На живо

Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

© Юлия ЛазароваПървият ден от консултациите при президента преди връчването на втория и третия проучвателен мандат за съставяне на правителство не донесе промяна в позициите на най-големите парламентарни групи.


Представителите на "Има такъв народ" декларираха и пред държавния глава, че не възнамеряват да обсъждат и подкрепят какъвто и да било кабинет след провала на преговорите за предложения от тях. ГЕРБ потвърди, че ще върне втория мандат още при получаването му и настоя конституционната процедура да не се бави и да не се обвързва с актуализирането на бюджета, а БСП - че е готова да приеме мандат по преценка на държавния глава и ще иска разговори с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Социалистите разчитат на динамичната обстановка и натиска на задаващите се здравна и мигрантска кризи, за да успеят да променят позицията на най-голямата парламентарна група.


Утре консултациите при президента продължават, а срещите ще бъдат последователно с "Демократична България", ДПС и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".
Хронология на днешни разговори четете в статията.

Ако ѝ бъде възложено да направи опит за съставяне на кабинет, БСП ще търси разговори с "Има такъв народ", въпреки вече заявения отказ на най-голямата група да подкрепи управление с третия мандат - това се разбра от изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента.за подкрепа. Другите потенциални партньори са "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". "Картината е много динамична, колегите понякога сменят позиции, кризите ни натискат", обоснова решението си Нинова.


По думите ѝ евентуален разговор с "Има такъв народ" може да стъпи на постигнатото в предишните преговори - за подкрепа на правителство на най-голямата група, когато била постигната "висока степен на съгласие по важни приоритети". Имаме основа да стъпим за следващи разговори с останалите партии, смята Нинова.


Лидерът на социалистите уточни, че ако президентът посочи БСП за мандатоносител, ще има нова среща с президента, за да се обсъди възможността служебните министри да останат членове и на редовен кабинет. В отговор на въпрос тя потвърди, че левицата не се е отказала да ги предложи, но това е разговор за следващ етап. В петък държавният глава призова партиите да излъчат свои кандидати за евентуален кабинет.


Нинова декларира, че за БСП в момента пред страната има две основни задачи:

 • актуализиране на бюджета, за да се осигурят средства за справяне със задаващите се здравна и миграционна криза и икономическите проблеми
 • съставяне на редовно правителство, което да преведе България през зимата

БСП е готова да приеме третия управленски мандат, ако президентът реши да го връчи на партията, и да направи опит за съставяне на правителство - това декларира в началото на консултациите при президента лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя добави, че ако бъде натоварена със задачата да води разговори за управление, БСП ще действа "конструктивно и мъдро" в търсене на пресечни точки с партиите извън ГЕРБ и ДПС.


Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

© Юлия Лазарова


Заявката идва два часа, след като най-голямата група" - на "Има такъв народ" декларира и пред държавния глава, че няма да участва в преговори и да подкрепя каквото и да било правителство с третия мандат. Без гласовете на "Има такъв народ" и при декларирания отказ от подкрепа на ГЕРБ и ДПС, шансовете за кабинет са нулеви.


Нинова беше придружавана на "Дондуков" 2 от заместниците си в групата Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Христо Проданов и секретаря на групата на левицата Ирена Анастасова.


ГЕРБ настоя процедурата да не се бави и атакува президента заради Кирил Петков

Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

© Дневник


Над час продължи срещата на президента с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. След разговорите лидерът на групата Десислава Атанасова настоя държавният глава да не бави повече процедурата и незабавно да връчи на партията ѝ втория управленски мандат, а след връщането му, да се премине към третия опит за съставяне на правителство.


"Има три формации, заявили вече готовност да съставят правителство - БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", нека те поемат отговорност", призова Атанасова. Тя отново настоя процедурата по опитите за съставяне на управление да не бъде обвързвана с актуализацията на бюджета, за която президентът настоява.


По време на разговора е бил обсъждан и


казусът с гражданството на министър Кирил Петков


От ГЕРБ съобщиха, че са повдигнали пред президента въпроса дали назначеният от него служебен министър на икономиката Кирил Петков има двойно гражданство, което е пречка по Конституция да заема поста. По думите на Атанасова държавният глава не дал отговор дали е знаел, че Петков има друго гражданство. Вчера бившите управляващи сезираха Конституционния съд с искане да обяви за противоконституционен президентския указ за назначаване на служебния кабинет, тъй като икономическия министър не отговаря на изискванията на основния закон за заемане на поста. Днес настояха президентът публично да заяви дали е знаел за казуса.


Зам.-председателят на партията Даниел Митов настоя Кирил Петков да представи публично документа, с който твърди, че се е отказал от канадското си гражданство, както показа дипломата си от Харвард. Митов нарече документа, за който Петков обясни неколкократно, "нотариално заверена молбичка" и посочи, че той няма никаква стойност. Той нападна и службите за сигурност, които по думите му "проспали" казуса с гражданството.


Президентът и ГЕРБ в спор за управлението и актуализацията на бюджета

В спор за резултатите от предишното и настоящето управление и за необходимостта от актуализация на бюджета влязоха президентът Румен Радев и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на консултациите с партията на "Дондуков" 2.


Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

© Юлия Лазарова


Във встъплението си президентът напомни поредицата от задаващи се кризи пред страната - заради коронавируса и финансовите последици от нея, както и зарази очаквания мигрантски поток, и призова за решения за управлението и актуализирането на бюджета за справяне с проблемите.


Атанасова потвърди решението на втората по численост група да върне втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, без да представя проектокабинет. Тя атакува президента, че неправомерно обвързва актуализирането на бюджета с връчването на втория мандат и го призова да остави дебата по темата да се води там, където му е мястото - в парламента.


"Смятаме, че ГЕРБ остави финансово стабилна държава, въпреки че партиите на протеста и вие твърдяхте обратното. Преди година също имаше COVID криза, г-н президент. Имаше и мигрантска вълна, надявам се не сте забрави.r. Правителството на ГЕРБ се справи с тях. Сега е ред на партиите на алтернативата и на вашата отговорност, г-н президент, защото тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", обърна се към държавния глава Атанасова.


"За това каква работа свърши ГЕРБ оценката даде избирателят, тази оценка е най-добрата. Как се справихте с COVID кризата личи от броя на хората, които загубиха живота си. Бизнесът също го усети", отвърна президентът. Той подчерта, че не поставя условия на парламента за актуализацията на бюджета, но не може да приеме настоящето и очертаващото се следващо служебно правителство, назначавани от него, да работят в рамките на сегашния бюджет. "Не се меся какво точно да бъде актуализирано, но искам следващото правителство да може да управлява тази криза", коментира Румен Радев.


Размяната на реплики продължи с призива на Атанасова президентът да не търси в решенията на парламента индулгенции "за бъдещите действия на справяне или несправяне" на редовно или назначено от него служебно правителство. Тя настоя държавният глава да задейства конституционната процедура по опитите за съставяне на правителство, вместо да я превръща в заложник на бъдещи събития, като актуализацията на бюджета. "Не бъдещи събития, а българите са заложници на това, което предстои",
гласеше отговорът на президентът.


Размяната на реплики можете да гледате във видеото:

От "Има такъв народ" отказаха да конкретизират какво означава снощното изявление на лидера на партията Слави Трифонов във "Фейсбук", че ще подкрепя президента и правителството за справяне със задаващата се мигрантска криза заради събитията в Афганистан. Зам.-председателят на групата Виктория Василева не коментира дали това е знак, че "Има такъв народ" би подкрепила предложената от служебния кабинет и подкрепяна от държавния глава актуализация на бюджета. "Има неща, които са над всеки от нас, това се тежки национални проблеми като мигрантската криза и ние трябва да подкрепим усилията на правителството, които са насочени към решаване на тези проблеми", каза лаконично тя на излизане след консултациите при президента.


Василева повтори, че не вижда политическа логика след провала на преговорите за кабинет на най-голямата група партията ѝ да подкрепи създаване на следващ кабинет на малцинството, който пак ще управлява с плаващи мнозинства.

"Има такъв народ" отказа и на президента да разговаря за кабинет

Консултациите за третия мандат: БСП ще иска разговори с "Има такъв народ" въпреки всичко (хронология)

© Юлия Лазарова


"Политическата ситуация се изостря, но се изострят и кризите, пред които е изправена България и това увеличава необходимостта от съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание" - с тези думи откри срещата с "Има такъв народ" президентът Румен Радев. Най-голямата парламентарна група изпрати на "Дондуков" 2 лидера си Тошко Йорданов и заместниците му Виктория Василева и Филип Станев.


Държавният глава заяви, че целта на свиканите днес и утре консултации е да чуе формулата на всяка от партиите за взаимодействие с другите, "за да може да се намери верният път и да имаме редовен кабинет".


В отговор Тошко Йорданов повтори тезата, че "Има такъв народ" е била предадена от формациите, с които преговаряше, и оттук нататък отговорността за управление е на останалите сили: "В Народното събрание в края сметка има още пет партии със 175 депутати, които могат да създадат кабинет".


Според Йорданов на вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност се е разбрало, че голяма част от проблемите, пред които България е изправена заради задаващите се кризи, могат да се решат от парламента и трябва да се обсъждат там. Президентът приветства тази позиция и отново изрази надежда да бъде приета подготвената от служебното правителство актуализация на бюджета.


Откритата за медиите част от срещата можете да гледате във видеото:

Графикът на консултациите днес предвижда срещи с първите три по численост групи. Срещата с "Има такъв народ" започва 9 ч, а тези с ГЕРБ и "БСП за България" са от - в 10.15 ч. и 11.30 ч.


Очаква се в тях отново да бъде обсъдено и искането на президента за актуализация на държавния бюджет, което той обвърза с връчването на третия мандат. До момента позициите на "Има такъв народ" и ГЕРБ са срещу предложените от служебното правителство промени в бюджета. В публикация във "Фейсбук" снощи обаче лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че формацията ще подкрепи правителството и президента за справяне със задаващата се мигрантска криза след събитията в Афганистан. По-рано през деня Румен Радев заяви, че без актуализация няма да има достатъчно пари за ключови действия на властта, включително справянето с очаквания мигрантски поток.

Последен опит за съставяне на правителство

Румен Радев

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен Радев


Президентът Румен Радев свиква днес и утре консултации с парламентарно представените партии в последен опит да постигне съгласие за съставяне на правителство. Разговорите са в рамките на конституционната процедура за връчване на третия проучвателен мандат за формиране на управление, след като миналата седмица "Има такъв народ" оттегли проектокабинета си, а ГЕРБ потвърди решението да не предлага свой вариант за управленски екип. В тази ситуация на ход е президентът, който трябва да реши на коя от останалите парламентарни групи и кога да връчи третия мандат.


Въпреки многобройните призиви на президента за търсене на съгласие, заявките на партиите до момента сочат, че шанс за избиране на правителство в рамките на третия мандат няма. "Има такъв народ" декларира, че няма да подкрепи никакъв вариант за кабинет след провала на своя, гласовете на ГЕРБ и ДПС са нежелани от формациите с шанс да получат мандат, а техните собствени депутати са недостатъчни за прокарване на решение.


При неуспех на третия мандат президентът трябва да разпусне Народното събрание и да насрочи нови парламентарни избори в рамките на два месеца.

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Навеждането и клякането продължава!
  Ще ни "спасяват" отново...ПОМОООООЩ!!!
  УЖАС!!!

 2. 2 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Айде, ОСТАВКА на тия некадърници и да си ходят на село да почиват.
  Явно с клоуни не може се направи Парламент.

 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  Избори 2/1 .Сега не се разбират с 60 депутата , да видим третия мандат на БСП , а силата с право на първи мандат след новите избори !:)

 4. 4 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Ами очевидно кабинет не може да се сформира на принципна основа, сиреч - платформа, която да се изпълнява за обозрим период от време.
  Седмици наред - само помия.
  Какво, ако не помия, може да захранва нищетата на туземците.

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  😂😂😂😂 В България става по трагично дори и от Италия където имаме 66 правителства от 1946 до сега 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Гледам на монитора Филип Станев, Виктория Василева и Тошко Африк... пардон Йорданов преди консултациите при президента, и не ме напуска усещането, че виждам госпожа Гинка Върбакова умножена по три при покупката на ЧЕЗ. С други думи, имаме работа с една мимикрия, с едно безпардонно задкулисие и подмяна с цел ограбването на хората и с цел да се губи време и да се дава аванс на Борисов и Гешев да се окопават и да се пазят взаимно. ИТН е одиозно формирование, сбиротък от случайни сламени хора.

 7. 7 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Рошльото гледа президента като дяволчето Фют, а така и говори, пак ги предали, другите се били обединили против тях... Малоумието е с тях както би казал Йода.
  Да си слагат си шнорхелите и да отплават.

 8. 8 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Комунистите омазаха всичко и сега след политическата криза са ни засилили към коронният си номер, а именно икономическа такава. Не имало тяхно управление, което да не е завършило с разсипана държава.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 9. 9 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 731 Неутрално

  От Има такава напаст дават ли си сметка колко деструктивно действат и как тласкат от криза в криза?
  От партията на Тиквата трябва да издигнат паметник на Трифонов и Тошко.

 10. 10 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Консултациите за третия мандат: "Има такъв народ" отказа и на президента да разговаря за кабинет


  Не можете и един ден да изкарате без да ви лъснат заднците.....

 11. 11 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 548 Неутрално

  ИТН - предатели на всичко: на протест, на държава, парламент, дори и на чалга!
  Няма такива мекотели!

 12. 12 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 776 Гневно

  Очаквано. Дестабилизацията на страната се развива според плана "Решетников". Втори мандат за радев, осигурен от назначено от него служебно правителство и психопата бойко рашков.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 13. 13 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Само мутри вън явно няма да стигне. Ще се наложи мутри и чалгари вън, и едните и другите са ибрици на сараите. Дали "мъдрия" и робски български народ ще му дойде акъла, че да попромени нещо ако иска да живее по-добре, едва ли.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  " отговор Тошко Йорданов повтори тезата, че "Има такъв народ" е била предадена от формациите, с които преговаряше, и оттук нататък отговорността за управление е на останалите сили: "В Народното събрание в края сметка има още пет партии със 175 депутати, които могат да създадат кабинет"."

  Нека да продължават все по този начин, та хората, които са ги подкрепили да видят какво по - точно са избрали, на КОЙ са се доверили ! После да си направят заключенията ! Нови избори чукат на вратата ни !

 15. 15 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Ако има честни избори и българския народ е трезво мислещ тея трябва да имат мноого по слаб резултат на следващи избори.

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Кво стана сега :)

  Поговориха си без да постигнат съгласие :)

 17. 17 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Започвам да си мисля, че си имаме работа с некадърни революционери. Идеята на "и т.н" е революция - да се разруши всичко досега и да преминем на някакво ново управление плод на обърканите, но много черни мисли на Славчо, сценаристите и някой зад тях.

 18. 18 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Тошко много тверд бе. Само да не дойдат талибаните, че снощи г-н Превидента ми описа такава картина по телевизията че се почувствах като при Луканов и Жан.

 19. 19 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Не може да викаш на потенциалния си партньор-"Кой си ти бе? Та ще предлагаш...." и после на същия този да му викаш , че бил предател че те предал, щото отказал да гласува за теб , без да ти вика "кой си ти бе".
  Не занам за избирателите им, но за другите хора са кристално ясни- некадърници, грубияни, без чувство за отговорност...

 20. 20 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Победител на избори с фотофиниш просто не е добре ! Нужни са нови скорошни избори, колко и да не ни харесва.

 21. 21 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1712 Любопитно

  А защо точи тези, и без друго безсмислени консултации, два поредни дни?

 22. 22 Профил на Sanyu
  Sanyu
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Дано при следващи избори итн останат под прага от 4%
  Работят за Бойко и Доган.

 23. 23 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1712 Весело

  ИТН - предатели на всичко: на протест, на държава, парламент, дори и на чалга!Няма такива мекотели!
  —цитат от коментар 11 на Инженер Раул Викторов


  Ех, не случихте на протестъри!

 24. 24 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 175 Неутрално

  ИТН - Има такова недоразумение.

 25. 25 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 463 Любопитно

  Слави, ти подло ДеПеСарско лакейче.

 26. 26 Профил на Sanyu
  Sanyu
  Рейтинг: 160 Неутрално

  При този театър, който играят сценаристите и Слави уважаващия себе си и избирателите си депутат от итн би трябвало да се отдели от групата и да продължи като независим депутат.

 27. 27 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  ДБ и медийните и бухлаки се превърнаха в патерица на избрания от Решетников резидент.

  То не спряхте да му се умилквате. А преди изборите нямаше и ден без интервю на радев и божков

 28. 28 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1005 Весело

  "Избранниците" свикнаха да позират в Президентството. Да се надяваме, че ще се сетят да стъпят на пъртината на разума, която Радев търпеливо им проправя.
  Ама те си знаят "Мандат ми дай и за комисии и правителство не ни мъчи"...


  От идиоти отговор не чакам
 29. 29 Профил на economist
  economist
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#24] от "ACER":

  Нещастие

 30. 30 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Опитах се да ви кажа преди няколко дни, че кълвете на гол бастун. Вие: Не! И сега пак - изненадани. :))) !

  agent
 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Весело

  Луканов и Жан не успьха да затрият България! РРадев и на път да успее!!! Видяхте ли как вчера защитаваше крадливите и лъжливи харвардчета!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1184 Весело

  Щом ДПС е скочила на някого - край с него!

  Депесарски шут за Радеф!

  Машини прости, народ неук.
 33. 33 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Луканов и Жан не успьха да затрият България! РРадев и на път да успее!!! Видяхте ли как вчера защитаваше крадливите и лъжливи харвардчета!
  —цитат от коментар 31 на chichka


  Хардвачета срещу симеоновчета.

  Симеоновчетата си пазят окраденото.
  Хардварчетата се опитват да им го вземат, окраденото де.
  Затова са крадливи, неморални и не стават.

  Така каза Трифонов.
  И се оттегли за поредната медицинска процедура.

 34. 34 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  ИТН да преименуват на Няма Такива Глупаци, от победата грабнаха загуба.

  И като съкращение е добро - НТГ.

 35. 35 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  Уважаеми колега, употребата на думите „по трагично дори и от Италия” и сравнението с БГ са ирелевантни. Италия е в Г- 7, със стандарт и качество на живот на светлинни години от българските такива. Тоест, не броят на правителствата е определящ за това„трагично” ли „става” или не. Определящо е качеството на „матряла”(цитат на един класик от Банкя) на избирателите и най вече на избраните.

 36. 36 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  А #КойПредложиСпецов ?

 37. 37 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Щом ДПС е скочила на някого - край с него!
  —цитат от коментар 32 на Zizu


  Все пак с гласовете на ДПС стана Президент.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 38. 38 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  ИТН, така дръж! Изврътливата гнила полит-професионална сметана да бъде насметена на следващите избори.

 39. 39 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#22] от "sanyu":

  Абе аз като ги гледам работят за рублен радев. Не виждаш ли, че единствения резултат от цялата работа е вече половин година диктатура на не избирания от суверена служебен кабинет ?

  Това е резултата от цялата игра и прах в очите. Радев да управлява еднолично сега щото го е страх д аси направи партия или не му дават.

 40. 40 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Браво на ИТН!
  Никакви лиготни, никакви преструвки и глупости, които виждаме всекидневно от ДБ и формацията на Манолова /че нещо не и запомних името/
  Хората са твърди и искат да управляватне заради постове, а заради идеята да направят нещо добро за България.
  Което при протестърчетата липсва. Те дагже не знаят какво искат, освен да изпъдят Борисов и Гешев. И да си сложет заднците в министерски /поне/ кресла.

 41. 41 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  До коментар [#39] от "rdb41527334":

  Радев се надява много именно на избирателите на ИТН.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 42. 42 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1005 Весело

  Нетърпелив съм да чуя Десито да се похвали какви блестящи глупости е казала при Радев...

  От идиоти отговор не чакам
 43. 43 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  А на Президентчето не му ли омръзна да извива ръце?
  Изви ръце с новия избирателен кодекс, изви ръце на бългрските избиратели като им натресе още 5% за ДПС, сега извива ръце да му дадат пари, иначе трети мандат нямало да видят.
  Нахално комунистче от най-скапаните.

 44. 44 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Най -лошото е когато едни хора които през цялия си професионален път са били смешници и шутове да получат власт. До вчера презрени и подигравани, без капка авторитет в обществото да получат служебни коли, почести, салтанати, внимание от медии, президент, останалите политици. Това което става в техните главици е чудовищно. Така е било след ноември 1917 г. в Русия. Така е било в България след 9 септември 1944 г. в България. Нямам съмнение че тия психопати от ИТН щяха да колят и бесят всичките си политически опоненти, ако годината на беше 2021 , а някоя от минали исторически времена.

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Вината за разрастващата се криза е единствено и само у обитателя на Дондуков 2.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#41] от "AModoMio":

  Ами те "умнокрасивите" го избраха...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Бойко не се крий като заек. Ти толуп и тикво загубена не връщай мандата страхливец такъв .
  Ела да ни управляваш че ще ни с е разкаже играта.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 48. 48 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Съветски ръководител. Късно се е родил Радев, не може да се разгърне.

 49. 49 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Съветски ръководител. Късно се е родил Радев, не може да се разгърне.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  В сравнение с отговорността на парламентарните политически сили пред народа, в сравнение с трудността на положението, оправданието на ИТН е толкова безобразно и безотговорно, че се чудя, как тези се надяват техните досегашни избиратели да продължат да ги подкрепят.
  Окончателно се убеждавам в деструктивната същност на ИТН по отношение на българската държава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Hank Moody
  Hank Moody
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Импийчмънт за Резилдента Рублен Радев

 52. 52 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  до 44.
  Чудовищно е това което става в собствената ти глава.
  Ама това няма лечение.
  Страдай мълчаливо.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  До коментар [#31] от "chichka":

  Не те ли е срам да набеждаваш толкова грозном без доказателства?
  Или ти се ще да сложиш неговите действия на едно ниво с корумпираното правителство на Борисов?
  Въобще, имате ли някаква мярка и чувство за доблест, и отговорност.
  Безсрамието ви е нечувано!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Hank Moody
  Hank Moody
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Оставка за московския апендикс на Генерал Решетников Румен Радев и всякаквата гмеж която е около него

 55. 55 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Никаква актуализация! Да се оправят с този бюджет който вече актуализираха преди няколко месеца. Защо са им пари - за популистки предизборни разходи по Борисовия модел. Борчове теглят 3-та година и все не им стигат. Децата ми ли да ги плащат?

 56. 56 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dobromir Dobrev":

  Да, жестоко.

 57. 57 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  РРадев
  —цитат от коментар 31 на chichka


  Жив и здрав да е! Свърши много работа за България.

 58. 58 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Сега, когато дойде време да бере плодовете на собственото си безгръбначно подобие на българин, избраникът на руските тайни служби пожела да управлява и самият Парламент, считайки, че така ще замете истинската същност на националното си предателство - довело до пълен хаос и повсеместна дестабилизация на България. На него обаче много скоро ще му се потърси отговорност от самият български народ и никакви "хиперпростаци, червени боклуци и всякаква измет от мутри и нови леви смотаняци" няма да му помогнат да се отърве от съдебни разследвания и ефективно осъждане.

 59. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Фигуранта се опитва да си измие ръцете с политическите партии. Само че не е Пилат Понтийски, а Рундьо Харманлийски.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 60. 60 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Весело

  До коментар [#46] от "hamiltonf":

  Господин Хамилтон, тъй като поставихте под съмнение качеството на обучение в Университет Харвард Ви попитах за вашият университет. Досега няма отговор и даже избягахте от статията където Ви попитах. Не се притеснявайте ние тук приемаме всякакви учебни заведения. Дори и задочно образование.

 61. 61 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#39] от "rdb41527334":Радев се надява много именно на избирателите на ИТН.
  —цитат от коментар 41 на AModoMio

  Бе той се надява, но няма никаква гаранция, че маргинализираните почитатели на слафчо ще припознаят руменчо за свой президент.

 62. 62 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Кое му е корумпираното на правителството на Борисов?
  За 12 години нито веднъж не е актуализирал бюджет 2 пъти за 2 месеца.
  Тия се натискат да го актуализират само за два месеца.

  Че какво ги направиха парите, на кого ги раздадоха?
  Нали ревяха на жълтите павета, че хазната била празна. После като се видя, че не е празна се умълчаха - нямаше за какво да реват.
  А сега да реват като вдовица за ------, само да се докопат пак до пари.
  Ми то има има нахалство ама президентското мина всички граници.

 63. 63 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2562 Любопитно

  Бай Румен нагъл и самодоволен както винаги. Все другите са му виновни, пък той завалията искал да спасява народа. Тая комунистическа мантра не се ли изтърка вече?

 64. 64 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 313 Неутрално

  От свинско ухо не можеш да си направиш кесия. И от тоз президент не се получи.

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  До коментар [#53] от "Храбър":

  Беберон, пак ли си на амбразурата в защита на решетниковия резидент?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  До коментар [#60] от "dorn":

  Кога ще покажете дипломите на Христо Иванов и Мая Манолова?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#60] от "dorn":

  Скъпа другарко, за моя университет въобще не става дума, аз не съм министър, или президент, или като едни други индивиди, получаващи и държавна заплата, и НПО надник, моето образование до там ме е докарало, че дори и да не си помислям за подобни постчета. И прочетете пак коментара ми, и посочете, къде "поставям под съмнение обучението в Харвард"?! Рядко отговарям на хора, които не могат да осмислят поднесени факти и интерпретират абсолютно погрешно и тендециозно написаното, но за вас направих изключение.
  Хубав ден, и прочетете отново коментара, въпросният...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  Ред е на партиите, които смятат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност.

  Ред е и Вие да поемете отговорност, господин президент, защото тези партии се сплотиха под вашия юмрук, тук, на площада”,

  заяви още председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

  Правилно, даже доста меко казано.

  Време е г-н Радев да изкара юмрука и да сбори емигранти, вируси и инфлации.

 70. 70 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Весело

  Нетърпелив съм да чуя Десито да се похвали какви блестящи глупости е казала при Радев...
  —цитат от коментар 42 на chudomor


  И тя е забила един шут в мутрата на РРадев.
  Интересно как ще протече срещата с ДПС?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#6] от "Dobromir Dobrev":

  Интересно, а като гледаш тримата - Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов, застанали един до друг, какво виждаш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#6] от "Dobromir Dobrev":

  Интересно, а като гледаш тримата - Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов, застанали един до друг, какво виждаш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 73. 73 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#46] от "hamiltonf":Господин Хамилтон, тъй като поставихте под съмнение качеството на обучение в Университет Харвард Ви попитах за вашият университет. Досега няма отговор и даже избягахте от статията където Ви попитах. Не се притеснявайте ние тук приемаме всякакви учебни заведения. Дори и задочно образование.
  —цитат от коментар 60 на dorn


  Ще си позволя и аз да се включа, с цялото си уважение към възрастта ви, скъпа на сърцата на всички ни госпожице Дорн. Все пак форум сме.

  Първо, качеството на обучение в университетите и качествата на възпитаниците им са две съвършено различни неща. Виждал съм сума ти НЕКАДЪРНИЦИ, завършили какви ли не елитни училища. И за чеп за зеле не ставаха. Не е необходимо да ходим далеко за примери - Дай България е пълна с такива и всички са пред очите ни.

  Второ, поздравления към телевизионния Ви любимец за това, че е успял все пак да завърши университет там някакъв, но това, какво е завършил и как г е завършил си е лично негова работа.

  Виж, изцяло моя работа е да се поинтересувам, как, след като финансистите на ГЕРБ за десетина години успяха да ми удвоят - и то с реални, не с поевтинели пари доходите, харвардските калинки - този от Канада и ортака му, успяха да ми ИЗЯДАТ половината от тях, т.е., пак да ме върнат в стартова позиция само за два месеца.

  От чисто любопитство ме интересува и ЗАЩО, с китапа, на който се радвате, този индивид няма и 5% от квалификацията на Влади Горанов, който, за разлика от Вашия некадърник, решаваше успешно финансовите проблеми на България, без да реве всеки месец, че трябвало да му дадат още пари (ега си некадърника!).

  Ако това е мечтата на живота ви - да има кого да обожавате, осиновете си го и си отглеждайте в къщи. Вместо болонка или кастриран котарак. Но не ни го натрапвайте, а оставете нещата на нормалното им развитие - изхвърляне от министерството и килия в Софийския, Ловешкия или Плевенския.... според както там решат хората...

  С уважение: Гррррр....

 74. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe Rot":

  Маямта е само с гимназиално образование. 12 месеца в комсомолска школа в Масква дори да се нарича Академия на ВЛКСМ не е висше образование. Удостоверенията от УНСС за СДК по икономика и право са недействителни!
  Кирето лъжеца е карал задочен курс в ПУЦ по програма асоциирана с Харвард. Има удостоверение за това, което не е диплом на университета Харвард!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 75. 75 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Бащата на международния секретар и депутат от ИТН Димитър Гърдев е бил съдружник с Васил Божков - Черепа във фирмата "Смарт уей". Димитър Гърдев е вносителят на питането за гражданството на министър Кирил Петков.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160195893326189

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#75] от "Наблюдател":

  От колко регистрации ще пускаш тази мазна лъжа? И защо си мислиш, че тя решава проблемът ви с Киро Язовиро?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#74] от "chichka":

  Киро Язовиро първо излъга, че е завършил в Харвард. Дипломата му се оказа фалшива. Менте, което всеки шофьор на такси може да си купи за $650. Сега се оказа, че има двойно гражданство.
  Този кога НЕ лъже?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#73] от "gr52":

  "ГЕРБ за десетина години успяха да ми удвоят - и то с реални, не с поевтинели пари доходите, харвардските калинки - този от Канада и ортака му, успяха да ми ИЗЯДАТ половината от тях, т.е., пак да ме върнат в стартова позиция само за два месеца."

  Горният цитат обяснява всичко. Такива като вас , чакат ГЕРБ и Горанов с УНСС да ви удвои доходите , демек на държавна хранилка . А тези с харвард очакват сами да си ги повишат.

 82. 82 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Явно чалгарите се надяват на следващите избори да вземат мнозинство. В нашата държава всичко е възможно, но е много малко вероятно.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#81] от "djb95":

  Така е. Киро Харварда успя за 3 месеца значително да си повоиши доходите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Киро Язовиро е подал молба за отказ от канадско гражданство на 1 април. 4 дни преди изборите и 42 дни преди да бъде назначен за министър.
  Взе да смърди, та се не трае.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 87 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#73] от "gr52":"ГЕРБ за десетина години успяха да ми удвоят - и то с реални, не с поевтинели пари доходите, харвардските калинки - този от Канада и ортака му, успяха да ми ИЗЯДАТ половината от тях, т.е., пак да ме върнат в стартова позиция само за два месеца."Горният цитат обяснява всичко. Такива като вас , чакат ГЕРБ и Горанов с УНСС да ви удвои доходите , демек на държавна хранилка . А тези с харвард очакват сами да си ги повишат.
  —цитат от коментар 81 на djb95


  НЕ СЪМ БИЛ НА ДРЖАВНА ХРАНИЛКА. И не ми плямпай глупости, ами ми обясни, как ни докараха до инфлация, каквато и в Турция няма, и на кого раздадоха БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ парите от ББР.

  А един такъв, дето сам си увеличи доходите - удвои дълга на България, и сега семейството му е най-големият собственик на хотели в страната, много добре помним. Що не отиде да си ги удвоява при телефонните мошеници твоят любимец, ами обра парите на хората чрез инфлацията? И обезсмисли всички бавни, трудни и МНОГО РЕАЛНИ увеличения на доходите им, които бяха реализирани при ГЕРБ?

 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#86] от "Alarmstufe Rot":

  Големият въпрос, който ме интересува е: И НА ТЕЗИ ЛИ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ, БЕЗ ДА СИ ПЛАТЯТ - И ТО ТАКА, ЧЕ И ВНУЦИТЕ ИМ НОЩЕМ ДА ГО СЪНУВАТ? Защото ако това стане, смятай, че следващите кандидати за бързо увеличаване на доходите вече ще са се наредили на опашката.

 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Киро Язовиро е подал молба за отказ от канадско гражданство на 1 април. 4 дни преди изборите и 42 дни преди да бъде назначен за министър.Взе да смърди, та се не трае.
  —цитат от коментар 86 на Alarmstufe Rot


  Подал е молба навреме в съответствие с необходимостта. Лишаването от гражданство не е лесна работа.

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  Герберите за пореден път скроиха шапката на българите. Разчетите ги направиха, докато те са на власт. След тях и потоп. Ако пък бяха останали, парите ще ги харчат от джипката, без да се съобразяват със закона.

 91. 91 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#53] от "Храбър":

  Ти верно ли обръщаш внимание на тия утрепаняци тук? Тука им е местото да се изявят и да бъдат погалени по егото с некой +, за да се почувстват малко значими. Мене ми е жал за тая сган от Ротьовци и подобни, не ме ядосват. Те просто имат други ценности и манталитет, освен комплексите си и липсата на разум.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#90] от "Роси":

  ЛЪЖЕШ!!!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#79] от "Alarmstufe Rot":

  Кирето наистина има удостоверение за задочен неприсъствен интернет курс по програма на ПУЦ асоцииран по нещо с университета. В момента в ВХТИ Бургас раздават дипломи от някакъв "университет" в Ленинград. Студентите правят една курсова работа, пращат я по мейл и получават "диплом"! Толкова за харвардската диплома та този лъжец.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Весело

  Къде е кандидат премиера на Слави, оня дето имаше няколко дипломи, който командваше Амазон, олимпийски комитети, търгуваше на 6-7 континента!!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 97 Профил на NakedCall
  NakedCall
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ГЕРБ- колко сте отчаяни за да се хващате за гражданството на Петков?! Потвърждавате само едно- той ви е неудобен, а ние виждаме, че върши добра работа, което показва същността ви. Продължаваме напред…

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#22] от "sanyu":

  Доказателства? Няма естествено! То и Христо Ив. не даде нито едно, но нормално за такава партия...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 869 Неутрално

  [quote#67:"gr52"][/quote]

  Пак сте пропуснали хапчетата.
  Първо червеното, после жълтото.

  Почивка и разходки на чист въздух.

 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#77] от "gr52":


  До коментар [#87] от "gr52":


  До коментар [#93] от "gr52":


  До коментар [#94] от "gr52":

  Щом съпорта на ГЕРБ злобее във форума, това е добре за обществото ни ! Айде сега да се започва с разследването на раздадените на мутрите, сараите и олигарсите милиарди от джоба на всички нас, с полицейските насилия, с опраскването на обществото ни от ОПГ - то по десетки други начини ! Свърши безконтролното пълнене на шкаФа ви ! Свиквайте !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK