На живо

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги КожухаровБългария навлиза в четвъртата вълна на коронавируса. "Дневник" следи новините около развитието на епидемията в страната. Статията се обновява.
В 5 града ще се дават ваучери за храна на всеки, който се ваксинира

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Юлия Лазарова


В пет града в страната - София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас ще бъдат поставени имунизационни пунктове пред големи магазини. Хората, които ще се ваксинират, ще получат ваучери за пазаруване в магазина.


Това обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който е на посещение в Бургас на заседанието на областния съвет по здравеопазване.

Културни събития ще могат да се провеждат и в червена зона при ваксинирани персонал и публика

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги Кожухаров


Представителите на културни институции са доволни от предоставената възможност за работа дори при влизане в т. нар. червена зона с до 100% от капацитета на съответното място, ако персоналът и публиката са ваксинирани или преболедували. Това е начинът културата да оцелее, заявиха от бранша на среща с членове на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, на която присъства зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров, съобщи пресцентърът на здравното министерство.


Допълнително ще бъдат обсъдени въпросите, свързани с осъществяването на контрола, както и с посещенията на галерии, музеи, школи за обучение, където няма масово струпване на хора.

Мерките в Бургас няма да бъдат затягани засега

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги Кожухаров


Мерките в област Бургас няма да бъдат затягани на този етап - това стана известно след заседанието на Областния съвет по здравеопазване, на което присъства и главният държавен инспектор Ангел Кунчев, съобщи "Нова телевизия". Област Бургас, заедно с Велико Търново, са вече в т.нар. червена зона за заболеваемост от COVID-19, където новите заразени за период от 14 дни са между 250 и 500 души на 100 хил. население.


"Ако има мерки и те не се спазват изцяло, какъв е смисълът да въвеждаме нови. Ако сме казали, че заведенията трябва да работят на 50%, а те работят на 150 и сега кажем на 30, това какво ще промени? Координацията между кметовете, агенция по храните, полицията и областна управа ще доведе до това да увеличим броя на проверките", заяви Кунчев.


Кунчев смята, че Бургас ще се справи с повишения ръст на заболели, но контролът върху наложените вече мерки трябва да бъде затегнат. "Имам впечатление за задържане на броя на болните, които имат нужда от лекарска помощ. Ако това се окаже трайна тенденция, регионът ще се справи със ситуацията", поясни той и предположи, че четвъртата вълна "няма да бъде толкова зловеща като предишните".


Плановите операции няма да бъдат отменяни.

Ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

Ако са в жълта, червена или тъмночервена зона на заболеваемост от коронавирус, и учениците от 1 до 4 и децата в детските градини ще трябва да носят маски. Това е една от редакциите на на Министерството на здравеопазването (МЗ) на насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка, които Министерството на образованието и науката (МОН) обяви миналата седмица. Това информира министърът на образованието Николай Денков на брифинг днес, след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.


Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако са в зелената зона, могат да бъдат без маски с решение на педагогическите съвети. Според първоначалните насоки на МОН, в помещенията учениците задължително трябва да носят маски, ако такова е разпореждането на здравните власти за страната. Изключения могат да се правят при широко отворени прозорци в класните стаи, за ваксинираните учители, за най-малките ученици от 1 до 4 клас по преценка на педагогическия съвет, както и за хронично болни деца.


Подробности четете тук.

Хотелиери и ресторантьори с призив към президента, готови са за протести

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги Кожухаров


Трите работодателски организации в сферата на туризма - Обединение "Бъдеще за туризма" (ОБТ), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) и Сдружение "Туризъм", ще подкрепят бъдещи протестни действия на хотелиери и ресторантьори. Тримата им лидери – Павлина Илиева, Георги Рачев и Венцислав Кръстев са категорични, че в развития свят изпълнителната власт води диалог с работодателите по всички важни въпроси, които имат отношение към просперитета и бъдещето на икономическите субекти. Те се обръщат с призив към президента Румен Радев и назначения от него служебен кабинет да поемат отговорността и да предприемат конкретни мерки в подкрепа на бизнес средата и на предприемачите.


"Четири месеца отделни министерства по всячески начин чрез решения и некоординирани действия създават хаос, който блокира и проваля всеки наш жалък опит за работа. Министерство на здравеопазването излиза със заповеди, които на следващия ден се променят. Нарочи работодателите за виновни за провалената ваксинационна кампания. В същото време Министерството на туризма стои безучастно и отчита бомбастични резултати за летния сезон. Ограниченият хоризонт на екипа на министър Балтова ще провали и зимния сезон, чиято подготовка трябва вече да започне. Дума не се обелва ще има ли нови мерки, от кога, какви икономически лостове ще бъдат задействани за подкрепа на икономическите субекти. Не е ясно какъв ще бъде и отговорът на Социалното министерство", коментира Павлина Илиева, председател на ОБТ.


Според нея е показателен примерът с програмата за предоставяне на безвъзмездни средства на туроператорите за възстановяване на дължимите суми на клиенти за неосъществени пътувания в периода от 01.03.2020 г. до 31.12.2020 г. поради възникналата епидемия от COVID–19, която се бави от май.


Сдруженията, чиито членове се "опитват да оцелеят в тежка здравна и странна политико-икономическа обстановка", призовават за открит диалог по приоритетите в туристическия сектор и политиките, които ще гарантират стабилна бизнес среда и добри условия за развитие на предприемачеството. "ОБТ, БАТА и Сдружение "Туризъм" подкрепят идеята на БХРА за създаване на кризисен щаб с представители на изпълнителната власт и бизнеса, както и становището на Асоциацията на туристическата индустрия в България (АТИБ) за изработване и прилагане на пакет от мерки за оцеляване на туристическия бизнес в безпрецедентно тежката ситуация", посочва проф. Георги Рачев, заместник-председател на БАТА.


"С колегите сме на едно мнение, че е необходима обща стратегия и координиран план за действие освен на ресорното министерство, но и тези на труда и социалната политика, икономиката, финансите, здравеопазването, енергетиката и на външните работи, от чиято работа и решения зависи туристическият сектор. Настояваме за прозрачност за мерките, които ще се прилагат, когато страната ни е в "зелена", "оранжева" или "червена" зона, както и при пълен локдаун", изтъква Венцислав Кръстев, председател на Сдружение "Туризъм".


Трите работодателски организации в туризма апелират за открит диалог с правителството за приоритети и политики за стабилизирането на сектор "Туризъм" и призовават членовете си да бъдат в готовност за протестни действия.

В София засега няма да се налагат ограничения

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Лили Тоушек


В София, която по последни официални данни попада в т. нар. жълта зона за COVID-19, но е на прага на червената, засега не се налага да бъдат въвеждани ограничения срещу разпространението на коронавируса. Това се разбира от съобщение до медиите от Министерството на здравеопазването след среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Мариан Билалов от СДВР. Екипите на столичната полиция, които да контролират спазването на мерките, щели да бъдат увеличени."Много е важно всички да се включим в проверките във връзка с изпълнението на мерките", е цитиран от пресслужбата да казва зам.-министърът на здравеопазването, като няколко реда по-надолу е допълнен от Фандъкова, че общината "не е спирала контрола". По думите ѝ през август са направени 871 проверки и са установени 77 нарушения.

Хоспитализираните с COVID-19 се връщат на нивата от 4 юни, като са се увеличили с около 1000 души само за седмица. Понастоящем те са 2702, като в интензивно отделение са 223 човека.

Най-много нови случаи за денонощието са регистрирани в София – 349, следват Пловдив – 258, Варна и Велико Търново – 117, Пазарджик – 91, Стара Загора – 90, Русе – 83.


От направените 29 529 теста за пeриода 22 224 са антигенни и 7305 PCR.

В Благоевград мероприятията на закрито ще са при капацитет от 30%

Две от отделенията в областната болница в Благоевград - инфекциозно и вътрешно, вече приемат само пациенти с усложнения от коронавирусна инфекция. "Засега няма натиск върху лечебните заведения", каза областният управител Николай Шушков, който оповести данните с днешна дата: "Ние сме в риск за повишаване броя на случаите, 84 човека са в болнични заведения, 4 са в интензивно отделение, 290 човека са под карантина и имаме 50 нови случая днес".


Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Велко Ангелов


Областният кризисен щаб налага допълнителни ограничителни мерки. "Минаваме във варианта 30% запълняемост на мероприятия на закрито", обясни Шушков. В болничните заведения свижданията са забранени, достъпът на външни лица също е ограничен. Носенето на маски в затворени помещения е задължително. Наложени са още рестрикции при провеждането на мероприятия на закрито.


Тревожно нисък остава и процентът на ваксинирани, каза Шушков: "Около 16-17 процента, а сред учителите и педагогическия персонал - около 30 процента".

От 13 септември ще пускат само ваксинирани и преболедували в заведенията в Гърция

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Надежда Чипева, Капитал


Нови противоепидемични мерки влизат в сила в Гърция от 13 септември, съобщава Би Ти Ви. Въвежда се забрана за посещение на таверни, барове, кафета, центрове за забавления за всички неваксинирани. Могат да влизат само ваксинирани и преболедували със сертификат от 30 до 180 дни.


За пътуващи с всякакъв вид обществен транспорт вътре в Гърция с автобус, влак, самолет или кораб е нужен бърз тест от лаборатория до 48 ч. преди пътуването, включително за деца от 12 до 17 г.


За деца от 5 г. до 12 г. е задължителен селфтест от аптека с декларация. За невярно съдържание е предвидена глоба и наказателна отговорност.


Въвежда се и задължително носене на маски на открито при струпване на хора на площади, спирки, централни и търговски улици.

Бившият премиер Борисов завърши имунизацията си

Бившият премиер Бойко Борисов получи днес втората си доза от ваксината на "Модерна" и така завърши имунизационния му цикъл. Борисов бе болен от COVID-19 в края на октомври 2020 г. и реши да се ваксинира 9 месеца по-късно. Днес той призова хората да бъдат отговорни и да се ваксинират.

9883 ваксини са поставени за последното денонощие

За последното денонощие са поставени 9883 дози - 6346 на "Пфайзер"/"Бионтех", 824 на "Модерна", 56 на "Астра Зенека" и 2657 на "Янсен".


Общо поставените дози ваксина срещу COVID-19 до този момент са 2 228 826. Хората със завършена имунизация са 1119571.

Училищата ще могат да формират сборни паралелки при по-висока заболеваемост

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги Кожухаров


С решение на педагогическите съвети училищата ще могат да формират сборни паралелки за децата от един и същи випуск, които са в риск от отпадане от образователната система или чиито родители работят на първа линия. Това решение на министерството на образованието е записано в насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка и цели осигуряване на максимално дълго присъствено обучение през новата учебна година. Днес насоките ще бъдат обсъдени със социалните партньори, съобщи пресцентърът на ведомството. Сборните паралелки ще се организират само при червения сценарий от скалата на заболеваемост от коронавируса – от 250 до 500 на 100 хиляди души на областно или национално ниво.

Заразени семейства, много висока температура, рядка загуба на обоняние и вкус: особеностите на COVID вълната

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Цветелина Белутова, Капитал


През последните дни се наблюдава растяща тенденция както на броя на заразените с COVID-19 хора, така и на хоспитализираните пациенти. Четвъртата вълна обаче заразява цели семейства, съобщават от Военномедицинска академия. И преди, и сега инфекцията протича по-тежко при възрастните хора. При амбулаторната практика пациентите са по-млади – между 20 и 40 години. 90-95% от приетите за болнично лечение при нас във ВМА са възрастни хора, коментират от лечебното заведение.


Наблюдават се и някои различния по отношение на симптоматиката в сравнение с предходните три вълни:

 • основен симптом е много висока температура
 • по-рядко обаче се среща загубата на обоняние и вкус
 • има положителни случаи на имунизирани хора, без оглед на вида на приложената ваксина. При тях не се налага да бъдат хоспитализирани, тъй като заболяването протича много по-леко и в никакъв случай не се стига до дихателна недостатъчност

Почти всички изследвани проби са с Делта варианта на коронавируса

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Георги Кожухаров


Почти всички положителни проби за SARS-CoV-2 (вирусът, причинител на заболяването COVID-19), на които са направени допълнителни генетични изследвания, са с Делта мутацията на коронавируса. Това е изводът на Националния център по заразни и паразитни болести, от проведено т. нар. целогеномно секвениране на 262 проби, от които 254 са с Делта варианта. Пробите са на хора, дали положителен резултат в периода 2 юли - 8 август. Сред хората, при които е установен Делта вариантът, 170 души са на домашно лечение, 33 души са настанени в болница, 44 са излекувани, 1 е починал. Обобщението е към 22 август и не съдържа информация дали хората са ваксинирани.

Новозаразените с коронавируса са най-много от 22 април

Коронавирусът в България: ако не са в зелената зона, и учениците от 1 до 4 клас трябва да носят маски

© Цветелина Белутова, Капитал


Новите случаи са 1891 - най-голям брой от 22 април, когато са били 2002. Направените тестове за денонощието са 29 529, което прави положителните проби 6.4%. Починалите са 57, най-голям брой от 26 май (68). Новооздравелите са 626. Важно е да се отбележи, че традиционно във вторник данните са по-високи, заради натрупване през уикенда.


Новите случаи на инфектираните със SARS‑CoV‑2 на седмична база се увеличават с 51% при покачване на тестовете с 10%. Значително повишение има и при починалите (59%) и излекуваните (44%). Данни с графики за развитието на епидемията - тук.

Мерки срещу разпространението на коронавируса засега ще се взимат на регионално ниво

Заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов даде брифинг пред ведомството

© Георги Кожухаров

Заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов даде брифинг пред ведомството


Засега мерките срещу разпространението на коронавируса ще се взимат на регионално ниво за областите, които са в червената зона, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. Според съобщение на Министерството на здравеопазването областите с най-висока заболеваемост (Бургас и Велико Търново) ще бъдат посетени в хода на деня от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, като по негова препоръка "могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво".


Обмисля се по време на четвъртата вълна в спешните центрове да има т.нар. "чисти линейки", които да обслужват само сигнали за пациенти, които са с COVID-19. Дали това ще стане обаче ще решават директорите на спешните центрове, поясни Златанов.


Две области в страната - Бургас и Велико Търново - вече са в т.нар. червена зона за заболеваемост от COVID-19, където новите заразени за период от 14 дни са между 250 и 500 души на 100 хил. население. Други шест области, съдейки по скоростта на увеличаването на случаите, през следващата седмица вероятно също ще попадат в червената зона. Районите са: Търговище (244 нови заразени на 100 хил. население за две седмици), Русе (234), Пловдив (224), София-град (217), Варна (201) и Силистра (201).


Това показва седмичният анализ на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), базиран на данните от Единния информационен портал за коронавируса до неделя (22 август).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.

  Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката.

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г., благодарение на науката.

  Вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.

  Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.

 2. 2 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Ще има ли драстични мерки като маските да се носят на носа а не както е много по-удобно под него? Надявам се не. От руската телевизия знаем, че братушките и те си ги носят пид нослетата. Будалите да се мъчат да дишат през тях

 3. 3 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и България от началото на пандемията:

  Израел: 63% ваксинирано население - 6 864

  България: 16% ваксинирано население - 18 532

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 736 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 690 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 4. 4 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  Каква наука. Те вярват в баячки, баба Яга, някакъв виртуален дядка с Бяла коса и брада, който наричат бог, разни приказни герои.....смешно е...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Discoverer
  Discoverer
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  Абсолютно подкрепям становището Ви. Смятам дори, че всички неваксинирани трябва да попълнят декларация, че при Ковид19 няма да се обръщат към лекари и да се лекуват в болница, тъй като не вярват на науката. Щом вярват на източници на информация като "Фейсбук", форумите "Бг мама" и всякакви клюкарски и антиваксърски интернет сайтове, е редно да се обърнат и към тях за лечение при коронавирус!

 8. 8 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 111 Неутрално

  Свободата трябва да се отстоява. Наближава времето за измитане. Намордници само за кучетата.

 9. 9 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  Така е.
  Науката и практиката в медицината допринася за удължаване на живота на хомо сапиенса.
  Обаче, "науката" има склонност да крива от разумните практики по една или друга причина:

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Игнац_Земелвайс

  Това което се случва в момента покрай ковид истерията доказва, че "науката" е готова да лъже, маже, манипулира данни и изобщо се е върнала в Средновековието.

  "През 1847 г., опитвайки се да разбере причините на следродовата треска (сепсис) у много родилки (особено в болниците, където смъртността при раждане от 30 – 40 и даже 50 % много превъзхожда смъртността в домашни условия), той предполага, че инфекцията се донася от инфекциозното и патологоанатомичното отделения на болниците. Лекарите по онова време често практикуват в патологоанатомията, веднага след което направо от трупа отиват да израждат, изтривайки ръцете си с носни кърпи.

  Открива, че случаите на родилна треска в акушерските клиники намаляват драстично след почистване на ръцете на персонала преди манипулация. През 1847 г. Земелвайс въвежда масова дезинфекция и измиване на ръцете на работещите в акушерските клиники и отделения с помощта на разтвор на хлорна вар. Благодарение на това смъртността сред родилките и новородените пада повече от 7 пъти – от 18 до 2,5 %.

  Въпреки многото публикации, че с измиването на ръцете се намалява смъртността до равнище под 1%, научните обяснения на Земелвайс са отхвърлени от медицинската общност, защото противоречат на утвърдените научни и медицински възгледи по онова време. Измиването на ръцете също е отхвърлено. Земелвайс не успява да предложи приемливо научно обяснение на своето откритие[2].

  На 30 юли 1865 г. Земелвайс е вкаран с измама в лудница в предградието Дьоблинг (днес окръг на Виена). Разкрива измамата, опитва да избяга, но е заловен от персонала, жестоко бит и наранен. Умира след 14-дневен престой в лудницата от септицемия на 47-годишна възраст на 13 август 1865 г."

 10. 10 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Кой от какво се плаши от това, че Умре...

 11. 11 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 382 Любопитно

  До коментар [#1] от "montale":

  значи плащам си аз здравни осигуровки, но те няма да ме лекуват.
  Защо?

 12. 12 Профил на Discoverer
  Discoverer
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#11] от "nehaen":

  Защото никой не е длъжен да Ви лекува от Ковид19, при положение, че науката е предоставила безопасни и ефективни ваксини срещу коронавирус. Защо всички ваксинирани трябва да плащаме от осигуровките си Вашето лечението, заради собствената Ви глупост и егоизъм?

 13. 13 Профил на Stoyan Andreev
  Stoyan Andreev
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#9] от "k_":

  През 19-ти век практикуваната медицина все още не е била баш наука по начина, по който разбираме този термин днес.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Дообре. Айде да сравним с некои други болести.
  Смята се че в България около 87 000 българи са инфектирани с Хепатит С.
  Около 450 000 българи са инфектирани с Хепатит В.
  При Хепатит С например успешното лечение е при 40-80% от болните в зависимост от варианта на вируса, като продължителността на лечението се измерва в месеци. Останалите развиват цироза на черния дроб и/или рак на черния дроб с последваща смърт. Аналогично е положението при хепатит В но с по успешна прогноза за лечението.
  Що нямаме и никога не сме имали пандемия от тези много по-опасни заболявания а ни правят на луди с ковидчето. Това беше само един пример, а за съжаление има още много.

 17. 17 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 382 Любопитно

  До коментар [#12] от "Discoverer":

  1 никой не лекува от ковид, зашото вирус не се лекува.
  2 лекуват се предизвиканите от вируса болежки
  3 същите болежки може да ги полчш и без ковид
  и какво излиза
  аз и ти сме болни от пневмония, но понеже ти си ваксиниран, а аз не, мен няма да ме лекуват.
  Не знам на каква наука се осланяш, но е трябвало да наблегнеш малко повече в училише

 18. 18 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  Напролет да хванат неваксинираните да ремонтират и пребоядисват пейките по парковете и градините.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 19. 19 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 111 Неутрално

  Попитайте приятелите и познатите си колко от тях са изкарали вируса и колко от тях са ваксинирани. След като получите над 90% изкарали или ваксинирани, спрете да се занимавате с тази глупост и обърнете внимание на важните неща в живота.

 20. 20 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и България от началото на пандемията:Израел: 63% ваксинирано население - 6 864България: 16% ваксинирано население - 18 532Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:Израел: 63% ваксинирано население - 736 душиБългария: 16% ваксинирано население - 2 690 душиСмъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 3 на Живко Харизанов


  Нивото на медицината в Израел е 7 пъти по-високо отколкото в България.

 21. 21 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#9] от "k_":

  И как примерът ви с науката от 19 век е ирелевантен с постиженията на днешната наука?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  До коментар [#11] от "nehaen":

  Не се плаши ще ти предпишат хомеопатично средство за поумняване. А може и от ковид да те излекува

 24. 24 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#17] от "nehaen":

  Тази опорка по т.1 в училище ли сте я учили?
  За т.2 и т.3 се обърни към апологетите на Шуслеровите соли :)

 25. 25 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  [До 6:"EU Fighter"...:Хора като вас ще трябва да бъдат третирани като биотерористи. С всички последствия !.."

  а заразените ваксинирани, и починали вследствие на ваксината като грешка на растежа ли?

 26. 26 Профил на Трол с лопата
  Трол с лопата
  Рейтинг: 333 Весело

  Горещия картоф , о кой да вземе горещия картоооф...
  И какво стана с детайлния и чудесен План на Каруцарката ?

  въх
 27. 27 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ако след 1-2-5 год ваксинираните са по-податливи към разни други болести
  кой ще плаща лечението им?
  Да подписват декларации и да си плащат
  Стига са ни плашили нас неваксинираните

 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#25] от "pontius_glarus":
  У нас, над 18 000 човека са починали с Коронавирус. Колко са умрелите от ваксини?

 29. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#25] от "pontius_glarus":
  У нас, над 18 000 човека са починали с Коронавирус. Колко са умрелите от ваксини?

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#25] от "pontius_glarus":
  У нас, над 18 000 човека са починали с Коронавирус. Колко са умрелите от ваксини?

 31. 31 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката. Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г., благодарение на науката. Вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.
  —цитат от коментар 1 на montale


  Ти да не си представител на физер и модерна? Кво се опитваш да промиваш мозъци. Когато ваксините идват от зад океана от фирми които никой не знае кой е собственик, които печатат милиарди без никакви разходи дефакто... започваш да си задаваш въпроси. Дават ти нещо което не знаеш как действа, тестват си го сами те и как евро идиотите го одобряват, знаеш ли? Вяра на тея продажници не може да имаш ако си нормален. Само факта че не разрешиха никакви други ваксини освен муриканските говори сам за себеси. Говори че това е една мафия която държи европа на каишка. Унищожиха дори европейската ваксина. Това няма общо с другите ваксини до сега, не сме "анти ваксъри" или каквито там етикети лепят тея продажни мекерета. Въпроса е защо не водят войни вече. Защото намериха начин да цицат света и европа. Никой не говори колко пари се пренесоха в америка последните 2 години. Европейските данъкоплатци дето се бъхтят да работят даряват на американската мафия да си стрялят ракети да си чешат макарите за кеф.

 32. 32 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#22] от "gfi141069668":

  маркетингово може да го наричате както искате, факт е че всичките симптоми на синдрома, мога да ги получа и по друг начин, без да е наличен коронавирус

 33. 33 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката. Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г., благодарение на науката. Вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.
  —цитат от коментар 1 на montale


  Точно така и науката също така намери вариант да редуцира популацията, съответно да намали скоростта на свръхбързия влак към екологичната катастрофа на който се вози човечеството. ООН каза, че хората са виновни за това. Ако има по-малко хора на планетата и замърсяването ще е по-малко. За една година сме се увеличили с още 80 милиона, въпреки войните и пандемията. Тая работа не може да продължава така!

 34. 34 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 838 Любопитно

  "новите заразени за период от 14 дни са между 250 и 500 души на 100 хил. население."
  Някой дали може да каже колко са болните от хепатит? Пак на 100 хил. население. Дали са между 0.025% и 0.05% на 100 хил. население? Примерно. Или от морска дрисня, примерно?

 35. 35 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1904 Любопитно

  До коментар [#1] от "montale":

  Това колко пъти ще го прекарвате?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 36. 36 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  .....Стига са ни плашили нас неваксинираните
  —цитат от коментар 27 на vjo23696630


  Най-големите врагове на ваксърите са неваксинираните, и незасегнатите досега от вируса!

 37. 37 Профил на Martin Todorov
  Martin Todorov
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Това е така, но монетата има две страни. Науката седи и зад много пестициди в земеделието. Мине се не минат 20-30 години от употребата им и забранят даден пестицид. Защо ли? Ами защото същата тази наука, която ги е регистрирала като безопасни, след няколко десетки години установява, че водели до ракови заболявания. И когато исковете станат прекалено големи, вземат че го спрат от производство. Същото важи и за много медикаменти. Пак от наука, са починали в САЩ 500 000 за 20 години заради болкоуспокояващи. И това е само върхът на айсберга. Не можем да разчитаме не медиите да ни информират своевременно и да правят проучвания, защото една компания може да произвежда прах за пране и лекарства и ако много вземеш, че се правиш на раследващ журналист, току виж са ти секнали милионитте приходи от реклама. Причините за нарастването живота на човека са комплексни, едното е напредъка на медицината, другото хигиената и така нататък.

 38. 38 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 470 Неутрално

  “Има положителни случаи на имунизирани хора, без оглед на вида на приложената ваксина. При тях не се налага да бъдат хоспитализирани, тъй като заболяването протича много по-леко и в никакъв случай не се стига до дихателна недостатъчност”

  Въпрос: ако 25-годишен е напълно ваксиниран боледува леко и не е хоспитализиран заради възрастта си или заради ваксината?

 39. 39 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#36] от "pontius_glarus":

  А най-големите приятели на ваксърите са погребаните вследствие на летален изход на последствията от Ковид-19

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 40. 40 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#9] от "k_":

  Първата компания за цигари, която е използвала лекари в рекламите си, е American Tobacco, производител на Lucky Strikes. През 1930 г. те са публикували реклама, в която се твърди, че „20 679 лекари казват, че Lucky Strike са по -малко дразнещи гърлото“. Рекламната агенция на компанията е изпратила до лекарите пакети с цигари Lucky Strike и писмо с въпрос дали смятат, че Lucky Strikes са „по -малко дразнещи гърлото, отколкото другите цигари“, като отбелязват, че „много хора“ вече са били съгласни с това.
  Не е изненадващо, че много лекари са реагирали положително на този подвеждащ въпрос, а рекламите на Lucky Strike са използвали отговорите им, за да кажат, че цигарите са здравословни.

  През 1937 г. компанията Philip Morris прави крачка напред с реклама, в която се твърди, че лекарите са направили проучване, показващо че „когато пушачите са преминали на Philip Morris, всички раздразнения на гърлото са изчезнали напълно, и състоянието на гърлото се е подобрило“. Това, което не се споменава е, че Philip Morris са спонсорирали въпросните лекари. Philip Morris продължават да рекламират проучвания, които самите те са спонсорирали през 40-те годинин на миналия век. "Американците имат много положително мнение за медицината, както и за науката" казва Гарднър, който е съавтор на статията в American Journal of Public Health за лекарите в рекламите на цигари.

  R.J. Reynolds Tobacco Company създава свой отдел по медицина (Medical Relations Division) и го рекламира в медицински списания. Рейнолдс започва да плаща за изследвания и след това ги цитира в рекламите си също както Филип Морис. През 1946 г. Рейнолдс стартира рекламна кампания със слогана „Повече лекари пушат Camels, отколкото всяка друга цигара“. Те също получили отговор от лекарите, който потвърждава това, като преди това са им били изпратили безплатни кутии Camels.

  До средата на 50-те години, когато тютюневите компании трябвало да опровергават растящ брой доказателства, че техните продукти причиняват рак на белия дроб, рекламните стратегии започнали да се променят. „Това, което става е, че всички цигарени компании работят заедно, за да се опитат да популяризират идеята, че… все още не знаем дали е вредно“, казва Гарднър. През 1954 г. тези компании пускат „Изявление към пушачите на цигари“, в което се твърди, че изследванията, показващи връзка между рака и тютюнопушенето, са тревожни, но не са окончателни. Затова компаниите сформират изследователски комитет, който да проучи проблема.

  След това рекламите на цигари спират да използват лекари, защото това вече не е било убедителна тактика. Лекарите започват все повече да се противопоставят на тютюнопушенето, като през 1964 г. излиза доклад на генералния хирург на САЩ, че пушенето причинява рак на белия дроб, рак на ларинкса и хроничен бронхит.

  Някой да вижда прилики със сегашната ситуация? Медицина? Наука? Май зависи от това кой дава парите?

  Статията тук, превода правен набързо от мен и може да има грешки: https://www.history.com/news/cigarette-ads-doctors-smoking-endorsement

 41. 41 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "Живко Харизанов":

  Извинявай, но в България средната продължителност на живота за мъжете е 69-70 години. В Западна Европа на тази възраст карат ски, изкачват върхове, карат спортни автомобили, ходят на далечни екскурзии. Там търси ключа към експоненциално нарастващата смъртност в България, а не във ваксините.

 42. 42 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 211 Неутрално

  До коментар [#31] от "kya05558835":

  да ти обясня ли как действат mRNA ваксините? Само да не цъфне оня юнак, дето се е влюбил в думата 'препарат', че ще трябва и за това да обяснявам.

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  До коментар [#20] от "kwy38371721":

  А и средната продължителност на живота в Израел е 80,7 години, докато в България е 72,7.
  Там се грижат за възрастните, затова са здрави и живеят по-дълго.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  До коментар [#20] от "kwy38371721":

  А и средната продължителност на живота в Израел е 80,7 години, докато в България е 72,7.
  Там се грижат за възрастните, затова са здрави и живеят по-дълго.

 45. 45 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 382 Весело

  До коментар [#1] от "montale":

  Науката ни даде и атомна бомба, ако използваме този дар, няма да има корона вирус

 46. 46 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 644 Неутрално

  И защо сравнявате Израел с надутите от родната медицина числа на умрелите ?!?! Може да пробвате сравнение с други държави, но не и с БГ.
  И още нещо...Усещам как от ден на ден ваксинираните се изнервят все повече, разбирайки че особена файда от ваксината няма. СЛед като пак боледуват и разнасят вируса като неваксинираните. На всичко отгоре тази двойна (тройната СЗО я забрани скоро) ваксинация еб@в@ майката на собствената им имунна система, особено на хора със слаба такава. Или просто усещат как се се набутали в лапите на бялата мафия ?!
  Апропо, чичо Бил рече че 22 -ра Ковидът ще е само спомен. Не мога да не му вярвам - все пак той пръв формулира нормата на печалба от ваксините 1:20 Ох на дяда !

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":

  Живеят по-дълго, защото са богоизбрани потомци на праведния Ной (който всъщност се е пропил накрая)...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Помощ! Спрете го, човека с многото акаунти в момента цъка минуси на едни и същи постове. В продължение на няколко минути виждам непрекъснато покачване на минусите на едни и същи постове, вкл и моя. Помощ!

 49. 49 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#48] от "Vlater":

  Да кажеш че, е неравмонерно цъкането на минуси и всеки с различно мнение и по различно време цъка... ама то един след друг през няколко секунди ту моя -1 ту другите -1. Все едно че един ги прави... Случаеност???

 50. 50 Профил на pwq381057889
  pwq381057889
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#7] от "Discoverer":
  Какво правим с ваксинираните,които се разболяват и търсят болнична помощ?

 51. 51 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Любопитно

  "От 13 септември ще пускат само ваксинирани и преболедували в заведенията в Гърция"

  Първо в Гърция , а после и на други места по света

 52. 52 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  В момента в Израел има такава красива трета вълна, все едно, че е рисувана от ръката на изкусен художник. По ниво бие първата им вълна. В момента имат 840 инфектирани на милион население, докато в България в момента сме на ниво 177 на милион. В момента по този показател Израел е на пето място в света (а пред него са екзотики като Сейшелите - с микроскопичен общ брой жители). Вижда се, че в Израел заразените на милион са ПЕТ ПЪТИ повече отколкото в БГ.

  https://ourworldindata.org/covid-cases

  Какво идва да каже тази информация: че ваксините не спират заразяването. Ако е вярно твърдението, че "ваксините гарантират по-леко протичане" (макар, че това твърдение бе хвърлено в публичното пространство далеч преди да е било достатъчно времето за ДОКАЗВАНЕТО му като научен факт), то какъв ще е ефектът - единствено, че ще спомогнем за селектиране на варианти, които могат лесно да избягват приложените ваксини. Отделно, че предлаганата теорият да се поддържа постоянен титър на антитела чрез ваксиниране, е спорно дали е повече безумна или повече престъпна.

  Въобще - ваксините имат своята роля, но длъжни сме да приемем, че природата е далеч по-всеобхватна и проявяваща висш разум, отколкото това, което прави пропагандата в момента. Вирусът ще си го кара по неговата си програма, а истината е, че ще бъде спрян от колективната реакция на заразилите се с него, а не с опити да бъде залъган с несъществуващи ефекти на сегашните ваксини срещу него. Колкото и да ни се иска да не е вярно, ефектът им е крайно ограничен в тази еволюционна борба, а истинският победител е ясен и никога не е бил друг - имунната система на бозайниците, подготвяна с хиляди години еволюция за срещи като тази. Манипулативното поднасяне на ролята на ваксините е изключително дразнещо и може да бъде обяснено с няколко еднакво силни фактора: търговски и политически интерес, нечестна журналистика и зомбирана тълпа.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  А какво е закусил Борисов и къде мисли да се поразходи и да досажда днес?

 55. 55 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  Същата тази наука твърдеше допреди 2 г., че за създаването на ваксина са нужни поне десетина години. И днес поредната колежка е в болнични, след като се ваксинира преди две седмици.
  Така че ги разправяй на шапката ми. Медицински служител съм.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 56. 56 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#49] от "Vlater":

  Не са ти ваксинирани коментарите и по-лесно хващат минуси!

 57. 57 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката. Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г., благодарение на науката. Вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.
  —цитат от коментар 1 на montale


  Понеже често го повтаряш, успокой се. В болница няма да стъпя никога. Нито искам някой да ме лекува. Живея в мир с вирусите, нито те ме закачат, нито аз тях.

 58. 58 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  Науката ви казва да не преяждате, да не пиете, да не пушите, да се движите ама вие не го правите а искате хапче или игла. Трябва ли да ви лекуват по твоята логика след като не сте се погрижили за собственото си здраве?

 59. 59 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#3] от "Живко Харизанов":


  Тя смъртостта в България е толкова пъти по висока и преди короната и ваксините бе. Пробутвайте по интелигентни опорки. За 2019 в България (първенеца по смъртност в света) са починали 16 души на хиляда а в Израел 5 на хиляда.

 60. 60 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#52] от "inn":

  +++ за жалост сме около 20 % неподлежащи на зомбиране.
  Подозирам, че това е краят на хомо сапиенс. Толкова идиоти и комунизмът не успя да отгледа.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 61. 61 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#6] от "EU Fighter":


  Ще ги разстрелват е на улицат ли?

 62. 62 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 289 Весело

  "От 13 септември ще пускат само ваксинирани и преболедували в заведенията в Гърция"Първо в Гърция , а после и на други места по света
  —цитат от коментар 51 на bat_plamen


  Във Франция, Монако, Монте Карло и части от Германия и Италия вече е така и аз го подкрепям, надявам се и у нас, макар и по-бавно, да се случи същото :):):) А Ричард Алибабоебов да си яде ушите :):):)

 63. 63 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#52] от "inn":

  Миналата седмица бях пуснал една таблица на заболевоемостта по възрастови групи в Израел, на която ясно се вижда че по отношение на разпространението на вируса ваксината не върши почти никаква работа. (Ваксинационния сертификат е едно документално нищо)
  Утре пак ще я пусна, ако обновят статистиката. Този път ще добавя и тези в критично състояние, тъй като предполагам че там има ефект от ваксината.

 64. 64 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#7] от "Discoverer":


  Отново да запитам. Всички дето преяждате, пиете, пушите и не се движите на какво основание трябва да получавате лекарски грижи по вашата логика?

 65. 65 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1155 Весело

  Оптимистична теория за българския народ
  Като махнете 1.5 милиона до 18 години, които на практика вируса не ги лови, остават 5.5 милиона население в страната.
  1 120 000 са официално ваксинирани. Преболедували са официално около 450 00, т.е. най-вероятно преболедувалите са поне 1.5 милиона. От тях някои са и ваксинирани, но в общи линии около 2.5 милиона имат естествен или изкуствен имунитет от възрастното население над 18 години. Това си е едно към 40% както и да го погледнеш.
  , които би трябвало да имат имунитет и следователно според всички ковидисти от последния ден, няма да умрат от Ковид. Като прибавим и децата, и 100% смъртност да има едни 4 милиона ще оцелеят ако срещу това нещо се изработва имунитет.

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#12] от "Discoverer":


  Не се излагай. Само като се замисля колко пари опукахме безсмислено за вашите “ваксини” и зле ми става. Тия пари ако бяха отишли за истинско здравеопазване и промотиране на здравословен начин на живот щяхме да намалим с 50 процента смъртността в държавата.

 67. 67 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":Същата тази наука твърдеше допреди 2 г., че за създаването на ваксина са нужни поне десетина години. И днес поредната колежка е в болнични, след като се ваксинира преди две седмици.Така че ги разправяй на шапката ми. Медицински служител съм.
  —цитат от коментар 55 на Vivian Apostolov


  Уважения , че имаш "топки" да се изкажеш! Който го е страх или е платен трол да ходи да го бодат. Интелигентните хора не рискуваме с ваксини, които и мишките не щат.

  Един Българин
 68. 68 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#49] от "Vlater":Не са ти ваксинирани коментарите и по-лесно хващат минуси!
  —цитат от коментар 56 на j.h.jazz


  Сигурно е така. Обаче беше забавно да рефрешвам страницата през няколко секунди и да гледам развитието на минусите. Първо минус на моя пост 40, след това на Мартин Тодоров 37, и на няколко други поста. След няколко секунди пак първо на моя след това на Мартин, и така в продължение на няколко минути. Интересна работа... Мноого интересна :D

 69. 69 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Любопитно

  Я да видим как мрат ваксинираните и неваксинираните при челен сблъсък с Делта:
  Таблица 5 страница 18:
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1009243/Technical_Briefing_20.pdf
  Таблица 5 страница 23:
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1012644/Technical_Briefing_21.pdf

  Нещо да ви прави впечатление?
  Данни до 2-ри Август:
  Починали ваксинирани под 50 години 13, над 50 години 389
  Починали неваксинирани под 50 год 48, над 50 год 205

  Данни до 15-ти Август:
  Починали ваксинирани под 50 години 27, над 50 години 652
  Починали неваксинирани под 50 год 72, над 50 год 318

  Какъв е изводът? Под 50 години ваксинирайте се, над 50 години- не. Въпросът е когато ваксинираните стигнат 50 години да не почнат да измират като мухи.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 70. 70 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  На всичко отгоре тази двойна (тройната СЗО я забрани скоро) ваксинация еб@в@ майката на собствената им имунна система, особено на хора със слаба такава.
  —цитат от коментар 46 на ThePal


  Изобщо не си разбрал защо СЗО е против тройната (бустерна) доза. То не е защото е вредна, а защото в световен мащаб ваксините не достигат и е грехота богатите да се дупчат трети път, докато за другите не достига и една ваксина.

  Сам съм, други няма...
 71. 71 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#28] от "uvtest":


  Прочети си писанието и ще видиш че си задал грешния въпрос. Ако ще броим починали “С” коронавирус тогава трябва да броим починали “С” ваксина. Почти сто процента от починалите са починали “С” ваксина, нали се сещаш?
  Другия начин е да броим починалите наистина “от коронавирус” ама никой не води такава статистика, всички в статистиката са починали от какво ли не и са били “с коронавирус”

 72. 72 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  М даа , докато науката измисли всичко това и създаде ваксини за едра шарка и тем подобни дето сте ги изредили , доста народ е измрял експериментално. Та кажете колко опити са направени и колко хора са умрели докато се одобрят ваксините за другите болести .
  Сега ще поизчакам специално аз, нека експерименталната група като вас да поеме експеримента да видим какво ще стане и тогава.

 73. 73 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  Само така, тотална дискриминация и сегрегация срещу нековидните тикви. Да се крият по мази и гори, никакво присъствие на обществени места.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 74. 74 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":М даа , докато науката измисли всичко това и създаде ваксини за едра шарка и тем подобни дето сте ги изредили , доста народ е измрял експериментално. Та кажете колко опити са направени и колко хора са умрели докато се одобрят ваксините за другите болести .Сега ще поизчакам специално аз, нека експерименталната група като вас да поеме експеримента да видим какво ще стане и тогава.
  —цитат от коментар 72 на ve4e


  Модерен виц:
  Една мишка попитала друга - "Ще се ваксинираш ли?"
  Другата отговорила: "Ами не, ще изчакам да свършат тестовете с хората и тогава"

 75. 75 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#7] от "Discoverer":

  Науката е казала, че алкохолът, тютюнопушенето , мазните и въглехидратни храни са вредни за вашето здраве, но хората водят този нездравословен живот. Затлъстяват , имат диабет, имат чернодробно заболяване, белодробно заболяване и др.- нека всички тези дето не слушат науката и водят този начин на живот да попълнят декларации, че като се разболеят да не ги ги лекуват. болниците и ковид отделенията са пълни с хорар които не се грижат за здравето си.
  Само че здревите младите , спортуващите и всички, които сме слушали науката сега сме ограничени заради тези дето не са я слушали.

 76. 76 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#11] от "nehaen":Защото никой не е длъжен да Ви лекува от Ковид19, при положение, че науката е предоставила безопасни и ефективни ваксини срещу коронавирус. Защо всички ваксинирани трябва да плащаме от осигуровките си Вашето лечението, заради собствената Ви глупост и егоизъм?
  —цитат от коментар 12 на Discoverer


  Науката е предоставила превентивни лекарствени препарати, с някои характеристики на ваксини, но това не са точно ваксини.
  Безопасни дали са - това вие не знаете. Никой не знае. Трябва да минат 3-5-10 години, за да се разбере дали са безопасни.
  Ефективни не са точно. Защото ваксинираните пренасят зараза, по същия начин, както и неваксинираните. Боледуват доста. Най-малкото, можем да кажем, че са ефективни, но ефикаснотта им е много ниска. Далеч, много далеч под очакванията. И е много спорно да се твърди, че т.нар. ваксини резултирали в по-ниска смъртност. Това няма как да се потвърди, след като по-податливите индивиди бяха съборени в предишните вълни. Не е коректно, нещо, което се дължи на естествен подбор, да се приписва на т.нар. ваксини.
  След като ковид се лекува съвсем добре и бързо с комбинация от антибиотици, хлорохини и/или антипаразитни препарати от типа ивермектин, резултатите дават 0.5% смъртност (вярно, 3-5 пъти по-висока от грип, но не е 2-3%, както беше с умишлено наложените протоколи и хората мряха като мухи!), надали е нужно човек да се ваксинира. Наличните досега данни показват, че е по-добре да имаш готовност да се лекуваш с гореказаните типове и комбинации лекарства (не ги споменавам поименно, защото модераторът вчера ме баннал, понеже, видите ли съм едва ли не рекламирал стока - затова не споменавам точни названия, но всеки може да ги намери в нета, пък и вече всеки знае за тия лекарства). Важно е обаче, да се снабдиш с тия лекарства и те да са като бойна готовност в къщи, защото е от особено голямо значение да се атакува ковида възможно най-рано.
  И още нещо - ЧОВЕКЪТ СИ ПЛАЩА МЕД. ЗАСТРАХОВКИ и никой няма право да го лишава от помощ.
  Всяка задължителност или принуда към ваксиниране е нарушение на фундаментални права на човека и трябва да се отхвърля от хората по всички възможни начини.

 77. 77 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 785 Весело

  До коментар [#75] от "ve4e":

  И аз не искам да плащам чернодробните трансплантации на алкохолиците, както и за белодробните заболявания на пушачите, но нямам избор.

 78. 78 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Бях преди малко при личния. И някаква пациентка му се обажда по телефона за преглед. Доколкото разбрах с дълбока кашлица. Симптом точно на делтата. И лекарят е пита дали се е ваксинирала-не и няма и намерение. В такъв случай, би ли си направила пср тест? Пак не. Тогава я почна. Какво очаква, има симптоми, които съответстват на ковид. Без тест, ако дойде в кабинета и ако е заразена може да зарази освен лекаря, който все пак трябва да я преслуша, опипа и да е доста близо до нея също така и следващите пациенти.

  Ок, не се вкасинирай жено, но ако вярваш на бг мама, че при теста ще ти бръкнат в мозъка питай пак бг мама какво ти е и как да се лекуваш.

 79. 79 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Оптимистична теория за българския народКато махнете 1.5 милиона до 18 години, които на практика вируса не ги лови, остават 5.5 милиона население в страната. 1 120 000 са официално ваксинирани. Преболедували са официално около 450 00, т.е. най-вероятно преболедувалите са поне 1.5 милиона. От тях някои са и ваксинирани, но в общи линии около 2.5 милиона имат естествен или изкуствен имунитет от възрастното население над 18 години. Това си е едно към 40% както и да го погледнеш., които би трябвало да имат имунитет и следователно според всички ковидисти от последния ден, няма да умрат от Ковид. Като прибавим и децата, и 100% смъртност да има едни 4 милиона ще оцелеят ако срещу това нещо се изработва имунитет.
  —цитат от коментар 65 на georgievb


  Ха-ха. Забрави обаче още един милион зад граница.

 80. 80 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#20] от "kwy38371721":А и средната продължителност на живота в Израел е 80,7 години, докато в България е 72,7.Там се грижат за възрастните, затова са здрави и живеят по-дълго.
  —цитат от коментар 43 на Роси


  Не това е главната причина. Сериозна част от хората там са практикуващи Юдеи, т.е. те спазват Закона, даден във Ветхия Завет. Част от тия предписания засягат храната на човека. Ако се загледате в това, как се хранят повечето Евреи, какво може и какво не може, ще проумеете, че нерегламентираният начин на хранене в Европа и голяма част от света е предпоставка за много негативни последици. Ако хората спазват горе-долу хранителните правила на Юдаизма, предполагам, статистически, ще прибавят едни поне 5 години към продължителността на живота.

 81. 81 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 289 Весело

  [quote#76:"transvaal"][/quote]

  Съгласен с голяма част от изказаното, но извън официалната статистика миналия четвъртък заместник-директора на "Пирогов" в интервю по някоя си тАлАвизия каза, че от лежащите в реанимацията на болницата 99% са неваксинирани и само 1% от тежко болните са ваксинирани и тези хора /вероятно 2-3 души/ са над 65 годишни ... :):):) Така че целта на ваксините не е да не се заразиш, а като се заразиш, да не го караш тежко и все пак да не умреш ... Все пак не бива да забравяме и следния лаф, който анти-ваксърите не могат да проумеят - Трябва да си много тъп, за да умреш от нещо, за което има безплатна ваксина ... :):):)

 82. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#62] от "chicho_gosho":

  психопати ,сър

 83. 83 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#81] от "chicho_gosho":

  вчера изписаха един приятел от окръжна болница 3 седмици ковид мъки, каза ,че само в неговата стая е имало 2 напълно ваксинирани в тежко състояние с двустранна пневмония, защо да го лъжат ,че са ваксинирани?

 84. 84 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vlater":

  Забравяш, че основната цел на ваксината е да не стигнеш до болница. Преболедува се по-леко. Твърде изменчив е, за да се създаде универсална ваксина.
  Както и за грипа, всеки сезон има различни ваксини, в зависимост кой щам се очаква.

 85. 85 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Последен исторически факт за днес:

  Pfizer често нарушава правилата и законите, непрекъснато се асоцира с незаконни маркетингови практики и корупция, подкупва лекари и подтиска неблагоприятните резултати от изследвания. От 2002 г. компанията и нейните дъщерни дружества са осъдени да заплатят около 3 милиарда долара от престъпни деяния, чрез граждански искове и присъди от заведени дела. Споразумението през септември 2009 г пък е в размер на 2.3 милиарда долара, което е рекордна глоба за извършено криминално деяние.

  И ще ме карате да се боцкам с продукта на тези??? Не благодаря!

 86. 86 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#55] от "Vivian Apostolov":

  Щом сте медицински служител, би трябвало да ви е известно, че срещу подобни вируси не се работи от преди две години, а доста преди.
  Просто сега изолираха щама и създадоха ваксината.
  Та, дълбоко се съмнявам, дали сте медицински служител.

 87. 87 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#81] от "chicho_gosho":вчера изписаха един приятел от окръжна болница 3 седмици ковид мъки, каза ,че само в неговата стая е имало 2 напълно ваксинирани в тежко състояние с двустранна пневмония, защо да го лъжат ,че са ваксинирани?
  —цитат от коментар 83 на bnc59488372


  А на мен приятел ми каза, след като излезе и той от болница, че във ВМА били само неваксинирани.

 88. 88 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Какъв е изводът? Под 50 години ваксинирайте се, над 50 години- не. Въпросът е когато ваксинираните стигнат 50 години да не почнат да измират като мухи.
  —цитат от коментар 69 на Утопия


  Смъртност при заразените ваксинирани над 50 години 1.8%, смъртност при заразените неваксинирани над 50 години 5.9%

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 89. 89 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#84] от "j.h.jazz":

  Защо тогава ще налагат ограничения? Този сертификат каква му е целта тогава? Ако си ваксиниран и разнасяш вирус със сертификат в джоба или телефона как ще спре разпространието? Защо се говори за боцкане на деца при положение че те не боледуват?

 90. 90 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#1] от "montale":

  ++++
  По този повод, ето още един дарвинист:
  https://offnews.bg/zdrave/radiovodesht-kojto-se-podigravashe-s-pandemiata-i-vaksinite-pochina-757832.html

 91. 91 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#81] от "chicho_gosho":вчера изписаха един приятел от окръжна болница 3 седмици ковид мъки, каза ,че само в неговата стая е имало 2 напълно ваксинирани в тежко състояние с двустранна пневмония, защо да го лъжат ,че са ваксинирани?
  —цитат от коментар 83 на bnc59488372


  Аз цитирах за "Пирогов" статистика, не за Света Анна /Окръжна болница/, защото зам-шефа на болницата бе в студиото ... И пак повтарям, за по-глупавите анти-ваксъри или доброволно нежелаещите да се ваксинира - Трябва да си много, ама много тъп, за да умреш от нещо, за което има безплатна ваксина по света :):):)

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на pwq381057889
  pwq381057889
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#91] от "chicho_gosho":  До коментар [#91] от "chicho_gosho":

  А колко трябва да си тъп,да не разбираш,че”безплатната” ваксина не е панацея?

 94. 94 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#89] от "Vlater":

  Защото, ако няма някакви ограничения и стане бум в заболяванията и свършат болничните места и медицинския персонал - как ще избираме кой да го лекуват и кой не?
  Не бъркай боледуването с пренасянето на вируса - това за децата.
  Защото, за да с

 95. 95 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#84] от "j.h.jazz":Защо тогава ще налагат ограничения? Този сертификат каква му е целта тогава? Ако си ваксиниран и разнасяш вирус със сертификат в джоба или телефона как ще спре разпространието? Защо се говори за боцкане на деца при положение че те не боледуват?
  —цитат от коментар 89 на Vlater


  Когато си ваксиниран, по-малко вероятно влизаш в болница за 2 седмици. Съответно натискът върху тях е по-малък.
  Във Великобритания има голям брой заразени, защото тестват много. Всеки има право на 2 безплатни теста на седмица. Но хората в болница са доста по-малко от предишните вълни, умрелите също.

 96. 96 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Я голедай хубаво CFR при < 50 годишните.

  Точно обратното. Ефективността (около 3 пъти) е про >50 годишните. При

 97. 99 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#55] от "Vivian Apostolov":Щом сте медицински служител, би трябвало да ви е известно, че срещу подобни вируси не се работи от преди две години, а доста преди.Просто сега изолираха щама и създадоха ваксината.Та, дълбоко се съмнявам, дали сте медицински служител.
  —цитат от коментар 86 на j.h.jazz


  Защо се съмняваш, в последно време има доста съмнителни медицински служители. Освен това може да е шофьор на линейка.

 98. 100 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#78] от "filofob":

  Лекарят слага една супер-дупер Н95 маска, след това проветрява кабинета и така.

  А може и да я прати за снимка/скенер, като така хем ще има повече информация какво се случва, хем няма да вижда пациента.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK