На живо

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

Избрано от редактора
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Цветелина Белутова
След поредица взаимни нападки и спорове депутатите днес успяха да излязат от юридическия казус, поставен от "Има такъв народ", и приеха решение, че опитът за изпълнение на мандата за съставяне на правителство от партията на Слави Трифонов е приключил неуспешно. Така в отсъствието на групата на "Има такъв народ" останалите политически сили дадоха възможност на държавния глава Румен Радев да продължи конституционната процедура с връчването на втория проучвателен мандат. Той по право се пада на втората политическа сила - ГЕРБ. Очаква се това да стане най-рано във вторник.


Председателят на парламента Ива Митева коментира разочаровано, че самата тя не знае "къде отиваме" и че заради взаимната агресия между депутатите девизът "силата в единението" не се прилага. Самата тя обаче беше критикувана за това, че се оттегли от председателстването на заседанието, солидаризирайки се със съпартийците си от "Има такъв народ" , които го бойкотираха.


"Дневник" проследи на живо размяната на политически тези и емоционални нападки между представителите на отделните политически сили и съпътстващите ги политически действия. Подробностите вижте в хронологията.
Ако вземе трети мандат, БСП щяла да го отнесе към "партиите на промяната"

Кристиан Вигенин

© Юлия Лазарова

Кристиан Вигенин


Ако получи от президента третия мандат за съставяне на правителство, БСП, която е трета политическа сила, ще го разглежда като мандат, даден на партиите на промяната. Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин, който днес в критичните моменти председателстваше заседанието на Народното събрание.


"Третият мандат е кризисен, той не се връчва на министър-председател. Ако президентът реши да го връчи на нас, ние няма да го възприемем като мандат, даден на БСП, а като мандат даден на партиите на промяната, които да направят още едно усилие да решат този ребус," каза Вигенин. По думите му няма смисъл към "тикане" на мандата към най- малката формация (бел. ред. според някои коментари, например на Татяна Дончева от формацията, мандат за "Изправи се БГ! Ние идваме!" е еднакво приемлив и за БСП, и за "Демократична България" и би помогнал за консолидирането на гласовете им, които в друга ситуация биха се разделили).


"За да се случи тази заявка без ГЕРБ и ДПС, са необходими гласовете на ИТН" каза Вигенин и обясни защо смята, че диалогът може да продължи: "Ние не сме прекъсвали разговорите с тях. Нашата комуникация беше цивилизована и експертна и затова няма междуличностно напрежение в момента."

Комисията по ревизия очаква резултати от проверки в ловни стопанства след сигнали за нарушения

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Георги Кожухаров


Със сигнали за проблеми в държавни горски стопанства започна днешното заседание на Комисията по ревизия на управлението на страната през последните 5 години. Първо бяха изслушани Георги и Ваня Михайлови, собственици на фирма за дървопреработване. Те се оплакаха от работата на директора на ловно стопанство "Росица" Иван Степанов. Основните им съображения бяха срещу много на брой проверки – изчислиха, че за 1 година са проверявани веднъж на три дни. Само в периода 5-11 август пък са им съставени 11 констативни протокола. Според Михайлови това се случва заради пари, като посочиха, че зад Степанов стои "олигарха" Валентин Златев. Двамата информираха и за убити трофейни елени в границите на стопанството, които са регистрирани четири дни преди изобщо да е пристигнал чуждестранният ловец. Георгиеви поискаха да бъде поета отговорност. Шефът на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев заяви, че в стопанството се прави проверка, като в частна гора на жалбоподателя засега са открити по-големи нарушения, например камиони с незаконни курсове, като допълнително ще бъдат проверени и двете страни. "Има страхотни кадри в горите и изхвърчат като тапи, когато настъпят интересите на някоя фирма", каза Дунчев и обяви случая в "Росица" за изключение. Членовете на комисията заявиха, че ще следят проверките. По-късно Дунчев анонсира, че има идея за ежедневни проверки по сигнали на граждани в присъствието на медии, като посочи, че може да се започне с ловно стопанство "Искър". Именно за това стопанство той даде пример за частна фирма, властваща в него - "Био майнинг".


Следващият сигнал бе от бивш зам.-директор на Държавно ловно стопанство "Шерба", част от Североизточно държавно предприятие. Той заяви, че дивечът в него е изтребен с комерсиална цел, като от 8000 животни са останали едва десетки. Поиска от Комисията по ревизия да определи къде е дивечът. Съобщи и за 100 хил. кубика дървесина, предвидена за сеч с научна цел, като това е позволено от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, който отвърна, че не е запознат със сигнала. Директорът на ловното стопанство Йордан Радославов каза, че сключеният договор е за 10 г., като предвиденият добив е по 5000 кубика дървесина годишно.

Иванов отговори на Трифонов: Биографиите наистина са важни

Христо Иванов

© Юлия Лазарова

Христо Иванов


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на личните нападки, отправени му от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов с думите: "Вчера подарихме на ИТН колекция от пропагандните пасквили, които Пеевските медии публикуват с години срещу нас и днес г-н Трифонов вече ги ползва по предназначение. Това не е изненада - във всеки момент, в който ИТН се сблъскат с принципни аргументи, за които нямат отговор, те преминават към яростна лична агресия". (какво написа Трифонов вижте в блока в 14:08)Иванов добавя, че отправяйки нападки като използва биографията му, Трифонов всъщност признава, че позицията на "Демократична България" да изисква обсъждане на биографиите на кандидатите за министри е правилна, защото "от тях хората могат да разберат дали един кандидат има капацитета да носи огромното обществено доверие, което се изисква за заемане на тези постове".


Христо Иванов изразява надежда "процесът на преоткриване на правилата на политическия живот" от страна на ръководството на ИТН да продължи и да стигнат до разбирането, че "не може да се опитваш да налагаш диктат, особено ако имаш само 65 гласа; когато ти трябва подкрепа, трябва да си готов да даваш отчетност; плаващите мнозинства са рецепта за безотговорност и корупция; няма парламентаризъм, когато решенията се взимат от някой, който не е нито в парламента, нито пред медиите.."


"Остава това политическо съзряване да се случи навреме, за да не бъде пропиляна и възможността за третия мандат" завършва Иванов.

Ива Митева: Щеше ми се в единението да е силата, но не се получава

"Вече и аз не знам накъде отиваме. Щеше ми се в единението да е силата, но май като че ли не се получава. Всеки ден някой агресира някого друг. Отношението един към друг вече ми тежи. И аз не знам на кого да вярвам", това каза днес в кулоарите на Народното събрание председателят на парламента Ива Митева. Изказването и беше в отговор на въпрос дали партиите ще успеят да излъчат правителство или предстоят трети парламентарни избори в рамките на година.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Като последен конфликт тя посочи декларацията, с която парламента днес обяви за неуспешно завършен първият мандат за съставяне на правителство от "Има такъв народ". По-рано днес зам.-председателят на парламента Татяна Дончева обвини Митева, че първо е подписала проекторешението, а след това е отказала да го направи и се изказа доста неласкаво да нея.


Митева обясни, че първоначално е подписала документа, а после го е смачкала, след като въпреки договорките, то да бъде подкрепено от всички партии, от ДПС и ГЕРБ не го подписали. "Аз тогава се ядосах. Да, бях го подписала, тогава просто го смачках и им казах, че ако ще се играе, ще се играе честно. И че когато сме поели ангажимент и всички ще сме единни, ще бъдем единни", допълни Митева.


Какво отговори Митева на забележката на Татяна Дончева да не се държи като болонка на сценаристи вижте тук.

Трифонов нападна Христо Иванов - не бил подходящ за премиер заради родителите и биографията си

С пост във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов нападна остро съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Поводът е направени от него коментари на биографиите на номинираните министри от "Има такъв народ".Трифонов посочва, че дори Христо Иванов да е бил предложен за премиер от партията, е нямало да бъде подходяща кандидатура, защото и майка му, и баща му са били членове на Българската комунистическа партия, самият Иванов е бил лишаван от правото да упражнява адвокатската професия, бил е служебен министър в кабинета на професор Георги Близнашки, който пък бил "виден представител на Библиотекарския кръг", освен това е и един от главните виновници за разцеплението на десните.

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)


Трифонов завършва поста си с мнението, че ако хипотетично Иванов е бил номиниран за премиер от "Има такъв народ", при това положение реакцията е щяла да бъде: "Така че, ако обичат, от "Има такъв народ" да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг."

Христо Иванов подозира синхрон в действията на ГЕРБ и "Има такъв народ"

Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов допусна, че е можело "да има синхрон в действията" на "Има такъв народ" и ГЕРБ при гласуваното по-рано решение за оттеглянето на Пламен Николов като премиер на България. Тогава депутатите от партията на Слави Трифонов напуснаха залата, а ГЕРБ първоначално не гласуваха."Аз си задавам въпроса дали имаше някакъв синхрон в тези действия, защото "Има такъв народ" напуснаха заседанието, в което парламентът трябваше да бърше кашата, която те бяха забъркали, след което ГЕРБ не участваха в гласуването, с което се опитаха да провалят приемането на това решение и да задълбочат кризата", заяви Иванов.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


При повторното гласуване на решението ГЕРБ гласуваха "против", но въпреки това в крайна сметка така оттеглянето на Пламен Николов бе одобрено с мнозинство в Народното събрание и президентът може да връчи мандата на следващата по резултат политическа сила."Виждаме, че "Има такъв народ" дестабилизират конституционния ред в страната и от това се възползват ГЕРБ. Задайте си въпроса кой всъщност връща ГЕРБ на власт", заяви Иванов, без да отговаря сам на повдигнатия въпрос.

ДПС: призоваваме за съдържателен диалог

Призоваваме всички партии за съдържателен диалог. С анти ДПС риторика останалите партии не могат да прикриват своята политическа немощ. С нея нито една криза няма да се реши, каза днес пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова

Заради детската болница Борисов и негови министри са дадени на прокурор

Министерството на здравеопазването е дало на прокуратурата документи за проекта за строителството на детската болница, като има съмнение, че бившият премиер Бойко Борисов и министрите от неговия кабинет Костадин Ангелов и Кирил Ананиев са нарушили закона и са ощетили държавата, съобщи днес служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред депутатите в парламента. Часове по-късно държавното обвинение съобщи, че сигналът е разпределен на случаен принцип на прокурор.


Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Според сигнала най-сериозното нарушение е, че създадената от предишния кабинет държавна здравна инвестиционна компания, която управлява проекта, е превела авансово 9 млн. лева на консорциума от фирми от групата на "Главболгарстрой" (ГБС), без да има законово основание за това. Авансът е за строителни дейности, а това се е случило без да има издадена виза за проектиране.


На 5 юли Министерството на здравеопазването изиска от своето дружество "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД да прекрати договора с консорциум от компании от групата на "Главболгарстрой" за изграждане на нова детска болница от предвидения за реконструкция незавършен строеж в кампуса на Медицинската академия.


Подробности тук

Министър Василев: Умоляваме парламента да сформира бюджетна комисия

Умоляваме парламента да сформира бюджетна комисия и да започне разглеждане на актуализацията на бюджета, за да има средства, които да посрещнат текущите разходи на българските граждани, каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на финансите Асен Василев. Той поясни, че ако това не се направи, ще има пари за избори, но не и за подпомагане на бизнеса.


Недостигът на средства в здравеопазването ще се покрие, като се вземат 5% от бюджета на МВР, а пенсионерите имат гарантирани допълнителните 50 лева до септември, но не и след това, каза още министърът.

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Асен Василев подчерта, че при заложени в бюджета 1.196 млрд. за избори и ковид-епидемията, до момента са похарчени 2.39 млрд. лева. "Възможностите за преструктуриране на разходите са силно ограничени. Актуализацията дава възможност да се похарчат допълните приходи с увеличени разходни тавани. Приходите ги имаме, искаме от парламента разрешение да ги използваме", обобщи той.


Подробности тук

Колегите от "Има такъв народ" имат основна вина да се стигне до този правен хаос", коментира Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, преди гласуването в зала за оттеглянето на кандидатурата на Пламен Николов за министър-председател. Депутатите от партията на Бойко Борисов осигуриха кворума и гласуваха "против", за да може решението да мине в пленарна зала."ГЕРБ колкото и да беше обявявана за токсична и какво ли още не, се оказа, че без нейното присъствие и гласуване, решенията и гласуванията не могат да бъдат взети от Народното събрание", смята Десислава Атанасова."Има такъв народ" не отстъпи от решението си да не присъства в залата и така да не гласува желанието на кандидата си да се оттегли. В пленарна зала не бе дори председателят на Народното събрание Ива Митева, която е избрана от листата на партията на Слави Трифонов.
"Ние казахме, че няма да предлагаме хора, ако нямаме подкрепата на другите партии и затова не го правим. Имат си мнозинство, да си взимат решения, всички са работили заедно", коментира Тошко Йорданов.

Депутатите изслушват министри

Парламентът обяви за неуспешно приключен първия мандат

Със 106 гласа "за", 60 "против" и 1 "въздържал се" Народното събрание обяви първият мандат за съставяне на правителство за неуспешно приключен. Това стана от втория опит, след като при първото гласуване нямаше кворум.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Първоначално депутати имаха намерение да одобрят оттегляне на кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер, но заради потенциални конституционни проблеми в крайна сметка в решението меше записано само изречението: "Мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно".


Какво следва оттук нататък, четете тук

С поименна проверка на депутатите Народното събрание възобнови заседанието си, на което трябва да приеме решение, че първият мандат за съставяне на правителство е неуспешно приключен. Това ще даде възможност да продължи процедурата с връчване на втори мандат. По-рано депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала, а решението не беше прието, заради липса на кворум. При преброяването се установи, че присъстват 169 депутати.


Подробности тук

Премиерът изрази притеснение за стабилността на държавата

"Известни притеснения по отношение на стабилността на държавата" предизвикват политическите процеси в страната, които вкарват България в "трудно прогнозируема" ситуация", коментира в началото на днешното заседание на правителството премиерът Стефан Янев. Той призова депутатите да актуализират бюджета, за да се избегне социално напрежение през есента.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Янев е на мнение, че това, което се случва в парламента, влияе негативно върху политическата среда в страната.

Конституционалист: Борисов няма да приеме мандат на петък 13-ти

Преподавателят по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Наталия Киселова заяви пред Би Ти Ви, че не очаква ГЕРБ да приеме втория мандат от президента за съставяне на кабинет още този петък. "Познавайки поведението на г-н Борисов (бел. ред. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов), не мисля, че той би се съгласил на петък 13 да приеме мандата", уточни тя. Според нея възможната дата е 17 август (вторник).


В понеделник държавният глава Румен Радев свиква Консултативния съвет и според Киселова едва ли ще съчетае двете събития в един и същи ден. Тя коментира и казуса с гласуването на оттеглената кандидатура на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер.

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Скрийншот от Би Ти Ви


"Тъй като депутатите са изгубили доверие помежду си, те искат да има акт на Народното събрание, с който тази процедура да бъде официално приключена. Вчера Ива Митева можеше да каже, че е постъпил акт от страна на предложения за министър-председател Пламен Николов и процедурата да бъде затворена от нея, но тъй като си нямат доверие, народните представители решиха да гласуват днес", уточни тя, като добави, че не вижда смисъл от дебати, когато един човек се оттегля доброволно.

Дончева: "Има такъв народ" изглежда искат да унижат всички институции

С поведението си от "Има такъв народ" създават конституционен проблем, обяви днес, по време на дебатите около обявяването на първия мандат за неуспешно изпълнен, заместник-председателят на парламента Татяна Дончева от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Тя поясни, че вчера председателят на Народното събрание Ива Митева от партията на Слави Трифонов е участвала в съставянето на проекторешението, но тази сутрин е отказала да го подпише. В него, вместо да се запише, че парламентът одобрява оттегляне на кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер, фигурира изречението: "Мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно".


Тази формулировка беше приета така, за да се излезе от безпрецедентния случай, при който кандидат за министър-председател се оттегли, след като президентът е издал указ за гласуване на неговата кандидатура от Народното събрание. В началото на заседанието групата на "Има такъв народ" напусна залата, за да не участва в излишните според тях обсъжданията по един ясен казус.

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


"Ние не сме деца в детска градина ... Не знам какво искат да покажат тези хора и на кого, и не знам какво мислят, че се случва. Ако целта е да направим държавата на дреб, да направим така, че всички институции да бъдат осмени, оплюти и унижени, аз мисля, че това е пътят", допълни Дончева.


Тя призова залата да гласува проекта и посъветва Ива Митева"да не се държи като болонка на някой сценарист". В последствие решението беше гласувано, но заради липса на кворум, не беше прието.

Липсата на кворум, след като депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала, попречи на първото гласуване, с което да бъде оттеглена кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер и бъде обявен първият мандат за съставяне на кабинет за неуспешен.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В залата имаше 105 депутати, като всички подкрепиха решението, но за да стане то факт, трябваше да има поне 121 души. Водещият заседанието Кристиян Вигенин предложи 15 минутна почивка, за да се обсъди ситуацията на председателски съвет.

Депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала

Парламентарната група на "Има такъв народ" няма да присъства на гласуването на решението за оттегляне на Пламен Николов като кандидат за премиер на партията. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев от трибуната на Народното събрание. Според него групата няма желание да присъства на "този фарс". Веднага след това всички депутати от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала, като се очаква да се върнат след края на дебатите и гласуването.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Иванов призова "Има такъв народ" да излязат от своя политически пубертет

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Велко Ангелов


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви пред БНТ, че единствено "Има такъв народ" може да тласне страната към нови избори. Затова той призова партията на Слави Трифонов "да излезе от своя тежък политически пубертет". Според него има шанс за съставяне на правителство с третия мандат, който президентът ще връчи на избрано от него партия.


"Предложихме четирите партии, като изключвам ГЕРБ и ДПС, да изработим формула за краткосрочно управление с писмено споразумение. На база на това споразумение ще дефинираме и колко време му даваме на едно ново правителство, но не повече от година. 6-8 месеца е най-добре", уточни Иванов.


По думите му лидерите на четирите партии ще трябва да обясняват на избирателите си тази формула, тъй като ще има недоволни от нея. "Трябва да намерим това сечение, което да не носи големи негативи", каза още той.

Третият мандат не е обречен, смята Атанас Атанасов

Третият мандат за съставяне на правителство не е обречен, въпреки заявената позиция на "Има такъв народ", че няма да подкрепят кабинет на която и да е партия, каза днес преди "Нова телевизия" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Според него, за да има шанс той обаче, трябва да се даде на "Изправи се.БГ! Ние идваме!", защото нито ДБ би подкрепила правителство, предложено от БСП, нито обратното.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


"Този парламент е така конструиран, че избирателите ни казаха - сядате там и се разбирате. В политиката подкрепата се търси, тя не се носи на тепсия", обобщи Атанасов ситуацията в момента. Той обяви, че заради ГЕРБ се налага идеологически антиподи да си подадат ръце за бъдещето на България.

БСП не се отказват от консултации за кабинет, ако получат мандата

БСП ще инициира дискусии с всички партии в парламента, без ГЕРБ и ДПС, за да види къде е базата, на която може да се стъпи за съставяне на правителство, обяви депутатът от партията Александър Симов. Това ще бъде направено въпреки заявката на "Има такъв народ" да не подкрепи кабинет, на която и да е друга партия и позицията на "Демократична България", че правителство на БСП не може да подкрепи. Симов уточни, че все още покани за срещи не са изпращани.
Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Депутатът каза още, че този парламент е длъжен да направи исканата от служебното правителство актуализация на бюджета. До момента финансовият министър Асен Василев на няколко пъти обяви, че без нея, пари няма да има за социални дейности, помощи за бизнеса и т.н.

Политическото напрежение: "Силата в единението" все още не се постига от депутатите (хронология)

© Юлия Лазарова


Днес предстои Народното събрание да гласува решението за оттегляне на кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер. До тук се стигна след като във вторник "Има такъв народ" се отказа да предлага проектокабинета за гласуване в пленарната зала, с което постави юристите пред конституционна главоблъсканица. Още тогава някои експерти изразиха мнение, че трябва да има някакъв акт на Народното събрание, за да завърши процедурата с първия мандат.


Във вторник председателят на парламента Ива Митева не вкара подобна точка в дневния ред на Народното събрание, но след възражения от страна на ГЕРБ, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и допълнителни консултации със секретарят по правните въпроси на Румен Радев - проф. Емилия Друмева, бе взето решение, че парламентът ще трябва да потвърди (или отхвърли) волеизявлението на Пламен Николов. Гласуването е включено като първа точка от програмата за работата на Народното събрание.


След него предстоят изслушвания на министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на здравеопазването, на вътрешните работи и на енергетиката, както и на управителя на Националната здравноосигурителна каса и на директора на Изпълнителната агенция по горите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (625)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Аз съм кандидат-премиер.
  Другия път ше ме изберат
  и милиони микроби ше умрат.
  А до тогава как да си гледам кефа бе?
  И ти и аз знаеме кои са шефове.

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.

 3. 3 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Срам ги е от тях.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2837 Весело

  До коментар [#1] от "Doge":

  Дай ми от ония партийни куфари,
  и ще покажа че мога да дупя се,
  доскоро те тричах, наричах шушумига,
  дай ми парата - там дето съм плюл, ще излижа,
  довчера ви мразих и пращах в затвора,
  платихте концертче - и станахте хора.

  Ицо Хазарта - новия Слави.

  Иначе колегата в ком. 2 го каза - няма такъв парламент.

 6. 6 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Ако бяхте пускали на Славиту в подлеза,докато дрънкаше там,достатъчно парички,сега нямаше да ви забърква в тези лайна.
  Бъдете щедри към бедничките.
  Във ваш интерес е.

 7. 7 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Пичове, Вие сте Гошовци! Единственото, в което сте добри е да си намирате алиби защо не сте свършили работа.
  Д-р Петър Москов

  Аз съм човек от старата школа. Старата школа, значи да формулираш важните приоритети и да кажеш какъв е пътя за постигането им.
  Процесът не е лесен, трябва да поемеш отговорност, най-продуктивните психопати те обвиняват, че си предал революцията и най-вече трябва да излезеш от битието на плювач, наречено "дух на парламентаризма" и да свършиш работа.

  Прости и предвидими действия-ако избереш Гошо, ще се случат важните за Гошо и избирателите му неща. Ако Гошо може да свърши работа, но не го прави, то има

  две възможни причини:

  1. Гошо е некадърник.
  2. Гошо е измамник.
  Това е далеч от "модерното" правене на политика, но както казах, аз съм от старата школа.

  Ще опитам да онагледя какво имам предвид:

  1. От 10на години едни хора убеждават обществото, че единствената важна политическа цел е смяната на главния прокурор и промяна на квотите в съдебната система. Всички останали неща, като икономика, цени, училища, болници и лична сигурност са маловажни и ще се оправят сами, след постигането на главната цел.
  2. Поне три състава на Парламента и дестина състава на правителства, бяха обявявани за мафия, защото нямат мнозинството и волята да изпълнят тази главна политическа задача.
  3. Хората си викат, може пък да е така и избират достатъчно Гошовци, за да има мнозинство, което да я напраи тая пуста реформа, след което да потънем в лукс.
  4. Гошовците обаче, изведнъж се връткат и казват че "реформата" пак си е много важна, но по-важно е да са гъстаци с министрите, които ще управляват паричните потоци и ако не са от техните, това е предателство към Революцията.
  5. Главната цел, остава за друг път. Това е добре за Гошовците, защото могат да свирят същата плоча още няколко изборни кампании. За всички останали е малко кофти.

  Въпрос:

  Извършилите гореописаните действия Гошовци са:
  1. Некадърници?
  2. Измамници?
  Шегата настрана, убеден съм, че като си казал че единствената цел е съдебна реформа и имаш мнозинство да я направиш-или я правиш или не си отваряш устата повече. От срам!
  Тези имат мнозинството, но не правят нищо. Щото нямат срам!
  Пичове, Вие никога, нищо не сте свършили. Единственото в което сте добри е да си намирате алиби защо не сте свършили работа. Защото сте Гошовци!
  Още един въпрос. Под кои имена се подвизават Гошовците?

  П.П.
  Стана дълго, но си мисля, че след падането на маските е време да спрем да се групираме под фалшиви знамена и да се обърнем към истинските причини за проблемите на обществото ни и тяхното решение. За това е нужна отговорност, политическо лидерство и смелост. Нужна е силна десница!
  Знам че това което казвам, не е политически "мейнстрийм", но както казах аз съм от старата школа.
  Айде поздрав на Гошовците, отивам да плувам!
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-pichove-vie-ste-goshovtsi-edinstvenoto-v-koeto-ste-dobri-e-da-si-namirate-alibi-zashto-ne-ste-svarshili-rabota

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#5] от "Deaddark":

  Виж ти, неподозирани рап възможности. Браво!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Добро утро, българи! Как сте, пихте ли кафе? Днешният ден е празничен за цяла България - станаха точно 3 месеца "Бате к*ре", ..." по кабинетите и коридорте на властта.

  12 май 2021 г. служебните министри встъпиха в длъжност.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Не е политическо напрежение да се спази основния закон.
  Напрежение е когато трябва да се спази заради хора, които очевидно не притежават нужните качества да заемат пост, чиито функции са изчерпателно изброени в него.

 16. 16 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Отново БСП и ДБ са съмишленици за 3 мандат и даже говорят за подкрепа от ИТН. Очаквам пак да завалят компромати срещу ИТН, може и да е тайно

 17. 17 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Ицо Хазарта е онемял, пред дествителноста!

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  "За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де."

  Когато беше на власт, по едно време си спомням, че бай Тошовия тръгна на протест.....срещу себе си ! Така че такива безумия не са съвсем непознато явление за кастата на ОПГ - то у нас ..............

 19. 19 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  В парламент г-жа Мая Манолова заяви:

  „Щях да кажа по какъв начин г-н Трифонов ме увещаваше да не се кандидатирам за кмет на София и на каква цена.
  А ИТН си пуснахте телевизията на втори ноември – един ден след втория тур на изборите! И можете да обясните защо!“
  frognews.bg/novini/toshko-iordanov-hristo-ivanov-kaza-che-toi-triabva-odobri-manolova-posavetva-obeshtaite-neshto-posle-izpalnete.html

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Гладна кокошка мандат сънува !!!

 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Весело

  За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Смятам да протестирам срещу това !!!

  Тези ще открадната мечтите ни за звездите !!!

  Съсипаха я тая Слънчева система !!!

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Хахаха, никой не предвижда третия мандат да отиде при ДПС и те да съставят кабинет с подкрепата на ГЕРБ и ИТН
  Ако това не е стабилен кабинет с парламентарна подкрепа, здраве му кажи.

 24. 24 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Съсипаха бизнеса на човека, изпусна летния сезон, а никой не купува шнорхели през зимата...

 25. 25 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1812 Весело

  Почнаха се и тия: https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-aleksandar-simov-demokratichna-balgariya-se-darzhat-kato-papchiv-tiyneydzhar

  "Александър Симов: „Демократична България“ се държат като пъпчив тийнейджър"

  Ех този трети мандат, като го получите и ще сполучите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  " Според него, за да има шанс той обаче, трябва да се даде на "Изправи се.БГ! Ние идваме!", защото нито ДБ би подкрепила правителство, предложено от БСП, нито обратното. ""


  Казахме го вече ! Славчо и компания са озлобени, отмъстителни и настроени да спъват по - нататъшните усилия за формиране на кабинет в рамките на този парламент ! Затова каквито и усилия да се предприемат в тази посока, са обречени на провал ! Единственият плюс от тях ще бъде, че хората ще видят как трябва да се търси подкрепа и да се преговаря за съставяне на евентуално правителство, а не просто да гледаме ултимативни постове по фейса и едностранчиви декларации от Тошко, Слави и компания.........

 28. 28 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Хе хе, аз това го предсказах преди пет дни. Не са някаква висша математика ИТН.

  ИТН трябва да гласуват "против" или "въздържал се" за кабинета на Пламен Николов. Само така няма да допуснат да бъдат обвинявани в задкулисни сделки с ДПС, БСП и ГЕРБ. Като бонус - ще влязат в историята като най-антисистемната от антисистемните партии, ще вземат акъла на чужденците и ще дадат хляб на сума ти местни гурута да обясняват колко сложен, мъдър, практически гениален е всъщност този ход и че те от самото начало са го предполагали.
  —цитат от коментар 67 на еспресо

  https://www.dnevnik.bg/politika/2021/08/07/4240667_nachinut_na_sglobiavane_na_kabineta_ne_veshtae/?ref=id&_ga=2.94079381.96478426.1628746653-1737261396.1628626687 #comment-67

 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  ""Този парламент е така конструиран, че избирателите ни казаха - сядате там и се разбирате. В политиката подкрепата се търси, тя не се носи на тепсия", обобщи Атанасов"
  ................
  Този парламент така е конструриран, че е заложник на мръсни политически игри.

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Чалгарите грозно и мощно се подиграха с българското общество!!!

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Чалгарите трупат провал след провал.

  Не знам откъде ги извадиха тия “кадри”, на какви “кастинги” са се явявали и по какви критерии са избирани, но подобна измама на стотици хиляди лековерни хорица никой не си беше позволявал досега.

  След като Пламен Николов бе обявен пет минути преди връчването на мандата в президентството, когато се разбра, че предишната номинация - на онова нещо от ЮФ - е скандална и неприемлива, набързо му съставиха биография, изкараха го някакъв мегамагнат, управляващ транснационални корпорации, измислиха му докторати, западни университети, пред които може би се е снимал като туршст…

  … и той взе, че се “оттегли” в деня преди гласуването на сбиротака, който кукловодите ни се опитваха да ни натресат за “правителство”.

  С вицепремиер - онава същото крайно неприемливо, направо противно нещо от ЮФ.

  Плагиат, масон и “почетен консул” на държава, която не е чувала за него.

  Който е писал този сценарий, направо се е изгаврил и с актьорите, а най-вече и с публиката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#28] от "еспресо":

  не го бях чел, но фактът че се случва се набива на очи.

 33. 33 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Комунистите от БСП(к) са винаги готови да "управляват". Особено с техните приятели от Д(п)С. Каквито богати времена бяха за тях само, пари имаше за всички тях колкото искаш.

  ... с двеста...
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  “За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.”

  Хахаха, ти си го казал по-кратко и изчерпателно от мен. 😆😆😆😆🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#31] от "Norman Granz":

  Няма кадри. Това му е драмата на Чалгаря. Кой себеуважаващ се човек с безупречна биография би се хванл с тия шутове?
  Тепърва ще става по зле окло тях, те и депутати няма да могат да съберат като хората за следващия вот.

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  Някой трябва да предложи в парламента който е бил в два парламента да не може в трети........ и ще настане вой......... и сближаване........

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  "Няма кадри. Това му е драмата на Чалгаря."


  Ами от масонските ложи и тайните общества - толкова ! За тях това е най - доброто, което могат да извадят от цилиндъра !

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  “Кой себеуважаващ се човек с безупречна биография би се хванл с тия шутове?”

  Ами Ива Митева - единственото човешко лице в тая менажерия - обяви, че напуска.

  Нещо не се е чувствала комфортно като “колежка” на Тошко и Филип… 😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  БСП си залагат сами капан. Проглушиха ни ушите, че ако получели мандата, щели да предложат служебния кабинет.
  Бас хващам, че служебният кабинет ще ги отсвири - такова падение не биха си причинили - и Корни и компания ще претърпят тотална катастрофа пак.
  Мая си проветрява устата по същия начин, но е мин шанса да получи мандата.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Верно ли е, че масоните си миришат дупетата един на друг, като някакъв ритуал за приемане и сближаване?

  ... с двеста...
 42. 42 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Третият мандат не е обречен, смята Атанас Атанасов

  1. Избирателите ни казаха - сядате там и се разбирате.
  Трябва да се разберат, обаче
  2. ДБ не би подкрепила правителство, предложено от БСП
  но, все пак
  3.Заради ГЕРБ се налага идеологически антиподи да си подадат ръце
  Тогава с кого ще си стискате нещата, нали оплюхте всички.
  Рано сутрин мисленето още не му се отдава, разчита че и ние не сме си пили кафето.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#36] от "MPetr":

  мани, мани. То и сега на ГЕРБ от депутатите нищо не става, смятай, ако почнат и те да ги събират от кол и въже.

 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Не разбрах, БСП теста, дето го правиха при избора на Ива Митева, за какво го използваха. Сега са тръгнали да правят 3 мандат с ДБ и ИСБГНИ. ДБ не подкрепят Радев на първи тур

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#37] от "samoedin":

  Кви """"масонски ложи и тайните общества"""" бе колега ? ......в България тва са клубчета на алкохолизирани ченгета, и комплексираните им синчета .......пасмина безподобна.......

 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Жужето искал да прави кабинет😃😃😃.

 47. 47 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  Добро утро, българи! Как сте, пихте ли кафе? Днешният ден е празничен за цяла България - станаха точно 3 месеца "Бате к*ре", ..." по кабинетите и коридорте на властта. 12 май 2021 г. служебните министри встъпиха в длъжност.
  —цитат от коментар 13 на cinik


  Съиздателя обаче нещо не е в празнично настроение, що така?

  Знанието е сила, информацията - власт
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  Който провали третия мандат ще загуби много тежко на предсрочнитете избори.

 50. 50 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  БСП не се отказват от консултации за кабинет, ако получат мандата
  „Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте.“

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 51. 51 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Правят се различни прогнози за връчване на трети мандат и нови избори,но има и друг вариант,който изобщо не го изключвам.Гласува се правителство на ГЕРБ,който е подкрепен от тях и ДПС.Общо 92 гласа.Ако от ИТН напуснат залата,когато се гласува кабинета,то ще има общо 175 депутати при гласуването. А да мине правителство са нужни повече от половината присъстващи да гласуват за.Т.е 92-а депутати на ГЕРБ и ДПС ще са напълно достатъчно.
  Ако действително едни и същи кръгове стоят зад ДПС и ИТН това е напълно възможна ситуация.

 52. 52 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Весело

  Важното е, че Нинова днес е харесала интервютата на Симов и Атанасов и не се отказвала от кабинет

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#13] от "cinik":

  “Днешният ден е празничен за цяла България - станаха точно 3 месеца "Бате к*ре", ..." по кабинетите и коридорте на властта.”

  Не може да бъде!

  А слънцето изгрява, респ. залязва, птичките пеят, трамваите се движат, магазините са отворени, дори олимпиада си направиха хората…

  Аз очаквах да настъпи краят на света, да падне вечен мрак над смълчаната Земя… 💀

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#7] от "constatator":

  Да се цитира тук корумпето доктор Живако е гротеска. И плувай! Не е риба,

 56. 56 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Вълчев декларира потресаващо непознаване на конституцията! Не може да върнеш мандата на президента, като изпълнен, той да издаде указ за гласуването му в НС и чак тогава да заявяваш, че е неуспешен. Все едно да се разпишеш в гражданското, да консумираш първата брачна нощ и после да твърдиш, че не си готов да се разделиш с невинността си.
  Но пък и т.н. показаха какво ще се случи, ако ГЕРБ реши да състави правителство с ДПС - ще излязат за да пада кворума?

 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Весело

  Жалка картинка, обвинените в лъжи завзеха тв студиа, сами, диа не вземе някой да им опонира, продължиха да приказват небивалици, дори и правителстно ще правели, може би.
  Сега поне Ивайло пак ги навря в "мишата дупка"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 58. 58 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":Който провали третия мандат ще загуби много тежко на предсрочнитете избори.
  —цитат от коментар 49 на Един препатил


  ИТН и ГЕРБ доста грозно провалиха мандатите си на предходните избори. В резИлтат - именно те са първите политически сили.

 59. 59 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Хахаха, никой не предвижда третия мандат да отиде при ДПС и те да съставят кабинет с подкрепата на ГЕРБ и ИТНАко това не е стабилен кабинет с парламентарна подкрепа, здраве му кажи.
  —цитат от коментар 23 на doctor.no


  Можеше да стане и така ако чехльо беше президент.

 60. 60 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Ицето първо сам да излезе от пубертета.
  Ако може... Че бъдещето на ДБ въобще не е розово. Да, на няколко избори още ще са в парламента, но после вече не се знае.

  ДБ=БКП
 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  До коментар [#42] от "petrow1973":

  Да, би трябвало да стане като на конклав за избиране на папа.
  Ако не се разберат депутатите, заключват се в НС, зазиждат се вратите и се оставят на хляб и вода три дни. Ако не се разберат до три дни, спира им се и водата, а за храна им се доставя само солена риба. Да видите как бързо ще изберат правителство!

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#40] от "varnata_brat":

  А строителят на руски газови потоци, какво да го правим? Да му оседлаваме ли белия кон?

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Провалилата се Герб продължава да бъде първа политическа сила... Поне това казват прогнозите за бъдещите избори.
  А спечелилите "партии на протеста" са последни политически сили...

  ДБ=БКП
 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  До коментар [#43] от "doctor.no":

  Ама те половината от нашите депутати по законодателството на Османската империя преди зловредното западно влияние отдавна да са украсили бесилките и коловете по мегданите!

 65. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  ,,Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви пред БНТ, че единствено "Има такъв народ" може да тласне страната към нови избори. Затова той призова партията на Слави Трифонов "да излезе от своя тежък политически пубертет". “

  Христо, те излезнаха!
  Сега ти се оправяй щом имаш претенции!
  ИСНИ-също!
  Вие дето се правихте на интересни-сега управлявахте с останалите.
  Стига сте разигравали 30 г едни и същи циркове

 66. 66 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Не знам кой е решил, че Тошко е най-добрият избор за представително лице на ИТН.
  Ако целта е антиреклама, изборът му е право в целта.

 67. 67 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 166 Неутрално

  Митева продължава да отказва да изпълнява задълженията си като председател на НС.

 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#48] от "balkantourist":

  Е-е-е-е-е...! То не може всеки да е като Бойко Борисов, с идеалните дядовци. Тоест единя бил ятак, другия бил кулак. И Баце поради тази причина е универсален. Хем са го приели в Симеоново, хем е антикомунист. И на 27 години е марширувал като пионерче под чернобилския дъжд...! ;)

  Бивш tww09306483.
 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Йордан Цонев вчера направи впечатляващи изказвания, уникални с логика и лексика !........ Цяла статия трябва да се напише за това което каза вчера ....... и трябва да призная, че съм съгласен с него на 100 процента...... За фасадната демокрация и дълбоката държава........ от времето на Луканов до днес....... медиите до момента ни дума, ни вопъл ни стон........

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Разстроено

  До коментар [#36] от "MPetr":

  Тук май проблемът не е в "чалгаря".
  Проблемът е като в притчата от Ветхия завет: Тръгнали дърветата да си търсят цар. Маслината отказала - ще си оставя аз плодовете и маслото, с което храня хората за да ви ставам цар? Лозата отказала - ще си оставя аз плодовете и виното с които веселя целия свят? Накрая отишли при тръна. Ами да, ще ви стана цар. Но искам уважение, послушание и дарове - щото инак ще излезе от трънаците ми огън и ще изгори и ливанските кедри!
  Та и нашият "политически елит" е съставен от хора подобни на безплодните тръни, които стават само за огъня...

 72. 72 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2585 Весело

  Третия мандат е възможен само защото ще бъде в БСП . ИТН не иска да се среща и да говори с ДА и Изправи се . Дали това бе направено с умисъл или тактически от ИТН е друг въпрос. Избори съвпадащи със президентските са много, много неприятни за ДА , дори и със симпатичния Лозан Панов ...:)) Докато партиите подкрепящи Радев получават бонус , едни по малко други повече !

 73. 73 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#17] от "optimu_s":

  Сигурно се готви за новата предизборна кампания на ГЕРБ ;)

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 74. 74 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 170 Неутрално

  "Има такъв народ" да излязат от своя тежък политически пубертет, заяви Христо Иванов.

  Парламентарната група на "Има такъв народ" няма да присъства на гласуването на решението за оттегляне на Пламен Николов като кандидат за премиер на партията. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев от трибуната на Народното събрание. Според него групата няма желание да присъства на "този фарс".

  Доста иронично, едно след друго.

 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Весело

  Не само от партията на Слави са шутове...
  Всички останали декларират, че никой с никого нямало да прави правителство, ма щял да подкрепя някакво си имагинерно правителство при определени условия или пък искал подкрепа, ама той не я давал за другите...
  Ма не трябвало да е с мандата на някой друг, а с неговия. Щото той правителства с други мандати не подкрепял.
  Абе едни такива изявления, от които може да се съди, че никой не иска да състави правителство, т.е. да поеме отговорност, ама обвинява другите, че не искали.
  И всеки се надява, че избирателите щели да оценят неговите "усилия" и щели да накажат еди кого си, виновен за политическата криза.
  Някои се самообявяват за политици с опит, след като опитът им в управлението е предимно негативен.
  И т.н. и т.н.
  Преди първите избори питахме: "Какво ще правите след изборите? Какво правителство ще излъчите?"
  Отговорът: "Да махнем Борисов, пък ще видим!"
  Е, видяхме. Сигурно има и още да видим и май е време да се огледаме за някаква читава алтернатива, различна от това, което е в парламента. Или поне тези политици да подадат оставки след изборите за да дойдат нови лица като лидери на партиите. 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Жужето искал да прави кабинет😃😃😃.
  —цитат от коментар 46 на von_seeckt  Кабинет за 6-8 месеца наистина е необходим, ако не за друго, то за да се актуализира бюджета и да се посрещнат предизвикателствата на пандемията .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  За съжаление станахме свидетели за пореден път, че политическата ни шайка е абсолютно същата - изтъкани от зависимости егоцентрици. Такива няма как да се разберат за каквото и да е, защото служат на различни интереси и зависимости. Те вършат само бели във властта. Служебния кабинет трябва да остане и да се върви към президентска република с ясни правила за сваляне на президента.

  Просто станаха прекалено много олигарсите, които дърпат конците на политическите обекти и няма реален шанс да се разберат. Когато много олигарси влезнат във властта чрез аватарите си, тогава се получава както в цяла Европа - Испания, холандия, Италия, Германия, Израел - избори до дупка и трудно постигане на съгласие.

  При президентска република олигарсите се събират в клъстъри и по време на избори по-силният клъстър печели, винаги има правителство и никога няма политическа криза.

 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#68] от "Petleshev":

  Неговите дядовци като бройка надвишават менискусите му

 80. 80 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Разстроено

  Както пееха "Ъпсурд" :"....и нека цирка нЕма спирка..."

 81. 81 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Лошото на президентските републики е, че държавата започва да воюва срещу гражданите си бранейки интересите на олигарсите.

 82. 82 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Митева отиде под нивото на ПКП

 83. 83 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  А слънцето изгрява, респ. залязва, птичките пеят, трамваите се движат, магазините са отворени, дори олимпиада си направиха хората…
  —цитат от коментар 53 на Norman Granz


  И да продължим:Цената на тока достигна рекордни стойности, на газта също,инфлацията тръгна нагоре, безработицата и тя. Мигранти все по често пресичат границата, а пред четвъртата Ковид вълна, ваксинацията е в застой. Медицински работници, ресторантьори, работодатели вдигат протести. Добре поне, че благодарение на радевата хунта, слънцето изгрява, а птичките пеят.

 84. 84 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Самите преговори за порции и участие в коалиция с комунистическата партия, Чалгаря, Мая Пеевска и Татяна Ванкото са разобличаващи, унизителни и дори извратени. Нека гласоподавателите на ДСБ се замислят много.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 85. 85 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "Третият мандат не е обречен, смята Атанас Атанасов"
  ====
  Умнокрасива надежда умира последна.

  .".... Според него, за да има шанс той обаче, трябва да се даде на "Изправи се.БГ! "
  ===
  А защо на Изправи се БГ ? По-умни са от умнокрасивите, по-красиви, или ДъБъ, отново, за кой ли път искат баницата, но не и отговорността.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  А тьотка Дончева днес прекрачи всякакви граници, преди да влезе в парламента интервю за "Хоризонт" бе изпаднала в ярост, държеше сметка на журналистите, казваше им какво да прави, след това отиде в парламента с кръвно 270/160, и държеше същият тон, и обиди дори председателката на НС!? Тази е буквално се държи и говори като прероден СС-унтерщурмфюрер, на служба в концлагер...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#58] от "ivanpopov":

  Правителство с третия мандат ще има с гласовете на ГЕРБ.

  Бойко Борисов е достатъчно хитър да не отиде на трети избори. Никак не го устройва да остави служебното правителство още три месеца и е достатъчно наясно, че няма да постигне по-добър резултат.

  А напротив - ако подкрепи правителство с третия мандат ще си пише актив, че е помогнал да се преодолее "хаоса". И ще разчита да спазари и нещо за себе си.

 88. 88 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Има такъв народ, ама няма такива палячовци. Слави бе достатъчно умен да не е депутат, ама Тошко си поверва...

 89. 89 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 292 Гневно

  Депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала
  Е добре де, каква е сега тази детинщина? Нали статуквото ще променяме, а взимаме пример от гердбаджиите. Те правят същите мишешки номера когато нещо в пленарна зала не им изнася.
  Аз ако си тръгна от работа защото днешната работа не ми харесва какво ще стане? Трябва да започнат да наказват за такива групови напускания на народното събрание!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  За първи път в световната история партията мандатоносител ще гласува срещу излъчен от нея кабинет. Чалгарите пишат светован история, по тъпотия де.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  А като се сетя, че ти допреди месец ги бранеше със зъби и нокти!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 93 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  “Има такъв народ" напуснаха пленарната зала“

  ИТН проявяват удивителна политическа шизофрения!
  Не е за вярваме!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  ПРЕТЕНЦИИТЕ-НА ПАЗАРА!
  ИЛИ ВЪРВИШ НАПРЕД И РЕЛАВАШ СПЕШНИТЕ ПРОМЕНИ, ЗА КОЕТО СА ТЕ ИЗБРАЛИ ХОРАТА, ИЛИ ДЪТОАШ НАЗАД САМО ЗА ДА ПОЛУЧИШ ЛИЧНА ИЗГОДА!
  СТИГА ТОЛКОВА ТЮФЛЕЦИ!
  АМАН!

 96. 96 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2542 Любопитно

  Лилавите щели били да търсят широка основа за сътрудничество :))))
  Къде видяха широката основа - с Галева или с Нинова, което е едно и също? Само те останаха, Хрис.иванов няма друг избор. Голям шлем!

 97. 97 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  тия от ИТН са верно егаси пуберите

  кво е "фарс" бе Вълчев, кажи бе сценаристе - че сте взели мандат без да имате подкрепа и после ви штъкнало да го оттеглите?

  истинската политика е нещо различно от удобните сценарии където може да се плюе по всеки без грам отговорност

  ИТН са ОГРОМНО РАЗОЧЕРОВАНИЕ, жалко. Не са нищо по-различно от ГЕРБавите мутри

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 98. 98 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Разстроено

  ДЪРПАШ НАЗАД .. исках да напиша…
  Три вафли ,,Споко” изядох и още мине нервно…

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Гневно

  До коментар [#75] от "pamela":

  Иначе логиката ти е вярна, но не си права, че от ДБ нямат какво да правят. Точно защото имат предвид много промени в управлението те искат да управляват....
  ...Да!
  Знам, че пак в един глас ще ревнете, че го правели за порциите, но точно тук не сте прави.
  ДБ е единствената политическа сила в страната, която иска и може да я повече към по-добри и успешни времена.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 166 Неутрално

  Е, чудесно - 4 години процедура по първи мандат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
нагоре
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK