На живо

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал"Демократична България" би преговаряла за съставяне на правителство с третия мандат, дори ако той бъде връчен на БСП, съобщи Христо Иванов пред БНР, защото "всеки ще трябва да направи отстъпки". От социалистите и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" също се обявиха за разговори и опит в тях да бъдат върнати представителите на "Има такъв народ". Корнелия Нинова съобщи, че БСП е имала готовност да предложи служебното правителство за редовно, но президентът Румен Радев е препоръчал партиите да представят свои кандидати за министри.


Паралелно с готовността за диалог, стана известно, че се готви обща декларация на парламента срещу полицейското насилие, която се очаква да бъде гласувана на извънредно заседание във вторник (17 август). Ива Митева съобщи, че е говорила с депутати от различни парламентарни групи – "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и от "БСП за България", които са подкрепили предложението й. Според Николай Хаджигенов работата по случая с кадрите на полицейско насилие над протестиращи би трябвало да е повод партиите на протеста отново да си говорят.
Ива Митева: Гешев може да бъде поканен в парламента през следващата седмица

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Цветелина Белутова


В сряда може да бъде поискано изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Това ще стане на заседание на Комисията по правни въпроси, ако до сряда комисиите бъдат конституирани, съобщи пред Би Ти Ви председателят на парламента Ива Митева. Ива Митева обясни, че това, което я е накарало да свика извънредно заседание на Народното събрание във вторник е това, "което накара да се възмути целия български народ преди няколко дни" - кадрите с полицейско насилие по време на протестите.


"Така че още тази седмица той (Иван Гешев - бел. ред. ) може да бъде поканен. Той е длъжен съгласно правилника да се яви в Народното събрание и да се проведе обсъждане в Комисията по правни въпроси".


Изслушването трябва да бъде внесено с проект от народните представители, поясни председателят на парламента. По-рано днес от "Демократична България" съобщиха, че утре ще внесат искане за изслушване и доклад на Гешев.


"Подготвила съм такова изслушване за внасяне. Отделно, това, което вчера реших, е да се инициира внасяне на доклад от главния прокурор. Знаете, че там инициативата може да бъде от парламентарни групи и от една десета от народните представители. Така че такъв проект също е подготвен. Третата точка, която мислех да сложа в дневния ред, е проект на декларация, което е един политически акт и ще изрази отношението на цялото Народно събрание към случващото се. Мисля, че всички колеги ще ме подкрепят", каза Митева.


"Това, което видяхме всички на тези кадри наистина е много притеснително, наистина е шокиращо и наистина мисля, че е време ясно да заявим, че така не може да продължава. Затова моята единствена реакция беше да свикам извънредно заседание на Народното събрание". Митева каза, че се е чула с депутати от различни парламентарни групи – "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и от "БСП за България", които са подкрепили нейните актове.


"Не съм се чула с колегите от ГЕРБ. В случая действам по-скоро като първа сред равни, както ме бяха обвинили те самите, че не съм такава през изминалата седмица. Смятам, че аз трябва да поема инициативата в случая, дори и ударите, ако не съм права. Затова изчаках да ме потърсят всички парламентарни групи и днес наистина, тези парламентарни групи, които ви изброих, ме потърсиха, даже и колегите бяха вече в Народното събрание".

Нинова допусна БСП да не предложи служебното правителство за редовно

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде да се разбере, че е готова да ревизира идеята партията да предложи състава на служебния кабинет, в случай, че получи третия мандат за съставяне на правителство. По време на посещение в Троянския манастир "Успение Богородично" тя заяви, че БСП е имала готовност да предложи служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, президентът Румен Радев обаче е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри.


"Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат", каза Нинова.


Според председателя на БСП в "днешната абсурдна ситуация" държавата има нужда от стабилност и редовно правителство. "В тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам", каза Нинова пред БТА.


По думите й, доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим. "Нямам представа защо настъпи този конфликт между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!". Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях не знам. За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава – COVID криза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация", коментира лидерът на БСП.


Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

Kадрите с полицейско насилие са намерени с екип, определен от Бойко Рашков

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Юлия Лазарова


"Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР", заяви пред БНР Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се,БГ! Ние идваме!" и председател на комисията за насилието по време на протестите и подслушването на граждани и политици. На заседанието ѝ в петък бяха показани кадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници.


"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка", обясни Хаджигенов. Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.


"Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той ненапразно определи екип, който да работи само с нас. Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите", заяви Николай Хаджигенов.


По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са "като пресети, там няма нищо": "На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма".


Депутатът предположи, че главният прокурор Иван Гешев, който е призован на изслушване в парламента в сряда на заседанието на комисията, няма да се яви. От "Демократична България" по-рано днес съобщиха, че ще искат Гешев да бъде привикан и за извънредното заседание на парламента във вторник.


Според Хаджигенов работата по случая с кадрите на полицейско насилие над протестиращи би трябвало да е повод партиите на протеста отново да си говорят.

Всеки, който иска да получи подкрепата на "Демократична България, ще бъде питан какви хора предлага. Обединението би преговаряло за съставяне на правителство с третия мандат, дори ако той бъде връчен на БСП, съобщи Христо Иванов пред БНР, защото "всеки ще трябва да направи отстъпки". В коалиционното споразумение на формациите в "Демократична България" е записано, че няма да се подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или БСП. От социалистите и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" също се обявиха за разговори и опит в тях да бъдат върнати представителите на "Има такъв народ". Четирите формации имат общо 148 депутати - напълно достатъчно за гласуване на правителство.


Подробности - тук.

От "Демократична България" призовават Маринов и Терзийски да подадат оставки като депутати

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


"Ако на Терзийски и Младен Маринов им е останало капка достойноство, трябва веднага да напуснат парламента (като депутати от ГЕРБ) и да се изправят с лицата си пред обществото. Защото тук не става дума просто за полицейско насилие, а всички знаем за какво", написа във "Фейсбук" по повод излъчените кадри от протеста на 10 юли 2020 г. депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.


Младен Маринов и Христо Терзийски са депутати, за да им се осигури имунитет заради този случай, коментира пред БНР председателят на парламентарната група на обединението Христо Иванов. Двамата са вътрешен министър и шеф на главна дирекция "Полиция" към деня на протеста.


Вчера лидерите на парламентарно представените политически сили, с изключение на ГЕРБ и ДПС, реагираха остро след излъчените кадри и поискаха виновните да бъдат извикани в парламента, да поемат отговорността си, да има арести и присъди.

Депутат от ГЕРБ вижда схеми в кадрите и действията на Слави Трифонов и Радев

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


"Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ", заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, в коментар на показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година. Според него това е част от "дискредитирането на ГЕРБ и част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии".


"Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е! Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година", каза Чолаков.


По повод предстоящите ходове на партиите в парламента, Чолаков каза: "След вчерашното интервю на Слави Трифонов е ясно какво ще се случи. "Има такъв народ" ще подкрепи актуализацията на бюджета, но не и правителство. Всички ще изолират ГЕРБ и схемата на Слави и Радев ще излезе. Актуализацията ще бъде приета и ще отидем на нови избори. Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство. Учудва ме наивността на протестните партии, които мислят, че "Има такъв народ" е влязла да прави правителство. Не, те са влязли да рушат парламентарната демокрация, за да бъдат всички чегъртани всички партии. Залогът е политическата система. Революционна ситуация се създава за да дойдат едни мародери и да оберат държавата. Имаше две революции и бяхме обрани. Сега се задава трета".


Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Румен Радев и предварителен тур на президентски избори, заяви още депутатът и добави, че ГЕРБ се противопоставя на обързването на връчването на втория мандат за правителство с приемането преди това на актуализацията, каквото направи Радев.

Кадиев: Трябва да върнем "Има такъв народ" в преговорите за коалиционно споразумение

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Юлия Лазарова


"Един-единствен проблем има според мен пред съставяне на правителство - его. Ако политиците си преглътнат егото, няма да имаме проблем да съставим правителство. Работещата форма е коалиционно споразумение. Трябва да бъде обща отговорност, общ мандат и обща програма за изпълнение". Това мнение депутатът от "БСП за България" Георги Кадиев по БНР.


По думите му няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, защото всички ще се опитат да направят така, че да върнат "Има такъв народ" на масата на преговорите и да се достигне общо споразумение. "Никой не може да състави правителство сам - единственото решение е да седнем и да работим заедно", смята Кадиев. Вчера лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че партията няма да подкрепи политическата сила, получила третия мандат, след като самата тя не получи доверие за своя кабинет.


"За нас няма абсолютно никакво значение кой ще получи мандата, той има церемониална стойност. Президентът решава на кого да го даде", подчерта той.


Депутатът от левицата изрази още и мнението, че е нужно да има стабилност при евентуално съставяне на правителство; подписване на споразумение - партиите с подписа си да са застанали зад конкретни политики.


Кадиев коментира още, че "Има такъв народ" са нова партия и им е нужно време да разберат, че с техния резултат, единственият вариант е коалиционно споразумение.

"Демократична България" иска изслушване на Гешев в парламента

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


"Демократична България" ще внесе в понеделник (16 август) искане главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в парламента, както и да му бъде поискан доклад, съобщи Христо Иванов пред БНР. То е по повод кадрите с полицейско насилие, излъчени в петък, като засега дневният ред включва изслушване на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.


Прокуратурата е била запозната със записите, съобщи "Сега". Това се разбира от дело на Андон Андонов, по онова време началник на сектор към отдел "Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред" при СДВР, който е оспорил дисциплинарното си наказание, наложено през август 2020 г. Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред медията, че е в отпуск, не е гледала кадрите и ще коментира в понеделник.


По-рано днес "Нова телевизия" съобщи, че прокуратурата е взела случая под специален надзор. Досъдебното производство е било образувано още миналата година, но няма данни някой от полицаите, разпознати като участници, да е привлечен към наказателна отговорност.

Младен Маринов: Никога не съм укривал данни за извършено престъпление

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


След вчерашното мълчание, реакциите на представителите на ГЕРБ на кадрите с полицейско насилие от протестите през миналата година, показани в петък и търсени повече от година, включително от два съдебни състава, продължават. Вътрешният министър към 10 юли 2020 г. Младен Маринов, сега депутат, написа сходен пост във Фейсбук с този наследника му Христо Терзийски.


"Никога и по никакъв повод през цялата си кариера на полицай не съм укривал данни за извършено престъпление. Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество", пише Маринов, който бе предложен от ГЕРБ за участник в комисията, но кандидатурата му беше отхвърлена. По време на дебатите заяви, че по време на протестите е видял бити полицаи, но не и протестиращи.


"Убеден съм, че този случай не може и не трябва да се превръща в престъпно клеймо за всички десетки хиляди български полицаи - мъже и жени, които достойно изпълняват своя полицейски дълг. Нека този случай не влияе и върху обективността при разследване на случаите на пострадали полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Защото именно те издържаха на провокациите и нападенията през миналата година, станали пред очите на цялото българско общество, като така запазиха гражданския мир в Република България!", пише още Маринов.

Христо Терзийски призова кадрите от протеста да не се използват за разчистване на сметки

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


"Едно от първите ми действия като министър на вътрешните работи бе да изискам и да получа информация за хода на вътрешното разследване на данните за превишаване и злоупотреба с полицейски правомощия по време на охраната на протеста на 10 юли 2020 година. Извършването на проверката е започнало със заповед на директора на СДВР и по разпореждане на вътрешния министър към онзи момент. На 27 юли 2020 г. или само 3 дни, след като бях избран от Народното събрание за министър на вътрешните работи, огласих пред българската общественост резултатите от вътрешното разследване по случая", написа във "Фейсбук" Христо Терзийски, бивш вътрешен министър по повод разпространените кадри с полицейско насилие по време на протеста срещу тогавашния премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Към 10 юли 2020 г. той оглавява главна дирекция "Полиция", а две седмици по-късно е назначен за вътрешен министър, след смяната на Младен Маринов, който бе освободен заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и на икономиката Емил Караниколов, за да се разсеят предполагаеми връзки с ДПС и Делян Пеевски.


"Що се отнася до тези народни представители и политически фигури, които твърдят, че е укривано каквото и да е по този случай, ще цитирам резултатите от проверката: "В хода на своята работа комисията е установила превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители на отдел "Специализирани полицейски сили" (ОСПС) и нарушаване основни права на граждани при използване на физическа сила, превишаваща необходимите предели." В резултат на тези констатации своевременно бяха наложени съответните дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за МВР", пише още Терзийски, като призовава политическите лидери да не използват случая за разчистване на сметки с политическите опоненти и за сеенето на раздори в обществото.


Вчера лидерите на парламентарно представените партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, поискаха виновните да дадат обяснения в Народното събрание и да понесат своята отговорност, като споменатите имена бяха на Терзийски, Младен Маринов, Бойко Борисов и Иван Гешев.

Ива Митева свика извънредно заседание на Народното събрание

Политическото напрежение: обща позиция срещу полицейското насилие обединява отново партиите на протеста (хронология)

© Велко Ангелов


Председателят на Народното събрание Ива Митева свиква извънредно заседание на 17 август (вторник) от 10 ч. Поводът са показаните кадри с полицейско насилие от протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през миналата година. На заседанието ще бъде изслушан министърът на вътрешните работи Бойко Рашков за "предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви".


"С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и юрист, но и като гражданин, жена и майка.


Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите", коментира Митева.


Вчера лидерите на парламентарно представените политически сили, с изключение на ГЕРБ и ДПС, реагираха остро след излъчените в петък (13 август) кадри в извънредно заседание на комисията за разследване на полицейското насилие и подслушването в парламента. На тях се виждат удари, затискане, побой и други примери за неприемливо поведение на полицаи под колоните на Министерски съвет. Камера, намираща се там, е записала задържането и ударите над протестиращи в една от първите размирни вечери на протестите срещу Борисов и Гешев от миналата година - 10 юли. Христо Иванов, Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Мая Манолова поискаха виновните да бъдат извикани в парламента, да поемат отговорността си, да има арести и присъди.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (535)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Неутрално

  Дано да разкрият извършителите.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Умен ход на Слави. ДБ да му мислят.

 3. 3 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Днес вече ГЕРБ и ВМРО координирано започнаха акция за омаловажаване на записите.

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/bez-sram-bivshata-vlast-izkara-zhertvite-vinovni-za-policeyskiya-teror

 4. 4 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Майко.
  Аз дето не следя общо взето телевизия знам за тези кадри. За битите. Че ге телевизиите ги даваха.
  Единият от битите не слизане от студията сега било новина. Ужас.
  Ами има закони. Всеки има право да протестира. Много ясно. Ама да претопяване манджа те е добре.

 5. 5 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1700 Неутрално
 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Че как. ГЕРБ е виновен и пречи. Абе нали сте на власт, бре. Рашков да вземе мерки. Кой му пречи?!
  Май все искате да сте опозиция:)

 7. 7 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Хората през първите дни на големи протести викаха и против Герб, и против Гешев, и против БСП, и против ТВ.....

 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2923 Гневно

  Или ще ги потулят, или ще им наложат поносими за тях наказания, но не и онова, което заслужават тези садисти!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Започнаха със следващата предизборна кампания.

  Пак ще слушаме за мизерията на герб и нищо смислено в плановете на новите клоуни.
  Човек да се чуди кои са по-зле клоуните или крадците..

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Ще има да отговарят идолите ти на много неудобни въпроси, меко казано!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Естествено, че пречи!
  Нали видя шефовете на служби как се скатаха с тримесечни неплатени отпуски, като ученички преди класно.

 12. 12 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Намериха си занимавка. Вместо да се занимават с разпадащата се държава - липса на редовно правителство, ток. цени, бюджет, 4-та Ковид бълна...

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  До коментар [#9] от "svetlio_rm":

  Ама те 3 месеца вместо да управляват все ГЕРБ им е в устата.
  А трябва да управляват.
  Няма извънредно заседание за бюджета ама за елементарен казус има. Ами даваш ги на съд и Съдът си решава. Почнаха да стават досадни с тоя ГЕРБ

 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Ако се спазва законът, саистите и от двете страни на съд. Стига половинчати мерки за овластени и хулигани. Биячите от Ситняково също на подсъдимата скамейка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

  ”Майко.
  Аз дето не следя общо взето телевизия знам за тези кадри. За битите. Че ге телевизиите ги даваха.”

  Гербав, точно тия кадри, от камерата зад колоните на МС, никога не са ги давали. Имаше кадри от камери разположени срещу тази, от които не се вижда какво става отзад, зад колоните.

 17. 17 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 718 Любопитно

  "Поводът са показаните кадри с полицейско насилие от протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през миналата година. На"

  И защо това се случва чак сега? Тези кадри от година се обсъждат. Или миналото НС не им остана време от работа?
  На кого хвърлят прах в очите тези, правейки се на шокирани и загрижени с огромно закъснение? Нима мислят, че всички в тази държава са с техните ментални и морални ограничения?

 18. 18 Профил на aa1830
  aa1830
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ивче, да не си събереш пак крушите и да оставиш топката на Вигенин...

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#15] от "Корки":

  Кои биячи от Ситняково лелче?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#16] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Той е вътрешен и може да ги е гледал по служба.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  очаквам дълги интервюта с роднините, учителите и колегите на замесените в побоищата лица. Нагледахме се на обкръжението на кандидат-министрите. Искаме да видим майките, децата и учителките на животните...

 22. 22 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#1] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Извършителите се знаят. Не искат от МВР да кажат кои са. И Гешев не си прави труда да ги търси. Прокуратура.

 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2037 Весело

  До коментар [#16] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Ееееее.
  Щом пък точно тези не са давали. Може.
  Значи ако има още 999 трябва и тях да дават през година.
  Абе тоя комунистическият наследник от Благоевград не слизане от телевизиите.
  Ама какъв ужас. Баш видните протестира от ДБ да не знаете. Минали сте се

 24. 24 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Ми да накажат плицаите провокатори които биеха протестиращите провокатори.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#12] от "МАСА Macedonian Aeronautics and Space Administration":

  Да поработят един месец повече, да вземат по още една заплата, че нито не направиха и трябва да си ходят

 26. 26 Профил на aa1830
  aa1830
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Много е важно какво е ставало преди година - каквото и при Орешарски, каквото и при Виденов и счупената глава на Ф. Димитров. И точно Б. Рашков номенклатурчика ще се окаже чистата съвест на промяната. Има къде по-важни в момента - Гешев, цената на тока, Корона вируса, пенсиите....

 27. 27 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Не става. Яко са се осрали. И мирише.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Намериха си занимавка. Вместо да се занимават с разпадащата се държава - липса на редовно правителство, ток. цени, бюджет, 4-та Ковид бълна...
  —цитат от коментар 13 на МАСА Macedonian Aeronautics and Space Administration


  Поне после няма да има кой да им пази "Белия автобус".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 31. 31 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Ще им образуват по едно дисциплинарно производство, ако бъдат установени кои са милиционерите. Самата система ги потулва и пази, така че не очаквам нищо смислено. МВР като структура още от едно време действа като еничерски репресивен апарат, за да пази властта от народната любов.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на jbz56616995
  jbz56616995
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Не само, виж как са ангажирали и платените си тролове.

  Ама в един момент парите ще свършат. И тогава ще наблюдаваме бягащи мишки от потъващ кораб.

  Носи си пуканки.

 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  До коментар [#15] от "Корки":Кои биячи от Ситняково лелче?
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Тези дето манипулираха протеста, този ще го пуснем, защото го познавам, а тази я потрошете, а. Мая Манолова разпенена ги изведе от 1 районно.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Това е специално запазен запис, който уж Хаджигенов го е намерил в чекмедже на МВР. Едва ли се пазят записите от тази камера повече от година. Що не пуснал записите за целия ден на 10.07. 2020. Хаджигенов е имал връзка с хората от камерите и записът е бил в него.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#34] от "Корки":

  И кого са били???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Като започнат нови протести полицията е по добре да стои настрана. Тогава протестиращите да се разправят сами с виновните.
  Държавата е в дълбока криза, а депутатите ще заседават за нещо което е работа на съд и прокуратура.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Даааам, те още миналата година кажаха, че са ги наказали "най-строго" с мъмрене. Два пъти за едно нещо не могат да ги наказват.
  Но нищо де, нека лъсне на гербаджиите схемата.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  До коментар [#30] от "deepblue":

  И аз това щях да кажа, че същите ще ги пазят по пътя за белият автобус:) Който е неизбежен за управлението на БСП.

 43. 43 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Герб нямат полезен ход в тази ситуация. Очаквам да се опитат да прехвърлят вината към гражданите или към полицаите участвали е побоя. Полицаите нанесли побоя трябва да понесат отговорност, но подобно на зверствата на нацистите те са изпълнявали заповеди нагоре по веригата докато се стигне до почетните депутати на ГЕРБ, Маринов и Терзийски. Следвайки горната аналогия, за да има възмездие трябва да минем през Нюрнбергския съд.

 44. 44 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Ах, ах
  Как безмилостно точите чекмеджето още от сутринта 😁😁😁

 45. 45 Профил на Maria Stariradeva
  Maria Stariradeva
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Боже-е-е, няма свършек това долно кремълски порно в земите ни...

 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  Празна работа е това . Трябва да се разследва самата прокуратура , защото тя е "черна дупка", а още по добре да се направят законови промени ...Това ще бъде разследвано но от хора които не са МУТРИ. Иначе ще влезе при хора като БЕЕЕ цова и ще има становище за "пръскачките пред НС " за дрона на Радев :))

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#39] от "AModoMio":

  И което същите са потулвали повече от година.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Трябва да осъдят сурово всички там. За действия и за бездействия!

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#36] от "ggot":

  Не е баш така. От една година се изискват записите на тия камери по ЗДОИ. Камерите са на НСО и бяха отговорили, че са предадени на СДВР. Някой в СДВР не искаше да ги даде до сега. Да ама има ново ръководство, което ги предостави.
  и да в чекмедже са били, в какво друго?

 52. 52 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Вчера попаднах на едно много вярно наблюдение по ФБ: противниците на протестите са загубили всякаква емпатия. Защото това, което се вижда на камерите е НЕДОПУСТИМО. Откъдето и да го гледаш. Няма "ама", няма "но" и т.н. Факта, че се опитваш да намираш оправдания за подобни действия означава, че си загубил всичко човешко. И то за какво? За една мутра с чекмедже.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor.no":

  Но могат да ги съдят по НК.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Намериха си занимавка. Вместо да се занимават с разпадащата се държава - липса на редовно правителство, ток. цени, бюджет, 4-та Ковид бълна...
  —цитат от коментар 13 на МАСА Macedonian Aeronautics and Space Administration


  Президента на една държава противник на НАТО и ЕС се радва на друг президент.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 57. 57 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#52] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Всичко си има цена при някои хора, морал не се яде.

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#1] от "Незнайко в Слънчевия град":

  " Дано да разкрият извършителите."

  Те са ясни ! Започва се от премиера, главния прокурор, министъра на вътрешните работи .....Всички ги знаем, безнаказаността остава !

 59. 59 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Даааам, те още миналата година кажаха, че са ги наказали "най-строго" с мъмрене. Два пъти за едно нещо не могат да ги наказват. Но нищо де, нека лъсне на гербаджиите схемата.
  —цитат от коментар 40 на doctor.no


  Пишете неверни неща, не са наказани с мъмрене. То и такова наказание май няма.

 60. 60 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#42] от "Да вярваме на истината":

  а ве ти па ли плашиш ве.тука искаше да арестуваш и президента.нема ли кои да те даде на органите да те привикат.има за кво

 61. 61 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 188 Неутрално

  Сачева току що поиска полицаите да бъдат наказани, но да не се търси отговорност от биби, Маринов, Терзийски, щот те не знаели и дори да им се изкаже благодарност.

  Нема такава държава🤣🤣🤣

 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#55] от "КМЕТ В СЯНКА":

  По принцип да, но в изречението ти няма подлог. Подлог се търси с въпроса КОЙ.

 63. 63 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 39 Неутрално


  И кво ? Ще направят една комисия и ще разследват. После всичко ще се потули.
  В Българя всичко е за три дни.

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#59] от "anlon":

  Условно казано, забравих им наказанията, но не бяха кой знае какво.

 65. 65 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Удрянето , боя на млади протестиращи е ужасно, възмутително и подсъдно. Но забележете как ги хващат за краката и ръцете и ги хвърлят 3дин върху друг. Такива документални кадри съм гледал от аушвиц. Позор

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#36] от "ggot":

  " Това е специално запазен запис, който уж Хаджигенов го е намерил в чекмедже на МВР. Едва ли се пазят записите от тази камера повече от година. Що не пуснал записите за целия ден на 10.07. 2020. Хаджигенов е имал връзка с хората от камерите и записът е бил в него."

  Какво не ти харесва в този запис ? Че хваща едно към едно как е еничарите на властта бият невинни българи зад колоните при жълтите павета ?

 68. 68 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 275 Любопитно

  Едва ли ще има по добър момент герб да се разграничи от мутрата и милицонерите оглавявали вътрешното министерство, но едва ли ще го направи

 69. 69 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Извънредното заседание свикано от И.Митева е добро начинание за съжаление мисля че обречено на опострофите на ГЕРБ. Дори бе даден старт на това.Един от министрите на МВР виновници за това което извършваха полицаите във видеоматериала който потресе всички български граждани заговори че "не видял бити мирни протестиращи ,а бити полицаи".

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 70. 70 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#59] от "anlon":Условно казано, забравих им наказанията, но не бяха кой знае какво.
  —цитат от коментар 64 на doctor.no


  Двама от наказаните полицаи са получили "порицание" за срок от 6 месеца (като към настоящия момент наказанията би следвало да са заличени поради изтичане на 6-месечния срок), един е със "забрана за повишаване в длъжност за срок от една година", а служителят на ръководна позиция, за който СДВР оповести, че е наказан "по-тежко", е санкциониран със "забрана за повишаване в длъжност за срок от две години", като наказанието още не е влязло в сила поради съдебно обжалване.

 71. 71 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#68] от "Konstant Ray":

  Е все пак ГЕРБ пеят "Нас народната милиция ни роди" в хор с БСП и ДПС. Как ще се отзовеш от баща си и майка си?

 72. 72
  ACER
  Рейтинг: 175 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 73. 73 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#49] от "tanton":

  Хаджигенов предполагам сам се е предложил като защитник на потърпевшите и осъдени няма, нещата са потулени

 74. 74 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  До коментар [#29] от "Петър Самсонов":

  Самсонов , Самсонов ..., защо не падна в битката на източния фронт !!? Заради такива патриоти , ....Русия и Путин отново окупираха Варна , Бургас , Несебър , Созопол и тн . Псевдо съюзниците украинци - до един говорят руски и нарушават езиковия закон . Това е малко , провеждат се руски културни празници .., та така !! Защо не падна на източния фронт ?? :)

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на Ганьо фурията
  Ганьо фурията
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Садизъм над деца. И има хора във форума, на които им текат лигите от кеф.... Гнус, пфу!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  " Вчера лидерите на парламентарно представените партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, поискаха виновните да дадат обяснения в Народното събрание и да понесат своята отговорност, като споменатите имена бяха на Терзийски, Младен Маринов, Бойко Борисов и Иван Гешев."

  Няма как да се подведе под отговорност главния прокурор, без да бъде свалено от високия си пост преди това ! Парламентът трябва законодателно да разбие затворения кръг, в който се въртим от доста време насам !

 79. 79 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 952 Неутрално

  ми за какво да се използват кадрите,милиционери смотани

 80. 80 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#51] от "doctor.no":

  Сега сме година и един месец. А прилежащите документи за искането на запасите

 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#68] от "Konstant Ray":

  " Едва ли ще има по добър момент герб да се разграничи от мутрата и милицонерите оглавявали вътрешното министерство, но едва ли ще го направи"

  Колкото и ДПС ще се разграничи от почетния си !

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Добре де, каква измет трябва да си, че да защитаваш подобни действия? Ясно е, че да си трол не е лесно, гладен не се издържа. Но поне някакъв морал?

 84. 84 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Христо Терзийски: Нищо не е прикривано, четирима полицаи са наказани за насилие срещу протестиращи
  Всички материали са изпратени на прокуратурата, уверява бившият вътрешен министър
  „Винаги съм се противопоставял и отхвърлял всякакви форми на насилие. Напълно го изключва и професионалното ми верую като дългогодишен служител на МВР и български полицай. Заради това едно от първите ми действия като министър на вътрешните работи бе да изискам и да получа информация за хода на вътрешното разследване на данните за превишаване и злоупотреба с полицейски правомощия по време на охраната на протеста на 10 юли 2020 година.

  Извършването на проверката е започнало със заповед на директора на СДВР и по разпореждане на вътрешния министър към онзи момент. На 27 юли 2020 г., или само 3 дни, след като бях избран от Народното събрание за министър на вътрешните работи, огласих пред българската общественост резултатите от вътрешното разследване по случая. Направих това в национален ефир и с прессъобщение на МВР.“

  Това написа в профила си във фейсбук бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски. Той подчертава, че служителите на МВР нямат и не са имали полза да прикриват нарушения, защото те рушат авторитета на министерството.

  „Що се отнася до тези народни представители и политически фигури, които твърдят, че е укривано каквото и да е по този случай, ще цитирам резултатите от проверката: „В хода на своята работа комисията е установила превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители на отдел „Специализирани полицейски сили” (ОСПС) и нарушаване основни права на граждани при използване на физическа сила, превишаваща необходимите предели.“

  В резултат на тези констатации своевременно бяха наложени съответните дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за МВР. С моя заповед (като министър) е наложено тежко дисциплинарно наказание на един ръководен служител на ОСПС. Със заповед на директора на СДВР са наложени и съответните дисциплинарни наказания за младши изпълнителския състав от същия отдел. И накрая, но не на последно място – всички събрани материали в хода на вътрешното разследване са изпратени на Софийска районна прокуратура по компетентност“, припомня Терзийски.

  Той се обръща към всички депутати и към лидерите на политическите формации в България този случай да не бъде използван за разчистване на сметки с политическите опоненти и за сеенето на раздори в нашето общество.

  „Нека, както се разследват справедливо случаите на превишаване и злоупотреба с полицейски правомощия, така да се разследват и случаите на насилие срещу български полицаи! Нека истината бъде еднаква за всички, защото благодарение на работата на българската полиция успяхме да запазим гражданския мир в нашата страна!“, категоричен е бившият министър.

  https://breaking.bg/novini/hristo-terzijski-nishto-ne-e-prikrivano-chetirima-policai-sa-nakazani-za-nasilie-sreshtu-protestirashti/

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Страхливец.

  Типичен червен милюцинер, който може да разпореди побой и погром над невинни хора, а го е страх като заек да поеме последиците от престъплението си.

  Затвор за тоя плъх.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  В понеделник парламентът да им свали дупетатския имунитет и във вторник да се събудят в кауша, заедно с Буци и Каскета.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#62] от "doctor.no":

  Ще се намери при добро желание.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Садизъм над деца. И има хора във форума, на които им текат лигите от кеф.... Гнус, пфу!
  —цитат от коментар 76 на Ганьо фурията


  Какви деца с тези? На техните години управлявахме бойни машини и можехме да бъдем съдени от военен съд. Като не искат да ги бият, да си седят в къщи при мама.

 89. 89 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Гешев, Гешев (е радост) трябва да действа.

 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#65] от "stanislavdi":

  И аз си помислих същото, само че за Освиенцим.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 242 Неутрално

  " Вчера лидерите на парламентарно представените партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, поискаха виновните да дадат обяснения в Народното събрание и да понесат своята отговорност, като споменатите имена бяха на Терзийски, Младен Маринов, Бойко Борисов и Иван Гешев." Няма как да се подведе под отговорност главния прокурор, без да бъде свалено от високия си пост преди това ! Парламентът трябва законодателно да разбие затворения кръг, в който се въртим от доста време насам !
  —цитат от коментар 78 на samoedin


  Абе ясно е, че не ви дреме за полицаите и битите, а зорът ви е ББ и Гешев.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Едно от първите ми действия като министър на вътрешните работи бе да изискам и да получа информация за хода на вътрешното разследване на данните за превишаване и злоупотреба с полицейски правомощия по време на охраната на протеста на 10 юли 2020 година. "

  Бел, бел като сълза.

 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#66] от "anlon":

  Има опити за убийство на тези кадри. Колко предвизда НК и то при утезняващи обстоятелства?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#88] от "anlon":

  Той и Баце така искаше ама те нагло протестираха...бой за тях! Ще изразяват мнение, различно от правото...

 96. 96 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Добре де, след като е толкова лоша полицията, защо палатко-протестиращите и окупаторите на кръстовища ревяха, че нямало полиция да ги "пази"?
  Последно - лоша или добра е била полицията по време на вандало-протеста?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 97. 97 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Ако е имало заповед пострадалите можеше да са повече

 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  ." В резултат на тези констатации своевременно бяха наложени съответните дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за МВР"

  Знаем ги наказанията. Мъмрене.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 99. 99 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 275 Любопитно

  Вместо Маринов и Терзийски са вече арестувани и да отговарят за престъпленията си спрямо справедливо протестиращите българи, те раздават акъл и морал свободно и нагло в мрежата

 100. 100 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#70] от "anlon":

  Какви "жестоки" наказания.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK