"Да се задържат най-активните": как полицията действа с протестиращите на 2-ри септември

"Да се задържат най-активните": как полицията действа с протестиращите на 2-ри септември

© Георги Кожухаров"Да се задържат най-активните".


Това е едно от указанията, което полицията получава малко след 8 часа сутринта на втори септември 2020 година - най-масовият и напрегнат протест срещу правителството "Борисов" и главния прокурор Иван Гешев. А за най-активни са определени привържениците на "Да, България".


Това се вижда в документите от вътрешната проверка в МВР за ареста и побоя на журналиста Димитър Кенаров, до които "Дневник" получи достъп. От тях се разбира как е протекла организацията на полицията, колко служители и откъде са били ангажирани и командировани, как са се казвали основните полицейски групи, разположени в района на площад "Независимост" на втори септември, кои са били отговорните полицаи.
От тях се разбира още, че МВР не може да открие кои са били полицаите, които са удряли и задържали (въпреки означението, че е журналист) Димитър Кенаров и че констатира, че не са установени служители, които да са превишили правомощията си.


Случаят със задържането и побоя на Кенаров влезе и в последния доклад за върховенството на закона и правото на Европейската комисия като пример за лошата среда, в която българските журналисти работят, както и липсата на достатъчно гаранции за безопасността им. Примерът е включен и заради отказа на прокуратурата да разследва случая.


Вечерта на втори септември, когато полицията започва да изтласква протестиращите след ескалация на напрежението, Кенаров, който отразява случващото се, е задържан и удрян от полицаите. След това той прекарва няколко часа, заедно с други задържани с белезници, до сградата на бившия партиен дом, а впоследствие отведен до пето районно. Журналистът е освободен няколко часа по-късно, като за задържането му няма документ, а в книгата на районното е записано, както и за други протестиращи, че е бил поканен.


МВР започна проверка на себе си, а през февруари 2021 г. прокурор Юлиан Лефтеров от Софийската градска прокуратура отказа да образува разследване по случая, позовавайки се на показанията на свидетел, обадил се, за да свидетелства, че е видял по телевизията как Кенаров се съпротивлявал на полицаите. Заключенията на прокурора се базират изцяло на документите от вътрешната проверка, която Столичната дирекция на вътрешните работи е извършила на... Столичната дирекция на вътрешните работи.


Кенаров започна и дело за случая, чието следващо заседание е през октомври. ( Повече по случая - тук и тук
Интервю с Кенаров в деня след побоя и ареста му - тук)


"Да се задържат най-активните": как полицията действа с протестиращите на 2-ри септември

© Георги Кожухаров


Събитие с висока обществена опасност


Втори септември 2020 година е денят, в който депутатите от 44-я парламент се върнаха след ваканция в ремонтираната сграда на бившия партиен дом. Тогава, почти два месеца след началото на антиправителствените протести с искане и за оставката на главния прокурор Иван Гешев беше насрочен голям протест, обединяващ няколко събития, под надслов "Велико Народно събрание". Началото е осем часа сутринта, като целта е да бъдат посрещнати депутатите. Полицията има данни, че за събитието ще пристигнат хора и от други градове на страната.


"От предварително поучената информация и след анализ на предишни подобни мероприятия, е направен извода, че предстоящите мероприятия са с висока обществена опасност, като вероятността да настъпят групови нарушения на обществения ред, е голяма", е записано в справката за вътрешната проверка.


МВР организира специализирана полицейска операция. Според плана-разстановка основните цели на операцията са били: "опазване на обществения ред и недопускане извършването на правонарушения и престъпления преди, по време и след провеждане на мероприятията. Опазване живота и здравето, както на участниците в тях, така и на гражданите, и посетителите на град София, опазване на общинското и частно имущество".


Като подцел е отбелязано, че се предприемат "превантивни мерки спрямо лица, склонни към извършване на престъления и противообществени прояви", без да е посочен профил на такива хора. Планът включва още разделянето на зоната на протеста на няколко оперативни района, като всеки има по няколко отряда с отделни отговорници.


"Да се задържат най-активните": как полицията действа с протестиращите на 2-ри септември


Командировани са били служители от Кърджали, Перник, Благоевград и други градове. Да задържат лица са били определени служители от 01 сектор ОСПС- СДВР и служители на сектор Специализирани полицейски сили Пловдив (които много често участват в охрана на футболни мачове). Служителите са разпределени в екипи по трима. Групите за задържане са водени от Борислав Райков Губеров, началник 01 сектор и Виктор Празов - началник отдел МВР в Пловдив.


За ръководител на силите е определен старши комисар от СДВР Антон Златанов, който по това време е и заместник директор на столичната дирекция. В началото на мандата на служебното правителство, служебният вътрешен министър Бойко Рашков го назначи за кратко и за титуляр на дирекцията.


В специализираната полицейска операция са участвали над 1900 служителя на МВР - от СДВР и командировани от други областни дирекции. Те са били инструктирани ден преди събитието, както и непосредствено преди началото. Сред указанията към тях е било да не се подават на провокации и че до задържане на хора да се действа само след разпореждане на отговорника на мероприятието.


Ескалацията на напрежението по минути


Планът разстановка включва още осигуряването на "два снимачни екипа за заснемане тактическите действия на служителите", както и "два щабни автомобила, оборудвани със система за видео контрол", които са били разположение на паркинга пред БНБ и на площад "Независимост".


Според справката на СДВР още към 7 ч. сутринта започват да се събират протестиращи, като едно от указанията тогава е че "лица от профила ще се движат с велосипеди, да не се допускат такива лица в охранявания район".


Извадки от справката, предоставена по проверката:


07:55 часа - клатят автомобил на ДЖ (бел. ред Дирекция "Жандармерия")
07:55 часа - двамата генерали (бел. ред. не е уточнено кои са) и групата от градинката "Кристал" напъват кордона. Не желаят диалог
В 08.00 - часа Минчо Спасов и организаторите на "Системата ни убива" имат претенции, че неправомерно е затворен бул. "Кн. Дондуков".
В 08:00 часа - протестиращите замерят с яйца и ябълки по полицаите близо до служебния вход на НС -2.
В 08:02 часа - задържано едно лице с мегафон, което се е качило върху автомобил на ДЖ. Същото е отведено в 05 РУ.
В 08:05 часа - двамата генерали се движат по ул. "Аксаков"
В 08:06 часа- шествието край БНБ влизат при протестиращите
В 08:11 часа - генералите напъват кордона
В 08:11 часа- изтласквайте протестиращите пред техниката
В 08:15 часа - пътувам към 05 РУ с едно задържано лице за неизпълнение на полицейско разпореждане.


"Да се задържат най-активните": как полицията действа с протестиращите на 2-ри септември

© Георги Кожухаров


В 08:20 часа - служителите да изтласкат протестиращите пред колите и да не се допускат да се чупи. Кордона да се изгради пред колите и да не се допускат към колите.
В 08:22 часа - отново започнаха да напъват кордона
В 08:22 часа - най- активни са от "Да, България"
В 08:24 часа - най-активните да се задържат. По високоговорителя да се призовават гражданите към спазване на обществения ред. Да не се пускат граждани към пл. "Кн. Ал. Батенберг" същите да обикалят зад БНБ.
В 08:45 часа - привържениците на Възраждане с черни тениски и надписи обикалят по кордоните и търсят място за пробив. Същите да се задържат.


Напрежението постепенно ексалира, като в справката е записано, че протестиращите са започнали да пръскат полицаите със спрей. В 09:53 ч. започва задържането на агресивните от първите редици. В 11:20 часа има още едно подобно указание, като към 12:25 часа има задържани над 30 души. Малко след 14 часа напрежението стихва, арестувани са 36 души.


"Замерят ни като мишени" "Вали дъжд от бомби"


След края на работния ден, протестиращите отново се събраха в зоната между сградите на Министерски съвет, Президенството и бившия партиен дом. Напрежението там ескалира след стъмване, като към полицаите летяха различни предмети от групичка, определена от другите протестиращи като агресивна. Впоследствие полицията обяви, че към нея е била насочена невиждана агресива, като авторите й в един момент са се смесили с "нормалните" протестиращи граждани и не е имало как действията на полицията да ги отсеят.


Агресивната групичка е регистрирана в 21:09 часа. В 21: 25 часа е определено, че към кордона "вали дъжд от бомби". В 22:00 ч. вече се говори за "море от бомби, бутилки, пътни знаци и др." Тогава и се взема решение за изтласкване на тълпата пред централния вход на НС-2.


В 22:15 часа - "плочника е отцепен. Срещу колегите хвърчат бомби, шишета, пръти и всякакви предмети. Агресията е много сериозна". След разпореждане за още едно разцепване на тълпата, което е към 22:54 часа, а към 01:30 ч. се докладва, че има 68 души, изведени от тълпата, при акциите по разпръскване на множеството. Справката завършва с информацията, че са били задържани 119 души.


Никой не помни или не знае да е задържал журналиста Кенаров


Кенаров - няколко часа след протеста на втори септември

© Дневник

Кенаров - няколко часа след протеста на втори септември


Проверка за случилото се с журналиста Димитър Кенаров е разпоредена на 4 септември от тогавашния директор на СДВР Георги Хаджиев. Тя стига до извода, че няма данни за "неетично и неправомерно поведение от полицейски служители от СДВР относно използването на неправомерна употреба на физическа сила спрямо господин Димитър Кенаров". Проверката, извършвана от трима служители на СДВР и Охранителна полиция и един експерт от "Човешки ресурси" към СДВР стига до извода, че "не биха могли да бъдат идентифицирани конкретни полицейски служители и протестиращи лица, както и да се категоризира по безспорен начин, че именно лицето Димитър Кенаров е било такова, осъществяащо журналистическа дейност". Кенаров, видно както от записи, разпространени точно от извеждането му от тълпата, така и от негови твърдения, неколкократно казва, че е журналист на полицаите, носил е и каска с надпис Press.


Версията на МВР, представена и на делото, че Кенаров не е бил задържан, а е бил поканен в пето районно полицейско управление. От документите по проверката става известно, че така той е бил записан в книгата за пропусквателния режим на районното, както и всички други протестиращи, откарани там след задържането им при разпръскването. Една от констатациите на проверката, е че има пропуски в изготвянето на необходимите документи за задържането на лица от протеста, като за това и предлага служителят от пето районно управление, който е бил отговорен (разпределен по график) е бил дежурен - Божидар Божилов да бъде дисциплинарно наказан с порицание за шест месеца.


"Към 3:00 часа бяхме откарани в 5-то РПУ. Регистрираха ме в дневника и ми казаха да се кача на втория етаж. Там ми бяха дадени да попълня два документа: описание на случилото се и предупредителен акт. Попитах дали мога да се обадя на адвокат, но ми беше казано, че на този етап не ми е нужен такъв. Попитах защо съм арестуван, но не ми беше връчена никаква заповед за арест или обвинение. Помолих да ми се разясни защо трябва да подписвам предупредителен акт, при положение, че не съм извършил никакво престъпление. Отговориха ми, че този документ не ме обвинява в нищо и че е само формалност. Подписах и бях пуснат от сградата на 5-то РПУ към 3:30 ч. на 3-ти септември 2020 година", пише в обясненията си Кенаров.


В хода на проверката, от СДВР искат информация от определените в плана разстановка групи за задържане. В техните обяснения, писани почти като под индиго, те твърдят, че не помнят да е имало задържане на Кенаров, не го познават, както и че не са ставали свидетели или не са били участници в насилие на протестиращи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Пък аз мислех, че ГешеФФ предотвратява преврат.😀

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 941 Весело

  Айдеееее, появиха се и новите "активни борци".

  Е, те били малко криминални елементи и футболни хулигани, ама с малко дирхами - толкоз.

  Знанието е сила, информацията - власт
 3. 3 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Хайде на бас, че този от кадъра, с двете тухли, и очевидно открито лице няма повдигнато обвинение, а може и въобще да не е бил арестуван. Защото това са мекеретата на каратистката охранителна фирма, служителите на които бяха и сред полицаите и сред провокаторите които трябваше да накървят протеста. Всъщност, колко са с подвигнати обвинения, би било хубаво да се види. Колко и са осъдените също. Ченгетата имат тонове заснето видео, да не се правят на ощипани... новите депутати трябва да изкарат всеки кадър...

  а под колоните на МС трябва да има записи от охранителните камери на самия МС... няма да е трудно да се изкарат... освен ако не са затрити... но за това пък трябва да се носи отговорност...

 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  А този Кенаров бил журналист-любител.

 5. 5 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Хубава статия, показва колко коректно се е отнесла полицията в случая…
  Това в една нормална държава нямаше да се допусне никога

 6. 6 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Любопитно

  "Журналиста" Кенаров показващ карта на АЕЖ в коя медия работи? Някой чел ли е правилника на АЕЖ? Там се членува през националните сдружения на журналистите!!! Кенаров трябва да има карта на журналист от национална медия.. за да членува в АЕЖ!!! Та журналист ли е Кенаров? Или добре платен провокатор?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  “...за най-активни са определени привържениците на "Да, България".

  И във виртуалното пространство е така - ние лилявите жълтопаветници сме враг No 1 на форумната милиция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Кенаров е случаен гражданин жирнал рупор в дневник св европа и добре подплатен от дубай

 9. 9 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  "Полиция" е доста пресилено да се каже за родната милиция.
  Лошото е, че милиционерщината е доста вкоренена по всички нива на властта и държавните институции. Направо си е задължителен компонент за кариера на държавна службица

 10. 10 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Полицията е решила да оправдае всички едновремешни вицове за полицаи.

 11. 11 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Сблъсъци, обгазени и ескалация на протеста в София (ОБЗОР)
  02 септември 2020.
  Сблъсъци и ескалация на напрежението в центъра на София. Новият политически сезон започна с блокада на парламента. Служителите на реда са на крак от рано сутринта. От МВР пък дадоха брифинг, на който съобщиха, че са готови да използват сила, ако се наложи. „Агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 служители на реда са обгазени с неустановено вещество. Наложи се да използваме помощни средства за лична защита. Ако положението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицията ще използва физическа сила”, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.Замерват колегите с камъни, домати, яйца и твърди предмети. Пострадали са 20 полицаи. Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Там сме, за да запазим гражданския ред”, каза още Хаджиев.Част от протестиращите къртиха жълтите павета. Малко по-късно полицията даде нов брифинг.

  „Криминален контингент и ултраси бяха доведени от провинцията на протеста в София. Над 27 служители са пострадали, а на над 100 служители им бе оказана медицинска помощ на място”, заяви ст. Комисар Хаджиев.

  Така през цялата сутрин сградата на парламента беше обстрелвана и с бутилки, яйца, картофи и домати. Появиха се и кадри с футболиста Александър Бранеков, на които се вижда как хвърля паве. На барикадата се появиха и бали сено, които полетяха срещу униформените.

  По информация на NOVA над 40 са получените сигнали в Спешна помощ. 21 линейки са се отзовали на мястото на протеста. 16 души, сред които полицаи и протестиращи, са хоспитализирани. Седем линейки продължават да преглеждат на място. От Спешна помощ уточниха, че от сутринта са били подадени много фалшиви сигнали от хора на протеста.
  https://nova.bg/news/view/2020/09/02/298124/

 12. 12 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Милиционерите и служителите на Делта гард , които биха невинни хора трябва да бъдат наказани.
  И след като са имали указания полицаите, защо оставиха определени групи да се инфилтрират сред мирните граждани? Нарочно, за да имат повод да трепят наред и да се оправдават с тях, в последствие?
  За герболяка, дето адмирира полицията, утре вас ще ви бухат под колоните на МС, не знаете колко бързо се обръща палачинката. Сал ваш Бойко го разбра по трудния начин.
  Аз лично, бях там. Хората си бяха съвсем мирно протестиращи, в тълпата към 8,30-9,00 започнаха да хвърлят бомбички и полицаите ГРАМ НЕ РЕАГИРАХА, за да изведат провокаторите, а разбираме че имало и цивилни полицаи....Срам и позор за Боко, който окървави умишлено мирния протест на гражданите.

 13. 13 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  “...за най-активни са определени привържениците на "Да, България".И във виртуалното пространство е така - ние лилявите жълтопаветници сме враг No 1 на форумната милиция.
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  И не само.
  Проблем сме и в парламента :)

 14. 14 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  Полицейската държава, която е искала Меркел.

 15. 15 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Да издигнем паметник на революционерите, да променим календара и да въведем новите революционни празници!

 16. 16 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Жандармерията била верните синове на народа. Те запели Партизан за бой се стяга и викали Терора ддлу, съюз с Европейския СССР

  Свободата, Санчо...
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  “Пък аз мислех, че ГешеФФ предотвратява преврат.😀”

  За пореден път казвам, че минимум четирима министри от клужебното правителство трябва да останат и в редовното (ако такова се сформира; ако ли не - до след новите избори наесен): Петков, Василев, Комитова и Рашков,

  Засега те са най-активни и ефективни в боравенето с фадромата.

  При Борисов-Цацаров-Гешев и оня бракониера, дето си беше взел 4 месеца отпуск, силите на реда, закона и националната сигурност бяха превърнати в прислуга на една ОПГ.

  Нужни са решителни хора, които да разградят тази гнила система.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#8] от "N I K E":

  Да, цялото пространство между Мария Луиза и Раковски, десетки хиляди, млади и стари, все Божков ни плащаше, за тия с децата надника беше двоен, а детето получаваше малък плюшен череп за бонус...😂
  Вие герболяците си мислите, че след като вашите протести да платени, всички други са такива..

 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Рашков очевидно пази ведомствените интереси на милицията, длез като не възобновява проверката. Нали милиционерите ще им трябват да бият следващите протестиращи против властта.

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  "през февруари 2021 г. прокурор Юлиан Лефтеров от Софийската градска прокуратура отказа да образува разследване по случая, позовавайки се на показанията на свидетел, обадил се, за да свидетелства, че е видял по телевизията как Кенаров се съпротивлявал на полицаите"

  Разделени власти по Гешевски - като свински черва.

 21. 21 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е, добре какво лошо има в указанията към полицията ? " Да се задържат най - активните ". То това важи за всички бунтове, безредици, метежи и т.н. И не важи само за България. Това е универсално правило за всички полиции по Света. Представете си, че " Да, България " поемат мандат за правителство и застанат на власт. Започне метеж. Какви да са според тях указанията към полицията ? Направете им по едно кафе и им налейте по един коняк ? ! Това ли ?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#18] от "Sevdelina Boikova":

  “Вие герболяците си мислите, че след като вашите протести са платени...”

  Техните КОНТРАпротести. 😆

  Една вечер бяха докарали два автобуса с леко объркани лелки от общинския съвет в Бургас, с еднакви тениски с надпис ГЕРБ, които се повъртяха около Ал. Невски и Св. София, преди да се пръснат по магазините.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bornagain":

  Ами снимката на това прилича, сякаш го водят на разстрел, с разкъсани дрехи.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Нали в началото на септември бяха на въстание срещу кого и защо на никого не беше ясно. Единствено, горчив спомен от тоталния тормоз над софиянци и гавра със законната власт и полицията. На въстание като на въстание. Да си носят последствията, когато са тръгнали по незаконен, извън парламентарен начин да завземат властта. Учудващо е, че изобщо гласуваха за тях. Но за българите не е учудващо. На Лайпцигския процес 1933 г., не само че наричали Георги Димитров див българин, но и определили българския народ като "див и анархистичен". Георги Димитров им отговорил: "диваци и варвари в България са само фашистите". Кои какви са: фашисти, анархисти, комунисти, диваци и варвари всеки възприема и дефинира по свой, собствен начин. Но законът в България не бива да е "као о врата у широко поле". Бремето на живота е достатъчно тежко за да търпим и онези, които нарушават ежедневния ни ритъм и спокойствие. Полицаите, полицията са на държавна служба създадена с цел да охраняват, да съблюдават спазването на законния ред, спокойствието и сигурността на гражданите, "со кротце, со благо и со малко кютек"!

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":

  “Най-много ме кефи снимката с набитото оченце...”

  Бих се учудил, ако не те кефеше. Как ли пък щеше да се радваш, ако му бяха избили всички зъби или направо пречупили врата?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  До коментар [#6] от "chichka":

  Кенаров е толкова журналист,колкото аз съм Серномакедонски космонват,разбира се.Народната Власт,се занимвава с изчегъртванеье,защото предимно това я обединява.Иначенлюбовта мвжду Прокопи и Доган не е голяма.Как умнокрасивитета да оправдае агитацията за Радев в предстоящите месеци-освен с ивзегъртване ,няма как.

 30. 30 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Нека минат детектор на лъжата ...

  ще излезе доста повече информация от колкото очаквате.

 31. 31 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  Пак да си попитам. На Божков му повдигнаха обвинение за държавен преврат. Само той ли ще е с такова? Сам ли е щял да го прави, няма ли да има и други с обвинения?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 32. 32 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Що, вие как предлагате да се процедира с вандалстващи елементи и с такива хвърлящи камъни по полицаите и опитващи да ги запалят?

  Предизвиквате отвращение...

 33. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  До коментар [#21] от "Светозар Христов":

  Аа,ако ДеБъ е на власт,и има протести,ще бият и още как!Просто Гъзетата няма да пише и редче за това.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":

  Разбира се, на герболяците всичко човешко е чуждо 🎃

  Пак повтарям, утре ваши снимки с набито оченце ще обикалят медиите, ситуациите се обръщат със скоростта на светлината.И Боко мислеше, че е непобедим, непоклатим и вечен премиер. На, зажняколко месеца времето го обърна...

 36. 36 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#34] от "pag":

  Навремето комунистите взели хилядата чифта обувки на бабата на Гранц,а днес същият този Гранц услужливо си е запретнал поличката пред Радев и Рашков, представители на същата тази БКП.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#35] от "Sevdelina Boikova":

  “Разбира се, на герболяците всичко човешко е чуждо 🎃”

  Ами виж им вожда - докато беше на власт, мачкаше като валяк.

  Откакто падна, циври като бебе.

  Какви хора могат да си харесат подобен лидер?!

  Ти прочете интервюто с Кирил Петков (Киро Харварда, както подигравателно го наричат възпитаниците на симеоновското училище и спортните школи - специалност свободна борба).

  Има разлика, нали?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#21] от "Светозар Христов":

  Ако дават кафе и коняк, човек няма да може да се дореди да протестира.

 39. 39 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Проблемът, уважаеми другарки и другари от ГЕРБ, е че цивилните полицаи инфилтрирани в протеста ПОЗВОЛИХА, съвсем УМИШЛЕНО предполагам, провокаторите да си правят провокациите необезпокоявани. На пет метра от мен, в тълпата, имаше келеши, които целеха полицайката до мен.Не ги видях, но бомбите гърмяха до мен. И келешите си продължиха необезпокоявани да дерибействат, не видях да са изведени от цивилните мюлюционери.
  Милиционерите и частните охранители-гавази, използваха умишлено внедрените провокатори, като повод за побой над невинни граждани. Това е проблемът, сценарият за пребиване на мирни граждани от частни охранители, и не знам как дрОгарите от герб не го вдяват.
  Утре, на лелите от герб и Стъки ще им спретнат същият сценарий,бе, не вдявате ли? Затова, трябва да се разследват и накажат виновните, и това никога да не се повтаря.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Любопитно

  Щеше да е странно, ако заповедта беше "да се задържат най-пасивните".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Конфликтите с полицията, бяха организирани изцяло от върхушката на герп! Помощта на приятелите на Борисов от борческите групировки в началото на прехода, си личеше ясно не само на 2 септември...

  Цялото управление на герп беше свързано с поредица от измами, кражби, корупция и прокурорски атаки срещу политическите им опоненти... И всичко това вършеха съвместно с хора на дпс и разбира се с несекващата подкрепата на "медиите" на Делян Пеевски...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 544 Неутрално

  РАЗМАЗВАНЕТО НА ПАЛАТКИТЕ ПРЕД УНИВЕРСИТЕТА И НА ОРЛОВ МОСТ СЕ РЪКОВОДЕШЕ ОТ ЦИВИЛЕН , СЪРАТНИК НА ТИКВАТА , ИМАМ И СВИДЕТЕЛ , С ТЕНИСКОРТОВЕТЕ ЧОВЕКА ДА ВИ ПООСВЕТЛЯ МАЛКО , МВР МНОГО ЛЕСНО МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ ВОДИ ЛИ МУ СЕ НА ТОЯ ТЪМЕН ЛУКСОЗЕН РОУВЪР И ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОДИТЕ !!!

 44. 44 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Не бяха законни демонстрации, а организирани безредици. Полицията изтърпя всичко, вместо да действа според закона. Ако това се беше случило в която и да е западно европейска страна, щеше да има арестувани и осъдени.

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ганьо обичъ Модератора заща Модератора блокира Ганя":

  “Герберските тролове реват за свобода на словото, обаче се кефят на пребиването на журналист.”

  Садизмът явно е неотменима част от останалите им “добродетели”, с които ще бъде запомнено 12-годишното управление на Повелителя на Чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#37] от "Norman Granz":
  Той и Киро беше на протестите. Не знам дали Божков му плащал, както твърдят герболяците, требе да го питат😂

  Както казах, само илитерат от герб може да използва висша ценност като образованието за подигравка. По това се познават тия лели и чичовци милиционери, по презрението им към образованите хора. И то си има обяснение, знаят че капацитетът им стига да мият стълбите на Харвард и Оксфорд, затова жално и злобно се "подиграват", а всъщност циврят от мъка, осъзнавайки собствената си ментална недостатъчност.

 47. 47 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Не ставайте смешни, какво полицейско насилие,кви пет лева?????? Значи те бесняха цяло лято, нападаха хора,блокираха улици и кръстовища,трушаха,поругаваха, нападаха полицаи,превърнаха центъра на София в сметище и тоалетна.......... и още един куп хулиганства!!!!!!!!
  Ако са в някоя друга държава, щяха да бъдат изметени на секундата......

 48. 48 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  С хлъзгави рашковчета-реститутки не комуникирам.
  Гнус ме е.
  —цитат от коментар 34 на pag


  Мутра от СИК и потомствен комунист-мильовец?

 49. 49 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  До коментар [#38] от "Vlado Nikolov":

  На протестите срещу Орешарски даваха кафе и връщаха чашките, защо ли?

 50. 50 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 778 Неутрално

  А как действа полицията в Германия,Франция,Нидерландия,Испания и Италия с протестиращите?
  За САЩ няма да питаме.

 51. 51 Профил на spc55648511
  spc55648511
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Полицията на Запад бие много по-лошо и свирепо при такива провокации, не знам защо е това умнокрасиво квичене вече цела година.
  И стига с тоя Кенаров, изял е там два шамара, но колко години да четем за това? И какво ако се води журналист, кое го прави по-специален от другите граждани? Нима е допустимо другите да бъдат бити, та се натяква постоянно Кенаров, та Кенаров?

 52. 52 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Сега, тия които имат претенции, че това било полицейско насилие, ако утре гражданите скочат срещу тях, значи полицията не трябва да прави нищо, така ли??????? Трябва да остави тълпата да ги разкъса !?!?!?!?

 53. 53 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Сега да видим новата Радево-Рашкова полиция как ще опази новия "бял автубус"

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 54. 54 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#21] от "Светозар Христов":Аа,ако ДеБъ е на власт,и има протести,ще бият и още как!Просто Гъзетата няма да пише и редче за това.
  —цитат от коментар 33 на wre501051215


  Какъв протест, бре? Ще тракате с празни чекмеджета ли? Ха-ха-ха!

 55. 55 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#53] от "deepblue":

  "Сега да видим новата Радево-Рашкова полиция как ще опази новия "бял автубус""

  Е те тогава ще видят, какво значи наистина полицейско насилие!!!!!
  "ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ"

 56. 56 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Не става въпрос само за това, че милицията е действала по-твърдо. Протести особено както виждаме и във Франция и в съседна Гърция, и с повечко бой се озаптяват, но там работата на полицията е, когато има протести, да се изолират агитки и наистина агресивни индивиди, докато останалите си казват мнението по каквато решат тема. Тука обаче, се предполага всеки велосипедист да е враг на Тутраканската селищна система, и като такъв да бъде отбичван, докато разни все още неустановени индивиди, правейки се на полицаи, тормозят останалите. И накрая, вместо някой да поеме отговорност, се оказва, че са бранили "честта" на един все по-изкукуригал политик, който дори тогава не се сети поне да им благодари.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Питам съвсем сериозно. Така наречения журналист Димитър Кенаров, в коя медия работи ? Къде е на щат ? Щото то и аз мога да си сложа бадж с надпис Press, да си увеся един фотоапарат на врата и да викам: аз съм жирналист. Ако така Дневник ще ме признаят за журналист, казвайте още сега ставам. Само кажете, къде днес ще има протест и да заминавам. Ама после, нали такова, статия за мен.

 59. 59 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  [quote#39:"Sevdelina Boikova"]Затова, трябва да се разследват и накажат виновните, и това никога да не се повтаря. /quote]

  Добрутро! Вашият нов кумир-Рашков, не е ли министър на МВР? Що не е направил такова разследване? Що не е установил, имало ли е представители на Делта гард сред полицаите, как са действали цивилните сред тълпата, кои са били тези, дето хвърляха по полицията итн ? Кой чакате да направи тия проверки, главният мюфтия ли?

 60. 60 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  [quote#39:"Sevdelina Boikova"]Затова, трябва да се разследват и накажат виновните, и това никога да не се повтаря. /quote]

  Добрутро! Вашият нов кумир-Рашков, не е ли министър на МВР? Що не е направил такова разследване? Що не е установил, имало ли е представители на Делта гард сред полицаите, как са действали цивилните сред тълпата, кои са били тези, дето хвърляха по полицията итн ? Кой чакате да направи тия проверки, главният мюфтия ли?

 61. 61 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#55] от "galina georgieva":

  То танкове не останаха, на скраб са. По тая част, може да си отдъхнете. Но все пак, довечера, проверете под миндеря дали някой комунист не се е скрил с парче от танк или автобусна гума🎃

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#58] от "Светозар Христов":

  Мъка, мъка, герберска, сега проблемът е, че господина не е чувал за Димитър Кенаров, а не че е бил пребит, без причина. Типично за гербер, целящ отклоняване на вниманието...

 64. 64 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#62] от "spc55648511":

  Вие, да не сте от полицаите които биха, че толкова емоционално реагирате? 🤨
  Бият наред провокатори, тук провокаторите ги оставиха да си правят сценария. Ясно ли е?

 65. 65 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  Там е работата, че протестът беше мирен, хората си говореха, изведнъж полицаите надянаха каските, след малко дойдоха групичката младежи и започна канонадата, къде после изчезнаха никой не проследи - защо полицията не се зае с тях, а арестуваха хора изотзад, както си вървяха по улицата. Когато пред парламента полицаите пак се опаковаха и тъкмо ще нападнат протестиращите, изведнъж се яви кметът на Оборище и тихомълком полицаите взеха да свалят каски и жилетки, да отстъпват назад и да се качват в бусовете, които ги бяха превозили от провинцията.

 66. 66 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#12] от "Sevdelina Boikova":

  боко и сие си вкараха чуден автогол с тая просотия. И не първият. Беше ми ясно, че няма достатъчно нафта бъдат свалени, ако сами не предизвикат избори (което би било мъдро решение, но някой - предполагам от Русия - ги държеше за топките да довършат колкото може от тръбите) обаче общото настроение беше "що да се морим, като ще ни кацнат на избори след няколко месеца?!" Българинът - и особено шопът - като захапе гема по такъв "пасивно съпротивителен" начин, няма обръщане!

 67. 67 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  “...за най-активни са определени привържениците на "Да, България".И във виртуалното пространство е така - ние лилявите жълтопаветници сме враг No 1 на форумната милиция.
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  Гърнец, вие от "Да, България" сте новите шестаци от форумното ДС.
  Всеки, който не е с вас е гербаджия/враг на народа/.

 68. 68 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#63] от "Sevdelina Boikova":

  Абе, кажи в коя медия работи, не отклонявай въпроса.

 69. 69 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#68] от "Светозар Христов":

  Абе, кажи побоя над мирни граждани откога е демократична, не мутренска ценност ? Не отклонявай въпроса.

 70. 70 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Полицията в момента е обект на реваншизъм.
  Били само провокатори, дрън-дрън... Какво стана с онова момченце, дошло от Белгия хвърляло павета срещу полицаите? Едва ли е изолиран случай. Предполагам, напълно ще го оправдаят.
  Удобно се премълчават факти и записи, с които разполага полицията, от които се вижда кой твърля предмети срещу полицаите. Имаше и една снимчица в "Дневник" на момченца и момиченца, вадещи павета, които съвсем не изглеждаха като ултраси.
  Ей го и този юнак от снимката...
  Хайде малко повече обективност! При такава ситуация полицията в други европейски държави използва водни струи, бие и арестува най-агресивните протестиращи. След което следва осъждане по бързата процедура.
  Доста по-брутално от българската полиция, която по принцип не смее за да не я обвинят в полицейско насилие.

 71. 71 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 712 Разстроено

  До коментар [#1] от "Николай Колев":“Пък аз мислех, че ГешеФФ предотвратява преврат.😀”За пореден път казвам, че минимум четирима министри от клужебното правителство трябва да останат и в редовното (ако такова се сформира; ако ли не - до след новите избори наесен): Петков, Василев, Комитова и Рашков,Засега те са най-активни и ефективни в боравенето с фадромата.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  С подкрепата си за румев радев мислех, че Де Българите сте ударили дъното.
  С издигането в Култ на психопата рашков, доказвате, че дъно няма.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Питам съвсем сериозно. Така наречения журналист Димитър Кенаров, в коя медия работи ? Къде е на щат ? Щото то и аз мога да си сложа бадж с надпис Press, да си увеся един фотоапарат на врата и да викам: аз съм жирналист. Ако така Дневник ще ме признаят за журналист, казвайте още сега ставам. Само кажете, къде днес ще има протест и да заминавам. Ама после, нали такова, статия за мен.
  —цитат от коментар 58 на Светозар Христов


  Можеш да станеш разследващ журналист . Той и Буци си мечтаеше за това поприще.Кво ти пречи?Буци 4 няма да има и това е важно. Сега Калинките ше се разлетят ше останат ентусиастите във форума да създават паразитен шум.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ганьо обичъ Модератора заща Модератора блокира Ганя":“Герберските тролове реват за свобода на словото, обаче се кефят на пребиването на журналист.”Садизмът явно е неотменима част от останалите им “добродетели”, с които ще бъде запомнено 12-годишното управление на Повелителя на Чекмеджето.
  —цитат от коментар 45 на Norman Granz


  Стокхолмският синдром явно е неотменима част от останалите добродетели, с които ще бъде запомнена обичта на лилявите към живковския следовател и депутат от БСП.

 74. 74 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#34] от "pag":

  "С хлъзгави рашковчета-реститутки не комуникирам.
  Гнус ме е."

  Чакай сега, Рашков реститут ли беше, или комунист? Искай разяснения по опорката, таваришч!
  Май плащат вече малко, и не се стараете!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 75. 75 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  В Гърция и Франция, че и в Украйна протестиращите хвърлят коктейли Молотов и палят полицаите живи, нашите протести са много по-цивилизовани, така че повод за полицейско насилие нямаше. Пребиването на момчето под колоните пред очите на всички, един от протестиращите повтаряше "как може такова нещо, те го убивата", а полицайката срещу него - "Може, може!" до такава степен се чувстваха недосегаеми.

 76. 76 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Весело

  До коментар [#73] от "4ort":

  Точно така! Въпросният Рашков е разследвал протестиращи срещу БКП, ама това отдавна е забравено или по-точно някои нови революционери не желаят да си го спомнят.
  Манипулират ги, а те не се и усещат.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#74] от "UJC4040":

  "Чакай сега, Рашков реститут ли беше, или комунист? Искай разяснения по опорката, таваришч!"

  Съвсем се оплетоха, завалийчетата.

  Аз, например, съм едновременно агент на Решетников и грантаджия на Сорос. :)))

  А че ме наричат "реститут" (аз действително имам реституирани имоти) показва съвършено ясно комунистическото им мислене - така ме наричаха техните по-старши другари от БСП/ДС, особено ония, които изритах от апартаментите си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  "В хода на проверката, от СДВР искат информация от определените в плана разстановка групи за задържане. В техните обяснения, писани почти като под индиго, те твърдят, че не помнят да е имало задържане на Кенаров, не го познават, както и че не са ставали свидетели или не са били участници в насилие на протестиращи."

  Не ме учудват подобни " обяснения" ! То майката на Пеевски се оказа, че не го познава, а какво остава бухалките на гербиджа да си признаят, че са били демонстранти...... ! Те не са ги малтретирали, даже са им помагали да изразяват по - активно гражданската си позиция във въпросния втори септември..........

 79. 79 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  До коментар [#34] от "pag":

  " С хлъзгави рашковчета-реститутки не комуникирам.
  Гнус ме е."

  Къде къде е по - престижно да си в мутренската групировка на бай Тошовия и да биете протестиращи срещу престъпната ви власт !

 80. 80 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Чета глупостите на ченгетата и се убеждавам, че са неадекватни.. Преекспонират всякакви действия на гражданите. Хората на възраждане бяха най-агресивни, дори това са объркали.Не направиха пропускателни пунктове. Доведоха си агитки да ги замерят за оправдание.. Отговорност от скапания парламент за това, че не се вслушва в исканията на гражданите няма!

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Пък аз мислех, че ГешеФФ предотвратява преврат.😀
  —цитат от коментар 1 на Николай Колев  Правилно си мислил, тия с яйца и ябълки съвсем спокойно можеха да свлят милото ни правителство с наш любим премиер и свиден главен прокурор .
  А Кенаров, защо се жалва ? Вече стана ясно, че никой с пръст не го е докосвал, а дали са го пердашили с юмруци и бухалки - това е друга работа .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Кенаров е случаен гражданин жирнал рупор в дневник св европа и добре подплатен от дубай
  —цитат от коментар 8 на N I K E  Значи сме колеги с Кенаров, защото и на мен ми плащат от Дубай ...
  А на теб Буци ли ти плаща, или Арнаудката ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 948 Неутрално

  От разпечатката не става ясно дали е било 1990-а или 2020 година. Най-смешното е, че са регистрирали двамата човека с 16 кори яйца, но са пропуснали как са били вкарани такова количество бомбички.

  Очевидно беше, че това бе добре организирана групичка (може би хора на Стъки, не знам?). Започнаха да се събират на стъмване и ЕДИНСТВЕНО те хвърляха бомби и камъни. Просто беше добре организирано мероприятие за сплашване на протеста. Затова трябва много, ама много дълбока реформа в правоохранителните органи. Да се намали броя на служителите, зависимостите вътре, но да остане една доста по-добре подготвена и независима полиция, а не като сегашната милиция.

 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Не се получи с полицейското насилие по време на въстанието. Въпреки огромното желание на адвоката на божковата любовница Нилана Хаджигенов, Манолова, Бабикян, Минеков и пр. При нападението на парламента примерно стояха цял ден в кордон, без да пукнат нечия глава, поне. За което хората справедливо виняха полицаите. че са се оставили да ги бият, заливат с урина, палят, замерят с павета и пр. А те стояха без да реагират, защото тръгнеха ли да разцепват тълпата с палки и пр. ставаше опасно. Зад щурмуваците на Хаджигенов имаше хора, довели децата си. Затова полицията изчака тълпата да се поразпръсне и чак вечерта, когато сравнително по-нормалните хора си отидоха и останаха въпросните щурмоваци ги подгони. Сред които и тоя Кенаров.Той им остана сал един пострадал от "полицейско насилие".

 85. 85 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Може би полицията трябваше да седи и да ги замерват още 2 часа с бомбички и камъни, или пък трябваше да пусне протестращите в сградата на МС и НС да изпочупят и изгорят всичко?
  Явно с либерало-болшевиките сме гледали различни протести.
  Но НАДЯВАМ се следващата власт се отнася така с протестиращите, както техните колеги от Германия и Франция го правят с тамошните протестиращи - с ВОДНИ ОРЪДИЯ и ГУМЕНИ КУРШУМИ. Да е по-либерално.
  Амин, дай Боже!

  Every cradle is a grave.
 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  [quote#34:"pag"][/quote]


  И ти ли нищо не закачи от реституцията ?
  Абе, какво да правим като сме от село и са ни скъсани цървулите ... ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Не знам как полицията си сдържа нервите, ако бях полицай поне 2-3 щяха в черни чували да напуснат протеста. Други 10-20 на носилки.
  Но може би аз и затова не съм полицай.

  Every cradle is a grave.
 88. 88 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#18] от "Sevdelina Boikova":

  Хахахахаха десетки хиляди имаше ама не 2021 вие бяхте с най-големия напън не повече от 4К предимно под 1К сори Севде това не беше народно въстание а четници на Черепа, и както той каза мнооого добре се контролира тълпата по интернет а?

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Никой от лилавите, новите кандидати за званието активни борци не може да каже, защо Рашков не е извадил досега всичките престъпления извършени от боковите милиционери над мирно протестиращите. Защо така, другари, не сте получили още инструкции от центъра ли?

 90. 90 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#18] от "Sevdelina Boikova":

  Протестът ви беше по-рехав от на стара бабичка брадата.
  80%+ бяха платени агитатори.

  Every cradle is a grave.
 91. 91 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Я да питам умнокрасните - как мислите, какво щеше да стане в парламента, ако озверелите лумпени бяха пробили полицейския кордон?

 92. 92 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#82] от "niksan1":

  На мен никой не ми плаща пич, гледам от дистанция, Франция, но от тук най-добре се вижда кой какъв е, какво прави и за какво се бори...
  сори....
  но това е поредната подмяна....

 93. 93 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Нещоз а биячите от мутренската форма и подлогите на баце от агитките или те са невинни агънца.


  След като има камери заяо не могат да се заковат милиционерите , които са надвишили правата си.

 94. 94 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  На протестите имаше и хора,които извършваха дейстия,,които целяха да предизвикат напрежение и насилие и успяха.И такива има на поччти всички протести и точно тях никой не ги привлича към отговорност,освен за протестите през 1997 г.
  Което навежда на основателно подозрение,че тези от агитките ще бъдат ползвани и за в бъдеще .
  Полицейското насилие обикновено съюо е дело на отделни полицаи и такива няма привлечени към отговорност.

 95. 95 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Боже!
  Нали живея в центъра. Седмици имаше по 20 души, които спокойно си пиеха бирата и си пушеха тревата, та се усещаше чак на втория етаж.
  Е, тва беха "най-активните".
  Тая партенка е поредното активно мероприятие на Рашков.
  От къде ви събират такива дебили не знам.
  Винаги готови да си дадат задника на комунистите.
  И бай Тошо навремето имаше 30се тома писания и го беха определили като най-известния разработчик на маркс-ленинките доктрини.
  После тоз корифей за 10 минути го свалиха от облаците.

 96. 96 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Нещоз а биячите от мутренската форма и подлогите на баце от агитките или те са невинни агънца.След като има камери заяо не могат да се заковат милиционерите , които са надвишили правата си.
  —цитат от коментар 93 на olimpipanov


  Не мислиш ли, че тези въпроси трябва да ги зададеш на Рашков, министър на МВР в момента? Или там ви е забранено да питате?

 97. 97 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#86] от "niksan1":
  Абе, какво да правим като сме от село и са ни скъсани цървулите ... ?!
  --------------------------------------------------
  Ми налягайте си парцалите, как какво?

 98. 98 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Рашков ако трябва да отговаря пред съда за всичките си лъжи и манипулации ще му се съберат 100 години за панделата.
  Обаче нали е нашо куче - квот е казАл е все истина.

 99. 99 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Ами тва е положението, другари и другарки.
  Когато Манолова нахлу в Парламента нашият прекрасен президент дума не каза, че извършва незаконни действия.
  У друга държава такиваги отвеждат у районното и им фърлят по един бой - да спазват законите.
  Юмрука само отбеляза доволно, че "Протеста се радикализира".
  Сега на Майчето - първо един орден "Стара планина" първа степен и у списъка на новото АБПФК - първа писта.

 100. 100 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  тия мутри обаче само ще ги рециклират.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK