Петър Илиев за твърдяното плагиатство: Сигналите са недопустими

Петър Илиев

© Скрийншот

Петър ИлиевКандидатът за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев заяви, че "стои зад всяка дума", написана в труда му, че сигналите срещу него за плагиатство са "недопустими" и че давността за разследване дали той е копирал текстове от чужд труд е изтекла. Той обяви, че не се чувства като жертва, а е "професионалист, който се е доказал".


В интервю за сутрешния блок на "Нова телевизия" Илиев отрече да е запознат с доктората "Парламентарен контрол" на преподавателя в СУ доц. Наталия Киселова, защитен през 2008 г. Разследване на "Дневник" установи, че в книгата му "Компетенцията на Народното събрание", издадена през 2015 г., има множество дословно копирани пасажи именно от труда на Киселова. Нейният труд не е посочен в библиографията към книгата му, в нея са посочени две други статии, от които също има дословно преписани части.


Фактите по случая - тук
От кои статии на Киселова има части в труда на Илиев - тук

Софийският университет започна проверка на три сигнала за плагиатство срещу Илиев, който е преподавател във висшето училище. По информация на "Дневник", въпросът за плагиатството е бил повдигнат в катедрата по Конституционно право на Юридическия факултет в СУ още през 2015 г. от Киселова, но според нея е бил замразен. Сегашният ръководител на катедрата проф. Пламен Киров пред "Дневник" нарече случая "слухове", а пред "Лекс" - "стара история".


"Стоя зад всяка дума"
Пред "Нова телевизия" в опит да се защити Илиев каза, че в нито един катедрен съвет не е поставен такъв въпрос за шест години. "Въпросът се поставя в деня, в който се очаква да бъде връчен проучвателен мандат на най-голямата парламентарна група. В този момент се поставя въпросът, случайно ли е това", попита Петър Илиев, който много често по време на интервюто отговаряше на въпросите с въпрос и виждаше съвпадения.

Издателят "Нова звезда" информира "Дневник", че авторът е изкупил целия тираж. Въпреки това книгата е продавана в големите електронни книжарници и в университетите в страната.


Попитан как ще коментира, че все пак са показани копирани части, Илиев заяви: "Откъде сте сигурни, че това е истинският екземпляр на книгата? Това са твърдения, които се хвърлят в публичното пространство на принципа една жена каза на пазара. Не съм видял сравненията. Не се интересувам от инсинуации, лъжи и ченгесарски номера", каза още Илиев.


Водещият Виктор Николаев тогава поиска от Илиев да представи труда си, на което кандидатът за вицепремиер заяви, че не ходи с книгата си по студията.


По думите му в деня на връчване на мандата от президента Румен Радев на "Има такъв народ" Илиев е разбрал, че "някой има проблем с тази книга". Името на Илиев беше споменавано официално от други партии като номинацията на партията на водещия Слави Трифонов за премиер. На 30 юли - денят, в който от "Има такъв народ" отидоха да получат проучвателния мандат, стана известно, че кандидатът им ще бъде Пламен Николов.


"Стоя зад всяка дума в моята книга. Подарил съм я на членовете на катедрата през 2015 година, месец юни, и с изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой има проблем с тази книга. Минали са шест години
Законът в една правова държава казва, че ако някой има проблем с някой друг, този проблем се решава в съда", коментира още Илиев. Подобна теза поддържат и представителите на "Има такъв народ", които даже твърдяха, че всеки, който твърди, че Илиев е плагиатствал, ще бъде съден.


Попитан дали някой му е помогнал да напише книгата си, той отново отговори с въпрос: "Кой да ми помогне? Аз съм завършил юридическият факултет с шест нула нула. Тези, които ме атакуват, питайте ги къде са завършили."


Илиев твърди, че подадените срещу него сигнали са недопустими, както и че за него е съмнително, че правилата за проверка на твърдения за плагиатство са били променени "скорострелно".


"Дълбоко се съмнявам, че тези сигнали са подадени по надлежния ред от хората, посочени вътре като автори. Искам да обърна внимание да четат закона за развитие на академичния състав, там където е разписано какво е плагиатство. След като никой не иска да застане в съда и да докаже правата си, законът поставя достатъчно дълги срокове, минали са шест години, се опитват да ме тричат медийно. След като поръчката не се изпълнява добре, се минава към академично тричане", заяви още Илиев.


По думите му той е един "от най-любимите, уважавани и обичани преподаватели в Юридическия факултет. И то не защото ви го казвам аз, питайте моите студенти, аз нямам нито една година, в която да не съм поканен на абсолвентския им бал, а те канят своите любими 10 - 15 преподаватели. Опитват се да ме ударят там, където най-много ще ме заболи - кариерата ми - научната и преподавателската, цялата ми любов и уважение към децата, на които преподавам".


Според Илиев в етичната комисия в университета, която евентуално ще провери сигналите за плагиатство, имало хора, които били "водачи на листи, участници в листи на едни от партиите, които са най-гласовите в атаката срещу мен. И аз да очаквам неутрална обективна оценка". Той не конкретизира какви са тези хора.


Преподавателят заяви, че комисията няма правомощия да разглежда въпроса дали е плагиатствал. "Този въпрос може да се разглежда единствено от жури, ако има процедура по заемане на научна степен доктор или по заемане на академична длъжност. В конституцията е записано, че няма давност само за престъпления против мира и човечеството. Както са написали правилника, който е бил приет много услужливо, е приет скорострелно. В него няма давност. Едва ли не излиза, че става въпрос за престъпления против мира и човечеството, които ще разследва тази комисия", заяви още Илиев. Той препрати към Закона за висше образование, в който пишело, че за неуредените въпроси се прилага кодексът на труда, а там имало давностни срокове, "но тъй като през живота си тези хора не са написали една искова молба, един договор, правото им е хоби".


Според правилата на Софийския университет, след като ректорът бъде сезиран, го препраща на заместника си по научната дейност. От своя страна той заедно с юрист от правния отдел и специалист "Човешки ресурси" трябва в 7-дневен срок да провери дали сигналът е допустим и да го изпрати на Етичната комисия. След проверката, комисията излиза със становище дали има плагиатство или не. Етичната комисия на СУ е с ръководител доц. Валентина Кънева.

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Абе той хубаво стои зад всяка дума, ама това не значи че думите са негови :)

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 2. 2 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Това комплексирано врякало постави нов рекорд по най-бързо предизвикване на антипатия и отвращение у най-голям брой хора.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 3. 3 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  " сигналите срещу него за плагиатство са "недопустими" и че давността за разследване дали той е копирал текстове от чужд труд е изтекла."
  Адвокатче, от съда може да се отървеш, но ние вече сме сигурни, че сестра ти е на магистралата:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Весело

  " Той обяви, че не се чувства като жертва, а е "професионалист, който се е доказал"."

  Той и каскета ни го пробутваха за " професионалист, който се е доказал" ! И Цацаров беше такъв ! А сега докъде я докарахме !🤦‍♂️😂

 5. 5 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално
 6. 6 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 583 Неутрално

  На това момче нещо му има. Пълен социопат. Той изобщо и не разбра какво сам си направи с това интервю.

  Но по-страшното е че хората, които твърдо стоят зад него са първа политическа сила в Бъргария, подкрепена от стотици хиляди избиратели - материал. Дано се поосъзнаят леко на следващите избори, но не залагам големи надежди.

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  Този човек наистина се е взел много насериозно.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1995 Весело

  Неубедително! Щом се позовава на давността - въобще ме ми се слуша повече! Сбогом!

 9. 9 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 850 Весело

  Има Такъв Народ е МАФИЯ

 10. 10 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Щом все още се възползваш от ползите на плагиатството (дипломата) каква е логиката да има давност?

 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Умрях да се смея там дето говореше за това кой каква "адженда" имал... Тоя е тотално аут ъв спейс.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 12. 12 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Този неадекватник е крайно време да се скрие в мишата дупка, от която е изпълзял. А ако СУ иска поне малко да си изчисти името, порядъчно опетнено от този, максимално бързо да приключва с видимото плагиатство, да го разкара този и да му вземе званията...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 13. 13 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1705 Любопитно

  До коментар [#9] от "герб е мафия":

  Защо го разбрахте чак сега?

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 14. 14 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Весело

  Слави има усет как да пълни с хора концертни зали, стадиони, а скоро и пл. Независимост

  Не ме търсете преди обяд
 15. 15 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Само откровено неграмотен човек и човек без никаква езикова култура може да напише такова заглавие:
  "Петър Илиев за твърдяното плагиатство..."
  Можеш да го напишеш така: "Петър Илиев за твърденията за плагиатство" и няма да дразниш хората, които дори по усет знаят как трябва да звучи един текст на български.

 16. 16 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Хубаво стана, че този се показа преди гласуването на правителството - поредния наглец от ИТН. И все повече се откроява въпроса: КОЙ държи на всяка цена този да е в правителство?

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Слави има усет как да пълни с хора концертни зали, стадиони, а скоро и пл. Независимост
  —цитат от коментар 14 на tulup


  Това с площада наистина добре ще му се получи след като вдруги ден ГРОБ и ДПС подкрепят този сбирщайн...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Весело

  Университета в Клагенфурт отрича Продавачът на Шнорхели да е завършил при тях:

  https://www.kleinezeitung.at/kaernten/klagenfurt/aktuelles_klagenfurt/6016873/Unklarheiten-in-Biografie_Hat-designierter-bulgarischer-Premier-in

  Сещам се за една КалинКа, която стана нарицателно за цяла екосистема.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Весело

  "Водещият Виктор Николаев тогава поиска от Илиев да представи труда си, на което кандидатът за вицепремиер заяви, че не ходи с книгата си по студията.
  По думите му в деня на връчване на мандата от президента Румен Радев на "Има такъв народ" Илиев е разбрал, че "някой има проблем с тази книга"."

  Ъ-ъ-ъ, аз разбрах от интервю на Киселова, че през 2016г се е срещала два пъти с Илиев, в опит да разрешат проблема, защото "така я посъветвали", но тя останала неудовлетворена.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално
 22. 22 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Разбрах! Значи "взаимствал" си чужди писания, но това вече не е важно, щото имало давност...Ми добре!

 23. 23 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 510 Неутрално

  А знае три езика - да беше преписал от някой чужд труд :)

 24. 24 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#17] от "rumen_s":

  Само дето ГЕРБ единствени имаа твърда позиция, че ще гласуват против тези хахавелници, докато БСП, ДБ и Мутрите се усукваха около тях за някой комат.

 25. 25 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  До коментар [#23] от "frantotti":


  А знае три езика - да беше преписал от някой чужд труд :)
  —цитат от коментар 23 на frantotti


  ВЕРОЯТНО знае три езика....

 26. 26 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Не сигналите за плагиатство са недопустими, а е недопустимо в страна - член на ЕС подобна карикатура да е политик. Да не говорим пък да е заместник министър - председател

 27. 27 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Чалга калинките по нагли и нелепи от мутренските калинки

 28. 28 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 856 Весело

  Май Слави си го е харесал тоя заради прическата. Всичко останало е в минус на "отличника".

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 29. 29 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Когато герп взе властта, сички си обръснаха главите да приличат на Боко в това число и слаби триперов. Ся той иска да окупира властта и неговите съпърдийци взеха да се струват. Не се носете, случайно съвпадение!

  мурзилка
 30. 30 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 315 Любопитно

  "И то не защото ви го казвам аз, питайте моите студенти, аз нямам нито една година, в която да не съм поканен на абсолвентския им бал, а те канят своите любими 10 - 15 преподаватели."

  И в моя унивеститет имаше преподаватели-социопати, които бяха "любими" на студентите, щото социопатите са с много дружелюбна фасада. Разкриват се само като ги изкараш от нерви, както се случи с този по-горе образец.

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 31. 31 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#29] от "Маршалов":

  неговите съпърдийци взеха да се струват=неговите съпърдийци взеха да се стрижат

  мурзилка
 32. 31 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  Така става като не го искахте за премиер-министър! Защо така грубо спряхте полета на устремения към висините сокол - умен, амбициозен, можещ, знаещ даже 3 езика, какво не му харесахте на този кандидат????

 33. 33 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Мисля, че след като БСП, ДБ и Мая няма да подкрепят правителството на Слави, най-добре е ГЕРБ да се намеси и да го подкрепи. Те все пак са най-отговорната партия в България и в такива тежки времена трябва да поемат отговорност и да застанат до ИТН. Заедно имат 128 депутата и ще имат напълно стабилно правителство, което да доведе България до небивал просперитет и благосъстояние.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 34. 34 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2684 Весело

  До коментар [#25] от "lz73":
  До коментар [#23] от "frantotti":

  Това е езиците е още по-смешно, защото не съм видял някой да спомене сертификати за тях. Как пък един не каза "Ето, имам Кеймбридж сертификат C2 с оценка еди-си-каква и също така Гьоте сертификат C2 с оценка еди-си-каква".
  Това с "ползването" и "знаенето" е смешна работа.

 35. 35 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#29] от "Маршалов":

  Не се носете, случайно съвпадение!=Не се косете, случайно съвпадение!

  мурзилка
 36. 36 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Седерунгелите се оср@ха, но го набараха с този младеж. Крайно време е България да се управлява от отличиците, а мутрите и красавците аутсайдери - на бунището.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  На фона на този Петър Илиев и Бойко Рашков не изглежда чак такава карикатура.

 38. 38 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Точко йорданков и тя си обръсна главътъ.

  мурзилка
 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  Ей Бога ми?!Този е много нагъл!С такива ли тарикати ще се прави т.н. "промяна'?????!!!!

 40. 40 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1354 Весело

  Този комплексиран неадекватник зареди с токсичност подкрепата за разпасаната команда на Славчоолу. Сега кукловодите трябва да проявят невероятна креативност за да мине кабинетът в сряда през Народното събрание, но креативността се блъска много здраво в железните закони на математиката. Единственият начин за да се заобиколят тези закони е тайно гласуване и, съответно, тайна подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Да видим! ... :-)

 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тирбушон":


  До коментар [#2] от "The Shadow":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Този преди да стане управник/ ако стане/ вече е "бита карта"!

 42. 42 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  До коментар [#26] от "asroma1927":

  "Не сигналите за плагиатство са недопустими, а е недопустимо в страна - член на ЕС подобна карикатура да е политик. Да не говорим пък да е заместник министър - председател"

  Мнение на психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: "Съкрушена и притеснена съм от поведението на Петър Илиев тази сутрин. Не ми се е случвало скоро. И през тези 12 г. е имало хашлашки език, арогантност, на които бяхме може би свикнали. Съкрушително е, защото се борим именно срещу тези прояви, които видяхме в един много чист вид."
  https://frognews.bg/novini/galabova-pred-frog-dosega-imalo-hashlashki-ezik-arogantnost-sakrushitelno-zashtoto-borim-imenno-sreshtu-tova.html

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 43. 43 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  До коментар [#6] от "Whoops":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Това е най-тъжното и най-страшното едновременно!Ясно е вече и от Космоса , че ИТН не е тази партия , която ще измъкне България от блатото!

 44. 44 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2243 Любопитно

  Има вероятност да не познава текстовете на доц. Киселова. Ако някой друг е написал неговите. Бивш студент и на двамата ми сподели, че Петър Илиев е много популярен преподавател, а Киселова - много сериозен човек. Все пак, има презумпция за невиновност, която масово се пренебрегва. Не взимам страна, очаквам решението на етичната комисия.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  СИГНАЛИТЕ са недопустими?!

  Тоя като министър ще каже, че гражданите нямат право да звънят в полицията, когато им оберат къщата!!!

  Егати копелдака нагъл. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  От трън на глог е нашата работа. Толкова ни е акъла на българите, винаги идва отпосле.
  Т.е. дойде ли им отпосле акъла на гласувалите за ИТН или не още.

 47. 47 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Забележете, че казва, че са недопустими, а не че не са истина. Това може и да мине в съда или на кастинга на Славчо, но няма как да мине пред всички останали в държавата. Иначе изслушах интервюто на господина. Поредния решил да ни се накара от екрана, че не можем да оценим, както той смята за редно. Ами има такъв риск, и тоя риск се увеличава с подобно арогантно държание. Славчо очевидно не е слушал тая вакханалия, иначе нямаше да прави връзки с формата на казаното, и същността на казаното. Понеже той нищо не каза. Просто нахвърля едни догадки с недомлъвки, без нито един факт. Само намеци, гарнирани с много Аз, Мен, на Мене и т.н.

  Досада, даже не беше интересно.

 48. 48 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  "давността за разследване дали той е копирал текстове от чужд труд е изтекла"

  Смешник, давността касае съд и наказание. Не касае обществено мнение. Когато давността за убийство мине ти ставаш недосегаем за закона, но си оставаш убиец. Или плагиат. Или нагъл мръсник, човек без морал, недостоен за да бъде на каквато и да е държавна длъжност.

 49. 49 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Това бе едно победно интервщ, предизвикало широк отзвук -- от Корнелия Нинова до шефката на психиатричната болница.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 50. 50 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  "давността за разследване дали той е копирал текстове от чужд труд е изтекла"

  Няма такава давност!!!
  Плагиатстването си е плагиатстване и е срамно и недопустимо по всяко време!
  Това не са патенти, данъци или присъда, че да им изтече давността.

 51. 51 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 700 Весело

  Чалга-кабинета минава с гласовете на БСП и ДПС. За съжаление!
  Ще гледате "Орешарски 2: Шнорхелът се връща", само дето ше има елемент на хорор, защото шеф на МВР ще е психопат.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 52. 52 Профил на vladih
  vladih
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Браво мъжки! Само така! Бой по соросоидите и задкулисието в единен фронт с Гешев, Цацаров и приятелчето на #Кой Близнашки.
  Няма ли да кажеш нещо и за Истамбулската конвенция?
  Изтекла е давността на обвиненията за преписване. Какво там значат някакви си морални ценности.
  Ей, Демократична България да не сте посмели да ни го (да си го) натресете тоя, че ще берем много ядове с него.

 53. 53 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  Ако мислиш, че останалите ще излъчат нещо по-различно от тоя тулуп…

 54. 54 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#48] от "George Svinarov":


  +++

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Най-много ми хареса реакцията на Валдес Радев:

  “А сега си представете преподавателя Кристиан Таков, царство му небесно, и след това си представете преподавателя Петър Илиев. Сега пак си представете първото. Дишайте и издишайте бавно."

  😆😆😆😆😆😎

  То е като да сравниш Били Стрейхонн с Гъмзата или Айзея Бърлин с Барба Ганьос.

  Те просто идват от различни светове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Неутрално

  Надявам се разследващият материал на Дневник по темата с копирането на страници и абзаци от Илиев да получи някаква журналистическа награда.

  Това ще бъде един отличен начин да се запуши устата и на П.Илиев и на хората в катедрата, които стоят зад него и са прикрили случая.

  За Близнашки е ясно, че се продава като к*рва отдавана, не очаквах от Киров, ама явно времето и издигането по стълбичката променя хората. Изглежда в момента тая катедра в СУ е пълна скръб.

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Е, поне Шнорхелът не е плагиатствал в австрийската си дисертация, защото такава съвсем официално не съществува.

  Пък партиите да си го подкрепят, щом толкова им е акълът.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  “Стрейхонн” >> Стрейхорн

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#57] от "Един вампир броди из Европа":

  “Шнорхелът не е плагиатствал в австрийската си дисертация, защото такава съвсем официално не съществува.”

  Както изглежда, и дипломата му за СРЕДНО е фалшива, защото гимназията, от която е издадена, е основана, когато е бил на 24 години... 😆😆😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 940 Любопитно

  Тия ПАЛЯЧОВЦИ дали са наясно че вече са яко оплескани с л@*на, и ще вонят с години?

 62. 62 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Така става като не го искахте за премиер-министър! Защо така грубо спряхте полета на устремения към висините сокол - умен, амбициозен, можещ, знаещ даже 3 езика, какво не му харесахте на този кандидат????
  —цитат от коментар 31 на n_kukaleva


  Ми защото цялото му сърце и душа са в нАуката, а не е чел и не познава публикациите в своята област.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 63. 63 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#57] от "Един вампир броди из Европа":“Шнорхелът не е плагиатствал в австрийската си дисертация, защото такава съвсем официално не съществува.”Както изглежда, и дипломата му за СРЕДНО е фалшива, защото гимназията, от която е издадена, е основана, когато е бил на 24 години... 😆😆😆😆😆😎
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz


  Стига, бе. Аз плаках, когато "учителката" му си спомняше какъв ученик-мечта е бил. Вече женен по това време, предполагам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 700 Весело

  Напълно допускам това нагло лекенце да не си е чело доктората.
  Дало го я на някой по-кадърни студентчета и те са изкопирали от тук, от там.

  Но е тотално неадекватен:
  На въпрос сам ли си е писал дисертацията отговаря - Аз завърших с щест.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 65. 65 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Хах, чак сега изгледах цялото интервю.
  хммм... оставяйки настрана морала - тоя пич не ми изглежда въздух под налягане и не е глупав в никакъв случай.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 66. 66 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Добре, че не е построил магистрали и метро щот щеше да отговаря като едно друго животно от политическия живот на България.

 67. 67 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Доказано плагиатство означава край на академичната кариера. Никой университет няма да си плюе на репутациаята заради един асистент професор хванат да плагиатства.
  Всеки в свободен да си търси работа в частния бизнес.
  Бях свидетел на такъв случай в университета, в който работих, в Канада.

 68. 68 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Никой университет няма да си плюе на репутациаята заради един асистент професор хванат да плагиатства.
  —цитат от коментар 67 на Curb Your Enthusiasm


  Хаха, само стой и гледай.
  Този не е от случайно семейство и със случайни бизнес партньори.

 69. 69 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Този изпълва със смисъл израза "иска ти се да го фраснеш по мутрата"... Няколко пъти!

 70. 70 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това комплексирано врякало постави нов рекорд по най-бързо предизвикване на антипатия и отвращение у най-голям брой хора.
  —цитат от коментар 2 на The Shadow


  Много по-симпатично стой от Рашко Дамаджаната

 71. 71 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Университета в Клагенфурт отрича Продавачът на Шнорхели да е завършил при тях:https://www.kleinezeitung.at/kaernten/klagenfurt/aktuelles_klagenfurt/6016873/Unklarheiten-in-Biografie_Hat-designierter-bulgarischer-Premier-in Сещам се за една КалинКа, която стана нарицателно за цяла екосистема.
  —цитат от коментар 18 на Николай Колев


  Калинката си ти в случая. Шнорхелът обясни ситуацията. Хиляди български студенти специализират в чужбина по разни проекти и след това защитават У НАС. Точка. Шнорхелът НЯМА ДИПЛОМА ОТ КЛАГЕНФУРТ, защото се защитава самоведнъж и той защитил в СУ. Това бе казано ясно с представянето му. Но някои хора хем са невежи, хем им е слабост да се присмиват. И двамата не харесваме Шнорхела за премиер. Разликата е, че калинките като хе харесвате някого измислята или повтаряте всевъзмони небивалици за "врагът". Нищожества. Простено да ви е в тази седмица на лилаво нещастие.

 72. 72 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#71] от "Obh":

  Няма начин да правиш дисертация у нас и да специализираш в чужбина, без да има споразумение между приемащия и изпращащия университет. Там се отбелязва кой плаща пътя, престоя и застраховките. Съответните документи трябва да се представят в международния отдел при пристигане, а накрая оттам се получава документ, който да бъде представен пред изпращащия университет, за да се оправдае престоя. Шнорхелът обаче представи някакъв хвърчащ лист, който бил уж договор между него и общината в Клагенфурт. Нерде университет, нерде община, освен ако не е работил допълнително по чистотата на града. Няма начин да е бил в университета в Клагенфурт без да има някакъв документ поне със срок и цел на престоя.

 73. 73 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#71] от "Obh":

  Това, че Шнорхелът е измамник на дребно се потвърждава и от факта, че на представения от уж научен проект, черно на бяло пише personal project. За да се разкарат подобни хитреци в някои държави, например в Алжир, има просто изискване. Да се представи статия в списание реферирано в Scopus. Инак доктор, йок. У нас професори в хуманитарните науки стават със статия в Тимишоара и монография в десетина бройки.

 74. 74 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#71] от "Obh":Това, че Шнорхелът е измамник на дребно се потвърждава и от факта, че на представения от уж научен проект, черно на бяло пише personal project. За да се разкарат подобни хитреци в някои държави, например в Алжир, има просто изискване. Да се представи статия в списание реферирано в Scopus. Инак доктор, йок. У нас професори в хуманитарните науки стават със статия в Тимишоара и монография в десетина бройки.
  —цитат от коментар 73 на gianni


  Джани, сигурно има "някакви" документи. По никакъв начин не искам да защитавам Шнорхела (лично го смятам за напълно негоден за премиер), но никой никога не бива да изкривява истината. А реалната практика е, че много студенти посещават други университети и институти по време на следването си - стипендии, покани и сигурно други начини. Докато бях докторант в БАН работих за известно време в шведски университет. По лична покана: по време на работна среща в Полша шведки професпр дойде при мене и ме покани за известно време да посетя неговата лаборатория. Там получих основния резултат в десертацията си. Нямаше никакъв документ за моя престой. Поне аз нямам. Даже не знам това специализация или що се казва. Бе доста отдавна - преди 25 години. Защитих в БАН. След това работих във водещ американски университет с получената тапия. Затова не намирам нищо странно в случая с Шнорхела. Както аз не "възпитаник" на шведския университет, така и той не е "възпитаник" на австрийския. ТОВА НЕ МУ Е ПРОБЛЕМА. Проблемът му е, (1) че е зелен по цялата глава, (2) че е нарцис, (3) че няма политическа тежест и (4) няма никакъв адекватен менержески опит.

 75. 75 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  До коментар [#21] от "Doge":
  "Класически случай на социопат. Клинична форма."

  Жалко , че такива хора стават преподаватели в СУ.

 76. 76 Профил на dsp361070405
  dsp361070405
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#50] от "Гражданин":
  Именно. Колко след публикуването на "Под игото" изтича давността, че да издам "Радини вълнения" като глава в мое "оригинално" произведение???

 77. 77 Профил на shemet
  shemet
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знам точно как е завършил СУ с 6.00, но да твърдиш, че претенцията за плагиатство е недопустима, а след това да вземеш да прилагаш аргументи за неоснователност- препретките към текстовете от Закона дефиниращи плагиатство, означава липса на елементарни познания по "Процес".
  Проф. Живко Сталев сигурно се върти в гроба човека.
  Що се отнася до тмълденията му, че бил любимият преподавател на студентите, то то това не говори много добре за студентите, което си го знаем и без него.

  shemet
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK