Поканата на парламента е задължителна за главния прокурор

Поканата на парламента е задължителна за главния прокурор

© Юлия ЛазароваРано в понеделник (16 август) сутрин, около 7.15 часа, главният прокурор Иван Гешев обяви чрез БТА, че ще наруши Конституцията, ако представи информация на Народното събрание за действията на прокуратурата във връзка с придобилите публичност тежки полицейски побои над оковани участници в гражданските протести през юли миналата година. Гешев обяснява, че не може "да предостави информация по конкретни дела, защото по закон нямал право да я знае, това би било нарушение на Конституцията и законите". И че "искането за изслушването му в извънредно заседание на НС или за изготвяне на доклад по конкретни дела би представлявало нарушение на принципа на разделение на властите".


Той се позовава на Конституционния съд, като визира решение от 2017 г. по питането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, според което главният прокурор не може да бъде питан за действия по конкретно наказателно производство.


"Дневник" потърси конституционалисти и депутати за коментар какво може да изиска парламентът от главния прокурор, какво е длъжен да направи и какво може, ако иска.
Гешев не знае какво ще бъде питан в парламента, но заявява предварително, че не може да бъде питан


Към момента на изявлението му пред БТА все още нямаше никакъв официален документ в Народното събрание, от който да е видно по каква процедура парламентът смята да покани и иска да чуе главния прокурор.


Дали по предварителната идея на председателя на Народното събрание Ива Митева изслушването да стане въз основа на новия парламентарен правилник, който позволява на три месеца главният прокурор и председателите на върховните съдилища да бъдат поканвани пред Комисията по правни и конституционни въпроси, която предстои да бъде създаде в сряда (18 август); или въз основа на Конституцията, която предвижда парламентът "да може да изслушва и приема и други доклади (извън годишните отчети на прокуратурата - бел. ред.) на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика".


Към 9.16 часа четирима депутати - Христо Иванов от "Демократична България", Виктория Василева от "Има такъв народ", Николай Хаджигенов от "Изправи се! Ние идваме" и Атанас Зафиров от БСП, са внесли в деловодството на парламента проект на решение за искане на доклад, тоест по процедурата на цитирания текст от конституцията. Те искат докладът да обхваща периода 1 юли - 30 септември и да е за случаите на полицейско насилие и употреба на помощни средства срещу протестиращи граждани, за действията за установяване на лицата, които са превишили своите правомощия, кои са наблюдаващите прокурори и защо разследването се е забавило (вижте в прикачения файл).


Може ли или не може да бъде поискан доклад от главния прокурор?


Може, ако се отнася общо до наказателната политика на прокуратурата в определен сектор, например по прилагането на закона относно конвенционалната престъпност или трафика на хора, или телефонните измами, обясни проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски" и бивш конституционен съдия. Затова е много важно според него как ще бъде формулирано решението на парламента. (Разговаряхме с проф. Киров преди да стане известно за внесения проект за решение.)


Не може, ако бъдат поискани отговори на въпроси, пряко засягащи по същество конкретни неприключили дела, твърди проф. Киров. Не е възможно например главният прокурор да отговаря точно за показаните видеозаписи с полицейския побой, ако заснетото от камерите е предмет на неприключило наказателно производство, независимо в коя фаза е то, смята конституционалистът.


Други експерти по конституционно право обясниха, че конституцията позволява депутатите да изслушват главния прокурор, когато пожелаят, и той не може да откаже. Основанието за това се съдържа в чл. 84 т. 16 от основния закон. Там се казва, че Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.


Когато бъде поканен, но не се яви, главният прокурор не изпълнява свое конституционно задължение да бъде изслушан, обясниха юристите. Волята в случая е в компетентността на Народното събрание, а не на главния прокурор. Това е форма на сътрудничество между властите, а не упражняване на парламентарен контрол, както Гешев смята.


Според специалистите шефът на държавното обвинение има ограничение единствено да не разгласява следствена тайна.


Ива Митева: Може да бъде поканен за изслушване и в правната комиися


Освен че може да му бъде поискан доклад пред пленарната зала, има процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в Комисията по правни въпроси, която предстои да се създаде в сряда, обясни пред журналисти шефът на парламента Ива Митева преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Тя потвърди, че във вторник (17 август), на извънредното заседание в дневния ред влиза проектът на решение за внасяне на доклад от главния прокурор относно прилагането на закона във връзка с полицейското насилие. Митева припомни, че това е процедура, вече прилагана през 2019 г., така че тя не вижда проблем да бъде внесен исканият доклад, срокът е до петък.


Проф. Даниел Вълчев: Няма пречка да бъде поканен в парламента, но не е редно да бъде питан по висящи дела


България е парламентарна република и всеки гражданин, независимо на каква длъжност е, може да бъде поканен от парламента и неговите комисии и да бъде изслушан - този коментар направи проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ. В случая трябва да се прецени дали въпросите засягат следствена информация, която не би трябвало да придобива публичен вид.


Второто нещо е, че главните прокурори, които дават информация пред парламента, обикновено я представят в обобщен вид, не за конкретни производства, а за определени типове дела, или статистика, тенденции, криминогенни фактори и подобни. Няма пречка да бъде поканен главният прокурор в парламента, това е съвсем нормална процедура, нищо страшно няма в това, но не е редно да бъде питан по висящи дела, смята Вълчев.


Явяването на Гешев в парламента не нарушава по никакъв начин конституцията и разделението на властите, той решава какво ще говори


- категорични са юристи, някои от тях магистрати, други депутати, пожелали да не бъдат назовани. В проекторешението на парламента се казва изрично, че се иска доклад от главния прокурор за действията на прокуратурата по прилагането на закона във връзка със случаите на полицейско насилие. Оттам нататък негова воля е да прецени на кои въпроси да отговаря.


Но да се ползва конституцията изначално като щит, за да продължи обществото да стои в неведение какво върши държавата по тези стряскащи случаи на насилие от длъжностни лица, не може изобщо да бъде прието за нормално институционално поведение на фигурата с най-голямата процесуална власт, коментира депутат от т. нар. протестни парламентарни партии. Още повече, че вече има прецедент на доклад и изслушване на Гешев пред парламента и пред правната комисия през октомври 2020 г.


Юристи изразиха пред "Дневник" учудване от изявлението на Гешев, че конституцията и върховенството на закона не му позволяват да говори за делата за полицейско насилие, след като прокуратурата изнася всякакви сведения и то по висящи дела, включително записи от специални разузнавателни средства (СРС), когато трябваше да дискредитира критици на властта и на себе си, без да й пречи върховенството на закона.


Главният прокурор може да информира парламента по много въпроси, свързани с полицейския побой, без да наруши условието да не навлиза по същество в доказателствената част, която се съдържа в папките, и без да коментира кои обвинения срещу кои лица са доказани, заяви магистрат, който е разглеждал подобни дела в миналото.


Гешев може да информира, без да наруши следствената тайна, законите и конституцията, например:


- Колко са наказателните производства за полицейско насилие и кога са образувани;


- Колко длъжностни лица са привлечени като обвиняеми и кога е станало това;


- По жалби на пострадали ли са образувани делата или по самосезиране на прокуратурата от медиите;


- Споменатите в съобщението на прокуратурата четири осъдени лица полицейски служители ли са или нарушители на реда / не става ясно от съобщението/ и на какви длъжности са ;


- Ръководителят на звено от Специализираната част на СДВР Андон Андонов сред четиримата обвиняеми ли е;


- Какви са причините да не бъдат досега приключени тези наказателни производства.


Така че има много въпроси, на които Гешев може да отговори без нарушения.

Ключови думи към статията:

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Комунисти и кризи са синоними. Справка историята на света.

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  "...не знае какво ще бъде питан, но заяви, че не може да бъде питан..."

  В този израз се съдържа много.

 3. 3 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Демек привикан е на килимчето! Така се почва!

 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Любопитно

  И сега Каскетът на Републиката "ще вади от девет кладенеца вода", за да не дойде в Парламента!

 5. 5 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Бизнеса ми с каскети замря напоследък.
  Призовавам за помощ, прокУраТурата, да ми изкупи стоката, хем ще си топлят тъпите кратуни зимата, хем ще пишат, че са подпомогнали бизнеса.
  Носи се слух от конкуренцията, че са влезли в президентството миналата година да търсят каскетите на Радев, намерили са ги и иззели всичките без да узнае никой. Арестите там били само за камуфлаж да скрият кражбата.
  Затуй ми замирал бизнес с каскети.

 6. 6 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#4] от "bat_plamen":

  схемата с менискуса се поизтърка

 7. 7 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Весело

  Петя да прочете конституцията! НС може да приема годишния отчет на прокуратурата, само това! Не може да вика, да разпитва, да му се кара! Правната комисия може да го покани на нейно заседание, но не може да го задължи! Колкото повече повтаряте бръщолевенията на юридически неграмотния Бойкикев.... те няма да станат юридически аргумент.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4131 Весело

  До коментар [#4] от "bat_plamen":

  Може да си скъса менискуса!

 9. 9 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1389 Весело

  "Юристът" Гешев, с милиционерска диплома от школата в Симеоново и тясна специалност "Водопроводчик" тълкува Конституцията? Ха-ха-ха-ха! Коремът ми се схвана от смях...

 10. 10 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#4] от "bat_plamen":

  Девет операции на менискуси!...

 11. 11 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Значи могат да го извикат за изслушване, но не за това, за което го викат. Това е преливане от пусто в празно или измиване на ръце. За пред електората.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Прокуратурата е важна част от Сарайския башибозук.

  Иван Гешев беше водещ прокурор по делото за фалита на КТБ и така и не можа до се сети (или да бъде подсетен) чии са инициалите ДБ, Д.Б., ДБ2 и подобни в тоновете преписки по делото.

  За изрядната си работа бе заслужено повишен в главен прокурор, където част от задълженията му (освен да пази Сарая) е да разпъва прокурорски чадър над престъпниците-садисти, били и малтретирали невинни хора пред Министерския съвет.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Любопитно

  Нещо не разбирам....Когато той обявява ЛИЧНО за иззети "доказателства" по дела, когато се явяваше по телевизиите да кометира сигнали по дела, или когато правеше изявления за текущи дела, тогава можеше. Сега изведнъж Конституцията не му позволявала? Аз ако съм на тези които той обвиняваше, ще заведа дело лично срещу него за разгласяване на следствени тайни по време на текущи дела.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":

  “Когато той обявява ЛИЧНО за иззети "доказателства" по дела, когато се явяваше по телевизиите да кометира сигнали по дела, или когато правеше изявления за текущи дела...”

  ... нито едно от които не е доведено до край. Т.е. всичко - от тупаните и зурните при арестуването на жалкия заблуден русофил Николай Малинов, през нахлуването на брадатите муджахедини в президентството, та до “петорката от Лъвов Бридж” (назначени от коалиционния партньор Шкембе Войвода) - се оказа пълна бутафория и кьорфишек.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 643 Любопитно

  Трийсет и кусур години рев, щото съдебната власт /в т.ч. и прокуратурата!/ трябва да е независима!!!
  И ся хоп - изведнъж станали безотчетни...

  Ееех, Петя...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 20. 20 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Нищо не е задължително ако не е подчинено на Конституцията. Гешев няма да се занимава с прищевки на аутсайдери, чешещи си езиците по най-безмозъчен начин - няма какво да им казва или докладва по неприключило дело. Впрочем празните тикви и в този случаен парламент така отблъскват и малкото оставащи им гласоподаватели...

 21. 21 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Демек привикан е на килимчето! Така се почва!
  —цитат от коментар 3 на AdMin


  Ама няма да дойде. Така пък се свършва...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Бяхме го позабравили мазния каскет, но бързо си го припомнихме

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":

  в цивилизования свят няма длъжност главен прокурор. такъв има в Русия, Беларус, Северна Корея и т.н.

 26. 26 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  Поканата на парламента е задължителна за главния прокурор
  ===============================
  Ако е задължителна, е редно да се нарича "призовка".
  Термина "покана", подразбира правото да я отклониш.

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  Пишман юристи, на които правото им е хоби, искат едно, Даниел Вълчев обобщава друго, Петя, "независимата" "журналистка" - трето!?
  Трагикомични истории...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Ристю Бойкикев се опитва да прилича на Катон Стари. Накрая на всяка своя реч казва "Гешев да бъде свален".

  Ама всъщност прилича на Мирча Кришан - "Краставицата е 98% вода"...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":

  “Съдебната система в Цивилизования Свят е независима.”

  Найс трай, бът ... фейл.

  В цивилизования свят прокуратерата не е част от съдебната система, а от изпълнителната власт.

  Четите бре! Не боли... 😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Даже не е нужно да го разпитвате много, много. Просто кажете по кое време е привикан и тълпата ще свърши останалото…

 31. 31 Профил на dobadoba
  dobadoba
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#25] от "doctor.no":

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Департамент_по_правосъдие_на_САЩ
  https://bg.wikiprojectwillowbrookstudy.com/977783-attorney-general-for-england-and-WZJSTI
  https://www.dw.com/bg/нови-обстоятелства-около-убийството-на-бившия-главен-прокурор-на-германия-зигфрийд-бубак/a-2595298

  Тук са на САЩ, УК и Германия.
  Значи като са 'западни', са добри главни прокурори, а като е Гешев, е лош Главен Прокурор?..
  А като са руски, белоруски и т.н. са ау-ууууу, колко са лоши.

  Вие чувате ли се какво говорите?..

 32. 32 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Петя да прочете конституцията! НС може да приема годишния отчет на прокуратурата, само това! Не може да вика, да разпитва, да му се кара! Правната комисия може да го покани на нейно заседание, но не може да го задължи! Колкото повече повтаряте бръщолевенията на юридически неграмотния Бойкикев.... те няма да станат юридически аргумент.
  —цитат от коментар 7 на chichka


  Един път да се съглася с чичката... Над Каскета е само Господ. Никой не може да Му нареди къде, кога и как да се яви.

  Сам съм, други няма...
 33. 33 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Петя да прочете конституцията! НС може да приема годишния отчет на прокуратурата, само това! Не може да вика, да разпитва, да му се кара! Правната комисия може да го покани на нейно заседание, но не може да го задължи! Колкото повече повтаряте бръщолевенията на юридически неграмотния Бойкикев.... те няма да станат юридически аргумент.
  —цитат от коментар 7 на chichka


  Един път да се съглася с чичката... Над Каскета е само Господ. Никой не може да Му нареди къде, кога и как да се яви.

  Сам съм, други няма...
 34. 34 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":“Съдебната система в Цивилизования Свят е независима.”Найс трай, бът ... фейл.В цивилизования свят прокуратерата не е част от съдебната система, а от изпълнителната власт.Четите бре! Не боли... 😆😆😆
  —цитат от коментар 29 на Norman Granz


  Ако в последните 12 години прокуратурата беше част от изпълнителната власт, която се ръководеше от Бойко Борисов, по-щастлив ли щеше да бъдеш? Внимавай какво си пожелаваш, тавариш Гранц, Норман Бойкикевич...! Щото може и да се сбъдне!

  П.П. Имах някакви надежди, че не си по-голям от 90 градуса... Ама явно се оказаха напразни.

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#23] от "Георги Христов":

  “Бяхме го позабравили мазния каскет...”

  Ами то май това беше предназначението на Slavi Trifonov Flying Circus - да забравим колко много има за изстъргване.

  Евала на Комисията Хаджигенов, че разчовърка срамната история с погрома над мирно протестиращите граждани и ролята на Каскета в замазването й.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Може ли тапията на Иванов като юрист

  .. и СВ

  да пеценим колко си струва да му четем отговора по правни питания/

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Ако в последните 12 години прокуратурата беше част от изпълнителната власт, която се ръководеше от Бойко Борисов, по-щастлив ли щеше да бъдеш?
  —цитат от коментар 34 на kahles


  Прокуратурата е държавния адвокат. Редно е да бъде в изпълнителната власт. Иначе
  относно твърдението ти - така или иначе Каскета е на подчинение на Борисов. Проблемът в случая е , че Борисов не е на власт, но все още командва Каскета.

  Сам съм, други няма...
 39. 39 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Явяването на Гешев в парламента не нарушава по никакъв начин конституцията и разделението на властите, той решава какво ще говори
  Идва и решава да им разказва вицове:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 40. 40 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 243 Весело

  До коментар [#22] от "dobadoba":

  Така е, независима трябва да е, ама от всички, а не само от опозицията.. :)

 41. 41 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4131 Весело

  До коментар [#10] от "murry":

  Не плагиатствайте!

 42. 42
  gemeto
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#38] от "MilliVanilli":

  “Каскета е на подчинение на Борисов.”

  И му е викал “шефе”. Толкова по въпроса за “независимостта”. Само този прост факт е достатъчен, за да бъде отстранен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Прави ми впечатление, че bTV показва явна симпатия към Радев и компания. Някой да има обяснение за това? Божков?

 45. 45 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1946 Любопитно

  [quote#38:"MilliVanilli"][/quote]

  А кой е частния прокурор?

 46. 46 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#38] от "MilliVanilli":
  “Каскета е на подчинение на Борисов.”

  И му е викал “шефе”. Толкова по въпроса за “независимостта”. Само този прост факт е достатъчен, за да бъде отстранен.
  —цитат от коментар 43 на Norman Granz


  Също както Ристю Бойкикев. И той е викал "шефе" на Борисов. Само този прост факт е достатъчен, за да бъде разобличен като лицемер.

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#37] от "Ivan Stoev":

  Цесекарче е, не можем...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Весело

  Не притискайте човечеца, той не е мазохист.

 49. 49 Профил на dobadoba
  dobadoba
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ivan Stoev":

  Еееее, тази вечер ме смляхте от коментари.
  АМИ нали вече чичко Бойко е опозиция, тъй че Гешев...
  Отделно прокурора му се озъби няколко пъти още докато беше на власт ГЕРБ, т.е. си спазваше протокола.
  То угодия няма.

  Аз ще излизам да се поразходя на въздух, захладня навън.
  Приятна вечер на всички.

 50. 50 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Оставете го Гешев на мира бе хора... То тая година не бяха Кьовешита, стотици сигнали, Рашковци, Радевци... чак на църква го накараха да отиде. Не разбрахте ли че не му се занима'а и иска да си се опъне у Бояна на айляк и да си пие перфектно изстуденото розе.

 51. 51 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 806 Неутрално


  До коментар [#30] от "dwr30648311":

  Бъди спокоен, те и "тълпата" вече са я привикали.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 52. 52 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#5] от "rumen_g":

  А през Министерство на икономиката не трябва ли да мине за един попълнил декларация с невярно съдържание, че няма друго гражданство

 53. 53 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Комунисти и кризи са синоними. Справка историята на света.
  —цитат от коментар 1 на 1908

  От 12 години сме в криза.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Преди се разхождаше по телевизията и оясняваше без никой да го пита. Сега искат да го питат, а той се притеснява, че ще наруши конституцията. Съмнително е, дали изобщо е прочел конституцията.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Други експерти по конституционно право обясниха, че конституцията позволява депутатите да изслушват главния прокурор, когато пожелаят, и той не може да откаже.
  —цитат от коментар 0 на некои юристи


  Тия експерти бият малко на ламери. То тъй ше се съберем десет депутатина и ше флъдим: секи ше го вика по веднъж да го пита нещо си, пък той не може да откаже. Като минат 10 дни, завъртаме наново

 57. 57 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Депутати от четирите протестни партии
  някой, да не си помисли, че без бсп има светло бъдеще.

 58. 58 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  "Юристи изразиха пред "Дневник" учудване от изявлението на Гешев, че конституцията и върховенството на закона не му позволяват да говори за делата за полицейско насилие, след като прокуратурата

  изнася всякакви сведения и то по висящи дела,

  включително записи от специални разузнавателни средства (СРС), когато трябваше да дискредитира критици на властта и себе си, без да й пречи върховенството на закона."

  И кои са тези "висящи дела и всякакви сведения"? Авторката би трябвало да посочи поне едно, защото така изглежда, сякаш е преписвала коментари от форумни пишман юристи.

  Някаква разлика между разследване и висящо дело може ли да направи? В досъдебна фаза с разрешение на наблюдаващ прокурор и "видящо дело".
  Много елементарно подценяване на читателската аудитория.

  И проф. Киров, и проф. Вълчев ви казват едно и също. Оставете анонимни юристи да си чешат езиците по друга тема. За Гешев и изслушването му не стават.

  Ето това каза Гешев - точно и ясно:

  "Съществува трайна практика на Конституционния съд, която изключва осъществяването на парламентарен контрол върху работата на конкретни магистрати и по неприключили дела.

  Няма как да предоставя информация по конкретни дела, защото по закон нямам право да я знам и да разполагам с нея. Това би било нарушение на Конституцията и законите на страната, посочи главният прокурор.Той допълни, че уважава работата на Народното събрание като най-висш орган в една парламентарна република, каквато е България и заяви, че очаква да види каква информация ще изискат от Прокуратурата народните представители. Гешев допълни, че отправеното искане за неговото изслушване по конкретния казус следва да се разглежда през призмата на спазване на основните принципи на Европейския съюз и в частност върховенство на правото.

  Според Конституцията, нито имам правото, нито задължението да контролирам конкретни дела или още по-малко решенията на конкретни магистрати. Нещо повече, това би представлявало нарушение на българското законодателство и основни конституционни принципи от моя страна, заяви още Иван Гешев."

  "Разследване в досъдебна фаза" не е същото като "висящо дело". Последното означава дело, което е внесено в съда, провеждат се заседания и не е приключило.

 59. 59 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1946 Любопитно

  До коментар [#53] от "Virgin":

  А до преди 12 години си живеехме живота? Ти кога избяга от България?

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#46] от "kahles":

  “Също както Ристю Бойкикев. И той е викал "шефе" на Борисов.”

  Ти наистина ли си такъв глупак, или понеже си гербаджия, няма нужда да питам?

  Първо, Христо Иванов никога не е викал на Тиквата “шефе”. За него подобно фамилиарничене, характерно за простите хора, е чуждо и несвойствено. Викал му е “господин премиер”, докато оня отиде да рита мачле с Бистришките баби, когато се гласуваше правосърдната реформа, след което Христо му тегли една майна и си хвърли оставката.

  Христо Иванов не е плазмодий като “Георг” (дето го има на видео как целува крадливата ръчица на Барба Ганьос) или като Битов/Миков (дуета Маги & Бадер).

  Второ, Христо Иванов беше министър в правителството на Барба Ганьос и оня му е бил началник, какъвто на Гешев по конституция не е.

  Много бавно и търпеливо трябва да ви се обяснява на вас, гербавите тролове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  Нещо не разбирам....Когато той обявява ЛИЧНО за иззети "доказателства" по дела, когато се явяваше по телевизиите да кометира сигнали по дела, или когато правеше изявления за текущи дела, тогава можеше. Сега изведнъж Конституцията не му позволявала? Аз ако съм на тези които той обвиняваше, ще заведа дело лично срещу него за разгласяване на следствени тайни по време на текущи дела.
  —цитат от коментар 13 на padrino


  Прочети пост 58.

  Трети ден тук се повтарят едни и същи НЕверни тези.

 62. 62 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":

  Не се излагай

 63. 63 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Ако главния прокурор не отиде доброволно,да го ескортира зорноволно охраната за защита на свидетелите.

 64. 64 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":

  Май първо да прочетеш коя е третата власт коя е най висшата власт и от къде произлиза и тогава да имаш мнение, м?

 65. 65 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 516 Весело

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  А единствения юрист на държавата (след гейшев, де) в твое лице седи и пише коментари. Обогати ни, о владетелю на правната материя.

 66. 66 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Като кажат ' намерихме го в едно чекмедже' и някак губя доверие в 'комисията хаджигенов' точно колкото ония са го крили една година точно толкова и тия са го пазили в ръкава

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#53] от "Virgin":А до преди 12 години си живеехме живота? Ти кога избяга от България?
  —цитат от коментар 59 на nema_labavo

  Не отричаш, че от 12 години сме в криза.
  Криза на държавността. Криза В правосъдието. Икономика в застой. Бягство на инвестиции. Демографска катастрофа.
  Стоически изтърпях режимът на Шайката. Тук, в България. Всеки ден виждах забиването на поредния пирон в ковчега на държавността и радостните възгласи по този повод на клакьорите на Борисов, възхищаващи се на авторитарната му власт.
  Дойде време да върнем държавата. Да върнем справедливостта!

 69. 69 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Прокуратурата е държавния адвокат. Редно е да бъде в изпълнителната власт.
  —цитат от коментар 38 на MilliVanilli

  Склонен съм да се съглася, ако става въпрос за чиста теория.

  Само че България е исторически обременена. От комунистическата прокуратура, която беше изцяло на подчинение на властта и и беше вменено да пази "социалистическия строй". А властта пък пък принадлежеше изцяло на Партията - БКП.

  Затова в конституцията от 1991 г. прокуратурата беше конституирана като независима институция, част от съдебната власт. Което пък я прави практически безконтролна.

  Политиката е баланс на интереси. И баланс между положителни и отрицателни последици от политическите решения. Тоест, политиката е вечният и непреходен избор на по-малката злина... Кое е по-малкото зло? Прокуратурата да е независима и съответно трудно контролируема! Или да е изцяло зависима и контролирана от изпълнителната власт, тоест от настоящото правителство на власт? Аз лично не се наемам да кажа.

  Виж, всезнаещите умнокрасавци нямат такива проблеми. Те през 90-те бяха за изцяло независима прокуратура, а сега за за изцяло зависима и част от изпълнителната власт. Трагикомичното е, че не виждат противоречие в това...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 70. 70 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 593 Любопитно

  Някой от тук списващите ГЕРБидж + ДПСарай тролове прави ли разлика между независимост и безотчетност.

 71. 71 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  [/quote]


  [quote#60:"Norman Granz"]До коментар [#46] от "kahles":“Първо, Христо Иванов никога не е викал на Тиквата “шефе”. За него подобно фамилиарничене, характерно за простите хора, е чуждо и несвойствено.
  —цитат от коментар 68 на Virgin

  Ти щото беше там и им светеше, нали?

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 72. 72 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#68] от "Virgin":

  Корнелия Нинова.

 73. 73 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#67] от "Изгубеният":

  “... ако прокуратурата в България беше част от изпълнителната власт, отдавна нямаше да имаше да имаш достъп до компютър...”

  Хехе. И как щеше да стане тая работа, я подскажи да се посмея преди лягане?

  😆😆😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 74 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#68] от "Virgin":Корнелия Нинова.
  —цитат от коментар 72 на nema_labavo


  Гражданинът Бойко Методиев Борисов.

 75. 75 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Някой от тук списващите ГЕРБидж + ДПСарай тролове прави ли разлика между независимост и безотчетност.
  —цитат от коментар 70 на atag


  И каква е разликата? Щом трябва да се отчиташ на някого, той да ти държи сметка за решенията и да може по този начин да им влияе, значи не си независим. И обратното.

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 76. 76 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  ДП ;-)

 77. 77 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 595 Неутрално
 78. 78 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  "Депутати от четирите протестни партии поискаха..."

  Някой може ли да ги изброи тези четири протестни партии?
  ДБ, ИСМВ, ИТН и ГЕРБ?
  Помня, че и ГЕРБ протестираха срещу протеста, Радев и
  земното притегляне.

 79. 79 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 593 Разстроено

  До коментар [#75] от "kahles":

  Докъде ви докра това целуване на ръката на шофера... Отчетност е да обясняваш и да разясняваш защо и как си действал, а независимост е, че на тези на които го обясняваш не могат да ти наклонят шапката. Ама как да го разбере един индивид, дето цял живот целува ръка, щото иначе няма да изкара два лева хляб да яде...

 80. 80 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#44] от "Hristo Daskalov":

  И какво общо има Радев с Божков? Ако знаеш нещо, кажи. БТВ - значи ако вече не подкрепят ГЕРБ са пристрастни? Впрочем Радев има рекордно висок рейтинг.

 81. 81 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  БТА беше упълномощена да заяви - Каскета е скрит!

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#65] от "m_todorov":

  Индивид, написал имената си с малки букви, пишещ простотии, типично за второкласник, е излишно да се коментира...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#58] от "Галя Станчева":

  Защо ви е важно да защитавате Гешев? И моля ви да отговорите с да или не дали одобрявате полицейското насилие?

 84. 84 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Каскета ще го доведат принудително. Рашков готви екипа. 😋😂🤣

 85. 85 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Каскета ще го доведат принудително. Рашков готви екипа.

  Гешев е забелязан да го мести в другия крачол

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 86. 86 Профил на vif50702041
  vif50702041
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Хайде няма нужда да ходи. Всички знаме, че целта е да бъде тричан и унижаван и се търси повод да го привикат . Нормално е да не отиде, кой би отишъл в неговата ситуация - триото, Татяна Дончева, С.Т., кой ??? Не казвам, че го харесвам или одобрявам но такива ходове са си някак изкривени .

 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Много добър анализ и аргументация.

  допълнение

  Трите държавни власти, по Конституция, са независими една от друга,
  но няма такава безумна презумция, че са абсолютно независими.

  Защото Законодателната власт е Законодателна и Трите следва да комуникират
  и изпълняват Законосъобразно.
  Какво?

  Волята на Народа, т.е. на Всички Гражадни,
  изразена от/чрез Велик Законодател НС 1991 и
  (под Великия) Обикновени НС оттогава насетне.

  Държавата е Служба (съставена от служби).
  Държавните власти са Служби (от служби).

  Държавата не е самоцел.
  Законното предназначение на Държавата е да Служи на Гражданите Суверен.

  Няма законно място за чешити демонстриращи "независимост" над Закона.

  Парламентът има правомощия да призове служителя Гешов като свидетел.
  Макар и служител при друга от държавните власти.
  Не абсолютно независим служител, не при абсолютно независима.

  Служител не знаещ какво ще го питат, но отказващ да свидетелства.
  Служител активно противоречал си, при това.

  Активен "каскет" против Президенството на Европейска Република България.
  Против Велики Народни въстания искащи 12++ месеца оставката на същия.

  Такъв непокорен "служител" чешит Държавният Законодател има правомощия
  да даде на Държавно Съдилище за разследване и право съдене.

  Или първо на смели, доблестни и компетентни прокурори
  (по частта разследване)

  "Поканата на парламента е задължителна за главния прокурор",
  Петя Владимирова

  "Но да се ползва конституцията изначално като щит,
  за да продължи обществото да стои в неведение
  какво върши държавата по тези стряскащи случаи на насилие от длъжностни лица,

  не може изобщо да бъде прието за нормално институционално поведение на фигурата с най-голямата процесуална власт, коментира депутат от т. нар. протестни парламентарни партии. Още повече, че вече има прецедент на доклад и изслушване на Гешев пред парламента и пред правната комисия през октомври 2020 г.

  Юристи изразиха пред "Дневник" учудване от изявлението на Гешев, че конституцията и върховенството на закона не му позволяват да говори за делата за полицейско насилие, след като прокуратурата изнася всякакви сведения и то по висящи дела, включително записи от специални разузнавателни средства (СРС), когато трябваше да дискредитира критици на властта и себе си, без да й пречи върховенството на закона"

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Така си е.
  Адвокат не е длъжен да харесва своя клиент.
  Или да одобрява.

  Истински авторезил би било клиент да се яви доброволно
  пред Танята Дончева за сеанс тричане:
  Болонка! Има болонка такава!

  До коментар [#86] от "vif50702041":

  Хайде няма нужда да ходи.

  Всички знаме, че целта е да бъде тричан и унижаван и се търси повод да го привикат .
  Нормално е да не отиде, кой би отишъл в неговата ситуация -
  триото, Татяна Дончева, С.Т., кой ???

  Не казвам, че го харесвам или одобрявам
  но такива ходове са си някак изкривени .

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  не ги разбирам много юридическите дебри, ама кво му пречи да направи копи пейст от предишния доклад и да си свирка? какво излезе от предишното изслушване?

 91. 91 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  не ги разбирам много юридическите дебри, ама кво му пречи да направи копи пейст от предишния доклад и да си свирка? какво излезе от предишното изслушване?
  —цитат от коментар 90 на karatista


  Ами понеже знае, че е виновен го е страх да не го питат неща, които да го уличат публично и да изглежда като жалкия нещастник който е.

  Напрмер, въпреки, че не могат да го питат за конкретни дела могат да го питат какви са процедурите и резултатите на прокуратурата за спазване проблема с полицейския произвол и какви данни е отчитал сумарно за 2020-та година - брой заведени дела, брой осъдени и т.н.

  После могат да го питат как би упражнила прокуратурата спазването на закона вътре в самата й структура, т.е. ако се открие, че прокурори потискат сигнали и не започват съдебни производства.

  Т.е. могат да го накарат или да си изкопае сам гроба в светлината на общоизвестните конкретни факт, за които той не иска и не е длъжен да говори или да излгежда напълно неадекватен идиот.

  Последното не би било новост за главен прокурор в НРБ, всъщност, но моментът е такъв, че може да сплоти партиите на протеста до ниво да приемат реформаторски кабинет с основна цел да изметат Гешев.

  А това не урежда нито него, нито кукловодите му.

  Ама никак.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 92. 92 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1792 Весело

  Изводът е ясен. Ива може и да има прилични крака, но останалото, останалото...

 93. 93 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":в цивилизования свят няма длъжност главен прокурор. такъв има в Русия, Беларус, Северна Корея и т.н.
  —цитат от коментар 25 на doctor.no


  Тази длъжност ще се закрие.
  Когато се даде власт на един човек без контрол , всичко се изражда и става това,което виждаме днес.
  Отделно от този факт е самата личност на прокурора , който пък показа и доказа много пъти ,че е слуга за политически поръчки.

 94. 94 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Ей затуй герболяка требе да бъде изчегъркан.....

 95. 95 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Зад Гешев е цялата мафия на бившата Държавна сигурност, държава в държавата, родител на ДПС, ГЕРБ и ИТН. Наглото му безпардонно поведение всъщност логично, но не става по-приемливо.

 96. 96 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Седнали да дават юридически акъл на баш юрист! Правото е "гъвкава" материя, всеки си я тълкува както му отърва.

 97. 97 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobadoba":“Съдебната система в Цивилизования Свят е независима.”Найс трай, бът ... фейл.В цивилизования свят прокуратерата не е част от съдебната система, а от изпълнителната власт.Четите бре! Не боли... 😆😆😆
  —цитат от коментар 29 на Norman Granz


  Значи е зависима от изпълнителната власт?
  Що тогава ревете è ББ бил командвал Гешев?
  Щото е ББ. А понеже днес не е ББ дай да е зависима от нас щот ние сме на власт . Утре като не сме , хайде обратно мислене.
  Логика та дрънка на кухо.
  Днес така утре наобратното .
  Е, що се чудим че не може да се състави правителство .
  Щото не знаете какво искате и какво правите .
  Всички сте за промяна , ама не искате , не можете да мислите и управлявате.
  Една промяна се обсъжда спокойно с логика а не аз днес така искам.
  Искам да съм на власт .
  Хайде да ви е честита властта.

 98. 98 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#93:"strymski"][/quote]

  Разделяй и владей , нали?
  Да няма координиране на дейност в една институциш.
  Така по отделно по лесно се влияе , не мислите ли?

 99. 99 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Не може, ако бъдат поискани отговори на въпроси, пряко засягащи по същество конкретни неприключили дела, твърди проф. Киров. Не е възможно например главният прокурор да отговаря точно за показаните видеозаписи с полицейския побой, ако заснетото от камерите е предмет на неприключило наказателно производство, независимо в коя фаза е то, смята конституционалистът."

  Правовата държава в един параграф, според конституционалист. Демек записите са част от производство (което може да се точи до 2047-ма), и всичко е точно, правова държава и разделение на властите и ми е готино. Правовата държава винаги са подробностите в скобите.

 100. 100 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  А БЕ ЛЕВИ ДРУГАРЧЕТА,

  това да не ви е Конвент, бе!
  Не може законодателната власт да подчинява съдебната.
  Така беше при бай Тошо, вождът на вашите дедовци...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK