фалшификат, да не говорим, че на нито една от тях не фигурират заедно всички четири елемента.

 99. 99 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Консултациите за кабинет: Тошко Йорданов заговори за общи приоритети с ДПС
  ___________________________________________________

  Това е доказателство чий проект са популистите от ИТН на Трифонов!

 100. 100 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Пак ще има да се чудим чие ще е това "наше управление", ама добре е, че ще се представят много и все различни обяснения. Работа, работа и още работа... Времето пак е наше.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK