На живо

Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

"Да светне червената лампичка": партньорите вече искат споразумения и имена на министри
Христо Иванов: Ще подкрепим хора с обществено доверие, ясни биографии и характер
Община Бургас се извини с безсилие по казуса "Росенец"


"Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме" имат съвпадение в позициите си за това какви трябва да приоритети на евентуално правителство на "Има такъв народ". Двете формации имат и общи изисквания към кадровия състав на кабинета - хора с доверие, които не свалят нивото под това, достигнато от служебното правителство. Противопоставянето ГЕРБ - Бойко Рашков продължи, като министърът на вътрешните работи не пропусна да отбележи, че партията не е спечелила изборите, защото МВР и е попречило да купува гласове. Той отбеляза също, че неговите предшественици са позволили достъп до разработки, с гриф строго секретно, на широк ръг прокурори. В отговор ГЕРБ поиска да се създаде комисия в парламента, която да разследва действията на Рашков по време на предизборната кампания. Двете парламентарни комисии - за казуса "Росенец" и по ревизията, заседаваха за пръв път днес.


Проследете хода на политическите събития в хронологията по-долу.
Снимката е от протеста пред имота преди година.

© Георги Кожухаров

Снимката е от протеста пред имота преди година.


Община Бургас не е могла да установи дали Ахмед Доган е обитавал сградата в "Росенец", нито дали двуетажна сграда там има разрешение за строеж. Тези обяснения даде зам.-кметът по строителството инж. Чанка Коралска на първото заседание на парламентарната комисия за установяване на факти и обстоятелства за незаконни действия в лесопарк "Росенец".


Председателят на комисията Калоян Янков запита и как от 18 построени обекта там 14 са се оказали незаконни и общината не е разбрала за това.


Нямаме ресурс да контролираме, заяви Коралска. Може ли в акваторията, която е изключителна държавна собственост, без разрешение за строеж да се построи кей и после той да се окаже частен, запита общинският съветник Димитър Найденов от "Демократична България". "Не може и не би трябвало", – отговори Коралска, която отговаря и за незаконното строителство в община Бургас. Това обаче е станало и изводът е, че никой не е смеел да отиде на "Росенец", за да установи нарушенията, обобщи председателят на комисията Калоян Янков от "Демократична България".


Той ще разпрати писмо с искане до различни държавни и общински институции за предоставяне на документация, с която да се изясни има ли незаконосъобразни действия на компетентните органи в парк "Росенец". В комисията са включени по двама депутати от всяка парламентарна група.


Подробности четете тук.

Комисията по ревизия избра 17 теми, по които да работи

Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Георги Кожухаров


Около 17 приоритета се обединиха участниците в първото заседание на Комисията по ревизия на управлението на страната в последните 5 г. Председателят Мая Манолова поиска освен за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на държавни средства, комисията да се занимава с проблеми, които оказват влияние върху джоба на българските граждани.


След като представителите на парламентарните групи изредиха приоритетите си, започна спор за подредбата, по която те да бъдат разглеждани в предстоящите заседания на комисията. В крайна сметка се реши всяка парламентарна група да посочи една основна тема, с която да започне работата на комисията. За "Има такъв народ" това е работата на държавната фирма "Автомагистрали", за ГЕРБ – на АПИ, за БСП на Българската банка за развитие, "Демократична България" посочи "Турски поток", ДПС – НАП и НОИ, а за "Изправи се.БГ! Ние идваме" - сектор "Енергетика".


Такава комисия бе сформирана и в 45-ото Народно събрание, когато се проведоха пет заседания, а голям медиен и публичен интерес предизвикаха разказите на земеделския производител Светослав Илчовски, който се фокусира върху нередности, извършени от един от собствениците на фирмата "Градус" Иван Ангелов и неговите връзки с бившия премиер Бойко Борисов. Впоследствие сигналите от комисията бяха изпратени до различни институции, Илчовски беше разпитан от прокуратурата, а "Градус" и Ангелов съобщиха, че завеждат редица дела срещу него.


Подробности - тук.

Президентът повтори, че ще връчи мандат при готовност на политиците

Румен Радев

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен Радев


Президентът Румен Радев обяви, че, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет, а парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на общество.


В съобщение до медиите държавният глава отбелязва, че постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили. Страната е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа, напомня Радев.


По-рано днес "Демократична България" даде да се разбере, че обявяването на имената е задължително условие преди разговорите с "Има такъв народ" да тръгнат в посока споразумение за подкрепа. Представители на партията на Слави Трифонов пък обвързаха обявяването на името на кандидата за премиер с получаването на мандата. "Не сме получили мандат, за да обявяваме имена, но имаме готовност. В момента, в който ни бъде връчен мандата, името на премиера ще стане ясно", каза пред медиите Ивайло Вълчев.

ГЕРБ - СДС иска комисия да разследва Бойко Рашков

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла искане за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания, обяви зам.-председателят на групата Тома Биков. Десислава Атанасова уточни, че комисията ще разследва дали са използвани специални разузнавателни средства (СРС) и полицейски сили срещу симпатизанти и кандидати за народни представители от ГЕРБ в последната предизборна кампания. Партията на Борисов и Рашков са в конфликт от месеци, който ескалира в дните след изборите. Стигна се дори до закани и обиди.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


"След като не отговори на нито един въпрос тук, служебният министър Бойко Рашков ползва трибуната на МВР, за да прави нови внушения по отношение на всички акции, които са провели МВР по време на предизборната кампания. Смятаме, че това е абсолютно недопустимо. Ще продължим да задаваме въпроси и ако е нужно всеки ден ще изслушваме г-н Рашков до момента, в който той е министър на вътрешните работи, за да се установят всички факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство без да почиват на абсолютно никакви данни", каза Атанасова и допълни, че е внесено искане и за изслушване на закрито заседание на председателя на бюрото за контрол на СРС-та.


Тома Биков обяви, че днешното изслушване на Бойко Рашков в парламента е показало, че той е "най-несъстоятелният министър на МВР през последните 31 години, абсолютно неадекватен човек".

МВР е дало достъп до тайните си на всички прокурори, каза Рашков

Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


"Предишни министри на вътрешните работи са сключили споразумение с прокуратурата, което е давало възможност на прокурори, както от времето на Цацаров, така и на Гешев, да се запознават с оперативните разработки на нашите служби, още от самото начало на тяхното регистриране", каза днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.


Според него това е можело да доведе до теч на информация, още повече, че в много случаи не е отбелязвано коя папка от кой прокурор е ползвана. Рашков допълни, че тази практика е нарушила текст от Закона за защита на класифицираната информация, защото става въпрос за информацията с гриф "строго секретно".


Бойко Рашков посочи, че е със своя заповед е отменил въпросното споразумение. Той сезирал Държавна агенция "Национална сигурност", която трябва да провери всички случаи, кои прокурори са наблюдавали оперативните разработки и дали са нарушени основни принципи за опазване на оперативна информация.

БСП и "Има такъв народ" имали съвпадение по близо 15 приоритета

Преизчисляване на пенсиите, болниците да не са търговски дружества, "парите да не следват ученика" - това са част от близо 15 приоритета, по които "Има такъв народ" и БСП имат съвпадения, обяви днес Корнелия Нинова. Разговорите между експертите на двете формации, след които ще се реши дали да се подкрепи правителство на "Има такъв народ" продължават днес и утре.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП каза, че на срещата имена не са обсъждани. Нинова се въздържа да коментира слуховете, че кандидат за премиер може да е юристът Петър Илиев, за който депутати от различни партии твърдят, че е работил за БСП.

Бойко Рашков: Такова туширане на криминалния вот не е имало

Не е имало такъв успех за туширане на криминалния вот. Данните от изборите показват, че такъв вот или е нямало, или е снижен до минимум, като не се е отразил на крайния резултат на изборния процес, каза днес на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него това е така, защото МВР не слугувало на нито една политическа партия и с действията си е демонстрирало реална деполитизация.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Рашков посочи, че в парламента в момента като депутати от ГЕРБ има двама бивши министри на вътрешните работи, които, когато са били на поста са гарантирали победата на тази политическа сила. Той не пропусна да отбележи, че това е дало възможност на лидера на тази партия Бойко Борисов да използва любимата си фраза "Пак ги бих!"


От МВР обобщиха резултатите от специализираната операция по противодействие на престъпления срещу изборните права на гражданите, проведена в периода 1-11 юли. Проверени са 5625 места, за които е имало данни, че се купуват гласове, 14 264 лица от криминалния контингент, 1341 местни лидери на мнение и 2421 собственици на фирми. За 24 часа са били задържани 1442 души. Издадени са били 11 734 предупредителни протокола на хора, за които е имало данни, че подготвят търговия с гласове. В прокуратурата са били образувани 104 досъдебни производства, като 90 от тях са за купуване на гласове, а останалите 14 за други престъпления срещу изборните права.Бойко Рашков уточни, че на изборите на 4 април, когато МВР беше ръководено от министър на ГЕРБ., образуваните досъдебни производства са под 10.

Здравният министър отговаря на въпросите на депутатите

МВР отчита акцията срещу купуването на гласове

БСП обсъжда с партиите на протеста условията за подкрепата за кабинет

БСП кани "Демократична България" и Изправи се.БГ! Ние идваме!" на разговори, на които да се обсъди при какви условия ще се даде подкрепа на правителство на "Има такъв народ", каза днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Срещата с ДБ е насрочена за 14 в петък, а с другата формация в понеделник в същия час. Ръководствата на "Демократична България" и Изправи се.БГ! Ние идваме!" днес имаха такава среща.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Нинова посочи, че разговорите с "Има такъв народ" трябва да приключат със споразумение за подкрепа, което гарантира, че това, което е поето като ангажименти, ще се изпълни. Лидерът на БСП каза още, че при всички случаи дали ще има подкрепа, или не, ще стане ясно след като бъде обявен състава на новото правителство.

Депутатите решиха да отменят ваканцията си през август

Със 119 гласа "за" депутатите решиха да отменят ваканцията си, която по правилник бе предвидена за целия август. При гласуването двама се въздържаха – от групата на "ГЕРБ-СДС", а "против" нямаше. Предложението бе внесено от депутатите от "Има такъв народ". Първа идеята лансира председателят на парламента Ива Митева на 21 юли в откриващия ден на 46-ото Народно събрание.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Партиите на протеста очакват новият кабинет да е на висотата на служебния

"Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" имат желанието да бъде реализиран първият мандат за правителство от "Има такъв народ", но не на всяка цена, казаха днес Христо Иванов и Мая Манолова, след разговори между двете формации. От политическите обединения имат общи позиции за съдебната и конституционна реформи, борбата с корупция и преизчисляването на пенсиите.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Обща е позицията, че би било добре успешни министри от служебния кабинет да се поканят и в редовния, като се споменаха имената на министрите на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието проф. Николай Денков. Мая Манолова отбеляза, че и "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не желаят властови позиции и министерски кресла. Тя посочи, че служебното правителство е поставило висок стандарт като професионализъм, почтеност и смелост и това трябва да е нивото, на което да работи и новия кабинет, който ще бъде предложен от "Има такъв народ".


Христо Иванов допълни, че решаващи, за тяхната подкрепа на предложеното правителство, ще са програмата, парламентарната конфигурация и хората, които влизат в него. "Нужни са хора, които фокусират доверието на обществото, които могат да внесат доверие и да кажат "не" на корупционния модел", каза още той.


И двете формации подчертават, че има нужда от конструкция на управлението, която да изключва влияние на ДПС и ГЕРБ върху решенията на правителството. "Те са носители на корупционния вирус и трябва да се поставят под карантина", обобщи Христо Иванов. Той изрази притеснение, че от "Има такъв народ" водят разговори и с ДПС. "Не може да не сме притеснени при положение, че има липса на имена, липса на разговор за поемане на политически ангажименти и разговори с ДПС. Плаващите мнозинства са среда, в която ДПС плуват най-добре", каза още Иванов.

Започнаха разговори между "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

В парламента започнаха разговори между ръководството на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Преди срещата Христо Иванов от ДБ коментира пред журналисти, че тя е "за сверяване на часовниците". Двете формации ще сравнят оценките си за хода на преговорите за подкрепа на правителство на "Има такъв народ" и други актуални теми.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Съставът на новия кабинет ще бъде обявен най-рано в петък

Имената във втория проектокабинет на партията на Слави Трифонов няма да бъдат оповестени поне до петък. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев. Той уточни, че по време на експертните разговори, които се проведоха с останалите формации през последните дни, участниците не са поставяли изисквания за предварително обявяване на персоналния състав на кабинета. "На тези разговори беше декларирано от тяхна страна, че персонални въпроси не ги интересуват". По думите на Вълчев разговорите продължават на експертно ниво.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Не сме получили мандат, за да обявяваме имена, но имаме готовност. В момента, в който ни бъде връчен мандата, името на премиера ще стане ясно", допълни още Въчев. Днес в изказване от парламентарната трибуна съпредседателят на "Демократична България" на Христо Иванов даде да се разбере, че обявяването на имената е задължително условие преди разговорите с "Има такъв народ" да тръгнат в посока споразумение за подкрепа.

Христо Иванов за преговорите за правителство и Гешев

Премиерът поиска коалиция от преговарящите партии

Задоволство, че политическите сили в парламента до голяма степен са припознали призивите за диалог, ефективност и политическа комуникация, за смислени политически действия и взаимодействия, изрази преди днешното заседание на Министерски съвет премиерът Стефан Янев. Той посочи и необходимостта от сформирането на устойчив и ефективен кабинет на базата на ясни цели и приоритети, които са в интерес на българските граждани и които трябва да бъдат реализирани на базата на едно сериозно парламентарно мнозинство.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Според Янев е време от политическо говорене да се премине към действие. "В политическото говорене думата коалиция се заменя с термини с неясно съдържание. Например един такъв термин е обединение, който е достатъчно широк и не предполага ясни правила на взаимодействие. Разбирам, че думата коалиция до известна степен е натоварена с негативна конотация, в частност и в българската политическа действителност в последните десетилетия, но в същото време коалицията е онзи инструмент, който дава възможност за ясни правила за взаимодействие, ясни правила за вземане на решения и ясни правила за носене на отговорност от политическите субекти", подчерта служебният премиер.


Той поясни, че очаква политическите партии да намерят начин и възможност да строят техните взаимоотношения на базата на публично коалиционно споразумение, в което да има ясни разписани правила и ясно разписани отговорности.


"В този смисъл призивът ми е точно за действие в тази посока и за ангажимент всички тези политики, които се предвиждат, да бъдат в посока устойчивост, предвидимост и ефективност в съответствие с обществения интерес", заяви Янев. През миналата седмица от "Има такъв народ" започнаха консултации за подкрепа на правителство с "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!", БСП и ДПС. От партията на Слави Трифонов обаче не веднъж обявиха, че не планират създаване на коалиция, а ще предложат кабинет, за който ще търсят подкрепа.

Заседанието на парламента на живо

Рашков: Извикайте дясната ръка на таралежа да чете СРС-та

"Аз не се казвам Цветан Цветанов. Извикайте си дясната ръка на таралежа да чете СРС-та от трибуната по цели дни". Това заяви от парламентарната трибуна служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По искане на ГЕРБ той е извикан да бъде изслушан по темата с подслушванията. Репликата на министъра дойде след въпрос на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, който поиска Рашков да посочи имената на подслушвани политици и граждани.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Мотивът за искането на ГЕРБ, е че според тях твърдените нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства са "пушилка", използвана в предизборната кампания. Рашков повтори отново, че стотици български граждани са били подслушвани неправомерно и че тези данни ще бъдат изнесени пред комисия в парламента.


"Ще получите доказателства за подслушване на протестиращи и политици. Още днес. Ограничаването на правата на българските граждани не е пушилка, както го наричате. Това са стотици хора", заяви Рашков.


Исканията за подслушване са били подписани от прокурорите Борисова и Първанов от специализираната прокуратура, уточни още Рашков.

Парламентът ще поиска доклад от Гешев утре

Парламентът ще поиска утре доклад от главния прокурор Иван Гешев. Темата е дейността на Бюрото за защита на свидетели.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Искането за доклад и изслушване на главния прокурор бе внесено в парламента във вторник от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Сред мотивите за искането е, че миналата година бюрото не е защитавало никого, а бюджетът му е увеличаван многократно. Посочено е, че българските данъкоплатци имат право да им бъде обяснено за какво се харчат парите им.
Подробности тук

Христо Иванов: Водим разговори, които не са насочени към споразумение

Ние ще подкрепим правителство, което може да се справи с корупцията. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в декларация от името на групата. Според него разговорите на "Има такъв народ" с парламентарно представените партии на този етап са просто разговори и не са насочени към постигане на споразумение. "Тези разговори се водят без да има имена. Това, което трябва да отбележим, че в разговорите беше включено ДПС", каза още Христо Иванов. Според него управлението трябва да държи на дистанция ДПС и ГЕРБ.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Христо Иванов заяви, че "Демократична България" ясно е настоявала да се осигури управлението, а не просто правителството. "Ако някой иска наистина подкрепата на "Демократична България", ако някой иска тя да бъде истински партньор, моля и се надявам да бъдем чути. Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно от хора, които привличат доверие, а не поставят въпроси. Трудно ми е да разбера защо не се прави усилие те да бъдат интегрирани в един такъв кабинет. Конкретно искам да дам пример, той не се изчерпва само с тези тримата, но Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков са хора, които могат да допринесат с огромно доверие към състава на едно бъдещо правителство", заяви Иванов.


Пред журналисти по-късно Иванов каза, че на предстоящата среща с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" двете формации ще сравнят оценките си на преговорите за подкрепа на правителство на "Има такъв народ". В отговор на въпрос, Иванов каза, че все още не е обсъдена поканата за среща с БСП.


Подробности тук

Манолова: Хората искат правителство на промяната

Няма да подкрепим кабинет, в който виждаме дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, каза днес в декларация от парламентарната трибуна Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме". Според нея хората искат правителство, но правителство на промяната, което да отговори на техните очаквания за почтеност, за реформаторство и отговорност към гражданите.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов

ГЕРБ пита Бойко Рашков защо отново има проблем с бежанците

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да отговори защо решеният проблем с мигрантите отново е актуален, това каза днес пред БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Според него липсва контрол и настанените в центровете за бежанци хора се разхождат свободно и могат да пътуват из страната. "Бойко Рашков да каже какво е нивото, какъв е контролът", допълни Иванов. Вчера от МВР обявиха, че подготвят справка по темата и отговор на въпросите ще има.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


През седмицата от ГЕРБ посетиха центровете за настаняване на бежанци в Харманли и Любимец и твърдят, че в броят на хората в тях е нараснал сериозно през последните дни.

Хаджигенов: Няма да има реваншизъм при разследването на полицейското насилие

Комисията за разследване на полицейското насилие по време на протестите, която продължава работата си днес, не търси политически реваншизъм, а да разкрие истината, каза днес пред БНТ нейният председател Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ!Ние идваме!". Той допълни, че тепърва ще се решава кой да бъде изслушан, като нейните членове ще предложат имена. Хаджигенов смята, че задължително трябва да се чуе бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов. За Хаджигенов до момента има само замитане на следите. "Обществото трябва да знае какви са тези хора, защо го направиха, кой го разпореди", допълни той.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Хаджигенов подчерта, че МВР са пуснали представителите на футболните агитки, които на протеста на 2 септември са предизвикали полицейското насилие (какви са били инструкциите към полицаите четете тук). Но трябва да се намери отговор на въпроса кой е отговорен за това.


Говорейки за съставянето на кабинет от "Има такъв народ", Хаджигенов посочи, че имена при консултациите с тях не се обсъждат, а само политики. Коментирайки евентуална подкрепа за кабинета от ДПС, той обяви, че трябва се приеме, че движението е част от политическия живот. "Ако трябва да махнем Гешев и те гласуват за това, това добре ли е за хората?", попита той. За Хаджигенов има шанс Иван Гешев да бъде свален по законен начин.

БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения в приоритетите

Изненадващо големи съвпадения има в приоритетите на БСП и "Има такъв народ". Това отбеляза зам.-председателят на парламентарната група на левицата Христо Проданов пред "Нова телевизия". По думите му различия има при преизчисленията на пенсиите, като БСП настоява това да стане от 1 октомври.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Експертите от партията на Слави Трифонов обаче са уточнили, че това ще може да стане в началото на следващата година. Има и разминаване по казуса с АЕЦ "Белене", но от левицата са готови да се откажат от проекта, но това щяло да се реши с гласуване в Националния съвет на партията. Проданов коментира и състава на бъдещия кабинет. "Не имената, а хората са важни. Трябва да са компетентни и с добро минало. Ако подкрепим правителство, ще е за конкретни политики", каза още той.

ДПС е готово да подкрепи и кабинет на партии, които неги харесват

За ДПС не е важно какви демаркационни линии спрямо нас са поставяли партиите, които ще предложат правителство. За нас са важни политиките - ако кабинетът гарантира, че ще изпълнява нашите приоритети и ще възстанови демокрацията, и нормалността - ще го подкрепим. Това каза днес пред БНТ Хасан Адемов от ДПС. Той поясни, че движението няма да даде безапелационна подкрепа. Адемов се застрахова, че за момента ДПС няма окончателно решение.
Политическото напрежение: Конфликтът Рашков - ГЕРБ се задълбочи, нови изисквания за кабинет (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Коментирайки предложенията на служебния кабинет за повишаване на пенсиите, депутатът от ДПС каза, че това не е пенсионна реформа, а предложения за нови пенсии, което е с предизборен привкус предвид задаващите се избори за президент. "Социалната сфера не е тази, която дава гласове на политиците. Тя решава проблемите на хората. Ако те са доволни, дават своята подкрепа", обобщи Хасан Адемов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (242)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Ако ДПС не е в пълна санитарна изолация, значи и това управление ще е мафиотско.

 3. 3 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  ДПС е партия на ДС, Ахмед Доган, Делян Пеевски
  Лустрация за влечугите от ДС.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Мдааа... Става "интересно".
  ИТН са в доста критична ситуация, но не съм сигурен дали си дават сметка. Драмата им сега е как хем да са "несистемни бунтари", как хем да са "системни управляващи" с подкрепата на още по-системното статукво :)

  Ако ДПС подкрепи кабинет на ИТН, ще ми е много интересно да видя как г-н Трифонов ще пробута тая работа, дето е, ама много далеч от "Кой уши байрака" на мат'ряла си :):)

 6. 6 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Опера За Три Гроша - Цар, Тиква Пожарникар И Чалгар
  .автор: Меди Доганов
  .продуцент: Държавна Сигурност и Олигархическият Клуб


  Употребата на ликът на Христо Проданов включен във видеото представящо следващото правителство на
  ИТН са безкрайно низки.

  ИТН обслужват бифшата ДС-Държавна Сигурност/служба отговорна за десетилетия терор на българските граждани и тяхните семейства включително такива които са се занимавали със Алпинизъм, затова
  смятам че използването Христо Проданов за политически цели е изключително низко
  явление.

  Слави Трифонов е дълбоко зависим от “статуквото” или така наречената “дълбока държава”,
  гн. С.Трифонов е идеалният “манджурски кандидат” който “статуквото” по всяко едно време може да смени в случай че се наложи или реши че е задължително да бъде сменен.

 7. 7 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Весело

  Да направят интрига срещу БСП и други ... :)

 8. 8 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  За порции, ДПС на всичко са готови.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  ДПС е партия на ДС, Ахмед Доган, Делян Пеевски
  Лустрация за влечугите от ДС

 11. 11 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Опера За Три Гроша - Цар, Тиква Пожарникар И Чалгар
  .автор: Меди Доганов
  .продуцент: Държавна Сигурност и Олигархическият Клуб


  Употребата на ликът на Христо Проданов включен във видеото представящо следващото правителство на
  ИТН са безкрайно низки.

  ИТН обслужват бифшата ДС-Държавна Сигурност/служба отговорна за десетилетия терор на българските граждани и тяхните семейства включително такива които са се занимавали със Алпинизъм, затова
  смятам че използването Христо Проданов за политически цели е изключително низко
  явление.

  Слави Трифонов е дълбоко зависим от “статуквото” или така наречената “дълбока държава”,
  гн. С.Трифонов е идеалният “манджурски кандидат” който “статуквото” по всяко едно време може да смени в случай че се наложи или реши че е задължително да бъде сменен.

 12. 12 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  И когато правителството арестува социопата Доган,ДуПиСе пак ли ще го подкрепя??

 13. 13 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 756 Неутрално

  "БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения" - нормално е със собствен сателит да имате съвпадения :)
  И ДПС така ама анонимно ще подкрепят явно :)

  Пълен мармалад...
  Герб отпадна ред е на всички други муцунки да се хранят, ще видим до къде ще се стигне..

 14. 14 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  "Изненадващо много съвпадения"? :) Хаха.
  "Изненадващо" щеше да е , ако нямат съвпадения, особено с очертаващата се необходимост от задължителна подкрепа за ИТН от страна на поне една от двете (без ГЕРБ) от партиите на статуквото, ако г-н Трифонов иска да прави правителство

 15. 15 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 741 Любопитно

  Решението е известно.
  Строго формулирана програма.
  Срокове за изпълнение.
  Всяка политическа сила да каже какво харесва и какво не.
  Така всички туземски избраници, щото, виждате ли, не е ясно какво може да избере един туземец, ще станат ясни за всички.

 16. 16 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1000 Любопитно
 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Любопитно

  Очертава се невероятна хармония в бъдещото управление. Животът започва!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  За Белене . Вероятно разчетите показват по евтино продължение на централата в Козлодуй !! Понеже енергия няма да има до 15 години , България трябва да вземе своето общо решение, и да спрем да намесваме пак Путин , руски шпиони и тн . Козлодуй продължава да е единственото надеждно нещо за енергия , пари за бюджета и тн . Към момента той се е изплатил стократно. Козлодуй продължава да е ГЕРБ пленник на МУТРИ като Каратиста ...

 19. 19 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  Комисията за разследване на полицейското насилие по време на протестите не търси политически реваншизъм, а да разкрие истината, каза днес пред БНТ нейният председател Николай Хаджигенов

  Чакай сега. Взех да се обърквам. Какви протести?!?!
  Нали бяха "Велики Народни Въстания"

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 20. 20 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  Какви съвпадения, след като се разминават по основния си приоритет - пенсиите.

 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "ДПС е готово да подкрепи и кабинет на партии, които неги харесват..."

  Пиявицата търси сочна веничка. Без значение чия е и къде е.

 22. 22 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Стига с това ДПС.
  Всеки опит да се радикализира ДПС ще доведе до отцепване на "умерено" крило.
  Доган отдавна не водещ фактор в политиката.
  ДПС отдавна не е онова, което беше.
  Коалициите с ГЕРБ водят до необратими ерозии.

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4402 Любопитно

  ДПС са съгласни на всичко, само и само за някой да им разреши да продължат с разграбването. Всички тук знаят, че аз лично нямам отношение към който и да е било, но явно това временно правителство разклати много "бизнеси" и "приятелства" които с годините са прераснали в картели. Дори само за това заслужават подкрепата на всички в България.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 741 Неутрално

  И да внимавате!
  Това, което може да ви изяде главите:
  - пасивност по отношение обществен ред;
  - пасивност по отношение реформи;
  - запазване на настоящата ценностна система на туземците, което твърдо ги държи извън Европа;
  - допускане на бутафори в редиците ви, които да харчат за бутафории, вместо за нещо градивно.

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "Обществото трябва да знае какви са тези хора, защо го направиха, кой го разпореди"

  Не ги знам кои са, ама Данчо Хаирсъзина със сигурност е бил там. Реваншизъм може да няма, но от малко възмездие и почистване има нужда.

 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  До коментар [#14] от "debruckere":

  Една от двете - изглежда и двете.

 27. 27 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  ГЕРБ питат Бойко Рашков защо отново има проблем с бежанците - Да вземат да питат Тръмп. Американците се изнасят от Афганистан след решението на тоя геостратег. Иран и Турция отново се пълнят с бежанци, а трасето е към Европа.

 28. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  Ако е вярно това с имигрантите, и аз искам да знам защо?

 29. 29 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Весело

  "БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения в приоритетите"

  Ми честито на "изненаданите"...

  Знанието е сила, информацията - власт
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Обичам реваншизма !?? Особено към анти българската партия ГЕРБ ...Всички калинки и колорадски бръмбари да се разкарат от сладките заплати , които и така не заслужават .

 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4128 Любопитно

  "ГЕРБ питат Бойко Рашков защо отново има проблем с бежанците"

  Аз имам обяснение защо. Може би Боко е звъннал на своя близък приятел Ердо-ганчо да прати няколко стотин имигранти от Турция към България.

  Както добре знаем турския тиранин обича и често използва милионите бежанци и имигранти в Турция като инструмент за натиск срещу съседите си.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Любопитно

  До коментар [#5] от "debruckere":

  И как точно ще забраниш на ДПС да гласува "За" кабинет в зала?

  Sic transit gloria mundi
 35. 35 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Първи приоритет е чегъртането, бежанци и епидемии могат да изчакат.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 36. 36 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  БСП: " хората са важни. Трябва да са компетентни и с добро минало."

  и добро минало, и подходящ произход...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 37. 37 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Дойдоха комунистите и пак ни налазиха варварите, както беше по времето на Орешарски. Просто това е парче от цялостния провал, но е видим на момента. За останалите парчета ще научите по-нататък, но ще е вече късно.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 38. 38 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "Шат на патката главата"
  Изпълнение-Слави Трифонов
  Аражимент-Ахмет Доган.
  Бек вокали -Христо Иванив Корнелия Нинова и Мая Манолова.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 39. 39 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Първи приоритет е чегъртането, бежанци и епидемии могат да изчакат.
  —цитат от коментар 35 на Корки


  Търпете бе !
  Търпете бе !

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 40. 40 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1736 Весело

  ГОРЧИВО, ГОРЧИВО, ГОРЧИВО!!!!
  Щом се харесват - да се вземат...
  И честито на онези, които си мислеха,че "протестират"...

 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " Хаджигенов подчерта, че МВР са пуснали представителите на футболните агитки, които на протеста на 2 септември са предизвикали полицейското насилие (какви са били инструкциите към полицаите четете тук). Но трябва да се намери отговор на въпроса кой е отговорен за това."

  Мутрите са организирали своите мутренски бригади да бъдат на мястото на протестите, за да може на воля да бият демонстранти след това ! Разбира се, самите мутренски отрочета и футболни хулигани изобщо не са били " закачани " от МВР ! Оказва се, че тази институция е генерирала престъпност, вместо да защитава обществения ред.........

 42. 42 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Колко пъти се повтаря старата история? Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер внезапно събужда се милионер? Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти. И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? До кога ще си траем, вече става банално? Толкова ли е трудно да живеем нормално?

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 43. 43 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Между другото освен ИТН много ми интересно и Христо Иванов как ще участва в управление с БСП и ДПС особено след славата, която си навлече с проявите по морето срещу ДПС и като цяло позицията му против всичко статуткво. Или ще се ограничи, че само герб са статуткво и преди тях е било рози и небесен рай :)

 44. 44 Профил на roknor
  roknor
  Рейтинг: 22 Неутрално

  ДПС трябва да бъдат напълно изолирани от властта. Нещо повече - да не присъстват изобщо в парламента. Чак тогава е възможно да отлепим дъното. Тази клика вреди на България още от създаването си и легитимирането и като политическа партия от БСП(к).

 45. 45 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 761 Весело

  До коментар [#9] от "nmy381005793":

  „д-р Антония Първанова коментира“
  Заври си я тая ТКП2 от зад и мирясай...

 46. 46 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 761 Весело

  До коментар [#42] от "deepblue":

  „Толкова ли е трудно да живеем нормално?“

  Хич не е трудно, но 11 години избирахте ненормални. И сега сте пак май готови ако има още едни 3–ти избори...

 47. 47 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 62 Неутрално

  ДПС е най-безпринципната партия. ДПС са с този у който е властта.

 48. 48 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Проблемът с бежанците може би тепърва започва и вината не е на служебното правителство. Пеоблемът в основата си е в Афганистан на талибаните, Сирия, Сомалия, Ирак,Тунис и т.н.

 49. 49 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Проблем с бежанците сега, частно посещение на Борисов при Ердоган преди седмица. Изводи?!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 50. 50 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Лустрация за влечугите от ДС.
  —цитат от коментар 3 на nmy381005793


  а нема ли лустраця за членовете на обявената със закон бСП/бкп
  ели там са и от ваште?

 51. 51 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Ако Слави не направи правителство е виновен, че не прави правителство. Ако Слави прави правителство е виновен, че прави правителство. Троловете на ГЕРБ трябва да разберат най-накрая, че простия човек от Банкя си отиде и партията му също. Лека-полека. Неизбежно е. Както ПКП си отиде. Правителство ще има и след него от ГЕРБ няма да остане нищо. Няма да останете на служба, не се надявайте. Други идват на власт.

 52. 52 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Проблемът с бежанците може би тепърва започва и вината не е на служебното правителство. Пеоблемът в основата си е в Афганистан на талибаните, Сирия, Сомалия, Ирак,Тунис и т.н.
  —цитат от коментар 48 на citoyen


  тва откога?
  откак ГЕРБ не е на власт ле?

 53. 53 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Чакай сега, нарастнали ли са бройките В центъра в Харманли, или “се разхождат безконтролно”

  ГЕРБ май сам със себе си първо да се разбере за “проблема”

 54. 54 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Между другото освен ИТН много ми интересно и Христо Иванов как ще участва в управление с БСП и ДПС особено след славата, която си навлече с проявите по морето срещу ДПС и като цяло позицията му против всичко статуткво. Или ще се ограничи, че само герб са статуткво и преди тях е било рози и небесен рай :)
  —цитат от коментар 43 на svetlio_rm


  е па как ша участва
  ми перде е

 55. 55 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Проблем с бежанците сега, частно посещение на Борисов при Ердоган преди седмица. Изводи?!
  —цитат от коментар 49 на Емо


  а Карадайъ не беше ли при Ердо м?
  на Ердо партията коя е тука?
  с шеф лидер на АЛДЕ????
  Изводи?

 56. 56 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  До коментар [#51] от "xlu12683878":Ако Слави не направи правителство е виновен, че не прави правителство. Ако Слави прави правителство е виновен, че прави правителство.

  сал ти ле не знайш че Слаби не праи нищо?

 57. 57 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Весело

  До коментар [#46] от "joro4900":Хич не е трудно, но 11 години избирахте ненормални.

  забраил си че ГЕРБ дойде на власт избран от 1 700 00 ненормални избиратели

  ха ха ха
  само моете да санувате такъв резултат

 58. 58 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Опера За Три Гроша - Цар, Тиква Пожарникар И Чалгар.автор: Меди Доганов.продуцент: Държавна Сигурност и Олигархическият КлубУпотребата на ликът на Христо Проданов включен във видеото представящо следващото правителство на ИТН са безкрайно низки.ИТН обслужват бифшата ДС-Държавна Сигурност/служба отговорна за десетилетия терор на българските граждани и тяхните семейства включително такива които са се занимавали със Алпинизъм, затова смятам че използването Христо Проданов за политически цели е изключително низкоявление.Слави Трифонов е дълбоко зависим от “статуквото” или така наречената “дълбока държава”, гн. С.Трифонов е идеалният “манджурски кандидат” който “статуквото” по всяко едно време може да смени в случай че се наложи или реши че е задължително да бъде сменен.
  —цитат от коментар 6 на nmy381005793


  Колто точно казано. Избраникът на дълбоката държава, самият той Слави Трифонов не може да си представи колко е зависим. Жалко подобие на държава.

 59. 59 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Ама няма против БСП...

  Еми и БСП е ляво и ДБ си е радикал ляво.

 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Първи приоритет е чегъртането, бежанци и епидемии могат да изчакат.
  —цитат от коментар 35 на Корки


  Тези, дето от сутрин до вечер говореха за бежанци и джендъри, се срутиха до 3%!

  Герп-пкп върви твърдо по техния път.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Колко човека са гласували за митрите, че Манолова говори от името на ХОРАТА!?

 62. 62 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 704 Весело

  Мъка, мъка, като е изпекло едно слънце, та размъти мозъци и велики глави - вчера подкрепяхме, днес не подкрепяме, утре ще му мислим! Милата дружинка събрана от улицата си остава улична сбирка, сбирка от уличници!

 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  ДПС трябва да бъдат напълно изолирани от властта. Нещо повече - да не присъстват изобщо в парламента. Чак тогава е възможно да отлепим дъното. Тази клика вреди на България още от създаването си и легитимирането и като политическа партия от БСП(к).
  —цитат от коментар 44 на roknor


  Същото се отнася и за герп.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Христо съвсем е изтървал козите! Кой точно одобрява Асен Василев освен ДДС-арите и родата!?

 65. 65 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Ти ли си Промяната бе, Мая Манолова???!!!

 66. 66 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Всичко е парлама и димна завеса за да може кръжокът на Прокопиев да точи държавата. Так хубаво ни изклатиха и докато се усетим милиардите няма да ги има. После ще ги развенчаваме и тях ама след дъжд качулка.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 67. 67 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 673 Неутрално

  "Новият кабинет да държи дистанция от ДПС и ГЕРБ, каза Христо Иванов"

  Ицо най-накрая да си каже в прав текст, че за него БСП, които фалираха България два пъти не са статукво и не се гнуси от коалиция с тях.

 68. 68 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Цацаров крие несъответствията в декларациите на властта за 2019
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160155384531189
  Тази информация е от изключително значение към днешна дата, тъй като може да осветли някои от лицата, заемащи висши публични длъжности, недекларирали по съответния ред притежавани лично от тях или чрез свързани или подставени лица имоти и банкови сметки в чужбина.

 69. 69 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 432 Неутрално

  "Новият кабинет да държи дистанция от ДПС и ГЕРБ, каза Христо Иванов"

  Ама от БКПто да не държи нали бе Ристю :):):)

 70. 70 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1644 Весело

  "БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения в приоритетите"

  Изненадващо е, че въобще имат някаква разлика в приоритетите (ако я имат, де).
  Същото важи и за "ДБ" .
  Под тази абревиатура вече се кипри само "Да,България" в лицето на новоизгрялата телевизионна звезда Бойкикев - ДСБ изчезна от радарите, от нея остана само "АБе,Бай Х.й"- основният им принос в развитието на демокрацията и основншият признак, с който се доказват неизненадващо сходните манталитети на чалгаджиите и лилавите.
  А основният приоритет на милите на душата ни политически недоразумения е един- гол, откровен, разюздан, зверски реваншизъм.
  В типичен болшевишки стил.
  Който също е принос на ДБ за демокрацията.

 71. 71 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Христо Иванов няма право да предлага имена за министри, след като веднъж ясно и недвусмислено е заявил, че персоналният състав на правителството не е обект на преговори.
  Ако си влязъл в преговори с някаква позиция, не може да я променяш и да поставяш нови условия в хода на договарянето.
  На мен ми се случвало да стана и да си тръгна, като ми излизат с такива номера на селски тарикати.

 72. 72 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Извикайте си дясната ръка на таралежа...... служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Призна си:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 73. 73 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 537 Неутрално

  баба ми (мир на праха и) имаше една приказка за такова като Бойкакев и МаяМа - "гъз глава затрива" ... Днес , опиянени от "победата над Борисов и ГЕРБ" (защото дайте да си говорим истината, че без "ракетата" Славчо , те щяха да си бъдат едни маргинални групи в парламента) са зинали толкова широко, че рискуват да се самопогълнат ... Това е традиция междувпрочем сред силно амбицираните безделници и полуидиоти ... Близък пример в този ред на мисли е Корнела и БСП през 2016 г. ... опиянена от "победата на Радев" , кака корни така се развъртя тогава , че подари по едната на ГЕРБ на следващите избори ... така че дабъли и маяМайчета да се поозаптят малко ...Освен ако този театър не е предварително уговорен и всеки си играе неговата роля за пред полезните идиоти .

 74. 74 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 537 Неутрално

  баба ми (мир на праха и) имаше една приказка за такова като Бойкакев и МаяМа - "гъз глава затрива" ... Днес , опиянени от "победата над Борисов и ГЕРБ" (защото дайте да си говорим истината, че без "ракетата" Славчо , те щяха да си бъдат едни маргинални групи в парламента) са зинали толкова широко, че рискуват да се самопогълнат ... Това е традиция междувпрочем сред силно амбицираните безделници и полуидиоти ... Близък пример в този ред на мисли е Корнела и БСП през 2016 г. ... опиянена от "победата на Радев" , кака корни така се развъртя тогава , че подари по едната на ГЕРБ на следващите избори ... така че дабъли и маяМайчета да се поозаптят малко ...Освен ако този театър не е предварително уговорен и всеки си играе неговата роля за пред полезните идиоти .

 75. 75 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  ДБ има малко депутати и трябва да си поставя ясни приоритети. С толкова депутати трябва да се бори за основния си приоритет - съдебна реформа и на второ място, доколкото може, махане на механизми за източване на държавата от ГЕРБ / ДПС.

  За това съм гласувал, това очаквам от тях.

  Ако някой от ДБ толкова напира за преки или непреки позиции в министерства и затова го поставя като условия, да си размърда задника из провинцията и да спечели повече гласове.

 76. 76 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  ДБ има малко депутати и трябва да си поставя ясни приоритети. С толкова депутати трябва да се бори за основния си приоритет - съдебна реформа и на второ място, доколкото може, махане на механизми за източване на държавата от ГЕРБ / ДПС.

  За това съм гласувал, това очаквам от тях.

  Ако някой от ДБ толкова напира за преки или непреки позиции в министерства и затова го поставя като условия, да си размърда задника из провинцията и да спечели повече гласове.

 77. 77 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#51] от "xlu12683878":

  тази надмедна арогантност , глупако , ще ви изиграе лоша шега ... всеки , който не мисли тъпо като теб , му слагаш етикета "трол на герб" и веднага приемаш з че си направил фундаментално заключение ... Ами не , не си . Аз съм "трол на герб" , който в пъти е по умен и разсъдлив от теб ... и поради тази причина не бих казал, че си трол, а просто си един полезен идиот , който не схваща , че в момента се радва за това че собственоръчно реже клона на който е седнал ... не ми вярваш , нали ...Ще си говорим след година , две .

 78. 78 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  "Манолова: Хората искат правителство на промяната"

  Да, част от тази промяна е хора, като предложилата Пеевски, да не се допускат повече до властови структури!

 79. 79 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Гневно

  Говорейки за съставянето на кабинет от "Има такъв народ", Хаджигенов посочи, че имена при консултациите с тях не се обсъждат, а само политики.
  И други части от телата стоят зад кулисите:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1644 Весело

  "Новият кабинет да държи дистанция от ДПС и ГЕРБ, каза Христо Иванов"

  З.дниците лъсват един след друг!
  Партията -Майка БСП се превърна в пилон на демокрацията, на който маДжоретката изпълнява своя еротичен танц, вече без смокинов лист.
  Щото и бедния увяхнал лист го досрамя от такова безочие.
  И падна, за да се насладим на гледката.
  Която е възхитително отвратителна.
  Но не и изненадваща

 81. 81 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  ДБ има малко депутати и трябва да си поставя ясни приоритети. С толкова депутати трябва да се бори за основния си приоритет - съдебна реформа и на второ място, доколкото може, махане на механизми за източване на държавата от ГЕРБ / ДПС. За това съм гласувал, това очаквам от тях.Ако някой от ДБ толкова напира за преки или непреки позиции в министерства и затова го поставя като условия, да си размърда задника из провинцията и да спечели повече гласове.
  —цитат от коментар 75 на еспресо


  Модела БСП/ДПС е същият! Преди ГЕРБ точеха хазната по същият начин и затова дойде ГЕРБ, уж като спасение от БСП. Да върнем БСП, значи да се върнем назад с 12 години!!!

 82. 82 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Карадайъто наврял лидера някъде

  хехе

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 83. 83 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  "Ограничаването на правата на българските граждани не е пушилка, както го наричате. Това са стотици хора", заяви Рашков."
  ............
  Да поканят Евгени Михайлов, да разкаже, как Рашков не само не му е ограничавал правата, а му е дал допълнителни такива.

 84. 84 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#67] от "Stoyan Kostov":

  БСП имат (поне на думи, ще видим как ще са в гласуванията) големи промени във вижданията си за реформа в съдебната система в последната година. Те няма да управляват, че да се говори за коалиция. Друг опит за манипулация да измислите?

 85. 85 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  [quote#63:"Рим"][/quote]

  Ами да,направо да се забранят всички партии и да остане само ДаБг и да се реши проблемът веднъж и завинаги,нали бе ,сладурче ?! Колко си ми сбърканичко....

 86. 86 Профил на БичБожи
  БичБожи
  Рейтинг: 245 Неутрално

  "Новият кабинет да държи дистанция от ДПС и ГЕРБ, каза Христо Иванов"Ицо най-накрая да си каже в прав текст, че за него БСП, които фалираха България два пъти не са статукво и не се гнуси от коалиция с тях.
  —цитат от коментар 67 на Stoyan Kostov


  Ами че той, бойкикята, си го казва в прав текст - какво друго значи "дистанция от ДПС и ГЕРБ", без да се спомене родната му бкп?

 87. 87 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Тоз Рашков съвсем се оплете! За неправомерно подслушване ли става дума или за разрешено от български съд!? Ако не прави разлика ще е щокиращо!

 88. 88 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Тоз Рашков съвсем се оплете! За неправомерно подслушване ли става дума или за разрешено от български съд!? Ако не прави разлика ще е щокиращо!

 89. 89 Профил на БичБожи
  БичБожи
  Рейтинг: 245 Неутрално

  [quote#63:"Рим"][/quote]

  а за милата ти бкп отнася ли се?

 90. 90 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  "БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения в приоритетите"Изненадващо е, че въобще имат някаква разлика в приоритетите (ако я имат, де).Същото важи и за "ДБ" .Под тази абревиатура вече се кипри само "Да,България" в лицето на новоизгрялата телевизионна звезда Бойкикев - ДСБ изчезна от радарите, от нея остана само "АБе,Бай Х.й"- основният им принос в развитието на демокрацията и основншият признак, с който се доказват неизненадващо сходните манталитети на чалгаджиите и лилавите.А основният приоритет на милите на душата ни политически недоразумения е един- гол, откровен, разюздан, зверски реваншизъм.В типичен болшевишки стил.Който също е принос на ДБ за демокрацията.
  —цитат от коментар 70 на Дон Кихот


  С всичко написано от теб съм съгласна,обаче не разбирам защо ти е весело. На мен ми е гнусно.

 91. 91 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "Има хора в служебното правителство например, които привличат огромно одобрение и ми е трудно да разбера защо не се правят усилия да бъдат интегрирани в един такъв кабинет", заяви Иванов. И поясни, че говори за министрите на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието проф. Николай Денков.

  Най-голямо одобрение и доверие събира Бойко Рашков, което странно защо Хр. Иванов и ДБ сякаш не забелязват. Ако не желае Рашков да запази постовете си в следващото правителство, длъжен е да каже защо. Щото инак излиза, че и той обича чат-пат да се прай на луд. Длъжни са да кажат защо и останалите де - Славито, Ибни и пр.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 92. 92 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#67] от "Stoyan Kostov":БСП имат (поне на думи, ще видим как ще са в гласуванията) големи промени във вижданията си за реформа в съдебната система в последната година. Те няма да управляват, че да се говори за коалиция. Друг опит за манипулация да измислите?
  —цитат от коментар 84 на Активист


  Коментарът ти ми напомня на едно интервю със Сергей Станишев, когато се изцепи, че Пеевски бил преживял катарзис и нямало проблем да го изберат за шеф на ДАНС. Последва смях в залата. Същите глупости се опитваш да ми пробуташ и ти. БСП си били поменили не знам какво си. Как това променя факта, че фалираха България два пъти, предизвикаха хиперинфлация и стопиха спестяванията на хората, плюс пенсионните фондове?

 93. 93 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Весело

  Този Рашков ми доставя истинско удоволствие..

  “дясната ръка на таралежа...”

  Любовта ще спаси света!!!
 94. 94 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Комисията за разследване на полицейското насилие по време на протестите не търси политически реваншизъм, а да разкрие истината, каза днес пред БНТ нейният председател Николай ХаджигеновЧакай сега. Взех да се обърквам. Какви протести?!?!Нали бяха "Велики Народни Въстания"
  —цитат от коментар 19 на Родолюбец


  Ха-ха - това е новото време.
  Хаджигенов, който всеки ден призоваваше към насилие, ще разкрива "истината".
  "За да е смислен и резултатен, протестът трябва да ескалира.
  Така, че бъдете готови."
  Надявам се да обясни какво означава "готови за ескалация".

 95. 95 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  "Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно от хора, които привличат доверие, а не поставят въпроси."
  ===
  Чудно ми е, какви биха били тези хора, които едновремено ще привличат доверие и ще се съгласят славиту да им е началник.
  Единият вариант е да са балетистки, ама доверието ще е равно на зрителския интерес кън 7/8ми. Не е достатъчно!
  Друг вариант е да са умнокрасиви, но те казаха, че не се интересуват от постове.
  Някой сеща ли се за трети вариант ?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 96. 96 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 990 Весело

  не искаме министри, но кво им е на нашите трима. за нащте хора е важно държавната банка да не се закрива. 🤣

  нема такъв цирк🥳🥳🥳🥳🥳

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 97. 97 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  БСП и "Има такъв народ" имали изненадващо много съвпадения в приоритетите
  Консерватизъм и социализъм - къде точно?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 98. 98 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#44] от "roknor":

  И как ще стане това, о, гений? По босненско-сръбско-хърватски модел? Ще изселиш, махнеш, отнемеш праевото на глас на турците-български граждани? Ще ги подгониш така че да тръгнат нелегалните им групи по планините? И ще сервираш на Ердоган готов повод да си вземе Кърджали, а в Делиормана да стане автономна област? И да гледаме по гръцко-турски сценарий великото нато чия страна ще вземе- на Турция с милионната и армия или на наште мизерници, дето им се подмазват с жалките ефки ? Или по-просто, да пусне струпалата се там паплач да налази границите, както направи с Гърция? Глупак. Ясно е че американските ви спонсори натискат да скачате срещу депесето, щото наште турчуля, -признавам им го и ги уважавам за което- са за балансирана външна политика, единствено възможна за малка, бедна страна като нашата, а не за сляп слугинаж - преди съветски, сега хамерикански. Не, насистина, отде ги намират такива бЕ....

 99. 99 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#70] от "Дон Кихот":

  +++

 100. 100 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1644 Весело

  "Новият кабинет да държи дистанция от ДПС и ГЕРБ, каза Христо Иванов"

  Вива БС(К)П! Тя ще ни спаси от изчегъртване на следващите избори!
  Нещастниците, декларирали "изчегъртване на системните партии", лижат з.дника на 130 годишен динозавър-най-системната партия в България от освобождението насам.
  Смях, смях... и удовлетворение- търкулнала се тенджерата и намерила похлупака!
  Всъщност, свидетели сме на зоконеоерен и предвидим процес - в придвижването си "надясно" по спиралата надолу лилавите болшевики опряха до лявото коляно на Нинова.
  Само че вече на нейното ниво. Но към дъното ще вървят солидарно- както в "Интернационала".
  Който ги обединява...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK