На живо

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталПрезидентът Румен Радев обвърза днес продължаването на процедурата по съставяне на правителство с актуализация на бюджета. Попитан от журналисти кога ще връчи втория мандат той отговори с въпрос: "А кога българският парламент ще актуализира бюджета?"


Темата ще бъде поставена пред представителите на парламентарните групи и на насрочения за понеделник Консултативен съвет за национална сигурност, като това е основната причина за свикването му, се разбра от думите на държавния глава.


По-рано днес председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че вероятно следващата сряда ще бъдат сформирани постоянните парламентарни комисии. Депутатите работят вече трета седмица без да са определили членовете на комисиите, което не позволява разглеждането на внесените в Народното събрание проектозакони. Липсата на комисия спъва и обсъждането на проекта за актуализация на държавния бюджет.
"Дневник" проследи важните политически новини и реакциите по тях. Подробностите вижте в хронологията.

В ГЕРБ видяха опит за извиване на ръце от президента заради връчването на мандата

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Юлия Лазарова


От ГЕРБ определиха като извиване на ръце заявката на държавния глава Румен Радев да обвърже връчването на проучвателния мандат с актуализацията на бюджета. Председателят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова посочи, че актуализацията е възможна само при ясни разчети, съобщава БНР.


"Очевидно е, че президентът в момента се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мантата. Само че си има конституционни процедури. Той, освен че е разединител на нацията, което е доказал вече в годините, се превръща и в рекетьор. Не може да се поставят такива условия, Защото нито една, убедена съм, партия няма да подпише празен чек срещу неясни условия кой ще харчи тези пари, как ще се харчат тези пари, за какво ще се харчат", заяви тя.


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ добави, че "актуализацията представлява, и изобщо като цяло бюджетът, бъдещи политики, които да се реализират". "Зад тези бъдещи политики трябва да застава ясно парламентарно мнозинство, така че тепърва ще видим кой и какво предлага", уточни той.

Анастас Гогов е името на новия изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК), обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков. В конкурса за председател на компанията са участвали 8 кандидати, като Петков обяви, че конкурсът за неговия избор е бил напълно прозрачен. Бордът на ДКК се състои от 6 човека. Трима от членовете му са били назначени през април и не са били част от всички огромни проблеми, за които се говори през последните месеци, заяви Петков.


"Много се надявам, че тези трима човека ще гласуват новия управител, който мина през най-прозрачния конкурс, да стане изпълнителен директор, защото нямаме време. Всеки ден трябва да напредваме с нещо", посочи още Петков.

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е освободена Валентина Върбева, съобщиха от пресслужбата на правителството. Мотиви за освобождаването ѝ не се посочват.


Така всички заместници на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова, с които тя пое министерството в началото на мандата, вече напуснаха и тя остана само с един заместник-министър.

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство преди да стане министър

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебният министър на икономиката Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство преди де бъде назначен за министър. Това обяви самият той на брифинг в кулоарите на парламента. "В първия момент, в който бях поканен като министър направих отказ от канадското си гражданство. Този отказ е нотариално заверен", заяви министърът и се възмути от това, че депутатите се занимават с този въпрос при положение, че не е приета актуализацията на бюджета. "От всички възможни приоритети с какво решават да се занимават в това Народно събрание - решават да се занимават с някакви интриги", каза Петков.


Въпросът за двойното гражданство на Кирил Петков бе повдигнат от депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, който е изпратил запитване до министъра на външните работи Светлин Стоев. Той припомня, че според Конституцията членове на Министерски съвет могат да бъдат само български граждани.


Подробности тук

Радев обвърза връчването на втория мандат с актуализация на бюджета

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Президентът Румен Радев обвързва продължаването на процедурата по съставяне на правителство с актуализация на бюджета. Попитан от журналисти кога ще връчи втория мандат той отговори с въпрос: "А кога българският парламент ще актуализира бюджета?" Темата ще бъде поставена пред представителите на парламентарните групи и на насрочения за понеделник Консултативен съвет за национална сигурност и това е основната причина за свикването му, се разбра от думите на държавния глава.


Радев отклони въпросите за нови избори докато не са изчерпани всички хипотези за сформиране на правителство. "Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии как ще съставят правителство", каза държавният глава. Неговото мнение е, че избори "две в едно" са срещу философията на българския конституционен модел.


Подробности - тук.

Кирил Петков призова депутатите случилото се в Банката за развитие да не остане безнаказано

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Цветелина Белутова


"Необслужваните кредити с най-висок присъден вътрешен рисков рейтинг в Българската банка за развитие (ББР) са на стойност 545 млн. лева, очакваме 250 млн. лева от тях никога да не бъдат върнати", каза днес служебният министър на икономиката Кирил Петков. Той отговори на въпроси в рамките на парламентарния контрол на депутата от "БСП за България" Минчо Куминев.


"Aвтомобилът беше за мен една метафора. Когато похарчите 400 хил. лева за лимузина "БМВ" и тя е една от петте най-добри коли, продадени за тази година в цяла Европа и това се плати от българския данъкоплатец, да - някой абсолютно е забравил с чии пари той работи и какво е предназначението на тази банка. Призивът ми е тези неща да не са безнаказани. Не може всеки да плаща данъци и накрая тези пари да изчезват в джобовете на този тип хора", това каза в парламента министърът на икономиката Кирил Петков по повод изложения за продажба пред Българската банка за развитие автомобил, ползван от сътрудник на бившия шеф Стоян Мавродиев.


"Справете се, хора, имате цялата законодателна възможност да промените как прокуратурата в България работи. Във всяка една нормална държава, ако такива средства избягат от една банка, която е финансирана с нашите данъци, би имало големи последствия в съда" добави Петков.


Той поиска от депутатите да гласуват предложената от кабинета актуализация на бюджета. "430 млн. лева чакат да бъдат дадени на малките и средни предприятия при следващата криза. От вас се иска да ги гласувате. Имате отговорност. Вършете си работата, този бюджет трябва да бъде актуализиран", каза Петков.


Още от изказването на Петков - тук.

Пенсионерите може да останат без надбавката от 50 лв. от октомври

Пари в бюджета за изплащане на надбавката от 50 лв. към пенсиите ще стигнат до октомври. Това предупреди пред журналисти служебният финансов министър Асен Василев. Той отново настоя, че депутатите трябва да гласуват предложената от правителството актуализация на бюджета, за да може да бъдат разплатени важни разходи, каквато е и надбавката към пенсиите.


"Вече сме покрили 1 млрд. лв. допълнителни разходи за COVID-19 и нови избори от капиталовите разходи. Има резерви, но те са много малки и ще могат да стигнат най-много до октомври", каза Василев. Добави, че пари в бюджета има, но те трябва да бъдат преразпределени със съответното разрешение от парламента.


На обратното мнение е икономистът и депутатът от "Има такъв народ" Пламен Данаилов. "Актуализация на бюджета се налага, когато разходите превишават приходите. Ние не сме в тази хипотеза, затова е хубаво да се обмисли за какво ще точно ще се прави такава", коментира той. Данаилов бе предложен за министър на финансите в последния нереализиран кабинет на партията. Според него не трябва да се бърза с актуализацията на бюджета преди да се изясни дали ще има редовно правителство, което да води собствена политика. Данаилов каза, че и без актуализация разходите на кабинета могат да бъдат осигурени до сформирането на редовен кабинет без да обясни как ще стане това.


Депутатът от ДПС Петър Чобанов, който също е финансист, изказа мнение, че проектопромените е трябвало да бъде представени пред депутатите преди да бъде внесен законопроект. Василев изрази готовност да обсъжда темата с финансовите екипи при допълнителни въпроси.

В Министерството на икономиката е създадена работна група, която е установила кои са най-опасните язовири в страната. Критериите са колко са близо те до населени места и ключова инфраструктура, както и в какво състояние са. Установено е, че има 33 язовира в най-тежко състояние, с най-голям потенциален лош ефект върху съседните селища. Нито един не попада в десетте със завършени ремонти от Държавната консолидационна компания (ДКК) през последните години, нито един в 18-те почти завършени , а 11 от тях даже не са възложени да бъдат обследвани. Това обясни по време на парламентарния контрол министърът на икономиката Кирил Петков. Ремонтите бяха възложени от последното правителство на Бойко Борисов.


Подробности - тук.

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова ще пита прокуратурата дали има право да се разплати със служителите на частното дружество "Автомагистрали Черно море", които стачкуват днес заради неплатени заплати.


Проблемите в казуса са два - свръхдоговарянето на проекти от държавното дружество "Автомагистрали" без осигурено финансиране от една страна, и съмненията, че договорите с подизпълнителите са сключени в противоречие с няколко закона.


Комитова прогнозира, че в същата ситуация ще изпаднат и много други фирми, защото финансовата "дупка", създадена от предишната власт по тази схема, е 1.5 млрд. лв. За да бъдат осигурени пари, е нужно Народното събрание да приеме актуализация на бюджета.


Подробности - тук.


Другата седмица се очаква да заработят и постоянните комисии в парламента

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Юлия Лазарова


Председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че вероятно следващата сряда ще бъдат сформирани постоянните парламентарни комисии.


В началото на днешното заседание тя обясни, че председателският съвет, в който влизат представители на всички групи, е обсъдил комисиите, но все още няма пълно съгласие по състава им. Надявам се следващата сряда това да е първа точка в седмичната ни програма, каза Митева.


Депутатите работят вече трета седмица без да са определили членовете на комисиите, което не позволява разглеждането на внесените в Народното събрание проектозакони. Липсата на комисия спъва и обсъждането на проекта за актуализация на държавния бюджет, за който настояват президентът и служебното правителство.

Премиерът Стефан Янев и министри отговарят на въпроси на депутати по време на парламентарния контрол.

Бившият регионален министър Петя Аврамова говори в кулоарите на парламента.

Заседанието на парламента започна с плакат "Оставка на Гешев"

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Георги Кожухаров


С плакат "Оставка на Гешев" в пленарната зала започна днешното заседание на Народното събрание. На видеостената в парламента той бе прожектиран като част от помещението, от което се регистрира присъстващият дистанционно депутат от "Демократична България" Калоян Янков. Той е с COVID-19.


Росица Кирова се извини на Дончева за "грозен водещ"

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Юлия Лазарова


Днешното заседание на парламента започна с извинение от Росица Кирова, депутат от ГЕРБ-СДС, към Татяна Дончева. Поводът бяха вчерашни думи към зам.-председателя, че досега не е имало толкова грозен водещ.


"Уважаема госпожо Дончева, взимам думата, за да се извиня, защото смятам, че бях грешно разбрана. Думата "грозна" не използвах за вашите физически качества и външен вид, а за поведението ви в зала и за начина на водене", каза Кирова.


Председателят на парламента Ива Митева се учуди, че Кирова веднага взима думата по начина на водене, но после отчете напредък. "Щом думата за начина на водене се дава за извинение, имаме някакъв напредък", каза Митева.

ГЕРБ обвини Минеков, че застрашава свободата на словото

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Велко Ангелов


"Действията на служебния министър на културата Велислав Минеков застрашават плурализма и свободата на словото". Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков в реакция на публикуваната вчера информация, че министърът е наредил редакцията на вестник "Труд" да освободи помещенията в сградата на Министерството на културата, в която се намира под наем. Причината е нередовно плащане на дължимия наем към ведомството, посочиха пред Mediapool от Министерство на културата. Според медийните публикации в тези помещения трябва да бъде настанен Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).


По думите на Биков действията на министъра на културата не са прецедент. Той даде за пример конфликта между Минеков и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, който избухна след като Минеков попита защо националната телевизия е спряла излъчването на редовната си програма, за да пусне брифинг на ГЕРБ с участието на Бойко Борисов. Биков обяви, че е имало намеса в програмната политика на телевизията от страна на Минеков и заяви, че действията на министъра се превръщат в опасна тенденция.


"Всеки има право да харесва или да не харесва дадени журналисти, но нито един политик няма право да използва публичния ресурс, за да атакува определени медии", заяви Биков и добави, че "безпрецедентните действия на един служебен министър срещат най-вече мълчание и примирение на журналисти и журналистически огранизации". Той призова президентът Румен Радев да заеме публична позиция по отношения на действията на служебния министър на културата като или се разграничи от тях, или да даде конкретно обянсение за мотивацията им. "Ако и този път Румен Радев замълчи, ще считаме, че неговите тревоги за свободата на словото са били неискрени и фалшиви", обяви Биков и подкани и останалите политически формации да изразят позиция по въпроса.

Комисията за насилието на протестите ще покаже видеоматериали, търсени над година

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Георги Кожухаров


Временната комисия за разследване на насилието на протестите и подслушването ще проведе извънредно открито заседание в 14.30 ч., на което ще бъдат показани откъси от търсените повече от година видеоматериали, включително от два съдебни състава, показващи прекомерното полицейско насилие по време на антиправителствените протести от 2020 г. Това съобщиха от комисията. На последното си заседание депутатите приеха да извикат главния прокурор Иван Гешев и да го изслушат за подслушванията.

"Дневник" излъчва заседанието на Народното събрание

Петъчното заседание на Народното събрание на живо. Първа точка е изслушването на Андрей Живков, министър на енергетиката. Следва парламентарен контрол.

Забавяне на връчването на втория мандат очакват конституционалисти

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Преди да се стигне до покана, за да бъде връчен втори мандат, според мен президентът трябва да постави две условия - първото е актуализация на бюджета, за да има пари за избори и второ - да бъдат насрочени президентските избори". Това обясни пред БНТ доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет. Ако бъде върнат втория мандат, след това много бързо ще се завърти рулетката и президентът ще бъде притиснат от срокове, обясни доц. Киселова.


Вторият мандат за съставяне на правителство предстои да бъде връчен на ГЕРБ-СДС, като Бойко Борисов вече заяви, че излъченият кандидат за премиер Даниел Митов ще го върне.


"Смятам, че президентът ще забави даването на втория мандат, за да се актуализира бюджета преди това, което е много важно", заяви пред БНР проф. Екатерина Михайлова, бивш депутат от СДС и заместник-председател на Народното събрание, преподавател по конституционно право. Според Михайлова в следващите дни Народното събрание трябва да работи по това дали може да се проведат избори две в едно.


По думите ѝ при третия мандат Конституцията казва, че нещата са в ръцете на президента и той трябва да реши кое е най-доброто решение. "Под това разбирам, че той може да даде мандата на политическа сила, която има най-големи шансове да състави правителство, но е възможно той да реши, че по-доброто решение е да се отиде на избори. Тук е голямата отговорност на президента при третият мандат", заяви още проф. Михайлова.


"В гласуването вчера за неуспешния мандат на "Има такъв народ" не виждам опасност и предпоставки за оспорване на актове и мандати в бъдеще. Все пак парламентът излезе от тази ситуация. Ако искат депутатите може да се организират и да направят една подписка до Конституционния съд с искане за тълкуване, ако Народното събрание в бъдеще попадне в подобна ситуация, като вчера", посочи още проф. Михайлова.


"Аз съм виждала доста нелицеприятни неща в българския парламент в зората на демокрацията и ми се струваше, че това е вече останало в миналото, но сега дойде с пълна сила. Но се върна политическото, което се беше загубило последните години и парламентът беше загубил своята същност на "говорилня", коментира

Социолог: Засилването на противопоставянето ще вкара още по-радикални формации в парламента

Политическото напрежение: връчването на мандата може да зависи от актуализацията на бюджета (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Ако конфронтацията между политическите сили продължи да се засилва, на следващите избори може да очакваме по-добро представяне от по-радикални формации, които сега са извън парламента, но ще станат фактор в политическия живот. Това ще са формации, които в никакъв случай не са склонни повече от сегашните на диалог и консенсус. Това прогнозира управителят на социологическата агенция "Алфа Рисърч" Геновева Петрова пред Би Ти Ви.


Тя направи уговорката, че в момента е твърде рано да се правят прогнози за следващи избори, но със сигурност ще има разлика в равнището на електорална подкрепа за отделните партии.


Петрова коментира, че след вчерашния ден, който определи като "точката, която пречупи възможността да се сформира кабинет", предпоставката за това остава само една - президентът на страната. "Той евентуално мое да се окаже този аргумент, около който до вчера силно оплюващите се представители на политически партии съумеят да постигнат консенсус", каза социологът. По думите й при такова развитие и ако служебното правителство започне да работи като редовно, ситуацията ще е друга - "партиите на промяната не са в състояние да направят сами промяната, а отдават парламента на президента чрез неговото правителство".

Заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във фейсбук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (337)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  ПП “Възраждане” има предвид.
  Дано да влязат, имаме нужда от националисти и консерватори, които поставят България преди постове и пари.
  Те няма да управляват, но хората трябва да чуе и тях.

  Любовта ще спаси света!!!
 2. 2 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Любопитно

  "Политическото напрежение: влизане на по-радикални формации в парламента очаква социолог"

  Да не дава Господ!
  Толкова идиотщини натвориха, когато бяха вътре, че не вярвам скоро да изчислим, не да поправим щетите. А тези, които още не са влезли, декларират със своите програми, че ще носят кофи с черна блажна боя, за да задраскат България от табелите по границата...

 3. 3 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Не знам кой как ще влезе в парламента, но е явно, че хората искат промяна и докато не им бъде дадена, ще продължат да търсят кой да я олицетвори.
  Тоест, сегашните не се справиха с поставената задача, визирам най-вече безмозъчните циркаджии от ИТН.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 4. 4 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 574 Неутрално

  А по-следващите избори, за 2022 ли ще са?

 5. 5 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Малко объркващо становище. "Радикални" партии. Понеже доста от понятията и квалификациите в главите ни са размити, а и политиците с тяхното самоопределяне не помагат за уточняването им, виждам че и по отношение на "радикални" възниква обструкция. Въобще "националсти", "патриоти", "крайно" десни, леви, красиви и грозни не са по дефолт "радикални". Та Възраждане, Атака, КОД, формацията на Виденов и прочие герои може и да звучат малко налудничево, но чак радикални не са. И въобще ние сме доказали склонност към залитане към популизъм и месиянство, но мисля, че сме далеч от радикализма.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  Социолог: Засилването на противопоставянето ще вкара още по-радикални формации в парламента
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------

  Извинете, но тук вече откровено ни манипулират.
  Днес, повече от всякога ни е нужна РАДИКАЛНОСТ !
  РАДИКАЛНОСТ в РАЗГРАЖДАНЕТО на ГЕРБ - САРАЙският модел на ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА

  Точно ЛИПСАТА НА РАДИКАЛНОСТ в промяната
  ще бетонира ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА на ГЕРБ - САРАИТЕ
  и ГЛАВНИЯТ ИМ ПРОКУРОР във Властта

  НЕ бъркайте кресливите РУСКО-ОЛИГАРХИЧНИ котерии
  и паравоенните им формирования с РАДИКАЛНОСТТА

  "РАДИКАЛНОСТТА" в смисъла й - да ни поднесат като подарък на Кремъл
  е НЕЩО СЪВСЕМ ДРУГО
  Време е като за начало всичко да се назовава с истинското му име !

 7. 7 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 48 Неутрално

  ПП “Възраждане” има предвид.Дано да влязат, имаме нужда от националисти и консерватори, които поставят България преди постове и пари.Те няма да управляват, но хората трябва да чуе и тях.
  —цитат от коментар 1 на hope


  Историята говори за всичките такива националисти как са се борили за българския интерес в парламента. хахаха Примери бол за патрЕотЕ влезналЕ в парламентО и борещи се за българския интерес. Ама Копейкин е различен нали. Въпреки, че се е родил в точно тези среди :)

 8. 8 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 48 Неутрално

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/uvolniha-zam-ministyra-na-energetikata-aleksandyr-nikolov-277654

  Уволниха зам.-министъра на енергетиката Александър Николов. Припомняме, че Александър Николов беше предложението за министър на енергетиката във втория проектокабинет на "Има такъв народ".

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Midas
  Midas
  Рейтинг: 113 Любопитно

  До коментар [#1] от "hope":

  Наистина ли мислите така? Не позволявай да ви хвърлят прах в очите. Заявявайки, че е патриотична партия, не я прави такава. Ако намерите време обърнете внимание на отношението им към Русия в програмата и отношението им спрямо Русия и путин в медиите. Не ми се струва патриотично.

  Това което аз по-скоро намирам за родолюбие е силна икономика която да направи България по-богата и влиятелна.

 11. 11 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Те няма да управляват, но хората трябва да чуе и тях.
  На кукуво лято - и тях ли да чуем?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 12. 12 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Не знам за влизане на по-радикални формации, но докато не изринат всички червени боклуци, евтини копейладжии и кюстендилската пача Манолова, няма да има оправия.

 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  ПП “Възраждане” има предвид.Дано да влязат, имаме нужда от националисти и консерватори, които поставят България преди постове и пари.Те няма да управляват, но хората трябва да чуе и тях.
  —цитат от коментар 1 на hope


  Новите месии идват.
  Тия са руски/савецки/ националисти, таваришч.

 14. 14 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Любопитно

  До коментар [#5] от "astarta":

  Правилно наблюдение, но само при тези партии е възможно бързо радикализиране- основата е заложена в базовоте им програми. На останалите ще им трябва повече време.

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":

  Хората не искат промяна. Хората искат някой нов спасител да им обещава нещо по телевизора.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":Хората не искат промяна. Хората искат някой нов спасител да им обещава нещо по телевизора.
  —цитат от коментар 15 на Petleshev


  Като сменим командирования прокурор, по улиците ще потекат реки от мед и масло!

 17. 17 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Инциатива правосъдие за всеки ми направих добро впечетление през последните две години. Някаква информация дали са решили да участват в следващите избори?

 18. 18 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  От пуделите на Радев, само Възраждане и Боец са извън парламента. Да видим кой от пуделите ще се преклони най-ниско.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Крайно време е и Копейкин да влезе :)

  Дано и патриотите влязат.

 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":Хората не искат промяна. Хората искат някой нов спасител да им обещава нещо по телевизора.
  —цитат от коментар 15 на Petleshev


  Хората им е писнало от идиоти затова не излизат да гласуват.

 21. 21 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Хич не им се напуска НС, днес Радев трябва да връчи мандата на Герб. Почнаха да си намират причини за отлагане петък 13, гласуване на бюджет и какво ли още не

 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Ден година храни, Радев е готво на всичко само и само да остане на власт някой ден повече правителството на Янев. Комунистите са най-голямата напаст за България!

 23. 23 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Весело

  "според мен президентът трябва да постави две условия "
  Не знаех, че на президента може да му бъде вменена ролята на мениджър на НС, за да ги "накара" да работят, а едва ли в случая му се вменява ролята на изнудвач.

  По темата:
  Ма депутатите не искат да си ходят.
  ИБНИ( https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/08/12/4242360_na_dobra_volia_deputatite_tepurva_shte_se_zanimavat_s/?ref=id , "... Според депутати от "Изправи се.БГ!Ние идваме" ще са необходими поне 20 работни дни...") искат поне още месец и половина да поостанат. Сигурно трупат трудов стаж. Ако президентът не се разбърза ще сме свидетели на пълна липса на държавност, демонстрирана от НС, за което дори не са гласували половината от избирателите. Съмнявам се повечето от нас да искат това.

 24. 24 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Вчера гледах интервю с Асен Агов, който разказа, че след години възможност да наблюдава поведението на различни депутати (включително от СДС) в първите няколко парламента след 89та, тези който са били най-агресивни и нападателни и са ползвали специфични изрази като предатели и т.н. са се оказали или хора от ДС или такива с обвързаности. Много депутати от ИТН се характеризират доста добре с това описание.

 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  "Преди да се стигне до покана, за да бъде връчен втори мандат, според мен президентът трябва да постави две условия - първото е актуализация на бюджета, за да има пари за избори и второ - да бъдат насрочени президентските избори". Това обясни пред БНТ доц. Наталия Киселова"

  Не от бюджета, а Киселова и Нинова трябва да платят изборите с лични средства, защото са пряко виновни с постановките, които играха, за да провалят първия мандат, за ефирно време имаха достатъчно пари.

 26. 26 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Радев да помисли добре за второто служебно правителство, защото време за поправки до президентските избори вече няма

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " Временната комисия за разследване на насилието на протестите и подслушването ще проведе извънредно открито заседание в 14.30 ч., на което ще бъдат показани откъси от търсените повече от година видеоматериали, включително от два съдебни състава, показващи прекомерното полицейско насилие по време на антиправителствените протести от 2020 г. Това съобщиха от комисията. На последното си заседание депутатите приеха да извикат главния прокурор Иван Гешев и да го изслушат за подслушванията."

  Това си беше жив погром на мутрите и паравоенните формирования на ГЕРБ и компания над гражданското ни общество чрез полицейския репресивен апарат и държава у нас ! Жалка работа !!!

 29. 29 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Цирк "Копейкин"...

  Да. Шоуто на Слави се изхаби.
  Прави "Няма такава държава", прави, но нищо не направи.

  Ново шоу в стар сезон: Нова радост за галфоните.

  Без беда да Управлява,
  как Държава ще поставя

  Преди постове, пари...
  Там ще пречи и вреди!?

  Следователно.
  Няма опит Дълъг... няма... като на "Слави за Няма държава".

  До коментар [#1] от "hope":

  ПП “Възраждане” има предвид.
  Дано да влязат,
  имаме нужда от националисти и консерватори, които

  поставят България
  преди постове и пари.

  Те няма да управляват,
  но хората трябва да чуе и тях.

 30. 30 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#23] от "Lilith":
  Цитирам Ви :
  "Не знаех, че на президента може да му бъде вменена ролята на мениджър на НС..."
  И още:
  "Ако президентът не се разбърза ще сме свидетели на пълна липса на държавност..."
  Проблемът сега е в Парламента, който институционално е партньор на Президента, но показва фактическа немощ. Радев е лидера в това партньорство и е в правото си да налага правилата.

  От идиоти отговор не чакам
 31. 31 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 292 Неутрално

  ГЕРБ обвини Минеков, че застрашава свободата на словото

  Хахаха, от това по-голямо доказателство, че Кошлукчето е телевизионният Нидялку здраве му кажи.

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#24] от "svetlyobg":

  Те от студенстките си години са на екран, почнаха с прокъсани дрехи, гледай при твоите особено при собственика на вашта партия...
  Каква трагикомедия, "крадеца вика, дръжте крадеца!?"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Любопитно

  БНТ нито е свободна, нито е независима.
  А и точно ГЕРБ да говорят по темата за свободното слово е по-смешо, отколкото жалко.
  Засега.
  Те са си таланти, участват по програмата " Аз мога повече"...

 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  обединяването на много новини в една тема НЕ Е ДОБРА ИДЕЯ

  със сигурност е мързелива, но само за отделни индивиди това е равнозначно за "добро"

  затова в такива насипни теми няма да коментирам
  не че някому ще накривя капата с това де...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 35. 35 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1774 Весело

  До коментар [#1] от "hope":


  ПП “Възраждане” има предвид.Дано да влязат, имаме нужда от националисти и консерватори, които поставят България преди постове и пари.Те няма да управляват, но хората трябва да чуе и тях.
  —цитат от коментар 1 на hope


  Правилно, подкрепям! Заедно с Атака и някакви други там русофили!

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Весело

  "Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков в реакция на публикуваната вчера информация, че министърът е наредил редакцията на вестник "Труд" да освободи помещенията в сградата на Министерството на културата, в която се намира под наем. Причината е нередовно плащане на дължимия наем към ведомството, посочиха пред Mediapool от Министерство на културата."

  Блъсков не плаща? Невъзможно. 😀

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  Минеков бил застрашавал свободата на словото, защото искал да изнесе трудоваците, които не си плащат наема, ни рЕди Биков.

  Абе Тома, абе Биков, а защо пък баш трудоваците требе да спонсорираме, за да имало "свобода на словото"?
  Ми да спонсорираме, ако ще се спонсорира, по-добре вестник "Трета възраст"! Че мно'о пенционер станА'а в тази България, мно'о нещо!

  А и въобще - какво им е "свободното" на словото на трудоваците?
  Ми те са просто един софт-вариант на пикаджиите на нИдялкУ!
  Т.е. "словото" им не е "свободно", защото е поръчково.

 38. 38 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 48 Весело

  Хората на Слави храчиха по служебните министри на Радев и след това заявиха, че го подкрепят.
  Радев реши да върне подкрепата на ИТН и да каже, че е зад тях!

  "Уволниха зам.-министъра на енергетиката Александър Николов. Припомняме, че Александър Николов беше предложението за министър на енергетиката във втория проектокабинет на "Има такъв народ"."

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Любопитно

  До коментар [#30] от "chudomor":

  Правомощията на президента са ясно, точно и изчерпателно изброени в основния закон. Тълкуванията на КС внасят допълнителна светлина по въпроса. Възможно е да съм пропуснала някаква новост по темата, но за мен президентът може да бъде само партньор, не и ментор на НС. Все пак не сме президентска република.
  Веднъж вече имахме "президент", който се изживяваше като последна инстанция, нищо, че премиера го биеше по врата. Предлагам да си спестим второ издание на същата драма.
  Президентът може да е лидер, но не може, поне според мен, да поставя условия на НС. Това ще доведе до опасен прецедент и до проблеми в много насоки.
  Освен това няма как да накараш някой, който няма нужните знания, умения и желание да работи, да го направи.

 41. 41 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Едно не разбирам как така за десет години управление на ГЕРБ България се смъкна на 112 място по свобода на словото ,за което такива като Биков не разбраха и вденя в който народът ги прогони от властта се захванаха да защитават зависимите медии които и отредиха това 112 място. А иначе защита на свободата и словото в България е важно условие за демократизиране на страната и журналиста Биков (все пак депутатстването е до време) би трябвало да поне малко гузен.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#1] от "hope":

  "Възраждане" си мечтаят за Русия! Нека си мечтаят!

 43. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#10] от "Atanas Nedyalkov":

  Костадинов постоянно говори за това, че най-големият проблем пред България е демографската криза.
  "За преодоляване на демографската криза е необходимо адекватно подпомагане на родителството и адекватна подкрепа от държавата за всяко българче, както и подкрепа за традиционното българско семейство."

  --------

  Борисов подписа от името на Правителството ИК. ДеБъ я подкрепят и не гласуваха против в ЕП. Тези неща не се забравят така лесно. ВМРО, Патриотите и БСП направиха така, че НС да не я ратифицира. Не сме толкова късопаметни.
  "Възраждане" няма да управляват България, но ще има полза, ако са в Парламента.

  Търся в Програмата им нещо за Русия и не мога да намеря. Всеки случай от Костадинов разбрах, че сме единствената страна в ЕС с американски бази и военни, даже не заплащат за това.

  Любовта ще спаси света!!!
 44. 44 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Политолозите, всички на нечия НПО хранилка, ги тресе ужасен ужас (извинявам се за тавтологията), че в парламента може да се промъкне партия, която не се контролира от Козяк, и има българофилско държание. Много ги е страх от Възраждане, толкова ги е страх, че даже и по име не ги казват извън избори. Направо като оня, чието име не трябва да се казва във Хари Потър.... Нищо, ситуацията показа, че партиите на протеста в парламента са уникални идиоти и попиляха всичките си шансове. ИТН пък се пришиха към "простата", при положение, че никой не ги е виждал там. Докато Възраждане бяха бити от полицията, арестувани, тормозени от Държавните служби, Костадинов арестуван незаконно спа в Софийския затвор.

 45. 45 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Любопитно

  " Думата "грозна" не използвах за вашите физически качества и външен вид, а за поведението ви в зала и за начина на водене", каза Кирова."


  В ИТН ги избират с конкурс, след това в ГЕРГ ги преназначават при тях поради сходства...
  Тия две партии са си скачени съдове! Очевидно там хора, които мислят, преди да говорят, няма.

 46. 46 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До коментар [#10] от "Atanas Nedyalkov":Костадинов постоянно говори за това, че най-големият проблем пред България е демографската криза. "За преодоляване на демографската криза е необходимо адекватно подпомагане на родителството и адекватна подкрепа от държавата за всяко българче, както и подкрепа за традиционното българско семейство."--------Борисов подписа от името на Правителството ИК. ДеБъ я подкрепят и не гласуваха против в ЕП. Тези неща не се забравят така лесно. ВМРО, Патриотите и БСП направиха така, че НС да не я ратифицира. Не сме толкова късопаметни."Възраждане" няма да управляват България, но ще има полза, ако са в Парламента. Търся в Програмата им нещо за Русия и не мога да намеря. Всеки случай от Костадинов разбрах, че сме единствената страна в ЕС с американски бази и военни, даже не заплащат за това.
  —цитат от коментар 43 на hope


  да ще има ползва както едни други патриоти. Ползата не е за българския народ, а за ОПГ-то и се нарича ПАТЕРИЦА!

 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Само дето ага Агов в Авги отбор удобно забравя.
  Почит не отдава пред КДС.
  Комунистическата държавна сигурност.

  Без каквато милиони
  под егида КСС (Комунистически советски союз)
  сиротели би задълго... чак до може би и днес.

  Ей таква неблагодарност,
  на подменстващи промени.

  Хем КДС подмениха.
  Хем послъгват в днешно време.
  И си блажат благини.

  При евентуален успех на шоуто за "Няма държава",
  щеха да се освободят и от неудобството "ДС"

  До коментар [#24] от "svetlyobg":

  Вчера гледах интервю с Асен Агов, който разказа, че след години възможност да наблюдава поведението на различни депутати (включително от СДС) в първите няколко парламента след 89та,
  тези който са били най-агресивни и нападателни и са ползвали специфични изрази
  като предатели и т.н. са се оказали или хора от

  ДС

  или такива с обвързаности.
  Много депутати от ИТН се характеризират доста добре с това описание.

 48. 48 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#34] от "Николай Теллалов":

  И в СЕГА действат по същия умрял начин. Пари нЕма, редактор Шри и джурналя нЕма. Стагнация. На Труд явно магнитски и служебното правителство действа... Спонсорите им отънели книжките.

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " Уважаема госпожо Дончева, взимам думата, за да се извиня, защото смятам, че бях грешно разбрана. Думата "грозна" не използвах за вашите физически качества и външен вид, а за поведението ви в зала и за начина на водене", каза Кирова.'

  Нормалните лъжи, оправдания и демагогия от гербавата чета........

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Весело

  ,,Председателят на парламента Ива Митева се учуди, че Кирова веднага взима думата по начина на водене, но после отчете напредък. "Щом думата за начина на водене се дава за извинение - имаме някакъв напредък", каза Митева.”

  😂😂😂

 51. 51 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Ей, добре че е Буков, та ежедневно и ежечасно да напомня на българската общественост, колко долни, гнусни, нагли и безочливи са от ГЕРП-СДС, че от последните изцепки на хаджи Тошко насам, гражданите започнаха да забравят този факт…

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Любопитно

  А тьотка Дончева извини ли се на председателя на парламента за просташкото си изказване?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 54. 54 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  Търся в Програмата им нещо за Русия и не мога да намеря. Всеки случай от Костадинов разбрах, че сме единствената страна в ЕС с американски бази и военни, даже не заплащат за това.
  До коментар [#43] от "hope":

  Много не са чели какво пише в Програмата им, но вярват на недоказани слухове за тях.
  Впрочем по време на Студената война Италия от такива бази доста си е помогнала на Икономиката.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 55. 55 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Едно не разбирам как така за десет години управление на ГЕРБ България се смъкна на 112 място по свобода на словото ,за което такива като Биков не разбраха и вденя в който народът ги прогони от властта се захванаха да защитават зависимите медии които и отредиха това 112 място. А иначе защита на свободата и словото в България е важно условие за демократизиране на страната и журналиста Биков (все пак депутатстването е до време) би трябвало да поне малко гузен.
  —цитат от коментар 41 на Чърчил


  Е, Биков през 2012 също бе загрижен за свободата на словото, наричайки сегашния си началник "пародия на диктатор". 😂 Пеперудка, сър. Вчера неслучайно НеНовините съобщиха как ОПГ-то ще подкрепи Радев - с кандидатурата на Биков за президент.

 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  А тьотка Дончева извини ли се на председателя на парламента за просташкото си изказване?!
  —цитат от коментар 53 на hamiltonf


  Би требело да я цуне, щото Митева се показва като достойна наследничка на ПКП-то!

  Пък и Парламентаризмът се гради на традициите, нали ...

 57. 57 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#46] от "nezavisim23":

  "да ще има ползва както едни други патриоти. Ползата не е за българския народ, а за ОПГ-то и се нарича ПАТЕРИЦА!"

  Фактически Костадинов се е махнал от ВМРО именно заради спорната им политика. 2012 напуска партията и създава ПП Възраждане.
  Четох учебника му по Родинознание. Всичко, което либералите в България промениха в учебниците по история, там е записано така, както и аз го виждам.
  Държавното образование се мъчи да убеди децата, че не е имало турско робство, били останали Църквите, били сме останали християни. Той това го е написал съвсем ясно.
  В учебниците по История съвсем бегло се споменава какво се случва на Берлинския конгрес, а защо е разпарчетосана България не се споменава.
  Чест му прави на този човек, че със зъби и нокти се бори срещу тези лъжи.

  Любовта ще спаси света!!!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  До коментар [#57] от "hope":

  Точно поради тази причина гласувах за тях. Но много предпочетоха да гласуват за чалгари, бивши и настоящи комунисти, бивши ДС. А след това искат промяна.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 61. 61 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Те от студенстките си години са на екран, почнаха с прокъсани дрехи
  —цитат от коментар 32 на hamiltonf


  Станислав Трифонов с прокъсани дрехи ли ходи на погребението на Георги Илиев? Ако видиш снимките, не изглежда така. А дали за срещата с Васил Илиев в ресторант Мираж е отивал с прокъсани дрехи? Как мислиш, наш гений и капацитет по всичко?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  [quote#62:"Sensei"][/quote]

  Случайно да ти се бъркам за кой да гласуваш?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  [quote#61:"Sensei"][/quote]

  На Славчо и татуировките му станаха обществено достояние, виж това, че Христо Иванов е с прекратени адвокатски права и въеобще не е работил, като адвокат е ново, поне за мен. Пък иска съдебна реформа да прави... Не знаех също, че майка му е такъв фен на Доган.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#61] от "Sensei":

  Ето, заповядай:

  "От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите.[1] От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.[1]

  От 2002 г. е вписан като адвокат. През 2014 г., броени дни след като е назначен за служебен министър на правосъдието и вицепремиер в служебния кабинет на Георги Близнашки, срещу него започва медийна кампания, в рамките на която става известно, че поради неплащане на членски внос в Софийската адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и накрая е бил лишен от право да упражнява адвокатска професия за времето от 28 март 2014 г. до 28 септември 2014 г.[2][3]

  Български институт за правни инициативи[редактиране | редактиране на кода]
  Wiki letter w.svg Този раздел е празен или е мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като го разширите.
  От 2006 г. до 2014 г.[4] е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“, където ръководи проекти в областта на съдебната реформа, предотвратяване на корупцията и утвърждаване на върховенството на закона.[1]

  В периода 2008–2011 Иванов публикува кратки разкази под псевдонима Христо Бойкикев в различни онлайн издания. Сред тях са „Дарът“ (в. Сега, 2008), „Thanksgiving във Филаделфия“ (Епифании, 2010), „В Не-мястото“ (svobodata.com, 2011), „Inside” (Brown Bunny Magazine, 2011).[5][6][7]

  През 2010 – 2011 година, със стипендия на американската програма за културен обмен „Фулбрайт“, преминава специализация в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в Съединените щати в правното училище на Американския университет във Вашингтон.[1][8]

  Любовта ще спаси света!!!
 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#65] от "hope":


  Много хора и те го разбраха първи път, сега им се отвориха очите...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 68. 68 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Росица Кирова се извини на Дончева за "грозен водещ""

  тя защото Кирова е много красива, присмял се хърбел на щърбел...

 69. 69 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Действията на служебния министър на културата Велислав Минеков застрашават плурализма и свободата на словото". Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков"

  "Труд" напоследък пое щафетата от "24 Часа" за по-поносим от ПИК и Блиц пропаганден рупор на мафията, та затуй другарите от ГЕРБ толкова са загрижени за редакцията им. Можем да предполагаме, че тавариш Биков не просто е прочел новината и се е възбудил, ами че съответните хора от Труд са се обърнали към съответните си канали на парламентарно ниво.

  От "Труд" тръгна последната абсолютно ненадейна атака срещу Иво Прокопиев, чиято цел бе всъщност разбиването на протестната коалиция. Фигурата на Прокопиев не бе актуална ни най-малко в този момент, но изневиделица сега отвсякъде говорим за него и колко лош бил.

  Мафията има много козове в ръкавите и, за съжаление и всяка радост в последната година се оказа прибързана. Винаги вадят по нещо, за да подсигурят оцеляването си и така ще си остане в България - държавата, където "Труд" минава за нормална медия.

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Разбираемо е Биков да подкрепя пресата на партията си. Като не могат с пари, както докато бяха на власт, ще го правят от трибуната на парламента, под формата на крясъци за свободата на словото.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#57] от "hope":Точно поради тази причина гласувах за тях. Но много предпочетоха да гласуват за чалгари, бивши и настоящи комунисти, бивши ДС. А след това искат промяна.
  —цитат от коментар 60 на AModoMio


  ----------
  Купих си и една негова книга за Македония, също много детайлна, със много статистика.
  "Кратък наръчник по Македонския въпрос".

  Любовта ще спаси света!!!
 72. 72 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#65] от "hope":

  А за какво са му на Иванов адвокатски права? 😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#67] от "hamiltonf":

  Мда, феновете на Възраждане си се подкрепяте тука 😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#70] от "Николай Колев":

  Честно казано, кефи ме истеричният вой на герберастите, в опит да бранят Петьо и Недялко.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Купих си и една негова книга за Македония, също много детайлна, със много статистика.
  —цитат от коментар 71 на hope

  И също ти каза ТОЧНО каквото искаше да чуеш, нъл? 😀😀😀

 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#57] от "hope":

  Една единороска така се изрази за либералите:
  «Порою жалеешь, что из предков сегодняшних либералов нацисты не наделали абажуров. Меньше бы было проблем»

  Понякога съжалявам, че от предците на сегашните либерали нацистите не правеха абажури. Щеше да има по-малко проблеми.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#69] от "Sensei":

  Болшевиките никога не са харесвали медии, които имат мнение различно от тяхното.Да си спомним как след 9 септември 44 г. закриха опозиционния печат и хвърлиха редакторите им в лагери . Да си спомним как заглушаваха вражеските радиостанции. Така че, хунтата и нейните поддръжници не правят нищо ново, само следват примера на дедите си.

 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#74] от "Sensei":

  Щото троловете с нисък интелект са така.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да си спомним как заглушаваха вражеските радиостанции.
  —цитат от коментар 79 на uvtest


  Преди да продължим, да уточним нещо. Говориш за времето, за което Бойко Борисов, несменяем лидер на партия ГЕРБ, твърди, че толкова много е построено, че и една десета да построи той от построеното по тодорживково, ще е горд? За това, същото време говориш, нали така? 😀😀😀

 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#65] от "hope":Много хора и те го разбраха първи път, сега им се отвориха очите...
  —цитат от коментар 67 на hamiltonf


  --------
  аз поне си признавам.
  впрочем Томисав Дончев е с подобна трудова биография, от нпо на нпо, от грант на грант.

  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Весело

  До коментар [#57] от "hope":Една единороска така се изрази за либералите:«Порою жалеешь, что из предков сегодняшних либералов нацисты не наделали абажуров. Меньше бы было проблем»Понякога съжалявам, че от предците на сегашните либерали нацистите не правеха абажури. Щеше да има по-малко проблеми.
  —цитат от коментар 77 на Николай Колев


  ----
  ха-ха

  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Болшевиките никога не са харесвали медии, които имат мнение различно от тяхното.Да си спомним как след 9 септември 44 г. закриха опозиционния печат и хвърлиха редакторите им в лагери .
  —цитат от коментар 79 на uvtest


  И да си спомним как след 10ти ноември 89, собственик на неудобна за властта медия бе даден под съд за това, че казал "държавата е лош собственик".

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  " Уважаема госпожо Дончева, взимам думата, за да се извиня, защото смятам, че бях грешно разбрана. Думата "грозна" не използвах за вашите физически качества и външен вид, а за поведението ви в зала и за начина на водене", каза Кирова.' Нормалните лъжи, оправдания и демагогия от гербавата чета........
  —цитат от коментар 49 на samoedin


  Ми не, това е обикновено, човешко извинение, на което ти и подобните ти не сте способни. Затова е не е чудно, че не си го разбрал.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ми не, това е обикновено, човешко извинение
  —цитат от коментар 85 на Alarmstufe Rot


  Глупости. Човешкото извинение би било "извинете, сбърках". А това на новоизлюпената ви гербава активистка е "извинете, не сте ме разбрали". Това е извинение с половин уста, даже четвърт.

 87. 87 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Временната комисия за разследване на насилието на протестите
  ====
  Тази комисия наистина ли се казва така. Разследва насилието извършвано от протестите !?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 88. 88 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Нека не наричаме Труд "медия", моля. Това е обида към малкото истински такива у нас.

 89. 89 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А тая, дето се извинява, какъв кадър е само... Минала първо през ИТН, след това - ГЕРБ. Демек, обиколила всички възможни партии, които се ръководят еднолично от нискоинтелигентна мутра. И на нея не й е лесно, да знайте...😀😀😀

 90. 90 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Винаги вадят по нещо, за да подсигурят оцеляването си и така ще си остане"
  —цитат от коментар 69 на Sensei


  Няма да бъдат развенчани сега и веднага, но няма да си остане така. Промяната е неизбежна. Биват разкривани и осветявани(ключова роля на някои журналисти и политици) с цялата гнус на съдържанието си и въпреки манталитета и ограничеността на много хора, влакът е тръгнал.

 91. 91 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#70] от "Николай Колев":Честно казано, кефи ме истеричният вой на герберастите, в опит да бранят Петьо и Недялко.
  —цитат от коментар 75 на Darth Plagueis


  Е, те мнозина от пишещите тук са им пряко подчинени, оставаше да не ги бранят, нали в противен случай остават на улицата.

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#86] от "Sensei":

  Комунявите активисти и на такова извинение не сте способни.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 93 Профил на Sensei
  Sensei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "Sensei":Комунявите активисти и на такова извинение не сте способни.
  —цитат от коментар 92 на Alarmstufe Rot


  Демек, признаваш, че извинението е "такова".

  А като дойде време някой наш депутат да се извинява за това, че е обиждал друг депутат заради външния му вид, тогава ще видим на какви извинения сме способни.

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  До коментар [#1] от "hope":

  Имате нужда от златен пръст.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#93] от "Sensei":

  Демек, признаваш че си комуняв активист.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#96] от "Храбър":

  Помещения за които има ПОДПИСАН ДОГОВОР. Ама болшевиките кога сте признавали договори и кога не сте били против несъгласните с вас медии? П.П Успя ли да пратиш доноса срещу тези, които наричахме Рашков- дамаджана?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK