На живо

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Юлия Лазарова"Дневник" следи политическите новини и реакциите по тях. Статията се обновява.
"Демократична България" е готова да участва в преговори по съставяне на правителство с мандата на БСП, но едва след като левицата осигури подкрепата на "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това каза съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов пред БНТ. Той уточни, че днес е имало дълго заседание на националното ръководство, на което са решили утре да изпратят представители в парламента за разговори с БСП. Според него обаче най-добре е преговорите да бъдат отложени на този етап.


"Готови сме да участваме в преговори за съставяне на кабинет при условие, че има мнозинство. Ако бъдат осигурени гласовете на "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", тогава и ние може да се включим в преговорите", каза Атанасов.


По думите му в момента лидерът на БСП Корнелия Нинова "прави чиста предизборна кампания". "Събират се да сформират правителство, а се говори за бюджет. Това е имитация. Запълват се срещите с бюджетни въпроси", добави той.


Атанасов уточни, че в "Демократична България" не чувстват вина за провалените преговори при първия мандат. Според него "цялото поведение на "Има такъв народ" в Народното събрание показваше, че не искат да съставят правителство". Той каза още, че коалицията е длъжна да издигне свой кандидат за президент.

БСП най-вероятно няма да предложи служебния кабинет за редовен

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Юлия Лазарова


БСП почти сигурно няма да предложи служебния кабинет за редовен. Това се разбра от изказване на лидера на левицата Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. В момента БСП държи третия мандат за съставяне на правителство, като още след изборите на 11 юли от партията обявиха, че биха предложили част от служебния кабинет за редовен, ако имат възможност да съставят правителство.


Нинова уточни, че е разговаряла с президента Румен Радев. По думите ѝ той отговорил, че служебният кабинет е експертен и не може да бъде оставен в наследство на една или повече партии. Радев е препоръчал политическите сили да излъчат свои кадри за бъдещ кабинет.


Според лидера на БСП избори 2 в 1 е по-добрият вариант, въпреки че държавният глава е на противоположно мнение. Тя каза още, че до четвъртък партията ще знае дали ще има подкрепата на "Има такъв народ" и "Демократична България", тъй като предстоят разговори с техни представители. Тя изрази надежда, че все пак ще се стигне до съставяне на редовен кабинет.

Министърът на икономиката на Борисов не е контролирал достатъчно държавните дружества

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Цветелина Белутова, Капитал


Дейността на министъра на икономиката по упражняването на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала не е достатъчно ефективна. Това е основният извод от извършения от Сметната палата одит на дейността на министъра на икономиката по упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала за периода от януари 2018 г. до края на 2019 г. В този период поста в правителството на Бойко Борисов се заема от Емил Караниколов.


След одита са Сметната палата е дала 10 препоръки на министъра на икономиката, които трябва да бъдат изпълнени до 10 месеца. Проверки в контролираните от държавата дружества от служебния министър на икономиката Кирил Петков откриха нарушения в ключови от тях като "Държавна консолидационна компания", "Българска банка за развитие" и "София тех парк".


Подробности - тук.

В БСП смятат, че има шанс за подкрепа от "Има такъв народ" при общ кабинет

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Велко Ангелов


"Опитите за разговори, които ние в момента провеждаме, са изключително задължителни. Всичко трябва да бъде направено, за да не бъде хвърлена държавата в хаос. Въпреки заявените позиции от последните дни, ние ще направим опит, за един конструктивен разговор, с който да се стигне до някакво разбирателство и формиране на кабинет", каза пред БНТ Иван Иванов, депутат от "БСП за България".


Иванов заяви, че очаква партиите на протеста да проявят здрав разум и да престанат със заяжданията помежду си.


"Господин Трифонов си сменя мнението няколко пъти в този парламент. Първо бяхме партия на статуквото, после желан партньор. Очевидно вратата към нас не е затворена. Той може би е казал, че няма да подкрепи правителство изцяло на БСП. Вие виждате, че в тези разговори не предлагаме нито премиер, нито министри. Това трябва да се случи на едно общо съгласие от всички, които участват в разговорите. Това зависи от последната среща на господин Трифонов", каза Иванов по повод поредното потвърждение от страна на лидера на "Има такъв народ", че няма да подкрепи правителство, предложено от БСП.


Иванов уточни, че в четвъртък Националният съвет ще се събере, за да вземе окончателно решение, като припомни, че той вече е предложил служебния кабинет като опция.


Иванов каза още, че разговорите вчера с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са били в положителна посока. Утре предстоят разговори с "Демократична България", а в сряда с "Има такъв народ".


"Когато чуем тяхната окончателна позиция, очакваме разумът да надделее, да престанат с тези нападки и детски игри. В противен случай мандатът ще бъде задържан точно толкова, колкото да бъде приета актуализацията на бюджета и да не се хвърля държавата в този хаос, който Борисов очаква да се случи - да останат пенсионерите без пари, лекарите без пари, тези, които трябва да охраняват границата, без пари - всичко това безвремие, което беше създавано последните 12 години, ще достигне своя апогей", каза Иванов.

В рамките на мандата БСП ще проведе срещи с работодатели, синдикати и граждани

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Юлия Лазарова


Във връзка с връчения мандат за съставяне на правителство БСП ще проведе поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати, съобщават социалистите. На тях ще бъдат обсъдени приоритетите, които да залегнат в работата на бъдещо правителство, както и актуализация на бюджета. Първите срещи ще бъдат проведени в Народното събрание днес от 12.00 часа с Конфедерация на българския туристически бизнес и Алианс на туристическата индустрия в България и от 14.00 часа със Синдикална федерация на служителите в МВР.

Трифонов събори всички мостове, които ние построихме, каза Хаджигенов

Политическото напрежение: "Демократична България" са готови за преговори с БСП, но при едно условие

© Велко Ангелов


"Слави Трифонов събори всички мостове, които ние построихме. Прищявката му струва 65 милиона. В 45-ото Народно събрание каза, че отиваме на избори и следващият път ще е друго. Той така и не разбра какво трябва да се направи. Никой от нас не е в политиката, за да изпълнява неговите прищевки", така Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" коментира пред БНТ поведението на лидера на "Има такъв народ". В петък, пред националната телевизия Трифонов отново потвърди, че партията му няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Според Хаджигенов Трифонов е единственият, който поставя ултиматуми и си играе с търпението на избирателите.


Преговорите за съставяне на правителство с третия мандат, даден в петък на БСП, на практика се провалиха още преди да са започнали и лидерът на левицата Корнелия Нинова предложи разговорите да бъдат използвани за обединение какво да бъде гласувано до края на работата на този парламент. Вчера социалистите проведоха среща с формацията, в която участва Хаджигенов.


"Не сме предлагали имена на БСП, защото шансът за правителство е четвърт процент. Не преговаряме за съставяне на правителство. БСП са стар политически играч, те ще опитат да извлекат максимални ползи", каза той. Според него разговорите трябва да се проведат, за да се покаже как трябва да се случат нещата в следващия парламент, както и за да се обсъди съдебната реформа. "Решението на Трифонов е Гешев да се радва още известно време, а Борисов да се чувства фактор", добави той.


"Не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде гласуван в рамките на няколко дни. Ще работим максимално стегнато и добре, но ще отнеме време. Което се надявам на нас да ни даде възможност да довършим съдебната част", заяви още Хаджигенов и отново се обърна към Трифонов, питайки го кой ще свърши работата за приемането на бюджета за следващата година.


Според един от представителите на "Отровното трио" в "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ако се сглобява истински кабинет на малцинството, трябва всички да участват. Другата опция е експертен кабинет, но не с хора като Петър Илиев и Пламен Николов.


На официалните преговори “Има такъв народ” ни пуснаха филмче, на което гледахме състава на правителството. 


Николай Хаджигенов,

депутат от "Изправи се.БГ! Ние идваме!"


"В "Има такъв народ" има хора с чудесна експертиза, които не намират място и мнението им не се чува", коментира той.


Според него частично са били излъгани хората, участвали в протестите през 2020 г. "Има такъв народ" не участваха цялостно, но акумулираха енергията в гласове, след това ги разпиляха", обобщи Хаджигенов.


Рецептата от излизането на ситуацията за него е "никой не е да свири на определен инструмент определени ноти, а да се създаде оркестър".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (380)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Политическото напрежение: Трифонов събори всички мостове, които ние построихме, каза Хаджигенов


  В интерес на истината, г-н Хаджигенов и компания не са построили нито един мост. За сметка на това, изкопаха такава дупка, от която сега ще се чудим как да издрапаме.

  Също така, видяхме бум в използването на килимчета пред офиси.

 3. 3 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#1] от "chichka":
  Също като на Христо Иванов.

 4. 4 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 254 Гневно

  И КАКВИ СА МОСТОВЕТЕ КОИТО ПОСТРОИХТЕ И ЗАЩО САМИТЕ ВИЕ СИ ГИ РАЗРУШИХТЕ?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Трифонов -прадлагача просто даде шанс на Борисов и Гешев . Не го слушайте какво говори , гледаите го какво прави

 7. 7 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  заяви още Хаджигенов и отново се обърна към Трифонов, питайки го кой ще свърши работата за приемането на бюджета за следващата година.


  Веднага ще му отговоря. Това ще да е ГЕРБ, веднага след като спечели следващите избори.

 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Гледах интервюто и съм абсолютно съгласен с казаното от Хаджигенов.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Просто си продадоха шоуто "Избори" и си осигуриха тВ-то за няколко години. Мафията развърза кесията и отвори чекмеджетата. По рекламите в 7/8 ще се види кой плаща./Черепа салфетка Домусчиев - за справка/

 10. 10 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Трифонов беше подтикван да поеме отговорност, която не можеше да носи поради малкото депутати. Той съхрани формацията. Ако беше се поддал, щеше да бъде елиминиран.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 410 Неутрално

  За съжаление, такива са фактите. Гешев и Борисов се радват на спокойствие, а останалите се дрънкат дали Славуна е говорил с някой си в негов офис или в офис на друга мутра. Тъжна картинка.

 13. 13 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Не знам колко успешен адвокат е но има три прекрасни сина.А сравнете със Славчо и открийте разликите.И простотията искаше Славчо да е премиер.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#13] от "dolna4erti4ka":

  Може би. Носят се слухове, че българите правят хубави неща когато не използват ръцете и главата си.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Мостове между хора, които се мразят?! Какъв мост може да има между Митева и Дончева; между Манолова и Иванов; между Манолова и Трифонов... Този пак се е объркал.

 18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Ми кът ни гу обичате достатъчно, тъй шъ е.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 19. 19 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Аз съм оптимист за трети избори. ДБ успяха да не паднат в капана на другите партии, това, че не подкрепиха никой е плюс за тях. Трябва да заемат по-отговорна и по-малко обтекаема позиция по национални въпроси и резултатите няма да закъснеят.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 20. 20 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  Какви мостове си построил бе адвокатчо? С пернишките винкели ли ги строи мостовете? Всичко което правехте още от миналата година беше рушене и хулене. Сега като я докарахте до под кривата Трифонов ви бил виновен. Вие явлението Трифонов защо не го предвидихте преди да тръгнете да събаряте? Искате държава да управлявате, а сега се сърдите че ви излизали с вашите номера.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 21. 21 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 96 Неутрално

  "Мостове" звучи като хипербола на подхвърлени реплики и едвам загатнати намерения за обединяване по определени направления. Нищо здраво и солидно.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 22. 22 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 103 Весело

  Сега ще градят мост между Ристю и Гешеф, че Ристю иначе не може да го стигне за да го свали.😂

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Може да кажем, че предизборната кампания започна. Как разбрах ли? Ами БТВ пак почна да ни занимава с "птички и пчелички". Сигурно половин час обсъждаха съдбоносната за България тема с паднала мълния, а междувременно пуснаха пропагандното филмче на прокуратурата за Бюрото за защита на Гешев. Внушението беше, как кръга Капитал иска да закрие бюрото, а защитен свидетел е екстра да го пазят.

  Само дето никой не иска да закрива бюрото, а да говземе от Гешев, а да го прехвърли в министерството на правосъдието.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Беше ли предложен Министерски съвет без достатъчно консултации? Беше. Можеха ли да го подкрепят въпреки това? Можеха. За какви мостове става дума не ми е ясно.

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Трифонов, (както и Борисов) се оформи за кратко време, като несигурен, арогантен и нежелан партньор!

  Така ще бъде и в следващият парламент.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Какви мостове си построил бе адвокатчо? С пернишките винкели ли ги строи мостовете? Всичко което правехте още от миналата година беше рушене и хулене. Сега като я докарахте до под кривата Трифонов ви бил виновен. Вие явлението Трифонов защо не го предвидихте преди да тръгнете да събаряте? Искате държава да управлявате, а сега се сърдите че ви излизали с вашите номера.
  —цитат от коментар 20 на emil


  +++++++++++++++

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1631 Весело

  Кой точно "мост" е построил човекът, който смята, че собственото му име е "адвокат"???

 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Изключително неприятен човек, достоен за съюзник на Мая Манолова.
  —цитат от коментар 5 на smotlixx


  Зависи от гледната точка!
  Неприятните за дпс и герп, се оказват приятни за българския избирател.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#29] от "Рим":

  Като например канадски граждани, газещи Конституцията ?

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1631 Весело

  Комунетата имат изключителен талант да имитират активност.
  "Работата" им е нещо, като "дейност по поддържане на дейността"...
  "Комунисти, Сър"!!!

 32. 32
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  Хаджигенов ли беше казал преди месец, че е готов да се “жертва” за Министър.. или бъркам?

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Вие нищо не построихте,само мятахте яйца,със специалното участие на Хаджигенов,носехте ковчези,като награда за това Минеков го направиха министър на културата,палехте слама и
  хвърляхте камъни срещу полицията и издигахте бесилки.
  И всичко това щедро финансирано от Васил Божков.

 35. 35 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  "В рамките на мандата БСП ще проведе срещи с работодатели, синдикати и граждани"

  Докато Нинова бави проваления мандат, ще гледаме тредизборните и обиколки ли?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Беше ли предложен Министерски съвет без достатъчно консултации? Беше. Можеха ли да го подкрепят въпреки това? Можеха. За какви мостове става дума не ми е ясно.
  —цитат от коментар 24 на Batezuzi


  Министерският съвет предложен от Трифонов, беше пълна катастрофа!
  Подкрепата за едно такова правителство би била равна на самоубийство!
  Доказателство за това е, нарастващия рейтинг на Демократична България.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Мостове между хора, които се мразят?! Какъв мост може да има между Митева и Дончева; между Манолова и Иванов; между Манолова и Трифонов... Този пак се е объркал.
  —цитат от коментар 17 на Галя Станчева  Никой не настоява да има мостове междуЛИЧНОСТИТЕ, които цитираш, а става въпрос за мостове между ПОЛИТИЦИТЕ И ПОЛИТИКИТЕ на горните личности .
  Те не са избрани от народа за да се обичат, а за да извършат ПРОМЯНАТА, за която са изпратени в НС .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  "В рамките на мандата БСП ще проведе срещи с работодатели, синдикати и граждани"

  Ебаси. Срещите ни с фабрики и колективи са оспорвани и живи. Тия вече напълно се оляха и ни вземат за мезе. Един път им е паднало да се правят на мандатоносители и ще го играят до 90-та минута.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#29] от "Рим":Като например канадски граждани, газещи Конституцията ?
  —цитат от коментар 30 на Хай Буй


  Кирил Петков е с българско гражданство и със сигурност е повече българин, отколкото сте вие!
  Нищо не можете да направите по казуса "Кирил Петков"! Безсилни сте.
  Можете само плещите, но това е във ваша вреда.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Че то това му беше задачата на чалгаря, да няма мостове с другите. Но затова пък мостовете със сараите и статуквото са стабилни.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Хора, които са се нарекли отровни, разнасяли са бесилки и са хвърляли яйца по сгради, не са построили никакви мостове.
  Слави носи своята вина, те-тяхната.

  Еретик
 43. 43 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  Поставете на Слави и БСП един елементарен тест. Парламентът има 2 месеца - достатъчни за закриването на специализираното правосъдие и КПКОНПИ. Ако хората на Дългия и Корнелия бягат по тъча, значи са пробити. Толкова е просто.

 44. 44 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Корнелия Нинова ще обсъжда с граждани, синдикати и работодатели приоритетите на правителство, което няма да го бъде. БСП в опит да надмине по абсурдност отчета на неслучилия се кабинет на Николай Василев.

  Безобразно нагло протакане, всичко за да се избегнат избори 2 в 1 през ноември. Румен Радев харесва това.

 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#24] от "Batezuzi":

  Както каза тия дни женераль Танас: Подкрепа се търси, не се носи на тепсия...!
  А Славчо и компания чакаха подкрепа на тепсия. Неизвестно от кого и най-вече, защо?!
  Сега Славчо и компания са дълбоко обидени и неразбрани. Ама ние разбрахме едно... По-далечко от Сарайските мюрета. И защо ли ми се струва, че след изборите Славчо и ГЕРБ, като едното нищо може и да се прегърнат в името на националното спасение...!

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Беше ли предложен Министерски съвет без достатъчно консултации? Беше. Можеха ли да го подкрепят въпреки това? Можеха. За какви мостове става дума не ми е ясно.
  —цитат от коментар 24 на Batezuzi  Бяха предложени едни мулета, дребни и неизвестни продавачи, плагиатори и съпругата на пандизчия-рецидивист, които никой нормален политик не би прогласувал .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Любопитно

  "БВ: ... последователната истинска позиция... за еврото!
  СТ: Веднага да се приеме еврото! Нали кратко ме питаш, кратко отговарям...
  БВ: Вие...
  СТ: Сега трябва да ти кажа, извинявай... след това аз реших, че трябва наистина по-дипломатично, за да може да се реализира правителство и всичките ни ходове и действия бяха така... по-... как да кажа, за да намериме съпричастност от двете партии на протеста. Бяхме по-дипломатични."

  Интервю на СТ по БНТ 27.08.2021

  Обърнете внимание на изразите: "ходове и действия", "за да намерим съпричастност", "от двете партии на протеста", "за да може да се реализира правителство".
  Значи ли това, че ИТН е хвърляла "мостове" към ИБНИ? И защо се е наложило на Трифонов да бъде по-дипломатичен тогава, а и по време на интервюто, за да говори "за двете партии на протеста", а не само за гражданското сдружение на Маяма? Значи ли това, че и ДСб не искат незабавно приемане на еврото?
  Има ли някой, който дърпа конците на Славиту, за да докара нещата дотам, че да "върне" в бюджета 15 милиона чужди пари, но да накара хазната да плати 65 млн. за тоя, дето духа? Да се избере началника кукла, когото той подкрепя, "все едно, че го е издигнал"?
  Кой е идиот като Хаджибабигенов да повярва, че мостове с тях изобщо са били градени?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Трифонов беше подтикван да поеме отговорност, която не можеше да носи поради малкото депутати. Той съхрани формацията. Ако беше се поддал, щеше да бъде елиминиран.
  —цитат от коментар 10 на zxe00613919


  Трифонов не е съхранил, а буквално съсипа за нула време чалга-формацията, която беше създал!
  Никога повече това лице от Учиндол, няма да може да говори от позицията на силата!
  Първото място на избори, вече няма да бъде постижимо!
  Това с нищо не облекчава положението на партията, докарала ни най-високите нива на корупция и смъртност от Ковид - герп...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Във връзка с връчения мандат.... БСП .... срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати.... приоритетите...бъдещо правителство....бюджета.
  Има напредък - преди време си намирахме министри по кръстовищата, сега ще ги питаме в културна обстановка: а бе вие идиоти ли сте да ни вярвате??

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Мостове никога е нямало, имаше "мисия 121". И провала дойде когато мисионера помисли, че е изпълнена мисията, и тръгна по тв студия победоносно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  Поставете на Слави и БСП един елементарен тест. Парламентът има 2 месеца - достатъчни за закриването на специализираното правосъдие и КПКОНПИ. Ако хората на Дългия и Корнелия бягат по тъча, значи са пробити. Толкова е просто.
  —цитат от коментар 43 на cinik


  ——-

  Преди това някой да обясни по националната телевизия, защо е необходимо затварянето на двете институции! Да има дебат, да чуем и двете страни.
  Само чухме едни лозунги!

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#43] от "cinik":

  Само те ли бягат по тъча?

 54. 54 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Нинова да си преглътне егото и да сяда да преговаря с ГЕРБ - няма друг начин, очевидно.

 55. 55 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  [quote#52:"hope"][/quote]

  Ако за 10 години съществуване не си разбрал защо, няма и да разбереш за 2 месеца

 56. 56 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#37] от "niksan1":

  Като разбира се промяна е единствено виждането на Иванов

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 57 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  [quote#37:"niksan1"][/quote]

  Че кой е казал да се обичат. Казах, че се мразят, а с омраза мостове - само в сънищата на Хаджигенов. Въпросните "личности" се обиждат един друг, не се понасят, а ти в същото време искаш нещо да градят. Не издържаха даже една тухла да сложат за мост и сами разкриха лицемерието си.

 58. 58 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  До коментар [#43] от "cinik":Само те ли бягат по тъча?
  —цитат от коментар 53 на Кирил Койчев


  ГЕРБ и ДПС са фанатизирани апологети на двете институции, участвали в кадровия подбор на Цацаров, Пепи Еврото, Франтишек, Мартин Нотариуса и с-ие.

  (Цацатов+ Франтишек+Пепи Еврото+Мартин Нотариуса) = ГЕРБ = ДПС

  От тях не може да се очаква подкрепа.

 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#46] от "niksan1":


  “Бяха предложени едни мулета, дребни и неизвестни продавачи, плагиатори и съпругата на пандизчия-рецидивист, които никой нормален политик не би прогласувал .”

  —-
  Стига с тези празни фрази. Искаме да ни управляват нормални хора, живеещи на земята и знаещи проблемите на хората. С една дума адекватни хора.
  Петков веднъж каза в интервю, че трябвало всеки българин спешно да се свърже с депутата от неговия район и да ми каже, че е много важно да се гласува актуализация.

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Не знам колко успешен адвокат е но има три прекрасни сина.А сравнете със Славчо и открийте разликите.И простотията искаше Славчо да е премиер.
  —цитат от коментар 13 на dolna4erti4ka


  Политика се прави с горната глава:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 61. 61 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Ако Кирил Петков направи Партия от кои гласове ще вземе ?
  Най- вероятно от ДБ и ИБГНИ .
  Ще видите тогава КОЙ ще говори за чуждото гражданство и КОЙ ще го напада

 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  И другото интересно е следното казано от Трифонов:
  "Не аз съм скаран с всички! Всички са скарани с всички!"
  В тази какофония няма как да не участва и др. Радев. Неговите кукловоди много добре владеят стратегията "Разделяй и владей"! Когато обаче той успя да се скара и с ДпС, направо си отряза клона, на който го бяха турили с големи мъки. Иначе приказките на Славиту са прах в очите. Трикове за наивници... като за всеотдайния "татко" на трима сина, който трябва да праща в Англия по 200 хиляди лева на семестър за двамата и да храни тук третия.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 63 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#50] от "petrow1973":

  Никой не е смятал че ще има правителство с трети мандат. Още след провала на първия стана ясно че отиваме на избори. Въпросът бе на кого ще се даде трети мандат за да го използва за силен старт на предизборната кампания. Е , дадоха го на БСП и те се възползват максимално от шанса да се покажат като мислещите за народа.

 64. 64 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  достатъчни за закриването на специализираното правосъдие и КПКОНПИ.
  —цитат от коментар 43 на cinik


  При настъпващи здравна, икономическа и социална криза, най важното, което трябва да свърши отиващото си НС е да спаси кожите и имането на няколкото обвинени олигарси!!!! Който не участва в тази народополезна дейност е пробит и предател!!! Отсега да ти кажа, че няма да стане и бадева потрошихте парите на спонсорите си.

 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  https://fakti.bg/mnenia/608651-sona-koltuklieva-slavi-trifonov-prati-maa-manolova-v-izolacia

  Някои направо наричат положението на маямините изолация.

  Еретик
 66. 66 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Armiata na trolovete e vpregnata da zadushava iziavleniata na predstavitelite na parite na promianata. Ako bulgarinut im se vurje na lujite na tezi "plateni", to toi si zaslujava sudbata . Tova e

 67. 67 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  [quote#52:"hope"]
  —цитат от коментар 55 на cinik
  Ако за 10 години съществуване не си разбрал защо, няма и да разбереш за 2 месеца[/quote]


  Това не е отговор. Това, че в частни медии се повтарят до припадък едни и същи фрази, намерения и обяснения, не дава отговор на простички въпроси. Прилича на манипулация и преекспониране.
  Според мен 1 на 100 души ще даде аргумент по темата.


  Любовта ще спаси света!!!
 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3986 Весело

  ""Слави Трифонов събори всички мостове, които ние построихме. Прищявката му струва 65 милиона. В 45-ото Народно събрание каза, че отиваме на избори и следващият път ще е друго. Той така и не разбра какво трябва да се направи. Никой от нас не е в политиката, за да изпълнява неговите прищевки", така Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" коментира пред БНТ поведението на лидера на "Има такъв народ". В петък, пред националната телевизия, Трифонов отново потвърди, че партията му няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Според Хаджигенов Трифонов е единственият, който поставя ултиматуми и си играе с търпението на избирателите."

  65 милки за едно масонче като вътрешен министър, за да може да предупреждава клиентите си, на които пере парите в офшорните зони и заради един продавач на шнорхели с мисия да раздава чашките с кафе на мафиотите у нас ! Ашколсун Трифонов и компания ! Превъртяхте тъпомера, ако си мислехте, че номерът ПАК ще мине !

 69. 69 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Любопитно

  До коментар [#66] от "pso451006238":

  Ти щото не си българин, нали? Ти заслужаваш съдбата на великите народи, но продължаваш да гласуваш тук и да определяш моите бъднини, нали?
  Ти гласува за Слави Трифонов, нали?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 70. 70 Профил на Miti Konst
  Miti Konst
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Глупак! Каскета те попиля, бива те само да хвърляш яйца! Какви мостове си градил ти, бе скандалджия алчен?

 71. 71 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Просто "суверенът" по Трифонов беше наказан от ИТН заради наивитета на значителна част от глссоподавстелите да гласуват за екзотиката олицетворявана от екземпляри като Ж. Ганчев, Марешки, а сега и Сл. Трифонов. Нищо за чудене няма, все пак сме с доста промити мозъци, излезли от съветския режим едва преди 30-тина години.

 72. 72 Профил на lpv131050995
  lpv131050995
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Градина Илия килия .. :Д

 73. 73 Профил на lpv131050995
  lpv131050995
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Градил Илия килия.. :Д

 74. 74 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Проектът "Учиндолска Тиква",е измислен точно за да се разрушат всички мостове към нормалността.Да се лишат противниците на банкянската тиква от електорална база и да се осигури продължаване на милиционерското ограбване на държавата.
  На такива "проектирани политици" им викат- " spoilers", демек "развалящи".
  Ма Славиту се оказа прекалено развален,даже вонящ...

 75. 75 Профил на Bobby Simeonof
  Bobby Simeonof
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Слави не е политик. Той е шоумен. Така, както и вие сте престъпници! Вече 30 г. ви гледаме "мостовете", които строите! За вас, за децата, за любовниците, за родата до девето коляно! Много "мостове" построихте! То къщи, вили, апартаменти, хотели, заведения, магазини.. И не ви стига, а още "мостове" искате! Затвори трябва да се строят! За вас!

 76. 76 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#68] от "samoedin":

  “65 милки за едно масонче като вътрешен министър..”

  Ето как частните медии могат да редят кабинет и да решават кой да е министър и кой не.
  Казват за някого, че е масон и после ходи доказвай... човекът каза, че не е масон. Някой даде ли доказателства за противното?

  Нова, БТВ, Телеграф, Дневник ще редят правителство. Някой като не им хареса, пускат по 100 лъжи на ден и готово.

  Любовта ще спаси света!!!
 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#2] от "Хай Буй":

  Точно така. Първоначално Хаджигенов и Маечка залъгваха хората, че протестите са граждански и нямали намерение да правят партия.
  Но... после лъснаха истинските им намерения: да използват гражданското недоволство с цел да се намърдат в Парламента. Обещаниято им за надпартийност се оказа блъф, а най-голямато им разочарование беше, че някой друг им обра протестния вод, който си мислеха, че им се полага по право. Т.е., на участието в протестите се гледаше като на статут на активен борец.
  Хората може и да са сгрешили, гласувайки за Слави Трифонов, но това не значи, че гласовете им ще се прехвърлят към Отровените и ко. Социологическите проучвания показаха, че коалицийката им едва ли много ще мръдне напред, колкото и да се изкарват диалогични (по причина евентуално изпадане от Парламента).
  Лично аз не съм оптимист за новия парцелиран Парламент със същите участници. Както писах вече, трябват ни или ново политически субекти или нови лидери, на които хората да вярват повече.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  "На официалните преговори “Има такъв народ” ни пуснаха филмче, на което гледахме състава на правителството. "
  Славчо е едноличен търговец, така разбира и политиката.

 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1692 Весело

  "Трифонов събори всички мостове, които ние построихме, каза Хаджигенов"

  Виновен е не Трифонов, а "мостовете", построени върху вмирисана риба, гнили домати и вонящи запъртъци.
  И още нещо- когато миналата година фигурантът се изрепчи, че народът и парламентът били на улицата, чалгарят и подгласниците му мирно и тихо си седяха по кьошетата и чакаха някой балама да ги включи в "партиите на протестуцията".
  Което и стана!
  Резултатът го видяхме-отровата на триото отврати даже чалгосаните.

 81. 81 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#52] от "hope":

  Аз ще обясня по националния Дневник.)) Защото не работят!!! Ако проработят евентуално, то е избирателно и основно с кокошкарска дейност.
  Това е в прав текст.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  [quote#64:"uvtest"][/quote]

  Проблемът не са разследваните олигарси. Те са достатъчно ударени - запорирани, избягали в чужбина, лежали 2-3 години в ареста и накрая пуснати с електронна гривна.

  Проблемът са неразследваните, като тези от списъка Магнитски, които вие, гербаджиите от ниско ниво наричате "нашите горе". "Нашите горе нема ли ъ пуснат некокй леф дза кампанията", "Нема ли ъ почерпят некой глас по махалите...", "Кога най-сетне че д запушат устата на Капитал и Биволъ, оти ни е*ават майката ц' тия кирливи ридзи?"....

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Хаджигенов ще прави оркестър и под звуците на оркестъра ще отсече останалите две глави на ламята ББ (едната била вече отсечена).

 86. 86 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#1] от "chichka":

  Чичка, по-добре кажи как се горят опасни отпадъци, и ква е врътката с кодовете. И откъде ти е информацията.

 87. 87 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хаджигенов ще прави оркестър и под звуците на оркестъра ще отсече останалите две глави на ламята ББ (едната била вече отсечена).
  —цитат от коментар 85 на dlagnikov


  С какво ще ги сече ? Ако използва умът си, това ще е мнооого дълго, противно и с незадоволителен край.

 88. 88 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#64:"uvtest"]
  —цитат от коментар 83 на cinik
  Проблемът не са разследваните олигарси. Те са достатъчно ударени - запорирани, избягали в чужбина, лежали 2-3 години в ареста и накрая пуснати с електронна гривна.Проблемът са неразследваните, като тези от списъка Магнитски, които вие, гербаджиите от ниско ниво наричате "нашите горе". "Нашите горе нема ли ъ пуснат некокй леф дза кампанията", "Нема ли ъ почерпят некой глас по махалите...", "Кога най-сетне че д запушат устата на Капитал и Биволъ, оти ни е*ават майката ц' тия кирливи ридзи?"....[/quote]

  Моля ви се, нали от ДБ казвате, че чуждите (канадски) закони не можели да въздействат върху българските такива. Защо тогава чужд закон (Магнитски) изобщо трябва да се взема под внимание ?

 89. 89 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Политическото напрежение: Трифонов събори всички мостове, които ние построихме, каза Хаджигенов


  Държа да отбележа, че сега не е модерно да се строят мостове. Модерно е да се строят тоалетни. Всеки политик, поне с 10 тоалетни иначе - лустрация !!!
  Да вземат пример от г-н Рашков - истински Нов (един вид) политик!!

 90. 90 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  "Във връзка с връчения мандат за съставяне на правителство, БСП ще проведе поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати, съобщават социалистите. На тях ще бъдат обсъдени приоритетите, които да залегнат в работата на бъдещо правителство, както и актуализация на бюджета. "
  *
  Тези наистина ни вземат за идиоти. За какво "бъдещо правителство" става дума, след като нито е преговаряно с политическите партии, нито е осигурена подкрепа?
  Ако няма да внасяте проект на правителство за гласуване поне не бавете топката в угода на Радев!
  А ДБ да се стегнат и да помислят и за президентските избори. По предложения кандидат хората ще съдят дали наистина искат да печелят избори или слагат неизбираем кандидат за да улеснят Радев.
  Предложете достоен кандидат за да ви повярваме, че не играете за Радев!

 91. 91 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  [quote#58:"cinik"][/quote]

  Това е в дневния ред единствено на служителите на червената финансова олигархия, настъпана от двете институции.
  Коментира се естествено само тук и производните на това тук.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 92. 92 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 102 Весело

  До коментар [#19] от "Пипера е много лют":

  ДБ не подкрепиха Славун, защото не се разбраха в офиса му за медец. Така че по-полека

 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  .Проблемът не са разследваните олигарси.
  —цитат от коментар 83 на cinik


  Хайде да не си разправяме приказки за лека нощ, става ли? Допреди две години нито един олигарх не беше разследван, вкаран в ареста или с дело против него. Кой знае защо, тогава не искахте разтурянето на СП и СС. Започнахте сега, когато някои от тях са по арестите или с гривни, други с 9 обвинения, се укриват в Дубай, а трети вече са подсъдими. А КПКОМПИ с какво ви вади очите, освен че е запорирало и иска отнемането на имущество за милиони от същите тия олигарси? Да не се лъжем, пострадалите олигарси ви спонсорират и затова искате закриването на СП,СС и КПКОМПИ.Няма друго логично обяснение.

 94. 94 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Слаби Трифонов , ибрикчия, уйчиндолски м.инетчия.
  Който се гъбарка с народа в НС , след това народа го гъбарка на изборите!

 95. 95 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Службогонците от ИБНИ и ДБ си намират оправдания за собствената си
  властомания !!!

 96. 96 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#88] от "Хай Буй":

  Разграбването на КТБ стана с помощта на държавата и под зоркия поглед на Гешев и компания. Потънаха 4 млрд. лева.

  Полз от това са имали шепа хора, а останалите глупаци, като нас, платихме масрафа.
  Въпросът е как да заработят институциите в наша полза, а не да ги закрием, като по-лесно.
  Това, главния прокурор да се избира пряко от хората е много добра идея, защо само ИТН я одобряват?

  Любовта ще спаси света!!!
 97. 97 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Трифонов беше подтикван да поеме отговорност, която не можеше да носи поради малкото депутати. Той съхрани формацията. Ако беше се поддал, щеше да бъде елиминиран.
  —цитат от коментар 10 на zxe00613919  Дългия просто не знае какво да прави с властта , вече коментирахме , а и се убедихме , че той не очакваше толкова висок процент подкрепа на изборите.
  И си показа рогата , като настояваше само той да определя дневния ред при съставяне на правителство без диалог с другите— диалог , който беше необходим . Поредица от грешни действия ….
  Докато при първите избори изненадата беше за всички и разбираемо ИТН се пооплете , то на вторите вече трябваше да са на ясно на къде отива работата. И заради кьопавата и нескопосана работа на сценаристите , заради егото на Дългуча , а може би и заради напористите ИБНИ всичко оттече в канала.

  Да се обвиняват другите политически формации е запазена марка на Борисов , а сега и на Славчо. От един дол дренки са….

 98. 98 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#83] от "cinik":
  Наивно е да се мисли, че където и да е по света някой някога е успял да се справи с "олигархията". Генезисът на човешкото общество е свързан с "олигарси". Още първите първобитни събирачи или ловци са си имали техен Пеевски и Прокопиев, техен си Череп и техен си Ал Капоне. И искам да те уверя, че първобитната "олигархия" е имала много, много повече реална власт. Но за да функционира обществото, без да се обезкърви от търтеите то е еволюирало до една балансирана ситема от реална власт и задкулистни интереси. Балънсът на човешката общтост се гради на тези везни. И парадоксалното е, че когато балансът се разруши неминуемо печели "олигархията". Всяка революция си самогенерира собствена "олигархия".

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 99. 99 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#96] от "hope":

  Искаш ли да провериш и после да ни кажеш, кога фалира КТБ и кога Гешев стана ГП? И друго, каква експертиза имат бай Хасан, стрина Жечка от Левочево, или чичо Манчо от Обеля, та компетентно да направят своят избор за ГП?

 100. 100 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 644 Неутрално

  напрежение: Трифонов събори всички мостове, които ние построихме, каза Хаджигенов

  Мдаааа
  Построил бил. Абе Ба Туй, за да се построи мост, първо требе да се прекара река.
  Мда

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK