На живо

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия ЛазароваНяма опасност за решенията на Кирил Петков, смята доктор по право

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Лили Тоушек

Конституционният съд ще трябва да се произнесе независимо от изявленията на министъра на икономиката Кирил Петков за гражданството му, съдът на свой ред трябва да изиска документи и ако се установи, че има двойно гражданство, то той няма право да заема публичен пост. Това обяви пред Би Ти Ви Симона Велева, доктор по конституционно право.
Тя обаче подчерта, че независимо от това какво ще прецени съдът, това не застрашава взетите преди произнасянето решения на Петков. Причината за това е логиката, че трябва да има правна сигурност и затова законодателят е предвидил решенията на конституционния съд да имат действие занапред, а не със задна дата.

Даде пример с назначаването на посланик, при който се окаже, че има порок в указа за назначаването му или с негови действия, то няма как да се отменят сключените от него бракове или издадени апостили, а мярката важи от момента на съдебното решение занапред.


Самата Конституция и конституционен модел не се занимават пряко дали изборите да бъдат в един ден - в случая за президент и за парламент, обяви още Велева. Обяви, че това е въпрос, който трябва да се реши между парламента и президента.


По повод недоволството на главния прокурор Иван Гешев от изслушването му в парламента експертът посочи, че не става дума за накърняване на независимостта на съдебната власт или за парламентарен контрол върху нея, а за разговор, предвиден в правилата за работа на Народното събрание. Те предвиждат парламентът не само изслушва "тримата големи", но и да приема други доклади и да ги изслушва във връзка с прилагането на закона, борбата с престъпността и др.


По-рано Гешев атакува пред Конституционния съд (КС) разпоредба от правилника на парламента, която предвижда най-малко веднъж на три месеца да бъде канен на обсъждане в правната комисия по теми, свързани с работата на прокуратурата, включително да отговаря на въпроси на депутатите. Повече четете тук.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов допусна, че в името на връщането на "Има такъв народ" в процеса по преговори за правителство с третия мандат (той трябва да бъде връчен най-късно в петък) може да бъде предложено на партията на Слави Трифонов да направи нова номинация за министър-председател.


В интервю за Би Ти Ви Атанасов каза, че кандидатурата не трябва да е отново на Пламен Николов, нито на Николай Василев. По думите му е необходим човек с различен профил и доказан опит, като посочи конкретно сегашният председател на Народното събрание Ива Митева. "Човек като Ива Митева има качества да оглави правителство, трябва ни такъв човек", смята Атанасов.


Засега "Има такъв народ" отказва да участва в преговорите за правителство с третия мандат, което прави сигурни нови предсрочни парламентарни избори, ако всички партии спазят досегашните си заявка за взаимно отказване на подкрепа.


За провеждането на разговори между партиите преди Румен Радев да връчи третия мандат Атанасов заяви, че "Демократична България" ще вземе решение утре (вторник, 24 август). По-рано в понеделник против това се обяви "БСП за България", защото го смята за намеса в работата на президента, а Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поиска да има нови консултации при държавния глава.

Премиерът назначи двама заместник-министри на регионалното развитие

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев в кабинета на регионалната министърка Виолета Комитова са назначени двама заместник-министри.


Иван Шишков е съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството от май 2021 г. до настоящия момент. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на Община Драгоман и на Столична община, като включително е заемал длъжностите главен архитект на Община Драгоман и главен архитект на столичните райони "Триадица" и "Банкя". Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.


Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет "Васил Левски" в гр. Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия "Георги Стойков Раковски" в София. Притежава и образователно квалификационна степен "магистър" по финанси от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Велико Търново.

Манолова призова Радев да инициира нови консултации за правителство

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Велко Ангелов


Председателят на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова призова президента Румен Радев да инициира консултации преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство, за което срокът е до петък. Радев вече проведе консултации с политическите сили преди връчването на първия и втория мандат.


Вчера Манолова предложи партиите извън ГЕРБ и ДПС да разговарят и да се разберат на коя Радев да връчи мандата. Днес Корнелия Нинова отговори, че БСП няма да участва в такива разговори, тъй като биха били противоконституционни. Това твърдение Манолова определи като абсурдно.


"За нас подобно поведение е необяснимо. Очакванията на хората са да бъдат положени усилия, да загърбят егото, за да има правителство, което да преведе България през задаващите се три кризи", каза Манолова.


Тя обяви, че ако няма разговори до петък, времето ще бъде загубено.

За БСП актуализацията на бюджета е по-важна от съставяне на правителство

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


Най-важният проблем в момента пред държавата и хората е актуализацията на бюджета. Това каза на пресконференция след заседание на изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя предлага това да бъде приоритет в работата на четирите партии извън ГЕРБ и ДПС в парламента. Ако те стигнат до общ проект на актуализиран бюджет, това ще е добър знак, че може да се постигне мнозинство и за правителство. Актуализацията бе одобрена на заседание на служебното правителство в края на юли, а оттогава премиерът, представители на кабинета и президентът Румен Радев последователно настояват за приемането й от парламента, като Радев дори заяви, че дебатът за бюджета е въпрос на националната сигурност.


По повод предложение на Мая Манолова четирите формации да се съберат тази седмица и да излъчат предложение към президента Румен Радев на коя да връчи третия мандат за правителство, Нинова коментира, че това е противоконституционно, би било унизително за Радев и разговори трябва да има след като той връчи мандата.


"Има такъв народ" трябва да участва и в разговорите за актуализацията на бюджета, и за правителство, смята Нинова.

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство на 21 април, получил е потвърждение на 20 август

Мининистерство на икономиката, Кирил Петков

© Цветелина Белутова, Капитал

Мининистерство на икономиката, Кирил Петков


Министърът на икономиката Кирил Петков изпрати до медиите копие от волеизявление пред нотариус, с което се отказва от канадско гражданство. То е подадено на 21 април.

"Миналият петък (20 август- бел. ред.) получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани", пише Петков.


Преди седмица (на 16 август) 55 депутати от ГЕРБ внесоха искане в Конституционния съд указът на Радев за назначаването на служебното правителство да бъде обявен за противоконституционен. Няколко часа по-късно съдът образува дело. Аргументът, с който народните представители от бившата управляваща партия атакуват кабинета, е, че министърът на икономиката Кирил Петков има и канадско гражданство. С това според тях се нарушава конституционното изискване министрите да са само български граждани.


Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов обясни, че в искането се настоява съдът да установи дали Петков е имал двойно гражданство към момента на издаването на указа за назначаване на правителството (12 май 2021 г.), както и дали има двойно гражданство в момента. Той настоя да се установи дали има издаден официален документ от канадското правителство


Първо въпросът за гражданството на Кирил Петков беше повдигнат от най-голямата парламентарна група - на "Има такъв народ", след като депутатът Димитър Гърдев внесе въпрос към външния министър по темата в рамките на парламентарния контрол.

Президентските избори ще са през ноември, съобщи Ива Митева

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


Президентските избори ще са през ноември и от гледна точка на икономии е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство, каза днес в Разград председателят на парламента Ива Митева. В очакване на кого ще бъде връчен третият мандат тя сподели, че според нея ще е по-добре да го получи парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


По закон изборът трябва да стане не по-рано от три месеца и не по-късно от два месеца преди края на мандата на действащия държавен глава (22 януари 2021 г.), т.е. между 22 октомври и 22 ноември.


Подробности - тук.

Спад на подкрепата за "Има такъв народ" и лек ръст при БСП, сочат наблюденията на социолог

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" бележи известна тенденция към спад на избирателите. Останалите партии на протеста по-скоро задържат и може би също имат лек спад. Единствено БСП има лек ръст. Това обобщи пред Би Ти Ви социологът от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова, като подчерта, че това са предварителни наблюдения, без да има приключили проучвания и добави, че в ситуация на хаос и несигурност нещата могат да бъдат разменени противоположно.


"Първата политическа сила се опита по един силов и безпардонен начин да наложи своето правителство, своя начин на действие, своето виждане за правене на политика на останалите политически сили", коментира още тя.


Според нея шансът да се състави редовно правителство с третия мандат е много малък – около 1%, но е важно партиите да покажат приемлив начин на водене на политика.


"При трети избори, не просто се изчерпва търпението на хората, а е важно доколко те ще повярват на живителните сили на парламентарната демокрация. Не знаем колко хора ще отидем до урните и дали това няма да постави под въпрос социалната легитимност на един бъдещ парламент", каза Димитрова.


Добави, че има усещането, че политическите партии и президентът играят на играта Черен Петър, в която никой не иска да остане у него Черният Петър. "Никой да не бъде виновен за предстоящи кризи, за предсрочно предизвикване на трети подред избори. Това е, което наблюдаваме на терен, а не логични политически действия", обощи Димитрова.

Доставчикът на машините за гласуване препоръча вот 2 в 1

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров препоръча президентските избори да се проведат заедно с парламентарните, ако се стигне до нови такива. Той посочи, че ако се гласува в три поредни седмици, може да се стигне до хаос, а екипът, отговарящ за поддръжката на машините, няма да успее да се справи с толкова голям обем от работа.


По думите на шефа на фирмата - доставчик на машини за вота, един тур ще струва около 5 млн. лева без ДДС. Ако парламентарните и президентските избори се проведат заедно, то тогава няма да се увеличи тази сума, защото в нея е заложена основно логистиката, тъй като предварително ще е изготвен необходимият софтуер. Той все пак уточни, че цената ще е около 2 пъти по-висока при разделянето на изборите, т. е. ще струват около 60 млн. лв. повече на държавата.


Тодоров обясни, че в седмицата преди изборите екипите по поддръжката работят почти денонощно и не вижда как биха успели да се справят с три поредни вота. По думите му ще е нужен нов екип, но това ще оскъпи самите избори, а и ще е нужно време за обучение.


Той добави, че фирмата е изготвила и разиграла сценарий, при който изборите са 2 в 1. При него с една карта ще може да се гласува и за парламент, и за президент. В този случай обаче няма как да се пропусне някой от двата вота, като опцията е да се гласува с "не подкрепям никого". Според Тодоров има опция и за гласуване с две отделни карти, като всяка от тях ще е или за президентските, или за парламентарните избори.


"Тогава обаче става много по-сложно и може да се стигне до огромен хаос за избирателите и секционните комисии. Освен това не се знае дали ще могат да се доставят толкова карти", добави той.

Реализирането на третия мандат зависи от връщането на "Има такъв народ" на масата за преговорите, но това да е обвързано с подписването на коалиционно споразумение, за да бъдат държани далеч от властта ГЕРБ и ДПС. Това мнение изрази депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев пред БНТ. Според него в бъдещ кабинет място трябва да намерят и някои от министри от служебното правителство.


Мирчев допълни, че перспективата е за управление в рамките на 6-8 месеца, тъй като настоящият парламент не е достатъчно хомогенен.


Той коментира още и санкциите по закона "Магнитски". По думите му има индикации, че ще има нов списък, който ще бъде разширен с хора, които "очевидно са близки до управлението на ГЕРБ".

Партиите се готвят за последни разговори за кабинет

Политическото напрежение: В "Демократична България" смятат, че Ива Митева има качества да оглави правителство (хронология)

© Юлия Лазарова


Първи официални стъпки за последния опит да има България редовно правителство ще бъдат направени през тази седмица. Без да е известно на коя парламентарна група ще връчи президентът Румен Радев третия мандат (срокът е до петък сутринта), "Изправи се БГ! Ние идваме!" обяви, че ще води разговори за кабинет с всички без ГЕРБ-СДС и ДПС.


Дата и час на разговорите засега не са обявявани, но по думите на Мая Манолова срещите ще са публични, с условието останалите участници да са съгласни.


За да е възможно съставянето на правителство с третия мандат, "БСП за България", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се надяват "Има такъв народ" да размисли и да подкрепи кабинет. Целта им е да има управление до пролетта заради очакваните кризи с коронавируса и мигрантите.


Според неофициалните заявки на депутати от партията на Слави Трифонов парламентарната група няма намерение да участва дори в разговорите, инициирани от Манолова. Публичните заявки на "Има такъв народ са", че при никакви обстоятелства няма да подкрепят правителство, различно от предложеното от тях, защото се смятат за предадени от т.нар. партии на промяната.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (577)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Весело

  Тотален провал на правителство и специално г-н Рашков.

  Сега гледам репортаж, за хванати 10 /десет/ емигранти в близост до Ихтиман.

  Как точно са успели да стигнат чак до Ихтиман при желязната хватка на г-н Рашков, предстои да разберем !

 2. 2 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  Нема напрежение!Просто здравите марксистки сили на Ицко и Мая ще предложат нов Отечествен фронт,за да не изпуснат кокала.🐪🤡👍

  Много съм прост
 3. 3 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  Тотален провал на правителство и специално г-н Рашков.Сега гледам репортаж, за хванати 10 /десет/ емигранти в близост до Ихтиман. Как точно са успели да стигнат чак до Ихтиман при желязната хватка на г-н Рашков, предстои да разберем !
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Споко,то и в братска Германия е тека.Само дето там клетите бежанци са милиони.👩‍👩‍👦‍👦😢

  Много съм прост
 4. 4 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  До коментар [#3] от "Контрол на съзнанието":

  Убеден съм, че г-н Рашков знае защо. Защото ГЕРБ са виновни и са емигрантите са превозени с бусове с двойни и тройни дъна. Самата г-ца Мая е готова да се закълне в г-н Пеевски, че това е вярно.

 5. 5 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 801 Неутрално

  ИТН вече са компрометиран проект. Не бих казал партия. Те нямат идеи, нямат виждания. Те не могат да бъдат носители на промяната. Те не знаят как, а и не могат да управляват. Просто трябва да дадат шанс на другите, а не да се инатят като магаре на мост. Да скъсват със сърдитото, инатливо тинейджърско поведение.

 6. 6 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  За съжаление, не е само г-н Рашков. Хотелиерският и ресторантьорският бизнес е пред колапс заради неадекватните мерки и изказвания на г-н Кацаров.

  Изаходът е само един.
  Нови избори, ГЕРБ печели със смазващо мнозинство и възстановяваме нормалността на държавата и управление.

  Всичко останало е провал

 7. 7 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Както и да го въртят и да го сучат, за да омаят ограничените си избиратели, има само една възможност. Правителството може да бъде съставено само ако в коалиция влязат комунистическата партия, Чалгата със сатанинските татуировки, предложилата Пеевски и посестримата ѝ узаконила сутеньорството, заедно с нивите болшевики. Към тях трябва да добавим и скритата (или явна според Хаджигенов) подкрепа на ДПС.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Любопитно

  До края на следващата седмица ще се надяваме на чудо - ново правителство. И понеже отдавна не вярвам в чудеса, по-скоро очаквам нови парламентарни избори наесен. Това е положението, уви.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Много трудно се формира правителство с " опозиционери" ,особено когато са заели ключови позиции в парламента и в парламентарните комисии .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  До коментар [#6] от "Хай Буй":Смазващо, имаш предвид като смазване на протестиращи деца. Избягвам да правя квалификации във форума, но за теб може - идиот.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  Изглежда си доста млад и не помниш протестите по времето на Орешарски. Окървавените глави няма как да ги помниш. Наглата г-ца Мая обясняваща за платени протестиращи също си я пропуснал. Да не говорим за белите автобуси.
  Да не се връщам по назад във времето, когато г-н Рашков беше на ръководна длъжност в МВР и брутално се разправяха с всеки протестиращ.
  Другат опция е да не си млад, но паметта ти услужливо да забравя неудобните факти.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  Наистина ли мислиш, че подобно "чудо" ще е полезно за БГ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Сутринта пуснеш радио - Мирчев, пуснеш БТВ - отново същият, запълващ екрана на на 99%. Въобще, масирана атака...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Какво може да се е променило в обстановката и във взаимоотношенията им за една седмица. Същите катили са си. Третият мандат е порочна практика, която обикновено води до нечистоплътни сделки. Знаем го от практика. Би трябвало мандатите да са два и след това направо на избори. Ясно е че ще участват същите субекти с тая разлика че отговорността ще е по-размита. За какво е този театър относно мандатоносителя? За да се носи отговорността от партия с по-малко доверие ли?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Борим модела "Шиши", не визията "Шиши"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Кабинет няма да им Въпросът е не "дали",а"кога" ще са поредните извънредни избори.

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Имаме нов вид "опозиционни" лидери, които не искат да се появяват пред суверена, за това нищо не остава на медиите освен да дават думата на "властта". :)

 22. 22 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Редовен кабинет няма и няма и да има. Служебното правителство е провал. Революцията катастрофира!

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#20] от "selqnin":

  Ясно е, че поне ще е преди зимата. За това от ИТН вече подготвят новия си кандидат за мин председател - шеф на ски гардероб.

 24. 24 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Ясни са ни партиите - давай нови избори, бърже.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  " Според неофициалните заявки на депутати от партията на Слави Трифонов парламентарната група няма намерение да участва дори в разговорите, инициирани от Манолова. Публичните заявки на "Има такъв народ са", че при никакви обстоятелства няма да подкрепят правителство, различно от предложеното от тях, защото се смятат за предадени от т.нар. партии на промяната."

  СлаФчу и компания кога са се доверили на някого, че да бъдат предавани ?

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#25] от "samoedin":

  Всъщност предовериха се. На Иванов

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Полезния ход на ДБ, МаяМа и БСП е да предложат служебното правителство за редовно. Ако ИТН не го подкрепят, ще отнесат големи загуби на следващите избори, а избирателите им ще се прехвърлят към тройката горе. Ще отнесе негативи и Радев ззаради канинета, щото се задава ковид и мигрантска криза. Ще видим, не съм оптимист за правителство от тоя парламент.

 28. 28 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  ГЕРБ и ИТН, като партии в опозиция с общо 128 депутати, са се договорили да съставят опозиционно правителство, което да попречи на „цялата гнусна паплач“ „соросоидни платени политици-майкопродавци“ да извършат „насилствено сваляне на властта чрез въоръжено въстание“. Г-н Иван Гешев е гарантирал пълна подкрепа на двете партии в името на демокрацията, законността и справедливостта.

 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Че си и вярват болшевиките, че служебното правителство е супер.
  Това е голям смях.
  Абе вие добре ли сте?! Къде има нещо успешно?!

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  До коментар [#23] от "doctor.no":

  За съжаление в момента ни4що не е ясно!
  Така се получава всеки път, когато значими обществени маси доброволно напуснат Разума и се "влюбят" в поредният "месия"!
  Хората, които омазаха държавните сгради, умирисаха улици и площади очевидно не са готови да правят политика и да управляват Отечеството!

 31. 31 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  До коментар [#6] от "Хай Буй":Смазващо, имаш предвид като смазване на протестиращи деца. Избягвам да правя квалификации във форума, но за теб може - идиот.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  Трябва да се забрани на "деца" да ходят по протести. Нито са избиратели, нито са работещи и плащащи данъци, нито са видели кой, кой е в тоя живот, нито е безопасно.
  Заради ПЪЛНАТА си липса на политически и житейски опит те са подведени и подстрекавани от ДРУГИ ВЪЗРАСТНИ ИНДИВИДИ. Или за пари, или по роднински връзки.
  Т.е. това си е чиста проба проституция с малолетни!

  Освен това, аз видеото го гледах и освен 2-3 гумени палки по подметките, съпротива при арест, като се търкаляха по земята, не видях "смазване" или "чупене".
  За такива прояви трябва да отнемат родителските права на родителите (ако са под 18)

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#29] от "Да вярваме на истината":

  Или как само за 4 месеца сменихме рефрена " служ. правителство има право/задължение само да организира избори"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Май само резидентът иска "разговори за кабинет" отчаяно. Защото се страхува от чомберите на решетников. Страх тресе резидентската кочина.
  На всички е ясно, че на следващи избори и венецуелски машини няма да им помогнат.

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#25] от "samoedin":

  "Жертвата" е задължителен образ за сценария на всяка сапунка. Тя/той е най-харесвания герой от потребителите на подобен драматургичен жанр.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  Третият мандат има смисъл само в хипотези, показани ни от случайници като ИТН тази година. Независимо коя по ред политическа сила са, те искат да управляват сами както им се иска, иначе са готови да рушат и взривяват каквото и който им попадне. След тях и потоп!
  Нещо повече! Те се опитват да възпитават другите с малките си, гладки мозъчета.
  При политически пародии като този ДпС-конструкт винаги е налице възможността да се разсърдят на някого или на всички партии и/или избиратели, да хвърлят кукли и парцалки и да правят крайни изказвания, навяващи черни мисли за други времена и други, истински диктатори и сатрапи.
  И още една хипотеза има - когато третата политическа сила НЕ Е наполовина на първата и втората, а останалите са на брой в рамките на статистическата грешка. Глупост неземна е да се дава мандат на останалите, особено на група от 13 души, начело с тъпа комунистка, но пък от години свикнахме тъпотията да струи... да се сипе отгоре надолу по веригата.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 37 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Третият мандат е мандата на далаверата. Тези, които най-много искат да бъде реализиран, са най-големите измамници.

 38. 38 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#30] от "selqnin":

  Славчувите ги нямаше на протеста. а Отечеството се управлява повече от добре от служебния кабинет.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  По конституция получилите третия мандат могат да го държат колкото си искат без да го връщат. Включително до президентските избори. През което време хем парламент ще има, хем радевите малинки ще чегъртат. Това идеално го устройва. Затова е тоя ажиотаж около въпросния мандат - как щели да водят преговори,у разговори и пр. до колкото трябва.

 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#37] от "Dimitar Mogilarov":

  Прав си, най-много да се реализира 3-я мандат искат от ГЕРБ.

 42. 42 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Слави никога не е искал да управлява. Още преди няколко години личеше, че ама, хич няма желание. Най-много си личеше на интервюто с Баце последните години.
  Даже и опозиция не искаше. Натикаха го в парламента по принуда. Активираха го като червена лампа, за да слугува на червени интереси, и той хъкта, мъкта, нали цял живот е взимал пари, не можеше да се отметне.
  И влезе в политиката, буквално като магаре на мост. Отзаде го бутат ДС-то, а той напира назад. И после и като спечели и изборите, и ептен се насра.
  Той не е толкова глупав, да не осъзнава всъщност колко е глупав, и че нищо не става от него. Просто е "активиран" и няма право на лично мнение.
  Но на ДС-то му трябва спешно, защото са платили едни пари, вложили са едни усилия, и са забъркали голямата каша с резидента, корнелия, мая и ДПС. И са обещали едни неща на руснаците. И после ще ги "канят" "на гости".

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#26] от "дерибеев":

  " Всъщност предовериха се. На Иванов"

  Как по - точно го направиха ? Като го нарекоха соросоид ? Или може би като му поставиха ултиматум да подкрепя типове, измъкнати от неясно коя масонска ложа ! " Доверието" на Слави се изразява в това да му четеш постингите във фейса и да изпълняваш ! Толкоз от него !!!

 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Весело

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  Ами да де. То по закон няма как да бъде успешно.
  На сините комунисти реват. Успешно е.

 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Слави трябва да ги остави 2 седмици да преговарят и съставят правителство, хем да ги видим, кои ще са експертите и последния ден да им бие шута, както направиха те.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  До коментар [#34] от "doctor.no":

  " "Жертвата" е задължителен образ за сценария на всяка сапунка. Тя/той е най-харесвания герой от потребителите на подобен драматургичен жанр"

  Да, ама 12 години един от Банкя я игра тая пиеса и някак си пошлия театър силно се изчерпи и изпразни откъм съдържание ! Публиката вече не и се гледа едно и също !

 47. 47 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Слави трябва да ги остави 2 седмици да преговарят и съставят правителство, хем да ги видим, кои ще са експертите и последния ден да им бие шута, както направиха те.
  —цитат от коментар 45 на ggot


  Викаш, Слави 2 седмици преговаря и съставя правителство с другите партии, и те уж се съгласиха, и после му биха шута.
  Ха Ха Ха!

 48. 48 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  До коментар [#26] от "дерибеев":" Всъщност предовериха се. На Иванов" Как по - точно го направиха ? Като го нарекоха соросоид ? Или може би като му поставиха ултиматум да подкрепя типове, измъкнати от неясно коя масонска ложа ! " Доверието" на Слави се изразява в това да му четеш постингите във фейса и да изпълняваш ! Толкоз от него !!!
  —цитат от коментар 43 на samoedin


  Че е соросоид някаква тайна ли е!?

 49. 49 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":

  Още действат каналите на ГЕРБ за "търговия на хора"!! По време на ГЕРБ по изìсления на германски експерти , България е пропуснала 200 000 нелегални емигранти към Европа. Това естествено е за"чекмеджето"...:)

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#43] от "samoedin":

  Причиних си да им прочета програмата на страницата - неколкократно ни призоваваха да го направим - там няма нищо от това, което ни демонстрират на практика.
  Да не говорим, че по темата финанси от ИТН до изборите показваха Данаилов и Зайкова, а Ники Василев обърна на 180 градуса развиваните от тях модели.

 51. 51 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Весело

  БСП взима третия мандат и го връща след 60 -70 дена ! Няма ограничение кога да го върне ..., а трябва да се види дали това прословуто мнозинство ще работи срещу ТОТАЛИТАРНАТА И КРАДЛИВА ГЕРБ !??

 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#6] от "Хай Буй":

  …и Мара Хари да продължава да ни обслужва …

 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#46] от "samoedin":

  Банкянския е феномен, като се има предвид, че е самоук драматург, режисьор и актьор. Тия са професионалисти. :)

 54. 54 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 708 Весело

  Слави да се врътне и да пристане на ИБНИ, ДБ и БСП няма да стане, щото ще излезе голям мишок в очите на собствените си фенове, с той държи на репутацията си на голям Пич.

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#54] от "pavelsilistra":

  Слави не е виновен че някои личности са във властта само за постове но не и за политики

 56. 56 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Весело

  До коментар [#23] от "doctor.no":За съжаление в момента ни4що не е ясно!Така се получава всеки път, когато значими обществени маси доброволно напуснат Разума и се "влюбят" в поредният "месия"!Хората, които омазаха държавните сгради, умирисаха улици и площади очевидно не са готови да правят политика и да управляват Отечеството!
  —цитат от коментар 30 на selqnin  До коментар [#30] от "selqnin":
  Очевадно! Не са готови да управляват!
  Само "протестиращите" с камионите с прасета пред НС, са готови, начело с Буй Хай-овците.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Любопитно

  "Доставчикът на машините за гласуване препоръча вот 2 в 1".
  @@@@@
  Няма Конституция, няма избирателен закон, няма избирателна комисия, има доставчик на машините.
  Това е институцията, която решава!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 59. 59 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#58] от "Незнайко в Слънчевия град":


  Има и ИЗБИРАТЕЛИ на които ИМ ПИСНА ДА ГИ РАЗКАРВАТ ДА ГЛАСУВАТ ПО ТРИ ПЪТИ В ГОДИНАТА без да има някакви резултати

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  МНОГОПАРТИЙНАТА СИСТЕМА САМО ФРАГМЕНТИРА И БЕЗ ДРУГО РАЗДЕЛЕНИЯ НАРОД!
  Не вършите никаква работа ДАМИ И ГОСПОДА ,,НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ”!
  БЕЗПОЛЕЗНИ СТЕ!

 61. 61 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  След като седмици наред въртяха ромски номера, сега е ред на ибнитата и дебарките да гребат с големият черпак от това, което надробиха..Нямам търпение да видя в кой точно момент ще се хванат за косите..Взимам пуканките.

  Sic transit gloria mundi
 62. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Всичко в държавата върви някак по инерция… докато ДЕПУТАТИТЕ, ВСС, ПРОКУРОРИ, СЪДИИ и тем подобни съсловия само си гласуват увеличението ба заплатките и им е през цървулите че са горе само за парлама

 63. 63 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#61] от "Hristov":


  Даже няма да имат време да се хванат- ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#29] от "Да вярваме на истината":

  Ами отивайте недоволните да протестирата, някой да ви е спрял. Ония - Обединителя какво са мандахерца само по селски сватби, да ви обедини срещу лошото прсвителство на площада.

 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#6] от "Хай Буй":

  "... Нови избори, ГЕРБ печели със смазващо мнозинство и възстановяваме нормалността на държавата и управление..."!

  Нови избори ще има така или иначе. Обаче белият кон, който трябваше да върне Борисов май избяга...!
  Какво значи нормалност? Прахосани милиарди, Мата Хари, Влади Горанов, Дани Кирилов, студен резерв, далавери с Божков, Магнитски, Пеевски... Това ли е нормалността?

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#50] от "doctor.no":

  "Причиних си да им прочета програмата на страницата - неколкократно ни призоваваха да го направим - там няма нищо от това, което ни демонстрират на практика.
  Да не говорим, че по темата финанси от ИТН до изборите показваха Данаилов и Зайкова, а Ники Василев обърна на 180 градуса развиваните от тях модели."

  Аз не съм си причинил подобно нещо ! Просто знам какво представлява явлението ИТН ! Въпросът е кога ще го разберат тези 24 %, които го подкрепиха !

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#48] от "Тангра":

  " Че е соросоид някаква тайна ли е!?"

  Ето го поредният тип, който смята, че ще бъде " предаден" от Христо !

 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#64] от "doctor.no":

  Да протестираш срещу служебно правителство ли не особено умни, троле?!
  Вече надминаваш най-високите скали на тъпомера.
  Както е видно ГЕРБ и ИТН нямат нищо против "успешното " ти служебно правителство.

 69. 69 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Недей му обяснява на тоя, защото е един от тях…

 70. 70 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#59] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Кой им е крив на избирателите, че не могат да мислят?! Това са си избрали, това имат. Мисли се преди избори, не след тях. Освен това тия избиратели толкова много са заети, че не могат да отделят по половин час за да гласуват. Това са лигавщини...

  Бивш tww09306483.
 71. 71 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#63] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Очаквам циркове аз.. Примерно, на Корни да и писне от наглостта на ибнитата, които незнайно как решиха, че те ще свикват консултации с останалите партии, въпреки , че не са получили мандат..И да ги отреже публично.. Дебарките да повтарят в транс, че имат условия, въпреки че на никой вече не му дреме ни за тях, ни за условията им.. Изобщо, очаквам весела седмица.

  Sic transit gloria mundi
 72. 72 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#70] от "Petleshev":


  Айде не ме карай сега да ти обяснявам що за избиратели ОТК са тези които гласуват за ДПС… Била съм на много паралелни пребриявания и мога да ти кажа че някои и български не знаят….
  Ето затова сме толкова разделени

 73. 73 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#6] от "Хай Буй":

  На нови избори, ГЕРБ ще загубят още..Нямам идея къде я виждаш тая победа, като дори ромите вече открито се подиграват с Вожда ви..

  Sic transit gloria mundi
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  До коментар [#54] от "pavelsilistra":

  Той вече и сега е мишок за тези, които независимо, че са се подлъгали от него, все пак имат малко мозък.

 75. 75 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#66] от "samoedin":

  то е трудно да се намери общото между гласоподавателите им. Единствената очертаваща се по-голяма група е патреотарската. Около 250 000 гласа ИТН успя да дръпне от патреотите, тези са с много "гореща кръв" и хич не им харесва представлението.

 76. 76 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#58] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Доставчикът на машините за гласуване препоръча вот 2 в 1".
  @@@@@
  Няма Конституция, няма избирателен закон, няма избирателна комисия, има доставчик на машините.
  Това е институцията, която решава!!!"


  Именно дотук я докараха знаещите, можещите и красивите. На туй отгоре подобни изяви на доставчици те считат за нещо нормално, тъй както "бившите хора", 12-те клозета, уволненията без закон, краденето и лъготенето....Само че обществените сетива не са закърнели, както силно се надяват неокомунетата.

 77. 77 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Доставчикът на машините за гласуване препоръча вот 2 в 1
  Все пак полза ще има - повишава се компютърната грамотност на поколението 60+

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 78. 78 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#46] от "samoedin":Банкянския е феномен, като се има предвид, че е самоук драматург, режисьор и актьор. Тия са професионалисти. :)
  —цитат от коментар 53 на doctor.no


  Да бе. Обаче:
  Титаник е построен от професионалисти, Ноевият кофчек от аматьори.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 79. 79 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Аз съм изключително толерантен човек, но съм на мнение че ИТН не трябва да бъде допускана на следващите избори. Изобщо нямат място в политиката. Това са клоуни от третата цедка дето се вика.

 80. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#5] от "papunqk":

  Нямам идея дали наглостта е задължително условие тези дни , за да си дебарка, но ако е така, минаваш теста със 6+...Не ИТН дава управлението.Избирателите го правят.Като искате да управлявате, спечелете избори.

  Sic transit gloria mundi
 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#68] от "Да вярваме на истината":

  успешното МИ служебно правителство е такова и за 70% от българите

 82. 82 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  СЛАВИ, ДАВАЙ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ГИ ,,УТРЕПИ” ВСИЧКИТЕ ОТ СТАТУКВОТО и да променяме нещата ЧЕ МИ ПИСВА!

 83. 83 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 755 Неутрално

  След като ДаеБъ и Изпразни се не подкрепиха Има такива талибани, не виждам как последните ще подкрепят първите две.
  Мдааа

 84. 84 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#78:"Родолюбец"][/quote]

  ковчег , разбира се.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 85. 85 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Какви партии? Това са сбирщини от дилетанти и некадърници, обладани от злобата на властолюбивия разединител в президентството. От тези нямаме никаква нужда за каквото и да е.

 86. 86 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#80] от "Hristov":

  когато си прав, прав си. Избирателите дадоха на ИТН да управляват, те пък им казаха, че не могат. Лошо, избирателите ще си помислят следващия път.

 87. 87 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#83] от "Pomak":


  Коя е твоята родина?

 88. 88 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#79] от "bodensee":

  Ахахаха, ето един завършен демократ..Що спираш с ИТН? Като сме тръгнали, да забраним и на ГЕРБ! БСП също имат своите вини през годините, а ДПС по принцип не трябва да са в политиката..Да оставим направо само ДБ и ИБНИ..Като едно време.Когато на изборите се явяваха БКП и БЗНС..

  Sic transit gloria mundi
 89. 89 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#78] от "Родолюбец":

  Така е, за това Банкянския изкара 12 години, а тия клоуни ще са само едно лято.

 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#86] от "doctor.no":

  Напротив.Те представиха кабинет, който не беше подкрепен от останалите..Сега е време за още по-силен вот за ИТН, така че да не зависят от гласовете на гладните за порции..

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#79] от "bodensee":Ахахаха, ето един завършен демократ..Що спираш с ИТН? Като сме тръгнали, да забраним и на ГЕРБ! БСП също имат своите вини през годините, а ДПС по принцип не трябва да са в политиката..Да оставим направо само ДБ и ИБНИ..Като едно време.Когато на изборите се явяваха БКП и БЗНС..
  —цитат от коментар 88 на Hristov


  Защо и ИБъНИ-те? Само ДБ

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 92. 92 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тангра":

  Кога бяха окончателните изявления на ДБ, ИСБГНИ и БСП, че няма да подкрепят правителството на ИТН? Правиха уж някакви партийни събрания, а партиите в ИСБГНИ и ДБ нямат и членове само няколко ръководители

 93. 93 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Весело

  След като седмици наред въртяха ромски номера, сега е ред на ибнитата и дебарките да гребат с големият черпак от това, което надробиха..Нямам търпение да видя в кой точно момент ще се хванат за косите..Взимам пуканките.
  —цитат от коментар 61 на Hristov  До коментар [#61] от "Hristov":

  Абсолютно си прав! ;) След "циганските номера" на най- големия "катун", демократично е да се изредят и по-малките. А надеждите ти, за "хващане за косите"..., всеки има право да се надява и чака нещо. Зависи от манталитета придобит в "катуна"! ;)

 94. 94 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Според нея шансът да се състави редовно правителство с третия мандат е много малък – около 1%, но е важно партиите да покажат приемлив начин на водене на политика.
  Нещо логиката ѝ куца:
  Шанс ≈ 1% говори за пълно неразбирателство.
  Приемлив начин на водене на политика, означава точно обратното.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 95. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#90] от "Hristov":

  Два кабинета даже.
  То и аз предложих на Адриана Лима да ми стане гадже, ама тя нали си е комерсиална и ме отсвири, сега чакам всичките ми приятели да я заклеймят.

 96. 96 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Весело

  До коментар [#29] от "Да вярваме на истината":Ами отивайте недоволните да протестирата, някой да ви е спрял. Ония - Обединителя какво са мандахерца само по селски сватби, да ви обедини срещу лошото прсвителство на площада.
  —цитат от коментар 64 на doctor.no  До коментар [#64] от "doctor.no":
  Да ама "подкрепата" липсва!
  Няма ги камионите с прасета пред НС! ;)

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  "По думите на шефа на фирмата - доставчик на машини за вота, един тур ще струва около 5 млн. лева без ДДС. "

  Глупак! Пет милиона са само за вас, Тодоров! 135 милиона ще струват изборите 2 в 1! Питай ококорения Асенчо! Пет милиона струва само разпечатването на бюлетини за единия избор, които никой няма право да използва по поръчение на Щуката, тъй че удвояваме числото и стават 10 милиона. Разходи за заплати, транспорт, охрана до майната си в чужбина ... повече даже ще излязат от 135 милиона.
  Ей го и вашичкият иска още 50-60 милиона, ама да не са 2 в 1, щото, видиш ли, щял да изпадне в "по-неизгодна позиция". Обаче пък вие измислихте как непременно да се гласува машинно и за двата избора, хаха...Да се вдигне активността, та, ако е дал Господ, Радев пак да бъде вашият президент още от първи тур, нали?
  Не искате ли твърде много? Няма ли да се задавите, другари?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 99. 99 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#95] от "doctor.no":

  По-вероятно е да те гледат със съчувствие и състрадание...Зависи от приятелите ти, де .Някои може просто да се подхилкват ехидно и да се питат нямаш ли огледало вкъщи..И с дебарките така.

  Sic transit gloria mundi
 100. 100 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#81] от "doctor.no":

  Е добре де, като имат 70% подкрепа от хората, служебните да си направят партия и да спечелят категорично изборите и 4 години да си управляват като редовно правителство.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK