На живо

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

Избрано от редактора
Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова
Парламентарната група на "БСП за България" ще вземе третия, последен, мандат за съставяне на правителство и ще покани на разговори т.нар. партии на протеста "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Според лидера на социалистите Корнелия Нинова няма да се поставят предварителни условия, както и предварителни кандидатури за министър-председател и министри, а ще се търси диалог и консенсус на публични срещи.


"Дневник" проследи на живо важните политически новини и реакциите по тях. Вижте политическите новини от деня накратко в хронологията.
Петър Чобанов

© Юлия Лазарова

Петър Чобанов


Дали ДПС ще подкрепи евентуално правителство с мандат на БСП ще зависи от това какво ще бъде предложено, как ще бъде предложено, какви приоритети ще си постави евентуален кабинет и кой ще ги изпълнява. Това коментира пред Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група Петър Чобанов.
Запитан дали у ДПС има обида от това, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не го посочи сред партиите, с които ще преговаря, Чобанов отговори, че за обида не става дума, защото всеки има своя политическа стратегия и носи своята отговорност пред избирателите.


В отговор на въпрос дали ДПС има влияние върху "Има такъв народ", Чобанов отговори, че движението осъществява влиянието си чрез "идеите за ускорено развитие на държавата и убедителността си да ги прилага". Той отрече да е имало договорки, но допусна "съвпадение на интересите в посока развитието на страната".

Според Десислава Атанасова Радев не иска редовно правителство

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


"Съвсем закономерно е г-н Радев да връчи третия мандат на БСП, все пак Корнелия Нинова го договори с външни сили и други генерали. Освен това преди 5 години Илияна Йотова почти го заплаши, че всяка стъпка срещу БСП ще му струва скъпо" - това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.


Според нея президентът Радев не желае да има редовно правителство. "Той изглежда само прави сметки за своите избори, за своята кампания и затова предполагам желае да има служебен кабинет, без парламент. Иначе не мога да си обясня по друг начин, въпреки заявките на всички останали т.нар. протестни партии, че няма да подкрепят кабинет на БСП, мандатът да се връчва именно на тях. Ако искаше търсене на някакъв консенсус и съгласие, то можеше да посочи друга парламентарна група", заключи Атанасова.

Христо Иванов: Питам се каква е идеята на президента

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


"Питам се при ясните ограничения на "Демократична България" каква е идеята (на президента, бел. ред.), но положението е такова, каквото е". Така лаконично съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира новината, че Румен Радев ще връчи утре сутрин третия мандат за съставяне на правителство на БСП. По думите на Иванов окончателното решение за участие в разговори и даване на подкрепа, ще бъде взето от колективните органи на обединението. Въпреки това, Иванов многократно е заявявал, че "Демократична България" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП.


"Всички знаят каква е нашата позиция, затова настоявахме да се търси някаква формула преди взимането на това решение. Това така или иначе не се случи.", коментира още Иванов.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" приема поканата на БСП за разговори

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


"Изправи се.БГ!Ние идваме!" ще участва в разговори по покана на БСП за опит за съставяне на правителство с третия мандат. Това се разбра от изказване на Арман Бабикян в кулоарите на парламента. Той заяви, че коалицията ще продължи да спазва предварително заявените принципи и програмните приоритети на формацията, както и че ще продължи да настоява за изключване на ГЕРБ и ДПС от участие в управлението. Бабикян заяви, че не е разочарован от това, че президентът не е връчил третия мандат на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" въпреки, че за това призоваваха и от "Има такъв народ", и от "Демократична България".


Той посочи, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще положат "добронамерени усилия" за реализирането на третия мандат, но това, според думите му, зависи главно от Корнелия Нинова. "Подигравка е със съдбата на България, хората непрекъснато да бъдет пращани на избори без да има яснота след като същите играчи се върнат в парламента, какво ново ще им се е случило. Затова ако има шанс за третия мандат, това е шансът на разума", заяви още Бабикян.

Филип Станев: Ще говорим, но няма да съставим кабинет с БСП

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП, се разбра от коментара на зам.-председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Филип Станев. "Толкова е интересно, когато живееш в общоизвестни обстоятелства. Още преди три дни г-н Трифонов заяви своята позицията, а тя е и позицията на партията. Казусът е повече от ясен - мандатът отива в БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях", заяви Станев. По думите му, те биха откликнали на поканата за разговори от страна на БСП, но това няма да промени позицията на партията. "Едни разговори нито биха навредили, нито биха променили посоката на действия на "Има такъв народ", каза Станев.


Според него това, че "Има такъв народ" няма да подкрепи БСП, не означава, че няма да се състави кабинет с третия мандат, тъй като "има и други парламентарни групи. Защо да не се прегърнат някои други партии, да си съставят мнозинство и после кабинет"., смята Станев, но изказа предположение, че се върви към нови избори.

БСП кани всички без ГЕРБ и ДПС на преговори

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


След като вземе мандата, "БСП за България" ще покани на среща "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", съобщи председателят на парламентарната група Корнелия Нинова на брифинг в парламента.


"Няма да поставяме предварителни условия, няма да поставяме предварителни кандидатури за министър-председател и министри. Ще търсим консенсус по тези въпроси", обяви Нинова.


Попитана за нежеланието на "Демократична България" да подкрепи кабинет с мандат на БСП, Корнелия Нинова каза: "Последна възможност е това за България. Каним ги добронамерено, държавнически, отговорно".На срещи няма да бъдат канени ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Като няма да разговарят с нас, те тези разговарящите ще са много по-наясно от това, което ще се случи, отколкото ние. Така че и ние като вас заедно ще видим какво кой какво ще предложи". Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира новината, че президентът ще връчи третия мандат на БСП. По-рано лидерът на социалистите обяви, че ще се опита да проведе разговори за съставяне на правителство с "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ!Ние идваме!", но без ГЕРБ и ДПС.

"БСП за България" е получила покана от президента Румен Радев утре да получи третия мандат, обяви лидерът на парламентарната група Корнелия Нинова. Новината бе потвърдена от пресцентъра на президента, където е посочено, че мандатът ще бъде връчен в 9.30 часа.

ГЕРБ обяви за популистки ход предложеното вдигане на пенсиите

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


Въпреки множество отправени забележки депутатите одобриха на първо четене актуализирания бюджет на Държавното обществено осигуряване. В него е заложено от октомври всички пенсии да се вдигнат средно с 12.5%, а сега добавяните на всички 50 лв. заради коронавируса пари да влязат постоянно във всички пенсии. Разходът за актуализацията на пенсиите ще струва на бюджета до края на годината 399 млн. лв.


Повечето партии дадоха заявки да предложат свои промени между първо и второ четене като няколко от тях, сред които и ГЕРБ, оспориха нуждата сега да се актуализират пенсиите и предложиха това да стане при наличието на редовно правителство. Хората на Борисов още преди седмица предложиха вместо това сегашните антикризисни помощи да се вдигнат на 100 лв. На пенсионер, а ДПС дори вдигна сумата до 120 лв. Проекта на правителството подкрепиха 148 депутати от общо гласувалите 197, 1 бе против, а 48 се въздържаха. Както и при бюджета на здравната каса и тук ГЕРБ обяви, че ще гласува "въздържал се".


Дебатите продължават по актуализацията на държавния бюджет като депутатите удължиха работното си време до 18 ч.


Подробности - тук.

Депутатите удължиха работното си време

Депутатите удължиха работното си време днес до 18 ч. по предложение на депутата от "Има такъв народ" и оглавяващ бюджетната комисия Любомир Каримански. Мотивът за това е парламентът да успее да приеме актуализацията на бюджета на първо четене, като ако това не стане в рамките на деня, дебатите ще продължат утре сутрин. До момента бе одобрена актуализацията на бюджета на здравната каса. В момента текат дебатите по актуализацията на парите на Държавното обществено осигуряване. Повечето партии, с изключение на ГЕРБ, заявяват, че ще подкрепят проекта на служебното правителство, но ще внесат и свои, алтернативни проекти.

"Има такъв народ" внесе проект, позволяващ чуждо гражданство на депутати и министри

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


61 депутати от "Има такъв народ" са внесли в Народното събрание промяна в Конституцията, според която отпада забраната за чуждо гражданство за кандидатите за народни представители. Те предлагат от чл. 65, ал. 1 от основния закон да бъде заличен изразът "няма чуждо гражданство" и текстът да гласи следното: "За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който е навършил 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода".


По-късно Тошко Йорданов каза, че към "Има такъв народ" имало около 25 качествени експерти, които не са в парламента заради двойното си гражданство. По думите му имало и много качествени българи с двойно гражданство.


В мотивите депутатите от ИТН посочват, че изискването кандидатите за депутати да са само български граждани е било въведено в Конституцията без дебат при второто гласуване на проекта през 1991 г. и няма ясни мотиви защо се прави и защитата на кои интереси го налага.


"В повечето държави-членки на Европейския съюз липсва ограничение на пасивното избирателно право на основание притежаване на друго гражданство", изтъкват депутатите от ИТН. Те заключават, че обществото има нужда от участие в държавното управление на българи, натрупали образование и опит, особено в страни с по-стари и по-развити демократични традиции.


Предложението е любопитно, тъй като именно от "Има такъв народ" тръгна питането за двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков, след като на 12 август депутатът Димитър Гърдев внесе въпрос към външния министър по темата в рамките на парламентарния контрол. По-късно Конституционния съд образува дело по искането на 55 депутати от ГЕРБ да обяви за противоконституционен указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство, като аргументът, с който народните представители от бившата управляваща партия атакуваха кабинета, е, че Петков има и канадско гражданство. Според Конституцията кандидатите за министри трябва да отговарят на изискванията за депутати.


Според чл. 154 от Конституцията правото на инициатива за изменение и допълнение на основния закон принадлежи на една четвърт от депутатите. Предложението се разглежда от парламента не по-рано от един месец и не по-късно от три месеца след постъпването му.

Заседанието на Народното събрание продължава след почивката с дебати по актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Парламентът одобри на първо четене новия бюджет на Здравната каса

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


След лични нападки между предишни и настоящи управляващи в крайна сметка парламентът одобри на първо четене предложената от служебното правителство актуализация на бюджета на здравната каса. Проектът, макар и със заявка за нови предложения преди второто четене, подкрепиха 145 от 185 гласували депутати, само един бе против, а 39 се въздържаха. Проектът предвижда бюджетът на касата да се вдигне със 124 млн. лв. При предвидени общо за годината 5.3 млрд. лв. Вносителите предлагат парите да бъдат даписани " на един ред", да не се разпределят по отделни пера, за да може да се пренасочват в зависимост от това къде има нужда – за ваксинация, за болнично или доболнично лечение на коронавирус. Това доведе до коментари от страна на ГЕРБ и ДПС, че парите ще се харчат непрозрачно – с решение на надзорния съвет на касата.


Всички бяхме против джипката да разпределя разходите, сега определяме нова джипка, която обаче е вече с 9 места – за надзора на Здравната каса.


Хасан Адемов,

депутат от ДПС


Подробности можете да прочетете тук.

43% смятат, че отговорността за несъставяне на правителство е и на трите партии на протеста

43% от анкетираните в съвместно проучване на "Маркет линкс" и Би Ти Ви смятат, че отговорността за неуспешното съставяне на кабинет в рамките на първия мандат, връчен от президента Румен Радев, е както на "Има такъв народ", така и на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". 25% посочват партията на Слави Трифонов за основната причина, а 15% формациите на Христо Иванов и Мая Манолова. 18% не посочват нито едната от политическите сили.


"Това се отразява на партиите на протеста, които не успяват да оправдаят очакванията и има спад в тяхното одобрение, като по-съществен е той при партията на Слави Трифонов, два пъти по-нисък е при другите партии", коментира Живков. Има известно връщане на доверието към БСП и ДПС, докато ГЕРБ запазва нивата си, добави той.


*данните са от проучване на "Маркет Линкс", финансирано и реализирано съвместно с Би Ти Ви, проведено сред 1055 пълнолетни човека в страната по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета в периода 13-22 август.


Още данни от проучването - тук.

От "Има такъв народ" настояват, че няма да водят разговори за третия мандат

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


"Има такъв народ" остава в опозиция и няма да влиза в разговори за третия мандат. Това се разбра от изказване на зам.-председателя на парламентарната група Ивайло Вълчев в кулоарите на Народното събрание. На въпрос дали в партията обмислят предложението на Мая Манолова "Има такъв народ" да излъчи премиер и ключови министри след връчване на третия мандат, той отговори: "Представете си, че през януари месец Вие каните на рожден ден някакви хора, които казват кой друг ще дойде, те какво ще подарят, какво ще има за ядене, какво ще има за пиене. Не, няма да дойдем, ще кажем и на другите да не идват и въобще вашият рожден ден през януари не е добра идея. След което през декември същите хора идват при вас и те питат дали искаш да си празнуваш рождения ден на моята дата през декември?".


Ивайло Вълчев заяви, че няма логика в това да се предлага нещо, което е можело да се случи преди месец с първия мандат. По-късно в кулоарите на парламента депутати от парламентарната група на "Има такъв народ" коментираха, че дори и резултатите от проучването на "Маркет линкс", което бе публикувано по-рано днес и според което има спад в подкрепата за партията на Слави Трифонов, не биха променили позицията на "Има такъв народ" за третия мандат. Според тях е било очаквано да има отлив, но това било само "моментна снимка" на нагласите и затова не трябва да му се придава по-голямо значение.

За техническата подготовка за изборите ще са нужни около 2 месеца

За техническата подготовка за изборите ще са нужни около 2 месеца, обяви изпълнителният директор на фирмата-доставчик на машините за гласуване "Сиела Норма" Веселин Тодоров в интервю за БНР. Според него Централната избирателна комисия трябва да ускори подготовката за методиката на провеждането на изборите и да не чака официалното насрочване на вота.


По темата избори 2 в 1 Тодоров подчерта, че една смарт карта може да се ползва за отключване и на двата вота. "Ако обаче някакъв по-сложен сценарий бъде приет, това вече е въпрос на възможности във времето. Ние засега нямаме методика от ЦИК, за да работим по нея. Ако бъде решено да се ползват две смарт карти, може да възникне проблем с доставката на допълнителните около 33 хил. карти", предупреди той.

ГЕРБ отново е първа сила, "Демократична България" изпреварва "Има такъв народ"

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Дневник


"Демократична България" вече е втора политическа сила сред твърдо гласуващите, въпреки спад при протестните партии, последвал невъзможността за съставяне на правителство в рамките на първия мандат, връчен на партиите от 46-ото Народно събрание.


ГЕРБ отново е начело, а "Има такъв народ" вече е трета, сочи проучване на "Маркет линкс" и Би Ти Ви, проведено в периода 13-22 август, в който партиите не постигнаха съгласие за правителство и актуализация на бюджета в рамките на консултации и съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. 21.6% от заявилите, че ще гласуват на следващи парламентарни избори подкрепят партията на Бойко Борисов (15.7% от всички анкетирани).


На второ място сред гласуващите е "Демократична България" с 16.5% (11.3% от всички). С минимална разлика, в рамките на статистическото отклонение, но вече на трето място след като спечели последните избори, е "Има такъв народ" с 15.7% (14.2%). Следва БСП също с 15.7% (12.5%). ДПС има подкрепата на 11% от гласуващите и 10.7% от всички анкетирани. "Изправи се.БГ! Ние идваме!" е с подкрепа 4.5% (4.1%), а "Възраждане" е с възходящ тренд - 4.3% доверие сред гласуващите (3.1% от всички). 14.4% от всички анкетирани не са решили за кого биха гласували, както и 8.7% от твърдо гласуващите.


52% от анкетираните са заявили, че твърдо ще гласуват на следващи избори, докато 21% отговарят "по-скоро да". 10% твърдо отговарят с "не", други 5% с "по-скоро не". 13% се колебаят. При евентуални избори 2 в 1 през ноември се очаква възстановяване на избирателната активност до нивата от 4 април, коментира социологът Добромир Живков от "Маркет Линкс".


*данните са от проучване на "Маркет Линкс", финансирано и реализирано съвместно с Би Ти Ви, проведено сред 1055 пълнолетни човека в страната по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета в периода 13-22 август.


Още данни от проучването - тук.

ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


Парламентарната група ГЕРБ-СДС ще се въздържи при гласуването на предложената актуализация на бюджета, която се гледа на първо четене в парламента днес. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Допълни, че в заложените параметри има неясноти.


До този момент срещу актуализацията, предложена от служебното правителство се обявиха от ДПС, а "Демократична България", БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще внесат свои предложения между първо и второ четене.

"Дневник" излъчва на живо редовното пленарно заседание. В програмата за днес е предвидено гласуване на първо четене на бюджета на Здравната каса, Държавното обществено осигуряване и държавния бюджет.

133 млн. лева ще са достатъчни за избори 2 в 1, смята председателят на ЦИК

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


Предвидените в актуализацията на бюджета 133 млн. лева за президентски избори в два тура ще са достатъчни дори изборите да са 2 в 1. Такова мнение изрази пред БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова. За комисията е важно колкото се може по-скоро да разбере датата на изборите и какви ще са те, за да започне организацията за тях. По думите на Нейкова, ако изборите са 2 в 1 ще трябва да бъдат купени допълнителни машини, като вчера в Народното събрание представителят на фирмата "Сиела Норма",която осигуряваше машините и софтуера за предишните избори съобщи, че производителят "Смартматик" може да осигури допълнително между 1200 и 2400 машини. Нейкова все пак уточни, че няма решение "Сиела Норма" да е доставчик на допълнителния брой машини.


Фирмата не е предала целия софтуер на държавата, за да може тя сама да организира изборите. Предстои среща между IT-специалисти на ЦИК, "Сиела Норма" и "Смартматик", за да се уточни какво трябва да се допредаде и след това от избирателната комисия ще платят около 9 млн. лева, които дължат на фирмата.


От ЦИК ще препоръчат членовете на секционните комисии да са ваксинирани срещу COVID-19. При избори 2 в 1 техните възнаграждения ще бъдат увеличени с 50%, но ще бъдат спестени разходи от логистиката. "Парламентарните избори на 11 юли по план сметка бяха за около 57 милиона лева, ЦИК изразходи около 23 милиона", каза Нейкова.


По нейно мнение смесено хартиено с машинно гласуване, каквото искат от ГЕРБ, не е добър вариант.
Нейкова отчете като грешка на комисията, че не е направена по-сериозна разяснителна кампания за българите в чужбина преди изборите на 11 юли.


Тя припомни, че на 3 октомври в 14 населени места има местни избори, като ЦИК работи и върху тях.

Днес ще е развръзката коя парламентарна група ще получи третия мандат

Политическото напрежение: Мандатът за правителство отиде в БСП (хронология)

© Велко Ангелов


Днес е развръзката на коя политическа формация президентът Румен Радев ще избере да връчи третия последен мандат за съставяне на правителство. Очаква се държавният глава да покани избраната парламентарна група на "Дондуков" 2 утре сутринта.


Според депутати вариантите са два - мандатът да бъде даден на "БСП за България" или на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Третият мандат се връчва на парламентарна група, а не на кандидат за премиер. Това е така, за да има възможност за консултации между политическите сили. В такива обаче отказва да участва "Има такъв народ" - било то и за актуализацията на бюджета, което свежда до минимум шансовете мандатът да е успешен. Според решение на Конституционния съд няма срок, в който да бъде предложен кандидат за премиер, а той има седем дни, за да предложи проектокабинет. Това значи, че връщането на мандата може да се бави.


Междувременно предстои парламентът да насрочи президентските избори, първият тур от които ще е или на 7, или на 14 ноември. Предсрочните парламентарни избори също биха могли да са на една от тези дати, но това ще зависи най-вече от държавния глава, който ще трябва да разпусне депутатите два месеца по-рано. Той вече заяви, че парламентът трябва да приеме актуализацията на бюджета, а според депутати окончателното гласуване може да е в началото на септември.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (489)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Тука всички са потънали в машинации и заблуда. Още Ницше е казал, че туземците не знаят какво е истина, изкълчени са душевно и лъжат винаги. Иначе, въпреки че никой-нищо не им дължи, имат големи очаквания. Само един господ знае какво им се полага, така че карайте по течението.

 2. 2 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Безнадеждна работа.

  You don't know what you don't know.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Тежки дни предстоят.
  А политиците са в предизборна кампания.. .
  Трябва мъдрост, но къде ти.

  VD
 5. 5 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  "И след мъглата пак мъгла" се пееше в една песен.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 6. 6 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 494 Неутрално

  МунЧо прави всичко, за да върне БСП в играта.

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  …отиваме на избори… усеща се

 8. 8 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 780 Любопитно

  Никой не ще да управлява ,задават се кризи и всички ги е страх .
  Даже Борисов не иска властта, щом тя не дава привилегията безнаказано да крадеш .
  Единствено доволен е Гешев и мафията , те са единствената власт в България .

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#6] от "NikB":

  Прочетете най после кой избира редовно правителство

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Нови избори. И напролет пак.

 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  А защо ДБ не са един от вариантите? Вероятно защото не искат.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  Нови избори. Това ни чака. Но да му мислят сегашните пишман депутати, колко от тях ще са отново такива? ГЕРБ продължава да затъва, ИТН висят в безтегловност, БСП май отърва кожата. А, ДБ? Още след априлските избори писах, че трябва да тръгнат из страната, да се запознаят с хората и хората с тях. Да, ама не. Остават си градска десница. ДПС ще си прибере гласовете дадени на ГЕРБ по молба на бат' разБойко, когато ходи на поклон при Ердоган. Остават Мая и компания. Те са на ръба два пъти, но поговорката за стомната е вярна. Трети успех може и да няма. Остава да разберем, кои ще са новите участници в шоуто, наречено парламент

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  Понеже е безсмислено трети нарцис да получи мандат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Разстроено

  Усеща се, че тая няма да я бъде... Единомислие днес??? Чиста химера.
  Язък за барута лани...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Лесно се вика оставка. Всички чакат да има правителство за да почнат да искат оставки. Талибаните и те са объркани, досега рушаха държавата, сега отговарят за всичко.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Колкото и поредни избори да се проведат, все туземци ще са избирателите.
  Ако на някой му се иска промяна, първо трябва да помисли как туземците да станат евроземци.
  Иначе всичко ще си бъде такова, каквото е сега.

 17. 17 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  Петте минути слава на Христо Иванов наближават. Лесно е да разрушиш трудно е да съградиш.

 18. 18 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1669 Весело

  Куриозното е, че и самите депутати не искат нови избори, за спонсорите зад тях пък направо е мъка. Но пустото его и желание за власт им изяде главата. Гледам Мая мандата подарява, Дневник с едно ухо на министри от БСП припява, но реално ни чакат нови избори и тежка зима. Дано водят принципни разговори преди изборите, а не после в небрано лозе.

 19. 19 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Соросоидите и доганци са се вкопчили за битката за Кокала обаче и на двете банди конците им ги дърпат извън България.

 20. 20 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Никой не ще да управлява ,задават се кризи и всички ги е страх .Даже Борисов не иска властта, щом тя не дава привилегията безнаказано да крадеш .Единствено доволен е Гешев и мафията , те са единствената власт в България .
  —цитат от коментар 8 на lout66


  Бихте ли обяснил, откъде си правите извод че Борисов не иска властта?

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#12] от "Vlado Nikolov":Остават си градска десница

  Забеляза ли, че от статията липсва "партии на протеста"? Та след подобна девалвация ще изчезне и самонаричането "градска десница"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  Миналата година, когато имаше редовно правителство и парламент, рубриката беше "политическата КРИЗА". Сега, при служебно правителство и половин парламент от някакви палячовци, рубриката е "политическото НАПРЕЖЕНИЕ".
  Ако случайно Ицето успее да се вреди някак във властта, бас ловя, че рубриката ще е "политическата БЛАГОДАТ", в нея ще се отчитат епохалните успехи на "нашите" управляващи и ще се бичува "неконструктивната, безпринципна и направо престъпна" опозиция.

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1063 Весело

  До коментар [#12] от "Vlado Nikolov":
  "А, ДБ? Още след априлските избори писах, че трябва да тръгнат из страната, да се запознаят с хората и хората с тях..."
  И с какво ще вдъхновят "хората". С това, че Гешев носи каскет ?...

  От идиоти отговор не чакам
 24. 24 Профил на uhv43648478
  uhv43648478
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Кой ни натресе тая простотия, наречена Парламентарна република, та се налага да гледаме подобни циркове сега? Това не работи в България и нема да проработи.

 25. 25 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Никой не иска да "сглобява" правителство.Първите си избраха едни сукалчета за министри , наивни "марионетченца" и се захванаха правителство на малцинството да редят докато страхът от неизвестното ги разсърди ОПОЗИЦИОННО .Вторите се светнаха че не те ,а някой друг трябва да чисти "авгиевите обори" в които те блаженно се въргаляха едно десетилетие и немедленно решиха да не си го причиняват.Е!? Видя се че за да има кой да преведе гласоподавателите ,някой думат Суверенът,пък то си е народът през студ,пандемия и неволи ,с една дума през неизвестното ще се наложи да се комуникира ,да се разговаря.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 26. 26 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Aман от истерици, паникьори и обикновени шмекери.
  България си има правителство и в момента, работи без много врява и нищо страшно не се случва.
  Ще има и занапред и нищо страшно няма да се случи.
  Парламентът е такъв, какъвто го направят избирателите.
  Не може 15-20% от тях да искат да стане само на тяхната.
  И да има често избори, също няма нищо фатално. Парламентарната практика и законодателство са предвидили механизми и за такива ситуации.

 27. 27 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  "но това ще зависи най-вече от държавния глава, който ще трябва да разпусне депутатите два месеца по-рано. "
  Държавният глава забърка цялата ситуация за да управлява без да е спечелил избори. Сто на сто ще отлага максимално за да може тези които стоят зад него да осребрят подкрепата си. Иначе кзано - преди смучеха Гербаджии, сега идва ред на хората на пРезидента.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 28. 28 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Още Ницше е казал....
  —цитат от коментар 1 на zxe00613919


  Нищо де, то и аз някой път дрънкам глупости.

 29. 29 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Иначе, въпреки че никой-нищо не им дължи, имат големи очаквания.
  —цитат от коментар 1 на zxe00613919


  Българинът се сравнява само с царя и то неохотно, гледайки отгоре надолу.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#24] от "uhv43648478":

  " Кой ни натресе тая простотия, наречена Парламентарна република, та се налага да гледаме подобни циркове сега? Това не работи в България и нема да проработи"

  И разделението на властите не работи ! Трябва ни само една жипка и един, който да хвърля милиони от прозореца и.......

 31. 31 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  МунЧо прави всичко, за да върне БСП в играта.
  —цитат от коментар 6 на NikB


  Т.нар. Мунчо направи всичко, за да изкара престъпниците ГЕРБ от управлението на държавата, което гербиджа нарича "играта". И се справи блестящо.

 32. 32 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  Ако не е БСП, трябва да е ДПС, ама че избор!

 33. 33 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 780 Любопитно

  До коментар [#20] от "Емил Добрев"Бихте ли обяснил, откъде си правите извод че Борисов не иска властта."

  От това че върна мандата , мислите ли че ДПС нямаше да подкрепят човека оставил ги 12 години да ограбват държавата.Мислите ли че ГЕРБ и Борисов нямат пари да купят хора от сбирщината на Слави или че вече комунистите не обичат парите .
  Просто в обществото вече има нетърпимост към крадците , а власт без облаги не е това от което Борисов се нуждае.Най важното за него е скоро да няма правителство което да иска да се върне откраднатото .

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  До коментар [#33] от "lout66":

  Не, ДПС нямаше да ги подкрепи, а и гласовете не стигат. ДПС винаги се опитват да яхнат вълната, кукувците също се поддадоха, сега сигурно съжаляват, но късно. Опитаха се и да променят отношението към Гешев след раболепието и благодарностите при първата среща.

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#15] от "Корки":

  ГЕРБ-ерите, защо сравнявате ябълки с круши?

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#33] от "lout66":

  Бъркаш в някои детайли. Обществото ни проявява необяснима нетърпимост към крадците. И не виждам някакви признаци, че това скоро ще се промени.

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на uhv43648478
  uhv43648478
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Никакви избори докато не върнат хартиените бюлетини и не оставят правото на всеки гласоподавател да избере по кой метод да гласува. Иначе народът пак ще ги бойкотира, още повече сега освен факторът машини ще има и пик на пандемия.

 39. 39 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3904 Неутрално

  Отговорен за политическата криза е онзи с юмрук тип Рот фронт, който инициира протестите за да прокара лични интереси, разединителя на нацията пРезидент Радев!

  ДБ: Време е да спечелим България
 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#34] от "uhv43648478":

  Що, аз ви подкрепям още повече в напъните ви да няма парламентаризъм у нас ! Закриват се и всички институции и оставяме една мутра да ни " оправя" ! И той ни оправя, вече 12 години ! Не ви ли харесва ! Вие сте му почитател, все пак ! 😂

 41. 41 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Избраникът на руските тайни служби изпълни заданието на менторите си в Кремъл. Разедини нацията, противопостави всички на всички, назначи дилетанти за служебно правителство и успя да дестабилизира политически и икономически България. Сега, като изявен популист и доказан фигурант, се опитва да получи възможността да преобърне демократичните устои в президентска република по руски образец - т.е. във явна фашистка диктатура, което ще е пълна катастрофа за европейското развитие на страната. Жалкото е, че няколкото партии от продажници се явяват като негови предани помагачи и той за пореден път ще се възползва от тях, за да задълбочи кризите и не възроди руското влияние тук. Няма нищо по-жалко, случило се в последните 30 г.! Надявам се мъдростта на българския народ да не позволи на този национален предател - както беше оприличен, да продължи с присъствието си в политиката въобще.

 42. 42 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  защо се мълчи за участието на ДАНС при обработка на

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 43. 43 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  протоколите от чужбина

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 44. 44 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Никакви избори докато не върнат хартиените бюлетини и не оставят правото на всеки гласоподавател да избере по кой метод да гласува. Иначе народът пак ще ги бойкотира, още повече сега освен факторът машини ще има и пик на пандемия.
  —цитат от коментар 38 на uhv43648478


  Ами да, кви са тия работи? И да оставят вече хората сами да си решат да земат по някой лев за фърлат за който трябва. А, и комисииите да остават на мира да си попълват квото трябва в протоколите...И чували трябва да се разнасят насам натам, И хората наистина ОБИЧАТ по 3 дена да броят бюлетини...

 45. 45 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Ех,язък! Друго си е ицко мандатоносител😆.
  —цитат от коментар 3 на von_seeckt


  ===
  Ицко не ще. Бяга от мандата, като дявол от тамян. Ицко иска да яде баницата без да носи отговорност.
  До коментар [#3] от "von_seeckt":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 46. 46 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 486 Неутрално

  "ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета"

  От диверсанти други не би могло да се очаква.
  Организирането на подривни мероприятия, им е генетично наследено.

 47. 47 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета


  Докато ГЕРБ управляваха, ДПС винаги са гласували против бюджетите им.
  Сега да видим ДПС как ще гласува.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  133 милиона за кефа на 240 плюс един тулупа да похапват блажено от джоба ми още поне 4-5 години.
  Не ,мерси.

 50. 50 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  И без протести, разположението на силите щеше да е такова, гласовете на ГЕРБ намаляват при всички избори, кукувците се появиха още при референдума, направиха всичко възможно да не им регистрират партията, но те упорити, защото интересът към шоуто им се изчерпа след изхвърлянето им от БТВ.

 51. 51 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "но това ще зависи най-вече от държавния глава, който ще трябва да разпусне депутатите два месеца по-рано. "Държавният глава забърка цялата ситуация за да управлява без да е спечелил избори. Сто на сто ще отлага максимално за да може тези които стоят зад него да осребрят подкрепата си
  —цитат от коментар 27 на kvasimodo


  Досега Радев имаш много възможности да протака, но не го направи. Така че, пак издишаш. Орева орталъка, щото те е страх, че новото правителство, за разлика от старото, ще вземе да ти проверява доходите, скрити под масата.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  ГЕРП без хартиените бюлетини, подправените и зачеркнати протоколи, чувалите посред нощите и михаил константинов са обречени на мижави резултати.
  А, на Мутрата му трябва голям резултат, за да може отново да дерибейства.
  Всички други партии се гнусят от него и го третират като прокажен.
  ГЕРП е партия на корупцията и мафията, свързана със прокуратурата и съдебната власт.
  Връщане назад отново към тази свинщина ще обрече страната на изостаналост.

 54. 54 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#52] от "K2doors":

  Според социологическите проучвания от днес, ГЕРБ дърпа с над 6% пред ИТН. Още 2 месеца управление по време на ковид пик, инфлация, високи цени за ток и топло и ГЕРБ като нищо могат да вземат 30%.

 55. 55 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А, ДБ? Още след априлските избори писах, че трябва да тръгнат из страната, да се запознаят с хората и хората с тях. Да, ама не.
  —цитат от коментар 12 на Vlado Nikolov


  Всеки умник, "доброжелател" на ДБ, все това съветва, а всъщност повтаря опорките на гербавите и другите анти-ДБари. Защото това ходене из сраната се прави и винаги се е правило. Е да, по селата няма да отидат, няма и нужда. Но в областните градове ДБ присъстват и говорят с хората. Това, че не го правят е някакъв мит, отново целящ да ги очерни.

 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  Въздържали се, всъщност означава гласували против, заедно с ДПС, кукувците също казаха, че са против, обединиха се отново.

 57. 57 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#40] от "samoedin":А аз подкрепям напъните на медицинските лица да те убедят да си пиеш хапчетата за невменяемост.
  —цитат от коментар 48 на uhv43648478


  Ти ли си днешното камикадзе? Айде успех! Аллах акбаааааар...

 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#41] от "xso16686927":

  "... Разедини нацията, противопостави всички на всички, назначи дилетанти за служебно правителство и успя да дестабилизира политически и икономически България..."!

  Я кажи... Около какво беше обединена нацията? Около шкафчетата и Пеевски? Или около студения резерв и авансовите милиарди за магистрала?
  Колкото до икономическото състояние, все така твърдо и стабилно стоим на дъното по всички показатели за стандарт и доходи. И причинита за икономическото ни състояние в момента обикаля по селски сватби, за да се прави на човек от народа.

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#47] от "Хай Буй":

  М-да...! ДПС е все срещу ГЕРБ и накрая едни пари все текат към ДПС пък от ГЕРБ все не разбрали как точно е станало. :)))

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  ДейБе ще покани президента днес

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 61. 61 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  ""Демократична България", БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще внесат свои предложения между първо и второ четене."
  Ще има крясъци и късане на дрехи от популистите, кой от кой повече мисли за бедните и стартирайки инфлация, която да ликвидира спестяванията.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 62. 62 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Никой не ще да управлява ,задават се кризи и всички ги е страх .Даже Борисов не иска властта, щом тя не дава привилегията безнаказано да крадеш .Единствено доволен е Гешев и мафията , те са единствената власт в България .
  —цитат от коментар 8 на lout66


  Е нищо де - нали затова рипахте цяла година по площадите - ето ви я сега "промяната" ... кефете се и да ви е честита ;) Хората са казали - внимавай какво си пожелаваш ...

 63. 63 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#44] от "courage.tcd":

  Защо ДАНС да приема протоколите от чужбина, може направо Рашков да обявява резултатите от изборите,😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 64. 64 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Трябва мъдрост, но къде ти.
  —цитат от коментар 4 на Dimov


  Висшият законодателен орган е създаден по образ и подобие на суверена.

 65. 65 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Нови избори. Това ни чака. Но да му мислят сегашните пишман депутати, колко от тях ще са отново такива? ГЕРБ продължава да затъва, ИТН висят в безтегловност, БСП май отърва кожата. А, ДБ? Още след априлските избори писах, че трябва да тръгнат из страната, да се запознаят с хората и хората с тях. Да, ама не. Остават си градска десница. ДПС ще си прибере гласовете дадени на ГЕРБ по молба на бат' разБойко, когато ходи на поклон при Ердоган. Остават Мая и компания. Те са на ръба два пъти, но поговорката за стомната е вярна. Трети успех може и да няма. Остава да разберем, кои ще са новите участници в шоуто, наречено парламент
  —цитат от коментар 12 на Vlado Nikolov


  Колко пък да затъва ГЕРБ? Според новото проучване на Маркет линкс ГЕРБ води с над 21% срещу 15-16% за следващия. При тази нефелност на ИТН и ДеБъ, ГЕРБ ще бъде първи с преднинан от 10%

 66. 66 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#53] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Баш професора едва ли може да бъде обвиняван. Справка, паралелното преброяване на австрийците, организирано от Станишев и платено от БСП.

 67. 67 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#54] от "Хай Буй":

  30% едва ли, ако не се регистрира новата партия на Кирил Петков за тези избори, ГЕРБ ще вземе около 25% от гласувалите

 68. 68 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Май се оказа, че не са "партии на протеста", а партии - мераклии за кокала. Пустият му Алеко, колко е бил прав :"и тия, и ония, всички са маскари".

 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Весело

  До коментар [#23] от "chudomor":

  Да проявят "креативност"!

 70. 70 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#44] от "courage.tcd":Защо ДАНС да приема протоколите от чужбина, може направо Рашков да обявява резултатите от изборите,😁
  —цитат от коментар 63 на sarunka


  Ми той Баце така правеше. Айде, вика, па ги бихме. Ма го пернаха през крадливите пръстчета, и ся се ослушва кат пръднал в рейса и си мълчи. Снишил се е, както викаше гуруто му.

 71. 71 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#33] от "lout66":

  Не, нямаше да подкрепят Бойко, без официално договаряне и подпис. Което си е чисто самоубийство за пропадащия ГЕРБ.

 72. 72 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  "Президентът ще покани една от парламентарните групи за третия мандат"

  Видя се, че само в БСП има малко останал здрав разум, но много малко. Манолова последната седмица сътвори чудовищни глупости. Щеше да съветва президента на кой да дава мандата и извика групите на протеста за обсъждане на бюджета, вместо да ги извика за разговори за правителство.

  Президента видя, че тези негодници просто не искат да си говорят и само харчат пари за заплати, няма никакъв смисъл да дава третия мандат, само заради конституционната процедура ще го направи.

 73. 73 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#52] от "K2doors":Според социологическите проучвания от днес, ГЕРБ дърпа с над 6% пред ИТН. Още 2 месеца управление по време на ковид пик, инфлация, високи цени за ток и топло и ГЕРБ като нищо могат да вземат 30%.
  —цитат от коментар 54 на Хай Буй


  Бе те от една година вземат 30, че и 50% ако питаш ей такива като теб, пък все се сриват.

  ГЕРБавите сте политически труп, разбери го. Никой НОВ няма да гласува за вас. Хората ви ненавиждат най-много от всички. Моли се да не разберат, че могат да демонстрират ненавистта си не само чрез негласуване, а и чрез гласуване.

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  До коментар [#47] от "Хай Буй":М-да...! ДПС е все срещу ГЕРБ и накрая едни пари все текат към ДПС пък от ГЕРБ все не разбрали как точно е станало. :)))
  —цитат от коментар 59 на Petleshev


  Тоест, ако ДПС гласува срещу този бюджет, това означава, че ДПС подкрепя г-н Радев ?

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#41] от "xso16686927":

  Радев ли е виновен за състава на парламента, или хората, които гласуваха/не гласуваха за него? Радев ли е виновен за лакомията за постове и вождистките настроения в тези партии? Радев ли е виновен за взаимното оплюване? Все пак е президент, а не - Господ.

 77. 77 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#73] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ":

  За разлика от ДеБъ, ИТН и ИБНИ, ГЕРБ управлява 10 г. и нормално понамали процентите. А горките "протестъри" без да са управлявали и ден вече са политически трупове.

  За съжаление на няколко тролчета като теб, ГЕРБ ще бие с разлика и да след това ще е опозиция, но рано или късно хората ще видят че останалите партии за нищо не стават и инстинктът за самосъхранение ще сработи още по-силно.

 78. 78 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Любопитно

  До коментар [#54] от "Хай Буй":

  От 12% гласували? Или?

 79. 79 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  но рано или късно хората ще видят че останалите партии за нищо не стават .
  —цитат от коментар 77 на politicalanalyst


  Ма те вече вас са ви видели, че за нищо не ставате.

 80. 80 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Любопитно

  До коментар [#65] от "politicalanalyst":

  Дали? Просто съм любопитен.

 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета

  М'чи ... бива.

  То след голямо преяждане едно въздържание винаги е полезно.
  И препоръчително!

 82. 82 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  От 12% гласували? Или?
  —цитат от коментар 78 на Vlado Nikolov


  Ма не ги слушайте тези ботове гербаджийски. Те нямат друга работа, освен да ни обясняват как все пИчелят, независимо от реалността.

  пИчелиха от "катуните", дето уж отвращаваха софиянци, пък ДБ стана първа сила в София; пИчелиха от това, че в предния парламент се свикваха комисии по ревизията на управлението им... "Хората", тез митични "хора", все се отвращават от всички останали, пък техните гласове все падат.

  Още 4-5 годинки, докато не загине официално ГЕРБ, ще ни занимават с глупостите си.

 83. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "....ГЕРБ-СДС ще се въздържи...."

  ГЕРБ оттук нататък ще прави само контри и саботажи. Да показва, че всички други са лоши и не стават. Само Той е най-, най-, най-, единствен и неповторим!

 84. 84 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 819 Весело

  На коя политическа формация президентът Румен Радев ще избере да връчи третия последен мандат за съставяне на правителство? Как на коя? На НЕЯ!

 85. 85 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Геноцидната партия герб избиваше косвено пенсионерите, тъй че нищо ново под слънцето...

 86. 86 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Фигуранта е в тих ужас! Разбира, че всичките провали на хунтата, му се пишат на г..а. Ясно му е, че ако служебните му малинки продължат да управляват, когато влезем в четвъртата вълна, когато хората започнат да получават новите си сметки за ток и парно, а не си получават заплатите, когато инфлацията все повече изяжда доходите им...., шансовете му за преизбиране все повече ще намаляват. Затова сега драпа да има редовно правителство, но с присъщата си невнятност, и в това ще се издъни.

 87. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  „Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, смята Андрей Райчев.

  [email protected]
 88. 88 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  По думите му, този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

  [email protected]
 89. 89 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

  [email protected]
 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Българските партии отново доказаха, че не са създадени да работят за гражданите, а се интересуват само от себе си и собственото си оцеляване. След Освобождението не е имало подобно явление.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Демокрацията, значи: жива и здрава.

  От друга страна, в реда на нещата, в реда на "не ща":
  не харесва Я плявата ;)

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  …отиваме на избори… усеща се

 92. 92 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Българските партии отново доказаха, че не са създадени да работят за гражданите, а се интересуват само от себе си и собственото си оцеляване. След Освобождението не е имало подобно явление.
  —цитат от коментар 90 на Роси


  И каква е алтернативата на политическите партии?
  Такива - онакива, но нищо по-добро от партийната система не е измислено за България.

 93. 93 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#79] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ":

  Еми може и да си прав - заплатите се увеличиха 3-4 пъти, пенсиите 3 пъти, БВП над 3 пъти....видя се какво могат ГЕРБ

  За това пък откакто дойде свободата през май 2021 се забелязва такъв ред, такова чудо...мани. И все пак хората накрая гласуват за този, който ще им даде храна и сигурност, па ако и да го мразят иначе

 94. 94 Профил на varnata_brat
  varnata_brat
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#86] от "uvtest":

  Абсолютно си прав! Президентчето здравата затъва и ще потъне окончателно! Титаник тръгна, другари, няма спиране! На есен задължително изчегъртване на изкривения от злоба руски голословник и мъдър като парапет пРезидент!

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#92] от "еспресо":

  Не само за България, навсякъде по света.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Очистителна акатуализация.
  Фонд повръщателна ;)

  До коментар [#81] от "xm...":
  ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета

  М'чи ... бива.

  То след голямо преяждане едно въздържание винаги е полезно.
  И препоръчително!

 98. 98 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Политическото напрежение: днес ще е развръзката коя парламентарна група ще получи третия мандат.

  Иванов: Нашата позиция е ясна. Да изчакаме да видим какво ще селучи.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 99. 99 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3246 Весело

  Според депутати вариантите са два - мандатът да бъде даден на "БСП за България" или на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".
  *
  Защо? Няма ли и други парламентарни групи, че да се предпочете Кречеталото.
  Неприятно ми е да го кажа, но Корнелия Нинова и БСП показват най-зряло и отговорно поведение в ситуацията.

 100. 100 Профил на varnata_brat
  varnata_brat
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#96] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБежко НАНАЙ":

  Усещаш ли краха на любимците ти! Сладко си пия кафето на плажа, пуша си и те взимам за мезе! Еххх, кеф!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK