На живо

Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

Избрано от редактора
Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Лили ТоушекКато втора политическа сила ГЕРБ днес прие и веднага върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство като преди това представи пред медиите проектокабинет с познати лица, за който няма да търси подкрепа. Възможностите за излъчване на редовен кабинет изглеждат все по-малки, а тонът на репликите между парламентарните партии се изостря.


"Дневник" проследи най-важните политически новини. Статията се обновява.
Главният прокурор внесе в парламента доклад за разследванията на полицейско насилие

Главният прокурор Иван Гешев вчера беше изслушан в правната комисия на Народното събрание.

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван Гешев вчера беше изслушан в правната комисия на Народното събрание.


Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в Народното събрание информация за преписки и досъдебни производства, свързани с полицейското насилие по време на протестите в периода 1 юли - 30 септември 2020 г., съобщи прокуратурата. На 17 август депутатите решиха да му поискат доклад, а вчера пред парламентарната правна комисия той обясни, че статистика по този показател не се води. Подробности четете тук.

ГЕРБ не критикувала, а хвалела кабинета за F-16

Ден, след като в декларация от парламентарната трибуна обвини служебното правителство, че под давление на президента развива потайно процедурата по придобиването на още една партида бойни самолети F-16, днес ГЕРБ обяви, че всъщност ги поздравява за нея.
Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Лили Тоушек


"Може би имаше неразбиране за нашата позиция по F-16 и изпратеното искане за оферта. Знаем, че тази оферта има необвързващ характер. Рядко сме имали възможността да поздравим президента Радев, както и служебния кабинет за някакво правилно решение. Сега има такава възможност и ние ги поздравяваме за решението да продължат процедурата по закупуване на F-16 ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов след като върна на президента неизпълнен втория управленски мандат. Митов декларира, че кабинетът и президентът имат на своя страна 63-ма депутати (толкова са народните представители на ГЕРБ - бел. ред.), които ще направят всичко да се купят още 8 самолета F-16.


Още по темата тук.

Някой иска парламентът да бъде бламиран, смята Бабикян

Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Велко Ангелов

"Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират. Заради това и са толкова остри атаките срещу служебното правителство, срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията. Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


"Единственият орган, който може да провежда реформи - парламентът, непрекъснато го пускаш и спираш. Няма как да проведеш правосъдна реформа без парламент. Не можеш да свалиш данъци, да модернизираш икономиката без парламент", заяви Бабикян. Според него е очевидно, че някой има интерес този инструмент да не работи.

"Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите за това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите", каза Бабикян.

Три месеца ще превъртим и пак ще застанем в поза Х, в която сме в момента. Да, с трети мандат има шанс цялото това време да се спести и да се случват реално нещата, допълва той.


"Ако три пъти настъпите една и съща мотика, тя ще ви удари по един и същи начин. Кой очаквате да влезе в следващия парламент? Пак същите герои. Те ще са си по-малко обидени един на друг, ли?", попита риторично той.

Татяна Дончева не изключва да има кабинет с третия мандат

Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

"Ключът е в "Има такъв народ". Ако те не желаят да участват в правителство, разбира се, не могат да се получат гласове", коментира Татяна Дончева от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за малкия шанс да се сформира правителство с третия мандат, след като по-рано в петък ГЕРБ върнаха неизпълнен втория на президента Румен Радев.


Сега държавният глава по конституция има срок от седем дни да връчи третия на парламентарна група по негов избор.


Татяна Дончева не изключи все пак възможността правителство с третия мандат да има: "Има една сглобка с третия мандат, за която смятам, че не е най-изключена: БСП, ДПС, "Има такъв народ".


Ако се спазят досегашните заявки на партиите, сглобката от Дончева всъщност е невъзможна - "Има такъв народ" казват, че не подкрепят никого, защото са били "предадени". "БСП за България" заявява, че няма да води преговори с ГЕРБ и ДПС. Партията с почетен председател Ахмед Доган заявява за сметка на това, че би водила преговори с всеки.


Според Дончева има "трайни отношения" между партията на Слави Трифонов и ДПС, като посочи критиките към служебното правителство и разпределението на председателите на постоянните парламентарни комисии.

Парламентът ще пита председателя на изборната комисия за вот две в едно

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова

© Георги Кожухаров

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова


Следващата седмица парламентарните групи искат да се срещнат с председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, за да обсъдят техническите възможности и ограничения за президентски и парламентарни избори в един ден. Това се разбра от изказвания на депутати в кулоарите на Народното събрание. Ако партиите спазят досегашните си заявки, втори предсрочни парламентарни избори изглеждат неизбежни.


Коментарите обаче показват, че идеята за едновременно гласуване за президент и парламент се посреща с резерви от парламентарните партии.


Христо Иванов от "Демократична България" заяви, че този вариант не е за предпочитане: "Избори две в едно не са правени досега, не мисля, че е добър вариант, логиката на парламентарни и президентски избори е съвсем различна", каза той. По-скоро "против" е и позицията на БСП. "Когато се смесват два избора, става разнопосочна агитацията", заяви депутатът Георги Гьоков в кулоарите на Народното събрание. Той допълни като недостатък, че есента (когато със сигурност трябва да са президентските избори) и COVID обстановката ще е усложнена.

Всички варианти са лоши. Кой е най-добрият от лошите, е трудно да се прецени


Татяна Дончева от “Изправи се.БГ! Ние идваме!” за възможността за избори две в едно

ГЕРБ поиска връщане на бюлетините и броене на разписките от изборните машини

Пред страната оттук нататък има три варианта и трите са лоши, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като втората по численост парламентарна група върна на президента неизпълнен втория управленски мандат. По думите му ако има правителство с третия мандат, то ще е редовно, но слабо без подкрепа. Изборите две в едно - за президент и парламент, Дончев описа като лош вариант, както заради трудната организация, така и заради резултата, който разочарованието на избирателите може да предизвика. Гласуване в разстояние на една или две седмици също не е добър вариант, смята той.


От изявленията след продължилия малко над половин час разговор на "Дондуков" 2 стана известно, че ГЕРБ настоява за нова спешна промяна в Изборния кодекс, която да отмени изцяло машинното гласуване и да задължи избирателните комисии да броят контролните разписки от изборните машини като гаранция за честността на вота. Гласуването само с машини беше въведено в Изборния кодекс от предишния парламент по инициатива на т.нар. "партии на протеста", за да се избегнат манипулации. Сега аргументът на бившите управляващи е, че по закон бюлетини се печатат задължително, за да се обезпечи гласуването в случай на проблем с машините, и няма причина те да не се ползват. "Те ще са от полза при избори в едно, още повече, че на места по същото време може да има и частични кметски избори", коментира председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя допълни, че президентът потвърдил позицията си в подкрепа на броенето на контролните разписки от машинния вот.


Пълното изявление можете да видите във видеото:


ГЕРБ официално отказа да прави опит за правителство

Номинираният за премиер от втората по численост парламентарна група - на ГЕРБ-СДС, Даниел Митов получи и върна на президента неизпълнен втория мандат за съставяне на правителството. Церемонията беше формална и продължи по-малко от пет минути.


Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБДаниел Митов

© Лили Тоушек

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБДаниел Митов


"Не виждаме възможност вторият мандат да бъде реализиран и още на момента предлагаме той да се смята за нереализиран и да продължи конституционната процедура", каза Митов на държавния глава.


В момента Румен Радев разговаря с Митов и придружаващите го Десислава Атанасова (председател на парламентарната група) и Томислав Дончев (зам.-председател на ГЕРБ) при закрити врата.Подробности четете тук.

Томислав Дончев: Кабинет с третия мандат ще е политически Франкенщайн

Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Велко Ангелов

Според зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев ако има правителство с третия мандат, това би било на база на някаква инженерна логика и би изглеждало като странен политически Франкенщайн. Десислава Атанасова се усъмни, че т.нар. партии на протеста всъщност водят задкулистни договорки с ДПС, макар че демонстрират нежелание за разговори с движението. Причината - ДПС оглавила две от най-важните комисии в парламента - по икономическа и по регионална политика. Освен това ГЕРБ получила "само четири" - колкото и партии с по 30 депутати.


Томислав Дончев отново каза, че трябва да се търсят механизми за възстановяване на политическия диалог, защото в момента хипотетичната коалиция на омразата не може да произведе нищо, а ситуацията е странна, даже абсурдна, тъй като политическите сили се състезават кой най-много да прецака другия.


Според Даниел Митов без ГЕРБ-СДС не може да има управление на страната.

ГЕРБ представи проектокабинет от депутати преди да върне мандата

Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Велко Ангелов


Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов представи проект за кабинет, но ще върне мандата за съставяне на правителство на президента неизпълнен. Това обяви той отново на пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин.


В проектокабинета бяха представени трима вицепремиери - Томислав Дончев (еврофондове), Румен Христов (вътрешен министър и силов вицепремиер) и Екатерина Захариева (външен министър и вицепремиер по правосъдната реформа).


Номинираните са понастоящем депутати от ГЕРБ и бивши министри от трите кабинети на Бойко Борисов. Предложенията за министри биха били:

Кирил Ананиев (финанси), Радомир Чолаков (правосъдие), Христо Гаджев (отбрана), Александър Иванов (регионално развитие), Деница Сачева (труд и социална политика), Красимир Вълчев (образование), Костадин Ангелов (здравеопазване), Любен Дилов-син (култура), Ивелина Василева (екология), Десислава Танева (земеделие), Росен Желязков (транспорт), Жечо Станков (икономика), Делян Добрев (енергетика), Красен Кралев (спорт) и Деница Николова (туризъм).

"В този момент отговорността към нашите избиратели и българските граждани изисква да представим структура и състав на Министерския съвет, макар че ще върнем мандата. ГЕРБ първа заяви, че ще бъде в опозиция", обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Според нея самообявени за алтернативни партии отказват да носят отговорност и стана ясно, че само ГЕРБ осъзнава, че трябва да има управление на тази държава, макар и всички да се обявяват за опозиция. "Ситуацията е нелепа - първият и вторият не желаят да управляват, а петият и шестият искат", смята тя.


"За да не бавим процедурата, ще дадем възможност на президента за бързо връчване на третия мандат", каза Даниел Митов.

Янаки Стоилов: Партиите да обсъдят открито как ще се проведат новите предсрочни избори

Колкото повече напредва времето, толкова повече вървим към нови предсрочни избори и партиите сега трябва да обсъдят открито въпроса как ще се проведат, така че при неуспешен трети мандат за съставяне на правителството да не влезем в конституционна криза. Това коментира пред БНТ правосъдният министър Янаки Стоилов.


Политическото напрежение: ГЕРБ върна втория мандат неизпълнен (хронология)

© Юлия Лазарова


За ситуацията в парламента той коментира, че "хем използваш някои инструменти на властта, а си опозиция на нещо. Трябва да се каже на какво. Някои се увлякоха да са опозиция главно на служебното правителство", обобщи той.


Т. нар. партии на протеста ту сближават позициите си, ту ги раздалечават, анализира Стоилов. Призова парламентът докато съществува да приеме поне един закон, за да не постави рекорд като не приеме нищо. На свой ред призова това да е актуализацията на бюджета, чието обсъждане започна вчера в бюджетната комисия.

Процедурата по съставяне на кабинет ще премине формално втората стъпка

Преди четири месеца президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Даниел Митов. Тогава ГЕРБ беше първа политическа сила, но не успя да събере подкрепа и се принуди да се откаже

© Велко Ангелов

Преди четири месеца президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Даниел Митов. Тогава ГЕРБ беше първа политическа сила, но не успя да събере подкрепа и се принуди да се откаже


Президентът Румен Радев ще задвижи отново конституционната процедура, в рамките на която парламентарните групи трябва да направят опит да излъчат редовно правителство на страната. Десет дни, след като първата политическа сила в 46-ото Народно събрание - "Има такъв народ", оттегли проектокабинета си преди гласуването в пленарната зала, на ред да получи управленски мандат е втората по численост група - на ГЕРБ.


Кандидатът за министър-председател отново ще е зам.-председателят на доскорошната управляваща партия Даниел Митов. Връчването на мандата от държавния глава обаче се очертава като формалност, предвид заявката на ГЕРБ да го върне веднага, без да прави никакъв опит за съставяне на правителство. Преди четири месеца Митов беше натоварен със същата задача, а формацията излезе с предложение за Министерски съвет, но се отказа от него, след като се разбра, че няма да събере подкрепа в парламента. Час преди церемонията на "Дондуков" 2 ГЕРБ ще обяви имената на възможните министри. Целта, анонсирана от лидера Бойко Борисов, е "да могат хората да сравнят" с номинациите на "Има такъв народ".


Втората стъпка от конституционната процедура има значение основно за течащите срокове за връчване на последния - трети, мандат и определянето на дата за очертаващите се нови предсрочни избори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (388)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Гневно

  Слаф е виновен!Не отстъпи пръче от баницата за огладнелите Ицко и Мая,и сега отиваме на нови избори!👹

  Много съм прост
 3. 3 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  пРезидента фигурант колко по-бързо се махне толкова по-добре за България
  —цитат от коментар 1 на N I K E


  Трайча ле ша е пак нашия достоен кандидат?🐷

  Много съм прост
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Весело

  Бойко пак ще хвърля кърпата.

 5. 5 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Бойко пак ще хвърля кърпата.
  —цитат от коментар 4 на 442


  Бойко ше се върне с 200 ,на бяла джипка!🚙💨👍

  Много съм прост
 6. 6 Профил на rsd541048698
  rsd541048698
  Рейтинг: 8 Гневно

  Аз ще бъда първият който ще протестира срещу връщането на този порочен модел на Тиквата!
  До коментар [#5] от "Контрол на съзнанието":

 7. 7 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Президентът Румен Радев ще задвижи отново конституционната процедура

  г-н Радев, Кога ще уволните г-н Петков за безумното погазване на Конституцията ?

 8. 8 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Президентът Румен Радев ще задвижи отново конституционната процедураг-н Радев, Кога ще уволните г-н Петков за безумното погазване на Конституцията ?
  —цитат от коментар 7 на Хай Буй


  Кажи нещо за назначенията!?Иначе знаем,че в оставките и уволненията ви е силата.🐷👍

  Много съм прост
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#7] от "Хай Буй":

  Не решава ли КС кое е " безумното погазване на Конституцията" ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  След като на толкова партии сме се разделили,
  никога с избрано правителство бихме се дарили.

 11. 11 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Пак същото...ама ша чакаме различен резултат.🐪👍

  Много съм прост
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Интересният и важен въпрос е :"КОГА ще бъдат насрочени поредните избори"???

 13. 13 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  пРезидента фигурант колко по-бързо се махне толкова по-добре за България
  —цитат от коментар 1 на N I K E


  След 5 горини ще се махне.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#7] от "Хай Буй":Не решава ли КС кое е " безумното погазване на Конституцията" ?
  —цитат от коментар 9 на дерибеев


  КС вече го е решил това, по случаят Жорж Ганчев.

 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Президентът Румен Радев ще задвижи отново конституционната процедураг-н Радев, Кога ще уволните г-н Петков за безумното погазване на Конституцията ?
  —цитат от коментар 7 на Хай Буй


  Безумно погазване на зконституциятасе случи зад колоните на МС.

  Чл. 29.
  (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.

 16. 16 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Решение № 2
  от 13 април 1995 г. по к.д. № 1/95 г.


  Необходимо е да е осъществена предвидената със закон процедура, която завършва с издаване на съответен държавен акт.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 79 Неутрално

  До коментар [#5] от "Контрол на съзнанието":

  След 12 години управление от джипката сме най-корумпираната и най-бедната държава в Европа. След още 12 години (да не дава Господ) подобно управление ще се наредим някъде след най-бедните африкански страни. И това Ви допада?

 19. 19 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  В момента Деса рИве, че никой не иска да си играе с герб.

 20. 20 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Весело

  Арман Бабикян: Изборите не решават проблема

 21. 21 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2363 Весело

  Бойко ше се върне с 200 ,на бяла джипка!🚙💨👍
  —цитат от коментар 5 на Контрол на съзнанието  До коментар [#5] от "Контрол на съзнанието":

  Не беше ли на бял слон?! Щото коня май умря!
  А Жипката снеха ли я от трупчетата? Или са я снели на клипче, Севда ТВ!

 22. 22 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Страх да управляват ,изпрати ИТН в опозиция. Сега идва ред на втората политическа сила определили се като "най кадърните" ,но пък и там се чуват гласове че ще бягат от отговорност .Значи проблемът е кой да поеме отговорност ,което става все по отчетливо при липса на комуникации между партиите.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 786 Весело

  Хахаха, представиха проектокабинет, за да се направило сравнение.
  С тези министри предизвиквате само снизходителни усмивки.
  Служебните министри са класи над герболявите.

 25. 25 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  ГЕРБ се опитват с представянето на кабинет да се покажат с лицето на нормалност и компетентност, което за съжаление не е много трудно на фона на "експертите" от ИТН :(

 26. 26 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2916 Неутрално

  Вчера коментирах дали ГЕРБ-СДС ще си мълчат или ще се изокат по въпроса за състава на
  "тяхното правителство, дето ще го представят или ще си затраят, наподобавайки чалгаджиите:

  "Митов и компания ще се появят пред Президентството в 9:15 часа сутринта, обявявайки състава на кабинета в нескопосан опит да убедят обществото, че са различни от славчовите лъжеполитици."

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/08/19/4244320_politicheskoto_naprejenie_gerb_shte_predstavi_kabinet/ #comment-356

  Сгреших бе, съжалявам! Не било в 9:15 ами в 8:30 и то не пред Президентството, ами на пресконференция.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 27. 27 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Хахаха, представиха проектокабинет, за да се направило сравнение.С тези министри предизвиквате само снизходителни усмивки.Служебните министри са класи над герболявите.
  —цитат от коментар 24 на Локомотив


  Така, тия на ГЕРБ не са канадски граждани.

 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1362 Гневно

  ПОВЕЧЕ ОТ СЪЩОТО!
  Благодаря, не.
  ...
  Толкова ли не разбрахте, че тия дето ги сложихте в "кабинета" си отново, предизвикват все по-безумна омраза у повечето адекватни българи?!
  Какво толкова сложно има за осъзнаване, нямате ли някакви стратези, психолози, имиджмейкъри в отвратителната си партия?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Магнолиите само какъв нов -стар кабинет изтипосаха.Смеееееех...

 31. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Gustav Mahlerov Vienski
  Gustav Mahlerov Vienski
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Пред лицето на смъртта българите си играят на куклички и парцалки...
  Има нещо дълбоко сбъркано в нас!

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  ...и стана ясно, че само ГЕРБ осъзнава, че трябва да има управление на тази държава, макар и всички да се обявяват за опозиция..
  —цитат от коментар 0 на Десислава Атанасова


  Няма що!
  Способна е Атанасова.
  Това в едно изречение да успеещ да вкараш толкова много лъжи си е все пак качество.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 115 Весело

  До коментар [#18] от "iceland":

  Не знам, ама ситуацията откакто през м. май дойдоха "новите" се влоши толкова, колкото ме се е влошавала за "последните 12 г." Тва ли искате?

 35. 35 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#30] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Какво значение има другот, след като е погазил Конституцията със съдействието и знанието на г-н Радев ?

 36. 36 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1792 Любопитно

  Министрите-маршали, а Боко ви, император. Това ли искате републиканци...

 37. 37 Профил на Джорджия
  Джорджия
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Както каза образно Гюнер Тахир, тия дни президентът Радев си "ритна трудовата книжка". Каквото и да прави оттук нататък, отива в заслужена пенсия.

  Отиваме на нови избори "две в едно", които ще се проведат между 22 октомври и 22 ноември.

 38. 38 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Новият, стар, даже вечен "кабинет" на ГЕРБ. 12 години коване на кадри, изграждане на "експерти", бетониране на администрацията и отново.... проваленото. Толкова сковани и безидейни. Все едно гледам сериалът "Октопод" 40 години по-късно. А г-жа Атанасова е доста патетично неуместна.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 39. 39 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Чл. 29.
  (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
  —цитат от коментар 29 на 3biri


  Значи, полицаите трябва да съдят протестиращите по темата. С нищо не са заслужили обидите, бутилките, паветата и пиратките.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Както каза образно Гюнер Тахир, тия дни президентът Радев си "ритна трудовата книжка".
  —цитат от коментар 37 на Джорджия


  Вярно ли? Що? Ако "Гюнер Тахир" ти каже да скочиш през прозореца, ще скочиш ли?

 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  Десислава Атанасова призна безпощадната истина - тези, които не могат и не желаят да управляват не позволяват да управляват тези, които могат и желаят.

  От което пък става безпощадно ясно кой е излишният.

 43. 43 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Весело

  [quote#27:"Хай Буй"][/quote]

  Така е, не са канадски граждани, а обикновени български граждани, НО ... КРАДЦИ от класа!!! Това, в което гербиджа надмина и комунягите - краденето, се вижда отлично като основна черта на проекто-кабинета на гербиджа - Делян Добрев с голямото семейство, Кирчо Слийпи Ананиев, трагикомичните Деси Танева, Красен Крадлев, Любо Дилов - червен, жалкия Румен Христов подлогата, абе ... с изключение на Красимир Вълчев и Чичо Фестър от Габрово, всичко останало е леш и трагедия ... Особено впечатление правят изключително "опитните кадри" Христо Гарджев и Александър Иванов :):):) "Страхотен кабинет" - най-хубавото в този кабинет е, че никога няма да го видим да управлява, начело с Дани Катарзиса 4-партийния корифей Митов :):):)

 44. 44 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Г-н Слави Трифонов не ламти за никакви постове.
  Г-н Слави Трифонов иска само Премиера да е който той каже, министрите да са които той каже и законите да са, каквито той каже.
  В замяна, другите трябва да Му гласуват, без да се интересуват защо и за какво гласуват. Както и да са благодарни за мъдрите му мисли, написани от сценаристите и когато говорят с него, да мълчат благоговейно, паднали на колене.
  А, и г-жа Мая Манолова повече да не се кандидатира за кмет срещу Йорданка Фандъкова, защото Бойко много се нерви.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  Страх да управляват ,изпрати ИТН в опозиция. Сега идва ред на втората политическа сила определили се като "най кадърните" ,но пък и там се чуват гласове че ще бягат от отговорност .Значи проблемът е кой да поеме отговорност ,което става все по отчетливо при липса на комуникации между партиите.
  —цитат от коментар 22 на Чърчил


  Интересно е, че и първите, и вторите бягат от отговорност да поемат управлението на страната и в същото време обвиняват другите, че не били поемали отговорност.
  Еднакви са защото и на едните, и на другите им нашепват в ухото от едно и също контролно място.
  Ми най-много сте бе!
  Като сте толкова отговорни, защо не се коалирате и заедно ще управлявате!
  Хайде, направете го в името на оцеляването на България и нейния народ.
  Ама ги е страх.
  Страх ги е не от евентуалната опозиция на техните опоненти, а от факта, че след... "толкова успешното" тримандатно "управление" на ГЕРб страната е на вили и могили, а парите са на дъното на раздраната от дърпане и късане торба.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  “ГЕРБ представи кабинет преди да върне мандата“

  Хахаха
  ГЕРБ вчера друго говореха и нямаше да представят правителство, но за тях е нормално да си сменят мнението по три пъти на ден.

  Само като прочетох Дончев, Захариева и Румен Христов и повече няма смисъл да продължавам.

  Томето Дончев беше министър 12 години, отговаряше за администрацията и електронното управление.

  Ха сложете си ръка на сърцето и кажете, че администрацията ни е добра. Няма човек отишъл в община или държавна служба и да не си е тръгнал с вдигнато кръвно оттам.

 47. 47 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 147 Любопитно

  Кандидат правителството на Герб изглежда нормално и човешко на фона на недоразуменията представени досега!

 48. 48 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Демонстрация на самочуствие. Така очакваното ''изчегъртване'' ще отнеме време засега неизвестно колко.

 49. 49 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  ГЕРБ представи кабинет преди да върне мандата

  А Христо кога ще го направи?
  Нали имаше претенции, че Трифонов работи на тъмно.
  И Мая не е представила правителство.
  Карадайъ ли ще е министър-председател?

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  До коментар [#37] от "Джорджия":

  “Отиваме на нови избори "две в едно", които ще се проведат между 22 октомври и 22 ноември.”

  В Бойко ни е надеждата: да възправи могъща снага срещу Радев и да го омлати като мачка о дирек.

  БОЙКО ПРЕЗИДЕНТ!

  Интересно, що се дърпа всенародният любимец?! 😬

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Весело


  Абе стига фрази наизуст. "Погазил" конституцията...? Глупости. Няма да изскочи от тоя храст заек - набий си го в кухата гербаджийска глава. Няма да го спрете по тоя начин. Нито пък ще има имиджови щети за Радев. Вземете един път се концентрирайте върху нещо смислено, не само върху интриги и компромати.
  —цитат от коментар 40 на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ


  Тук говорим за умишлено престъпление. г-н Радев вече призна, че е знаел за канадското му гражданство. Какви имиджи, какви 5 рубли ?!

 52. 52 Профил на Джорджия
  Джорджия
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Какво излиза? ИТН, ГЕРБ, БСП, ДБ, ИБГНИ не са и не могат да бъдат "управляващи" в изпълнителната власт. В НС командват ИТН в сътрудничество с ДПС.
  Всички сметки на "опозицията" в парламента, без ГЕРБ, се оказаха криви. Причината и вината за това може да се търси единствено на "Дондуков" №2.
  Някои хора ще го осъзнаят бавно, мъчително и болезнено.

 53. 53 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хай Буй":

  Не бързайте и не предрешавайте какво ще направи КС.

  Вие бяхте сигурен какво ще реши за машинното гласувате, а аз - за Истанбулската конвенция. И двамата сбъркахме.

 54. 54 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1657 Весело

  До коментар [#50] от "Norman Granz":

  Дърпа се, щото като президент ще я кара на заплата, а не на чекмеджета.

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  До коментар [#45] от "Храбър":

  “Интересно е, че и първите, и вторите бягат от отговорност да поемат управлението на страната и в същото време обвиняват другите, че не били поемали отговорност.”

  Както беше писал Слатински преди 2 дни, двете най-големи политически сили в Парламента се обявиха за “опозиция”. Интересно тогава, кой е властта?

  Аз лично нямам нищо против да са служебните, поне до напролет... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Тук говорим за умишлено престъпление.
  —цитат от коментар 51 на Хай Буй


  😀😀😀

  Абе хойчо, какво "престъпление" те гони? КС да не е наказателен съд? Защо коментираш неща, дето не са ти ясни, единствено базирани на лаят на гербавите в интернет?

  Ма продължавайте в същия дух де. Колкото повече се увличате в безсмислено тролене, толкова по-добре.

 57. 57 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  След като Сараите решиха, че на Борисов му е минало времето и разтуриха коалицията ГЕРБ - ДПС, сега и доста занапред всеки връчен на ГЕРБ мандат ще завършва по този начин - с връщането му. Никой не ги иска за другарчета и много справедливо. Нарцисът не се усети кога успя да осъществи бляна си и вече е наистина сам. Колкото повече клипчета от джипката, толкова по-изолиран. Резултатът е стабилен - граден десетилетие.

 58. 58 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#27] от "Хай Буй":

  Как си представяш герпер да стене канадски гражданин?Там има интервю на английски или френски!!

 59. 59 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хай Буй":Не бързайте и не предрешавайте какво ще направи КС.Вие бяхте сигурен какво ще реши за машинното гласувате, а аз - за Истанбулската конвенция. И двамата сбъркахме.
  —цитат от коментар 53 на Един препатил


  Вече има решение на КС по случая Жорж Ганчев и КС го реши, какво се очаква.
  Само молба за прекратяване на гражданство не е достатъчно. Трябва да има акт на съответната държава.
  Абсолютно еднакви случаи.
  Има една голяма разлика, сега имаме съучастник - г-н Радев.

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  До коментар [#54] от "мики маус":

  “Дърпа се, щото като президент ще я кара на заплата, а не на чекмеджета.”

  Но ще има охрана от НСО, че чувам - Сретен Йосич бил видян да дъвче съсредоточено клечка за зъби, изучавайки на телефона си картата на Банкя... ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Любопитно

  Любен Дилов - син, министър на културата?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 62. 62 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1362 Весело

  Като гледам какви минуси се плескат под постове против ГЕРБ, тролчетата яко са налазили форума.
  КОЛКО СТИНКИ ЗА ПОСТ, бацета?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 63. 63 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  Финансите и МРРБ са добри предложения. Те обаче се компенсират изцяло от отбраната и енергетиката. Останалите в една или друга степен са се показвали през годините, както в положителен, така и в не особено положителен аспект. Като цяло - (ако не беше МП) би могъл да е балансиран кабинет на статуквото, от който може и да не може да се очакват чудеса, но пък който може да запази балканския минимум.

 64. 64 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Простотия до последно.

  Изглежда, простотията е заразна.
  Има последователи сред политици, шоумени и тролове.
  Прости и категорични.

 65. 65 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#52] от "Джорджия":

  По отношение на машинното гласуване, КС реши, че квитанцията от машината е еквивалентна на бюлетина. Което означава, че просто трябва да се прецизира следващият въпрос към КС - да се броят разпечатаните квитанции от машината, а не да се разчита на каквото изплюе на флашката.

 66. 66 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Любопитно

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  Нали бяха в "Мисия 121", проект на "Капитал"?
  И в скафандри ги облякоха и на първа страница лъснаха - Христо, Мая и Тошко?
  Пак ли Тиквоний е виновен?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 67. 67 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  И Доган прави същото.
  Ако слушаш на Баце лакърдиите, ще се окаже най-търсеният човек в северното полукълбо.

 68. 68 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Весело

  До коментар [#13] от "3biri":След 5 години ще излезе от едно място, на което ТРЯБВА да се озове за национално предателство!!!
  —цитат от коментар 17 на selqnin


  Да не би да търсите партньор за белот на вожда си?! Инструментът мисля че е подходящ.

 69. 69 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#52] от "Джорджия":По отношение на машинното гласуване, КС реши, че квитанцията от машината е еквивалентна на бюлетина. Което означава, че просто трябва да се прецизира следващият въпрос към КС - да се броят разпечатаните квитанции от машината, а не да се разчита на каквото изплюе на флашката.
  —цитат от коментар 65 на Хай Буй


  И като ги броят кво? Колко разминавания имаше на последните избори в секциите с контролирано преброяване?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#56:"Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ"][/quote]

  Конституцията има директноп действие. Във всеки съд можете да се позовете на член(ове) от Конституцията и съдът ще ги вземе предвид.

 72. 72 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3389 Весело

  Герб най-добре да не се хаби излишно да предлага летящи списъци с министри, а малко да се смири, че след като стана ясно как са ни трошили парите за глупости и как са трошили кокалите на протестиращи младежи репутацията им е точно като за опозиция.

 73. 73 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Избирателят както знаем преди една година излезе на площадите и постави своите искания за за спиране на кражбите ,на корупцията и за европейско правосъдие в България. Задкулисието подхвърли на политиците нов непонятен до този момент "инструмент "-ИЗЛИЗАМ в ОПОЗИЦИЯ.Нормално е политиците да се явява на избори за да се борят за властта,а когато внесеш НЕНОРМАЛНОСТ в тази изградила се технология в политиката ,то целта е една ,да охладиш ентусиазма на българския избирател. Надничащите зад кулисите този път ще претърпят фиаско.Сигурен съм!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 74. 74 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Вече има решение на КС по случая Жорж Ганчев и КС го реши, какво се очаква.
  Само молба за прекратяване на гражданство не е достатъчно. Трябва да има акт на съответната държава.
  Абсолютно еднакви случаи.
  Има една голяма разлика, сега имаме съучастник - г-н Радев.
  —цитат от коментар 59 на Хай Буй


  Нали ти е ясно, че никой не ви се вързва, че ревът ви срещу Петков е принципен и основан на привързаност към конституцията? Нали ти е ясно, че всички знаем защо рИвете - защото Петков ви разкрива далаверите.

 75. 75 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1293 Весело

  До коментар [#7] от "Хай Буй":

  Когато Гешев почне да разследва чекмеджето, Мата Хари и Пеевски.

 76. 76 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Конституцията има директноп действие. Във всеки съд можете да се позовете на член(ове) от Конституцията и съдът ще ги вземе предвид.
  —цитат от коментар 71 на Хай Буй


  Мхм, ей ся ги вкара в панделата "Кирчо" и "съучастника" Радев 😀😀😀Ех, Гербави мечти.

 77. 77 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#74] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Не ми е ясно нищо такова. Ясно, е, че когато нарушаваш Конституцията, ти и съучастникът ти трябва да си понесете последствията.

 78. 78 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Весело

  [quote#59:"Хай Буй"][/quote]

  Тук въпросът има следния завършек, който КС трябва да прецени, а именно - канадското посолство, след като е поискано от нашето външно, ще издаде документ, че Кирчо не е канадски гражданин, и важното е от коя дата ще се счита това - от датата на подаването на документите от Кирчо или от датата на издаването на документа от канадското външно :):):) При вариант 1 - проблем няма, при вариант 2 - проблем има :):):)

 79. 79 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#78] от "chicho_gosho":

  Канадските закони са съвсем ясни. Когато/ако канадското правителство издаде сертификат, от следващият ден на датата на издаване на този документ, г-н Петков няма да е канадски гражданин.

 80. 80 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#52] от "Джорджия":По отношение на машинното гласуване, КС реши, че квитанцията от машината е еквивалентна на бюлетина. Което означава, че просто трябва да се прецизира следващият въпрос към КС - да се броят разпечатаните квитанции от машината, а не да се разчита на каквото изплюе на флашката.
  —цитат от коментар 65 на Хай Буй


  Не много отдавна вождът Ви съветваше да изключваме захранването на компютрите за да не промъкне някой вирус.
  От ел. мрежата. Ел. мрежата е пълна с вируси.

  Ваш'то писание е нещо такова.

 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Весело

  Президентът Румен Радев ще задвижи отново конституционната процедураг-н Радев, Кога ще уволните г-н Петков за безумното погазване на Конституцията ?
  —цитат от коментар 7 на Хай Буй


  Спомнете си скандала с хитлериските униформи и снимки.... всички уволниха провинилите се, и ББойко и Каракачанов..... само РРадев мълча като комунист и не пипна Узунов!!! Сега пак така, сере върху Конституцията и не уволнява Кирето Траволта!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Тук говорим за умишлено престъпление. г-н Радев вече призна, че е знаел за канадското му гражданство. Какви имиджи, какви 5 рубли ?!
  —цитат от коментар 51 на Хай Буй


  Е колкото и да се пънеш, не можеш да го докараш до герберските обири и зулуми.

  "...Да обвързваш заемането на правителствена или държавна позиция с изискването за едно-единствено национално гражданство, е анахронизъм и реликт от 19-и век. Съответно: да оценяваш лоялността на един политик според гражданството му е архаичен и в крайна сметка глупав принцип. Злонамереният винаги ще се освободи от чуждото гражданство, а добронамереният дори няма да се сети..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Весело

  До коментар [#78] от "chicho_gosho":Канадските закони са съвсем ясни. Когато/ако канадското правителство издаде сертификат, от следващият ден на датата на издаване на този документ, г-н Петков няма да е канадски гражданин.
  —цитат от коментар 79 на Хай Буй


  Ти чете канадските закони ли? :):):) В оригинал?!?! :):):) Нека изчакаме КС - все пак там има различни лобита, тип "братиньото", та да видим :):):) Ако беше толкова ясно, нямаше да има нужда да се пита КС, направо да дават на гербидж-орките да цитират канадските закони /в превод, разбира се, гербидж-орките няма как да са прочели канадските закони в оригинал :):):)/ и готово :):)

 84. 84 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#82] от "Храбър":

  Реликт или не, това е действащата Конституция.

 85. 85 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#83] от "chicho_gosho":

  Да, четох ги в оригинал, на английски.

 86. 86 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#6] от "rsd541048698":

  Че е порочен две думи няма. Питам обаче къде е непорочния кръг? Поне за сега не се вижда на хоризонта. За съжаление времето си върви, а държавата трябва да се управлява....

 87. 87 Профил на Gustav Mahlerov Vienski
  Gustav Mahlerov Vienski
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Дневник", трябва да прекратите и затворите тези безумни форуми. Тук извира такава простотия, че и след 50 г. няма да се измием от нея. Трябва да се чувствате участници в това опозоряване.

 88. 88 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#83] от "chicho_gosho":Да, четох ги в оригинал, на английски.
  —цитат от коментар 85 на Хай Буй


  Без сарказъм и ирония - Браво, Евалата!

  А по темата за предложения от гербиджа кабинет - крадлива сврака до крадлива сврака, нещо ще коментирате ли? Че освен чичо Фестър от Габрово и Вълчев, останалото е "пълна плява", хеле "моя министър' на Правосъдието - по-глупав от Барни Ръбъл, по-нелицеприятен от Цецка Цачева, по-хлъзгав от Десито Ахладова - трагично попадение ... :):):)

 89. 89 Профил на Джорджия
  Джорджия
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#52] от "Джорджия":По отношение на машинното гласуване, КС реши, че квитанцията от машината е еквивалентна на бюлетина. Което означава, че просто трябва да се прецизира следващият въпрос към КС - да се броят разпечатаните квитанции от машината, а не да се разчита на каквото изплюе на флашката.
  —цитат от коментар 65 на Хай Буй

  Според мен, няма нужда, а и време, да се пита КС по този въпрос. Решението на ЦИК разписките да не се броят противоречат на закона, който изрично ги приравнява на хартиени бюлетини.
  Атанасова каза, че президентът се е съгласил, че тези разписки трябва да се броят. ГЕРБ предлагат да се върне алтернативното гласуване с хартия. Предполагам, че това ще се случи в най-скоро време и ИК ще бъде променен. Притеснително е само това, че отново "Сиела" ще доставя нови машини и ще ги осигурява софтуерно.

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  До коментар [#74] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  "Нали ти е ясно, че никой не ви се вързва, че ревът ви срещу Петков е принципен и основан на привързаност към конституцията?"

  Кирил Петков им е черен, щото им разкри схемите за крадене, затвори им сифона за източване на хазната, изобличи клептоманското им управление, заради което България е загубила десетки милиарди национално богатство, и (на подсъзнателно ниво) защото е много класи над оня псуващ тулуп от позорните записи, които обиколиха света.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#74] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Нали ти е ясно, че никой не ви се връзва на защитата на Петков.. Защитавате го не защото върши работа, а защото назначава кандидат депутати на ДБ и членове на Изпълнителната комисия на Да България на апетитни позиции..Пак порциите са водещото при вас.

  Sic transit gloria mundi
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  До коментар [#78] от "chicho_gosho":

  Вече няколко пъти обяснявам, че да се изчаква някакво решение от Канада, с което да си решаване наши проблеми е глупаво.
  Още повече след като се изисква не Молба (документ, който предполага отговор), а декларация (документ, който не изисква отговор).
  С декларацията се демонстрира решението на деклариращия, което доказва че очакването от чуждата държава да разреши това решение е пълна глупост.
  Никой не може да ме спре ако не желая да съм гражданин на дадена страна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Aло ГЕРБидь троетариата, нали преди 3 месеца виехте като мастии като ИТН отказа да прави правителство, било бягство от отговорост и прочие нелепости. ЗАЩО БЯГАТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ?

 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  До коментар [#80] от "regular_observer":

  "Не много отдавна вождът Ви съветваше да изключваме захранването на компютрите за да не промъкне някой вирус.
  От ел. мрежата. Ел. мрежата е пълна с вируси."

  Хаха, това някак съм го пропуснал.

  Но ми напомня един виц: Колко милиционери (или пожарникари) са нужни, за да завият електрическа крушка в тавана?
  Отговор: Шестима. Един стъпва на масата и държи крушката, четирима хващат масата и я въртят, а Бойко Борисов пази на вратата да не дойде токът и да ги избие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#92] от "Храбър":

  Научете се да уважавате реда и законността в държавата.Без него, получаваме това, което имахме при Борисов и ГЕРБ.

  Sic transit gloria mundi
 96. 96 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#23] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  В тотална делюзия са обаче и избирателите им дето имат чудното свойство да са мазохисти, гласувайки за лица от групировки и некадърни кариеристи около тях.

 97. 97 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#92] от "Храбър":

  Според канадските закони, може да ви бъде отказано желанието да се лишите от канадско гражданство.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#56:"Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ"]
  —цитат от коментар 71 на Хай Буй
  Конституцията има директноп действие. Във всеки съд можете да се позовете на член(ове) от Конституцията и съдът ще ги вземе предвид. [/quote]

  Тъп но упорит!
  Конституцията е документ който се променя.
  Знаеш ли колко пъти е променяна българската конституция?
  Не можеш да я пробутваш на всякъде като неизменна, само защото на теб ти изнася да е така.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Любопитно

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  "Не решава ли КС кое е " безумното погазване на Конституцията" ?"
  ==============
  Принципно - да. Но в сайт, в който и безработните среднисти решават кой да ходи при бай Ставри, защо не и така?

  Еретик
 100. 100 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3389 Весело

  До коментар [#91] от "Hristov":

  Спирането на източванията в ББР и други контролирани от Министерство на икономиката структури според теб не е работа, така ли. Дообре. Ти мислиш, че ДПС и Герб така реват заради някакви нови хора от ДБ на позиции? Реват, драги, щото спря кранчето, винаги нещата се свеждат до пари, и то много пари.
  А дали е канадски гражданин - да изчакаме КС, казусът, честно казано, е достатъчно заплетен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK