От 1 септември пускат изцяло движението по бул. "Тодор Каблешков" в София

От 1 септември пускат изцяло движението по бул. "Тодор Каблешков" в София

© "Трейс Груп Холд"АДОт утре, 1 септември, ще бъде пуснато движението по новото северно пътно платно на бул. "Тодор Каблешков", съобщават от Столичната община. Булевардът е изцяло обновен с по три ленти в посока от бул. "България" до кръстовището с ул. "Луи Айер". В момента по него се извършват 72-часови проби на контактната мрежа и тази нощ ще се полага маркировка. Очакванията бяха движението да бъда пуснато в средата на август. До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята.


Разширението на отсечката на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "България" до ул. "Луи Айер", която е дълга 1 км, струва 22 млн. лева. Половината от парите са платени за отчуждаването.


През 2022 г. изграждането на булеварда ще продължи в посока бул. "Черни връх". След цялостното изграждане на бул. "Тодор Каблешков", който е част от вътрешния ринг на града, в средата му ще се прокара и трамвайно трасе.


Месец закъснение на ремонта на трасето на трамвай 5
По отношение на реконструкцията на трасето на трамвай №5 по бул. "Цар Борис III" и ул. "Алабин" заместник-кметът по строителството Ангел Джоргов посочи, че е настоял екипите, които работят на обекта, да бъдат увеличени. Заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят е представил нов актуализиран график, с който забавянето да бъде наваксано, съобщи още Джоргов. По договор са предвидени санкции, ако има забавяне по вина на строителя, посочи също зам.-кметът.


Днес приключва последното бетониране на релсовия път на пл. "Македония", а след това ще се премине към дейностите по изграждане на линейния парк. Работи се в обособеното трасе в района на болница "Пирогов", а от другата седмица започва работа в кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гешов", каза още Джоргов.


В края на тази седмица се предвижда да бъде пуснато движението по северното локално платно на бул. "Македония". През ноември ще бъде възстановено движението по ул. "Алабин" в участъка между бул. "Витоша" и пл. "Македония".


Асфалт на "Шишман" през октомври


Продължава работа по ул. "Иван Шишман", където от "Софийска вода" и "Топлофикация" работят. На 10 октомври се очаква дейностите да са приключени и ще започне полагане на временна асфалтова настилка за зимния период.


На Южната дъга на околовръстния път се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани", както и нова улица, свързваща квартала с ул. "Бистришко шосе". Предвижда се от 3 до 6 септември да се затвори локалното платно и новото кръгово кръстовище, за да се положи плътната настилка. Очаква се на 7 септември движението да бъде пуснато.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK