"Кауфланд" ще вложи 50 млн.лева в преустройство на Централните хали в София

Фонтанът ще бъде реставриран по проекта на арх.Наум Торбов от 1911 г.

© "Кауфланд България"

Фонтанът ще бъде реставриран по проекта на арх.Наум Торбов от 1911 г.Кауфланд" е бъдещият стопанин на Централните хали в София. От ръководството на търговската верига обявиха, че ще инвестират 50 млн.лева и ще открият 100 работни места. Все още не е подписан договор със собственика на сградата - компанията "Ащром". Не става въпрос за наем, а за придобиването й, обясниха за "Дневник" от търговската верига.


Изготвен е проект за реставрация на фасадите като от "Кауфланд" уверяват, че ще запазят изцяло автентичния облик на сградата и вътрешната обстановка. Фонтанът в средата на залата ще въде реставриран по оргиналния проект на арх.Наум Торбов. По негов проект през 1911 г. е построена сградата в стил неовизантика.


Проектът предвижда пейки и озеленяване на вътрешното пространство, визуализация

© "Кауфланд България"

Проектът предвижда пейки и озеленяване на вътрешното пространство, визуализация
Няма да си позволим намеси в сградата, увери Асен Костадинов, проектов ръководител "Строителство" на веригата. "Кауфланд България" ще се стреми да запази духа й като няма да брандира името си - то ще остане Централни хали.


Входът от ул. "Вашингтон" ще бъде затворен за посетители, тъй като ще е рампа за зареждане на магазина. Първоначалната идея да се отвори отново входът от ул. "Екзарх Йосиф", затворен през 40-те години на ХХ век, в последствие е изоставена. Остават двата входа от бул. "Мария Луиза" и от градинката на ул. "Пиротска".


Халите са паметник на културата с национално значение


Засега проектът за преустройство и реставрация на вътрешното пространство на Халите очаква одобрение първо от Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) към Министерството на културата, тъй като сградата е със статут на паметник на културата с национално значение.


На последното заседание на Специализирания експертен съвет по опазване на недвижимите културни ценности (СЕСОНКЦ) от 19 юли бяха отправени препоръки към представения проект на "Кауфланд".


Арх. Петкана Бакалова: "Обстановката няма да е на автентичните Хали"


Характеристиката на търговията в Халите са различните магазини, щандове и търговци под един покрив. Проектът на арх.Торбов е за покрит пазар, а сега вътрешното пространство ще бъде подредено тип "Метро" - щендерите ще са наредени както в големите хранителни магазини. "И визуално, и като атмосфера обстановката няма да отговаря на автентичните Хали, а целта беше максимално да се доближим до нея", отбеляза арх. Петкана Бакалова.


Ескалатор ще отвежда към подземния етаж, където ще бъде интерактивната зона за деца, визуализация.

© СЕСОНКЦ

Ескалатор ще отвежда към подземния етаж, където ще бъде интерактивната зона за деца, визуализация.


Цялото обзавеждане е подчинено на целта централната зона на вътрешното пространство да е свободна - без колони, и с фокус към фонтана. Авторът на проекта за преустройство, арх. Мария Попмаркова, обясни пред СЕСОНКЦ, че инвеститорът "Кауфланд" се е съгласил да намали щендерите, за да се освободи пространство в центъра за фонтана.


Планираният голям ескалатор към подземния етаж обаче ще наруши прекия подход и гледка от централния вход (от бул. "Мария Луиза") към фонтана, предупреди арх. Бакалова.


Какво и кога ще се продава в Халите


Запазваме асортимента си от стоки, но ще предоставим и на други търговци да предлагат стоката си, заявиха от "Кауфланд". Не е ясно кога ще започне ремонта на Централните хали, както и кога ще отвори врати хипермаркетът, защото "всичко зависи в какъв срок институциите ще одобрят проекта", заявиха от ръководството на търговската верига.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Простотия... Халите и подобен тип пазари е да има някакво разнообразие а не някакви вериги да се ширят из центъра. Да ходят по квартали и по околовръстното.

 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Това беще нещо автентично и уникално място. Хайде да не го превръщаме в супермаркет.

 3. 3 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 406 Весело

  50 млн.лева?!
  Посмали, манго...

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 4. 4 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#1] от "falcone":

  Халите са частна собственост , никой не може да спре собственика да прави с тях каквото си поиска стига да спазва разпоредбите и законите най вече по фасадата , да я запази в автентиччен вид , а в закона не записано хипермаркт не може само дребни производители ...

 5. 5 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Простотия... Халите и подобен тип пазари е да има някакво разнообразие а не някакви вериги да се ширят из центъра. Да ходят по квартали и по околовръстното.
  —цитат от коментар 1 на falcone


  Ами ние сме държавата на веригите - сега ще налетят тука да ти обясняват колко е хубаво да има навсякъде големи международни вериги. Ние във всичко сме така - като се почне от търговията на дребно, мине се брез бензиностанциите и се стигне до водата и летищата - всичко е изнесено "на концесия". Български бизнес, доколкото го има, се върти около некоя пара от бюджета и като доставчик от "трета ръка" на големи международни производители.
  Нямаме един международен бранд дето да се свързва с България - просто сме един голям "Кореком" - мечтата на хората израснали в безумния и нелеп "социализъм".

 6. 6 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2320 Неутрално

  ''Изготвен е проект за реставрация на фасадите като от "Кауфланд" уверяват, че ще запазят изцяло автентичния облик на сградата и вътрешната обстановка. Фонтанът в средата на залата ще въде реставриран по оргиналния проект на арх.Наум Торбов. По негов проект през 1911 г. е построена сградата в стил неовизантика'' !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 7. 7 Профил на Rumen Mihaylov
  Rumen Mihaylov
  Рейтинг: 44 Неутрално
 8. 8 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 495 Разстроено

  Дежурните критикари в лицето на някоя си арх.Бакалова. Затова модерните неща трудно пробиват в столицата ни. Като визия сме най-зле в цяла Европа. Белград вече е на светлинни години като визия и транспортни комуникации пред нас и то без да имат метро. Но, там не робуват идеологически на разни зелени и розови, които не дават нищо ново да се построи. Пълен ташак е София. А провинцията е тотален бантустан.

 9. 9 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Няма да е зле арх.Бакалова да си подаде носа малко в съседните столици, за другите в света няма какво да говорим.

 10. 10 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Весело

  Веднага се сещам за безплатен паркинг в центъра.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  50 млн.лева?!Посмали, манго...
  —цитат от коментар 3 на sturmgewehr44


  Ами в тази сума са явно и парите, които ще платят на евреите за имота.

  Но вие явно нямате идея дори колко скъпо е реновирането на съществуваща сграда съгласно днешните стандарти и като сграда, да не говорим за изключително скъпите реставрационни работи, защото Халите са Паметник на културата.
  А там има и археология, за капак!

 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Ще повърна!

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 301 Неутрално

  В последно време Халите упорито западат . Вътре останаха доста малко търговци, цялата зона около тях запада. Ако не се намери подобна компания , която има възможност да вложи достатъчно средства в рестраврацията, подръжка, реклама и т.н., Халите ще последват съдбата на Банята отсреща.
  Това са реалностите.
  Интересно е, колко от възмутените от желанието на Кауфланд да инвестират в Халите, са посетили въпростнито място през изминалите 3 години.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  Няма да е зле арх.Бакалова да си подаде носа малко в съседните столици, за другите в света няма какво да говорим.
  —цитат от коментар 9 на oliverstone


  В случая съм съгласен.

  Беше права за Детската болница, ама сега за Халите просто си плещи във "висок наратив".

 15. 15 Профил на music___Joker
  music___Joker
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Ред е на банята да стане дискотека! Клети алчни кретени!

 16. 16 Профил на music___Joker
  music___Joker
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Глупост за 50 млн. лева! Да влизат санитарите!

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  В последно време Халите упорито западат . Вътре останаха доста малко търговци, цялата зона около тях запада. Ако не се намери подобна компания , която има възможност да вложи достатъчно средства в рестраврацията, подръжка, реклама и т.н., Халите ще последват съдбата на Банята отсреща. Това са реалностите.Интересно е, колко от възмутените от желанието на Кауфланд да инвестират в Халите, са посетили въпростнито място през изминалите 3 години.
  —цитат от коментар 13 на osuald


  +1

  Даже бих казал не, че западат, а направо умряха.
  Евреите от поне три години се опитват да се отърват, но няма реални купувачи.
  А Халите се скапват дори като сграда, по фасадата има отчупени парчета ...

 18. 18 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  Абсолютна простотия. Централното разположение и архитектура на халите предполагат и туристически потенциал, който с един хипермаркет нема как да се оползотвори. В много западни и източни градове има покрити пазари, които са пълни с туристи, желаещи да закупят местни селскостопански, занаятчийски, промишлени и пр. стоки, да опитат местна храна, да се омешат с местното население и т.н. А тука, Кауфланд ...

 19. 19 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 836 Неутрално

  За г-да недоволните. Обявете бойкот, да изразите недоволството си, а не се хвърляйте като шарани при прИмоция. Иначе дано запазят сградата автентична.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 20. 20 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Видял съм в Бон една такава преустроена в "Галерия Кауфланд" мтогоетажна стара сграда. Изпълнението е чудесно, влизаш вътре и се оказваш в дворец, огрят от кристални полюлеи, малки и красиви щандове, луксозни стоки от цял свят на съвсем достъпни цени. Дано германците поемат Халите, които отново замязаха на соцсергии....

 21. 21 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Добре изгледжа, да си вземе човек нарязана луканка, да седне и да си хапне и на касата няма нищо за плащане. Това беше един от номерата когато Халите бе един голям супермаркет.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  Абсолютна простотия. Централното разположение и архитектура на халите предполагат и туристически потенциал, който с един хипермаркет нема как да се оползотвори. В много западни и източни градове има покрити пазари, които са пълни с туристи, желаещи да закупят местни селскостопански, занаятчийски, промишлени и пр. стоки, да опитат местна храна, да се омешат с местното население и т.н. А тука, Кауфланд ...
  —цитат от коментар 18 на kxs12649456


  Господин Манилов, защо така анонимно?

  Прочее ... а да имате поне бегло впечатление от "местното население" в района на Халите?
  Или да можете да покажете местен фермер или занаятчия, който може да си позволи да издържа на наем на постоянна сергия дори на квартален пазар?

 23. 23 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Не вярвам скоро да е влизал в Халите.
  Да хейтиш си е престижно :)

 24. 24 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  Вчера бях там и влязох в халите.
  ПРАЗНО, ПРАЗНО!!!

  Работят около 20% от магазините, другите са затворени. Посетителите са 10, а купувачи няма.
  Още преди няколко години след реновацията влизах, гледах, всичко беше скъпо и нищо не си купих.
  Тия, дето радеят за "малки търговци" как си представят цените, купуват ли от такива.
  Защо така никой не купува, нали било много хубаво "малки и различни сергии".

  За капак на всичко 0.80лв тоалетна. А, сиктир, бе, драги зрители!

  Нещата са прости. НАРОДЪТ гласува с краката и парите си.
  Щом веригите са популярни, значи народът избира тях.

  Мястото в момента е като гробница. Няма капка живец. От това ще става все по-зле, ако не го вземе някой цялостно и с визия.

 25. 25 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#17] от "xm...":
  Еврейте купиха евтино Халите с идеята да ги продадат с печалба. Никога не са имали желание да влагат в тях каквото и да е. Общината няма възможност да ги откупи и да подържа, за пример можем фа посочим Банята, където нещата също се забатчеат с бързи темпове.
  Немците има финансовата възможност да променят целия облик на мястото .
  За тези, които хейтат, могат да проверят подобни обекти собсвеност на вериги от рода на Кауфланд.

 26. 26 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1965 Любопитно

  На мен не ми се вярва Кауфланд да избият 50млн. Сигурно трябва да са луди.
  Ама имат бол пари, нека дадат. Народът ще е само в полза.

 27. 27 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Кога бях първокласник, си бяха голям супермаркет, по-преди...не знам

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Всъщност, влизането на Кауфланд ще направи това място живо и посещавано. Сега в него се използва единствено кенефа и банкоматите. А, да, и паркинга.
  Може би някои свръх естети ги кефи да обитават вмирисан кенеф в центъра на града.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тангра":
  В тези милиони е включена и покупката на сградата.
  Това все пак е дългосрочна инвестиция

 30. 30 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  Изясни си първо въпроса що е то "местно" за един чужденец, понятията ти куцат сериозно до степен на пълен дебилизъм.
  Другото е въпрос на приоритети и целенасочена политика.

 31. 31 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Аз помня, когато имаше месарски щандове с окачени на куките трупове на заклани животни. За хейтърите – този автентичен вид ли искате да се върне?

 32. 32 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тангра":В тези милиони е включена и покупката на сградата. Това все пак е дългосрочна инвестиция
  —цитат от коментар 29 на osuald


  Пише "наематели".
  А и ме съмнява като стойност сградата да има 50млн. Дори и с паркинга да е.
  Минимум 5% доходност, това означава, че ще трябва да вади по 2.5млн на година, т.е. 200 хиляди лева на месец, т.е. 7 хиляди лева на ДЕН.
  Като това е само алтернатива на наема. Отделно си имат други разходи, за охрана, за персонал, ток, вода, данъци, кражби, загуби, фира и тн и тн и тн.

  Само консорциум, който не си знае парите може да влезе по такъв начин. И в най-най-най-добрия случай ще е на кантар имането на някаква печалба. Дори и при идеално разработвне и напълване с клиенти.

 33. 33 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1965 Любопитно

  "Кауфланд" е бъдещият НАЕМАТЕЛ на Централните хали в София."

  Първото изречение в статията.

 34. 34 Профил на Low Cap Fund
  Low Cap Fund
  Рейтинг: 18 Неутрално

  50 млн. лева вече струва един футболист със съмнителни качества, тия от Кауфланд-а минават много тънко.

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#34] от "Low Cap Fund":

  Що не го вземеш за 60?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Липсва надписа "платена публикация"!

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  В София такива грозотии се построиха и такива паметници на културата рухнаха, вие за халите плачете. Те отдавна не са това, което бяха.

 38. 38 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  След като този уникален исторически обект бе налазен и превърнат в обществен кенеф и свърталище на мюслимските същества, охолно поканени на европейската трапеза от болните либерастки главуняци, това решение е най- приемливото. А аз лично бих разчистил и терена СРЕЩУ Халите за удобен паркинг за клиентите...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 39. 39 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1457 Гневно

  ИЗВРАЩЕНИЕ!!!
  Не съм съгласен!
  Халите имат друго предназначение!!!
  Абе вие съвсем полудяхте!!!
  ОСТАВКА!!!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 40. 40 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Абсолютна простотия. Централното разположение и архитектура на халите предполагат и туристически потенциал, който с един хипермаркет нема как да се оползотвори. В много западни и източни градове има покрити пазари, които са пълни с туристи, желаещи да закупят местни селскостопански, занаятчийски, промишлени и пр. стоки, да опитат местна храна, да се омешат с местното население и т.н. А тука, Кауфланд ...
  —цитат от коментар 18 на kxs12649456


  Нещо като Капалъ-чарши, а? Не, мерсим!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 41. 41 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Предполагам ще купят от Германия колички по 2000€ бройката, така намаляват облагаемата печалба и плащат по-малко данъци.
  Направо 500 млн. да инвестират, по 2 млн. рафтчето.

  Любовта ще спаси света!!!
 42. 42 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кауфланд е много добре.
  Още повече, че сега ще ни вдигат пенсите.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#39] от "pariah":

  Добре. Купи ги, и ги направи каквото решиш. Оставка на кого искаш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 684 Неутрално

  А и ме съмнява като стойност сградата да има 50млн. Дори и с паркинга да е.
  Минимум 5% доходност, това означава, че ще трябва да вади по 2.5млн на година, т.е. 200 хиляди лева на месец, т.е. 7 хиляди лева на ДЕН.
  —цитат от коментар 32 на Тангра


  Бреййй, ма ти голем оценител на недвижими имоти се извъди, па и голем търговец, бе! Нямам кой знае какви претенции по въпросните специалности, ама помня как преди време за "Дупката" в центъра на Варна държавата плати на чорбаджията 40 и кусур милиона лева! А тука иде реч за сграда в абсолютния център на София, архитектурен шедьовър, паметник на културата и за капак с археология в сутерена и! Колкото до бранд като "Кауфланд" или подобен нему, печалба на отделен магазин от седем бона на ден, пък бих казал и на час, ще го затрудни кой знае колко...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 45. 45 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  От една страна не знам кой друг би дал 50 милиона реално. А и наистина в момента не е особено процъфтяващо положението. От друга - огромен супермаркет не е най-автентичното запазване на паметник на културата. Кауфланд сигурно ще вложат известни усилия да не го съсипят тотално, но все пак. Ако можеше да има малки сергий с интересни продукти на малки производители, най-добре, ама колко е реалистично това финансово и кой би извадил 50 милиона и после да ги чака от наем на такива търговц е сложен въпрос

  Не ме търсете преди обяд
 46. 46 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Няма никаква логика да дадат 50 милиона.
  За толкова пари ще построят 2-3 модерни и големи хипермаркета, на по-добри локации.
  Там е сляпо черво - транспортните комуникации заобикалят Халите.

 47. 47 Профил на nko87
  nko87
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отворено писмо до всички от авторите на реконструкцията на Халите от 2000г.
  Как и защо не трябва да се съсипва сградата и да се изкъртва изцяло от вътре!

  https://www.facebook.com/NikiPetkov/posts/10225973921797324

 48. 48 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#45] от "tulup":

  Държавата да го купи.

 49. 49 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  На мен ми стига тази великолепна сграда да бъде реновирана отвън и отвътре, за да радва окото ми като минавам оттам, и чак толкова не ме вълнува какво ще се продава вътре.
  Кауфланд е сериозен инвеститор, вярвам ще се справят и Халите ще върнат блясъка си.

 50. 50 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Няма никаква логика да дадат 50 милиона.За толкова пари ще построят 2-3 модерни и големи хипермаркета, на по-добри локации.Там е сляпо черво - транспортните комуникации заобикалят Халите.
  —цитат от коментар 46 на Локомотив

  Би ли ни обяснил логиката, по която Фантастико похарчиха десетки милиони за изцяло новата визия на магазините си?

 51. 51 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#48] от "kxs12649456":

  Абсурд държавата да успее да развие такова нещо. Посочете ми поне един такъв добър пример

  Не ме търсете преди обяд
 52. 52 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#18] от "kxs12649456":

  Виж какво са направили във Вененция Spar https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187870-d11965426-r530678760-Ex_Cinema_Teatro_Italia-Venice_Veneto.html
  Също историческа сграда която е реновирана и сега е супермаркет - туристическа забележителност.

 53. 53 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  А паркинг? Щото най-хубавото на куфландите е удобството да пазаруваш с кола.

 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#53] от "ivanpopov":

  Е малък ли ти е?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Пак добре, че не стана чалга клуб, като някои други сгради в района ...

 56. 56 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  А паркинг? Щото най-хубавото на куфландите е удобството да пазаруваш с кола.
  —цитат от коментар 53 на ivanpopov

  Ще съборят Синагогата.
  Аятоласите ще харесат това.

 57. 57 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Общината и кметуващото управление от повече от 12 години са виновни квартала да запада, вместо като в Пловдив (Капана) да има едно привлекателно автентично място. В което хората оставят и не малко пари. Привлекателно място селяните от герб го направиха само за цигани и имигранти.

 58. 58 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тангра":
  Купуват я. Кауфланд нямат никъде магазин, в който да са поднаем.
  Относно оборота, това не е проблем за тях

 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Съседите могат да я купят и за 100 милиона, само едно минаре ще добавят. Сега на улицата изпълняват ритуалите си.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK