На живо

Коронавирусът в България: Бизнесът настоява за актуализация на бюджета (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Бизнесът настоява за актуализация на бюджета (хронология)

© Лили Тоушек
България навлиза в четвъртата вълна на коронавируса заради разпространението на Делта варианта, който засяга повече младите хора. Случаите на заразени нарастват, а в Бургас се оказа заразен почти целият оркестър на операта. Експертите прогнозират, че след бързия пик ще последва и бърз спад, но и предупреждават, че ниският процент на ваксинираните остава проблем. Работодатели настояват депутатите да приемат актуализацията на бюджета, защото засегнатите сектори на икономиката са в тежко състояние. Вижте новините и коментарите по темата в хронологията.
В Русенско се отварят нови зелени коридори за ваксиниране

Русе

© Цветелина Белутова, Капитал

Русе


Повече "зелени коридори" за ваксинация срещу COVID-19 работят в Русенско днес, утре и през цялата следваща седмица, съобщи местната администрация. На три места в областта ще бъдат извършвани имунизации без предварително записване на час. Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат, са на "Пфайзер", "Модерна", "Астра Зенека" и еднодозовият препарат на "Янсен".


"Зеленият коридор" в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков" остава отворен днес до 15.00 часа, а през делничните дни от следващата седмица ще работи от 09.00 до 16.00 часа. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с "Пфайзер". Другите два имунизационна пункта са в МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2 на ул. "Рига" 35. И в двата кабинета не е необходимо записване на час за имунизация. От беленската болница уточняват, че освен през следващата седмица от понеделник до петък от 14.00 до 18.00 часа, ще поставят ваксини също днес до 14.00 часа и в неделя от 10.00 до 14.00 часа. Изнесеният кабинет пред ДКЦ-2 ще работи от 09.00 до 16.00 часа всеки делничен ден от 23-и до 27-и август.


В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Съблюдава се за спазване на противоепидемичните мерки.


Справка в Единния информационен портал показва, че до момента в областта са извършени 60 893 имунизации, като повторна доза са получили 29 484 лица.

Студентите - медици в Пловдив ще влизат в залите със сертификат за ваксинация или тест

Коронавирусът в България: Бизнесът настоява за актуализация на бюджета (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Ръководството на Медицинския университет в Пловдив е решило да намали значително присъствените занятия като задължи студентите да участват в тях само ако представят сертификат за ваксинация, документ за прекаран COVID-19 или отрицателен тест, направен до 72 часа преди занятието. Това се вижда от заповед на ректора Мариана Мурджева, качена на сайта на висшето училище, за която читател съобщи на "Дневник"..


През предстоящата учебна година се предвижда лекциите да са изцяло в електронна среда, а упражненията - в хибриден вариант по преценка на катедрите.


Изцяло присъствено ще е обучението на стажантите, докторантите и специализантите.


Предвижда се стриктното прилагане на противоепидемични мерки в университета да продължи като носенето на маски в закрити помещения е задължително, ще се практикува често миене на ръце и спазване на дистанция, дезинфекция и проветряване на помещенията на всеки час.

Приложените от началото на пандемията досега тестове са вече близо 4 млн. По данни на Единния информационен портал около 60 на сто са PCR- тестове, а останалите - бързи тестове за антигени. Вижте в графиката динамиката в съотношението на приложените тестове и установените положителни проби.


Заразени са почти всички музиканти в оркестъра на Бургаската опера

Бум на коронавирус има в Бургаската опера, съобщи БНТ.


Заразени почти всички музиканти в оркестъра. Поради това премиерният спектакъл на операта "Севилският бръснар", предвиден за 23 август (понеделник), включен в календара на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров", се отлага.


Новата дата се предвижда да бъде след около месец. Отменя се и концертът "Кирил Манолов и приятели" (на 27 август) – също от програмата на Бургаските музикални празници. Билетити и за двете събития могат да бъдат върнати на касата на операта.

Бизнесът настоява за актуализация на бюджета

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България

© Велко Ангелов

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България


На този етап мерките срещу разпространението на коронавируса не притесняват бизнеса, но липсата на актуализация на бюджета - да, заяви пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.


"Кризата не си е отишла. Тези бодряшки изказвания как има голям ръст в икономиката за второто тримесечие (бел. ред. - статистиката отчете икономически растеж от 9.6% годишно), всъщност това е голям ръст от ниска база. Защото миналата година по това време имаше голям спад. Този голям ръст сега едвам компенсира големият спад миналата година. Кризата не си е отишла, но тя е на петна, каза председателят на работодателската организация.


Кризата не си е отишла, но тя е на петна. Ако не попаднеш в петното, си мислиш, че я няма, но ако си в петното, е много страшно


Васил Велев,

председател на Асоциацията на индустриалния капитал


Бизнесменът предложи държавата да организира томбола за желаещите да се ваксинират като част от по-агресивна рекламно-информационна кампания. "Помним как всички българи търкаха билетчета от лотарията. Как може една нация да се разболее от хазарт, а не може да бъде убедена да се ваксинира", възмути се той. Препоръча да се предоставя информация и за това колко души в болниците са ваксинирани и колко са тежките случаи сред имунизираните.


Той напомни, че най-засегнатите от кризата са всички в сектор "Туризъм" – хотели, ресторанти, туроператори, екскурзоводи. Сериозно е пострадал и транспортният сектор, най-вече въздушният транспорт като спадът при чартърните полети е с 80%. Велев отбеляза, че в актуализацията на бюджета са предвидени 30 млн. лв .за подкрепа за тези компании, които оцени като недостатъчни, но "повече от нищо". Напомни, че и приземени, авиокомпаниите продължават да имат големи разходи за поддръжка на техниката и персонала.


По думите му много силно засегнати са секторите на текстила и облеклото, а една трета от компаниите, които шият официални дрехи, са спрели или ще спрат. "Хората не си купуват костюми, когато си стоят вкъщи. Дамите си стоят вкъщи и не се парфюмират, затова розовото масло се продава по-малко", каза той. Добави към списъка на пострадалите и занаятчиите и производителите на сувенири.


Ако бюджетът не бъде актуализиран и помощта не стигне до бизнеса, това ще означава пропуснати възможности, по-бавно възстановяване, фалиране на компании, по-малко приходи в бюджета, изоставане от останалите европейски страни, подчерта представителят на бизнеса.

Новата вълна е на младите и неваксинираните

Коронавирусът в България: Бизнесът настоява за актуализация на бюджета (хронология)

© Юлия Лазарова


Тепърва ще се вдигат случаите, специалистите нямат ясна представа колко от хората вече са се срещали с вируса., а е и малък процентът на ваксинираните. Това се разбра от коментара пред Нова телевизия на вирусолога от Национален център за заразни и паразитни заболявания д-р Любомира Николаева – Гломб, която очаква големи стойности на заразените.


Все пак специалистът подчерта, че при бързо и рязко увеличаване на заразените епидемиите обикновено бързо достигат своя пик и тръгват надолу. Вариантите които будят безпокойство са все още четири - алфа, бета, гама и делта, но се държат под наблюдение и "други буквички от латинската азбука", каза Николаева - Гломб. Вариантът ламбда е характерен предимно за Латинска Америка, опитва да влезе и в Европа, но засега не успява да се наложи, добави тя.


Хилядократно повече се размножава делта вариантът спрямо алфа вариантаказа експертът. По думите й хората, които са в болница сега, са се заразили преди около две-три седмици. Това е вълната на младите и неваксинираните, обобщи специалистът

Белгия и Испания поставиха България в "червената" зона

Коронавирусът в България: Бизнесът настоява за актуализация на бюджета (хронология)

© Christophe Licoppe, European Union 2021


От днес България е в списъка със страни от "червената зона" за пътуване до Белгия, а от понеделник - до Испания, информира БНР.


И двете страни ще изискват при влизане отрицателен PCR тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавируса.


Българските граждани, които не разполагат с един от трите документа ще бъдат поставяни под карантина.

За последното денонощие в страната са направени 26 727 теста за коронавирус, при които са установени 1368 нови случая, сочат данните в Единния информационен портал.


За сравнение ден по-рано новите заразени бяха 1371, при направени 20 952 теста.


През последните 24 часа са починали 21 души с ковид, а излекуваните са 410. В болница се намират 2313 пациенти, като 193-ма от тях са в интензивно отделение.


Поставени са били 11 774 дози ваксина, с които общият брой достига 2 212 854 дози.


Вижте графики, които очертават тенденциите в разпространението на коронавируса и промените по основните показатели - заразени, починали, тествани, ваксинирани, тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (201)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Любопитно

  "...ще изискват при влизане отрицателен PCR тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавируса"
  ?????
  Че то, до сега не беше ли така?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5321 Неутрално

  "Испания и Белгия поставиха България в "червената" зона"

  Скоро и цяла Европа

 3. 3 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Други буквички от ЛАТИНСКАТА азбука??? С такива специалист(к)и, които не могат да направят разлика между латинска и гръцка азбука, какво доверие да има народът към тях? Започвам да разбирам, защо антиваксърството и конспиративните теории виреят на територията. Потресаващо е!

 4. 4 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1359 Весело

  "Помним как всички българи търкаха билетчета от лотарията."
  С всяка доза на ваксината до им дават и по едно безплатно билетче от лотарията :)

 5. 5 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Неутрално

  "Заразени са почти всички музиканти в оркестъра на Бургаската опера"

  така е като не са ваксинирани и не са носили маски по време на репетиции и концерти.

  Поне симптоми имат ли или се разчита само на фалшивите "тестове"?


 6. 6 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#1] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ние влязохме по суша от Франция преди 2 седмици и нямаше никакви проверки. Но нещата ще се променят с нашата слаба ваксинация.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 7. 7 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Леле не я показвайте тая женица повече, излягацията и в ефир е епична. Плаша се от такива "специалисти". В университета нали учат латински наименования на вируси, болести?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 8. 8 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До кога ние ваксинираните ще търпим тиранията на неваксинираните. До кога ще им позволяваме да нарушават правата ни и да ни заразяват. Крайно време е да се организира протестен митинг срещу неваксинираните.

 9. 9 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  "От днес България е в списъка със страни от "червената зона" за пътуване до Белгия, а от понеделник - до Испания, информира БНР.
  И двете страни ще изискват при влизане отрицателен PCR тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавируса.
  Българските граждани, които не разполагат с един от трите документа ще бъдат поставяни под карантина."

  Докато продажни политици обслужват руските интереси в ущърб на българските , така ще бъде. Допуснахме руски туристи в България и епидемията пламна. Сега ще ограничават пътуването на българи в европейски страни заради това. Даваме граджанство на руски мафиоти заради което единствено България и Кипър имат все още визов режим с Щатите.

 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Любопитно

  До коментар [#6] от "angevins":

  А, то било за сухоземен транспорт. Щото с аероплан, и до сега си беше така, както и за по суша към Беломорието.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5842 Неутрално

  Има пари, а не могат да бъдат похарчени, така е, когато се спазва законът за бюджета.

 12. 12 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  "От днес България е в списъка със страни от "червената зона" за пътуване до Белгия, а от понеделник - до Испания, информира БНР.И двете страни ще изискват при влизане отрицателен PCR тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавируса.Българските граждани, които не разполагат с един от трите документа ще бъдат поставяни под карантина."

  Докато продажни политици обслужват руските интереси в ущърб на българските , така ще бъде. ..
  —цитат от коментар 9 на tacheaux


  Путин неистово напира за ваксини - посегнал е и на личните права и свободи, говори за задължителни ваксини!

  Русия - вакстърският Мордор !

  Докато българските политици, копират всичко дето се е задало от Москва и тичар да се пишат първи вакстъри - все ще сме си зле ..

 13. 13 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До кога ние ваксинираните ще търпим тиранията на неваксинираните. До кога ще им позволяваме да нарушават правата ни и да ни заразяват. Крайно време е да се организира протестен митинг срещу неваксинираните.
  —цитат от коментар 8 на vspassov


  До кога, ние неваксинираните , ще търпим вакстърите да ни заразяват!

  Всички ваксинирани - в лагери !

 14. 14 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5842 Неутрално

  Няма какво да ни слагат, ние СМЕ в червената зона, нищо че променихме спешно бройката, за да излезе, че сме в оранжевата. Браво на министъра, клекна на съсловието. Все пак последните дни взеха да дават по 1-2 души по-малко заразени и починали, за да дадат вид каква самоотвержена борба водят с вируса.

 15. 15 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  "Заразени са почти всички музиканти в оркестъра на Бургаската опера"

  ---------------

  Теа не спазват Мерките !!!!!!

  Хем за Буграс бяхме най-спокойни .. сравнено с Калофер - това бяха два свята ..

  --------------------------
  Всички пейки в Борисовата градинка в ж.к.”Възраждане” в Бургас, парк „Света Троица” в ж.к.”Славейков” и парк „Славейков” днес бяха вдигнати.

  Това е поредна мярка, която се предприема срещу разпространението на пандемията коронавирус, а заповедта за временното премахване е на кмета на града Димитър Николов, който е началник на Общинския кризисен щаб и като такъв показа, че няма да прави компромиси, а ще прилага строга, почти фанатична дисциплина, за да предпази Бургас от силно заразното заболяване.

  В града контролът е изключително затегнат, а организацията може би най-добрата в страната..."
  ---------------------

  И заради шепа недисциплинирани Ганьовци , дето излизат от къщи , влизат по паркове , вземат кафе от машини и се катерят по планини - страдат всички ..


  Знам какво ще кажете: "абе теа нали бяха ваксинирани" .. и ще сте прави..

  Ваксината НЕ ПРЕДПАЗВА от приемане и предаване на заразата..

  Предпазват те Мерките и дисциплинираността!

  Ваксината просто ти помага да се разболееш по-леко ..

 16. 16 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До кога ние ваксинираните ще търпим тиранията на неваксинираните. До кога ще им позволяваме да нарушават правата ни и да ни заразяват. Крайно време е да се организира протестен митинг срещу неваксинираните.
  —цитат от коментар 8 на vspassov


  ::::::::::::::::::::
  Докато се изтрепем взаимно .
  Спокойно , скоро ще е .

 17. 17 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Да кажат нещо ЧАЛГАРИТЕ? Да протестират защо чужди държави ни ограничават. И особено баш ЧАЛГАРЯ и неговия псевдо професор Чорбанов (плезещия се научен работник). Не завиждам на колегите му от БАН. Личи си, че е мръсник от класа.

 18. 18 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  Новата вълна е на младите и неваксинираните

  А в Израел на кого е?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 19. 19 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  “Как може една нация да се разболее от хазарт, а не може да бъде убедена да се ваксинира"

  Точно тази нация. Кое е за чудене?

 20. 20 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#14] от "Тsonkooo":

  Набоде се обърна палачинката.
  Усещаш ли как вече не всички мисли които ти минават са твои.

 21. 21 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Бизнесът настоява за актуализация на бюджета
  =================================
  Бизнесът значи,,,
  А този "бизнес", случайно да си има име?

 22. 22 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5842 Неутрално

  До коментар [#20] от "bxz321071184":

  Всички мисли са мои, винаги, защото ме мързи да заучавам чужди мисли и указания. Не страдам от партийни пристрастия. Да, яд ме е, че скоро ще въведат и карантини за нас, прокажените на Европа. Мислят само колко откъде да спечелят. Чехите и унгарците имаха голям ръст, но вече половин година дават по сто заразени и нито един починал, нито един. А ние отново затворихме страната.

 23. 23 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1424 Весело

  Ако корона вируса е толкова страшен, талибаните в момента нямаше са проблем :)))) Не ги виждам да пукат масово, а не са ваксинирани и хигиенните им навици са от 14 век...

  Ама думите на вас не действат, единствения учител, които ще ви научи е мъката, болката, мизерията и най накраям когато осъзнаете клетката около вас, но ще е късно вече и така поне половин век и децата ви и внуците ви :))))

 24. 24 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#23] от "Ramon Asvalda":

  тоя път ще е докато соларен вятър не изчекне цялата електроника.

 25. 25 Профил на fonon
  fonon
  Рейтинг: 569 Неутрално
 26. 26 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Да кажат нещо ЧАЛГАРИТЕ?
  Да протестират защо чужди държави ни ограничават.
  —цитат от коментар 17 на Hristo Daskalov


  И то баш Русия, се мъчи с неистова платена хибридна ковидистка пропаганда, да ни ограничи!

  Путин властва ЧРЕЗ СТРАХ!

  Да припомним ТОЙ ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА СИ ДЪРЖАВА С КАРАНТИНА!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/
  -----------------
  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  -----------------
  Неговите медии подклаждат истерии, самият той донагнетява напрежение с театрални похвати и уж се крие вдън земя в ковиден бункер!

  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..

  Русия - вакстърският Мордор !

 27. 27 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 749 Неутрално

  "...ще изискват при влизане отрицателен PCR тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавируса"?????Че то, до сега не беше ли така?
  —цитат от коментар 1 на Незнайко в Слънчевия град


  Не беше така. Прибрах се в Испания само с лична карта преди 2 седмици.

 28. 28 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Ваксината просто ти помага да се разболееш по-леко ..
  —цитат от коментар 15 на sim4o


  Дали?
  —цитат от коментар 25 на fonon


  Ами НЕ ЗНАЕМ, как вакстър, би карал Ковидя без ваксина..
  Няма възможност да сравним..

  И дали , ако умре за 2 дена с ваксина .. без ваксина е щял да се капичне за 8 часа ..
  Или ако го кара 3 дена в интензивно - без ваксина е щял да е 4 дена в интензивно ..

  Та би трябвало да повярваме на производителите, дето викат : "по-леко ще е, няма да усетиш.."

  Важното е друго - ВАКСИНИРАНИТЕ РАЗНАСЯТ ВИРУСА интензивно и по този начин, заразата стигна до най-уязвимите слоеве от населението, "сухите съчки" хора с придружаващи заболявания , възрастни, с намалени имунни сили ..
  Уязвимите хора - и с ваксина, и без - ще карат заболяването рисково и най-верочтно ще трябва да влезнат в Здравната Система ..

  При това , ваксинираните са по-опасни от неваксинираните..

  Неваксинираният, при заразяване поне би имал неразположение 3-4 дена и би си стоял вкъщи , когато е най-заразен .. а ваксинираният няма да усети, че е пипнал коронката и ще сее смърт и болест, край себе си ..


  За да могат, най-старите и болните , да имат възможност да бъдат спокойно приети и настанени в здравни заведения , без да има натрупване и без лекарите да изпадат в паника - кому да помогнат най-напред - трябва ваксинираните да бъдат ограничени ..

  Иначе какво правим - осъждаме "сухите съчки" на смърт?????

  Тази дискусия вече я водихме .. за затварянето на училищата !

  Децата са също, като ваксинираните - изкарват всичко много леко и даже и не усещат..
  Да, но точно за това - разнасят интензивно вируса !

  И както постъпихме с децата - спряхме ги, нищо че те не боледуват - да постъпим така и с ваксинираните..

  Случаят е абсолютно същият!

  Да затворим ваксинираните в лагери !

 29. 29 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#8] от "vspassov":

  Е, съвсем по-безопасно е, ако се заразиш от ваксиниран.

 30. 30 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#8] от "vspassov":

  А иначе нали ваксината ви защитава, даже не си спомням дали не ви правеше безсмъртни или поне по-малко умрели, какво ви пречат неваксинираните?

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Повече от 4 милиарда и 540 милиона дози ваксини срещу новия коронавирус вече са поставени на хората по света. Само на Балканите се чудят и маят,колко ли са вредни ваксините и как ще им сменят гените.

 32. 32 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2541 Весело

  До коментар [#30] от "Хелиана":

  Прави ни свободни хора!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 33. 33 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2541 Весело

  До коментар [#28] от "sim4o":

  Властта крие, но аз разбрах, ваксинирани и влезли в болница са бременските музиканти.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 34. 34 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#25] от "fonon":

  В същите тези таблици виж колко са били заразени с алфа и колко с делта. При почти еднакъв брой регистрирани заразени, при алфа има десет пъти по-висока смъртност. Ваксинирането на рискови групи е свършило работа.

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Един ден ще издирваме виновните за ваксинирането и техните съучастници :-) Водете си записки !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  "... За последното денонощие в страната са направени 26 727 теста за коронавирус, при които са установени 1368 нови случая, сочат данните в Единния информационен портал.

  За сравнение ден по-рано новите заразени бяха 1371, при направени 20 952 теста... "

  Е значи заразените намаляват, а не се увеличават, поне според статистика, ама иначе врявата е до небето. И тоя зор - боцкайте се, та боцкайте... Ще се набоцкате и пак ще умрете - и вие, и ние, и останалите. И много ще ми интересна истинската статистика, на болните с ваксина и на тези без, които са в болница (да не дава Господ), кой ще я изкара, за да се види, че от ваксините файдата е почти никаква. Да не говорим за ваксинираните, които още през зимата я свършиха тая работа, сега на какво дередже ли са?! Ще им слагат ли 3-та, 4-та и поредната там доза, как ще е?

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Бизнесът настоява за актуализация на бюджета=================================Бизнесът значи,,,А този "бизнес", случайно да си има име?
  —цитат от коментар 21 на atmanpg


  Когато казват "Партията" аз чувам "Ленин" (Б.Окуджава-СССР)
  Когато кзват "Бизнес" аз чувам "Престъпници" (ДаркСтар - РБ)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 862 Весело

  След коя доза ставаш безсмъртен?
  Явно след две не става, а сега чакаме резултатите от Чифутия след третата игла.

 40. 40 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#28] от "sim4o":Властта крие, но аз разбрах, ваксинирани и влезли в болница са бременските музиканти.
  —цитат от коментар 33 на Consumer


  Защото не спазват Мерките .. ходят из гори и планини, не се вардят откъм заразнолъжичност, ходят по Калофер и Жеравна , излизат от къщи , сядат из паркове ..

  Какво друго очакваш?
  Не вярват на Науката - ама то научните закони са обективни ..

  Иначе , щом са ваксинирани - карат всичко много по-леко..
  Ако са щели да са 8 дена в болница неваксинирани , щом са ваксинирани - и са 4 дена ..

  Ако неваксиниран е щял да вземе 6-тица от тотото, ако си ваксиниран - и си на четворка..

  Ако неваксиниран изкара 15 литра ракия от каче 100 литра, ваксинираният изкарва максимум 8 литра ..

  Ако неваксинирана дама, се налюмка с торта - и качва две кила одна. ваксинирана качва само 800 грама ..

  Ваксината прави, всичко да е по-леко .. това и е действието!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 585 Неутрално

  "...Как може една нация да се разболее от хазарт, а не може да бъде убедена да се ваксинира" :) Ами на индианците са се чудели как може да умират масово от АЛКОХОЛНА ЗАВИСИМОСТ, май въпроса стига до интелект, морал и дисциплина

 43. 43 Профил на fonon
  fonon
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#25] от "fonon":В същите тези таблици виж колко са били заразени с алфа и колко с делта. При почти еднакъв брой регистрирани заразени, при алфа има десет пъти по-висока смъртност. Ваксинирането на рискови групи е свършило работа.
  —цитат от коментар 34 на gogo2011


  плюсче
  СВЪРШИЛО!!!
  Вече не върши, останал е смо делта (поне според НЦЗПБ). Тоест големия зор за ваксиниране в момента е безсмислен. Трябва да се изчака да ъпгрейднат кандидат ваксините.

 44. 44 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#30] от "Хелиана":Прави ни свободни хора!
  —цитат от коментар 32 на Consumer


  За това ли, по путински все ни плашите с всякакви ужасии..

  Путиноидната вакстърска пропаганда, обаче не лови дикиш в България ..

  Хохохо..

  Русия - вакстърският Мордор..

  А кога не сте се опитвали да всявате хибриден страх??

  Хубаво ви го викат в лицето :
  Русия е майстор в плашенето. Плашилото на света.
  —цитат от коментар 3 на PM  Путин властва ЧРЕЗ СТРАХ!

  Да припомним ТОЙ ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА СИ ДЪРЖАВА С КАРАНТИНА!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/
  -----------------
  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  -----------------
  Неговите медии подклаждат истерии, самият той излезе страшлив и се крие вдън земя в ковиден бункер!
  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..

 45. 45 Профил на kodzilla
  kodzilla
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#8] от "vspassov":

  Как ще те заразят, като си ваксиниран?
  Ако те заразят, ваксиниран ли си?
  Ако си ваксиниран, защо се пристъпва към "трета игла"?
  След третата игла ще има ли други?
  Ако "Да", колко?
  Както казаха ваксинираните, също се разболяват (видно), но по-леко, т.е. пренасят вируса. За какво тогава е ваксинационният паспорт? Не беше ли да се спре разпространението?
  С какво се промени живота на ваксинираните?
  Чувстват ли се по-сигурно ваксинираните? Ако "Да" - защо, ако "Не" - защо?

 46. 46 Профил на kodzilla
  kodzilla
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#8] от "vspassov":

  Как ще те заразят, като си ваксиниран?
  Ако те заразят, ваксиниран ли си?
  Ако си ваксиниран, защо се пристъпва към "трета игла"?
  След третата игла ще има ли други?
  Ако "Да", колко?
  Както казаха ваксинираните, също се разболяват (видно), но по-леко, т.е. пренасят вируса. За какво тогава е ваксинационният паспорт? Не беше ли да се спре разпространението?
  С какво се промени живота на ваксинираните?
  Чувстват ли се по-сигурно ваксинираните? Ако "Да" - защо, ако "Не" - защо?

 47. 47 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  "Властта да казва колко от влезлите в болница са имунизирани, иска бизнесът"

  В новоговора имунизирани сега го приравняват на набодени само не оточняват колко пъти набодени.

 48. 48 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Ето ви статистика...от живия живот...Моя близка работи в ковид отделение.. От 40 настанени болни/само възрастни/ има 5 ваксинирани, от които 4 с Файзер и 1 с Астра. И петимата го карат много леко, като настинка, но са на по 80 години и с допълнителни заболявания и ги наблюдават. Останалите са в тежко състояние...

 49. 49 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Не само “бизнеса” иска да знае.
  Също така ми е интересно броя на хоспитализирсните по болници и капацитетът на въпросните болници. Ако различните региони имат различен капацитет, трябва ли да налагаме мерки с един аршин от % положителни тестове на някаква извадка от обществото?

 50. 50 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#32] от "Consumer":

  Ами то медицинските качества са под въпрос, трябва да се търсят други причини, за да ви боцкат. Като например да ви освободят от затвор, в който доброволно сте се забутали.

 51. 51 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#38] от "PM":

  Ето това се казва силен аргумент! Та, вие бяхте по-интелигентната част, казваш?

 52. 52 Профил на Hoho Boho
  Hoho Boho
  Рейтинг: 337 Неутрално

  "Новата вълна е на младите и неваксинираните"

  След като няма статистика колко от заразените са ваксинирани и колко - неваксинирани,
  как стигнаха до този извод, че новата вълна на неваксинираните?

 53. 53 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  По света стотици милиони имунизирани и статистики колкото щеш той иска да му казват у нас колко били. Никак не е чудно1 че и бизнесът ни като всичко останало-гола вода.

 54. 54 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "Hoho Boho": НАЙ ГОЛЯМА ЗАРАЗЯЕМОСТ ОБАЖДАТ НАЙ ВАКСИНИРАНИТЕ НАЦИИ , НЕ ЗНАМ ЩО Е ТАКА

 55. 55 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#4] от "Симо":

  Тук обаче ще има конфликт на интереси. Точно тия, дето най-много търкат билетчета и вярват на врачки, те не вярват на ваксините.

 56. 56 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 204 Неутрално

  До коментар [#52] от "Hoho Boho":

  Очевидно има.

 57. 57 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#50] от "Хелиана":

  Мога ли да попитам на каква основа отсъди, че медицинските качества са под въпрос? Имаш висше медицинско образование? Знаеш три-четри чужди езика и четеш специализирана литература?

 58. 58 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2541 Весело

  До коментар [#50] от "Хелиана":

  Кажи честно, не знаеш къде сме, в матрицата яко.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 59. 59 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 204 Неутрално

  До коментар [#57] от "nabliudatelnica":

  Хелиана е антиваксърски трол. И не е жена.
  Няма основа. Плащат му да плюе ваксините.

 60. 60 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#49] от "dwr30648311":

  За едната педя България имаш изисквания, като че става дума за Русия. Един уикенд е достатъчен и софиянци (пловдивчани, варненци и пр.) да си отидат от където са дошли и няма вече разлика по региони.

 61. 61 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#4] от "Симо":Тук обаче ще има конфликт на интереси. Точно тия, дето най-много търкат билетчета и вярват на врачки, те не вярват на ваксините.
  —цитат от коментар 55 на nabliudatelnica


  За твое съжаление, се оказа, че всред хората с PhD най-висок процент от тях не искат да се бодат. В щатите е правено допитването.

  До коментар [#50] от "Хелиана":Мога ли да попитам на каква основа отсъди, че медицинските качества са под въпрос? Имаш висше медицинско образование? Знаеш три-четри чужди езика и четеш специализирана литература?
  —цитат от коментар 57 на nabliudatelnica


  А ти?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#6] от "angevins":

  Дай статистика на заболелите от страни със силна ваксинация, че нещо се пести инфото там.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  До коментар [#49] от "dwr30648311":

  Крайно време е някой да извика главния санитарен инспектор Кунчев на килимчето и му зададе следните въпроси на който той е длъжен да отговори публично.
  1. Колко вътреболнични инфекции са регистрирани в България?
  2. Какво точно той лично е направил за да ги намали?
  Това му е работата, а не да се цепи по кръчмите че след две седмици затваря държавата и това зависи от него.

 66. 66 Профил на klb091008761
  klb091008761
  Рейтинг: 193 Неутрално

  Ами няма как да ви кажат колко от заразените са ваксинирани, щото излагацията ще е пълна.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  Ами няма как да ви кажат колко от заразените са ваксинирани, щото излагацията ще е пълна.
  —цитат от коментар 66 на klb091008761


  Иначе щяха да го съобщават на всеки час вместо да го крият.

 69. 69 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#46] от "kodzilla":
  Как ще те заразят, като си ваксиниран?
  Ако те заразят, ваксиниран ли си?
  Ако си ваксиниран, защо се пристъпва към "трета игла"?
  След третата игла ще има ли други?
  Ако "Да", колко?
  Както казаха ваксинираните, също се разболяват (видно), но
  Някои хора и сто пъти да им се повтаря едно и също не вдяват.
  1.И ваксинирани се заразяват, макар и рядко. Ваксините са създадени за друг вариант от този който сега се разпространява
  2. Никой никога не е казвал, че ваксинте дават 100% гаранция. Гаранцията е, че няма да прекараш тежко заразата и то и тази гаранция не е 100%.
  3. Да, може и да си ваксиниран и да те заразят с новия индийски вариант.
  4. Не можеш да искаш отговор на въпрос, преди да е минало достатъчно време да да бъде изследван този въпрос. Тук става дума за наука, а не за Ванга, на която бас държа си почитател(ка)
  5. Повечето ваксини след известен период се подновяват. Защо точно сега това е проблем? Или така пише в опорките от Москва?
  6. Не всеки разпространител на вируса разпространява еднакво количество вируси. Има такива които заразяват 2 има и такива които заразяват 200. Ваксината намалява значително количеството вируси в приносителя.
  5. Животът се промени с повече възможности извън страната(скоро и вътре) и с по-малко разходи при пътувания. На село това, разбира се едва ли е аргумент.
  6. Определено се чувствам по-сигурен. Най-малко защото няма да попадна в интензивно отделение.
  Като заключение: да отхвърляш 60-70% сигурност защото не била 100% е признак на мнооого нисък интелект.

 70. 70 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#57] от "nabliudatelnica":Хелиана е антиваксърски трол. И не е жена.Няма основа. Плащат му да плюе ваксините.
  —цитат от коментар 59 на Jazz


  Платен ваксърски трол без капка срам си ти.
  —цитат от коментар 62 на bxz321071184


  Платени са от Путин!

  Предават Родината си, забравиха гроба бащин, плача майчин .. беснеят из форумите, над бащино ни огнище !

  Путиноидната вакстърска пропаганда, обаче не лови дикиш в България ..

  Хохохо..

  Русия - вакстърският Мордор..

  А кога не сте се опитвали да всявате хибриден страх??

  Хубаво ви го викат в лицето :

  Русия е майстор в плашенето. Плашилото на света.
  —цитат от коментар 3 на PM

 71. 71 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#68] от "bxz321071184":

  Това как да се разбира? Ваксините влияят на българите по друг начин отколкото в останалите страни? Който иска да знае как действат може спокойно да се информира . Вече стотици милиони са ваксинирани и то от доста време. Да търсиш под вола теле, вместо да бачкаш повече е винаги по-лесно.

 72. 72 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 204 Неутрално

  До коментар [#67] от "bxz321071184":

  Естествено. Като ти поискат източник и става неудобно.
  Влизаш, пръдваш и се изнизваш от стаята.

 73. 73 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Като заключение: да отхвърляш 60-70% сигурност защото не била 100% е признак на мнооого нисък интелект.
  —цитат от коментар 69 на nabliudatelnica


  Това са си тъпи путинови вакстролове..

  Купени са от Путин!

  Русия, вакстърският Мордор !

 74. 74 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#72] от "Jazz":

  За какво да ти дам източник бе? Да почнеш да го тълкуваш вместо мен и да ми обясняваш как не съм разбрал ли?

  Като заключение: да отхвърляш 60-70% сигурност защото не била 100% е признак на мнооого нисък интелект.
  —цитат от коментар 69 на nabliudatelnica


  да добре

  https://citizenfreepress.com/wp-content/uploads/2021/08/vaccine-chart-2.jpg

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.20.21260795v1.full.pdf

 75. 75 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#70] от "sim4o":

  Най смешното е че Путин с тая антиваксърска кампания насочена срещу Запада, си го вкара сам, автогола, де. В Русия не искат да се ваксинират и сега имат повече заразени и смъртни случаи, отколкото през пролетта на 2020 и са на едно от първите места в света.

 76. 76 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#59] от "Jazz":

  О, другият силен и Ентелигентен аргумент също бързо бе пуснат в обръщение.

 77. 77 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 204 Неутрално

  До коментар [#74] от "bxz321071184":

  Ха-ха, това ли са ти източниците бе? Ясен си ми.

 78. 78 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#74] от "bxz321071184":

  Знаеш ли, и да тролиш се изисква малко акъл. Нещо си объркал форумите в които се трудиш. Аз за източници нищо не съм споменавал. Източниците ти са ми пределно ясни.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#74] от "bxz321071184":Ха-ха, това ли са ти източниците бе? Ясен си ми.
  —цитат от коментар 77 на Jazz


  Добре, смешен!

 81. 81 Профил на bxz321071184
  bxz321071184
  Рейтинг: 81 Весело

  До коментар [#78] от "nabliudatelnica":

  ок!

 82. 82 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  До коментар [#35] от "dark'star":

  "Един ден ще издирваме виновните за ваксинирането и техните съучастници :-) Водете си записки !"
  ===========
  Дааа.... Така съдихте комунистите за национализацията, Костов за приватизацията, Масларова за супниците, Борисов за тръбите....

  Еретик
 83. 83 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2541 Любопитно

  До коментар [#82] от "Костадин Иванов":

  Чакай сега, той е първи радетел за национализация и колективизация.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 84. 84 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Искам да кажа, че 2008/09 г дойдоха в службата хора от МЗ и казаха. Идва много опасен грип -свински грип. Всички служители на държавната администрация ще се ваксинират безплатно. Пуснаха списъци с желаещи и доколкото си спомням почти всички се записахме и имунизирахме.
  Нямаше истерии , гръмки заглавия във вестниците и по телевизията. Мирно кротко.
  Наш семеен познат тази зима 2009 почина от грип
  И нещата с ограниченията пак бяха мирни и кротки. Спомням си че колегите роботещи на гише им раздадоха маски и всички бяха с маски в салона с клиенти
  Сега братче всичко е халифакс. Медиите бълват заглавия, само и само някой да отваря статиите и рекламите да генерират оборот. Ама вярно ли е, не е ли никой не му пука. Ама това, че създава паника че пречи на работата и живота на хората , на никой не му дреме. Бизнес. Невиждана арост не на вируса а на алчността и омразата между хората.

 85. 85 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#31] от "Роси":

  Не се безпокой , неваксинирането помага на най простите хора бързо да освободят място на земята , затова сме най напред по смъртност в света ,загиват най тарикатите ,които са сигурни ,че знаят и могат повече от другите ,богати мошеници ,само че с короната им излиза сметката на криво ,така парите и богатствата им остават на други ,а тях ги няма .

 86. 86 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#54] от "reply":

  Така е щото четеш само руски сайтове. И не вдяваш, че е лъжа. Или пък сам си руски трол и разпространяват лъжи. За САЩ и Германия -едни от най-ваксинираните страни например твърдението ти не се отнася.

 87. 87 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#75] от "nabliudatelnica":

  Не ги мисли руснаците ,за разлика от тях китайците са организирани и ги дебнат да намалеят още повече ,за да им заемат земите ,короната се оказва ,че помага най много на китайците .

 88. 88 Профил на Hoho Boho
  Hoho Boho
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#6] от "angevins":Дай статистика на заболелите от страни със силна ваксинация, че нещо се пести инфото там.
  —цитат от коментар 63 на enter_k


  Това явно е някаква страшна държавна тайна и никой не може да изиска подобна информация от чуждо правителство.
  Може би трябва да пратим Джеймз Бонд...

 89. 89 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  Студентите - медици в Пловдив ще влизат в залите със сертификат за ваксинация
  ************************************************
  А ще излизат с ковид?

  Мараба, С-ДС доносници!
 90. 90 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#70] от "sim4o":Най смешното е че Путин с тая антиваксърска кампания насочена срещу Запада, си го вкара сам, автогола, де.
  —цитат от коментар 75 на nabliudatelnica


  АБсолютно!

  Та той въвежда задължителност, беснее, затваря и ограничава опозиционни активисти по "санитарни съображения" .. уволнява и отстранява от рабпта..

  А неговите , пични вакстърски тролове - няма какво да кажат на фактите..

  Ей я Русия :

  -----------------
  "Добровольно-обязательная вакцинация
  Закон не разъясняет, могут ли медики и педагоги отказаться от прививки..

  Вакцинацию по эпидпоказаниям проводят «при угрозе возникновения эпидемии или вспышки (стихийные бедствия, крупные аварии на водопроводной и канализационной сети), а также в период эпидемии». Обычно эпидемия объявляется, когда заболевает более 5% населения, что считается превышением эпидемиологического порога. На 27 декабря официальное число заболевших COVID-19 в России составляет 3 050 248 человек: получается, что, согласно официальной статистике, показатель пока превышает лишь 2%. Тем не менее еще 17 декабря премьер-министр России Михаил Мишустин распорядился включить вакцинацию от коронавирусной инфекции в календарь профилактических прививок.

  В приказе Минздрава указан список категорий граждан, которым показаны прививки от коронавирусной инфекции «в порядке приоритета».
  ---------------------------

  А тъпоумните русофилни тролове гледат : "В Матушката е задължително".. славят мъдростта на Путин и искат и у нас да е така!

  За целта - ръсят тъпоумни лъжи, злобно клеветят и обиждат и манипулират и плашат лековерните ..

  Русия е майстор в плашенето.
  Плашилото на света.
  —цитат от коментар 3 на PM


  Светнаха, като елхи

 91. 91 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Много по-ИЗГОДНО за Държавата ще бъде,ако се предложат 100 Евро на българския простак,за да се ваксинира,отколкото да го лекуват в болница!

 92. 92 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Много по-ИЗГОДНО за Държавата ще бъде,ако се предложат 100 Евро на българския простак,за да се ваксинира,отколкото да го лекуват в болница!
  —цитат от коментар 91 на val1320


  Рускоте вакстърски тролове обиждат страната ни..

  Тези "българи" са се продали за паница леща ..
  Те забравят гробът бащин, плачат майчин..

  След въвеждането от Путин НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ - хептен издивяха ..

  Блещят се, рзанасят вонлив пиянски дъх на водка , псуват и се опитват да ни плашат ..

  Типично, за школата на КГБ!
  Русия - плашилото на света..

  Путинова Русия - вакстърският Мордор!

 93. 93 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#90] от "sim4o":

  Спомням си, че през пролетта една от основните теми в ченгесарския сайт Фрогнюз пълен с путинови тролове,(или СЕГА преди да им препарат форума) бяха предсказания как ЕС вървял към фашизъм и ще въведе задължителна имунизация. Животът показа друго.

 94. 94 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Българският простак не трябва да бъде убеждаван-трябва да бъде наказван и да умира,защото не е ваксиниран,а не да източва НЗОК!

 95. 95 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  .. само руски сайтове. И не вдяваш, че е лъжа. ..
  —цитат от коментар 86 на nabliudatelnica


  Руски ПРАВИТЕЛСТВЕНИ САЙТОВЕ..

  Защото в Русия има и ОПОЗИЦИЯ СРЕЩУ НАЛУДНОТО КРЕМЪЛСКО ВАКСТЪРСТВО..

  Хората се обединяват, срещу задължителните ваксини и незаконните уволнения на неваксинирани..

  Ковиден фашизъм!

  Това готвят прокремълските тролове на света!

  ----------------------------
  Законно ли обязывать делать прививку от коронавируса?
  .............
  Сейчас в СМИ идет давление на население, чтобы все массово вакцинировались от ковида. Несмотря на то что есть закон о добровольной вакцинации, некоторые жалуются на принуждение со стороны работодателей. А сейчас в некоторых регионах отдельные категории работников вовсе обязали вакцинироваться. Это законно? Как правильно вести себя, если заставляют делать прививку от коронавируса, и можно ли отказаться от вакцинации?..
  -------------------
  Не , не е законно .. отговориха правозащитниците!

  Кремълската вакстърска диктатура и нейните сподвижници в България ще рухнат!

  Мръсната вакстърска паплач, която се пени по българските форуми - скоро ще е спомен .. когато техният любим лидер от Кремъл рухне - те първи ще запеят друга песен ..

 96. 96 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Българският простак не трябва да бъде убеждаван-трябва да бъде наказван и да умира,защото не е ваксиниран,а не да източва НЗОК!
  —цитат от коментар 94 на val1320


  Българските прокремълски вакстърски тролове - трябва да са в лагери!

 97. 97 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#90] от "sim4o":вървял към фашизъм и ще въведе задължителна имунизация.
  —цитат от коментар 93 на nabliudatelnica


  Абсолютно вярно- ковиден фашизъм..

  Задължителна ваксинация, уволнения на неваксинираните ..

  Присъди и ограничения ..

  -----------------
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/16/4243340_sud_zabrani_na_pressekretaria_na_navalni_da_izliza/ #comments
  .. Кира Ярмиш, е призната за виновна в нарушаване на правилата за безопасност при коронавирус...

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/03/4239339_bivsh_jurist_v_ekipa_na_navalni_poluchi_zabrana_da/?ref=rss
  "Преображенският районен съд в Москва е признал за виновна Любов Собол .. по обвинение в подстрекателство към нарушение на санитарните норми по време на пандемията от COVID-19. Това съобщи нейният адвокат във вторник,Сред участниците в мероприятието, провело се на Пушкинския площад в Москва на 23 януари тази година, е имало лица, които е трябвало да бъдат карантинирани поради това, че са били болни от коронавирус, казват още от вътрешното министерство..."

  А предателите на България, вакстърските ковид-тролове издивяват:

  "В Матушката ни има задължителни ваксини, нека и у нас е така>."

  Пияната предателска ковид-пасмина, беснее по форуми и разнася зловоние ..

 98. 98 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2541 Весело

  До коментар [#96] от "sim4o":

  Вече го коментирахме. Давай го по леко, за теб също ще дойдат с иглата. Наздраве от плаж Палини.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 99. 99 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Май се оказва че най-добрия имунитет е комбинация между прекаран ковид и имунизация?
  Повишава и удължава имунния отговор на организма.
  В България май ще бъде основно имунитет в резултат на преболедуване вследствие на големите антиваксърски настроения.
  В този смисъл дали има наистина смисъл от пазене от вируса?
  Който е искал не се ли е ваксинирал вече? Не е ли направил избор?

 100. 100 Профил на gaden_no_chesten
  gaden_no_chesten
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Властта да каже колко от влзелите в блници са били доказано заразени преди със сопола. Убеден съм , че никога няма да го направят, защото числата ще са унижаващи всички мантри на короноидната пасмина

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK