Временният директор на БНР ще бъде Милен Митев

Временният директор на БНР ще бъде Милен Митев

© Сайт на БНРВременният директор на Българското национално радио (БНР) ще бъде Милен Митев, съобщиха за "Дневник" от Съвета за електронни медии (СЕМ), които ще гласуват за Митев този следобед.


Постът е свободен, след като Андон Балтаков подаде оставка преди няколко дни, посочвайки "дълбоко лични мотиви".


Митев е шеф на Административната дирекция в БНР. След като решението на Балтаков стана известно, председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че ще покани водещите Силвия Великова и Петър Волгин за изпълняващи длъжността. Те обаче са отказали - Великова с мотив, че не иска да се занимава с административна работа, а Волгин - защото искал да се съсредоточи върху предаването "Политически некоректно", което води през уикенда с Великова.
Официалната биография на сайта на БНР гласи, че Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт.


Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU - Европейския съюз за радио и телевизия.
В периода август 2018 година - юли 2019 година изпълнява длъжността директор на дирекция "Правна и човешки ресурси" на Българското национално радио.


От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар. От 1 април 2020 година е директор на Административната дирекция на БНР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK