"Има такъв народ" поиска подкрепа за правителство от парламентарната трибуна

"Има такъв народ" поиска подкрепа за правителство от парламентарната трибуна

© Велко АнгеловЧрез декларация от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Филип Станев поиска подкрепа за проектокабинета на кандидата за премиер Пламен Николов от считаните досега за потенциални партньори "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и "БСП за България". Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон. Филип Станев подчерта, че след свикването на Народното събрание "Има такъв народ" е предприела всички необходими и прозрачни действия по представяне на своите приоритети и секторни политки в редица срещи с експертни групи, предварително съгласувани с представители на "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и "БСП за България" и заяви, че след консултациите е постигнато единомислие по темите правосъдие, икономика, здравеопазване, образование, социална политика и земеделие.


Експертните разговори между формациите по покана на "Има такъв народ" се проведоха миналата седмица, а на тях беше обсъждана и темата енергетика.


"След проведените срещи може да се каже, че в редица сектори постигнахме пълно разбирателство и сериозно сходство. Имаме пълно покриване както по представените цели, така и в начина на тяхното реализиране.", заяви Станев и изброи въпросите, по които е постигнато съгласие.
В сферата на правосъдието това са: премахване на специализираните съдилища и прокуратури, въвеждане на механизъм за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, реална съдебна реформа чрез структурни реформи във Висшия съдебен съвет, реформа в прокуратурата, електронно правосъдие с цел постигане на бърз и справедлив процес.


По темата икономика и финанси съгласие е постигнато за: промяна на търговския закон, данъчни стимули за стартиращи малки и средни предприятия, изграждане на икономика на данните и отворените финанси, постигане на регионална децентрализация, подкрепа на предприемачеството и изграждане на експортно-ориентурана икономика, постигане на фискална еквивалентност, привличане на високо квалифицирани кадри от чужбина, използване на зелени технологии за постигане на кръгова икономика, стремеж към намаляване на бюджетния дефицит, увеличаване на прага на задължителната регистрация по ДДС, фискална децентрализация, изсветляване на дейността на Българската банка за развитие, реорганизация на комисията за финансов надзор и др.


Като общи приоритети в сферата на здравеопазването бяха очертани реформа на модела на здравеопазване чрез нов закон за лечебните заведения, създаване на електронно здравеопазване, премахване на модела клинични пътеки, създаване на ефективно работеща доболнична помощ, създаване на електронно здравеопазване, спешни мерки за промяна в правилата на работата на НЗОК, създаване на мерки за ефективна спешна помощ включително и по въздуха, спешни мерки за подготовка на лечебните заведения за подготовка на евентуална четвърта COVID-вълна и др.


По темата за социалната политика бяха посочени въвеждането на необлагаем мининум, данчъните облекчения за деца, преизчисляването на пенсиите, ефективното и прозрачно управление на капиталовия пенсионен фонд, социалната подкрепа към хората с увреждания, а в образованието - ефективна интеграция на малцинствените общности, учредяване на стипендии за студенти от малцинствените общности, строеж на детски градини, намаляване на броя на висшите учебни заведения, увличаване на академичния обмен и др.


За земеделието Станев посочи, че е било постигнато съгласие за създаването на условия за развитие на семейно земеделие, реформиране на поземлените отношения, подобряване на състоянието на ветеринарно-медицинското обслужване, преструктуриране на държавните горски предприятия, стимулиране на биоразнообразието.


Декларацията завърши с обръщение към "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и "БСП за България", което призовава за подкрепа за представения във вторник вечерта състав на Министерски съвет. "Не веднъж сме излагали пред вас, че политическа партия "Има такъв народ" е последователен проект, който цели изчегъртването на корпупционния модел на управелние през последните 12 години. В случай, че считате тези цели за общи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав за Министерски съвет", завърши Станев.


Реакция от страна на "Демократична България", "Изправи се.БГНие идваме!" и "БСП за България" не последва.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Другата седмица пак. Мерси.

 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Шанс за Пацо Орешака!

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 3. 3 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Дълбоко съм разочарован! ИТН се отказаха от космоса и мечтите за звездите !

 4. 4 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1076 Гневно

  Калинки на кило - нагли, прости и нечистоплътни, точно като ментора си -Славиту!!!

 5. 5 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  Трифонов иска от "боклуците" да го подкрепят, защото е "богоизбран", боя се че по време на гласуване на правителството ще има протестиращи пред парламента, кандидатурата на Петър Илиев за премиер ги изкара на улицата, той отново е там сега като министър.

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3143 Весело

  Айде сега тонът бил приповдигнат...

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Много добре се чувствам със служебното правителство. Още около 10-ина избори и ще изкара пълен мандат и пак ще ни излезе по-евтино от правителство на Тиквата или Чалгата. Да откриваме сезона!

 8. 8 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 811 Весело

  До коментар [#5] от "Тsonkooo":

  Те тука всички са богоизбрани.
  Туземците нямат такива функции.

 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Работата по общите приоритети започва с коалиционно споразумение и коалиционно правителство.

  Толкова е просто.

 10. 10 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  До коментар [#6] от "hope":

  И назидателен, ами за Трифонов това е шоу.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  ... постигане на фискална еквивалентност ...

  Това евфемизъмче какво ли означава?

  Аз на прима виста се сещам за кампаниите, подети от Макрон и подкрепени от западните страни за вдигане на данъците в Източна Европа, щото било "несправедливо" и направо "дъмпинг" спрямо Запада.

  Ако обаче е само и единствено "в отговор" на натискът на Щатите за данъка за мастодонтите - е, там не ни брига, та може и на хАртия да са "присъединим".

 12. 12 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 770 Неутрално
 13. 13 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Добре де, като му знаем на господин Трифонов нивото на шоуто, на песните и изобщо на изкуството, трябва ли да сме изненадани от нивото не министрите му.
  Сама идея за "кастинг за политици" беше "турбо полит кич". Така може да си набира танцьорки, но не се събират хора за управление на държава.
  На Слави май не му е ясно, че управлението е въпрос на идеи. А идея в ИТН няма.
  Да се правим на интересни/шутове не е идея.
  Дори ГЕРБ имаха идеа - да се краде. Затова имаха и все оше имат много привърженици.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 14. 14 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 621 Любопитно

  Каква подкрепа иска ИТН , когато няма нищо подписано ????

  Как се подписва бял лист ???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 15. 15 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Говориха, плюха, вадиха компромати, оня Сивия чак изпълзя в противен клип по фейса да вика "КОЙ СИ ТИ БЕ" в най-добрите мутренски традиции. Обиждаха, грубиянстваха, правиха се на много важни, отказваха преговори. Сега молели за подкрепа, ама с предварителната уговорка, че ако не стане тяхното, другите ще са им виновни. АЛООО! Беж обратно в кабеларката, ние искаме нови избори. Още веднъж, два, пет пъти, ако трябва. Стрували пари? Ми да струват, то и гаджето в Бареслона ни струва пари, ама никой не повдига въпроса. Ще въртим избори, докато най-после някоя партия не спечели с нужните гласове, за да не се налага да гледаме фарсчета всеки ден по медиите. Има служебно правителство, работят си хорята, няма да потънем без Оникалния кабинет на Шнорхела и Преписвача.

 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Ако някой иска да прави правителство без да направи компромис с коалиционно споразумение и коалиционно правителство скоро ще направи компромис с приоритетите.

  Толкова е просто.

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  Бре по колко неща са се разбрали :)

  Дано барем 10% да изпълните :)

  Не за друго, ами пандемията чука на вратата. Другата седмица когато се гласува кабинета ще има по 1000 нови заразени дневно. От които около 100 ще влизат в болница.

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  Много добре се чувствам със служебното правителство. Още около 10-ина избори и ще изкара пълен мандат и пак ще ни излезе по-евтино от правителство на Тиквата или Чалгата. Да откриваме сезона!
  —цитат от коментар 7 на sow29372525


  След 2 седмици няма да мислиш така :)

 19. 19 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Такааа...това ми звучи по следния начин:
  "Ние решихме да създадем пансион за благородни девици, в който те да бъдат обучавани на честност, почтеност, целомъдрие.... За директор предлагаме Джакомо Казанова."

 20. 20 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Кабинет ще има, защото никой не иска нови избори. При нови избори наесен, най-много ИТН да вдигнат малко процентите, ГЕРБ ще ги свалят доста, а изправи се мутри вън може и да не влезе в парламента. Останалите партии ще са си същите, със същата подкрепа.

  Народа си каза думата и застана зад Трифонов. Свиквайте и по-малко да пискате :)

 21. 21 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 394 Разстроено

  Аз ше направим България световна икономическа сила, ще завладея космоса, ще основа първата колония на Луната и първите заводи на Марс, на Титан и Европа ще се вее българското знаме. Гласувайте за мен, само не ме питайте как ше го направя...като му дойде времето :Д

  хаха умирам от смех....и малко плача...малко си скубя косите, но накрая... като се сетя, че не живея в кочината...и се успокоявам!

  тежко ви на вас, простий народей!:((((

 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2671 Весело

  "...използване на зелени технологии за постигане на кръгова икономика, "

  Е това е най-важното за преструктурирането на икономиката ни и госпожата сложена на поста е голям експерт в тази област. Не знам защо не обединиха двете министерства на икономиката и енергетиката да видите как тези гении ще ни отърват не само от ТЕЦ-овете но и от опасната ядрена енергетика и ще позеленеем като гущери!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Не!
  Никой и нищо не сте "изчегъртали".
  Не сте от протеста!
  Не одобрявате "черноработниците" , които прочистват в момента кочината ГЕРБ-ДПС.

 24. 24 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 549 Весело

  Много добре се чувствам със служебното правителство. Още около 10-ина избори и ще изкара пълен мандат и пак ще ни излезе по-евтино от правителство на Тиквата или Чалгата. Да откриваме сезона!
  —цитат от коментар 7 на sow29372525


  Сезона на ахмаците ли?

  Или на малките излъгани камилчета?

  : ))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 25. 25 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Отново, и отново всичко е в ръцете на ДПС. Като сме си тъпички ние българите...

 26. 26 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  Абе те ИТН си искаха да се казват НТД (Няма такава държава), в която те да са първа политическа сила.
  Така става, като хора които хабер си нямат получат мандат да управляват.
  Не се притеснявайте мамини, правителството ще мине, ДПС а и ГЕРБ ще намерят начин да ви подкрепят, освен БСП. Сламено чучело като вас, което не знае какво да прави е изключително удобно за задкулисието. Положението отива на Жан Виденова работа

 27. 27 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Служебното правителство в момента е около 10 пъти по-добре от предложеното от "сценаристите" на Дългия.
  Предлагам да последваме примера на Белгия - караха почти 600 дни без избрано правителство. Междувременно отчетоха сериозен икономически прогрес.

  А, за протокола: Радев ми беше не много симпатичен, още намирам другарката му за простачка, но служебното правителство си е супер!

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 28. 28 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1100 Весело

  Хайде, юруш на чалгата, да живее Чалгария, дайте простор за изява на 10-12% от неграмотното население на "няма такава държава" и си гледайте сеира - но... иде есен, иде есен, а с нея и: Алфа-нови, по-високи сметки за ток,вода,храна; Бета- ученици тръгват на училище, но трябват учебници и помагала, екипи, униформи и още; Гама -запасяване със зимнина, дърва за отопление и още; Делта - вируси, лекарства, лечение и още. Морето свършва, уважаеми дами и господа; шоуто започва! Всевишният да пази България! Не искам да живея в Чалгария!

 29. 29 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2989 Любопитно

  Големи голи фрази,нищо незначещи приказки,слоблудство с назидателен тон...Като за простаци!!Но даващо шанс на наведените и готовите на всичко лапачи да се докопат до баницата...Начело с БКП-Нинова и със съдействието на кукловода от Росенец.....Бар-ба-дос,Бар-ба-дос.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 30. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3143 Неутрално

  До коментар [#6] от "hope":И назидателен, ами за Трифонов това е шоу.
  —цитат от коментар 10 на Тsonkooo


  Изобщо не е "Шоу". Човекът си развали рахатлъка с този проект. Всичко тръгна от Референдума, на който хората гласуваха за едни неща, а политиците не го зачетоха и се направиха, че нищо не се е случило.
  Договорки, задкулисие, лъжи, неспазване на поети ангажименти, това са все неща, с които българинът като че ли свикна да се свързват с политиката. Това иска да промени Трифонов.

  Любовта ще спаси света!!!
 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Това е абсурд. Предлагаш нещо некачествено и искаш да бъде подкрепено, а до вчера разправяш, че не те интересува кой как ще гласува.

 32. 32 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Гарбиджа, къде му беше ясно, че ще има правителство се е покрил нещо. Същият, дето говори съм самочувствието на космонавт, от позицията на незнайно си какво. Пълен въздух под налягане и надут балон, който скоро ще бъде спукан при обявяването на нови избори. Такива комплексари най ме дразнят. Хем не могат да си вадят правилните заключения, хем устите им са големи и разбира се - тези, които не са съгласни с тях са плебеи и мишки... Жалка картинка на един психологичен проблем.

 33. 33 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Не за друго, ами пандемията чука на вратата. Другата седмица когато се гласува кабинета ще има по 1000 нови заразени дневно. От които около 100 ще влизат в болница.
  —цитат от коментар 17 на realguru


  Дай още някоя опорка, дай. Яко ще се мре, Радев е виновен, Асен Василев е крал код и затова катастрофите по пътищата се увеличават, а новите избори гарантират пореден БУМ и ПИК на удобния вирус - все стари новини. Звънни на шефовете да спуснат нещо ново.

 34. 34 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Когато искаш нещо, назидателният тон едва ли е най-добрият начин да го направиш.....

 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3143 Неутрално

  Ето, ако някой не знае защо ИТН е първа политическа сила, да прочете:

  "Добър вечер уважаеми зрители.
  Спите ли?
  Поздравявам майките на нашите ръководители.
  До вчерашни мухльовци, а днеска дупета.
  Играят си на страшни, безкомпромисни ченгета.
  И правят операции с позорни имена.
  Октоподи, скариди и друга морска храна.
  А пред кабинетите ги чакат журналистите, Такива журналистки само да искате.
  Още не са я качили в джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа.
  Такъв е живота.
  Поздравлявам всички вестници и главните редактори и техните заместници.
  Всеки пише за всичко, а нищо не разбира. Толкова е гнусно, че не ми се коментира.
  Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция.
  Пак ли ще живееш в лъжа?
  Нема такава държава.
  Пак ли ще търпиш и до кога?
  Нема такава държава.
  Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. Добър вечер уважаеми зрители.
  Спите ли?
  Колко данък ще вземат на народните будители?
  Двама - Трима студенти уморено протестират, нямат шанс тук за тях, най-добре да емигрират.
  Силиконов живот, силиконови цици, силиконови мечти и фалшиви политици.
  Всичките живеят в една тъпа реклама, в която свободата е сравнена със салама. Новините започват с дебат за бюджета К'ви дебати, ебати, депотати и ментета. На трибуната качва се некъв педераст.
  Педераст, педераст, но облечен във власт. Устата му глупости,
  в очите му злоба. Той тая власт ще я стиска до гроба, а щом свърши поредния смешен дебат, ще отиде да чука в Студентския град. Пак ли ще живееш в лъжа?
  Нема такава държава.
  Пак ли ще търпиш и до кога?
  Нема такава държава.
  Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. Добър вечер уважаеми зрители.
  Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история?
  Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер внезапно събужда се милионер?
  Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти.
  И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.
  И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали?
  Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?
  Не ви ли омръзна да живеете бедно?
  До кога ще си траем, вече става банално?
  Толкова ли е трудно да живеем нормално?
  Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава.
  Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава.
  Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта.
  А бе, нема такава държава!

  Още на: https://textove.com/slavi-trifonov-i-kuku-bend-nema-takava-darzhava-tekst
  Благодариние на textove.com

  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Дойде време ИТН да се слага на другите, ама е късно вече, мандалото лопна.

 37. 37 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Дори самата мисъл за подкрепа на Чалгаря и БСП е падение, а превръщането ѝ в действителност е вече престъпление. Онези които го правят или одобравят са просто престъпници.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 38. 38 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А да видим сега какво ще каже гнусната паплач, която 30 г. точи държавните финанси. След като За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници(?), майцепродавци де:). Тоя път няма да им се получи? Ще удържим цялата тази злост в името на България и националнияТ интерес?

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Весело

  " Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон"

  Те така си говорят в партията на Трифонов - на висок и назидателен тон ! Понякога преминават и към по - радикални методи на действие, особено спрямо дръзналите да противоречат открито на вожда пред останалия индианец !

 40. 40 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Пази Боже сляпо да прогледа ... :(

 41. 41 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Настоящото предложено правителство е най-малкото непопулярно. На фона на служебното, което има над 60% одобрение. Дори да мине правителството на Слави, то ще е много уязвимо от всички страни и с един вот на недоверие може да бъде съборено по всяко време.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 42. 42 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Ако някой иска да прави правителство без да направи компромис с коалиционно споразумение и коалиционно правителство скоро ще направи компромис с приоритетите.Толкова е просто.
  —цитат от коментар 16 на Един препатил


  По кратко и добре от това не може да бъде казано.

 43. 43 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Не е ли редно кандидатът за ПМ да поиска подкрепа?

 44. 44 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  "Има такъв народ" поиска подкрепа за правителство...

  А Хр. Иванов иска пак в правителство на ГЕРБ.
  Разбра, че тук баница няма да има.

 45. 45 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#35] от "hope":

  То ако така с текстчета се ставаше политик, Ицо Хазарта щеше да ни е премиер, премиер и председател на НС едновременно. И пак щеше да се справи по-добре от дългия простак, дето и текстчетата не си пише сам, ами гномовете му ги пишат.

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  С назидателен тон търсиш подкрепа...! Уникално! :)))

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 394 Неутрално

  "Има такъв народ" поиска подкрепа за правителство...А Хр. Иванов иска пак в правителство на ГЕРБ.Разбра, че тук баница няма да има.
  —цитат от коментар 44 на yavooor


  Така е!

  Баницата пак ще е само за ДПС и статуквото! Слави им я пече сега, а ДПС-ГРОБ са гладни... че 2 месеца заслабнаха малко. :Д

 48. 48 Профил на jzs231069342
  jzs231069342
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв приоритет Ви е образованието???? Подигравате се с труда на учителите! От нас искате висше образование, квалификации, ПКС-та, атестиране на всеки 4 години, а ни слагате министър на образованието вирусолог!? Дамата може да си е учен, но е в друга сфера, не е запозната изобщо с проблемите на българското образование. Стига вече експерименти с българското образование. Всяко едно правителство експериментира с нашите деца, с тяхното бъдеще!

 49. 49 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  "Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон"

  Дълбаем дъното..На всички стана ясно, че Прокопиев не дава..Давайте нататък, да видим какво сте измислили този път..

  Sic transit gloria mundi
 50. 50 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  До коментар [#25] от "iiu09354227":

  Не съвсем, ако не се регистрират, и БСП, и ДБ, и Хаджигенов и сие трябва да гласуват за Трифонов.

 51. 51 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Тези другари от ИТН не са яли попарата на БСП и вероятно затова търсят подкрепа от червените кхмери. Нека я получат, след това ще разберат какво са сторили. Комунистите са изпечени в далаверите.

 52. 52 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2989 Разстроено

  От недоучили и комплексирани хорица..толкоз!Паднахме дотам клоуни "работили" като драскачи и вдигачи на лозУнги да искат да ни упрвляват живота!С менторски тон и татуирани гърбове....Говорейки НИ от фейса и кабеларката....С мутренски маниер....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 53. 53 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Не е ли редно кандидатът за ПМ да поиска подкрепа?
  —цитат от коментар 43 на Big Muzzy


  Секс куклите повечето още не могат да говорят. Може би в бъдеще ще могат.

 54. 54 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#36] от "yfn571067707":

  Дойде времето другите да се слагат на ИТН... Отсега виждам как ДБ ще остане в компанията на ГЕРБ и ДПС..

  Sic transit gloria mundi
 55. 55 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#43] от "Big Muzzy":

  Не.Това е декларация за приоритетите на ПГ на ИТН..В ени други времена лидери и МП бяха началото и краят..Какво правим ако кандидатът не е депутат?

  Sic transit gloria mundi
 56. 56 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Настоящото предложено правителство е най-малкото непопулярно. На фона на служебното, което има над 60% одобрение. Дори да мине правителството на Слави, то ще е много уязвимо от всички страни и с един вот на недоверие може да бъде съборено по всяко време.
  —цитат от коментар 41 на Darkman


  След атаките срещу служебните министри започвам да мисля че целта на новите мутри е същата като на старите - просто трябва да се свали това работещо правителство и да се сложи каквото и да е друго НЕработещо. И съм 100% сигурен че ако Славчо някак успее да излъже някого за подкрепа то главното с което ще се занимават ще е проверка на работата на служебните министри а не на герболяка който краде 12 години преди това.

 57. 57 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Иска подкрепа от соросоидите!
  Такива са според техен кандидат за министър.

  Вие сте идиоти, ама ни подкрепете.
  Имаме общи приопитети....

 58. 58 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  До коментар [#36] от "yfn571067707":

  Напротив, заплашват със съд.

 59. 59 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Какво означава "структурни реформи във ВСС". Ясно и точно трябва да се каже. Разпускане на ВСС. Избор на нов. Отстраняване на Гешев от новия ВСС.

  Дугото са празни приказки и въздух под налягане.

 60. 60 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  "изсветляване на дейността на Българската банка за развитие"

  Но защо пропускат изсветляването на всички обществени поръчки, закриването на фирмите касички - за автомагистрали, за язовири...
  Нищо не пише за строежите с нарушения.
  Нищо не пише дали всички договори на държавата с частни фирми ще станат публични..

  подпис
 61. 61 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абсурдно е нормална партия да гласува за куклите на куклата Слави, която се прай на кукловод. Ще бъде хем цирк, хем полезно, ако кукленото правителство все пак се яви на бял свят през плиткоумието на Корнела и през маневрите на открито мафиотските синдикати в парламента, които се праят на партии.

 62. 62 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Дъното. Пацо Шнорхела не може да е премиер. Ако не - очаквайте протести!
  Мафията на Слави се легитимира, прегръщайки се с БКП и ДПС. Сарайско-библиотекарския модел си бачка, само лицата са нови.

 63. 63 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#62] от "Dark":

  Протести срещу кого? Срещу правителство на 5 дни, щото на някого не му харесвало? Ми що не излязохте на протест в ден първи от третия мандат на Борисов?

  Sic transit gloria mundi
 64. 64 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#61] от "ddd":

  Вече претенции за единствените нормални ли имате? Това е ново!

  Sic transit gloria mundi
 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#54] от "Hristov":

  Странно ги тълкуваш. Напомням ти позицията на ИТН изказана от Тошко, Филип и дори Слави
  - Ние предлагаме какъвто си искаме кабинет, за който си носим отговорност и който иска го подкрепя.
  - Политиките ще се правят в НС и кабинетът ще ги изпълнява. ИТН са си казали приоритетите и те съвпадали с тези на ДБ и ИСМВ
  Какво се случи
  - БСП казаха, че ще гласува кабинета и техните гласове са достатъчни
  - ГЕРБ и ДПС не се очертават като опозиция на този кабинет и тъй като такова чудо като нещо средно между опозиция и мнозинство няма, е логично да се определят какви ще бъдат
  - Предложения кабинет няма по мнението реурс, капацитет и т.н. Смятаме, че умишлено са избрани такива за да буксуват някои промени.
  и на края, тъй като е невъзможно в едно НС да няма опозиция съвсем нормално е ДБ и ИСМВ да станат такава.
  Това не изключва, ако мнозинството внася съдебна реформа, актуализация на пенсии и т.н. съвпадащи политики ДБ и ИСМВ да гласуват в зала
  Та реално още с начале от ИТН го играха непукист дали и кой ще им гласува кабинета.
  Та явно кабинета им ще го има и не виждам каква е тая драма, като нещата станаха на 90%. Е не може на 100%

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#63] от "Hristov":

  много си интересен, сега и да протестираме ли не може?

 67. 67 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  На тези всичко със всички им съвпада, кабинет на националното съвпадение. С кого ще си правят смешки сега в лейт найт топ шоуто, ще вземат сценаристите да се самоосъдят ако кажат нещо лошо за правителството.

 68. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2986 Неутрално

  по всичките изброени "приоритети" не мисля, че е постигнато друго съгласие, освен че в тези сфери са нужни промени.
  Но по конкретиката на всяка промяна - тц, не би могло да има съгласие между партиите, защото партиите защитават интересите на конкуриращи се помежду си икономически групировки и присламчени към тях съсловни активисти

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2986 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иван K":

  самата дума "изсветляване" звучи неестествено от хора, които всичко правят скришно от "суверена", в когото се кълнат постоянно

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 70. 70 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Интересно ми е, с колко % ще падне ИТН в следващия парламент? Дали ще минат 15%, въобще?

 71. 71 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За 4 години БСП е загубила 590 хил. гласа, много повече даже от герберасткия синдикат. Това при положение, че бройкта на купените гласове решително не е в полза на БСП. Кръчмарската сметка, която си прави Корнела е, че от това по-зле няма накъде. И затова по-добре порцийки от Славито, отколкото нищо. Да видим обаче кръчмарят какво ще рече следващия път, който даже да не е през октомври, няма да е много по-далеч във времето. Защото за крадене има много - ама гладни уста още по-много.

 72. 72 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#70] от "Мизо":

  техният електорат е доста инертен - лесно се събира, но и лесно може да се пръсне

 73. 73 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#70] от "Мизо":техният електорат е доста инертен - лесно се събира, но и лесно може да се пръсне
  —цитат от коментар 72 на doctor.no


  Те нямат постоянна електорална маса/база, т.е. твърд електорат. В събота половината ще се напият на "Планета пайнер", а в неделя няма да идат да гласуват. :) това им е основната маса на тях.

 74. 74 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  ...Баницата пак ще е само за ДПС и статуквото!...
  —цитат от коментар 47 на cavenn


  Стига с простотиите на Севда!
  Знаем, че ДПС е било и е само в съюз с ГЕРБ.

 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  Този Николов взе, че си показа всички дипломи от средно до висше образование, и се оказа пълен отличник, оказа се и стипендиант на австрийскато дружество за академичен обмен към тяхното културно министерство, диплома за доктор и т. н., въобще за поредна драма на "умнокрасивите"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Истината е, че ИТН е най - добрият шанс да видим някакво дясно развитие в икономиката, съчетано с управленци, които имат консервативни ценности в мнозинството си. А и нещо различно от ГЕРБ... Защото е ясно, че в скоро време (година, две, три) няма да се намери друга партия, която да има шанс да бие на избори. ДБ са с ограничен до 15% потенциал, а ДПС също. БСП естествено намаляват постоянно. Тези партии надали някога ще минат 20%, т.е. няма как да управляват без ИТН или ГЕРБ.

 77. 77 Профил на ivan34
  ivan34
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Пацо Шнорхела дори излъга, че е учил в чужбина. В Линкдин писал, че учил 3 години в Австрия и получил докторантската си диплома от австрийски университет. А сега се оказа, че е от СУ, а ако изобщо е стъпвал в Австрия е било за някакъв обмен 2-3 месеца. Ами то всички сегашни студенти, кой от кой по-тъп, са ходили на някакви обмени или на бригада в Щатите. И те големи полиглоти и учили в чужбина, пък накрая дипломи от Унсс и яко партита в Студентски.

 78. 78 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  Чета им програмата и си мисля: "Тия експерти нямат ли, та са наблъскали толкова общи приказки?". А и приоритети- добре, ама как мислят да стане работата, щото ако само назовеш проблема не го решаваш.
  А това за малцинствата да си го избият от главата, ако не искат КС да им го избие...

 79. 79 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Брей, голямо вайкане за това правителство!
  Къде бяхте всичките, когато ставаха министър-председатели:
  1. Командира - преподавател по политикономия на социализма!
  2. Станишко - в дълбочина изучавал ордените на Червената армия!
  3. Мошеникът от Мадрид с "игралното" образование!
  4. Мутрата - многопрофилно мутренско образование!

  ИТН.........

 80. 80 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Весело

  За северномакедонските космонавти май не са се разбрали с другите партии или поне аз не го намирам в статията. Някой знае ли нещо по въпроса?

 81. 81 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Поискали подкрепа ли? Та те не знаят къде искат да ни заведат!
  А който не знае къде иска да отиде, отива винаги на друго място, а те ще отидат на майната си!

 82. 82 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 382 Весело

  Хайде, юруш на чалгата, да живее Чалгария, дайте простор за изява на 10-12% от неграмотното население на "няма такава държава" и си гледайте сеира - но... иде есен, иде есен, а с нея и: Алфа-нови, по-високи сметки за ток,вода,храна; Бета- ученици тръгват на училище, но трябват учебници и помагала, екипи, униформи и още; Гама -запасяване със зимнина, дърва за отопление и още; Делта - вируси, лекарства, лечение и още. Морето свършва, уважаеми дами и господа; шоуто започва! Всевишният да пази България! Не искам да живея в Чалгария!
  —цитат от коментар 28 на n_kukaleva


  А с което от гореизброените гръцки буквички се справи Барба Ганьос 8-те менискуса, а? :):):) С нито едно, но вие си го обичате, нали? Защо като крадеше, даваше разни трохички и на други гербидж-орки, като Вас, за да го подкрепят сега, нали? А че даваше лъвския пай от парите на ДПС въобще не Ви е притеснявало никога, нали? Или гербидж-орките не вярват, че Доган и ПееФски бяха и все още СА шефове на Барон Мюнхаузен от Банкя, а? :):):):)

 83. 83 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Ех, ако абсолютно същите тези млади, образовани и неопетнени мъже и жени кандидат-министри ако бяха издигнати от правилната, най-демократичната партия в галактиката, ами то от чалгар, има да се срамуваме като ходим по жълтите павета.

 84. 84 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон.
  ____________________________________________________________

  Интересно тълкуване на речта на Филип Станев?

 85. 85 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон.
  ____________________________________________________________

  Интересно тълкуване на речта на Филип Станев?

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  На това извиване на ръце искане на подкрепа ли му казват. Изправят булката на олтара до младоженеца преди бракосъчетанието и казват, тази е най-подходящата за него.

 87. 87 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 394 Неутрално

  [/quote]

  [quote#75:"hamiltonf"]Този Николов взе, че си показа всички дипломи от средно до висше образование, и се оказа пълен отличник, оказа се и стипендиант на австрийскато дружество за академичен обмен към тяхното културно министерство, диплома за доктор и т. н., въобще за поредна драма на "умнокрасивите"...
  —цитат от коментар 74 на yavooor


  Драмата е, че лъже. Лъже, че е защитил в Австрия... Тоа па другият Петър Илиев, копи-пействал . :Д Голем смех, експерти и половина, разиираш ле :Д

  Тотал щета е Славунчо и кабинета му :Д

 88. 88 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Пацо Шнорхела дори излъга, че е учил в чужбина. В Линкдин писал, че учил 3 години в Австрия и получил докторантската си диплома от австрийски университет. А сега се оказа, че е от СУ, а ако изобщо е стъпвал в Австрия е било за някакъв обмен 2-3 месеца. Ами то всички сегашни студенти, кой от кой по-тъп, са ходили на някакви обмени или на бригада в Щатите. И те големи полиглоти и учили в чужбина, пък накрая дипломи от Унсс и яко партита в Студентски.
  —цитат от коментар 77 на ivan34


  Баш, набързо изчезна секцията образование от профила му в линкдин :Д
  Както бързо скри и неграмотните си и супер малоумни постове Михаил Иванов - кандидат за министър на правосъдието. :Д

 89. 89 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 394 Весело

  МомТчил Иванов, извиниеТЧИ :Д

 90. 90 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#41] от "Darkman":

  Точно. Подобно правителство ще бъде извън контрола на мандатоносителя, а очевидно и извън контрола на някакво мнозинство в НС, обединено около ясна програма с конкретни политики и ангажименти, защото такова мнозинство така и не можа да се събере.
  Съответно, когато сарайската шайка се почувства силна, с подходящия момент може да гътне кабинета без никакъв проблем.
  Обратното, ако кабинетът вземе, че обслужва шайката, мандатоносителят може просто да свали доверието от него, но нищо повече, защото не разполага със стабилно мнозинство - самостоятелно или с партньори, което да гласува вот на недоверие. И къде остават надувките на ИТН за носенето на отговорност за тоя кабинет????? Жалкари...

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Ива Митева макар и от ИТН е нормален десен политик, не лъже като Тошко и Трифонов. Да се чуди човек как е минала успешно кастинга на 7/8 тв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK