След дебата в парламента и кадрите от 10 юли 2020: колко високи са ботушите на властта

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че вчера (16 август) е наредил нова проверка по случая.

© Юлия Лазарова

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че вчера (16 август) е наредил нова проверка по случая.



Колко са високи полицейските кубинки, защитаващи властта, и по-високи ли са от мечтите, от бъдещето, от свободата и ценностите на българите? С чифт кубинки, поставени на парламентарната трибуна, и с тези метафорични въпроси към депутатите от Народното събрание се обърна Арман Бабикян - един от организаторите на антиправителствените протести миналото лято, които продължиха над 100 дни. Повод за извънредното заседание бяха излъчените кадри с полицейско насилие в петък миналата седмица, които провокираха вълна от недоволство и осъждане на насилието над мирно протестиращи граждани, декларирано единодушно през последните дни от всички политически сили.


Арман Бабикян сложи полицейски кубинки на парламентарната трибуна и призова за действия, с които да бъде прекратено полицейското насилие в бъдеще.

© Велко Ангелов

Арман Бабикян сложи полицейски кубинки на парламентарната трибуна и призова за действия, с които да бъде прекратено полицейското насилие в бъдеще.


Хронология на изслушването и по-важните акценти от парламента четете тук




Резултатът от продължил близо 4 часа дебат по темата и изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков се изразява в обща декларация, осъждаща полицейското насилие, заявки за продължаване на проверката по случая с битите "под колоните на Министерския съвет", настояване за тежки наказания за "садистите" в униформи и за техните началници, искане за оставка като народни представители на двама бивши министри на вътрешните работи - Младен Маринов и Христо Терзийски, сега депутати от ГЕРБ, заявки за дълбоки промени и предотвратяване на други подобни случаи в бъдеще.


И всичко това пред очите на трима от пострадалите по време на протеста на 10 юли 2020 г., които бяха поканени и присъстваха в началото на заседанието на парламента - Евгени Марчев, Жоро Георгиев и Цветелина Цветкова. В залата като депутати от ГЕРБ присъстваха и тогавашните министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, които не задаваха въпроси и не коментираха казуса в залата, а след заседанието заявиха, че полицията е била употребена с политически цели.


Рашков: Полицията е поискала, получила, а след това скрила кадрите


Столичната полиция е поискала записите от камерите на фасадата на Министерския съвет от Националната служба за охрана (НСО) на 17 юли 2020 г., получила ги е, минала е вътрешна проверка, след която са наказани четирима полицаи.


Пред депутатите служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обясни, че дирекция вътрешна сигурност е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи (към 10 юли 2020 г. това е Младен Маринов, а след 24 юли - Христо Терзийски).


"Този запис е съхраняван в НСО и на 17 юли 2020 г. той е изискан от СДВР и е получен. Всичко е било известно още тогава. Напоследък прочетох, че някой бил крил тези материали. Трябва който е бил министър да каже крит ли е записът или не е бил скрит. Насилие очевидно е употребено, и то непропорционално. Някой се опитва да доказва, че полицаите са превишили леко правата си. Поведението на полицаите граничи с престъпление. Такова нечовешко отношение към млади хора възмущава всички", подчерта Рашков.


"Три проверки са извършени в Столичната дирекция на вътрешните работи. Оказало се е, че тази служба се самопроверява. Не е случайно, че протестиращите са били влачени зад колоната. Има една модерна дума, която се използва - задкулисие. А тук какво трябва да кажем - "задколоние". Разчитали са, че камерата няма да работи или че записите няма да бъде показани", обясни Рашков.



Настоящ европейски делегиран прокурор прекратил преписката за насилие


Резултатите и материалите са докладвани на прокурор от Софийската районна прокуратура, която е прекратила преписката, тъй като не е открила данни за извъшрено престъпление. Това е станало още миналата година, а прокурорката се казва Вероника Трифонова, която от няколко месеца е избрана за европейски делегиран прокурор и работи с Лаура Кьовеши, съобщи министър Рашков от парламентарната трибуна, като Трифонова бе назована единствено с фамилното й име. Единственият европейски делегиран прокурор, работил в Софийската районна прокуратура с тази фамилия, е Вероника Трифонова, а Рашков изрази надежда кариерното й развитие да не е в резултат на работата по този случай. С нейното решение за прекратяване приключва казусът миналата година, се разбира от думите на Рашков.


Той заяви, че според съобщения на държавното обвинение от неделя и понеделник (дни, след като в парламентарната комисия бяха гледани кадрите с насилие) прокуратурата се е самосезирала "скоростно" и е съобщила за четирима обвинени, които към 10 юли м.г. са били полицаи. През цялото време обаче Рашков изразяваше съмнение дали изобщо прокуратурата се е самосезирала и дали са повдигнати обвинения, тъй като той самият не е бил уведомен за нещо подобно, а това трябвало да се случи.


Нов курс в кариерата на наказан и с 800 лв. по-висока заплата при Гешев


"Донесла съм ви ето тази снимка, искахте лицата на биячите. Това е основният организатор, името му е Андон Андонов и към онзи момент е ръководител на сектор към специализираните полицейски части в СДВР. Познавате го, нали господа, вие сте били негови началници по онова време", обърна се депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева към бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски. Тя показа снимка на Андон Андонов в профил, както и стопкадър от видеозаписите на камерите "под колоните на МС".


По думите й в рамките на дисциплинарното производство срещу него е установено, че именно той е давал разпорежданията мирни протестиращи да бъдат завлачвани зад колоните на Министерския съвет. Министър Рашков обясни, че на кадрите личи, че полицаите по брой надвишават тези, които лежат на земята.


"Един от протестиращите е загубил съзнание - това е състояние, временно опасно за живота, квалифицирано в Наказателния кодекс като средна телесна повреда. Ако това е вярно, ако е констатирано със съдебно-медицинска експертиза, къде е административното наказание? Четирима са наказани - това е ефектът от дисциплинарната проверка и санкциите", обясни още Рашков.


Антоанета Цонева от "Демократична България" показа снимка на Андон Андонов - бивш служител на МВР, ръководител на специализирани полицейски сили на 10 юли 2020 г., който вече е назначен в Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор.

© Велко Ангелов

Антоанета Цонева от "Демократична България" показа снимка на Андон Андонов - бивш служител на МВР, ръководител на специализирани полицейски сили на 10 юли 2020 г., който вече е назначен в Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор.


"Единият от тях обаче очевидно се ползва с доверието на главния прокурор, защото е назначен в Бюрото по защита на свидетелите. Вероятно главният прокурор, виждайки как се справя този човек с побоищата на площада в София, е поискал точно такъв човек да го охранява", коментира служебният министър по повод назначението на Андонов в Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор, за което "Свободна Европа" съобщи в понеделник. По думите на Рашков там Андонов получавал с 800 лв. по-висока заплата и бил назначен на по-висока длъжност.


В отговор на въпрос Рашков намекна и че може да има данни за лъжесвидетелстване, тъй като униформената жена, заснета как рита протестиращи, паднали на земята, е била питана пред съд дали се разпознава на кадрите, а тя е отрекла. Отговорът на Рашков бе на въпрос на Арман Бабикян, който цитира показания на Андон Андонов пред административния съд, в който обжалва наложеното му дисциплинарно наказание.


"Под колоните на МС имаше 5-6 човека, като имаше и едно момиче, но всички бяха в добро състояние. Попитахме момичето дали има нужда от нещо. То се усмихна и каза, че няма нужда от нищо. Те бяха на земята, седнали. Не съм видял никой служител да е влачил някого от протестиращите по земята. Винаги двама служители ги водиха под мишници, за да не се търкалят", е заявил Андонов пред съда.


Кой е охранявал протеста и защо полицаите са снимали с телефони


"Това че полицай снима млада жена с разкъсани дрехи с мобилния си телефон е позор за СДВР, както беше позорно и това една жена в униформа да постъпва по начина, по който постъпват нейните колеги. Тук е много по-грозно, защото говори за извратеност. Тези снимки вероятно отиват в личния архив, защото законът не предвижда нищо такова. Вероятно смятайки тази млада жена за негова собственост, няма никаква правна рамка за такова действие", подчерта министър Рашков в отговор на въпрос на Мая Манолова, която поиска информация на какво основание униформените са снимали.


По думите на Манолова в Районните управления в София, където са били отведени по-късно протестиращите, полицаи също са снимали с мобилните си телефони.


"От дисциплинарната комисия никой не е обърнал внимание. Това не само е превишаване на правомощия на полицейския служител, но е и нарушаване на основни конституционни права. По този въпрос е отговарял тогава Христо Терзийски и е казал категорично, че не е установено от комисията да са правени снимки на задържаните", заяви Рашков.


Той направи уговорката, че не трябва да се поставя знак на равенство между десетината полицаи, по повод на чиито действия парламентът се събира извънредно, и другите полицаи, които съвестно вършат своята работа.


След дебата в парламента и кадрите от 10 юли 2020: колко високи са ботушите на властта

© Дневник


В отговор на въпросите на депутати служебният министър каза и че в МВР има данни, каквито циркулират и в общественото пространство - че служители на частни фирми в униформи, подобни на полицейските, са охранявали протестите миналото лято. За това обаче няма доказателства, а проверката тепърва започва.


"Дали са от "Делта гард" или от "Ипон" не мога да ви кажа в момента. Проверката е назначена вчера от мен с вчерашна дата", каза Рашков. По думите му все още не може да се даде отговор на въпроса плащала ли е българската държава на такива фирми и на какво правно основание са били използвани външни фирми за охрана на протестите. Всички тези детайли тепърва ще се установяват.


Призиви за оставки и заключения, че в МВР работят "садисти"


Ивайло Мирчев от "Демократична България" заяви от парламентарната трибуна, че искрено се надявал да не вижда на банките двамата бивши министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, които са в залата в качеството им на депутати от ГЕРБ.


"Основните лица на побойниците са две - едното е Бойко Борисов, другото е Иван Гешев. Инструментът, който обаче те използват, сте вие двамата. Хората, които прикриха това престъпление и позволиха да бъдат бити български студенти, сте вие. Вие носите отговорност за това. И вие, г-н Терзийски, носите отговорност за Росенец", коментира Мирчев от трибуната.


"Искрено се надявам, ако ви е останало някакво достойнство, бързо да подадете оставка като депутати, защото мен ме е срам да ви наричам колеги. Подайте оставка и това ще бъде единственото смислено нещо, което ще направите през последните години", призова още депутатът от "Демократична България".


"Видяхме ясни доказателства за това, че в българската полиция има садисти. Това означава, че там няма никакъв филтър при назначаването на хора. Над тях, по веригата на МВР преди една година, е имало социопати", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. По думите му двама от тях седят в залата и това са бившите вътрешни министри, сега депутати от ГЕРБ.


Насилие и още насилие


В отговор на въпросите на депутати Рашков припомни и още няколко случая, сред които и този на журналиста Димитър Кенаров, който също пострада по време на антиправителствените протести и бе задържан няколко месеца по-късно - на 2 септември.


"От документите е ясно, че на 4 номври 2020 г. със заповед на директора на СДВР е започната проверка дали има дисциплинарно нарушение по случая. Не са установени служителите, извършили задържането на Кенаров. Констатирани са само неточности, недостатъци във връзка с изготвените документи - нещо незначително е установено", разказа Рашков за казуса с журналиста.


"Изискани са записи от сектор видеонаблюдение, предоставени са доста файлове. Установени са кадри с ниско качество и лоша резолюция. Не са предоставени записи и от Столична община, защото се съхранявали 1 месец. Поверката е завършила със заключението, че данните за полицейско насилие не се потвърждават. Оперативният дежурен е наказан с порицание за срок от 6 месеца. Наказанието не е свързано с упражненото насилие", подчерта Рашков.


Рашков подчерта, че има данни за пострадали от полицейско насилие, на които са повдигани обвинения. "Това е парадокс - пострадалият е виновник. Наглост, извращение в прилагането на закона", коментира министърът и добави, че според него обвиненията били повдигани, за да не се търси отговорност от униформените.


Министърът припомни и случая с журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова, срещу която бе проявена агресия преди конференция на ГЕРБ. (Повече за случая с Паунова - четете тук)


В МВР започва нова проверка, наказанията трябва да се преосмислят


"Ние сме решили да довършим докрай тази проверка и затова вчера (16 август) с моя заповед е формирана група за проверка с участници от различни дирекции - вътрешна сигурност, инспекторат и други. Нужно е и да преосмислим наказанията, които са наложени, защото не е съобразена тежестта на извършеното деяние с онова, което предвижда закона за МВР във връзка с дисциплинарните наказания", заяви министър Рашков. Той подчерта, че прокуратурата е мълчала досега и повече от година е останала длъжник на българското общество.


Кадри от записа на камерите, монтирани на фасадата на Министерския съвет, които бяха разпространени в края на миналата седмица и на които се вижда полицейско насилие над протестиращи на 10 юли 2020 г.

© Скрийншот:

Кадри от записа на камерите, монтирани на фасадата на Министерския съвет, които бяха разпространени в края на миналата седмица и на които се вижда полицейско насилие над протестиращи на 10 юли 2020 г.


"Не са установени всички, участвали в побоя служители и това го видяхме всички. Полицаите, участвали в побоя, не са четирима, а три пъти повече. До момента те не са установени. Проверките са правени повърхностно. Възникват и съмнения за обективността за вида и тежестта на наказанията - порицание", обясни още Рашков и заяви, че наказанията трябва да бъдат преосмислени, а всички участници в побоя - установени.


Бивши ръководители на МВР: Полицията беше поругана с политически цели


След края на днешното заседание на парламента бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов повтори написаното от него във Фейсбук в неделя по повод кадрите с полицейско насилие по време на протестите на 10 юли 2020 г. Той се извини за случката за превишаване на полицейски правомощия при използване на физическа сила и помощни средства.


"Като полицай и човек не допускам подобни действия и още на 10-и (юли 2020 г. - бел. ред.), когато ми станаха достояние клипове, заснети най-вероятно от протестиращи, и се виждаше, че има някакво движение и насилие, аз разпоредих незабавна проверка. Днес г-н Рашков потвърди това, което аз ви казвам. Тези записи не са укривани, иззети са по съответния ред, приобщени са към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетенентност в прокуратурата. Това е, което налага и позволява законовият ред. Не са укривани записите. Нека този случай да не изважда от обществения фокус множеството случаи на пострадали полицаи.


Бившите министри на вътрешните работи, а сега депутати от ГЕРБ, Младен Маринов (вляво) и Христо Терзийски присъстваха на обсъждането в парламента, но не задаваха въпроси.

© Велко Ангелов

Бившите министри на вътрешните работи, а сега депутати от ГЕРБ, Младен Маринов (вляво) и Христо Терзийски присъстваха на обсъждането в парламента, но не задаваха въпроси.


Бившият директор на националната полиция по времето на протестите Христо Терзийски каза, че е доволен, че заедно с Младен Маринов са станали обект на атаката в качеството си на политически фигури.


"Не може българската полиция да бъде използвана и поругавана с политически цели, особено когато явно предстои началото на предизборна кампания. Част от политическите лидери са народни представители заради използването на тези протести. Може би има средства и начини по-добрият в прашката да се прави предизборна кампания", коментира Терзийски, вероятно визирайки снимка на Николай Хаджигенов с прашка по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през миналата година.


Още по темата и кои са основните въпроси, които чакат отговор - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  ""Единият от тях обаче очевидно се ползва с доверието на главния прокурор, защото е назначен в Бюрото по защита на свидетелите. Вероятно главният прокурор, виждайки как се справя този човек с побоищата на площада в София, е поискал точно такъв човек да го охранява", коментира служебният министър по повод назначението на Андонов в Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор, за което "Свободна Европа" съобщи в понеделник. По думите на Рашков, там Андонов получавал с 800 лв. по-висока заплата и бил назначен на по-висока длъжност."

  ГЕРБ и главната бухалка са насърчавали побоят над български граждани - жени, деца, студенти ! Това е трезвата равносметка от фактите дотук ! Нещо повече ! Най - големите побойници се насърчават с по - високи заплати и кариерно развитие в талибанския отряд към Гешев ! Особена форма на садизъм, развита от ключова институция в нашата държава - прокуратурата ! Там явно трябва да си престъпник, за да постъпиш на работа !!!!

 2. 2 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Вече не са достатъчно високи, за да изгазят през всички л..на, които са оставили след себе си.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Явно са по-ниски от павета, пиратки и прашки.

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Поразителни бяха прочетените от Рашков показания на единия от обвинените побойници, в които се казваше "двама полицаи, водещи задържан под ръка", "задържаните седяха на земята", "не бяха употребявани палки" (или както вече го формулират там по полицайскому) и тям подобни искрени лъжи.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Има и едни други кадри на нападнати полицаи и бити полицаи и удряни полицаи и наранени и кървящи полицаи.
  А и тези нападения над полицаи са точно по маниер на агитките. И езикът който се говори е точно езикът на агитките. Ами вземете една агитка на футболен мач. Те също скачат на полицаите. Знаете ли колко палки ядат? Знаете ли там колко кръв се лее? То между агитките се бият помежду си, скачат на полицаите, нападат ги.
  Призовавам вече на всеки мач от първенството вече да има представители на БХК и други НПО, които да гледат и после да дават под съд полицаите.

  ДБ=БКП
 8. 8 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Биеш оковани хора и лъжесвидетелстваш - повишават те в длъжност с по-висока заплата при Супер Геши. Прекратяваш проверка - ставаш европейски прокурор... само в страната на неограничените невъзможности - Гербостан.

 9. 9 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  "Музо, възпей оня гибелен гняв Норман Гранцов,
  който донесе безбройни беди на войските герберски,
  прати в подземното царство душите на много герои,
  тях пък самите предаде за плячка на стръвните псета,
  пир за грабливите птици.

  Тъй волята Радева стана,
  след като в свада жестока се скараха и се разделиха
  мощният цар Догански и десантчик Иванов богоравен"

 10. 10 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Биеш оковани хора и лъжесвидетелстваш - повишават те в длъжност с по-висока заплата при Супер Геши. Прекратяваш проверка - ставаш европейски прокурор... само в страната на неограничените невъзможности - Гербостан.
  —цитат от коментар 8 на Индиана


  Е, трябва да признаете, че ако краднеш 1.5 млн, имаш определено шанс да станеш шеф на НАП.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":"Музо, възпей оня гибелен гняв Норман Гранцов,
  —цитат от коментар 9 на Хай Буй


  хахаха, как пък го помниш това :)))))))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Става ясно, че управляващите преди година много си приличат с талибаните в Афганистан.
  Да се надяваме, че повече такива индивиди няма да са в управлението на страната.
  Материала, материала.

 17. 17 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Абна работа. Редовите полицаи са инструмента, който ще бие по закон и заповеди на ръководителите- един мандат са една боя, после - друга. Министрите не дават заповеди да се бият децата, майките и другите мирно или бурно протестиращи. Сценариите се съчиняват и разписват от средното командно ниво. Низовите звена изпълняват, щото така се прави във войската, полицията и жандармеришята. Когато дни наред си пред мирно протестиращи с прашки, твърди предмети и газови флакончета, флаери и коктели без мезета, дори будист и дановист да си - изперкваш. Аз протестирам, докато шлемовете са вдигнати. Свалят ли полицаите шлемовете, аз приключвам с дневната порция протести. Управляващите да внимават, щото ще стане като с полицията в САЩ - напускане, самоубийства и дефицит на биещи полицаи. А те ще трябват на следващите управляващи. .

 18. 18 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Най-сетне превратът е на път да успее. Скоро ще има нови протести и много бой.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Нещо за канибализъм, няма ли да вкарате ? Модерно е в последните месеци.

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Според емоционалното описание на Антоанета Цонева, мильовците-садисти са хвърляли вързани хора "като трупове" един върху друг...
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  Преди Цонева самият Рашков сравни сцената, подсещайки на онези документални кадри, които сме виждали заснети в концентрационните лагери на фашистка Германия.
  Ужасяващо!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#12] от "Adolf Bojkikief":

  Изжържахме през соца, и ни стригаха нула номер, и панталоните ни разпаряха, чупеха грамофонни плочи и на бригади насила ни пращаха и т. н. Въпроса е, че БКП-ГЕРБ, са си просто треторазредни комунисти, милиционери и е редно такива мутри да не управляват.
  Материала, материала.

 23. 23 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 582 Любопитно
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#22] от "anty":

  "БКП-ГЕРБ, са си просто треторазредни комунисти, милиционери и е редно такива мутри да не управляват."

  Още по време на първия мандат на тия потни анцузи един колега бе написал, че ако БСП около Станишев, Пирински, Янаки стоилов и т.н. били издънките на някогашната червена аристокрация, то такива като Бойко Борисов, "Цецо", Лъчо Мозъка и пр. били потомството на шофьорите и гавазите, на домакините и готвачите в резиденциите, на ПРИСЛУГАТА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Чудесно изпълнение на ансамбъла на Радев на специално заседание на народното събрание. НСО, Рашков, Мутрите дето идват и си отиват.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. 26 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  " Създаващите размирици на жълтите павета, Орлов Мост и Ситняково бяха оставени да безчинстват месеци наред. Бяха оставени, за да не вият на умряло така, както го правят сега. Указанията на властта бяха да няма използване на сила. Иначе да бяха ги изринали за ден. Каквото и насилие да е използвала полицията , то е било след многократно по-престъпни провокации от "децата". Ако е имало деца на площада, те най-безсрамно са били излъгани от минековци, божковци и радевци. С пари или с фейк новини за всенародна революция в прокопиевския "свободен" печат. Моето дете там не съм пращал, не съм възпитавал да безчинства и бих го доошамарил , ако някой го излъже , да ходи да хвърля павета и да обижда полицаите. Солидарен съм с полицаите, изпратени да озаптят безчинстващите. Преди да се каже ,че полицията не трябва да бие, трябва да се каже ,че власт се взема на избори, а не с павета. (Хаджигенов каза "доматчета", "доматченценца" или нещо подобно") Иначе, както хулиганите безчинстваха и нарушаваха закона, така им бе и отговорено - с насилие за да си седнат на задниците. Изцяло подкрепям полицаите и съм твърдо за наказание на виновните за суматохата - Божков, Радев, Ристьо,Славчо,Мая. Имаше няколко месеца до изборите, но те решиха, че трябва дори с цената на физическо противопоставяне между хората и насилие да печелят дивиденти. Без фалшива информационна кампания, фалшив протест, компромати и ченгеджийски номера, никога нямаше по нормален начин да спечелят електорат. И сега нищо добро няма да донесат на България. Изнервени се хапят като гладни кучета за парите , които трябва да "актуализират" по някакъв начин. Следва инфлация, хиперинфлация и нова червена катастрофа. Тогава червените и децата им ще бъдат подгонени с камъни от истински протестиращи и ще избягат чак в Канада, за да се върнат след 30 години, пак да лъжат децата, които не им помнят номерата "

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  хахаха, как пък го помниш това :)))))))
  —цитат от коментар 15 на kaiser


  Не знам, може би защото не съм завършил Харвард и нямам канадско гражданство :)))

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  "Кравожадни " >> крЪвожадни

  Добре, че си го видах - само това ми липсва, някой прост милиционер да ме обвини, че не знам как се пише...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#12] от "Adolf Bojkikief":

  "Тея па. Вие един ден няма да издържите в комунизма. Глезльовци"

  Точно тея (феновете на Чашко) са били екстра при комунизъма. Доносници

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 33 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Гневно

  "За идеали не надигайте глас,
  че няма кой да ви слуша:
  когато цървули дойдат на власт,
  те се превръщат в ботуши."
  Славимир Генчев, Антидот
  https://www.youtube.com/watch?v=EF6Msx7npYA

  Това, че в историята няма "ако",
  не значи, че няма значение,
  дали вместо зъб си извадил око
  поради липса на мнение.
  Знам, фанатици от всички страни
  за дни разоряват живота
  и причиняват безчет злини,
  докато гонят злото.
  Мразя оправдания със среда
  и "да се греши е човешко".
  Не си зарязвам колата в калта
  като дръвника Андрешко.
  Пътят към ада все е покрит
  със залъгалки за лумпени.
  Но туй, че убитият е убит,
  не значи, че няма думата.
  За идеали не надигайте глас,
  че няма кой да ви слуша:
  когато цървули дойдат на власт,
  те се превръщат в ботуши.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 34. 34 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Думи, думи, думи...
  Власти, милиции, прокуратури...
  Битите младежи видяха шефовете на биячите в НС като депутати с имунитет.
  Народа няма право да изхвърли Гешев, Цацаров и Борисов с шутове.
  Задължение на народа е да им дава големи заплати и да мълчи беден.

 35. 35 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  На г-н Франц му текат лигите, и като утвъдена фурнаджийска лопата, гледам, че в една тема вече се е заклел във вярност към Кирето.

  :))))))))))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  костинброд 3 се спихна, колкото и хаджи генчо да се пеняви (забранил да дават сведения на клиентите си, сори млади хора пак ви прецакаха, но не сте само вие има и други)😒....докато има такива екземпляри, нема да се оправим, да си цнаете

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 37. 37 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#26] от "SS":

  Много добър коментар - всички тези комундери, начело с рашков и радеф трябва да отговарят за подстрекателство. Техните престъпления са дори с по голяма щета. Хаосът който е в момента е само началото.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Евтин цирк се разиграва в парламента

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  До коментар [#38] от "Чорбалан":

  Вие на тези насилници правозащитни органи ли им казвате.

 41. 41 Профил на dicky_hardbawls
  dicky_hardbawls
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Още десетина статии и можете да качите на Слафчо резултата с един процент (щото за спонджбоб нема да гласува никой). Давайте дрoгаре! Вива ла революсьон!

  Системата ма прибива
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Това е един добър ден за България! Народният съд се произнесе. Понеже не можах да следя целия дебат, моля някой демократ от форума (айде да не посочвам поименно) да каже кога и къде ще бъдат екзекуциите? Публични ли ще са (както подсказваха ковчезите и бесилките по времето на "протестите") или в стила на Партията - ритане в главата до смърт, изстрел в тила, например във входа на жилището?

 44. 44 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1050 Весело

  факт-и по тази тема хората са разделени. никой няма да спечели повече фенове от целия този цирк...всичко е някой второстепенни фигури да се покажат, че съществуват...

  п.п. показвайте я цона повече, беце се подсмихва на това

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 45. 45 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Помните ли това:
  "Искам да благодаря на семейството, тъй като през цялото това време не съм бил най-добрият баща (при тези думи новият министър на вътрешните работи се разплака, докато поемаше поста)."
  https://frognews.bg/novini/sapunka-mladenov-razplaka-sebe-nas-bil-dobar-bashta.html

  А помните ли как Боко се бореше, като прасе с тиква, със злините на държавата... и той се разплака.
  „Кой е този ненормален администратор, който може да кара тези хора непрекъснато да ходят напред-назад. Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да изчистим. Гледах го. Ревах, докато ги гледах”, заяви премиерът Борисов пред министрите и медиите.
  https://petel.bg/Reportazh-na-NOVA-razplaka-Borisov--Video-__260639

  Явно лесно се разплакват мачовците.
  Сега отново реват тези мъже със стил, със сълзи в очите и жълто по гащите.
  Мъжленца...

 46. 46 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#26] от "SS":

  Поздравления за коментара. Отвратен съм от побоя, но много ми е интересно, ако подобна безчинстваща тълпа се изправи срещу служебното правителство, Рашков с бонбони ли ще ги почерпи?

 47. 47 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Разградски Гневник: Рупор на антифашистките сили в България.

 48. 48 Профил на Чорбалан
  Чорбалан
  Рейтинг: 41 Неутрално

  документални кадри, които сме виждали заснети в концентрационните лагери на фашистка Германия
  —цитат от коментар 21 на дедо Андро


  Виждали сме ги заснети и в концентрационните лагери на комунистическа България, но понеже е правено от сегашните ви идоли като др. Рашков, правите далечни препратки към фашизма.

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Побоят на задколонието преди всичко показва, че герберските полицейски шефове са по-големи некадърници дори и от герберските тролове. Колкото и невероятно да изглежда това.

 50. 50 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Този фарс в говорилнята всъщност е мега инсинуация за насъскване на едни срещу други. Същевременно гафовете на фюреровото "управление" вече се сипят като лавина. Спасение за хунтата обаче не се предвижда, сгромолясването е неизбежно каквото и да правят, пишат или плямпат еднолични пропагандатори или платените медии.

 51. 51 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 290 Весело

  До коментар [#46] от "stedim":

  Не ти е лесно и на теб брат...
  Разбирам те, че ти е трудно да се мислиш, все пак по-лесно е да се пише.

 52. 52 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Милиционерът ми /Рашков/ е по-добър, искрен, човечен и честен от милиционера ти /Гешев/ - пребил е по-малко хора, счупил е по-малко крайници, избил е по-малко зъби, разбил е по-малко човешки съдби, идеологически е много по-добре подкован. Заслужава висока трибуна и безкрайно доверие!
  Майко Българийо...

 53. 53 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#43] от "gogo63":

  Можеш ли да прочетеш подписа ми? За тебе се отнася.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  "мильовците-садисти са хвърляли вързани хора "като трупове" един върху друг"

  Има го на видеото дори. Изрода вдигна момче, лежащо по лице с белезници и го хвърли върху другите, просто така за кеф. Какъв психопат трябва да си??! Казвам го без капка съмнение и съжаление - долна герберастка измет!

 56. 56 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 280 Неутрално

  "Става ясно, че управляващите преди година много си приличат с талибаните в Афганистан."

  Някой от вас виждал ли е какво правят талибаните - убийства с камъни на площада. Тука поне един разбит нос да имаше, счупен крак, ръка …. Тази със скъсаните дрехи къде е на клипа? Че не разбрах, скъсани ли са, раздърпани или нещо друго?


  И май много свободно ползваме думите “мирни протестиращи”

  На мен ми изглежда че има две престъпления за едно от които има официално наказание , за другото - така им се пада. А тежестта на наказанието следва да се мотивира , не с обувки на парламентарната банка и внушения и популизъм, а с документи експертизи. Предишните поне уважаваха пред обществото конституцията , сегашните я газят с думи като “какво толкова е станало” - прави сметка какво правят зад кулисите

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 57. 57 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Полицаят, отговорен за убийството на Джордж Флойд получи, ако не се лъжа, 20 години затвор.

 58. 58 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Чудя се от толкова много интервюта, пресконференции и появявания в бтв и нова остава ли им време на Рашков и Хаджигенов наистина да свършат няква полезна дейност?

  А едно време се оплаквахме, че сутрин, обед и вечер трябва да гледаме физиономията на Тиквата.

 59. 59 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#49] от "Един препатил":

  А бе некадърни, некадърни, ама току виж славата да им се разчуе и да ги наеме саудитския принц-престолонаследник. Па там да ритат и да кълцат на ситно враговете на властта.

 60. 60 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#43] от "gogo63":

  Средна телесна повреда се наказва до 6г затвор. Напълно достатъчно е за изродите, без да говорим за престъпления против служба, за които отдавна трябваше да са изхвърчали.... Но мутрите си уважавате биячите

 61. 61 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#60] от "yp123":

  Обида на длъжностно лице , каквото е използването на думи като “изроди” по адрес на полицай изпълняващ служебните си задължения се наказва с глоба и пробация. Кога ще ги внасяш?

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 62. 62 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#48] от "Чорбалан":

  А бе банкянският ви фюрер не отиде до Белене да почете загиналите от комунизма. Виж отиде в Правец на откриването на паметника на бае Тодар Цървула. Нали и той е милиционер и комунист.

 63. 63 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  олко са високи полицейските кубинки, защитаващи властта, и по-високи ли са от мечтите, от бъдещето, от свободата и ценностите на българите? С чифт кубинки, поставени на парламентарната трибуна, и с тези метафорични въпроси към депутатите от Народното събрание се обърна Арман Бабикян

  Смешник, вместо да поеме отговорност като организатор..

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 64. 64 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Ми високи са, колкото Бабата да скочи в тях с помоща на едни бити младежи

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 65. 65 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#57] от "murry":

  То това е прецедент в щатите. Обикновено и се разминава на полицаите, а и те имат права. Сега понеже този случай там наистина беше извършен по някакъв жесток начин заснет на видео се политизира и от вече нямаше как да го пуснат полицая. Но в САЩ се говори за този проблем предимно към афроамериканците. Оказва се че ако е срещу афроамериканец полицаите много по-често използват оръжие.

  ДБ=БКП
 66. 66 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Най-много мразя лицемери.

  Христо Иванов стана много морален изведнъж, що се отнася до престъпленията на полицаите от миналата година.

  Но стане ли въпрос за извращенията по време на комунистическия режим, веднага сменя плочата.

  https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/zakon-i-red/-hristo-ivanov-blokiral-podkrepa-za-mezhdunaroden-sad-za-izvrashteniyata-na-komunizma-70931

  А впрочем днес Рашков сравни видеоклипа на полицейския произвол с кадри от фашистките лагери. Чудя се защо ли не направи сравнение с комунистическите лагери. Може би защото по времето на комунизма самият той е бил от другата страна на барикадата?

 67. 67 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#66] от "wqf541063367":

  Ицо е комунист и в червата. Ама някои още не са го разбрали.

  ДБ=БКП
 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Хаджигенов сега кряка, но вижте неговата роля в ненаказването на виновните полицаи!
  https://faktor.bg/bg/articles/prokurorat-razsledval-politseyskoto-nasilie-otkaz-ot-pokazaniya-sprya-chast-ot-proverkite

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Не разбрах само защо НС се занимаваше 3 дена с този случай - те били осъдили агресията. Е хубу - и какво последва? Някой наказан? Само пушилка...

 70. 70 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Революционерите си начесаха крастата! Резултат от това говорене няма! Не очаквам комунистическият следовател да направи нещо и да промени ситуацията! А цената на тока расте!

 71. 71 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Аре малко олабете жилата и се замислете, а! Значи, на видеото са гащници от "борба с безредиците". Не са сульо и пульо, доведени от Каспичан. Та у трудовата им характеристика пише-подготвени за работа с тълпи, агресивни хора... Та, вероятно и психотестът, който са издържали, е по сложен от обичайния. Това, което виждаме, непредубедено е гавра. Опорките-неколко дена са ги замеряли с.... яйца, кремвирши и домати са смешни и несъстоятелни. Те взимат заплати именно за да знаят и правят каквото требе при такова замеряне. Ако учител по физика скъса потник на ученичка и и снима циците, щото друга ученичка, го е нервирала предишния час-тва дали го оправдава, бе.... По-зле сте от талибани на колесник на американски самолет, баси...

 72. 72 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Мисля, че не е зле комунистите да помълчат за зверства, за лагери и за вини.
  По данни на едно изследване на Желю Желев само за 3 месеца след 9ти септември 44та година /някъде докъм нова година/ жертвите на комунистичеките репресии са 17 000!
  Ако към тях прибавим жертвите от Народния съд, ако към тях прибавим жертвите от концлагерите - ще го докараме до към 40-50 000. Ако не и повече.
  По тези въпроси - ни дума, ни вопъл, ни стон.
  Остави, че ни гък-ни мък, ами от кумова срама поне да се бяха извинили.
  И сега наследниците на същата партия, която изби 50 000 съсипа смействата им и дори не каза едно ИЗВИНЕТЕ се затръшкали.
  Но от друга старана не е зле да продължават с тия истерии.
  С веки ден подобни театри намаляват % за компартиите и наследничиките им на бъдещите избори.
  Каквото си надробят сега на изборите ще се наложи да го изсърбат.
  Ясен ли съм, Рашков?

 73. 73 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Стигат на височина прокурватура, министерски съвет и нелегитимните центрове на власт извън институциите или общо взето - стигат до паралелната държава.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 443 Гневно

  Престъпници с власт. Редно е цялостно преформатиране на МВР Прокуратура. А в последствие и на всички служби. Само така ще се изринат тези садисти и корумпета.

 76. 76 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Искрено съжалявам за битите. Съжалявам и за това че младежите бяха употребени от хунвейбините на пРезидента.

  Това е лебедовата песен на президентските протестуиращи. Отчаянието им е пълно.
  Това е израз на последните им надежди след новите избори да влязат в парламента.
  Нито Боко е диктатор, нито висшите полицаи са издавали заповеди някой да е бит, нито някой е крил случая.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1974 Весело

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  божковите фитилджии вече невинни граждани ли са? Хаджинезнамкой си и бабакян като хвърлят бомбички и ползват прашки срещу полицаите какво очакват насреща, ммм? Склонена полицейска главица? А кой ще ни пази от тези хайдуци ти ли др. Грънчаров?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 79. 79 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Изясни ли се най-сетне защо полицията не даваше косъм да падне от главите на великите народни въстаници цяло лято? Защо ги остави да безчинстват и освинват обществени сгради, да нападат хората, да блокират кръстовища, да карат баби, дядовци и майки с деца да трамбоват в жегите пеша до кварталите... Орлов мост, например, но не само. Тия негодници блокираха и кръстовището пред университета, и Ларгото, че и Ситняково се опитаха, но там хората излязоха сами, като видяха, че от полицията няма файда и въстаниците си подвиха опашките. Та, сега разбра ли се защо по пет-шест патрулки денонощно бяха ангажирани да вардят катунарите само от Орлов мост. Една пред военна академия, една пред ректората /там, даже по две/, една пред стадиона, една на изхода от Ситняково към Цариградско шосе. Сакън някой да не се промъкне и смути Орлов град ли му казваха, негодниците. Много псувни отнесоха полицаите от гражданите на София, защото не попиляха както е по закон въпросните катунари. Но трябва да им се извиним. На полицаите. Защото - за няколко ритника на втория ден от въстанието година след това загубиха цял ден на Парламента сред кризата, натресена от радевите малинки, да обсъждат въпросните. че и Бабикян тропнал на масата полицейски обувки!? А вчера Христо Иванов поиска затвор за Борисов и Гешев по повод въпросните ритници. Затова и стояха без да мръднат при щурма на парламента. Заливани с урина, замеряни с павета и стъклени бутилки, палени и псувани. Между другото - в САЩ сега към 600 души са по арести и затвори заради щурма на Капитолия. Какво стана с обвиняемите 65 за нашия щурм? Ще се разминат ли като Минчо Спасов, заклещил стотици в метрото, с обвинение за дребно хулиганство?

 80. 80 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  А когато, все пак, им махнаха катуна. Много културно, между другото, помолени и пр. вечер продължиха да затапват Орлов мост. В час пик на транспорта. Като някаква нелепа и странна картина, като гротеска в паметта се врязва следния момент. Пресичаш пред ректората и искаш да завиеш към Орлов мост. Две патрулки обаче са затапили Цар Освободител. Поглеждаш надолу към Орлов мост и виждаш няколко силуета. Май бяха хората на разпопения Дионисий и убитите от системата майки на Манолова. Заради няколкото негодника целият транспорт в тая част на града се блокираше. Всяка вечер. Със съответните патрулки пред военна академия, ректората, стадиона, ситняково и пр. Десетина полицаи вардеха десетина /не повече/ ненормалника. Как сега софиянци гледат на днешния цирк в парламента и кубинките, дето Бабикян треснал на трибуната. Изборите ще покажат.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Биеш оковани хора и лъжесвидетелстваш - повишават те в длъжност с по-висока заплата при Супер Геши. Прекратяваш проверка - ставаш европейски прокурор... само в страната на неограничените невъзможности - Гербостан.
  —цитат от коментар 8 на Индиана



  Много се надявам г-жа Лаура Кьовеши да бъде точно и ясно информирана за деянието на прокурор Трифонова, която вече е на нейно подчинение !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  видях изстръгнатото извинение , но не разбрах извергите били български деца на колко са осъдени и в кой затвор си изтърпяват наказанието

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Герберските обори нямат изчистване, безспорно. Друго ми е чудно - похарчихме над 100 млн. лв. за избори, избрахме два парламента, които се оказват пълни с бивши некадърници и нови, още по-големи такива, и които некадърници вече 4 месеца не са свършили работа за 100 лв. Два са основните казуси, с които народните ментета занимават електоралните некадърници, които са ги избрали - първо, блиц кригът на гумената "Аврора" атакувала "Росенец" и второ, действително гнусният побой над протестиращите, на най-подходящото място - под колоните на МС. Оказва се, че в държавата няма други проблеми за решаване. Няма неграмотност, няма Ковид, няма Афганистан, няма системен провал на здравеопазването, няма засилващ се грабеж на българите по цялото съдържание на потребителската кошница, няма бандитизъм, мафиотщина и корупция на всяка крачка в страната, няма милиони българи под чертата на оцеляването, няма загиваща енергетика, няма ликвидирано земеделие, няма грабеж и плячкосване на земя, планини, морски бряг. А най-чудно ми е, че стигам до странен извод - вие братя сте идиоти, защото блажено си живуркате в психиатрията. Напълно си заслужавате съдбата!

 84. 84 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Много се надявам г-жа Лаура Кьовеши да бъде точно и ясно информирана за деянието на прокурор Трифонова, която вече е на нейно подчинение !
  —цитат от коментар 81 на niksan1


  много се надявам ПРИКРИВАЩИТЕ престъпление да бъдат обявени за СЪУЧАСТНИЦИ и да изгният в пандиза заедно с извратеняците полицаи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":Тея па. Вие един ден няма да издържите в комунизма. Глезльовци.
  —цитат от коментар 12 на Adolf Bojkikief




  НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, НЯМА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА ТАКОВА ЖИВОТНО « КОМУНИЗЪМ « ! ТОВА Е САМО ЕДНА ПРЕСТЪПНА БАНДИТСКА ИДЕОЛОГИЯ, с която се държаха в подчинение повече от 1 милиард нещастници в Европа и Азия !
  А за чии им е да издържат при комунизма, фашизма, маоизма и т. н. ДИКТАТУРИ ?
  Ние живелите при т. н. « комунизъм « знаем много добре, как « се издържаше « !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#85] от "niksan1":

  Може би, но наследника на тази престъпна партия БКП, сега се казва БСП. БСП не се отрича, извинява или отказва от престъпното си минало.

  Точно с тази престъпна партия вие се прегърнахте и ще управлявате заедно, евентуално.

  Само един въпрос имам : срам нямате ли ?

 87. 87 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  За друго не знам, но Бабикян, с тези изпълнения, е срам за тези прекрасни хора – българските арменци! И това го знам не от агенция ЕЖК (Една Жена Каза), а от първа ръка! Злопаметен и отмъстителен, защото навремето Баце не му дал 3 милиона лева, за да му бъде политически пиар! Същото се отнася и за неблагодарната и истерична МаяМа, която Баце изпрати в Германия да се лекува, а след като оздравя, направи необходимото, за да я изберат за омбудсман, защото тя се търкаляше по килима и пищеше, че пак ще се разболее, ако не е на висок пост! Ама така е – и в Библията пише „Няма ненаказано добро“! Но има Един отгоре, Той гледа и си знае работата – тези двамата няма да видят власт, та ако ще революция да направят, а от мъка, злоба, завист и истерии ще се поболеят! Само гледайте, пак ще си говорим и то по-скоро, отколкото очаквате! Ще плачете за Баце, ама той вече няма да се набутва за премиер – стига му толкова тормоз от неблагодарници! А тези, дето тук се плюнчат, че бил „диктатор“, нека ни обяснят как така „диктаторът“ подава оставка на два пъти, а народът пак го избира! Сами ще се изядете от алчност за пари и постове, драги ми „улични“ партии! Честито!

 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  [quote#28:"Хай Буй"][/quote]


  « ..., защото не съм завършил в Харвард ... «


  Знам, знам - за сега сме трима - ти, Буци и аз ...
  Е, на кого да се жалвам - хем комунистите не ми позволиха, хем бъкел си найн по инглиш, а ти ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  Не знам, може би защото не съм завършил Харвард и нямам канадско гражданство :)))
  —цитат от коментар 28 на Хай Буй


  По-скоро защото си полицай - бияч на служба при Маринов и Гешев.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#85] от "niksan1":Може би, но наследника на тази престъпна партия БКП, сега се казва БСП. БСП не се отрича, извинява или отказва от престъпното си минало. Точно с тази престъпна партия вие се прегърнахте и ще управлявате заедно, евентуално.Само един въпрос имам : срам нямате ли ?
  —цитат от коментар 86 на Хай Буй



  Към мен ли се обръщаш, или към комуниста Буци ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  По-скоро защото си полицай - бияч на служба при Маринов и Гешев.
  —цитат от коментар 89 на Храбър




  Не, не съм полицай и не съм на служба на Маринов или Гешев. Точно както над 600 хиляди гласували за ГЕРБ на последните избори.

 92. 92 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  По-скоро защото си полицай - бияч на служба при Маринов и Гешев.
  —цитат от коментар 89 на Храбър




  Не, не съм полицай и не съм на служба на Маринов или Гешев. Точно както над 600 хиляди гласували за ГЕРБ на последните избори.

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Ние живелите при т. н. « комунизъм « знаем много добре, как « се издържаше « !
  —цитат от коментар 85 на niksan1


  при комунизма беше доста по-добре от сега :-) какъв ти е проблема с това ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  [quote#28:"Хай Буй"]
  —цитат от коментар 88 на niksan1
  « ..., защото не съм завършил в Харвард ... «Знам, знам - за сега сме трима - ти, Буци и аз ... Е, на кого да се жалвам - хем комунистите не ми позволиха, хем бъкел си найн по инглиш, а ти ? [/quote]

  Чаткам го ингилизкия, доста. Работата ми го изисква ежедневно.
  Ще изпреваря следващият ти въпрос/квалификация - Не, не съм на заплата при Сорос.
  Не, че е важно, но видяхме министрите на ИТН. Всичките с езици и тотално некомпетентни за ролите.
  Просто, ролята не изисква да си лингвист.

 95. 95 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Карадайъ е българин!?
  Нали заяви, че неговата родина е Турция.
  Та питам се...
  На председателя на ДПС , коя е родината?
  То бива пръст, бива два, ама цялата ръка...
  Господин Карадайъ що за фистинг е това???

  Комунистите са виновни!
 96. 96 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  Към мен ли се обръщаш, или към комуниста Буци ?
  —цитат от коментар 90 на niksan1


  Нали вие сте от ДБ ? Към вас, значи. Ако не сте от ДБ, поднасям искрените си извинения за обидата.

 97. 97 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Престъпници с власт. Редно е цялостно преформатиране на МВР Прокуратура. А в последствие и на всички служби. Само така ще се изринат тези садисти и корумпета.
  —цитат от коментар 75 на vovka


  +++ Пълна ликвидация на тези служби !!!
  ПОДМЯНА с нови хора и с нов манталитет !
  ... иначе ще си е милицунерщина до БЕЗКРАЙ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 98. 98 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#97] от "dark'star":

  Подкрепям. Всеки свързан с ДС или по дърт от 45 години - вън от МВР ! Пълна лустрация !

 99. 99 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Най-гнусното нещо на света е лицемерието. А в България е пълно с мазни лицемери. Тези, които в нощта на белия автобус защитаваха полицаите, които потопиха в кръв протеста и наричаха протестиращите платени лумпени, днес са най-активни обвинители. Защо бе гнусляри? Полицаите са същите, протестиращите и те. Защо тогава боя не беше проблем, а днес е?

  Колко полицаи бяха осъдени тогава? Кой политик си подаде оставката заради побоищата?
  Ето ви и малко статии от онези времена, да си припомните, защото късата памет е опасна:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/13/2181386_kakvo_shte_kazvat_deputatite_ot_bsp_bitoto_momche_ne_e/
  https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2013/11/12/2180199_citat_na_denia_niama_biti_studenti_da_ne_se_durjat/

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 100. 100 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Най-гнусното нещо на света е лицемерието. А в България е пълно с мазни лицемери. Тези, които в нощта на белия автобус защитаваха полицаите, които потопиха в кръв протеста и наричаха протестиращите платени лумпени, днес са най-активни обвинители. Защо бе гнусляри? Полицаите са същите, протестиращите и те. Защо тогава боя не беше проблем, а днес е? Колко полицаи бяха осъдени тогава? Кой политик си подаде оставката заради побоищата? Ето ви и малко статии от онези времена, да си припомните, защото късата памет е опасна:https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/13/2181386_kakvo_shte_kazvat_deputatite_ot_bsp_bitoto_momche_ne_e/ https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2013/11/12/2180199_citat_na_denia_niama_biti_studenti_da_ne_se_durjat/
  —цитат от коментар 99 на Хиподил


  ++++++++++++++++++++++++++++++





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK