Иво Прокопиев до Мустафа Карадайъ: И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадали от "завладяната държава"

Иво Прокопиев до Мустафа Карадайъ: И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадали от "завладяната държава"

© Надежда Чипева"Капитал" и "Дневник" не воюват с никого. Това са журналистически организации и с публикациите си в тях журналистите им са защитили добросъвестно и навреме обществения интерес, предупреждавайки за огромни злоупотреби с обществени средства.


Това пише съиздателят на медиите Иво Прокопиев в публично писмо до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, след като той и колегата му Йордан Цонев използваха парламентарната трибуна, за да нападнат самия него и изданията през последните три дни.


Издателят посочва, че през годините двете издания са доказали многократно, че последователно работят за интегрирането в обществото на всички малцинствени групи, включително и етническите, и че е било нормално за тези усилия да получат политическа подкрепа, а не репресия и натиск.
Публикуваме пълния текст на писмото:


Уважаеми г-н Карадайъ,


Обръщам се публично към Вас, защото забелязвам нарастваща агресия и манипулативност в серия Ваши изказвания, както и изказвания на други лидери на ДПС. Цитирам малка част от тях, общо са над двадесет.


Г-н Карадайъ, 28 юни, Хасково:


"Има една група в България, която понякога, къде на шега и на майтап, наричам организирана престъпна група в българската политика в последните 30 години. Тя воюва с нас от самото начало, но публично и яростно от 1997 г. и най-вече след 1999 г." ...Нали разбирате, говоря за Прокопиев и кръга Капитал..."


Г-н Карадайъ, при откриването на 46-ото Народно събрание:


"Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист, като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм."


Г-н Йордан Цонев, 22 юли, пред Народното събрание:


"Най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев..."


Смятам, че бъркате.


"Капитал" и "Дневник", медиите, на които съм основател още от 1993 година, не воюват с никого. Това са журналистически организации.


Нека припомня на Вас, а и на цялото общество, някои от ключовите им разследвания.


- Серия разследвания за дейността на КТБ през периода 2009-2015 година - за недопустимата концентрация на държавни средства в банката, за срастването на медийна, политическа, съдебна и финансова власт, за недопустимото финансиране на свързани лица и рисковете за вложителите, за вторичното разграбване на активите на банката;


- Серия разследвания за непрофесионалното управление на Българската банка за развитие през периода 2016-2021, концентрацията на нейния банков портфейл главно в политически обвързани компании без устойчив бизнес, които нямат достъп до друго финансиране, и за рисковете за парите на данъкоплатците в ББР;


- Разследванията за "Автомагистрали" през 2020 г. за недопустимото заобикаляне на Закона за обществените поръчки и раздаване на огромни аванси без насрещни гаранции, в противоречие с обичайните търговски практики;


- Разследвания за финансовата "псевдо-крипто" пирамида "ONE COIN", които станаха световна новина и бяха продължени от международни колеги от всички водещи световни медии, включително от най-популярния подкаст на BBC изобщо;


- Разследванията за използването на "Новичок" на българска територия през 2018 и 2019 г., които бяха продължени от редица световни медии, а журналисти от "Ню Йорк Таймс" получиха "Пулицър" през 2020 г.


Спирам дотук, но списъкът може да продължи дълго. Исках да илюстрирам, че във всички тези случаи журналистите от "Капитал" и "Дневник" са защитили добросъвестно и навреме обществения интерес, предупреждавайки за огромни злоупотреби с обществени средства. Целият екип на медиите през годините професионално и смело се е противопоставял на модела на "дълбоката държава" (или по-правилно на "завладяната държава"), поемайки огромни рискове за себе си. За съжаление, и при КТБ, и при ББР и другите казуси нямаше адекватна реакция от страна на властите и регулаторите, което доведе до огромни щети за вложителите и данъкоплатците. И по-лошо, разруши доверието в законността, правилата и в средата за правене бизнес.


Никъде в тези журналистически материали няма да откриете и най-малък намек за етническа омраза или дори дума, насочена срещу членовете и симпатизантите на ДПС. Напротив, те, както и всички останали български граждани са тежко пострадали от модела на "завладяната държава", който убива потенциала за развитие на България и принуждава младите семейства да търсят поминък в чужбина. През годините, вече почти 30, "Капитал" и "Дневник" са доказали многократно, че последователно работят за интегрирането в обществото на всички малцинствени групи, включително и етническите.


Нормално беше за всички тези усилия и поети рискове да получим и политическа подкрепа, включително и от представителите на политическа партия ДПС, с която "на книга" споделяме сходни либерални ценности. За партията, която е българският член на АЛДЕ (Алианса на либералите и демократите за Европа), защитата на свободното слово би трябвало да е първостепенен приоритет. Вместо това получихме нескончаема институционална репресия и натиск, които продължиха над десет години, защото в модела на "завладяната държава" няма място за независими медии.


Разграждането на този модел освен с промяна на закони и правила трябва да стане с последователност и връщане на елементарната порядъчност във всички участници в обществения живот. В нормалната държава не става като в тоталитарната. "Черното" не става "бяло", дори и ако се повтори и 1000 пъти от парламентарната трибуна.


С уважение,
Иво Прокопиев


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Любопитно е да се види, как интелигенцият на ГЕРБ, която е обединила светли личности като Недялко Недялков, Никоай Бареков, Тома Биков, Антон Тодоров, Георги Марков - Николай ... се опитва с техника от айкидото да насочи протестърското говорене в своя угода:

  Корумпирани чиновници = Десислава Иванчева
  Пилеене на пари = кметицата на Красно село
  Олигарси = Иво Прокопиев и братя Бобокови
  Красо Черния = Лозан Панов
  Патерици на ГЕРБ = Трайчо Трайков и Христо Иванов

  Особено постоянните намеци на Буци, кой кога му е едвал на крака и му се е обръщал с "г-н Борисов" наподобяват човек, изпълзял от фекална тръба, който тича да прегръща хората по улицата и да им вика "Не се прави, че не ме познаваш!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2801 Весело

  До коментар [#1] от "Ейнджъла Груева":

  Да, звучи ми познато - гербтролбриг. Колко трябва да паднеш, да копи-пействаш опорки.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ейнджъла Груева":

  БОТев, имаш ли нещо от ПИГъ в темплейта ?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  Турците бяха най - сериозната подкрепа за властта и кръга на бай Тошовия ! Неслучайно мутрата от Банкя не уважи българския парламент, но отиде на султана на крака да му се слага ! Жалка работа !

 8. 8 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 832 Неутрално


  Прокопиев пак си прави вятър на устата с ДПС, а не казва нищо за нещото което е като чума за държавата - ГЕРБ.

 9. 9 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Цитат:
  Г-н Йордан Цонев, 22 юли, пред Народното събрание:
  "Най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев..."

  ----------
  Данчо М.* пак не е в час...

  Като се каже дълбока държава** се разбира НАИСТИНА държавни механизми.
  Когато става дума за ДНЕШНАТА пропаганда (наричана за благозвучие СМИ), то тя е изцяло в ръцете на ЧАСТНИ лица, интересите на които МОЖЕ да са противоположни и дори антагонистични на държавните интереси.
  Т.к. в последните 30-40 години се осъществи концентрация на СМИ в световен мащаб, то съответно МОГЪЩА група олигарси ги контролират пряко.

  Що се отнася до нашите СМИ, то 99.99% от тях (вкл. уж държавните/обществените БНТ и БНР) са подконтролни на тези ВЪНШНИ олигарси чрез нашите ВЪТРЕШНИ олигарси.

  Нашите вътрешни олигарси СТРИКТНО изпълняват каквото им заповядат тези световни олигарси - т.е. сегашните СМИ нямат нищо общо нито с държавата, нито с интересите на аудиторията си, а обслужват единствено и само интересите на световните олигарси.

  Тия световни олигарси са познати сред народонаселието на света основно чрез техния говорител - колегата Джордж Сорос...

  -----
  * да не се бърка с Лъчо М.

  ** дълбока държава е ЛОШ буквален превод - по-точно е СЪЩИНСКАТА (истинската) държава, т.е. вътрешните механизми на държавното управление, които може и да не са видни на пръв поглед, но са вътрешно присъщи и непроменяеми или рядко променяеми, т.е. не зависят от видимата въртележка, наричана избори.

 10. 10 Профил на Linuxer Python3
  Linuxer Python3
  Рейтинг: 135 Неутрално

  Дпс сямо по хартия е либерал и е член на ALDE.

 11. 11 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Прокопиев пак си прави вятър на устата с ДПС, а не казва нищо за нещото което е като чума за държавата - ГЕРБ.
  —цитат от коментар 8 на praseta_mezeta


  За ГЕРБ е свършена подкрепата сега подкрепата е за ИТН.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 12. 12 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  За такива ситуации си има една поговорка – “Отмини простака с мълчание”

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 13. 13 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 281 Весело

  Винаги е забавно, когато се води война между две политико-икономическо-медийни групировки (макар и едната упорито да не се приема за такава)

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  ,,…..председателя на ДПС Мустафа Карадайъ след като той и колегата му Йордан Цонев използваха парламентарната трибуна, за да нападнат самия него и изданията през последните три дни.”…
  Ха ха ха
  Че какво са виновни изданията на Прокопиев, ако някой който е длъжен да следи за законността -стои и наблюдава безучастно какво се случва в държавата( да не кажа съдейства!)…

 15. 15 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Ако изобщо ДБ реши да окаже подкрепа на тоя сбирщайн, тя трябва задължително да мине през писмен мемомрандум, в който се очертават няколко приоритета - на първо място съдебна реформа. Иначе при подкрепа само на базата на обещания, и то при участие на БСП и ДПС после мрънкането "ма те ни излъгаха" няма да трогне никого.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ами да си ходят в родина!

 18. 18 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  Медиен монопол на "Дневник" и "Капитал"??? С които целокупният народ става и ляга?

  Като се замисля, ако имаме предвид истински медии, в това има нещо вярно!

 19. 19 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  ДПС, а и БСП все още ли са "токсични партии"? Или за два месеца се детоксикираха?

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Този звучи много жегнато! Защо си мисли, че може да продължава да е над законите?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#21] от "lodkarski":

  Кой? Кой имаш предвид?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  Значи Прокопиев е актуалният медиен монополист. Той ли е новият собственик на ПИЦ и БЛИК?

 26. 26 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Не виждам как точно ДБ приема и се бори за малцинставата. За жалост в България само две партии вкарват депутати от малцинствата и това са ДпС и Герб. Другите го играят нацисти.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 27. 27 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 432 Любопитно

  Не мога да ги разбера Гебавите тролове, винаги заемат страната на ДПС, което е в противоречие с интересите на България и българския народ, включително и на българските мюсюлмани . Случайност??? Не мисля. Даже еидн виден техен представител се изцепи от трибуната на НС.
  ..................................................................
  Важно- днес Любо Дилов призна от трибуната на Парламента, че и трите правителства на ГЕРБ са били в коалиция с ДПС и в това нямало нищо лошо. Никой от ГЕРБ не възрази. Той също обясни, че само правителството на ОДС (1997-2001) не е зависело от ДПС. Да се знае и помни!

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 28. 28 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  Добре че са ДПС, за да разобличат ежедневната гавра на медийния монополист Прокопиев с българските... фиорди!

 29. 29 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  =====Иво Прокопиев до Мустафа Карадайъ: И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадали от "завладяната държава"=====тъй-тъй ......... "пострадахте" много от "завладяната от вас държава" и на Буджака и на Росенец...... и т.н Нищожества........ сега се разберете с Домуша и си поделете държавата, но и Бойчо не забравяйте под прикритие, негови хора да наместите в новите схеми....... щото той бая ви храни........ Долни недоразумения, и все десни......

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 796 Гневно

  Допускате груба грешка. Карадайъ трябва да бъде съден, най-добре НЧХД плюс граждански иск за деликт. Да му се пишат писма, че и даже с “уважаеми” е неадекватно. Той и без това не разбира добре български. Нали видяхте вчера с каква мъка четеше от листчето, написано му от Пеевский. Та така.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1979 Весело

  Хе!Хе!
  Хо!Хо!
  Ха!Ха!
  Без коментарл!
  Ако го направя, ще цъфнат нечии разпрани гащи.
  О.рани!
  ПС И все пак не се сдържах- този, коийто от десет години плюе по ДПС и неговото чудовище Пеевски затова, че е под гайдата на ДПС, което управлява заедно с ГЕРБ, сега плаче в жилетката на Доган, надявайки се жалките му сълзи да смилят фесовете и да му дадат възможност да управлява заедно с тях.
  Велик е Вазов- Киряк Стефчов е класика.
  Неизтребима!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Браво, Прокопиев! Никога не забравяш другарчетата си!

 36. 36 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 311 Весело

  Дпс сямо по хартия е либерал и е член на ALDE.
  —цитат от коментар 10 на Linuxer Python3


  хихи,у голяма глупост, уишфул тинкинг на умнопаветник!
  А Илхан Кючук е председател на АЛДЕ как - на хартия или избран от всички делегати??

 37. 37 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 988 Неутрално

  И ДПС си има медийни бухалки и ДБ/Прокопиев си имат медийни бухалки.

  Но нека приемем че има добри бухалки и добри олигарси. :)

 38. 38 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Медиен монопол на "Дневник" и "Капитал"??? С които целокупният народ става и ляга? Като се замисля, ако имаме предвид истински медии, в това има нещо вярно!
  —цитат от коментар 18 на razor


  Така е, така е...
  Дневник ни спуска 1 към 1 АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ новини (т.е. опорни точки), които спускат ЦНН, НЙТ, ВП, ДВ, ББС и всичко останали рупори на Единствено Правилната Линия.

  Което е ПРЕКРАСНО!
  Обяснявам и защо е прекрасно!

  Защото всички тея рупори са собственост на милиардери и трилионери (у нас на милионери.)
  Т.к. всички останали НЕ СМЕ милионери, милиардери и трилионери, то нашите интереси са АБСОЛЮТНО НЕСЪВМЕСТИМИ с интересите на милионерите, милиардерите и трилионерите.

  Като четем съответните органи на милионерите, милиардерите и трилионерите, то ние разбираме какви са техните опорни точки и заставаме на точно ПРОТИВОПОЛОЖНАТА позиция.

  Защото, както и да го въртим, интересите на милионерите, милиардерите и трилионерите и интересетие на останалите са АНТАГОНИСТИЧНИ.

 39. 39 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 693 Весело

  Тука имам да кажа това.
  Няма владетел, който да е пострадал от това че владее.
  Завладените са ясни.
  От всеки туземец, владетел не става.
  От група туземци става ...

 40. 40 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Без съмнение и поданиците на падишаха страдат от завоеванията му, но това не ги прави по-малко поданици на падишаха. Някакъв нонсенс или посто човешка глупост е да убеждаваш вълка, че стадото страдало от него, особено когато стадото доброволно страда.

 41. 41 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#21] от "lodkarski":Кой? Кой имаш предвид?
  —цитат от коментар 23 на Косьо Генчев


  Определено само ти не си разбрал, че има предвид Бузльо Буджаков. Но при вас умните е така - стандарт двоен, крясъци до небеси и наглост по таРашковски. Плюс наколенки по площадите, ако се наложи.

 42. 42 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#15] от "kapitan_laino":

  А като е написано нещо на някакъв лист хартия значи може да се коалирате с комунисти (български и татарски)?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 43. 43 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Дневник ни спуска 1 към 1 АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ новини (т.е. опорни точки), които спускат ЦНН, НЙТ, ВП, ДВ, ББС и всичко останали рупори на Единствено Правилната Линия.
  —цитат от коментар 38 на Аскет

  Искам да кажа, че няма нужда да се гледат/четат ВСИЧКИ рупори на Единствено Правилната Линия - четеш (по избор) Дневник, СЕГА, Медияпул, гледаш БНТ, слушаш БНР - всики опорни точки са концентрирани и обобщени и разбираш мнението на Господарите.

  Иначе, представяте ли си, ако трябва човек да изчете всичко от рупорите!? Ми ще се побърка!

  А така ни е лесно - взема се едно нашенско СМИ и всичко е ясно кое е неправилно...

 44. 44 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аскет":

  Това което си тропнал не отговаря на фактите. Дневник в последните месеци прокарваше ОФ политика в угода на Москва. Не случайно и на страниците му отдавна няма нито една новина за корупция в Русия, а там такива има всеки ден. Така, че напоителният ти коментар е не особено интелигентен вариант на любимата на Москва пропаганда според мотото: крадецът вика дръжте крадеца.

 45. 45 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Ако питаш турците из кърджалийско дали са доволни от живота, ще ти кажат "не" и ще се оплакват цял ден за какво ли не. Като ги питаш, защо продължават да гласуват за ДПС и посочвет небето - заради Бог... (за съжаление тру стори).

 46. 46 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Г-н Прокопиев да не се прави на умряла лисица и да не говори за "етническа омраза", в каквато никой не го е обвиявал, а с ясни и прости думи да каже:1. Вярно ли е, че неговият крайморски имот замърсява водата и 2. Вярно ли е, че има лична икономическа война с Пеевски и кръга около него? Има и други интересни въпроси, които могат да му се зададат, но засега и това е достатъчно.

 47. 47 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Освободи се кралския трон и потомствените комунисти пак излазиха от дупките си. Ще бъдем подложени на жестока и опустошителна битка, докато нечий червен задник успее да се намести на трона.

 48. 48 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#47] от "tvr18355030":Освободи се кралския трон

  И както винаги в историята - се осводоби чрез преврат, пролетарска революция.

 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1016 Весело

  Брей, не знаех, че и на членовете и на симпатизантите на ДПС са им запорирали по 240 милиона левас....

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 686 Неутрално

  По голям медиен магнат от дпс няма, чрез прасето и пикливите клонинги

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 51. 51 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  браво Цонев
  осветли го ог трибуната
  изкара го от дупката му!

 52. 52 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  ДПС е тумор , който трябва да се изреже от българския политически живот.
  —цитат от коментар 32 на pro_bono


  големо резане предвиждате м?
  и ГЕРБ и ДПС и Патриотите
  давай направо само един народ една партия!
  другото под ножа

 53. 53 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аскет":Това което си тропнал не отговаря на фактите. Дневник в последните месеци прокарваше ОФ политика в угода на Москва. Не случайно и на страниците му отдавна няма нито една новина за корупция в Русия, а там такива има всеки ден. Така, че напоителният ти коментар е не особено интелигентен вариант на любимата на Москва пропаганда според мотото: крадецът вика дръжте крадеца.
  —цитат от коментар 44 на nabliudatelnica


  Няма такова нещо...

  Поначало, както съм спускал ХИЛЯДИ пъти, Дневник сериозно изостава от в-к СЕГА в дисциплината "Срещу Русия"...
  Това е лесно обяснимо, с оглед обтегналите се отношения на С. Дончев с руснаците, отделно съпругата на Дончев е полякина, което си е ГОЛЯМ плюс за обсъжданата тема.

  В тези хиляди спускания за съотношението Дневник - СЕГА в дисциплината "Срещу Русия", то наистина Дневник е нещо като Правда в периода 1917-1990 г, ако го сравним със СЕГА.

  Но Дневник се старае, няма съмнение, да настигне и задмине СЕГА в тази ПРЕСТИЖНА дисциплина, което засега не му се удава.

  --
  заб. за СЕГА мнението ми е с известна давност, т.к. около 2 години не го следя.

  заб.* - що се отнася до корупцията в Русия - естествено, че там има ужасяваща корупция, характерна за ВСЯКА капиталистическа държава, но т.к. Русия е все още в началото на своя капитализъм, то тя сериозно изостава по отношение на корупцията в сравнение с най-напредналите бели, десни, развити, демократични, пазарни и жълтопаветни държави. Руснаците има още мнооооого да гонят в дисциплината корупция - това ми е думата!

 54. 54 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Значиспоред г-н Прокопиев ДПС са по-малкото зло от ГЕРБ?

  А когато БСП и ДПС са управлявали, имаше дори тройна коалиция с НДСВ, всичко си течеше гладко като по масло?

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Иво Прокопиев : И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадалгУлеми копиев., Имай милост !........ Всички сте страдалци големи........знаем...... Внимателно сме внимавали през годините и ценен опит сте ни дали "страдалци" долни ........ аре не се отваряй че да не почнем кметът на Созопол Тихомир Янакиев да цитираме.....кви сте страдалци гУлеми жертви на "завладяната държава"....... Затваряй си поне плювалника, не ставай нагъл......

 56. 56 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Разстроено

  ""Най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев...""

  Проблемът на дълбоката държава в България е че е турска. След като турската агентура е овладяла прокуратурата, службите, голяма част от съдебната система и дори МО!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  До коментар [#52] от "bruno__dante":

  То досега беше така. Другите бяха за фон, освен ДПС.

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Се правим на интересни....... и на къщето бе Прокопи къде се излива тръбата ва? Изпаряваш я и кампустираш в краставици ли?....... или химизиран трап имаш а ?...... жертво на "дълбоката държава"......нещастна..... https://static.bnr.bg/gallery/cr/f66c251a79e36a856c33f7558a77c522.jpg

 59. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Прокопиев си има своите грехове, вкл в налагането на Борисов и ГЕРБ на власт.И не само..От друга страна ДПС да ги сочат с пръст е повече от иронично..Няма добри в тоя филм.

  Sic transit gloria mundi
 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2894 Весело

  Да благодарим на "Капитал", че навремето (преди 20 години) ни уведомиха за купоните на Мултигруп. Цитат:
  "Депутатската агитка бе съставена още от социалистите Татяна Дончева, Гиньо Ганев и Бойко Рашков, които си правеха компания с Ахмед Доган и Емел Етем от ДПС. Лидерът на ДПС със сигурност е по-постоянен посетител на “Мулти”-празненствата, отколкото на заседанията в парламента...
  Атракцията на партито беше участието на Слави Трифонов. Хъшът върна визитата, след като преди две седмици президентът на MG Илия Павлов гостува в шоуто му и го обяви за мултак. "
  Един форумец вече го даде линка, но хайде пак:
  https://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2001/08/11/210426_edna_doskuchala_pr-akciia/
  Някои от по-младите могат да видят в уикито кой е Илия Павлов и какво е Мултигруп, но за по-старите е непростимо да не помнят кой в какво е участвал и как същите тези хора сега се представят като борци срещу мутрите.
  Хайде, ако Бойко Борисов беше нископоставена мутра, то тези от статията имаха контакти с най-високопоставените мутри е държавата т.е. Мултигруп.
  После Илия Павлов го остреляха и Мултигруп западна.

 61. 61 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 928 Неутрално

  По отношение на НЕнационални интереси: ДБ = ДПС. Нито Турция, нито САЩ са ни приятели.

 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Иво Прокопиев до Мустафа Карадайъ: И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадали от "завладяната държава".........Прокопи нали знаеш кой е Филип Харманджиев ?.....Знаеш нали?.....Знаеш! ......... май даже партньор ти беше в тоя Дневник....... и нали знаеш, че и записи има как гУлеми жертви на "завладяната държава" сте станали...... 5-6 часа записи......

 63. 63 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Подмаз, подмаз.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 64. 64 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Колкото по малко дрънка глупости Иво Прокопиев, толкова по добре за него, и няма фиксация върху шибаното му минало да има ... а то е яко у фекалиите на "завладяната държава"
  .........

 65. 65 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 776 Неутрално

  В периода 1944-1989 ДС работи най-активно и последователно сред турския етнос. Сред тях процентът на доносниците е най-висок, мрежата е пуснала пипала в цялата общност и ако опита чрез Недим Генджев ДС открито да яхне общността се провали, то по-добре отиграната конспирация с агент Сава доведе до успех. Чрез ДПС една престъпна по своя характер организация каквато е ДС контролира политическия, стопанския и обществен живот в България вече тридесет години. Те успяваха да сложат прът на всички промени, които биха довели до отслабване на тяхната мъртва хватка. Те овладяха съдебната система и до сега пречат активно за нейното реформиране. Те са генератор на чудовищното ограбване на българския народ от десетилетия. А НДСВ, Тройната коалиция, Патриотите и ГЕРБ са само техни патерици, чрез които обладаваха публичната власт пред обществото. Лустрацията винаги е била ключова за България, ако не изчистим обществения живот от тези долни хора, които са предавали близки и роднини, които са в потайни връзки помежду си, които са една мафия, никога няма да имаме шанс да станем демократична просперираща страна.

 66. 66 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Боже, какви политици и журналисти - Карадайъ, Цонев, Биков, Ива Николова. Елит.

 67. 67 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Ами да си ходят в родина!
  —цитат от коментар 17 на petrapetra


  Ами Й. Цонев още не си е уточнил коя му е родината.

 68. 68 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#3] от "Deaddark":

  Това е един от дежурните гербаджийски тролове. Просто си е сменил името – явно по нареждане на господарите/ Севдалина.

 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Ще се целуните със Домуша и език ще си пуснете даже, щете ,не щете и Херо ще ви благослови !!!! ..... и тея циркове сме ги гледали.....иначе бастуна ще изядете....смешници ДБ-ейски....... жалкото е че избирателите си прости, сега валящи се в Гърция излъгахте ....но вие сте си такива...... и на всички им е ясно какъв цирк играете и как недоразуменията Атанасов, Иванов се чудят как хайверче черно да нажулят........ и те завалиите нещастни......

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3684 Весело

  До коментар [#64] от "MPetr":

  Колкото по малко дрънка глупости Иво Прокопиев, толкова по добре за него,
  ========
  Ами......то вече всеки който има език в устата си ....почна да казва нещо.....
  Един друг пък казал че България е била колкото два нюйоркски квартала....
  Отива се към хипер свобода на словото..... :)

  Bukalemun
 72. 72 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Нямам представа какво представлява имотът на Прокопиев, който присъства във всяка опорка на "почитателите" на ДПС и ГЕРБ, ама едва ли е съизмерим със Сараите, ТЕЦ-а и пристанищетно на Доган.

 73. 73 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Всичко е ясно като бял ден, ДПС се при познават като потърпевш от всички изброени разследвания. Гузен негонен бяга....

 74. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#71] от "eti mehter":

  Ъхъ...... Обачииииии.... може и някой да изпука най после записите на Филип Харманджиев ...... И на Прокопи да му омекнат китките...... и да стане Тафровче

 75. 75 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  "Това са журналистически организации и с публикациите си в тях журналистите им са защитили добросъвестно и навреме обществения интерес..."

  Само където мангизите идват от A4BG - което автоматически изключва добросъвестната защита на обществения интерес

  I Want To Believe
 76. 76 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  ДПС са много чувствителни когато ачик им покажеш от какво са част....И когато докажеш че имено оня Доган е най-големият"търговец на влияние"....Ис ега когато поредният проект на сарайски-библиотекарската група е на път да направи "правителство" на три патерици(зависимости)...Изведнъж трябва да забравим дружбата на Доган с Рашков,Слави,Мултигруп

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 77. 77 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Нямам представа какво представлява имотът на Прокопиев, който присъства във всяка опорка на "почитателите" на ДПС и ГЕРБ, ама едва ли е съизмерим със Сараите, ТЕЦ-а и пристанищетно на Доган.
  —цитат от коментар 72 на iiu09354227


  да едва ли
  ма е съизмерим с имота с 12-те клозета на Тарашко
  и английскио му двор

 78. 78 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  "В периода 1944-1989 ДС работи най-активно и последователно сред турския етнос. Сред тях процентът на доносниците е най-висок, мрежата е пуснала пипала в цялата общност "

  Не знам защо пропускаш периода преди 1944г сякаш тогава службите ни не са работили против турската агентура. Същественият въпрос е защо след 1989г никой не работи срещу нея и що за малоумие е Турция да ни се представя като наш евроатлантически съюзник а не за враг с реваншистки териториални претенции?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  И Прокопи !!!! ...... да не забравиш само винарна Дамяница и Чифлик Ливади и т.н. сещаш се за кво говоря........ в зелената сделка да ги има! ........тъй скромно 1 милиард да насулим........ чи да не изядеш бастуна после...... и да се чудят хората, от де ти е дошло......

 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  До коментар [#78] от "Julian Mall":

  "В периода 1944-1989 ДС работи най-активно и последователно сред турския етнос.
  =======
  Да....
  И заради това през същия период.....милиони турци напускат България....
  Само през лятото на 1950 година....четвърт милион турци са буквално ограбени и емигрирали на югоизток....
  После с ограбеното почвате да си правите ТКЗС та....

  Bukalemun
 81. 81 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Ко 'тана с неприкосновената частна собственост на Агата?
  Промениха ли констютюцятъ, че не може кой да е да оди на море ей така, къде да е?
  Свободата на словото на нидялку и 6i6i ще я браним ли от гадовете олигарси?
  Часовниците по кунките на всеки верен кадър още ли са колкото маломерен двустаен в офча купел? Или ще вдигате стандарта?
  На народа служите все пак, отрудени избиратели имате, да ги страхуват разни гадни гражданя с лизинговите автомобили...

 82. 82 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  До коментар [#78] от "Julian Mall":

  За половин век си изгонил милиони турци....и пак си недоволния....!

  Bukalemun
 83. 83 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  ДПС, а и БСП все още ли са "токсични партии"? Или за два месеца се детоксикираха?
  —цитат от коментар 19 на Галя Станчева

  Всеки в детството си е казвал „мразя те“ на родителите си.
  Но това не пречи после да заприлича на тях.

 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Да гледат младите, ние дъртите сме го гледали, че и сме го правили даже .......и филма е същият !...... Ква "красота неземна" демократично атлантическа ще се получи....... Само гледайте ква хубост "гУляма" ще се получи колеги! Гледайте хубаво! ........ Иво Прокопиев и Кирил Домусчиев ще си наредят пешките за вътрешно ползване, и яко сулене на фондове ще има, а останалото ще е кочан-пагон, кочан-натовски пагон........кочан-натовски пагон ......... и "външен министър"разбира се с мандата на Херо ...... а говедата може и да вярват, че хубаво ще им стане........ обаче се очертава да не е точно така както са искали и мислили....но ще получат шоуто което заслужават......

 85. 85 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  И Прокопи !!!! ...... да не забравиш само винарна Дамяница и Чифлик Ливади и т.н. сещаш се за кво говоря........ в зелената сделка да ги има! ........тъй скромно 1 милиард да насулим........ чи да не изядеш бастуна после...... и да се чудят хората, от де ти е дошло......
  —цитат от коментар 79 на MPetr

  Интересна информация,благодаря! За този господин ли говорш?https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/04/08/4052131_kak_shte_spechelim_voinata_ako_ne_otidem_na_fronta/
  https://bgoligarchy.wordpress.com/category/олигархия/

  Наистина интересно... 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Иди голямата прИмоция пичове , поздрави и за Прокопито, и Славито ..... евала пичове , тъй трябва при такъв прост народ ..... ...... https://youtu.be/DvKf0yk4_xE

 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#85] от "g.y.okatova":

  ===За този господин ли говорш?==== Да да за същият ..... Май....

 88. 88 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#80] от "eti mehter":

  Виж сега, от колективизацията и комунистическия терор са пострадали всички свестни българи.
  Газдов е хранил свинете си с българи, не ги е подбирал по етнос.
  А ти с така написаното еднозначно търсиш да раздухваш омраза и да ни насъскваш едни срещу други.
  Това те прави доста неприятно същество. С доста неприятна служба.

  Хайде до здраве и не си товари везните на съдбата от грешната страна.

 89. 89 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Прокопи, загазихте я. Повече от година лъгахте хората и видяхме докъде я докарахте. До под кривата. Да видим сега как ще вадите колата от калта.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 90. 90 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Нямам представа какво представлява имотът на Прокопиев, който присъства във всяка опорка на "почитателите" на ДПС и ГЕРБ, ама едва ли е съизмерим със Сараите, ТЕЦ-а и пристанищетно на Доган.
  —цитат от коментар 72 на iiu09354227


  Прокопи ли ти го каза това? По нататък пак ще се изненадаш, като разбереш, че Христо Иванов е личния гондолиер на Доган.
  Разбира се пред хората ДПС и ДАБ трябва да се "карат".

 91. 91 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#90] от "crq18506084":

  Ахахахаха.
  Почнахте да хвърляте кал безразборно, па белким нещо полепне.

 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  .... Иво Прокопиев ! ............. Ивчо , евала баце, до де стигна с 52 лв. и 33 стотинки !!!! ....... от "завладяната държава"....... а пък говедата...... , те пак са говеда, и пак ще са доволни .... мииии дааа https://youtu.be/DvKf0yk4_xE

 93. 93 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  "Капитал" и "Дневник", медиите, на които съм основател още от 1993 година, не воюват с никого. Това са журналистически организации.

  По смешно и несъстоятелно нещо не съм чел през живота си. Не е Дневник дето воюва вече 5 години и повече за да овладее политическата сцена и да вкара пудела си в ДСБ, а е сигурно Дойче Веле дето воюва от страниците на Дневник.

  Във "12-те стола" имаше един управител на старчески дом дето хем краде лъжици от дома, хем се изчервява от срам че краде. Други пък лъжат без да се изчервяват. Гледам обаче на снимката че са му почервенели бузките, явно има съвест човека.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 94. 94 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#6] от "Боян Таксиров":

  недей да употребяваш думи, които нито ти, нито матряла, до който искаш да стигне посланието ти, не ги разбирате. объркал си адреса. хората, които четат тук са далеч от низостта и мерзостта ти

 95. 95 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Много добро преброяване става.
  Кой служи на шукаритетните баца, кой на либералните демократи (и техните дьонмета).

 96. 96 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 670 Неутрално

  да Прокопиев така е , прав си ... всички сме пострадали от Завладяната държава , БЕЗ теб, карадъьъ и ... ти си знаеш , защото и ти и карадъьъ и останалите , за които ти си знаеш , БЯХТЕ активни в това да сте част от тези , които Завладяхте държавата ... така че не се прави на умряла лисица

 97. 97 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#90] от "crq18506084":Ахахахаха.Почнахте да хвърляте кал безразборно, па белким нещо полепне.
  —цитат от коментар 91 на Bira

  https://www.youtube.com/watch?v=I1RlHtoxC1M

 98. 98 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 473 Неутрално

  започва гърчът на мутрите. нервите им не издържат, което все повече си проличава и народното събрание и тук по троленето във форумите. предсмъртен гърч. когато убият змея в приказките, неслучайно изтича гной и отрова.... та така, вие, торлове, сте гноя от червата на умиращите мутри. всички нормални, които искат демокрация и законност, сме в заговор срещу вас от 1997 година. даже някои от 1989 година, а има и живи отпреди това. мога да добавя и още наколко медии и още няколко бизнесмени и още няколко интелектуалци, те се знаят, не са много. Имената им във вашите уста звучат като вечна похвала и почит за историята и бъдещите поколения.така че продължавайте. гнойта трябва да изтече, за да умре змеят.

 99. 99 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Иво Прокопиев........ "Егото на глупака"......изпълзи, изпълзи от дупката и почвай да цирикаш...... точно така се ловуват лалугери...... !!!!

 100. 100 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#72] от "iiu09354227":

  Трол нещастен, какво значение има чий имот е по-голям! Всички трябва да са равни пред закона, нали уж това искахте "протестърите". А излиза, че не сте по-различни от другите разбойници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK