Ръководството на НДК подаде оставка

Четири и половина години на постовете си председателят на Съвета на директорите Борислав Велков и членовете Ангел Митев и Красимир Петков благодарят на колегите си и екипа на НДК.

© НДК

Четири и половина години на постовете си председателят на Съвета на директорите Борислав Велков и членовете Ангел Митев и Красимир Петков благодарят на колегите си и екипа на НДК.Ръководството на НДК обяви оставка без мотиви, единствено с неконкретното обяснение, че е време за нови хоризонти и промяна.


В емоционалното съобщение след четири и половина години на постовете си председателят на Съвета на директорите Борислав Велков и членовете Ангел Митев и Красимир Петков благодарят на колегите си и екипа на НДК, "които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации.


Тримата отчитат, че са поставили основата на нова управленска култура, "в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК".
Те благодарят и на екипа на Министерството на културата и пожелават успех на следващия управленски екип, "който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове.


Преди време служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че в НДК започва одит на последните пет години, като основният мотив беше голяма загуба на комплекса. Досега официална информация за резултатите от проверката няма.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK