Полицейското насилие от 10 юли 2020: година по-късно въпросите са повече от отговорите

Четирима от полицейските служители, заснети на кадрите, са обвинени за леки телесни повреди.

© Скрийншот:

Четирима от полицейските служители, заснети на кадрите, са обвинени за леки телесни повреди.Представените в петък от временната парламентарна комисия кадри с полицейско насилие срещу участници в антиправителствените протести на 10 юли миналата година предизвикаха вълна от възмущение и доведоха до днешното извънредно заседание на парламента, на което служебният вътрешен министър Бойко Рашков ще изнесе информация какво е направено за установяване на полицаите, нанесли побой над протестиращи под колоните на Министерския съвет (МС).


Една година след събитията въпросите към полицията и прокуратурата за случилото се в нощта на 10 юли значително надвишават отговорите от институциите. Липсват отговори и от политиците, ръководили МВР по време и непосредствено след случилото се. Няма официални данни защо записите не са станали публично известни досега и къде са съхранявани. Въпреки сведенията, че е знаела за тях още миналата година, прокуратурата едва в последните два дни съобщи, че четирима служители на МВР са привлечени като обвиняеми, след като преди това имаше дисциплинарно наказани. Продължава обаче да не съобщава кои са те и кога са им повдигнати обвинения. Не е известно на какъв етап е производството срещу тях, както и дали те все още са полицаи. Единствената достъпна информация е за най-високопоставения служител в групата, за когото сайтът "Свободна Европа" установи, че вече работи в Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.


По следите на кадрите от 10 юли 2020 г.


Ден след показването на записите във временната парламентарна комисия, председателят ѝ адвокат Николай Хаджигенов заяви, че те са били намерени в Столичната дирекция на МВР. По думите му става дума за копия от оригиналните кадри, които са изпратени там за целите на състоялата се миналата година дисциплинарна проверка срещу полицаите. Тя започна след като в социалните мрежи бяха публикувани клипове, показващи побоя. Хаджигенов обяви, че оригиналите все още трябва да се съхраняват в Националната служба за охрана.
По неофициална информация обаче Националната служба за охрана (НСО), която отговаря за камерите пред Министерския съвет, е предоставила на СДВР кадрите само няколко дни след случилото се - на 16 юли 2020 г. Записите са поискани тогава и от Николай Хаджигенов в качеството му на адвокат на един от задържаните при побоя, за което разказа и самият той в няколко интервюта. Хаджигенов твърди, че повече от година няма отговор на искането си. "Прикрити са, защото на тях се вижда престъпление от униформени", посочи юристът, който сега оглавява комисията, пред журналисти.


Според чл. 29, ал. 4 от Закона за НСО службата може да предоставя лични данни само на органите за защита на националната сигурност и обществения ред и на органите на съдебната власт. Вероятно на това основание от НСО са отказали да предоставят кадрите на адвоката. Същият ден (16 юли 2020 г.) обаче те са били изискани от СДВР и службата е изпратила един диск с оригиналните кадри от протеста, като за това е съставен приемателно-предавателен протокол, казаха източници на "Дневник", запознати със случая. Според тях копия на кадрите не са правени и не са съхранявани и вероятно поради тази причина не са предоставени и на Софийския градски съд, който също е правил опит да ги потърси там.Още кадри на случилото се на 10 юли зад колоните на Министерския съвет - вижте тук


Дисциплинарната проверка и резултатите от нея


В края на миналата седмица Младен Маринов (през юли 2020 г. министър на вътрешните работи) написа във "Фейсбук", че още в нощта на 10 юли 2020 г. - след публикации в социалните мрежи с данни за злоупотреба с правомощия от страна на полицейски служители - е разпоредил да бъде извършено пълно разследване на тези данни. "Разпореждането ми бе ясно и категорично - проверката да бъде извършена в максимално кратките срокове, разрешени от закона, да бъдат взети (ако бъдат установени нарушения) съответните дисциплинарни мерки, а при установяване на данни за престъпления съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по компетентност", пише Маринов, който беше сменен като министър на 24 юли 2020 г., а сега е депутат от ГЕРБ.


Как се разминаха версиите на МВР и майката на един от пострадалите - четете тук


Само 3 дни по-късно - на 27 юли 2020 г., новият вътрешен министър Христо Терзийски обяви пред медиите резултатите от приключилата вътрешна проверка. Сега Терзийски цитира, също в публикация във "Фейсбук",
резултатите от проверката: "В хода на своята работа комисията е установила превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители на отдел "Специализирани полицейски сили" (ОСПС) и нарушаване основни права на граждани при използване на физическа сила, превишаваща необходимите предели." В резултат със заповед на министъра е наложено тежко дисциплинарно наказание на един ръководен служител на ОСПС, а със заповед на директора на СДВР - дисциплинарни наказания за младши изпълнителския състав от същия отдел.


Полицейското насилие от 10 юли 2020: година по-късно въпросите са повече от отговорите

© Дневник


"И накрая, но не на последно място, всички събрани материали в хода на вътрешното разследване са изпратени на Софийска районна прокуратура по компетентност", посочва Терзийски.


Бившите министри Младен Маринов и Христо Терзийски не отговориха на телефонните обаждания на "Дневник" и към тях все още стоят актуални въпросите виждали ли са лично кадрите от "колоните на МС", по какъв начин са били изискани и съхранявани по тяхно време.


Въпросите за съхранението са валидни и заради твърдението и на адвокат Хаджигенов за това къде са намерени дисковете: "Аз подадох на екипа на Бойко Рашков, който определи да работи по сигналите на комисията - може би над 15 местонахождения, различни преписки, места, чекмеджета, ако щете, цинкови кофи вдигаха сигурно и т.н., за да могат да ги открият", казва Хаджигенов пред Би Ти Ви на 15 август. Засега не е известно дали са правени копия на тези записи, кой ги е гледал и кои институции са били наясно със съдържанието им.


Откога прокуратурата е знаела


Прокуратурата е била запозната със записите от камерите на МС, съобщи през почивните дни вестник "Сега", като се позова на сведения, открити в дело на един от дисциплинарно наказаните служители на МВР. Андон Андонов, който по онова време е началник на сектор към отдел "Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред" при СДВР, е оспорил дисциплинарното си наказание, наложено през август 2020 г. - забрана за повишение за срок от 2 години. Проверката установява, че Андонов е дал указания за извеждане на протестиращи и воденето им под колоните на МС, както и че е участвал в боя над тях, когато вече са били с белезници.


Докато тя тече, е правена експертиза на 2 файла с разширение mp4, които съдържат заснети с горен ракурс от една камера, видеоизображения без звук с наличие на индикации за дата 07-10-2020 Fri и час от 22:30:08 до 23:30:58 часа в тях. Камерите са разположени на фасадата на сградата на МС, пише в съдебното решение. Всичко това съвпада със записите, прожектирани в петък в парламента. "Сега" се позовава на изявление на МВР от тогава, че всички материали от дисциплинарната проверка са предадени на Софийската районна прокуратура.


Досега прокуратурата не е коментирала изнесените данни.


Изненадващите обвинения


След показването на кадрите от протеста Софийската районна прокуратура съобщи, че по случая като обвиняеми са привлечени четирима души, които към момента на деянието са били служители на МВР. Обвинени са за причиняване на лека телесна повреда по време на изпълнение на служебните им задължения.


"Дневник" направи многократни опити да се свърже както с ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, така и с говорителя на главния прокурор Сийка Милева за подробности, но нито една от двете не отговори на телефонните обаждания в понеделник.

Ключов въпрос, висящ и към момента, е кога са повдигнати обвиненията на четиримата полицейски служители: ако това е станало още миналото лято, защо прокуратурата не го е съобщила публично; а ако е след това - защо, след като е разполагала с видеокадрите, не е реагирала веднага.

От държавното обвинение посочват, че са извършени множество действия по разследването, но не се съобщава нито кога е започнало то, нито кога са повдигнати обвиненията. Липсват дори инициалите на обвиняемите, които обичайно се посочват вместо имената.


От Софийската районна прокуратура потвърждават, че е приобщен и записът от камерите "под колоните на МС" и допълват, че той е изследван от експерти от СДВР по назначената и изготвена видеотехническа експертиза. От съобщението обаче не се разбира кога прокуратурата е получила кадрите, дали експертизата е била назначена по досъдебно производство, или заключението е изготвено за нуждите на дисциплинарната вътрешна проверка. "Винаги когато са налице видео или друг вид записи от значение за разкриване на обективната истина по дадено наказателно производство, същите се приобщават и изследват експертно по предвидения в НПК ред", декларират от държавното обвинение.


В неделя (15 август) беше оповестено, че са образувани общо 65 досъдебни производства във връзка с хулигански действия и причинени телесни повреди при протестите през лятото на 2020 г. Внесени в съда са 24 от тях, а с влязъл в сила съдебен акт са осъдени 4 души. Те обаче не са служители на реда, а протестиращи. Според адвокат Михаил Екимджиев, ако се докаже, че прокуратурата много време е бавила тези дела, може да се търси начин да се приложи член 288 от Наказателния кодекс, според който орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите си по наказателно преследване или по друг начин го осуети, за да избави другиго от наказание, се наказва със затвор от една до шест години.


Колко наказани са наказаните полицаи


Двама от наказаните дисциплинарно заради събитията на 10 юли 2020 г. полицаи са получили "порицание" за срок от 6 месеца (като към настоящия момент наказанията би следвало да са заличени поради изтичане на 6-месечния срок), един е със "забрана за повишаване в длъжност за срок от една година" (която също е изтекла към настоящия момент), а служителят на ръководна позиция, за който СДВР оповести, че е наказан "по-тежко", е санкциониран със "забрана за повишаване в длъжност за срок от две години". Информацията бе оповестена публично от Българския хелзинкски комитет (БХК) през април.


Тогава от организацията оповестиха, че директорът на СДВР е отказал да им предостави информация какви са дисциплинарните наказания, наложени на четиримата полицейски служители. "Мотивите за отказа бяха, че това не е обществена информация, липсва надделяващ обществен интерес, видът на наложените дисциплинарни наказания съдържа лични данни, а и за достъп до вида на дисциплинарните наказания имало предвиден специален ред - по Наказателно-процесуалния кодекс (НПК)".


Най-тежко наказан е Андон Андонов, който по това време заема ръководна позиция в звеното за борба с безредиците към СДВР. Според публикация на "Свободна Европа" Андонов е напуснал системата на МВР и вече работи към Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор. От пресцентъра на прокуратурата са потвърдили пред сайта информацията с уточнението, че при постъпването си той е отговарял на "всички законови изисквания за заемане на длъжността". В момента Андонов е отстранен от работа, след като му е било повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на протестиращи.


Пред "Свободна Европа" министър Бойко Рашков е съобщил, че Андонов работи в бюрото от началото на 2021 г. Тази информация практически означава, че поне до началото на тази година прокуратурата не е била повдигнала обвинения на четиримата униформени.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Нищо не се е променило последните 70+ години.

  Както се пее в една популярна песен, 'Нашата Милиция ни пази". Само дето лирическия герой пее в първи лице и може да се объркаш кои точно са тези "Ни" дето ги пази.

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Ситуация, която е достойна за сценарий на холивудски трилър.
  Не се знае кой пие, кой плаща, ама накрая един ще излезе добричък.
  Кой ли ще е той? КОЙ има реални шансове, ако противниците му изпуснат дизгините.

  Ееееей, бреееей! Наживяхме се вече в лъжовен свят!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Димка с цел отвличане на вниманието от пълния провал на радевата хунта в справянето с истинските проблеми на страната.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  ......Не се знае кой пие, кой плаща.....!!!
  —цитат от коментар 2 на дедо Андро


  Прав си деде! Така и никой не си призна, че е платил протестите и че е взел парите.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Разстроено

  "Една година след събитията въпросите към полицията и прокуратурата за случилото се в нощта на 10 юли значително надвишават отговорите от институциите." - за това година, за друго година, та вече 32 след БГ "революция", която дори и мисленето не промени, камо ли действията. Премълчаването е втора природа на НЕсвободния човек. Явно в България свободата още не е на ниво, което да е среда за истински отношения, не търпящи закъснели "отговори".
  "Дните минават, месеците изтичат, годините отлитат" - в Китай са го казали отдавна. Но в Китай явно колективната памет е на друго ниво, и то не заради многолюдността и различните и управления.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Отговорите трябва да ги даде съда.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  “Националната служба за охрана (НСО), която отговаря за камерите пред Министерския съвет, е предоставила на СДВР кадрите само няколко дни след случилото се - на 16 юли 2020 г.”

  Вчера герболяка се опитаха да пробутат малоумната опорка, че понеже НСО била “на Радев”, то Радев бил укрил записите как Тонтон Макутите на Бойко Борисов пребиват и се гаврят с ... протестърите на Радев.

  Толкова безпомощен в лъжите и уплахата си може да бъде само един гузен гербав милиционер и руснак, свалил от глупост малайзийски пътнически авиолайнер.

  А то ... записите цяла година отлежавали в СДВР, с надеждата, че ще забравим и на фашизоидните изверги, били, тъпкали и ритали хора, гаврили се с млади момичета, пак ще им се размине.

  НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  "Колко наказани са наказаните полицаи"
  ----------------
  Никак не са наказани. За такива нарушения трябва да се лежи ефективно в панделата, а не да се разминават с порицание.

  CONTADOR GRATUITO!
 9. 9 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 961 Неутрално

  По този случай е ясно, че ГЕРБ защитават полицаите,
  а ИТН, БСП, ДБ и ИСМВ защитават Протеста.

  Не ми е ясно къде са ДПС!

 10. 10 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 961 Неутрално

  По този случай е ясно, че ГЕРБ защитават полицаите,
  а ИТН, БСП, ДБ и ИСМВ защитават Протеста.

  Не ми е ясно къде са ДПС!

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#6] от "jmf29537805":

  “Отговорите трябва да ги даде съда.”

  За да се стигне до съд, трябва квартирантът на Бойко Борисов - оня с ремонта за 350 хиляди лева и с мултитемпературния охладител - да си ПРИЧИНИ да повдигне обвинения срещу фашизоидите, били и тъпкали с кубинки вързани хора.

  Засега знаем, че не само ги е похвалил в официално изявление на прокуратурата, ами е повишил и един от тях - подполковник Андон Андонов - като го е приютил в личната си преторианска гвардия, осигурявайки му абсолютна недосегаемост.

  Всичко излезе на бял свят благодарение на усилията на Комисията Хаджигенов.

  Сега топката е в Бойко Рашков. Той не може да осъди тия садисти и изверги, но може да ги разжалва, уволни без право на пенсия и да ги прати на трудовата борса, да си търсят работа като количкари по строежите и дерачи в кланицата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 411 Любопитно

  Много ми е интересно, тези които сега крещят, че полицията бие, какво ще пеят зимата, когато полицията ще трябва тях да пази?

  Питам за един приятел.
  Помним какво говореше Мая за протестите 2013 г и как полицията тогава си вършеше работа и как таи лоша полиция и осигури кордон да се инесе с белия бус.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Проокооповци!Пак ли вие,бе!!!!Рушители на стабилност и магистралиДоскоро бях в заблуда,четях Ви и не ми бяха ясни тези работи.Но.добре ,че беше Карадаи бей да ми просветли гяурската глава,а то иначе на Д.Цон.много вяра не хващах,че тя при него е лабава.


  ПП гледам,във форума се напълнило с просветлени.100 % безплатни просветлени.Да им е сладко!!!!

 15. 15 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Разстроено

  Тягостна хроника на "независимото ни разделено" безвластие.
  Поправям се ... беззаконие!

  От идиоти отговор не чакам
 16. 16 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Абе това ли е най - важния и актуален проблем за държавата ? При наличие на такива належащи проблеми, засягащи цяла България - политическо безвремие и липса на правителство, патова ситуация в парламента, очакван тежък мигрантски натиск, повсеместни пожари, четвърта ковид - вълна ..... вие с какво ни занимавате денонощно ? Полицията ступала 5 - 6 дрогирани келеша преди повече от година. Колко човека ги интересува това и за колко хора е важно ? Прилича на димка за отвличане на вниманието от други проблеми или някакви партийни боричкания.

 17. 17 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Магнолията се е потопил като руска подводница в Хъдсън бей!!Бездомното къде е?

 18. 18 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Прогрес е,че вече поне има въпроси за престъпното поведение на българската полицейска паплач.
  След 20 години ще почнем да получаваме и отговори...Ако тогава имаме държава


 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#16] от "Светозар Христов":

  “Абе това ли е най - важния и актуален проблем за държавата ?”

  Да.

  Отнемането на права на граждани, третирането им като престъпници, насилието на държавата над личността, лишаването на бити и малтретирани лица от правосъдие са по-важни от каквото и да бшло.

  Сега е БИТКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ. И ние, порядъчните, спазващите законите хора, трябва да я спечелим.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Магнолията се е потопил като руска подводница в Хъдсън бей!!Бездомното къде е?
  —цитат от коментар 17 на K2doors


  В някой манастир моли прошка за простотията си...
  Има много познати попове.Некой може и да го опрости..

 21. 21 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Абе това ли е най - важния и актуален проблем за държавата ? При наличие на такива належащи проблеми, засягащи цяла България - политическо безвремие и липса на правителство, патова ситуация в парламента, очакван тежък мигрантски натиск, повсеместни пожари, четвърта ковид - вълна ..... вие с какво ни занимавате денонощно ? Полицията ступала 5 - 6 дрогирани келеша преди повече от година. Колко човека ги интересува това и за колко хора е важно ? Прилича на димка за отвличане на вниманието от други проблеми или някакви партийни боричкания.
  —цитат от коментар 16 на Светозар Христов


  С психопати полицаи не можеш да бориш емигрантска криза.
  Психопат полицай утре ще ти потроши кокалите и без причина...
  Важно за държавата е психопатите полицай да бъдат идентифицирани и изолирани от обществото.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  До коментар [#2] от "дедо Андро":

  Шегата на страна.... Видеото е почнало да се върти по всички световни медии.....
  Даже по турските....

  Bukalemun
 23. 23 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Димка с цел отвличане на вниманието от пълния провал на радевата хунта в справянето с истинските проблеми на страната.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe Rot


  Колегите ти мильовци направо предотвратиха един деветосептемврийски преврат. Извършен, както каза банкянският ви вожд, от синовете и дъщерите на тези, които го направиха комунист на 19 години и му попречиха да завърши милиционерското в Харвард.

 24. 24 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  Абе това ли е най - важния и актуален проблем за държавата ? .... Полицията ступала 5 - 6 дрогирани келеша преди повече от година. Колко човека ги интересува това и за колко хора е важно ? Прилича на димка за отвличане на вниманието от други проблеми или някакви партийни боричкания.
  —цитат от коментар 16 на Светозар Христов


  Дечица имате ли, уважаеми? Молете се да не попаднат в ситуация като онази на петте-шесте "дрогирани" келеша и да ги пази сегашната полиция. Тогава случаят хич няма да изглежда като "димка".

  CONTADOR GRATUITO!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Полиците на Бойко биха народа си така, как и милиционер по време на комунизма не са били!

  Комунистите са виновни!
 27. 27 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Ако действията на милицьонерите са гнусни и недостойни, дваж и триж по гнусни и недостойни са матросовците-гербери, които в името на чекмеджетата си ги защитатват.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#27] от "gianni":

  "...дваж и триж по гнусни и недостойни са матросовците-гербери, които в името на чекмеджетата си ги защитатват."

  По-почтените от тях се изпокриха, останаха такива като Алармщюфето и оня мильо realguru, който се хвалеше, че ако ритне някого с кубинка, ще му натроши кокалите, а понеже на видеото не се виждат строшени кокали, значи полицаите са ритали само "предупрединтелно".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#21] от "makemydayy":

  "Важно за държавата е психопатите полицай да бъдат идентифицирани и изолирани от обществото."

  За мен е особено озадачаващ казусът с ритащата ЖЕНА. Що за личност е това, от какво ли семейство произхожда, има ли деца, обича ли ги, гали ли ги с тия ръце, говори ли им с тая озъбена уста?! Не съм си представял, че режимът на ГЕРБ може да произведе чак такива девиации.

  Вчера един колега напомни за Юлия Ръжгева, явно изторията се повтаря.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Ганьо фурията
  Ганьо фурията
  Рейтинг: 113 Неутрално

  Мантрата на Баце - ''Бий простия народ и го онождай с 200 в дупарата, да та слушка и обича!!!!'' Работи, както се вижда.

 32. 32 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Полицаю, мачкай активния борец против Фашизъма и Капитализъма!

 33. 33 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Весело

  До коментар [#26] от "Крадливото ромче":

  Е, те са вземали пример от стражарите по времето на благочестивия и христолюбив цар Ферко Тапийски:
  "Четворица стражари - гладни въшки,
  отиваха в Грабижево еднъжки.
  Грабижево не питай ти къде е - то е навсякъде, где българин живее."
  По-нататък: "Обичам задници да гледам пребити,
  сини, глави разцепени и разпокъсани меса"
  и по-нататък стражар се хвали, че е спокоен за бъдещето си, щото:
  "държава не вирей без полицаи"!
  /По Кирил Христов/.

 34. 34 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  ....оня мильо realguru, който се хвалеше, че ако ритне някого с кубинка, ще му натроши кокалите, а понеже на видеото не се виждат строшени кокали, значи полицаите са ритали само "предупрединтелно".
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz


  Този след време трябва да бъде привлечен под отговорност да даде обяснение, и поднесе извинение на кубинките. А, и да се обясни, що е това кубинка? С полицейска кубинка трудно се чупят кокали, защото човешкото тяло е удивително устойчиво. Трябва да скачаш върху някого, за да му строшиш "кокалите" (костите). Полицаите нямат право да носят обуща с подсилени чрез метални планки бомбета и пети. Вероятно тези обувки има предвид игнорантът, но това не са кубинки. Това са работнически обувки, които по силата на модата са модерни днес. Изглеждат внушително, но са адски неудобни за уличен бой.

  CONTADOR GRATUITO!
 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Весело

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Тази валкирия показва как ГЕРБ разбира еманципацията на жените и отпадането на сексистките гендърни роли.

 36. 36 Профил на ldc51604279
  ldc51604279
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Стига претоплени манджи. Тези кадри са били гледани от НСО, от съда и кой ли още не. Сега се сетиха за тях и удобно забравиха за целия арсенал използван при щурма на парламента и за финансираните от Дубай и МАсква щурмоваци.
  Ясно е че пак ще се ходи на избори и трябват опорки за партиите на "протеста", защото стана ясно, че не могат да управляват заедно. Само омразата, страховете и алчността ги събират.
  Като слушах изявлението на резидента снощи, стана ясно кой дирижира тази шитня.
  Който разбрал, разбрал.

 37. 37 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Предъвквате и предявяване. В Берлин биха повече. Но тука бяха на мама...

 38. 38 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Весело

  До коментар [#30] от "Norman Granz":Тази валкирия показва как ГЕРБ разбира еманципацията на жените и отпадането на сексистките гендърни роли.
  —цитат от коментар 35 на Patsis


  Това не е валкирия, а бойна фурия. Нещо като Торгерд Хьолгабрудър - антропоген, постъпил в милицията за чорба.

  CONTADOR GRATUITO!
 39. 39 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Пред "Свободна Европа" министър
  =============================================
  Свободна Европа, закон Магнитски, Америка за България, Херо Мустафа, Хелзинкски комитет, Фейсбук, ние в САЩ ли сме, в Аляска ли сме че всяка дума е свързана с нещо подобно.

  Свободата, Санчо...
 40. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Димка с цел отвличане на вниманието от пълния провал на радевата хунта в справянето с истинските проблеми на страната.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe Rot


  Не е димка! Бомбае за справяне с истинския проблем на страната - ГЕРБ.

 41. 41 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Любопитно

  Аме тя наща полиция ми се издегна в очите бе, не получавали пари залудо...

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#23] от "gianni":

  "...деветосептемврийски преврат. Извършен, както каза банкянският ви вожд, от синовете и дъщерите на тези, които го направиха комунист на 19 години и му попречиха да завърши милиционерското в Харвард."

  Най-голямата несправедливост бе, че не го приеха да следва във факултета на Държавна сигурност, понеже ... не покривал някои психометрични показатели.

  Иначе принадлежността му едновременно към ДС и БКП щеше да е върховният атестат за неговия потомствен антикомунизъм и евроатлантизъм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 484 Любопитно

  Момичето, за което г-н Хаджигенов каза, цитирам по памет:
  че билo вследствие на неправомерни полицейски действия, останало по бельо.
  3:17 м., от началото на това 8:39 минутно видео на Иво Божков, влиза в кадър и се вижда, че е по боди, още преди да бъде неутрализирана от органите на реда, поради демонстрaтивно насочена агресия срещу тях.

  https://www.youtube.com/watch?v=hMyRbZjGQz8

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  О

  Отговорът е един! МАНДЖАТА ЩЕ СЕ ПРЕТОПЛЯ ДОКАТО ГУМЕН ГАДЕВ СЕ ГЪРЧИ И СЕ ЧУДИ КАК ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ПОМИЯ! Някакви предположения кога ще издуха лъжливото канадче??
  —цитат от коментар 44 на victor_victim


  Не се гърчете предварително! До началото на тричането остават 5 минути.

 46. 46 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Много смислени преложения за решение на проблема с полицейски произвол,както и агресия срещу полицай.И пак опираме до политическа подкрепа това да се случи!
  Трябва да се дава пълна гласност на подобни предложения!!!Респект към автора!
  https://faktor.bg/bg/articles/18-minuti-i-15-sekundi-koito-raztarsiha-balgariya

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  "Полицейското насилие от 10 юли 2020: година по-късно въпросите са повече от отговорите"

  Година по - късно безнаказаността и престъпността на старата власт остава ! Това е проблема ! Аз лично въпроси никакви нямам ! Напротив, имам достатъчно отговори, които обаче сочат на това, което всички виждаме в момента - поведението на ИТН изцяло обслужва безнаказаността на сараи и компания ! Няма смисъл да продължаваме нататък !

 48. 48 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Момичето, за което г-н Хаджигенов каза, цитирам по памет:че билo вследствие на неправомерни полицейски действия, останало по бельо.3:17 м., от началото на това 8:39 минутно видео на Иво Божков, влиза в кадър и се вижда, че е по боди, още преди да бъде неутрализирана от органите на реда, поради демонстрaтивно насочена агресия срещу тях.https://www.youtube.com/watch?v=hMyRbZjGQz8
  —цитат от коментар 43 на dohco


  Ти къде точно в клипа видя "демонстрaтивно насочена агресия срещу тях (полицаите)" от страна на това момиче та е трябвало да бъде "неутрализирана от органите на реда"?!? Това да им се кланя ТИ "демонстрaтивно насочена агресия срещу тях (полицаите)" ли го наричаш?!?
  До коментар [#43] от "dohco":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 49. 49 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Руминациите на Дневник

 50. 50 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Ако набиеш протестиращи в полза на ЛЕВИЧАРИТЕ от дб и бсп - си много лош.

  Ако УБИЕШ протестиращи СРЕЩУ ЛЕВИЧАРИТЕ - като прескокналите оградата на капитолия - си ОК.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#21] от "makemydayy":

  А психопатите, опитващи да изгорят живи полицаите?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на nikol_ad
  nikol_ad
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Няколко важни неща:
  Протестиращите от кадрите са с белезници и не застрашават никого и нищо не налага такова отношение от страна на полицаите.
  Защо полицаите нямат идентификационни номера, както изисква закона?
  Всички ли „представители на реда“ са полицаи?
  Защо цяла година прокуратурата не информира обществото за предприетите действия, още повече че си е позволявала да огласява факти от други досъдебни производства? В допълнение като се добавят и назначението на Андон Андонов в Бюрото по защита към главния прокурор и подслушването на основание преврат срещу държавата, не е ли ясно къде стои прокуратурата.
  След като записите от камерите на НСО са изпратени в СДВР още през юли 2020г. на (17.07 2020 са изискани от СДВР), защо до сега са крити? Христо Терзийски е бил през по-голямата част от това време вътрешен министър и дължи персонален отговор.

 61. 61 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#60] от "nikol_ad":

  Защо убиха мирни протестиращи които спокойно се разхождаха в капитолия ?
  За разлика от българските протестъри - американските нито палеха нито мятаха павета.

  Ама тукашните протестиращи са добри, а протестиращите срещу гласуването по пощата са лоши.

  Кви са тези двойни стандарти. Медийни бухалки.

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#60] от "nikol_ad":

  “Протестиращите от кадрите са с белезници и не застрашават никого и нищо не налага такова отношение от страна на полицаите.
  Защо полицаите нямат идентификационни номера, както изисква закона?
  Всички ли „представители на реда“ са полицаи?
  Защо цяла година прокуратурата не информира обществото за предприетите действия...”

  Закото това не са органи на реда и закона в смисъла, който влагат в това понятие цивилизованите държави и общества.

  Това е ЕНИЧАРСКИ КОРПУС, поставен изцяло в услуга на Сарайско-Банкянската джамахирия.

  Никога от падането на Тодор Живков насам молицията не си е позволявала такива погроми над ВЪРЗАНИ И БЕЗПОМОЩНИ ХОРА.

  Сега, когато истината излезе наяве с едногодишно закъснение, главният виновник - Бойко Методиев Борисов от Банкя - отвово се скри, избутвайки напред ренегати като Даниел Митов да замазват положението.

  А положението е повече от ясно: държавата на Бойко Методиев Борисов от Банкя осъществи погром, използва с нищо неоправдано насилие срещу мирни БЕЗПОМОЩНИ хора.

  Виновниците, подстрекателите и УКРИВАТЕЛИТЕ на това насилие трябва да бъдат назовани и изправени пред съд.

  Ако българската съдебна система ги закриля, има и Международен наказателен съд в Хага.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#63] от "cfg031071434":

  “Забелязвате ли Борисов как се е покрил пак?”

  Страхливец.

  Кадрите с полицейското насилие обиколиха световните медии и той знае, че е международен парий като Лукашенко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на dobadoba
  dobadoba
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Родната Милиция- единствената вярна опора на Народната власт.
  Лозунг отпреди 1990г.

  Властта се смени, мислете му как ще работите с Полицията - може при следващите протести да се присъедини към тях и да измете властимащите, като нищо.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Весело

  До коментар [#63] от "cfg031071434":

  Много ви липсва Борисов май!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#56] от "Alarmstufe Rot":

  По-платено същество от теб тука няма. По стотинка на пост да ти пуска Методиев, пак изкарваш добри пари сигурно, имайки предвид колко ти е високо КПД-то.

 74. 74 Профил на
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Димка с цел отвличане на вниманието от пълния провал на радевата хунта в справянето с истинските проблеми на страната.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe Rot


  Наясно ли сте кои са най-големите проблеми на страната?
  Ако бяхте, щяхте да се видите като част от най-големия.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#74] от " ":

  Колко оригинално!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 77. 77 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Големи жълтопаветни превземки с това "полицейско насилие"...

  Понеже на нашата филантропска преса и е забранено от най-високо филантропско място тя не публикува НИКОГА сцени от полицейското насилие в белите, десни, пазарни, развити, демократични и жълтопаветни държави.

  И всеки трябва да бъде приучен да мисли, че в белите, десни, пазарни, развити, демократични и жълтопаветни държави полицията не бие.

  Бие, и още как бие! Достатъчно е да се разлисти Интернетя, Тубата - кютек, бъхтане и млатене, че свят да ти се завие - филми на ужасите.

  В белите, десни, пазарни, развити, демократични и жълтопаветни държави полицията бие така, че режимите в Москва, Минск, Пекин и Кабул могат само да завиждат.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#74] от " ":Колко оригинално!
  —цитат от коментар 76 на Alarmstufe Rot


  Не се бях досетил да го мисля като оригинално.

  Проблемите са система и порочното егоистично управление на ГЕРБ, което така упорито защитавате, е сред фундаменталните български обществени проблеми.

  Много вреди причини на обществото ни ББ. От двете световни войни съвкупно българският народ излезе с по-малко щети.

 80. 80 Профил на
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#73] от "Green Day":До коментар [#74] от " ":Няма смисъл да се занимавате. Просто използвайте бутона "!" и модерацията на Дневник да си решава дали да поощрява троловете на мафията, дали да ги банира и какъв всъщност ѝ е интереса.Според мен са на хранилка при мафията на Борисов, но да видим.
  —цитат от коментар 78 на cfg031071434


  Благодаря, колега.
  Умението да се извличат ползи от вредите е ценно. Налага се да го овладеем.

  Предполагам, че редакцията съзнателно е оставила тролетариата да предизвиква отвращение към тезите, които защитава. Народът трябва да се научи да разпознава политическите измамници. Как ще стане, ако не е подложен на внушенията им?

  ГЕРБ с неговите политики е погром на държавността ни. Народът трябва да усвои на генетично ниво инстинкта да се пази от такива злодеи, разпознавайки ги по егоизма им. По-късно ще дойде и осъзнаването им като такива и реакцията няма да е рефлекс, а рационален извод. Този урок ще го повтаряме, докато не си вземем житейският изпит. ГЕРБ са предизвикателство, което трябва съзнателно и целенасочено да преодолеем, но първо е погнусата от тях, а те я предизвикват щедро.

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#80] от " ":

  "Предполагам, че редакцията съзнателно е оставила тролетариата да предизвиква отвращение към тезите, които защитава. Народът трябва да се научи да разпознава политическите измамници."

  Аз също смятам, че подобни индивиди - и особено такива като една персона, която се включва обикновено в петък вечер и до понеделник сутрин залива форума с клозетни сквернословия - допринасят известна обществена полза, демонстрирайки моралния банкрут на сарайско-каскетната кауза.

  Затова - нека пишат (но ние да не се чувстваме длъжни да им отговаряме, защото то е като надлайване с улично куче).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Да видим дали нашта преса ще отрази друго насилие...

  Плъзват дописки как Нобелистът Боб Дилън е подгонен за насилие през 1965 година...

  Примерно - АФП.
  Bob Dylan sued for allegedly sexually abusing girl in 1965

  Bob Dylan has been sued in a New York court by a woman who says the US rock and folk legend sexually abused her almost 60 years ago when she was 12.

  The lawsuit filed Friday alleges that Dylan abused the plaintiff, referred to in court documents as J.C., over a six-week period between April and May 1965.

  It says Dylan "exploited his status as a musician to provide J.C. with alcohol and drugs and sexually abuse her multiple times."

  https://www.msn.com/en-xl/news/other/bob-dylan-sued-for-allegedly-sexually-abusing-girl-in-1965/ar-AANolb9?ocid=msedgntp

 83. 83 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  МВР е като стар мърляв юрган пълен с акари, въшки и бълхи, и с който бившите управляващи обичаха да се завиват в по-ветровито време.

  Трябва яко пране на висока температура, дезинфекция и вадене на слънце.
  Бойко Рашков засега се справя отлично със задачата, както и с преориентирането на МВР в служба на гражданското общество.

  Цветанов, Маринов, Терзийски бяха до един кадри на Симеоново и резултатът беше на лице - системна полицейщина и грозно неглижиране правата на гражданите.

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  Тези в милиционерското училище не са ли ги учили, че трябва да пазят, а не да бият мирно протестиращи.

 85. 85 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Въпросът е само един, защо отвличате вниманието на хората с тази тема, както България е на прага на бежанска криза, енергийна криза и здравна криза! Защо не се занимавате с планът за възстановяване, от който зависи икономиката на страната за следващите години? Може би не смятате да се задържите на власт много?!?

 86. 86 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Магнолията се е потопил като руска подводница в Хъдсън бей!!Бездомното къде е?
  —цитат от коментар 17 на K2doors


  Хахаха!
  Магнолията най-много да пусне поредното сълзливо видео със внуците и да призове д бъдем добри. Нещо като тъпотиите под звездите и снега от 1-2 януари.

  А бездомният, Хаджигенов каза сутринта, че се е преместил в прокурорската станция в Боровец.

 87. 87 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Въпросът е само един, защо отвличате вниманието на хората с тази тема, както България е на прага на бежанска криза, енергийна криза и здравна криза! Защо не се занимавате с планът за възстановяване, от който зависи икономиката на страната за следващите години? Може би не смятате да се задържите на власт много?!?
  —цитат от коментар 85 на silverman


  Защото е ясно,че идват нови предсрочни избори есента и предизборната пропаганда вече започна.

 88. 88 Профил на Любен Константинов
  Любен Константинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Че как да отговорят като полицаи не са били хората а НАЕТИТЕ ОТ БОРИСОВ И ГЕШЕВ АПАШИ ОТ ДЕЛТА ГАРД!!!!

 89. 89 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Няма полицай, който да не знае къде има видеонаблюдение. Нито такъв, който ще си превишава правата пред видеокамера. Нищо не пречи някой да бъде напердашен от мними полицаи в суматохата пред камерите, с по-далечни цели.

 90. 90 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Всеки полицай знае къде има видеонаблюдение и е много невероятно да си превишава точно там правата. Но е много вероятно мними полицаи да са свършили тази работа с провокативна цел срещу заплащане. Полицията не реагира на всевъзможните закононарушения на 'протестиращите'. Невиждана търпимост беше проявена.

 91. 91 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 721 Любопитно

  Христо Терзийски коментира, че е много доволен, че той и Маринов са станали обект на атаката за полицейското насилие, защото не може полицията да се използва и да се поругава с политически цели, особено когато предстои нова предизборна кампания.

  "Част от депутатите сега са такива благодарение на използването на тези протести. Може би има средства и начини по-добри от прашката да се прави предизборна кампания", посочи той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK