Книгата на Петър Илиев, изследвана за плагиатство, е съкратена със задна дата

Една седмица след образуваната проверка за интелектуална кражба в Националната библиотека е депозиран екземпляр, датиран 2015 г. и с 80 страници по-тънък

Една седмица след образуваната проверка за интелектуална кражба в Националната библиотека е депозиран екземпляр, датиран 2015 г. и с 80 страници по-тънъкДокато Етичната комисия на Софийския университет "Свети Климент Охридски" разглежда три сигнала за плагиатство срещу главен асистент доктор Петър Илиев, монографията му, която е във фокуса на процедурата, намаля с 80 страници.


Как и защо се е случило това е изключително важен въпрос, тъй като поводът за проверката е съвпадението на около 80 страници от книгата на Илиев "Компетенцията на Народното събрание", издадена през 2015 г. от "Нова звезда", със защитената през 2008 г. докторска дисертация на доц. д-р Наталия Киселова "Парламентарен контрол".


Разкритието за намаления обем на проблемното издание беше направено от юридическата фейсбук общност "Правна лудост", която преди месец откри и други примери за преписване. В понеделник вечер (30 август) тя публикува съобщение: "Нещо се случва с "Нова звезда": когато правихме разследването за плагиата Петър Илиев, на сайта на издателството пишеше, че книгата е от 698 страници, а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 страници. Някой май прави ново издание със задна дата за замитане на следи..."
Към този текст бяха прикачени снимките на страницата на издателство "Нова звезда" преди и сега.


Така изглеждаше доскоро информацията за книгата на Илиев на страницата на издателството

© "Нова звезда"

Така изглеждаше доскоро информацията за книгата на Илиев на страницата на издателството


Снимка от електронната страница на издателство "Нова звезда" от 30 август 2021 г. показва, че съдържанието на книгата на Илиев е намалено с 80 страници

© "Правна лудост"

Снимка от електронната страница на издателство "Нова звезда" от 30 август 2021 г. показва, че съдържанието на книгата на Илиев е намалено с 80 страници


От "Правна лудост" посочиха още, че съдържанието на книгата е достъпно в страницата на Библиотеката на Конгреса на САЩ, а самото издание е описано пак там с брой страници 697. Там се вижда и съдържанието на книгата - на стр. 644 например се намира заключението, а на стр. 657 започва библиографията.


Такова е съдържанието и на екземпляра от издадената през 2015 г. книга, по което "Дневник" направи проверка в края на юли.


На страницата на библиотеката на Конгреса на САЩ

На страницата на библиотеката на Конгреса на САЩ


"Дневник" се свърза с издателство "Нова звезда", което преди месец твърдеше, че не разполага с нито един екземпляр от книгата на Илиев, тъй като той си бил изкупил тиража. Освен това не беше депозирало и задължителните бройки в Националната библиотека.


Сега от компанията, която е еднолична собственост на Николай Иванов Иванов, който е и управител на издателството, както и на конна база "Нова звезда" в полите на Витоша, дадоха следния отговор:


Книгата "Компетенцията на Народното събрание" няма нов тираж. "Изданието не е ново, то е пак от 2015 г.", каза сътрудничка на фирмата, с която разговаряхме, видимо затруднена да изясни казуса. На въпрос как е възможно това получихме неясни обяснения, от които разбрахме, че: има две издания, но книгата не е преиздавана от "Нова звезда".


Мистериозното второ издание на книгата с по-малкия обем е датирано също с годината 2015 и няколко бройки са получени в издателството от автора скоро след медийните публикации за съвпаденията в книгата му. "Не знам откъде ги е взел", каза служителката. "Нова книга не сме правили на този автор с това заглавие, нито с друго. Нямам онова издание от 2015 г., за да мога да ги сравня", каза жената за "Дневник" и отказа да отговаря на повече въпроси, а препрати към управителя, който обаче отсъствал.


Пред медията "Клуб Z" от издателството дават малко по-различно обяснение: Признават, че авторът е поискал да се поправи "грешката". "Имам бройка пред мен, 618 страници е", заявява служителка на издателството. На въпрос на медията, след като имат бройки, дали може да се купи, служителката казва: "Не, имаме само една, тя е за депозиране в Националната библиотека."


Няколко часа по-късно пред "Дневник" служителката вече не говореше за "поправяне на грешка", не спомена, че има една бройка, и съобщи, че книгата вече е депозирана в Националната библиотека. Пред "Дневник" въпросната дама не можа да си спомни и в коя печатница е отпечатана оригиналната книга на Илиев, името й не е изписано на последната страница, каквото е добрата практика в книгоиздаването.


Три броя от новия, по-тънък вариант на "Компетенцията на Народното събрание" издателството наскоро е депозирало в Националната библиотека, се разбра от обясненията.


"Дневник" се свърза и с отдел "Депозит" на библиотеката. Оттам съобщиха, че на 13 август са получили само един екземпляр вместо изискваните по закон 3 при тираж до 100 бройки и той отива директно за архива, който не се помещава в библиотеката. Тоест въпросната книга няма да бъде на разположение на читателите в библиотеката. Служител на отдел "Депозит" потвърди, че книгата е със същия уникален издателски номер ISBN като оригинала. По закон при второ издание на книга библиотеката издава нов номер, а задължението да бъде уведомена е на издателя.


Потърсихме отново автора Петър Илиев. Той не вдигна мобилния си телефон. В кантората му отговориха, че е в среща, и обещаха да го уведомят, но не поеха ангажимент кога. Но пък бяха категорични, че винаги, когато е бил търсен, Илиев е бил уведомяван за това и е преценявал дали да върне обаждане. Петър Илиев беше търсен неведнъж от "Дневник" още преди първата ни публикация по казуса на 4 август - и на мобилния си телефон, и в кантората си. Тогава той очевидно отказа да говори с наш журналист.


В интервю по "Нова телевизия" на 9 август Илиев отрече да е плагиатствал и изрази съмнение, че сравняваните пасажи са действително от неговия труд. А на въпрос вярно ли е, че книгата е изтеглена от пазара, отговори, че това са твърдения, хвърлени в публичното пространство на принципа "Една жена каза", и заяви, че разполага с екземпляри от нея. За "Дневник" по същото време от издателството казаха, че не могат да ни продадат нито една книга, защото нямали, а авторът им бил казал, че е изчерпал всички бройки и също не разполага с нито един екземпляр.


"Дневник" се свърза и с групата "Правна лудост" с въпрос как са се сетили да погледнат на страницата на издателство "Нова звезда", където книгата на Илиев е отбелязана с изчерпан тираж, и как са установили, че страниците вече са по-малко. Отговорът беше, че вчера са проверили на сайта на издателството, тъй като "чули за предстояща подмяна".


В интернет архива на "Гугъл" са запазени множество доказателства, че оригиналът на "Компетенцията на Народното събрание" е по-обемист от посочения на страницата на издателството в момента. Има необорими доказателства и че книгата в пълния си обем от 697 страници е продавана в големите електронни книжарници и в университетите в страната, но внезапно тиражът й е бил изтеглен неясно от кого.


Скрийншот от архив от 2016 г.

Скрийншот от архив от 2016 г.


Информацията от страницата на електронния търговец "Озон"

Информацията от страницата на електронния търговец "Озон"


Броят страници е същият и в "Стор.бг"

Броят страници е същият и в "Стор.бг"


От страницата на Националния институт на правосъдието

От страницата на Националния институт на правосъдието


"Копия от оригинала има. Според тази справка книгата е налична в читалнята на ВСУ", откри bird.bg

© bird.bg

"Копия от оригинала има. Според тази справка книгата е налична в читалнята на ВСУ", откри bird.bg


Очаква се да приключи проверката на Етичната комисия по казуса. Проверката за допустимост на сигналите беше извършена от заместник-ректора на Софийския университет проф. Николай Витанов. След като установи, че те са допустими, Етичната комисия започна работа по тях. След като изслуша засегнатите и експерти, тя ще излезе със становище и ще го изпрати на ректора на висшето училище проф. Анастас Герджиков. Той ще вземе окончателното решение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (276)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Анархо комунист
  Анархо комунист
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е, това е най-лошото на ИТН - всички се оказаха същите лъжци.... Борбата е за келепира, не е за държавата.

 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  Както би казал един виден съфорумец - жалка история!

  И тоя мишкуващият беше безалтернативно представен за силов министер и вицепремиер?
  И даже клюката говори, че е бил "първи избор" за Премиер!

 3. 3 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2385 Весело
 4. 4 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Ахахахахахахха какъв палячо.

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  Няма такава партия!!!
  —цитат от коментар 3 на Тангра


  Е, както виждате - има!

 6. 6 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Иначе според Слави Трифонов са ПРЕДАТЕЛИ защото не са подкрепили това нищожество за министър!!!!!!!!

 7. 7 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Смятайте какви са онези, които опитаха да пробутат такъв нагъл галфон за МП.
  Смятайте колко им пука за вас на тези "спасители"...

 8. 8 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Винаги е имало и мъжки калинки.

 9. 9 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Спорен мен трябва да си тотално неадекватен в 21. век при наличието на сума ти електронни и писмени данни, да правиш подобни неща.

 10. 10 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Пардон, за вътрешен министър.

 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Плагиата ще се спасява с фалшификация. Е тоя за малко да беше станал вътрешен министър.

 12. 12 Профил на evgenikus
  evgenikus
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Върховен помияр! Типичен безскрупулен "избран по рождение" номенклатурчик!

 13. 13 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 460 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Мега дънце се оказаха всички "герои" на ИТН. Този наглец се перчеше по телевизията че в София, повтаря в София бил отличник и всички му били завишдали. Смешкооооо!

 16. 16 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 692 Неутрално
 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Весело

  "Сега като почнат едни съмнения".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Отпада всякакво съмнение, че само липсата на мажоритарна система е виновна политиката ни да не е пълна с уникални личности.

  Настроение: саркастично.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 19. 19 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Кокаина не прощава никому. Готвеха ни емоционално нестабилен наркоман, плагиат за министър на вътрешните работи. Цветанът щеше да ни се стори организиран и обран.
  Както писа един колега, задават се поредните избори, Рашков загрява по тъча. Ще им ги разкатае герберската паплач.

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " Разкритието за намаления обем на проблемното издание беше направено от юридическата фейсбук общност "Правна лудост", която преди месец откри и други примери за преписване. В понеделник вечер (30 август) тя публикува съобщение: "Нещо се случва с "Нова звезда": когато правихме разследването за плагиата Петър Илиев, на сайта на издателството пишеше, че книгата е от 698 страници, а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 страници. Някой май прави ново издание със задна дата за замитане на следи...""

  Плагиатите панически се опитват да заметат следите от престъпленията си, ставайки за резил пред всички нас, за пореден път ! И такъв щял да ми бъде министър, отговарящ за спазването на законите у нас и вътрешната сигурност ! НЕ, БЛАГОДАРЯ и.т.н.

 21. 21 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 62 Неутрално

  На народа толкова му е акъла. Масово хората гласуваха "Шоуто на Слави" да управлява държавата. Еми това е резултата. Какво друго може да се очаква.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " Сега от компанията, която е еднолична собственост на Николай Иванов Иванов, който е и управител на издателството, както и на конна база "Нова звезда" в полите на Витоша, дадоха следния отговор:"

  Николай Иванов, собственикът на Нова звезда, си разработва конната база и като гледам за друго май не става........

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Спорен мен трябва да си тотално неадекватен в 21. век при наличието на сума ти електронни и писмени данни, да правиш подобни неща.
  —цитат от коментар 9 на Лео


  Всеки го прави, просто трябва да имаш някакви публикации, за да вземеш някаква си там степен. Обикновено тези публикации и книги никой не ги чете, даже и рецензентите. Истинско чудо е как някой е намерил 2-3 пасажа дето съвпадат. Явно че все пак има 3-4 дето са чели подобни творби. :)

 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Разстроено

  Както написа навремето незабравимият Тони Филипов д-р, след Бойко Борисов всеки може да се пробва да стане министър председател.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 26 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 899 Весело

  Може да са намалили размера на шрифта от 12 на 10 (настроение: иронично) ... :-)

  Аз, лично, съм много благодарен на този левент Петър Илиев защото взриви от раз опитът онази шайка на Славчо да стане Правителство на България и много систематично подкопава доверието към т.нар. партия ИТН ... :-)

  Браво, Петьо! Дръж се още малко! ... :-)

 27. 27 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Очевидно, че въпросната книга я има на различни места, така че не виждам как преиздаването й с по-малко страници ще промени нещата. Тези 80 страници няма да изчезнат от екземплярите, които вече съществуват у юристите (защото такива все пак има, нали по тях са правили сравнението). Затова и не разбирам целта на упражнението. Иначе, ако някой я е чел, да сподели дали си струва като съдържание, или книгата на Киселова е по-добра.

 28. 28 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 430 Весело

  - Г-н Илиев, къде изчезнаха 80 страници от книгата Ви?
  - Питайте баба ми.

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Ами втория не е плагиатствал.
  —цитат от коментар 23 на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ


  Всеки дето е писал дипломна работа е плагиатствал. :)

  Та плагиатствал е и той, щото е писал там някакви творби за вишути, ама понеже няма степени - д-р, ала-бала, бла-бла и не е толкоз интересно.


  А проблема е, че не отговарял на закона кога са го назначавали за министеро. :)

 30. 30 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Весело

  И сега като се втурнат едни тълпи да купуват тази книга, жадни за знания...

 31. 31 Профил на zokik
  zokik
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Според мен, преписаните 80 страници е възможно да са само върхът на айсберга. Интересно би било да се провери и колко страници са "заимствани" без цитат от чужда литература (преведени от английски, немски или руски, например) с претенцията да са авторски текст. Надявам се, че това е причината СУ да не се е произнесъл седмици наред по казус, който е повече от очевиден.

 32. 32 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Баси, тази държава я взеха за мезе....един плагиатствал, друг не декларирал второто гражданство.


  Да видят и кой печата издание със задна дата.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на diy16648649
  diy16648649
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Нема такъв глупак. Язък му за купчината отлични дипломи/ доколкото може да се вярва на един плагиат, разбира се /

 34. 34 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Спихва се поредният опит на пишман-кандидат-премиера Петър Илиев да замаже плагиатството си.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160226423896189

 35. 35 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 345 Неутрално

  ДБ, БСП и ИБГНИ щяха да са предатели, ако бяха подкрепили предложеното от ИТН правителство

 36. 36 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Не само КРАДЕЦ, ами и ЛЪЖЕЦ.
  Тоя бие рекорди по тъпота.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 37. 37 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Спихва се поредният опит на пишман-кандидат-премиера Петър Илиев да замаже плагиатството си.https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160226423896189
  —цитат от коментар 34 на Наблюдател


  книгата е налична в читалнята на ВСУ и линка съдържание отваря PDF. Очевидно няма как книгата на Илиев да е 618 стр. ако Библиографията започва от стр. 657, нали?

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  Начи ... има и нещо друго ...

  Епохалният труд на този корифей е правна материя.
  Бил 698 страници и му резнал 80.

  Ся ... в правните тухли обилно се цитират буквално текстове от закони, които после се коментират. И в коментара е смисълът. От който той е резнал 80 страници есенция, защото защо иначе ще прибягва до плагиатство. Поне 15%! И не ги е заместил с нищо!

  Доколкото си спомням обвиненията не бяха за компактен копи/пейст на цяла глава, а за няколко различни места.
  Т.е. корифеят си я скопил без да му пука текста, само и само да унищожи вещественото доказателство!
  И това още по-безогледно се депозира като ТрудЪТ му и ПриносЪТ му, на което се базира и нАучният му статут!

  И лично аз смятам, че за съжаление ще му се размине.
  Щото Системата е такава, каквато е.

 39. 39 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Не е ли съвсем очевидно още от момента, когато е изтеглил тиража, че тоя тип се е оплел в собствените си машинации и няма никакъв разумен изход днес, в дигиталната ера на 2021 г. То и заради това го избиваше на агресия по време на интервюто. Това беше последният и най-ударен сред множеството опити на ИТН умишлено да се дискредитират, за да се присети Ганьо пак за еднокнижното аверче на Славчо от Мултигруп, и после всички заедно да отпият в сараите,

 40. 40 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Връзките от времето на комунистическия режим са задействани, вижда се, че те са на всички нива. Направено е за да прикрият следите, компрометиращи червената бюрокрация и тяхното отроче Илиев, окупирали СУ. Гарантирано от БКП!

 41. 41 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Подобни измами, но само подобни, правеха някои соц. писатели. Но делаверата беше друга. Издадат му на един творбата в 10 хил. тираж, обаче не може да се пласира. Като датата по бибилиотеки и читалище пак остават едни кошмарни 3-4 хил. бр., които никой не купува. Величието обаче е взело дебел хонорар. Минат 7-8 години и то започва да настоява за второ издание. От складовете бройките се изземват, претопяват и се издават пови 10 хил. екз. Незаменимият гений пак получава хонорар, за да си давърши вилата.

  CONTADOR GRATUITO!
 42. 42 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#30] от "daskal1":

  Дали от издателството имат право да пуснат нов тираж? Ако го направят, ще разпродадат новия тираж за отрицателно време :-) Нищо чудно книгата да стане нов местен бест селър и да надмине книгите на Венета Райкова.

 43. 43 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  На народа толкова му е акъла. Масово хората гласуваха "Шоуто на Слави" да управлява държавата. Еми това е резултата. Какво друго може да се очаква.
  —цитат от коментар 21 на xlu12683878


  "Патриоти", к'фо да прайш....?
  Сега ше се насочат към оня сопол Копейкин....

 44. 44 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Спихва се поредният опит на пишман-кандидат-премиера Петър Илиев да замаже плагиатството си.https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160226423896189
  —цитат от коментар 34 на Наблюдател


  Ето го и съдържанието (ПДФ) публикувано на сайта на библиотеката на ВСУ
  http://lib-serv.vfu.bg/abw/FullText/KNG/R0044290.PDF

 45. 45 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Боже господи !!!!

  Холивуд би направил жестока комедия по темата - "В търсене на изчезналия кивот .. упс, книга".

 46. 46 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Баси, тази държава я взеха за мезе....един плагиатствал, друг не декларирал второто гражданство.Да видят и кой печата издание със задна дата.
  —цитат от коментар 32 на kaiser


  Ей, напълнИ се с конституьионалисти, з@еви!

 47. 47 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Тоя вместо да беше изчезнал нанякъде, той най-нагло продължава да мами!
  Представете си какъв министър щеше да е! Нямаше да му пука ни от закон, ни от морал!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 48. 48 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Не само КРАДЕЦ, ами и ЛЪЖЕЦ.Тоя бие рекорди по тъпота.
  —цитат от коментар 36 на pariah


  А тия дето гласуваха за нег... ъъъ пардон, за славЕ - какви СА?!?

 49. 49 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Представям си каква книга е, щом 80 страници могат да изчезнат и тя пак да се продава като завършен продукт.

 50. 50 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Може новото издание да е с по-дребен шрифт

 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Весело

  Нали Тошко и Слави плашеха със съд! Нека да видим сега кой кого ще осъди! :-)

 52. 52 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Бедните избиратели на Славчо-Чалгата. Време им беше да научат известното на всички, а то е че Славчо е в комбина със задкулисието. Не приемам, че е толкова наивен, че да се доверява на такива карикатури като Петър Илиев. Това е целенасочено.

 53. 53 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 211 Неутрално

  поздравления за скрийншотите под Убунту! А иначе, 6-700 страници, кой ще ти чете такова нещо бе...

 54. 54 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Но хайде, хайде, нека си затворим очите, все пак момчето е от София, повтарям, София.
  И кво, жълтите павета се оказаха с жълто около устата. Паляк.

 55. 55 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Измамник. Връщайте Бойко Борисов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 56. 56 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 735 Неутрално

  купувам пълно и непреработено издание на таз книга. Дали ше се намери?

 57. 57 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Жалки отрепки от ИТН...

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Весело

  До коментар [#43] от "Мамуна":

  "Сега ше се насочат към оня сопол Копейкин...."

  Знаете ли какво е мнението на Костя Копейкин за астронавтите? Това е много важно! Един или двама граждани на Северна Македония ще пращаме в Космоса?! :-)

 59. 59 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1582 Весело

  Очевидно , дисертацията на Илиев е била доста разводнена ... Управата на библиотеката я е държала на слънце. Така водата в нея се изпарява и обемът пада... Ако се загрее във фурна обаче, обемът може да падне още...

 60. 60 Профил на ransom
  ransom
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Не знам какви очаквания имате от човек с носталгия по времето на царя и мултигруп?

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Весело

  Тоя вместо да беше изчезнал нанякъде, той най-нагло продължава да мами!Представете си какъв министър щеше да е! Нямаше да му пука ни от закон, ни от морал!
  —цитат от коментар 47 на today


  Предлагам ИТН да го направят водач на тяхна листа за следващите избори! Достоен е човекът! :-)

 62. 62 Профил на ransom
  ransom
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Представям си каква книга е, щом 80 страници могат да изчезнат и тя пак да се продава като завършен продукт.
  —цитат от коментар 49 на Locke


  търси се някой, който я е чел :)

 63. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  Може новото издание да е с по-дребен шрифт
  —цитат от коментар 50 на blondofil


  Моооже!
  Тоя сръчко ненагледен всичко може, явно!

  Може пък да е махнал илюстрациите?!

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Весело

  Измамник. Връщайте Бойко Борисов.
  —цитат от коментар 55 на Wornoxmaniak


  Измамник. Връщайте крадеца! :-)

 65. 65 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Може новото издание да е с по-дребен шрифт
  —цитат от коментар 50 на blondofil


  Та да не се види преписаното ли?

  Консулчето в интервюто дето даде имаше самочувствие на което може да завиди и сам Нерон.

  Оказа се дребен мошеник като шрифта.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  За тоя индивид се заинати СлавчУ да госмени и сега нямаме редовен кабинет.

 67. 67 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 642 Неутрално

  В крайна сметка няма ли нито една бройка от оригиналното издание на тази книга? Жалка история, много жалка.

 68. 68 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мамуна":"Сега ше се насочат към оня сопол Копейкин...."Знаете ли какво е мнението на Костя Копейкин за астронавтите? Това е много важно! Един или двама граждани на Северна Македония ще пращаме в Космоса?! :-)
  —цитат от коментар 58 на vassilun


  Аз тоя кретен не го броя за жив!
  Но изпитвам по-голямо презрение само към тая тор, дето гласува за него!
  Това е защото "умнокрасив" и се надувам

 69. 69 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#64] от "vassilun":

  Да бяха осъдили поне едно шиле от ГЕРБ за да твърдиш, че са крадци. Един да пипне и Бойко го гонеше на секундата. Стои над тях като излят от бронз. Пак ще спечели изборите.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  Консулчето в интервюто дето даде имаше самочувствие на което може да завиди и сам Нерон.
  —цитат от коментар 65 на Wornoxmaniak


  По-скоро Калигула.

  Пък и Нерон се е опитвал сам да си пише творенията ...

 71. 71 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Е на Пацо Шнорхела не му ли фалшифицираха регистъра у събота вечер?

 72. 72 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Един плагиатства, друг лоТка кара....
  Все убавци ни се паднаха. Ама нали матриала е неграмотен, та като му кажат чалга и си представя безплатни билети за опера.

 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  политическа чалга или чалгарска политика.

  все си мислех, че след мутрата ББ ново дъно трудно ще се намери.

 74. 74 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1853 Весело

  До коментар [#20] от "samoedin":

  И тази игра е на държавно ниво. Другарите масони на Радев се опитват да скрият нещо което не може да се скрие.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 75. 75 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Весело

  поздравления за скрийншотите под Убунту! А иначе, 6-700 страници, кой ще ти чете такова нещо бе...
  —цитат от коментар 53 на Perkele


  Навремето Цацаров проверяваше компютрите на Прокопиевите служители дали са с лицензиран Уиндоус. И не само неговите, а и на други врагове. И кой знае какво друго източваха от компютрите в хода на проверката.
  Та оттогава приятели на Буци и другите тулупи минаха на Убунту, за всеки случай.

 76. 76 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Не знам какви очаквания имате от човек с носталгия по времето на царя и мултигруп?
  —цитат от коментар 60 на ransom


  За него ни е ясно.....
  НО КАКВИ ОЧАКВАНИЯ да имаме към Hristov and Co. ?

 77. 77 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Един плагиатства, друг лоТка кара....Все убавци ни се паднаха. Ама нали матриала е неграмотен, та като му кажат чалга и си представя безплатни билети за опера.
  —цитат от коментар 72 на tolex


  А на tolex син му му довел зет....

 78. 78 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Весело

  Шегата настрана, какво правят от Софийския университет? Колко месеца им трябват, за да сравнят две книги?

 79. 79 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Плагиатът изпусна нервите си и вече извърши документно престъпление. За плагиатството беше минала давност по НПК и го чакаше само уволнение от университета. Сега го чака прокурор.

 80. 80 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  До коментар [#42] от "Smile":

  "Дали от издателството имат право да пуснат нов тираж?"

  Само със съгласието на автора или ако има клауза в договора за отпечатване. Мисля, че точно управителят на издателството ще го "отнесе", защото не се е съобразил със Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения и Правилника за прилагането му, нито пък е обърнал внимание на ISBN-номера. Явно, че липсва т. нар. издателско каре, от което би било видно какъв е обемът, къде е отпечатана книгата, годината на отпечатване и др. Голямо бързане ще да е било и със сигурност бившият бъдещ вицепремиер му е "гарантирал" спокойствие.
  Петър Илиев вече е мярка за наглост, не ли.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 81. 81 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  Този не беше ли когато обявихме мисия 121?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 82. 82 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 211 Неутрално

  До коментар [#75] от "еспресо":

  помня Никитỳ Василев като направи сделката с Майкрософт. Като закостенял линуксджия се питах -- толкова ли не можехте за 10% от тея пари да финансирате създаването на българска дистрибуция за нуждите на държавната администрация... че и на Български щеше да е, а КДЕ-тп можеха така да го направят, че лелките въобще и да не усетят разлика....

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално

  И Петър Илиев и Кирил Петков и Асен Василев и т.н .....са един дол дренки..... изгнили още преди да узреят ....

 84. 84 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Обаче Дневник здраво са се амбицирали да го следят Петър Илиев под лупа и до дупка.
  Първо му разкостиха книгата страница по страница и го изтипосаха гол-голеничък, сега го дебнат и за най-малкото движение.
  Браво!
  Така трябва.

 85. 85 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2613 Любопитно

  Абе възможно ли е в една държава да има толкова много негодници???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 86. 86 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1853 Весело

  До коментар [#80] от "bramasole":

  Втората пярка за наглост е Кирил Петков. А най-голямата универсална мярка е Румен Радев.
  1 Румен Радев = 1000 Кирил Петкова= 10000 Петър Илиева...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 87. 87 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 301 Неутрално

  ...когато мърдаш, а си заседнал до шия...

 88. 88 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Их Там Нет. За страниците става въпрос.

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 89. 89 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Ако този беше в Герб, отдавна да е отлюспен.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на anx55520847
  anx55520847
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Не е истина просто! Не мога да проумея как може въобще да му хрумне на този да прави такава плоска машинация! Смях се от сърце - ей така трагедията прераства в комедия ;)))

 92. 92 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Слави,вие се оказахте много честни...но само в ушите. Къде ви отиде морала,който на всякъде трабихте и проглушихте ушите на хората??? Не само плагиатства,но и мошеник,който се опитва да скрие посрания си задник.

 93. 93 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Чувство за безнаказаност,новия Шиши... корупция и наглост.

 94. 94 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Този случай очевидно е от областта на психиатрията. Мисля, че освен няколко статии по въпроса, и дисертация може да се напише.

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Шегата настрана, какво правят от Софийския университет? Колко месеца им трябват, за да сравнят две книги?
  —цитат от коментар 78 на еспресо


  Има различни процедури и срокове в правилника им, които, както се разбира от текста, вървят в момента. Все пак не потулиха случая като във варненското МЕИ и в Свищов. Ректорът ще уволни Илиев.

  По-интересно е защо Дневник не разрови малко по-дълбоко случая и не потърси за обяснения един куп випове, вкл. бившите служебни премиери Близнашки и (мазния) Герджиков, както и една действаща конституционна съдийка. Като членове на журито на Илиев те си затварят очите пред плагиатстването, а Герджиков даже наскоро се изцепи колко добро момче бил.

 96. 96 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  С каквито се събереш такъв ставаш.
  Поговорката е ясна, но не е ясно дали Слави се е събрал с Петър или Петър се се събрал със Слави

  подпис
 97. 97 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 900 Весело

  Питах баба му, добро момче бил и не преписвал. :)

 98. 98 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#14] от "realguru":

  Само прост българин, може да мисли, че да си завършил Харвард, е обида!!!Или, че си се отказал от канадско гражданство, за да се опиташ да миниминизираш щетите от кражбите на ГЕРБ!

 99. 99 Профил на Momchil Tsvetkov
  Momchil Tsvetkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Петре защо го направи?!?!?

 100. 100 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Направо е невероятно, че подобен шмекер е бил гласен за премиер. Втриса ме като си помисля, че можело и да стане.
  Интересно как Слави успя да научи всичко за делата на Асен Василев е Лондон, но не провери собствения си кандидат, чиито шмекерии са широко известни от години.

  Дали пък второто издание просто не е с по-дребен шрифт и затова страниците да са по-малко? :) :) :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK