Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от консолидационната компания

Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от консолидационната компания

© Юлия ЛазароваУправителните органи на Държавната консолидационна компания (ДКК) и дъщерните му дружества могат да се назначават единствено чрез специална процедура в изпълнение на Закона за публичните предприятия и правилника за неговото прилагане. В този смисъл министърът на икономиката, като принципал на ДКК ЕАД, няма законово право да взима подобни решения еднолично и извън установената процедура", пишат от компанията в своя позиция.


Днес министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието, съобщи днес той след среща със синдикатите в оръжейния завод, съобщи БНР. Това са основните искания на синдикатите, като за тяхното постигане беше плануван протест за следващата седмица. Петков обясни, че откакто е назначен новият борд на директорите през април, ВМЗ не изпълнява свои договори, не разплаща сключени контракти, а реално загубите за няколко месеца са около 6 милиона лева. "Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов", посочи още министър Кирил Петков.


"В писмо от 18 август 2021 г. ДКК ЕАД запозна министър Петков в подробности с казуса във ВМЗ, като поиска неговата подкрепа за разрешаването му. Ръководството на ДКК ЕАД е уверено, че със съвместни усилия и в резултат на предприетите вече мерки ще бъде постигнато благоприятно развитие според насоките на принципала", пишат от компанията, след което изброяват критериите за освобождаване на Борда на директорите на ВМЗ Сопот, изброени в Закона за публичните предприятия: смърт; подаване на молба за освобождаване; обективна невъзможност да изпълнява задълженията си за повече от 6 месеца; осъждане за извършено умишлено престъпление от общ характер; несъвместимост с изискванията по чл. 20 и чл. 23, ал. 2; тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения; влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Допълват, че освен в тези случаи, договорът може да се прекрати предсрочно и при освобождаване от длъжност поради неизпълнение на заложените показатели в одобрената бизнес програма.
"Същите критерии са валидни при взимането на решения за освобождаване на членове от Съвета на директорите на ДКК ЕАД, както и на всяко публично предприятие. Същевременно Съветът на директорите на ДКК ЕАД е единственият орган, който има законово право да освободи заемащите длъжността "Изпълнителен директор", както и да избира нови измежду членовете си", пишат от компанията.


По отношение на намеренията на министър Петков за изваждане на ВМЗ Сопот и други дружества от холдинга ДКК ЕАД, обръщаме внимание на факта, че съществуването на ДКК ЕАД като структура, която управлява предприятия със стратегическо значение за страната чрез независим Съвет на директорите, е единственият гарант, че тези предприятия ще останат независими от променливите политически интереси във всеки един момент.


Ръководството на ДКК ЕАД е уверено в добрите намерения на министър Петков, които стоят зад идеята дружества от ДКК ЕАД да се прехвърлят към Министерството на икономиката. За съжаление обаче нестабилната политическа обстановка в страната и потенциалната възможност дори за нови предсрочни избори не може да гарантира, че той ще остане министър на икономиката и в бъдещи кабинети. Това създава сериозен риск дейността на предприятия, важни за националната сигурност на България, да се окажат в позиция на зависимост от решенията на последователни политически кабинети с различни цели и платформи.


Ръководството на ДКК ЕАД оценява високо анжимента на министър Петков да внесе подобрения и прозрачност в дейността на холдинга и дъщерните му дружества. Отчитаме като свой съществен пропуск липсата на проактивна публична комуникация за дейността на ДКК ЕАД, която несъмнено е създала у министъра усещане за липса на прозрачност в дейността на организацията и го е поставила в ситуация да прави изводи за резултатите на ДКК ЕАД на базата на непълна информация.


Ръководството на ДКК ЕАД ще продължи да оказва пълно съдействие на министър Петков, така че той да опознае настоящия екип на организацията и да се запознае в детайли с всички текущи проекти и тяхната история и резултати. Вярваме в добросъвестения диалог и конструктивната работа с принципала на ДКК ЕАД - министър Кирил Петков, в името на най-добрия резултат за националния интерес, пише още в позицията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (350)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2573 Неутрално

  Е Баце нали обеща да се врязва или нещо от този речник.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Весело

  Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от Държавната консолидационна компания

  факт. Няма как незаконен министър да уволни когото и да е било. При това Конституцията има директно действие за всеки съд.

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Интересно "борците за правда" от ДБ къде са? Защо не протестират срещу Кирето Канадеца?

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Това , че няма законово право на нещо, кога е спирало КирчУ? Той и законово право да е министър няма, но това не го трогва особено.

  Sic transit gloria mundi
 6. 6 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от Държавната консолидационна компания
  *********************************************

  И Слава Богу, защото ако Петков бъде бламиран - тези уволнения със сигурност ще бъдат оспорени съдебно, с което ще натоварят въртележката от искове/обезщетения с допълнителен товар

  Мараба, С-ДС доносници!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Герберите са се окопали по топлите местенца със законови и подзаконови актове и правилници. С изчегртване няма да стане, ще трябва изкопаване.

 9. 9 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1400 Весело

  D:D:D:D: държава в държавата шефа на компанията майка не може да уволни управителите на подчинените му фирми :D:D:D:D:D:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 10. 10 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1249 Весело

  Колкото една умнокрасива калинка е по-нелепа и некадърна, триста и трижди по толкова е нагла, натрапваща се закономерност

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Интересно "борците за правда" от ДБ къде са? Защо не протестират срещу Кирето Канадеца?
  —цитат от коментар 4 на Adolf Bojkikief


  Кристиян Таков ни учеше да пазим правото от закона. Нека КирЕ Харвардо, както го наричате в ГЕРБ, да посвърши още малко добри дела, дори ако трябва след тях да си ходи.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 12. 12 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Всъщност, тук съм съгласен с Манчо.. Министър Петков трябва да се въздържа от резки движения, в положението, в което се намира.. Напълно възможно е държавата да бъде принудена да плаща сериозни обезщетения заради него.

  Sic transit gloria mundi
 13. 13 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Погледнете, от задния двор на ДКК, наднича един деББелак със скъсан менискус дето и тук е осрал всичко.
  ББаси дюмББелина ББоклучав.

 14. 14 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Няма как незаконен министър да уволни когото и да е било.
  —цитат от коментар 3 на Хай Буй


  Да напомня: към настоящия момент КП напълно "законен" министър. Ако се докаже, че към момента на назначението си е бил с двойно гражданство - ще бъде отстранен от поста си, но засега подобни доказателства няма.

  Мараба, С-ДС доносници!
 15. 15 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от Държавната консолидационна компания*********************************************И Слава Богу, защото ако Петков бъде бламиран - тези уволнения със сигурност ще бъдат оспорени съдебно, с което ще натоварят въртележката от искове/обезщетения с допълнителен товар
  —цитат от коментар 6 на Манчо


  Абе той да им духне под опашката, пък после ще видим кой кум, кой сват. За какво ли не сме плащали, че за нещо положително ли да не платим веднъж. Айде герберските калинки обратно по кръстовищата!

 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Любопитно

  "Днес министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието"

  Той не е поискал да ги уволни, поискал е те да си подадат оставките....нещо което няма нищо общо със заглавието и написаното в статията? Защо Дневник тиражира абсолютни лъжи?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":

  Нарушаването на конституцията ли е добро дело?

  ДБ=БКП
 18. 18 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#8] от "3biri":

  И окачване по кестените...

 19. 19 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Тоя само говоримо ли знае български, не е ходил в българско училище, може ли да чете и да пише на български

 20. 20 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Конституционният съд ще се произнесе по случая Петков.
  Не троловете на итн и герб.

  Законно ли е бг народен представител да обяви турция за своя родина?
  Същият този бг представител говори български като тригодишно дете.
  А е на 51 години.

  .


 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Любопитно

  Защо всички коментират желанието му "да ги уволни"???? Вие статията прочетохте ли или само заглавието????
  В статията е написано:
  "Днес министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието"

  ПОИСКА ОСТАВКАТА, никъде не видях нищо за уволнение.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Само дето в закона не са записали, че длъжността се унаследява

 24. 24 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Леле за какви троли става въпрос тука не е истина... Явно има сериозна координирана атака срещу Петков. Което само показва, че е правилният човек.

 25. 25 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#14] от "Манчо":

  Има доказателства, че е бил с двойно гражданство.Липсват доказателства, че процедурата по отказа от канадското е завършена, ако трябва да сме прецизни. .

  Sic transit gloria mundi
 26. 26 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Весело

  "Днес министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието"Той не е поискал да ги уволни, поискал е те да си подадат оставките....нещо което няма нищо общо със заглавието и написаното в статията? Защо Дневник тиражира абсолютни лъжи?
  —цитат от коментар 16 на padrino


  "Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов", посочи още министър Кирил Петков."  Мараба, С-ДС доносници!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  Министерството т.е. министър Петков в момента, е принципал / основен собственик, който действа като управител на търговско дружество, производствено предприятие и т.н./ и може да закрие или уволни всеки който пожелае в своет дружество.

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Я Христов?!!

  Опозицията дойде!

 30. 30 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Абе нали ГЕРБ и ИТН бяха декларирали, че преминават в опозиция, а пък кадрите им са окупирали всички важни постове и човек не може да ги пипне?!?

  Г-н Слави Трифонов как я разбира тая опозиция - вместо на дивана, вече ще се излежава зад дивана или под дивана?
  Бойковата е ясна, той опозицията ще я кара под магнолията.

 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#20] от "regular_observer":

  Тя съд нещо спи ли какво?

  ДБ=БКП
 32. 32 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#22] от "padrino":

  И ти не си много по четенето :

  "Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов", посочи още министър Кирил Петков.

 33. 33 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  Киро Канадеца да подава оставка, че някак си не е морално да нарушаваш съвсем съзнателно конституцията и да си министър.
  —цитат от коментар 1 на Adolf Bojkikief


  Г-н Петков си има набелязани цели, спуснати му от горе! След като има 2 гражданство е редно да си подаде оставката, но той е носител на "нов морал"!

  ДБ: Време е да спечелим България
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Тоя само говоримо ли знае български, не е ходил в българско училище, може ли да чете и да пише на български
  —цитат от коментар 19 на ggot


  Абе, ти дето ужким си учил в българско училище, не си ли научил, че такова (твърде сложно за теб) изречение следва да завършва с някакъв препинателен знак. Я точка, я питанка, я чуденка. Илитерат...

 36. 36 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Леле за какви троли става въпрос тука не е истина... Явно има сериозна координирана атака срещу Петков. Което само показва, че е правилният човек.
  —цитат от коментар 24 на koalarevolution


  Не атака, а просто цитиране нафакта че е КАНАДЕЦ.

 37. 37 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Ха-ха, Кире Харвардчето пак нацели гредата, завалията. А баща му се пеняви: „Бащата на Кирил Петков: Канада е една прекрасна държава, която ни е дала много повече от българската държава“ - https://tribune.bg/bg/obshtestvo/bashtata-na-kiril-petkov-kanada-e-edna-prekrasna-darzhava-koyato-ni-e-dala-mnogo-poveche-ot-balgarskata-darzhava/ - и ни взима за боядисани врабчета! А бре, Петко (Петков, бащата на Кире Харвардчето), щом Канада ви е дала много повече от българската държава, какво прави синът ти в тази държава, която му е дала толкова малко? Или иска да изравни даването на едната държава с вземането от другата, така ли? Бай Петко, ние може и да не сме ходили в Канада, но знаем как стават нещата там, а и по света, така че си прибери синчето, докато още е на свобода, щото в България има закони! А ако не вярвате, ще се убедите много скоро и двамцата! Не знам дали изобщо се сещаш? Бай президентин скоро вече няма да е такъв и Кирето увисва като прани гащи на простор! Мда!

 38. 38 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  "Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов", посочи още министър Кирил Петков."
  —цитат от коментар 26 на Манчо


  Тя ако и баба беше мъжка..... нали знаеш.... Уволнени няма и дори действие за уволнение няма. Има само хора които говорят, нищо конкретно.
  Такива които само говорят в България с фадрома да ги ринеш 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 39. 39 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  ПОИСКА ОСТАВКАТА, никъде не видях нищо за уволнение.....
  —цитат от коментар 22 на padrino


  И с какво право иска оставките им?

  Или се правиш на умрела лисица, нали следващият му ход ще е да ги уволни!

  ДБ: Време е да спечелим България
 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Тъпогрозните ги много яд, че нямат доказателства, че е канадец.

  Докато им минат напъните, той хем няма да е канадец, хем ще е пак министър във втория служебен кабинет на Радев.

  Хихихи. И арменския поп ви се смее вече

 41. 41 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#35:"AdMin"][/quote]

  Това ли епринципното възражение срещу факта че това лиляво пеотеже е КАНАДЕЦ?

 42. 42 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#36] от "ciaran":

  Първо не е канадец, 100% българин колкото теб и мен. И второ, ако си върши работата като хората няма никакво значение какъв е. Честно казано и конгоанец, който не приказва български да докарат съм готов да гласувам за него само и само да изкорени гербери, депесари, слависти и всичките им производни и кръгове на интереси от управлението на държавата.

 43. 43 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Весело

  Кирил Петков не може да уволни шефове в завода в Сопот, отговориха от Държавната консолидационна компанияфакт. Няма как незаконен министър да уволни когото и да е било. При това Конституцията има директно действие за всеки съд.
  —цитат от коментар 3 на Хай Буй


  "Новите моралисти", дето искат "промяната", не може ги спре дори Конституцията.

  Ще минат през нея както 1944 година!

  ДБ: Време е да спечелим България
 44. 44 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Весело

  [quote#14:"Манчо"]
  —цитат от коментар 27 на ciaran
  Манчо. може би си повече МУНчО, щото и гаргите от Долно Гаргово им стана ясно че умнокрасивия лилявяк е КАНАДЕЦ !!![/quote]

  Със сигурност гаргите от Гаргово знаят някакви неща, но , поне по българското законодателство, КС все още не се състои от гарги....

  Мараба, С-ДС доносници!
 45. 45 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#20] от "regular_observer":

  Силно казано, че говори български език.)

 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Тоя само говоримо ли знае български, не е ходил в българско училище, може ли да чете и да пише на български
  —цитат от коментар 19 на ggot


  Това са три изречения бе специалист!

 47. 47 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#36] от "ciaran":Първо не е канадец, 100% българин колкото теб и мен. И второ, ако си върши работата като хората няма никакво значение какъв е. Честно казано и конгоанец, който не приказва български да докарат съм готов да гласувам за него само и само да изкорени гербери, депесари, слависти и всичките им производни и кръгове на интереси от управлението на държавата.
  —цитат от коментар 42 на koalarevolution


  Колко смешни лилявяшки изцепки - щом е правилния лилявяк, значи законите важат сапо по лилявяшка целесъобразност ! Какви умни жълтопаветници, нама лабаво!!

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#14] от "Манчо":Има доказателства, че е бил с двойно гражданство.Липсват доказателства, че процедурата по отказа от канадското е завършена, ако трябва да сме прецизни. .
  —цитат от коментар 25 на Hristov


  Липсата на доказателство е доказателство единствено и само за липсата на доказателство. Доказателството, което ще реши казуса, ще се съдържа в официалния канадски документ, удостоверяващ гражданското състояние на лицето КП към момента на назначаването му за български министър. А този официален документ все още не е наличен. Докато не бъде получен, всички приказки за налични 100% доказателства, знаещи гарги, говорещи жени на пазара и пр. са просто симптоми на характерни заболявания в главите на приказващите ги.

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Господата в парламента, които са с двойно гражданство и съответно дават своя вот за промени в правосъдте и прочее..., тяхното място там ли е?

 51. 51 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  До коментар [#50] от "Кирил Койчев":

  Кои са тези с двойно гражданство в парламента?

  Sic transit gloria mundi
 52. 52 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#37] от "Santos":

  Бащата и синът Петкови са много повече от

  Ха-ха, Кире Харвардчето пак нацели гредата, завалията. А баща му се пеняви: „Бащата на Кирил Петков: Канада е една прекрасна държава, която ни е дала много повече от българската държава“ - https://tribune.bg/bg/obshtestvo/bashtata-na-kiril-petkov-kanada-e-edna-prekrasna-darzhava-koyato-ni-e-dala-mnogo-poveche-ot-balgarskata-darzhava/ - и ни взима за боядисани врабчета! А бре, Петко (Петков, бащата на Кире Харвардчето), щом Канада ви е дала много повече от българската държава, какво прави синът ти в тази държава, която му е дала толкова малко? Или иска да изравни даването на едната държава с вземането от другата, така ли? Бай Петко, ние може и да не сме ходили в Канада, но знаем как стават нещата там, а и по света, така че си прибери синчето, докато още е на свобода, щото в България има закони! А ако не вярвате, ще се убедите много скоро и двамцата! Не знам дали изобщо се сещаш? Бай президентин скоро вече няма да е такъв и Кирето увисва като прани гащи на простор! Мда!
  —цитат от коментар 37 на Santos


  Бащата и синът Петкови са достойни българи!
  И да, Канада е прекрасна страна, но дърво без корен не вирее. Затова именно са тук, а не като милионите икономически емигранти, дето като отидат в прерията не могат да се научат да вият като вълци сред вълците. Те са успели и там, и тук! Представете си невъзможното за вас. Знам, че е трудно, но вие можете, не сте толкова тъпи...

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  че нали има парламент. да сменят закона и да пердашат

 56. 56 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#51] от "Hristov":

  Има едни с абривиатура ДПС.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#55] от "karatista":

  Нямат още визи и идеен проект.)))

 59. 59 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#20] от "regular_observer":

  Не се ли досещаш, че този дето не може говори български е сложен за назидание на българите....от ДСродината , от прародината....и да не продължавам.....

 60. 60 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  До коментар [#56] от "Кирил Койчев":

  Кой от тях е с двойно гражданство?

  Sic transit gloria mundi
 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#17] от "Adolf Bojkikief":

  "Нарушаването на конституцията ли е добро дело?"

  Цитирай кой член от конституцията е нарушил Кирил Петков! Кой? Дай да го видим този член!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Дивият Запад
  Дивият Запад
  Рейтинг: 237 Весело
 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1579 Любопитно

  До коментар [#17] от "Adolf Bojkikief":"Нарушаването на конституцията ли е добро дело?"Цитирай кой член от конституцията е нарушил Кирил Петков! Кой? Дай да го видим този член!
  —цитат от коментар 61 на vassilun


  Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители - https://www.lex.bg/laws/ldoc/521957377 - а друго ще благоволиш ли да попиташ?

 65. 65 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#57] от "von_seeckt":

  О, дедо....ти пък откъде се пръкна....никой не говори за болшевизъм, а па че моделът ви ДС-арски и дъпъс-арски ще бъде счупен е без съмнение.....та така, дедо....
  Бегай да спиш....че по София казват захладнява....и се завий хубаво, дедо...не си мъчи акъла....хайде....скучен си...като всеки стар човек....да те няма...)))

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Не знам, кой ги е приемал тези закони, но принципалът на държавна фирма да не може да смени ръководството, малко абсурдно изглежда.

 67. 67 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1193 Весело

  Като принципал на ДКК, дори да не може да уволни шефовете на завода, ако това е наистина там, г-н Петков може да уволни членовете на ДКК. Така че, те трябва да внимават повечко с наглостта си.

  мурзилка
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#64] от "Santos":

  Дали е нарушен или не чл.110 не си нито, нито съм аз, нито който и да е в този форум, които ще решим. Има си КС. Докато няма решение на КС няма и нарушение, само предположения. Бързайки да обявите Кирил Петков за виновен падате на махленското ниво на нови идол на умно красавците, Бойко Рашков, който раздава присъди на база на това, какво е чул на Женския пазар и в типичния си ДС стил забравя, че има нещо наречено презумпция за невинност.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 70. 70 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 781 Любопитно

  До коментар [#14] от "Манчо":Има доказателства, че е бил с двойно гражданство.Липсват доказателства, че процедурата по отказа от канадското е завършена, ако трябва да сме прецизни. .
  —цитат от коментар 25 на Hristov


  Добре е за да бъдем съвсем прецизни, че той е получил автоматично канадско гражданство, а НЕ Е кандидатствал за такова .
  И аз съм с двойно гражданство - това прави ли ме по-малко българка от Учиндолския ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  Незаконен, ама за Румен и ДБ е супер законен

 72. 72 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#70] от "nessarox":

  Не Ви прави нито повече, нито по-малко българка. Просто не Ви позволява да заемате определени длъжности. Което, ако трябва да сме честни е глупаво, но конституцията е една и съща, и важи, както за любимците ни, така и за тези, които никак не понасяме.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 781 Любопитно

  До коментар [#56] от "Кирил Койчев":Кой от тях е с двойно гражданство?
  —цитат от коментар 60 на Hristov


  Нито един, заради ползите от депутатското място

  Обаче говорят помежду си само на турски и чии интереси защитават в България е спорно , ако трябва да изберат между национални или Турция

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 75. 75 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#42] от "koalarevolution":Дрисльо, не си мисли, че вие умнокрасавците сте над българските закони.
  —цитат от коментар 49 на von_seeckt


  Иха, не сте добре с нервите

  Защо обиждате, аргументи ли нямате ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 76. 76 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#8] от "3biri":

  Ама който гроб копае другиму, сам пада в него.
  Познато ли е...?!

 77. 77 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Колкото повече съпротива срещу решенията на Петков има, толкова по-правилни са те! Срещу Кирил Петков плюят тези, които цял живот нищо не са направили за България, а само са крали!

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 78. 78 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#70] от "nessarox":Не Ви прави нито повече, нито по-малко българка. Просто не Ви позволява да заемате определени длъжности. Което, ако трябва да сме честни е глупаво, но конституцията е една и съща, и важи, както за любимците ни, така и за тези, които никак не понасяме.
  —цитат от коментар 72 на Хиподил


  Обаче председателят на СГС Алексей Трифонов може ,защото има САМО РУСКО гражданство
  Даже не и българско

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 79. 79 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#74] от "nessarox":

  Не мисля, че е спорно.)

 80. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Весело

  До коментар [#74] от "nessarox":

  Техните си интереси защитават..Най-големият ястреб в ДПС, който искаше да ги направи турска маша, беше Местан..Вече е фен на ДБ.

  Sic transit gloria mundi
 81. 81 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  До коментар [#78] от "nessarox":

  Има ли изискване в закона за гражданството на съдиите?

  Sic transit gloria mundi
 82. 82 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Гракащите срещу Петков не ви ли е ясно, че ще си останете само с гракането?

 83. 83 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Този министър прекалява в неспазване на закони.

 84. 84 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#80] от "Hristov":

  Не е фен вече, стара ти е информацията :)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 85. 85 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#70] от "nessarox":

  Не.Просто не можеш да заемаш определени държавни позиции..И между другото, това е практика по света. Нямам идея , що след всичката борба през годините срещу борисовщината, сега станахте първи апологети на същото.

  Sic transit gloria mundi
 86. 86 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 508 Весело

  Тролчетата, като видят Кирил Петков, скачат на амбразурата. Това че синдикати и търговци искат да ги няма тези герберски кърлежи в държавното предприятие не ги притеснява. Най-сериозният проблем на държавата се оказа отказаното канадско гражданство на един българин. Да имаше повече като него, а чакай имало е едно време много отдавна. Българи са оставяли западната цивилизация и са се връщали в България за полза роду.

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#52] от "AdMin":

  До колку знам. Кирчо за ина гудин изучил хаварда и затва ся му викали Кирчо хаварда

 88. 88 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#78] от "nessarox":

  Нямам никаква представа, дали има законово изискване съдиите да са единствено български граждани. Ако е така значи този съдия е в нарушение на закона, което обаче по никакъв начин не оправдава Кирил Петков, ако, подчертавам ако, защото все няма решение, самия Петков нарушава закона, върховния при това.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 89. 89 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Иван Гецов, Иван Гешев... явно герберите имат много бедна фантазия.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Весело

  До коментар [#84] от "nessarox":

  Ами за изборите на 04/04 беше..И той, и Касим Дал..

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  А какво е "Държавната консолидационна компания"?
  Логично е да се казва "Частната на Шайката компания за разграбване на държавата".

 92. 92 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#55] от "karatista":

  Ама скоро пак ще разтурят седянката, пардон... НС.
  Искат още и още избори, зрелищно им е.
  А дали са готови със собствени средства да покрият следващия масраф, който самите ТЕ изцвъцкват вече 2-ри път?
  Сакън...!

 93. 93 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#86] от "aha":

  Най-сериозният проблем на държавата от години е погазването на законите.Така ли си я представяте законността?!

  Sic transit gloria mundi
 94. 94 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Опа, тоз пак настъпа мотиката.
  Умнокрасива калинка.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 95. 95 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#56] от "Кирил Койчев":Кой от тях е с двойно гражданство?
  —цитат от коментар 60 на Hristov

  Този, който твърди, че Турция е неговата Родина.
  В главата, сърцето и душата той е гражданин на Турция или по-точно - поданик на падишаха. Затова и ходи на килимчето да му целува ръка.
  Другият такъв бе Бойко Методиев Борисов.

 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Тоя само говоримо ли знае български, не е ходил в българско училище, може ли да чете и да пише на български
  —цитат от коментар 19 на ggot  Защо не се заемеш да го образоваш ?
  Нито образование ти пречи, нито акъл !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Весело

  До коментар [#17] от "Adolf Bojkikief":

  "Нарушаването на конституцията ли е добро дело?"
  =============
  Естествено.
  За новите революционери, които се мислят за болшевики - да.
  теТ не забелязват, че дори не са болшевики - нямат гласове да съставят правителство, но акълът им е толкоз!

  Еретик
 98. 98 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  След толкова сценки по медите в стила - 'ще видите аз кой съм', денят да завърши по такъв начин.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 99. 99 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#95] от "Virgin":

  Прародина, беше коректният превод.Да не изкривяваме истината, щото така ни е угодно..В интерес на истината, предполагам много от бесарабските българи се чувстват по същият начин..Тук обаче не коментираме казус с чувствата и усещанията на някого..Тук коментираме, че след години погазване и потъпкване на законност и държавност от страна на Борисов и прокситата му, сега сме свидетели на същото от тези, за които уж законността стои на първо място и всички са равни пред закона.

  Sic transit gloria mundi
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK