С какво "Има такъв народ" атакува министър Асен Василев

С какво "Има такъв народ" атакува министър Асен Василев

© Велко АнгеловВ персонална атака срещу финансовия министър Асен Василев днес "Има такъв народ" използва история с 10-годишна давност, свързана с несъществуваща от 2013 г. насам британска фирма, на която той е бил един от ръководителите.


Обвинението от Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН, е в кражба на интелектуална собственост. Но понеже това се случи в контекста на настояването на "Демократична България" да чуе от партията на Слави Трифонов конкретни имена за бъдещи министри, този ход се възприе и като атака срещу ДБ. И не само - в няколко онлайн издания днес историята е насочена и директно към президента Румен Радев, който назначи Василев в служебното правителство.


Краткият коментар на Асен Василев пред журналисти в парламента бе, че по въпросния спор е спечелил всички дела в Ню Йорк и че действията на ИТН всъщност са очевидно "координирана атака на Тошко Йорданов и ДПС".
"Дневник" опита да установи по публични източници за какво става дума.


Началото е още по-назад във времето, когато преди 17 години Станислав Гьошев, Марио Сотиров, Ани Петрова и Асен Василев - възпитаници на университети в САЩ и Западна Европа - учредяват фирмата Lessno.com.


Съдбата ѝ прилича повече на това, което по-късно ще бъде наречено start-up - начинание (понякога и регистрирано като фирма), по правило завършващо с малък или никакъв успех, но в някои случаи с потенциал за израстване до доходоносен бизнес.


Инвеститор в Lessno.com през 2007 г. става фондът са рисково инвестиране NEVEQ, в който по това време управляващ партньор е Павел Езекиев, разказва "Капитал". Той е съосновател на New European Venture Equity, след като е бил първо съветник на тогавашния вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев, а после - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (2002 - 2004 г.) при кабинета "Сакскобургготски" и ръководител (2006 г.) на българския офис на Дойче банк (Езекиев работи за банката 4 години в Лондон като старши специалист по корпоративни финанси).


NEVEQ влага 3 млн. долара и изпраща двама свои представители в петчленния борд, като държи 51% от акциите. Заетите стават 57 души, които работят в две структури - EZsearch (разработва уникален софтуер за търсене на най-изгодни самолетни билети) и сайта lessno.com (дава възможност за резервация на самолетни билети). Асен Василев ръководи EZsearch.


Междувременно lessno.com се преструктурира, като сайтът и софтуерната лаборатория се регистрират в САЩ, а шапката на общата организация - в Холандия. EZsearch продава софтуера си на онлайн пътнически агенции, авиолинии и сайтове за сравнение на цените на билетите. В същото време сайтът работи с крайни клиенти предимно от САЩ и Западна Европа, където услугата е безплатна и всеки може свободно да открие изгоден билет там.


Но началото не е гладко - разработването на софтуера се бави повече от предвиденото и през 2008 г. NEVEQ налива още 1.5 млн. долара в проекта. Сменени са последователно трима IT директори. Все пак през февруари тази година екипът на lessno.com разработва първоначална версия на софтуера за търсене.


Според фонда юридическа проверка е открила множество нарушения на дружествения договор, които са главно за безстопанственост и преднамерена злоупотреба. Това им дава основание да поискат пълен контрол над lessno.com. Основателите около Асен Василев започват да търсят нов инвеститор, който да откупи дела на NEVEQ.


Така в историята се появява датчанинът Мортен Лунд, известен в Европа "бизнес ангел" и един от първите инвеститори в "Скайп". Но негова предходна неуспешна инвестиция в датския вестник Nyhedsavisen го води до фалит и той не може да купи дела. "Загубих всичките си коли, арт колекция. Бяха на път да ми вземат къщата", признава по-късно Лунд. Приятели дори предлагат да платят образованието на децата му. Постепенно бизнесменът успява да се изправи на крака.


В началото няма право да инвестира в нови компании, тъй като активите му са запорирани от съда. NEVEQ не се съгласява с идеята му да плати определена сума след година и половина. Фондът обезсилва акциите на четиримата основатели на lessno.com след консултации с юристи и разговори с инвеститорите във фонда.


Василев отхвърля обвиненията и заплашва с колегите му да си търсят правата в съд в Холандия и САЩ. Тогава обявява, че заедно с Лунд ще създадат нова компания, чийто бизнес ще е близък до този на lessno.com. Изданието отбелязва, че обикновено акционерите и мениджърите се задължават да не се занимавaт със сходен бизнес за определен срок от години.


Мортен Лунд става шеф на борда на директорите на британска (регистрирана на офшорните Британските Вирджински острови) компания за ценообразуване на самолетни билети "Евърбред" (Everbread). Тя е основана на 1 юни 2009 г. от Асен Василев, Мортен Лунд и Ашли Раниери и развива дейност в България, Сингапур и Великобритания, но между Василев и Лунд избухва конфликт и на 1 август 2013 г. е обявена в несъстоятелност и закрита.


Асен Василев става служебен министър на икономиката през 2013 г. в правителството на Марин Райков, назначено от президента Росен Плевнелиев. Тогава в. "24 часа" търси Лунд за интервю и той разказва, че Василев отишъл при него да го търси за съвместен бизнес. Датчанинът вложил 20 млн. долара в общата им компания "Евърбред", а по-късно убедил правителството на Сингапур, с което били приятели, да вложи 10 млн. в неуточнена валута. От разговора се разбира, че докато двамата продължават да имат общата компания, Василев периодично заплашвал Лунд със съд.


Разказва, че трябвало да се запознае с Езекиев, тъй като той започнал да го съди, защото познавал Асен Василев. От интервюто се разбира, че историята завършила със споразумение, което включвало "много пари". "Повярвахме във визията на Асен. Асен е един страхотен човек, с наистина страхотна визия. Той е гений. Но нали знаете - с гениите понякога се работи трудно. Мисля, че и с Айнщайн се е работило доста трудно", посочва още Лунд.


През 2015 г. датчанинът разговаря с "Капитал" като гост на Digitalk и изданието пише, че той предпочита да не говори за проекта Everbread, освен да нарича бившия си партньор с нелицеприятни имена.


Много от отправените днес обвинения срещу Асен Василев идват от една конкретна публикация на изданието phocuswire.com от преди 10 години. В нея се съобщава за приключването с извънсъдебно споразумение на спор между Everbread и компанията Vayant, за което няма публични подробности.


В изказването си в парламента Тошко Йорданов изброява детайли, които би трябвало да са известни само на страните по спора. Той говори за компютър, откраднат от Василев, за изплатени "няколко милиона долара и признание за открадната интелектуална собственост". В статията на phocuswire.com, позоваваща се на служител на Vayant, такова нещо няма. Цитирани са и две изявление от спорещите фирми, в които никъде не се говори за признаване на вина - напротив, и двете страни казват, че продължават напред с продуктите си (твърди се, че спорът е че Василев е използвал код от предишната си фирма). Т.е. обвиняващата страна приема преди да се е стигнало до доказване в съда, че Everbread е разработила нещо собствено.


Във въпросната статия се твърди, че обвинението от Vayant е от юли 2010 г. и засяга деветима нейни бивши служители, които "с шеметна скорост" (в рамките на около една година) били създали конкурентен продукт, използвайки "поверителна информация и/или копирайки програми със защитени права".


Става дума за продукта Haystack, който тогава изглежда много обещаващ, но спорът с Vayant притиска Everbread, Мортен Лунд се оттегля и е заместен като изпълнителен директор от Александер Щаун-Рехницер, също един от първите участници в стартъпа. През 2012 г. той казва, че Haystack се тества от 3 авиокомпании, но вероятно ще минат 2 години, преди някоя от тях да обяви начало на използването му.


По това време - около година преди обявяването в несъстоятелност, в компанията са останали не повече от 30 служители и тя трупа задължения.


През 2017 г. регистрираната в САЩ Vayant Travel Technologies е продадена за 35 млн. долара на американската PROS Holdings. Vayant е създадена по идея на българи и почти целият екип е базиран в София, а най-големият акционер в нея беше българският фонд NEVEQ.

Коментари (297)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Асен Василев е един от най-успешните министри в служебното правителство.

  Атаката срещу него може да идва само от едно място - от Сарая.

  Отначало хората на Слави (които не са на никакъв Слави, он си бегá) се опитаха да го кооптират и като не успяха, започнаха да го нападат.

  Нужни са нови избори, на които от ИТН да остане и.т.н.

  След 12 години сарайско мюре не ми се мисли за още 12 месеца ново сарайско мюре.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  ДБ врътна ИТН и разказаха играта на Радев. Предполагам до месец ИТН ще обяват техния кандидат за президент, дистанцирайки се от тази коалиция

 3. 3 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  "че действията на ИТН всъщност са очевидно "координирана атака на Тошко Йорданов и ДПС"

  Само това като прочета и ми става ясно, че Асен Василев е затънал до шия в собственото си минало.. Всъщност, назначението на Спецов, очевидно следва собственият му модел на поведение..

  Sic transit gloria mundi
 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Липсва му "Биография" не е лежал в Чешки затвор и не е пръв макар сега бивш Приятел на Слави.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1230 Весело

  "Инвеститор в Lessno.com през 2007 г. става фондът са рисково инвестиране NEVEQ, в който по това време управляващ партньор е Павел Езекиев, разказва "Капитал". Той е съосновател на New European Venture Equity, след като е бил първо съветник на тогавашния вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев, а после - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (2002-2204 г.)"
  .......
  С една дума "честен и почтен човек".

 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  ИТН какво ги интересува служебния министър? Да не би да искат оставката на служебното правителство?

  Те да мислят за мандата и създаването на коалиционно правителство, а не да се занимават с човек, който няма да е в новото правителство.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#4] от "dedoliben":

  "Липсва му "Биография" не е лежал в Чешки затвор и не е пръв макар сега бивш Приятел на Слави."

  Доколкото Слави е в очевидна коалиция с ДПС (доколкото куклата може да бъде в коалиция с вентрилога си), на ИТН не му достигат само около 25-30 гласа да правителство.

  Познай откъде ще дойдат тези 25-30 гласа, кой ще му ги "даде" от "неговите"?

  Точно така, позна. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Асен Василев е министърът поставил за шеф на НАП данъчен измамник. И който не иска да го признае и да го смени.

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1230 Весело

  Асен Василев е един от най-успешните министри в служебното правителство.Атаката срещу него може да идва само от едно място - от Сарая.Отначало хората на Слави (които не са на никакъв Слави, он си бегá) се опитаха да го кооптират и като не успяха, започнаха да го нападат.Нужни са нови избори, на които от ИТН да остане и.т.н.След 12 години сарайско мюре не ми се мисли за още 12 месеца ново сарайско мюре.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  И Радев е най-успешния Президент вече съжалваш, че си гласувал за него с отвращение.

 11. 11 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 172 Неутрално

  Асенчо е омазан до ушите. И това го казвам не на база вестникарски публикации, а защото съм си имал взмеане-даване с компаниите му. Резлутата беше обещани, но неполучени пари след добре свършена работа.
  Тогава той умишено водеше компанията към фалит, за да открадне продукта. От действията му пострадаха не само фонда на Езекиев, а и много партньори на компанията (като мен) и много от служителите, които напразно чакаха да осребрят някога обещаните им опции.
  Не познавам човек който да е правил бизнес с тоя и да може да каже добра дума за него.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Кой разрови тази история и сложи в ръцете на Тошко Йорданов ? Не е ли същия, който сложи онова листче в ръцете на т.н. Цар за 800-те дни ?

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#10] от "4ort":

  “Радев е най-успешния Президент вече съжалваш, че си гласувал за него с отвращение.”

  Когато се обсъждат важни теми, нямам нреме да отговарям на всеки ... желаещ да ме заговори.

  Виж, когато се гъбаркаме с Гешев - тогава се пробвай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  С истината?

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Георги Гергов личен приятел ли е на Слави Трифонов и играе ли ролята на мост със Сарая?

 18. 18 Профил на Ю Бря
  Ю Бря
  Рейтинг: 367 Весело

  Ехехехе, Ихихихи, Ахахаха ..., ще става още по-весело.

 19. 19 Профил на Гербидж комунизмът е чума
  Гербидж комунизмът е чума
  Рейтинг: 15 Весело

  Общо взето мегатъпо изпълнение на Тошко, абсолютно без грам идея за какво иде реч се изока мощно в НС!

 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Липсва му "Биография" не е лежал в Чешки затвор и не е пръв макар сега бивш Приятел на Слави.
  —цитат от коментар 4 на dedoliben


  Деде, щом стигнахте до опорките за чешкия затвор, къщата в Барцилона, гръцкия остров и Сретан, значи вече развявате белото знаме..

 21. 21 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Любопитно

  До коментар [#11] от "potop":

  Миналата седмица ИТН канеха А. Василев за министър, той им отказа. Сега изведнъж се оказва, че е мошеник. Значи ИТН трябва заря да пуснат, че не се е съгласил и не ги е подвел.

  Въпросите са:

  1. Миналата седмица ИТН не знаеха ли за тая работа?
  2. Защо се занимават в А. Василев вместо да мислят за коалицията си и създаване на правителство?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 22. 22 Профил на Гербидж комунизмът е чума
  Гербидж комунизмът е чума
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#16] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  И тя е какво точно? Може ли по-конкретно?

 23. 23 Профил на Double Talking Jive
  Double Talking Jive
  Рейтинг: 410 Гневно

  Нови избори е перфектния вариант!
  Още 2-3 месеца за Рашков и Петков да изрият Агиевите обори!

  Сега ще се чегърта и чегъртащия (ИТН) !

 24. 24 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Размисли с добавена стойност.
  ИТН е Лидерска партия, инструктирани и отиграват ситуацията според инструкциите. Стоящи в тъмните места на Парламента, без комуникация към българските граждани, с атаки и предварително обявена вина за неуспех, която вина разбира се е на другите партии.
  Тук идва следващата стъпка че дори ИТН да успеят да създат Правителство то ще отговаря пред гн. Слави Трифонов като самият С. Трифонов няма парламентарни задължения и отговорности.
  ИТН повтаря моделът на “ без комуникация към българските граждани, със атаки и предварително обявена вина за неуспех, която вина разбира се е на другите” в случай че правителството на ИТН няма успехи Слави Трифонов може да се разграничи и в случай на успех да приеме успехите за негови.
  Това е формула на безотговорност и безотчетност и не трябва да допуска в никакъв случай.
  Затова Нови Парламентарни Избори са абсолютно необходими.
  Статуквото няма полезен ход, “дълбоката” държава е в “нокдаун”.
  Служебният Кабинет функционира добре, даже повече от добре и това е най- важното за Демокрацията, с редовно правителство или без, “business will be done”.
  Наесен две в едно избори е само началото на процеса, на “изчегъртване на олигархията” колкото трябва толкова, времето работи за България и народа.

 25. 25 Профил на equity
  equity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И в статията нито дума за това, че според Тошето е осъден в Лондон, според самия Василев е спечелил в Ню Йорк, а и почти нищо за извънсъдебното споразумение, което напрактика означава, че човекът е знаел, как ще завършат делата срещу него в съда и е предпочел да се разберат предварително, за да избегне наказателна отговорност.

 26. 26 Профил на Гербидж комунизмът е чума
  Гербидж комунизмът е чума
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#24] от "nmy381005793":

  Активистчето пак ли ти бре 5секундник?

 27. 27 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Всичко около lessno, everbread и vayant е отдавна известно и дори в този форум бе разисквано, мой коментар от 24 май:

  До коментар [#106] от "People vs ГЕРБage":

  "Според доклад за ликвидацията нещата започнаха да се объркват за Everbread през 2011 г. по време на продължителен спор с конкурентна старт-ъп компания за самолетни билети Vayant.

  Vayant претендира за нарушение на авторските права върху основния код зад системата Haystack на Everbread, дело, което в крайна сметка е уредено извънсъдебно в полза на Vayant през ноември 2011 г."

  Кой е източникът, който цитирате? Има значителни неточности.

  През 2007 българските EZSearch (преименувана впоследствие - Vayant) и lessno (с г-н Василев като съосновател) разработват паралелно система за търсене на авиобилети. Компаниите са финансирани на startup и mezzanine ниво от NEVEQ (чрез П. Езекиев), като фондът придобива 51% от lessno.

  Впоследствие поради разногласия между NEVEQ и lessno, NEVEQ отнема статута на акционери на Василев останалите съоснователи. Те основават Everbread (с идентичен предмет на дейност като lessno), наемат 9 служители на Vayant и създават в много кратък срок продукт-копие на търсачката на Vayant. През 2010 започва съдебен спор между Vayant и Everbread, който, според очакванията, завършва в полза на Vayant."


  Защо едва сега тази сага се разисква публично? Всички подробности са били известни на "кадровиците" както сега, така и през 2013, когато г-н Василев е назначен за м-р в служебно правителство. Тези подробности, заедно с назначението на г-н Спецов, не носят активи както на самия г-н Василев, така и на "кардовиците".

  За мен винаги е било странно назначаване в държавна администрация и то на позиция м-р на финанси на един entrepreneur, чието CV се основава най-вече на един продължителен период в стартап. Все пак, в Harvard Business School не се изучават публични финанси, той няма опит в тази сфера, а отношенията на един CEO на стартап с VCs са твърде различни от взаимодействието на един м-р на финанси с коренно различни steakholders в публичните финанси. Много показателна е инициативата му с eGo, в която на държавата е отрдена рядко срещана роля на VC.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Асен не е измамник, но не става за бизнесмен. По-скоро е теоретик, а не практик.
  По-добре би било ако бе завършил икономикс с пиейчди, а не мба.

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  "Много от отправените днес обвинения срещу Асен Василев идват от една конкретна публикация на изданието phocuswire.com от преди 10 години. В нея се съобщава за приключването с извънсъдебно споразумение на спор между Everbread и компанията Vayant, за което няма публични подробности."
  И това е достатъчно? Съмнявам се, че Тошко е разбрал голяма част от написаното. А и предполагам, кой му е дал публикацията.

 31. 31 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 330 Неутрално

  ИТН се простреляха право в сърцето с тяхното неумение/нежелание за коалиционно споразумение.
  На следващите избори “Принцесата” от ИТН ще си изгуби “туфлите” и колкото да целива жабока Славчуу нема да има продължение на и така заживяха щастливи и корупционната ламя бе победена во веки веков, а българете намериха своят “ноф месия” и тук приказката свършва с ДС жабоци да пият уиски и пушат Padron cigars.

 32. 32 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Очевидно е, че ИТН които се управляват от Сарая са имали подробна информация за бизнес споровете на Василев още преди да го поканят за министър и още тогава са си правили планове да го контролират през тези "компромати", докато публично трупат дивиденти от обществената подкрепа, която притежава тандема Василев-Петков. След като Василев ги реже на няколко пъти следва обрат и фронтална атака с компромата, който със сигурност никога няма да излезе цялата истина там и всичко ще е полуистина. Това между другото е типичния начин на действие на Сарая от поне 20 години насам, Трифонов и партията му Сарая ги контролира по абсолютно същата схема - с компромати, висящи на трупчета дела в прокуратурата и тн. Това е. Днес истината лъсна със страшна сила - ИТН са проект на Доган и Сарая, създаден просто да замени разбеснелия се и излязъл извън контрол, тотално компроментиран Борисов.

 33. 33 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Спецов го проверява прокуратурата, а не Рашков. Защо прокуратурата мълчи.

 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  Осъден ли е Асен Василев в Лондон?
  Друго не ни интересува.

  Любовта ще спаси света!!!
 35. 35 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Човек с успешен бизнес трудно ще се съгласи да стане финансов министър в България. Това не го казвам като упрек, просто никой нормален не би жертвал бизнеса си, за да се набута между шамарите. Идеалният министър е рядка комбинация от умения, добри намерения, амбиция и свободата да захвърли всякакви други начинания и да се отдаде да служи на народа. Почти винаги поне едно от тези качества липсва. Някои имат умения, но им липсват добри намерения, при други е обратното. Трети имат и умения и добри намерения, но са вързани за собствен бизнес или друго начинание.

  На база на стореното до момента, Асен Василев ми се струва като много по-добър вариант от Горанов. Защото това е сравнението. Ако някой си мисли, че Уорън Бъфет ще дойде да управлява финансите на България, да го чака. Останалите ще избираме измежду достъпните варианти и Асен Василев засега е сред най-добрите от тях. Имал някакви проблеми с някакво бизнес начинание преди 10 години? Ако му беше потръгнал бизнеса, сега нямаше да се занимава с политика. Или щеше да се занимава, ама със собствена партия и щеше да търси хора отговарящи на горната рядка комбинация, за да му станат министри, така че проблемът пак щеше да е същият.

  Аз лично бих направил министерските заплати по 100000 на месец. Ако народът иска качествени политици, трябва да е готов да си плати за тях.

 36. 36 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Асенчо Василев според негиоя ЛИНКДИН от 94-та е в Харвард за бачелор и 2 мастерски, едната право. Общо това е 8 години , мастер в Харвард е 100 000дорара. Кой е плащал на Асенчо да седи 8 години в Харврарн във времена когато заплатата беше 50 долара, визи не се издаваха, нямаше интернет(информаця), комункация с чужбина с писма отнемаше месеци и години. КОЙ Е ТАТКОТО НА АСЕНЧО? Езакив е подобна тема, син на журналиста от онова време Езакиев, агент на ДС., от компанията на Берон и.....таткото на другия Харварец-Петков. Та много успешни Харвардци и все деца на ДС ченгета.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Нищо не се разбра от писанието, освен, че са се карали яростно за пари. Този инвестирал, онзи се оттеглил, другиясе съдил, там регистрирали и т.н.

  Свободата, Санчо...
 39. 39 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Весело

  До коментар [#34] от "hope":

  Споразумял се е..Срещу солидна сума..

  Sic transit gloria mundi
 40. 40 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Отначало хората на Слави (които не са на никакъв Слави, он си бегá) се опитаха да го кооптират и като не успяха, започнаха да го нападат.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  За първи път не съм съгласен с теб, освен ако съм те разбрал неправилно. Хората са си на Слави а Слави си е на Доган и мафията - всичко си върви по план.
  Аз също имам въпросителни към Асен Василев - как бе Асене се новият шеф на НАП Румен Спецов се озова там? То не че в политиката (където и да било по света) има изцяло чисти хора (виж 4 Reasons Why We Elect Narcissists and Sociopaths - www.psychologytoday.com/us/blog/5-types-people-who-can-ruin-your-life/201905/4-reasons-why-we-elect-narcissists-and-sociopaths), но Спецов е с доста съмнителна репутация.

 41. 41 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  И не случайно се беше залибил със Спеца.

  И оня е по финасовите измами, и покрива следите добре. Завинаги и от единпът.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 42. 42 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 321 Неутрално
 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  Това са технически въпроси и не му е това проблема на Чалгаря. василев може да е, може и да не е министър. Не е национален въпрос. Вече има подозрение кой е Слави, кои стоят зад него и на кого служи. На нещастният български народ му се стовари още един тупаник върху главата. Ма той си го заслужава.

 44. 44 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":

  Това не е осъдителна присъда за престъпление. Това е съдебен процес между двама бивши партньори с взаимни претенции. Не знам подробности, освен че е завършил със споразумение. Очевидно, за да завърти толкова пари Асенчо, не е тръгнал от спестени закуски. Но и не може да му се преписва престъпление. Въобще, щом си тръгнал в големия бизнес, а после в политиката не може да си без гръб. Най-добре е да поканим баба Пена, чистачката. Тя е напълно чиста и взима само 120 лв. на месец от входа.

 45. 45 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 254 Неутрално
 46. 46 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1022 Весело

  Писна ми. Дори и да скалъпят правителство, ако така ще я карат, по-добре да гласуваме пак наесен, да си връщаме Бацко и да си гледаме реалитититутата. Ако служебните не го закепенчат в пандиза де.

 47. 47 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  До коментар [#42] от "protoger":

  Какво не разбра? Човекът не е програмист но краднал компютърпето със сифтуера и си направил собствена фирма за да не дели със с останалите съдружници.

 48. 48 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  До коментар [#3] от "Hristov":

  Абсолютно!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Някое от споменатите имена да не е за "Магнитски"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Имам въпрос- защо на Слави сметките му са в офшорки?

 52. 52 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Вместо ИТН и Слави Трифонов да изчистят проблема с корупцията, Доган, ДПС, Пеевски, ГЕРБ, Гешев те го репликират и умножават.
  На кой му е нужно “Дежа ву ?”, вместо Доган и Росенец ще имате Доган, Славчуу, Росенец и т.н.

 53. 53 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Като цяло- нищо интересно, всеки втори бизнесмен има зад гърба си съдебни истории, но лошо впечатление прави фактът, че извънсъдебното споразумение за доста пари е сключено, когато ответникът става служебен министър .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#32] от "Are de":

  Абсолютно точен коментар, към който бих добавил само това:

  Обърни внимание с каква настървеност поддръжниците на Герб тиражират компроматите на Тошко Африкански - оня, който се канеше да ги чегърта.

  Явно ги подготвят за подозираната от мен негласна коалиция, при която Барба Ганьос ще “даде” от “своите” депутати срещу обещание за недосегаемост.

  Единственият печеливш ход е сделката да не стане и сегашното правителство да остане до след президентските избори.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1027 Весело

  🤣🤣🤣🤣 има ли споразумение , ИМА....кой разбрал, разбрал. другите нека си мислят, че асенчо е гениален..

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 56. 56 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  ВАСИЛЕВ ИМА МНОГО НЕДОСТАТЪЦИ... но най големите са, че не е ходил на кино с бившия премиер. нито са си гостували, съответно в Учиндол и Банкя. Не са гледали и мачове заедно пред телевизора люпейки семки.

  Освен това е по образован, поне 10 пъти повече, от двамата индивиди за които се досещате... И знае езици. Няма счупен крак, нито скъсан минискус. Не псува и не се държи като диктатор. Говори спокойно, а не гледа все едно са му изяли вечерята...

  Въобще, не става за политик от балкански калъп. Пълна скръб...

 57. 57 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Какво му е успешното?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Та кой свестен бизнесмен пред мангизите които може да изкара с биснес по света

  ша доде за една заплата да пере злените радеви харватски чорапе.

  Аиде олан,

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 59. 59 Профил на wbn11521191
  wbn11521191
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":

  Не е.

 60. 60 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  До коментар [#35] от "Locke":

  Аз лично бих направил министерските заплати по 100000 на месец. Ако народът иска качествени политици, трябва да е готов да си плати за тях.

  Има "малък" проблем с тази идея. А тя е че разходите на крадеца винаги растат по-бързо от приходите му.

  Като купиш един апартамент искаш и вила в Халкидики, после яхта итн.

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#40] от "svetlyobg":

  “Хората са си на Слави а Слави си е на Доган и мафията - всичко си върви по план.”

  Точно това твърдя и аз, само че много скоро Слави ще бъде оттеглен по здравословни причини и гласувалите за Слави ще получат Тошко и Доган.

  Просто е невероятно колко лекно се лъжат повечето хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на parallelepiped
  parallelepiped
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Абе щом и Дневник публикуват тези нелицеприятни факти, явно трудно може да се отрекат извършените врътки около въпросните фирми...

 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  "Дневник", като разследваща медия няма ли да разровите нещо по тази тема:
  "Този път депутатът Любомир Каримански във времето за въпроси по темата попита дали Петков или Министерството на икономиката чрез програмата "Джереми" и Фонда на фондовете, който пък е под шапката на Министерството на финансите, са инвестирали в компании, свързани с Виолета Лорер. Тя е зам.-министър на финансите, а според думите на Каримански съпругът й Даниел Лорер е партньор в дружества, получавали финансиране чрез тези инструменти. Лорер ресорно наблюдава работата на Фонда на фондовете. Петков каза, че тя е един от най-големите професионалисти....?!"?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 920 Любопитно

  А ве, тук във форума нали уж е пълно с християни?! Що не ги съдите по делата хората, ами сте взели да разпитвате на тоя кой е баща му, на оня кой е баща му, какви слухове се били носели за миналото му на трети ... и т.н.?

 66. 66 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Дългият или съветниците му, навреме се усетиха какво им готвят ДБ и добрия олигарх. Да му пробутат свои хора за министри и, без да поемат отговорност за управлението, да се възползват от облагите на властта. Затова завиха сега като странджански чакали и започнаха да лъскат имиджа на Асенчо.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  А ве, тук във форума нали уж е пълно с християни?! Що не ги съдите по делата хората, ами сте взели да разпитвате на тоя кой е баща му, на оня кой е баща му, какви слухове се били носели за миналото му на трети ... и т.н.?
  —цитат от коментар 65 на Zippie


  Ми не се ли сещаш , че ако чакаме да ги съдим по делата, то вече ще е късно и безмислено ?

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 70. 70 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Асен Василев е един от най-успешните министри в служебното правителство.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Други смешки знаеш ли? Разкажи ни още!

 71. 71 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 94 Гневно

  Христо Иванов е виновен!!!! Сега вече можеше да има действащо правителство с бюджетен ястреб начело.

 72. 72 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#40] от "svetlyobg":“Просто е невероятно колко лекно се лъжат повечето хора.
  —цитат от коментар 61 на Norman Granz


  Нищо невероятно няма в това за съжаление - интелигентността също следва нормално разпределение. Ако знаеш кой е Джордж Карлин, той има една (измежду многото) много добра закачка по въпроса: :'Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."

 73. 73 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#65] от "Zippie":

  По кои дела да съдим Асенчо ? Че докара от Дубай един фитнес инструктор, човек продал фирмата си с милион лв.задължения на малоимотен ром, и го направи шеф на НАП.

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#65] от "Zippie":

  По кои дела да съдим Асенчо ? Че докара от Дубай един фитнес инструктор, човек продал фирмата си с милион лв.задължения на малоимотен ром, и го направи шеф на НАП.

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#65] от "Zippie":

  По кои дела да съдим Асенчо ? Че докара от Дубай един фитнес инструктор, човек продал фирмата си с милион лв.задължения на малоимотен ром, и го направи шеф на НАП.

 76. 76 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Любопитно

  До коментар [#68] от "Бубенце":

  Хубуу де, и тебе да те питам: това какво общо има с бъдещото правителство на ИТН??

  Даже нещо повече - колкото по-бързо ИТН направят коалиция/правителство, толкова по-бързо ще се махне тоа мошеник Асен Василев.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 77. 77 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 920 Весело

  А някой от запознатите би ли споделил едно-две имена на кандидат министри от бъдещото ИТН правителство? Голяма тайна са май (възможно е и само аз да не съм ги чувал), ама преговарят ... И за какво преговарят, да им се чуди човек.

 78. 78 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Ъ-ъъ, тази унищожителна публикация говори, че Прокопи се е отрекъл от харварда. Ристю ще се отрече след малко. Три пъти.

 79. 79 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 94 Неутрално

  А някой от запознатите би ли споделил едно-две имена на кандидат министри от бъдещото ИТН правителство? Голяма тайна са май (възможно е и само аз да не съм ги чувал), ама преговарят ... И за какво преговарят, да им се чуди човек.
  —цитат от коментар 77 на Zippie


  Данчо Ментата утре при Цветанка Ризова ще ги представи

 80. 80 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#60] от "blondofil":

  Ако така или иначе си милионер само от заплата, трябва някой да ти предложи наистина много пари, за да се съгласиш да крадеш и да рискуваш всичко. Освен това има добри кадри, които не биха крали заради лични убеждения, но малко от тях биха се съгласили да бъдат министри срещу сегашното възнагражение. Трябва да си дадем шанс да ги привлечем.

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  В нормални държави, нормалните медии вече щяха да са заобиколили служебният премиер, и да го затрупват с въпроси, няма ли оставка на Асенчо, какво отговаря Кирилчо за една "много голяма професионалистка", но тук какво се случва, излизат НПО специализанти в защита на Асенчо, самата медия търси "под вола теле", въобще някакви обичайни истории като за 112-то място...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#63] от "hamiltonf":

  Да!От отговора става ясно, че някаква девойка си зарязала работата в Швейцария, за да стане зам министър в България и била про...Дотук добре..Сега да кажат Фонда, който и е в ресора, отпускал ли е пари на компании , свързани със съпруга и..

  Sic transit gloria mundi
 83. 83 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#76] от "БМЗ":

  Как какво общо има! Не виждаш ли, че попечителите на Христо Иванов се отмятат от личните му щения за състав на правителството. Но белята вече е сторена, каквото и да се оправдават сега от ДеБъ.

 84. 84 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Ясноо, Павелчо Езекиев е натискал човека, най-вероятно е имало и кикбеци… а от къде е първия милион на този отгледан второ поколение от партията кърмилка Павелчо???

 85. 85 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Шамарът на Слави беше за хората стоящи в сянка зад Асен Василев, ако не сте го разбрали има още много да четете без да мислите.

 86. 86 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  [quote#72:"svetlyobg"][/quote]

  ааа неверотна закачка - няма що , отделно типична псевдоинтелектуалска глупост. Често се среща , наглед "тъпи" хора , да се окажат по способни от теб в дадена област, да реагират по добре в ситуация ...Ограниченият кръгозор е най сигурната предпоставка за провал

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 87. 87 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Асен Василев е един от най-успешните министри в служебното правителство.Атаката срещу него може да идва само от едно място - от Сарая.Отначало хората на Слави (които не са на никакъв Слави, он си бегá) се опитаха да го кооптират и като не успяха, започнаха да го нападат.Нужни са нови избори, на които от ИТН да остане и.т.н.След 12 години сарайско мюре не ми се мисли за още 12 месеца ново сарайско мюре.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Голяма веселба :))))))))))))

  "Асен Василев става служебен министър на икономиката през 2013 г. в правителството на Марин Райков, назначено от президента Росен Плевнелиев."

 88. 88 Профил на Гербидж комунизмът е чума
  Гербидж комунизмът е чума
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#65] от "Zippie":

  За да съдиш по делата, трябва да имаш капацитет да ги оцениш.

  Като нямаш капацитета, караш на едноредовки.

  Василев видимо разбира от финанси повече от целия герболяк накуп, но как да го оценят тези, които нямат изначалния капацитет да разберат?

 89. 89 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Любопитно

  До коментар [#83] от "Бубенце":

  Василев няколко пъти отказа поста на министър в правителството на ИТН.
  Защо още се занимават с него вместо да съставят собствено правителство?

  Отклоняване на вниманието, м?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Очевидно ДБ са искали определени министри в кабинета..И то в ключови ресори..Това няма как да стане.. Партията няма изборен резултат, който да и позволи подобно влияние..Само да напомня, колкото и да е нелицеприятно за някои, че през 2009 година именно Цветелина Бориславова и кръга около Прокопиев докараха Борисов на власт и му инсталираха министри..12 години по-късно, мераците очевидно са същите..За съжаление Дългият го каза , порции няма..Има работа за вършене.

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#89] от "БМЗ":

  И това е истина. "Дневник" отклоняват вниманието от насъщната необходимост на демокрацията.

 92. 92 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":Споразумял се е..Срещу солидна сума..
  —цитат от коментар 39 на Hristov


  Ужас! А, каква е сумата, знае ли се?

  Любовта ще спаси света!!!
 93. 93 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#92] от "hope":

  При споразуменията обикновено това е конфиденциално.

  Sic transit gloria mundi
 94. 94 Профил на Гербидж комунизмът е чума
  Гербидж комунизмът е чума
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#80] от "Locke":

  Малко избърза с тая тема, Изчакай ИТН да обявват "Б" отбора с министрите :)

 95. 95 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#10] от "4ort":“Радев е най-успешния Президент вече съжалваш, че си гласувал за него с отвращение.

  ”Когато се обсъждат важни теми, нямам нреме да отговарям на всеки ... желаещ да ме заговори. Виж, когато се гъбаркаме с Гешев - тогава се пробвай.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Ама ти си въобразяваш, че те заговаряме ли като те цитираме? :))) Майтап да става. Защото когато Гешев се "гъбарка", няма майтап.

 96. 96 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 504 Неутрално

  [quote#72:"svetlyobg"]
  —цитат от коментар 86 на schwimmwagen
  ааа неверотна закачка - няма що , отделно типична псевдоинтелектуалска глупост. Често се среща , наглед "тъпи" хора , да се окажат по способни от теб в дадена област, да реагират по добре в ситуация ...Ограниченият кръгозор е най сигурната предпоставка за провал[/quote]

  Ако ти се спори, спори не с мен или с Джордж Карлин а със статистиката. При нормално разпределение, тия, които попадат в ляво от средната стойност са половината от всички обекти описани от разпределението.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Този да връща сървъра и да не се прави на лид!

 100. 100 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  "Дневник", като разследваща медия няма ли да разровите нещо по тази тема:"Този път депутатът Любомир Каримански във времето за въпроси по темата попита дали Петков или Министерството на икономиката чрез програмата "Джереми" и Фонда на фондовете, който пък е под шапката на Министерството на финансите, са инвестирали в компании, свързани с Виолета Лорер. Тя е зам.-министър на финансите, а според думите на Каримански съпругът й Даниел Лорер е партньор в дружества, получавали финансиране чрез тези инструменти. Лорер ресорно наблюдава работата на Фонда на фондовете. Петков каза, че тя е един от най-големите професионалисти....?!"?!
  —цитат от коментар 63 на hamiltonf


  Спестил си е отговора, защото и там срам го чака.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK